Wrześnióweczki już rozpakowane,pora na październikową zmianę,mamy IX-X 2013, cz. XXII - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Aby było sprawiedliwie, sonda jest
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 0 0%
Wrześnióweczki już rozpakowane,pora na październikową zmianę 0 0%
Ręcznik na sucie, z igłą w tyłku, tak wyglądam w ciąży schyłku 15 39,47%
Poczekalni nadchodzi kres, wszystkie mamy cieszą się 2 5,26%
Większość dzieci jest już z nami, na ostatnie wciąż czekamy 12 31,58%
Rymowanie się skończyło, bo nam brzuchatek dużo na wątku ubyło 0 0%
Czary mary, czary mary, wychodź z brzucha szkrabie mały 9 23,68%
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-08, 12:36   #2341
rusałka_1
Zakorzenienie

Dot.: Wrześnióweczki już rozpakowane,pora na październikową zmianę,mamy IX-X 2013, cz

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość

W każdym razie jesteśmy już we trójkę i powoli uczymy się siebie
Głodna jestem jak nieszczęście, ale ilekroć próbuję coś zjeść, to się Księciunio budzi i doopa - nie wiem, może ma jakiś czujnik - mama do lodówki, to on do bufetu

Dobra, na razie tyle, bo się Male obudziło... Buziaki dla wszystkich
witaj w domu
rodziłaś ta jak chciałaś w Oławie?

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
Witam
Antosiek skończył dziś miesiąc! mój mały mężczyzna

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Szkoda, że 2 tygodnie po porodzie Ale dostałam fajną propozycję pracy i czuję się podbudowana zawodowo
ale fajnie daje ci to nadzieję na przyszłość

Zrobiłam sobie przerwę i zajadam owsiankę
W planach na pewno dokończenie reszty okien - bo tak pięknie dzisiaj jest

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 12:38   #2342
tassia
Zakorzenienie

Dot.: Wrześnióweczki już rozpakowane,pora na październikową zmianę,mamy IX-X 2013, cz

Cytat:
Akurat sera żółtego mi nie brakuje, bo lubię tylko np. na pizzy, a na kanapkach wolę jednak szynkę
Bardziej mleka. I zastanawiam się, czy np. placka mogę? Naleśniki? Bo tam też mleko. Czy tylko nabiał w czystej postaci mam odstawić? Bo jak nic z udziałem mleka, to będzie ciężko
jak dla mnie nie
tzn ja robie ale z.mlekiem ryzowym albo sojowym
tzn robilam nalesniki
jutro robie ciasdo dyniowe uzywam do niego masla ale to przechodzi u mlodego
matal ja mam ta sama sytuacje z laktoza
tydzien nie jadlam bylo ok
zjadlam jeden dzien i sajgon przez dwa dni juz
mam nadzieje ze do jutra pozbede sie tego z organizmu i mlodemu przejdzie

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 12:39   #2343
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Też jem to co Ty Inki tyko nie pijam.
Ja już jogurt jadłam, naturalny i danio. Ser żółty i feta też.
Dzisiaj narobiłam sobie pierogów ze szpinakiem
Czasami zrobie sobie gofry. Lubię też ciasto francuskie (zawijam w to ciasto fileta z fetą). Ciasta też jadam. W tamtym tygodniu zjadłam czekolade białą. Draże się zdarzyły. Ogólnie to coraz więcej produktów jem. W sumie Filip ma już półtora miesiąca więc coraz większy.
W sobotę (w chrzciny) mam zamiar normalnie jeść (oczywiście bez smażonego, gazowanego itp.).

Edit. Pije też barszcz. I jajka jadłam
Ano, barszcz i rosół ofkors tyż.No i chlebek

Cytat:
Akurat sera żółtego mi nie brakuje, bo lubię tylko np. na pizzy, a na kanapkach wolę jednak szynkę
Bardziej mleka. I zastanawiam się, czy np. placka mogę? Naleśniki? Bo tam też mleko. Czy tylko nabiał w czystej postaci mam odstawić? Bo jak nic z udziałem mleka, to będzie ciężko
możesz je zrobbić bez mleka i jajek, tylko to jednak smażone

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 12:40   #2344
tassia
Zakorzenienie

motyl a co do ogorkow kiszonych to w paru zrodlach plus moja mama ktora jest skarbnica wiedzy zywieniowej znalazlam ze ogorki w prcesie fermentacjitraca wystko ci szkodliwe i przy.kp spokojnie mozna
ja jem i nic sie nie dzieje po ogorkach

nie mozna jesc jedynie ogorkow swiezych i konserwowych.choc jest tez teoria ze mozna swieze ale bez pestek

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 12:40   #2345
Fikusek82
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny witam się w 38 tygodniu, oby ostatnim .

Gratulacje wszystkim mamusiom, ale wam zazdroszczę że wy już po. Od ponad dwóch tygodni męćzę się z tymi przepowiadaczami a one coraz to silniejsze się robią i już mam tego po dziurki w nosie, jeszcze dzisiaj w nocy jakieś wiązadło sobie naciągnęłam w pachwinie, taki ból że myślałam że się wydrę zaraz. Eh jeszcze trochę kobieto, jeszcze trochę.

No i wklejam mieszkanko Darii.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20131007_120741.jpg (74,1 KB, 37 załadowań)

20.10.2013 - Daria

2014 - 55
2015 - 48
Fikusek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 12:41   #2346
rusałka_1
Zakorzenienie

tancerko co za opis taki pozytywny i radosny
widać że się dobrze bawiłaś na porodówce

Jaś, 22.10.2013 r.

Stary 2013-10-08, 12:42   #2347
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
możesz je zrobbić bez mleka i jajek, tylko to jednak smażone
No ja robię bez oleju, na patelni teflonowej, bo tż tłuszczu nie może.
A jak zrobię bez jajek i mleka, to co? Mąkę z wodą tylko mam dać? Może to mleko ryżowe zobaczę, gdzie da się kupić?

Na jajka młoda nie reaguje, bo już jadłam i nie było gorzej po nich. Nawet jajecznicę sobie zjadłam i bez echa

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 12:43   #2348
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fikusek82 Pokaż wiadomość

Gratulacje wszystkim mamusiom, ale wam zazdroszczę że wy już po. Od ponad dwóch tygodni męćzę się z tymi przepowiadaczami a one coraz to silniejsze się robią i już mam tego po dziurki w nosie, jeszcze dzisiaj w nocy jakieś wiązadło sobie naciągnęłam w pachwinie, taki ból że myślałam że się wydrę zaraz. Eh jeszcze trochę kobieto, jeszcze trochę.

gratulacje za tc
Śliczne mieszkanko

Jaś, 22.10.2013 r.

Stary 2013-10-08, 12:46   #2349
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
A moje dziecko mnie dziś stresuje, parę razy się przeciągło i tyle. On chyba już ma naprawdę mało miejsca.

Rano nóżką mi smyrał z boku to wiem, że ok.

mnie moje też stresujeod czasu do czasu się odezwie :/ już szukam sposobów żeby je pobudzić, w nocy za to się wypinała dużo a teraz jakoś taki leniuszek z niej..
angelikada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 12:50   #2350
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:

Sliczny brzusiek

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 12:50   #2351
matallewar
Zakorzenienie

tancerka uśmiałam się czytając Twój opis porodu Normalnie rodząca na haju I wyścig, która rodząca wcześniej urodzi

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-10-08, 12:50   #2352
niebede
Raczkowanie

Tancerka

Mój kurczak też dziś grzecznie siedzi w domku. Właśnie sobie przypomniałam, że od rana coś mało się rusza, odsłoniłam brzuchol i akurat wypiął pupkę. Nakarmiłam go właśnie śmietankowym góralkiem i troszkę zaczął pływać.

niebede jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 12:52   #2353
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
Opis porodu
jak wiadomo nie miałam żadnych objawów więc sądziłam ze po umówionym ktg wrócę sobie do domku.. w nocy zaczęły mnie łapac jakies skurcze ale były nieregularne- wiele z was tak miało więc uznałam ze to nie poród hehe rano czułam już skurcze mocniej ale ze i tak jechalismy na ktg to luz. Na izbie przyjęćbyliśmy jakoś po 8 jeszcze normalnie stałam, załatwiałam papierki i chciałam to ktg a tu babka mnie na fotel a tu 3cm rozwarcia i mówi "tutaj to porodówka będzie, rodzi się Pani dzieciątko!!!!" wtedy poczułam powagę sytuacji a jednoczesnie takie wzruszenie mąż poszedł po torbę, przebrałam się i poszliśmy wypełniać papierologię.. o 10 dostałam swoje łóżko i podpięli mi kroplówkę z antybiotykiem z racji mojego paciora i powiedzieli że przez 4 godziny nie mogę urodzić żeby antybiotyk zadziałał, dlatego nie dają mi żadnych oxy ani żadnych przyspieszaczy i mam sobie narazie własnym rytmem mieć te skurcze... czułam się ok, leżałam sobie ale skurcze nabierały mocy i zaczynały mnie już wkurzać, po jakiejś godzinie położna mnie zbadała i dalej było 3cm rozwarcia a mnie już bolało konkretnie dlatego poprosiłam o coś przeciwbólowego... zdołowało mnie to niepostępujące rozwarcie i zaczęłam nastawiać się na jakiś 24-godzinny dramat... położna dała mi ten przeciwbólowy zastrzyk iiiiii odleciałam poczułam się błogo, świat dookoła wirował a ja miałam banana na twarzy bólu niestety zastrzyk nie uśmierzył nic za to jak skurcz ustępował to mogłam się tak zrelaxować że aby murzyna z palemką do wachlowania mi brakowało miałam koło siebie zegarek żeby mierzyć skurcze ale na takim haju nie bardzo mi szło liczenie aż w końcu zgubiłam na tym łóżku ten zegarek i tyle było mojego mierzenia za ścianą rodziła dziewczyna u której też po godzinie nie było postępów więc miałam towarzyszkę niedoli nagle mój naćpany rozumek odnotował że skurcze są już niemal non stop i wtedy przyszła położna i mówi ze 7cm i że wody się zaczęły sączyć- aż jej 2 razy pytalam czy dobrze słyszę bo coś szybko poszło, jeszcze dobrze kobita nie odeszła a ja poczułam ze mi się kupy chce, przybiegł ktoś i mówi że rodzimy i jak się postaram to za 3 skurcze będzie dziecko!!!!!!!!! to samo wydarzyło się u babki za ścianą więc ekipa podzieliła się na 2 drużyny i jak nie zaczęło wszystko fruwać- światło takie jasne się zrobiło, fartuchy aby latały, złożyli mi łóżko i zaczęłam przeć, nie wiedziałam jak to robić a oni nie zdążyli mi wytłumaczyć ale tak mnie cisnęło na kupę że stwierdziłam że zanim urodzę to tą kupę chociaż zrobię i tak cisnęłam tą kupę zawzięcie kazali mi trzymać sobie nogi ale nie chciałam i mówiłam że jak chcą to niech sami sobie je trzymają bo ja nie będę jedna babka aby skakała od mojego łóżka do łóżka tamtej drugiej babki i się śmiali że drużyny się ścigają której ciężarna pierwsza urodzi ja to nie wiem kto tam koło mnie był i co robił bo dalej byłam naćpana i kazałam im tylko co wazniejsze polecenia głośno mówić bo reszty i tak nie słucham usłyszałam w końcu że mam przestać przeć tylko na skurczu sapać- po jakiego grzyba se myslę skoro mi się chce!!! ale nim uzyskałam odpowiedź maleństwo było już na moim brzuszku nagle świadomość mi wróciła, przestało boleć a ja poczułam się jak w 7 niebie urodziłam przed tymi przewidywanymi na antybiotyk czterema godzinami dlatego małą potem obserwowali dokładniej na oddziale ale wszystko ok lekarz mnie zszywał, przyszlo 10 studentów się gapić, do tej drugiej laski tak samo a mi tam wszystko jedno było tylko kazałam studentowi dać mi telefon i zaczęłam pisać smsy lekarz się smiał żebym mu tylko zdjęć nie robiła bo tak na niego skierowałam telefon, a ja mu coś gadałam że jutro na youtubie będzie więc niech ładnie zszyje ogólnie bolało jak cholera, wiłam się tam nieźle ale dzięki temu zastrzykowi wszystko pamiętam jako takie śmieszne wszyscy znajomi się dziwili że jak mozna byc takim uchachanym po porodzie, a ja się smiałam ze dowiem się co to był za zastrzyk i na jakąś imprezę załatwię to tyle

a najbardziej to rozczarowana jestem ze nie ujrzałam tego sławnego czopa wcale!!!!!!!!!!!!!!!! nie wiem kiedy odszedł...?! musze jeszcze raz zajść w ciążę może wtedy go ujrzę
No wariatka ciekawe co to za magiczny zastrzyk
seper opis

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 12:58   #2354
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
No właśnie nie ;>

Ja bym Ci radziła, żebyś się nad sobą zastanowiła i zmieniła swoją wiecznie marudzącą postawę. Nie da się być wiecznie najbardziej nieszczęśliwym człowiekiem na ziemi. Bo oczywiście jak zwykle olałaś to co większość pisała i dalej jesteś ta poszkodowana
Dlatego sama nie umiem zrobię tak jak kazali i pojadę jeszcze popołudniu tam.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-10-08, 12:58   #2355
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Tancerka ale opis Dajesz człowiekowi nadzieję, aż sie chce rodzić. Dowiedz się co to za zastrzyk to i ja poproszę

Tekst o YouTube mnie rozwalił.

I znalazłam pilota

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 13:15   #2356
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
motyl a co do ogorkow kiszonych to w paru zrodlach plus moja mama ktora jest skarbnica wiedzy zywieniowej znalazlam ze ogorki w prcesie fermentacjitraca wystko ci szkodliwe i przy.kp spokojnie mozna
ja jem i nic sie nie dzieje po ogorkach

nie mozna jesc jedynie ogorkow swiezych i konserwowych.choc jest tez teoria ze mozna swieze ale bez pestek
yo moze o konserwowe chodziło

Cytat:
No ja robię bez oleju, na patelni teflonowej, bo tż tłuszczu nie może.
A jak zrobię bez jajek i mleka, to co? Mąkę z wodą tylko mam dać? Może to mleko ryżowe zobaczę, gdzie da się kupić?

Na jajka młoda nie reaguje, bo już jadłam i nie było gorzej po nich. Nawet jajecznicę sobie zjadłam i bez echa

No właśnie robi się z mąki i wody,ale smażąc na oleju i wtedy wychodzą

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

Tancia super opisik, też jestem ciekawa zastrzyku

Stary 2013-10-08, 13:19   #2357
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
[B]D

Ja w tym roku też muszę nowe oficerki se fundnąć, ale jak pomyślę, że trzeba wydać ok. pięciu stów, to mi się słabo robi
:
Ja za swoje dałam 120 zł, za to za emu prawie cztery stówy

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość

ja przez pierwsze tygodnie chodziłam w ciązowych
k
Ciążowe to chyba musiałabym sobie w zębach trzymać bo mi z tyłka spadają

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
Czeszko
stwierdzam ze mam najgrzeczniejsze dziecko na swiecie...od wczoraj tylko je i spi.. az sie martwie czy nie za duzo spi wczesniej to plakal w dzien i trzeba go bylo tulic, a od wczoraj taki grzeczny... nie wiem czy to wplyw babci czy jak... od soboty jest u nas na tydzien moja mama, ja walcze z mlekiem bo dalej mam go jak na lekarstwo...

gratuluje nowym mamusiom widze ze lista oczekujacych na narodziny drastycznie sie kurczy
Zamienię sie z tobą dzieckiem.Mój wcześniej jadł i spał a teraz to się z niego taka beksa zrobił, że masakra.Po wieczornym karmieniu ok połnocy postanowił się powydzierać, po 10 minutach się zmęczył i od razu zasnął.Nic na niego nie działa ani przytualanie anie bujanie

Edytowane przez maharet1092
Czas edycji: 2013-10-08 o 13:20
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 13:23   #2358
matallewar
Zakorzenienie

tassia skąd mleko ryżowe bierzesz?? Normalnie w sklepach jest?

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-10-08, 13:24   #2359
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Poli, a ty do tego chirurga poszłaś na nfz czY prywatnie? Moja Ola też ma naczyniaki, w tym jeden wielki na główce[COLOR="Silver"]

Papalinko
-na Nfz.Połozna zaliciła zeby skontrolowac ze wzgledu na to ze nabieraja koloru.Poszlam po skierowanie do pediatry i dostałam bez problemu.Moja Lilunia ma 6 ale 4 sa płaskie a my chodzimy z pozostałymi dwoma, tymi ktore sie uwypuklaja.Takie ma na klatce i na paluszku u rączki.
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 13:25   #2360
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Hej
Nie obrażcie się, ale nie mam sił nadrabiać

Na świat przyszedł mój siostrzeniec Urodził się dzisiaj o 8.40. 3860 i 56 cm SN
Moja siostra stwierdziła, że ten poród był dużo gorszy niż poprzedni. I tyle na razie wiem. Jutro ich odwiedze z Filipem bo jedziemy na usg bioderek do szpitala
gratulacje!

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
to ładnie koksi

Dziewczyny które były na kontroli bioderek
- jak wyglądało to badanie ? u nas Pani jak lezał na plecach w rozpietej pieluszce trzymala go za kolana zataczajac koła i pozniej to samo na brzuchu. niewyciagała go ani nic... nawet pediatra mówiła ze nie mierzy go zanim ortopeda go nie powyciaga, a tu nic takiego miejsca nie miało. powiedziała ze widzi ze kładziemu go na brzuchu i ze to bardzo dobrze.... dobrze ze jestesmy zapisani w jeszcze jedno miejsce ale dopiero 22-10.
u nas bylo tak samo plus usg.

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
Opis porodu
cos czuje ze ten zastrzyk to fentanyl tez go dostalam i to po nim tak rozwarcie szybko poszlo ale ja takiego halo po nim nie mialam tylko mnie zmulil konkretnie. w ksiazeczce malej powinnas miec napisane jakie leki ci dali podczas porodu.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 13:33   #2361
agniecha_17
Zadomowienie

cotynato nie przejmuj sie opuchlizną u mnie też jest podobnie, całą ciążę wszystko było ok tylko od 2 tyg zaczęłam puchnąć buzia, dłonie i stopy, chodze tylko w balerinkach w inne buty nie zmieszcze nogi
jak patrze na moje stopy to przypominają mi sie postacie z bajek jak komuś coś na stope spadło i wtedy rósł taki balon;p
sąsiadka mnie dzisiaj widziała i mówiła że bardzo sie zmieniłam na buzi, popatrzyła na mnie i powiedziała że to kwestia godzin oby przepowiednia sie sprawdziła;p

tancerka
super opis porodu, ciekawe co ci dali że aż taki odjazdbył;p

pogode dzisiaj mamy super spacerowałam godzinke może Sebastianek wkońcu zechce wyjśc, tż też pomaga "wygonić" małego, zaraz ide sprzątać.... co jeszcze może pomóc przyśpieszyć?

jeszcze mam takie pytanie jak wody odchodzą to nie ma szans żeby sie nie zorientować? bo co jakiś czas w ciągu dnia czuje wilgotno ale to są małe plamki i tak sie zastanawiam że może ja coś przeoczyłam
agniecha_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 13:35   #2362
policzanka
Wtajemniczenie

Tancerko-agentko Ty!opis rewelacja!
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 13:39   #2363
Fikusek82
Wtajemniczenie

Tancerka ten zastrzyk co go opisywałaś kojarzy mi się z pethidine, w Anglii to podają, bo ja miałam przy pierwszym porodzie i mega odjazd niesamowity, aż do tej pory miło wspominam bo takiego haju to ja jeszcze nigdy nie miałam jak wtedy, nie wiem gdzie mieszkasz a polskiego odpowiednika nie znam.

20.10.2013 - Daria

2014 - 55
2015 - 48
Fikusek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 13:40   #2364
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
witaj w domu
rodziłaś ta jak chciałaś w Oławie?
W Oławie i jestem pod dużym i pozytywnym wrażeniem opieki
Ciągle ktoś przychodził, pytał, sprawdzał, pomagał - fajni są
Cytat:
Gratuluję tygodnia i mieszkanka

Tancia łooo... koniecznie trzeba się dowiedzieć co to za zastrzyk - też chce taki - niekoniecznie na poród
Opis ekstra - generalnie brzmi nie jak pobyt w szpitalu, a niezła biba

Bosz... Jasiek zaczyna charakterek pokazywać

Zaczął mi kwękać i się wybudzać, to pomyślałam, ok, zanim się konkretny ryk o bufet zacznie spokojnie go sobie przewinę. Tia...
Jaśko najpierw na mnie nawrzeszczał, potem napierdział, ponieważ nie przerywałam wrogiego procederu nasikał, a na koniec, dla ukoronowania i pokazania kto tu rządzi walnął wielką śmierdzącą kupę w świeża pieluszkę

Oczywiście natychmiast po przystawieniu do piersi aniołek... Ciekawe po kim to ma...

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 13:43   #2365
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczynki, a co jest złego w mleku ?
ogólnie jak nie szkodzi to nic, ja jem nabiał - serek waniliowy mniam ide zjesc na 2 śn.

Cytat:

ale ma wypaśną chatę i jaka fotograf uzdolniona

Cytat:
Napisane przez agniecha_17 Pokaż wiadomość

jeszcze mam takie pytanie jak wody odchodzą to nie ma szans żeby sie nie zorientować? bo co jakiś czas w ciągu dnia czuje wilgotno ale to są małe plamki i tak sie zastanawiam że może ja coś przeoczyłam
moim zdaniem niema no chyba że się sączą. u mnie chlusneło jakby ktoś z miski lunął

Tancerka
ale się uśmiałam
Stary 2013-10-08, 13:46   #2366
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
a usg to nie dopiero jak jest coś nie tak jakieś zalecenie?.
U mnie usg bioderek jest obowiązkowe

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
No właśnie nie ;>
No to faktycznie nieciekawie
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 13:46   #2367
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Bosz... Jasiek zaczyna charakterek pokazywać

Zaczął mi kwękać i się wybudzać, to pomyślałam, ok, zanim się konkretny ryk o bufet zacznie spokojnie go sobie przewinę. Tia...
Jaśko najpierw na mnie nawrzeszczał, potem napierdział, ponieważ nie przerywałam wrogiego procederu nasikał, a na koniec, dla ukoronowania i pokazania kto tu rządzi walnął wielką śmierdzącą kupę w świeża pieluszkę

Oczywiście natychmiast po przystawieniu do piersi aniołek... Ciekawe po kim to ma...

po tacie

Stary 2013-10-08, 13:46   #2368
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
tassia skąd mleko ryżowe bierzesz?? Normalnie w sklepach jest?

pozwolę sobie odp-w tesco,auchan,real widziałam, ponad 10 zł za litr

Stary 2013-10-08, 13:49   #2369
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agniecha_17 Pokaż wiadomość
Zapewniam Cię, że jak odchodzą, to wszędzie masz basen dookoła Ja z mopem latałam, bo pomimo wielkiej podpachy podłoga cała była mokra

A jak się sączą, to też nie da się nie zauważyć

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-10-08, 13:50   #2370
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie usg bioderek jest obowiązkowe

No to faktycznie nieciekawie
Czyli znów muszę się iść wykłócać tak?
Czy ja zawsze jak coś załatwiam musze się kłócić, wykłócać, być zołzą która jak ją wygonią drzwiami to wejdzie oknem?
w mopsie musiałam powiedzieć kierowniczce, bo nieznała odpowiedzi na moje pytania i pojechała do mnie z tekstem, ze od tego ma pracowników, że szkoda że nie są kompetentni i musze z nią teraz dyskutować () i tak wszędzie pod górke...

już nie mówię o ludziach wpychających się w kolejkę przede mnie jak ja stoje z nosidłem w ręku z dzieckiem..

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości