Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-08, 11:00   #1441
BlackSanctum
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X

Dziękujemy za życzonka i składamy też dzisiejszym solenizantom.

Bijkora, sto lat, sto lat!

Lady, ale to Ci raczej wróci, niestety, mi też waga bardzo spadła przy zatruciu... Jednak następnego dnia wszystko wróciło do pierwotnego stanu, jak zaczęłam uzupełniać płyny (tego dnia wypiłam chyba 3l wody mineralnej, tak mi się chciało pić po tym)... Gdyby tak łatwo było schudnąć, to bym chyba się truła co tydzień.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 11:05   #1442
hje
Zakorzenienie

Hej, hej

Mam wiadomość Pola przespała caaalutką noc Ale jak: od 22 do 8!! Wstawałam do niej 3 razy, bo popłakiwała przez sen, ale zanim dochodziłam do łóżeczka, już przestawała

Teraz spylamy na spacer, bo cuuuudnie i przy okazji wdepniemy do ośrodka na bilans.

Nadrobię przy kolejnej tu wizycie

Miłego dnia!
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 11:07   #1443
ewadylewska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Wiesz co, wydaje mi się, że pediatra powinien dać skierowanie na usg brzuszka z uwzględnieniem refluksu. Ale nie jestem pewna, bo u nas robili dzieciom z oddziału. Może spróbuj prywatnie poszukać jakiegoś radiologa, który się specjalizuje w usg dziecięcym? Bo takie usg, a rezonans z kontrastem i narkozą to bez porównania
Masakra, nie wiemy nadal, nie chcemy tego rezonansu, narkoza....jak nie ma konieczności....
Stary 2013-10-08, 11:20   #1444
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
hej

U nas nocka średnia, pobudki częste od samego uśnięcia z płaczem i bardzo się wiercił, wyglądało mi to na brzuszek ale raczej nic nowego nie jadł ani nic po czym mogło by go boleć, zęby tez raczej nie, mam już 4.

Czy dzieci które ją siedzą chcą bawić się tylko i wyłącznie na siedząco. Bo mój od kiedy stabilnie siedzi nie chce być już na brzuszku i większość dnia spędza na siedząco, martwi mnie to troche.

---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ----------

ja też dołączam się do życzeń

i dla bijorki wszystkiego najlepszego
ale dlaczego? skoro siada sam? tak mu się wygodniej bawi Hania teraz też tylko siedzi lub stoi

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Aga, przykro mi, ze takie wyniki
Ale dobrze, ze chociaz odkrylas przyczyne wypadajacych wlosow i kiepskiego samopoczucia.

U nas noc z miliooonem pobudek, z czego moze 2 byly na jedzonko. Przy innych Kubus chwile pociumkal i kimono.

TZ ma dzis wolne i spadamy "na miasto"
łuhu i co macie w planach? romantic lunch ?

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Hej, hej

Mam wiadomość Pola przespała caaalutką noc Ale jak: od 22 do 8!! Wstawałam do niej 3 razy, bo popłakiwała przez sen, ale zanim dochodziłam do łóżeczka, już przestawała

Teraz spylamy na spacer, bo cuuuudnie i przy okazji wdepniemy do ośrodka na bilans.

Miłego dnia!
wow! CAŁĄ noc???

dziś przyszedł mi taki fajny sweterek dla Hani co z zary wylicytowałąm. A listonosz powiedział " Pani to tego zamaiwa" wstyd mi było ale no co.... a jeszcze nie wie co go czeka
Stary 2013-10-08, 11:24   #1445
ILLUSION
Wtajemniczenie

Kupiłam w Biedrze Vizir 6,7 kg na promocji w duzym kartonowym pudle - polecam bo Iguś miał zabawkę na jakąś godzinę

Debrah...widziałam wczoraj mamę wózkową z około 4-letnią córeczką na kolanach....i ta córeczka tak się przytulała do niej, wsiadły do tego samego autobusu co ja i w pewnym momencie ta córeczka objęła mamę za szyję i powiedziała "mamusiu kocham Cię wiesz?" Boże jak się wzruszyłam....i od razu Ty mi się przypomniałaś
Stary 2013-10-08, 11:26   #1446
LadyWhisper
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
hej kochane
czuję się fatalnie i nie jestem w stanie być na bieżąco

ściskam wszystkie maluszki za skończone miesiące i buziaki dla bjikory

hehehe ja idę w najbliższą sobotę jak dojdę do siebie na Roguca Solo

ahhh

wyobrażam go sobie w takich klimatach lat 20, ciemne ciasne zadymione puby, okrągłe stoliki i on jeden na scenie z tym swoim głosem
ostatnio był w Bytomiu i przegapiliśmy

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Dziękujemy za życzonka i składamy też dzisiejszym solenizantom.

Bijkora, sto lat, sto lat!

Lady, ale to Ci raczej wróci, niestety, mi też waga bardzo spadła przy zatruciu... Jednak następnego dnia wszystko wróciło do pierwotnego stanu, jak zaczęłam uzupełniać płyny (tego dnia wypiłam chyba 3l wody mineralnej, tak mi się chciało pić po tym)... Gdyby tak łatwo było schudnąć, to bym chyba się truła co tydzień.
wiem wiem tzn dużo mi nie spadło, niecały kg, bo przed było 57,2, ale tak fajnie zobaczyć po tylu latach w końcu 56

Cytat:
Hej, hej

Miłego dnia!
no nie, baty się wam z małą należą

idę dać małemu kaszkę na śniadanie

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 11:37   #1447
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
ojapierdziu zapomniałam
stówcia dla Dadiego!!!!

i Fifiego i Oliwci!

mój ostatnio tylko by stał, ale na siedząco też się pobawi czasem
na brzuszku ja teraz się położy to jest to śmieszny widok prawie go tak już nie widujemy, od razu czworaki i stanie / siadanie. Na brzuszku śpi

brrrrr mnie też to wkurza, zawsze druga str koszulki mokra
ostatnio siedzę, Mały akurat dużo zjadł innego jedzenia niż UU i mi się zaczął pokarm zbierać w cyckach, patrzę, a na koszulce dwie wielkie plamy

siiiiiii będę zapitalać, muszę zimę przycisnąć bo na wiosnę startować chcę
tylko zapalenie pęcherza mi się chyba zrobiło ja pitolę, kiedyś nie miałam takich problemów :/
O właśnie was miałam pytać czy nadal macie fontannę z drugiej piersi przy karmieniu. Rany, ale mnie to wkurza. Karmię prawą a z lewej fontanna
I przez to cały czas muszę wkładki laktacyjne nosić.

Cytat:
no właśnie te z ćwiekami od razu mi się z Tobą Debrah skojarzyły
kurczę, u nas one prawie niedostępne
musiałabym targać do Chorzowa

wygodne? ciepłe? na jesień typowo?
Typowe na jesień, minimalnie ocieplane. Wygodne - ale dla mnie, a ja w nich kilometrów na własnych nogach no...umówmy się - nie przemierzam

Czarne mi się kojarzą z taką metalówą co to kiedyś wyglądałam, to sentyment:P, brązowe są delikatniejsze bo bez ćwieków, bardzo lubię je.

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
lady, debrah - te bez cwiekow jeszcze ladniejsze <3 nawet bym sie nie zastanawiala
też sądzę,ze fajne.

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Bijkorka - 100 lat!!!:

mowisz o lezeniu na brzuszku? Ocipialas kobieto? pozegnaj sie z lezeniem na brzuszku a wy juz pelzacie, raczkujecie, stoicie?
jak mlodziez zmienia pozycje to lezenie na brzuszku jest juz beeeeee co gorsza lezenie na pleckach tez :/ i tu zaczyna sie konkurs na pomyslowosc rodzicow przy zmianie pieluszki
wszystko jest ok nie masz absolutnie zadnych powodow do zamartwiania sie TAKI ETAP

o, to super ze jest juz OK

co do bucikow - my bylismy u reh i stwierdzila ze mlody jest chwiejny, chwieje sie na nozkach (dla mnie to normalne, w koncu zaczyna dopiero stawac :/) i kazala kupic buciki ortopedyczne. Spanikowalam i kupilam :/ mial je kilka razy na nogach tyle w temacie bedzie popitalal w skarpetach
dziwna ta reh...

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
hej

Debrah
fajnie, że jesteś widzisz trochę lepiej z jedzeniem, z każdym dniem będzie coraz lepiej

Illusion zero pomyślunku u tej Twojej bratowej... a historia z nutellą

hje za postanowienie

laurko śliczne mieszkanie

ellmi ja mam i łóżeczko i pościel 120x60, większa byłaby chyba przy wielka... tylko, że nie wiem, czy w pewnym momencie dzieć nie będzie za duży a kołdra za mała

blogerko współczuję złej passy a t. w szczególności...dobrze, że maxi cosi się odpięło, ufff

szklanko kiedyś często mu ropiały oczka, potem tylko jedno prawe, teraz raz na jakiś czas zaczyna mu ropieć, samo schodzi i jest tego mniej niż kiedyś. Nie łzawi raczej, przynajmniej ja tego nie widzę. Byliśmy u okulisty, mówiła,że to głównie łzawi oczko przy zatkanym kanaliku...
co do zatorów nigdy nie miałam, teraz też ale mój Bąk nie je dużo...

Lady zazdroszczę koncertu i dla męża

Popsuł mi się komp, dobrze, że mamy drugi taki zapasowy Kubuś jęczydło pierwszego stopnia daje w kość :/ dzisiaj dwie pobudki po ponad godzinę - gadał sobie, śmiał się, ogólnie super, do tego milion pićset pobudek tak po prostu, na jedzenie, na przytulenie, o co chodzi nie wiem, ładnie sam zasypia a potem takie cyrki odstawia. Zbliża się czas jego drzemki więc i ja się pójdę przekimać, bo zombiak ze mnie jak nic :/
współczuję nocki, podobnie u nas.

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
oooo tak! zmiana pieluchy to konkurs cierpliwosci A jeszcze karmienie z uu Nie wiedziałam, ze takie pozy mozna przyjmowac jedzac

Co do butów to dziwna reh... Ola jak stawała to wygladała jak lisc na wietrze, i ja ze strachu, ze za wczesnie to ją bach do lezenie a ona zaraz hop znowu do stania:
O taaak, zmiana pieluchy - odkąd siedzi to już prawdziwy dramat. Zmieniam pieluchę z dwójki, dziecko z gołym jeszcze nie wyczyszczonym zadem ucieka raczkując i siada sobie...

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Cześć mordeczki moje kochane
Moje dziecko przespało całą noc już drugą z rzędu. Chyba trochę zęby odpuściły i jakoś mniej to przeżywa.

Teraz właśnie drzemie a ja zjadłam śniadanko a teraz oglądam gazetke z biedronki(fajne rzeczy będą od 10go) i pije kawkę.

Hje-jeśli chodzi o te buty to matka idzie w zaparte że musi nosić buty z usztywnioną piętą. Szłam na żywioł zapierając się że tak nie jest,ale pewności nie miałam. Dlatego pytam was bo kurna nikt mi nie będzie robił wody z mózgu. Tak samo chodziki... Zapytałam czy twierdzi że Oskar jest gotowy na samodzielne chodzenie... No nie jest. To k.wa czemu się tak kurczowo ludzie trzymają tego ustrojstwa i pakują w to dziecko które tak naprawdę puszczone samowolnie zaliczy glebe. Ale akurat jeśli o chodzik chodzi nie namawia mnie do tego. I słusznie bo w tej kwestii jestem bojowo nastawiona
To tak rano musiałam wyrzucić z siebie

Zamówiłam sobie na tablicy płaszczyk,żakiet,marynark ę,sweterek i bokserke-za jedyne 50zł z przesyłką
super zakupy, pochwal się

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Mi się też podobają ale nie mam odwagi.. tzn nie wiem jak będę wyglądać...
a tu odwagi trzeba? czemu?

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Kupiłam w Biedrze Vizir 6,7 kg na promocji w duzym kartonowym pudle - polecam bo Iguś miał zabawkę na jakąś godzinę

Debrah...widziałam wczoraj mamę wózkową z około 4-letnią córeczką na kolanach....i ta córeczka tak się przytulała do niej, wsiadły do tego samego autobusu co ja i w pewnym momencie ta córeczka objęła mamę za szyję i powiedziała "mamusiu kocham Cię wiesz?" Boże jak się wzruszyłam....i od razu Ty mi się przypomniałaś
Poryczałabym się w tym autobusie jak nic :love :
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 11:54   #1448
mala_19kw
Zakorzenienie

Pokaże jak przyjdą

Udało mi się odkurzyć mimo jęczenia Oskara (muszę go przyzwyczaić bo inaczej w brudzie zarosne) i zmienić pościel. Co teraz ?
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 12:05   #1449
LadyWhisper
Zakorzenienie

widziałyście to?
http://dcs-188-64-85-9.atmcdn.pl/dcs...1229e-480p.mp4

Stary 2013-10-08, 12:08   #1450
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
nooo wczoraj w ddtvn oglądałam sikałam ze śmiechu

Marsi
, kochana zapytałam Cię w wątku odchudzaniowym o hantle ale chyba nie widziałaś jeszcze. takie 1,5kg będą za cięzkie czy dobre? czy lepiej 0,5-1kg ???
Stary 2013-10-08, 12:15   #1451
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
dla Malizny za postep
Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
super! zazdroszcze! U Nas zatrzymało się na etapie - tz moze uspać, ale odłożyć juz nie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Hejka!
Mlody ma okropny kaszel taki dorosly, odrywajacy pojde z nim dzis do lekarza...
czego to moze byc objawem? moze to oznaczac ze zeszlo mu na oskrzelka? czy poprostu dalsza czesc przeziebienia?
Mam nadzieję, że pozostałości po przeziębieniu Daj znać co lekarz powie

Cytat:
Cześć mordeczki moje kochane
Moje dziecko przespało całą noc już drugą z rzędu. Chyba trochę zęby odpuściły i jakoś mniej to przeżywa.

Cytat:
Napisane przez ewadylewska Pokaż wiadomość
Masakra, nie wiemy nadal, nie chcemy tego rezonansu, narkoza....jak nie ma konieczności....
Ewa to Wasza decyzja jest, ale ja bym w pierwszej kolejności sprawdziła ten refluks. A jak u Was z ulewaniem?

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
dziś przyszedł mi taki fajny sweterek dla Hani co z zary wylicytowałąm. A listonosz powiedział " Pani to tego zamaiwa" wstyd mi było ale no co.... a jeszcze nie wie co go czeka

Cytat:

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi dotyczące zatorów! Czyli u mnie jednak wada fabryczna

Nawijko włosowa specjalistko, co sądzisz o szamponach Ultra Doux? Bo były w promocji ostatnio i kupiłam ziołowy bo mi się strasznie zapach podobał I nie wiem czy iść dalej w tym kierunku i się zaopatrzyć w odżywkę czy lepiej nie
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 12:19   #1452
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Cytat:
za pięknie przespaną noc
Stary 2013-10-08, 12:20   #1453
Debrah
Zakorzenienie

bokeh: mi też głupio przed listonoszem zawsze bo jak już zacznie przychodzić to całymi seriami Ale co zrobić, jak dzieć wyrasta to ze wszystkiego na raz:P
Stary 2013-10-08, 12:22   #1454
s i l v e r
Zakorzenienie

Mam pytanko
Są tu mamusie (oprócz mnie) które dodają do mleka zagęszczacz nutriton???
Stary 2013-10-08, 12:26   #1455
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
nooo wczoraj w ddtvn oglądałam sikałam ze śmiechu

Marsi
, kochana zapytałam Cię w wątku odchudzaniowym o hantle ale chyba nie widziałaś jeszcze. takie 1,5kg będą za cięzkie czy dobre? czy lepiej 0,5-1kg ???

hantli wogóle nie warto kupować
lepiej kupić sztangielki
http://allegro.pl/sport-i-turystyka?string=sztangielki

1,5 kg to żadne obciążenie- możesz zamiast tego używać butelki po wodzie min np z piaskiem lub wodą
a sztangielki są o tyle fajne,że jak Ci 1,5 kg będzie za mało to dokupujesz obciążenia
a uwierz mi,że przy regularnych treningach 2 kg po tygodniu to będzie mało
acha i polecam sztangielki kupować w supermarketach- najtaniej wychodzi i dodatkowe obciążenia kosztują grosze
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 12:27   #1456
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Usnęłam wczoraj, z pracy kilka podejść robiłam do was, ale ciągle coś nawet w trakcie przerw. Nie dam rady cytować teraz.

Blogerko, odejścia pecha życzę!
Aga, wyleczenia tarczycy!

Któraś pyta tu o siedzące dzieci - ja nie wiem co robić, bo młoda ciągle siedzieć chce a nie potrafi sama siadać (tylko z podciągu), ale jak już siądzie, to siedzi i świetnie równowagę łapie. No ale przecież ona ma się najpierw SAMODZIELNIE nauczyć... Za to lubi teraz na brzuchu, bo się mobilna jak szlag robi WRESZCIE! i chyba lada dzień mi raczkować będzie, a przynajmniej mam nadzieję taką.

Bijkoruś, buziaki!

Lady, a wiesz, że ten co w comie śpiewa to facet (może mąć już, nie wiem) jednej wizażanki? Silverki, piękną biżu dziew3czyna robi, zamawiałam na ślub od niej, no i jakieś wymiany razem robiłyśmy też.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 12:32   #1457
hje
Zakorzenienie

Wróciłyśmy, bilansu nie było
Byłyśmy przed 12, a babka mówi, że już nie mogą zrobić, bo do 11 są. Dziwne, bo odkąd pamiętam zawsze we wtorki bilanse były razem ze szczepieniami do 12 I mówi, że choćby chciała, to nie ma jak, bo dużo dzieci chorych i nie ma czasu
Kurna, a jakby była pani Marysia albo pani Kasia, to by zrobiły po znajomości A tak, lipa
Ale we czwartek idziemy, bo są od 12 do 14, zobaczymy

Boże, jak pięknie, słońce napitala nieziemsko, jest 18 stopni Jak wyszłyśmy z ośrodka, to nawet czapki nie zakładałam młodej i bluzę ściągnęłam.
Inne mamuśki patrzyły tak , jestem niedobra

i dla wszystkich świętujących, tych małych i dużych
Stary 2013-10-08, 12:41   #1458
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Hej, ja tylko zameldować, że żyję i że czytam i jestem na bieżaco, ale nie pisze bo humor z i nie chce smęcić.

Julka dalej chora, wydaje mi się, że dziś jest gorzej niż w poprzednich dniach, a wczoraj byłyśmy u lekarza i powiedziała, że ma tylko lekko gardło czerwone no i ten katar, którego się nie mozna pozbyc

Nie dostała, żadnych leków- mam ją leczyc tak jak do tej pory sama.
Zważyć się nie dała, bo tak wyła i uciekała z wagi, że nie dało rady...

zdrówka dla Was i do następnego *

buziaki dla solenizantów

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 12:45   #1459
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
hantli wogóle nie warto kupować
lepiej kupić sztangielki
http://allegro.pl/sport-i-turystyka?string=sztangielki

1,5 kg to żadne obciążenie- możesz zamiast tego używać butelki po wodzie min np z piaskiem lub wodą
a sztangielki są o tyle fajne,że jak Ci 1,5 kg będzie za mało to dokupujesz obciążenia
a uwierz mi,że przy regularnych treningach 2 kg po tygodniu to będzie mało
acha i polecam sztangielki kupować w supermarketach- najtaniej wychodzi i dodatkowe obciążenia kosztują grosze
http://allegro.pl/hantle-szesciokatn...595356631.html ja takie oglądałam ale w sumie masz rację....

a woda to jakaś taka nieporęczna mi się wydaje, nie chciałam na początek się przeciążyć ale w sumie codziennie podnoszę 9kg prawie

ziękuję, zobaczę sobie dziś w tesco

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
bokeh: mi też głupio przed listonoszem zawsze bo jak już zacznie przychodzić to całymi seriami Ale co zrobić, jak dzieć wyrasta to ze wszystkiego na raz:P
no włąśnie ! więc ja średnio co 3 msce zamawiam z 10 paczek minimum i to na raz haha teraz jeszcze te materiały kupiłam, się biedaczyna nachodzi a jeszcze z 5 czeka
Stary 2013-10-08, 12:47   #1460
elllmi
Zakorzenienie

hej
jaka piękna jesień z okna widzę taki kolorowy już las

chciałąm dzisiaj młodemu takiego zwykłego bączka do nakręcania kupić i nawet w naszej pipidówce nie ma; wszystkie markety już kiedyś przeszukałam, ale tylko jakieś zbajerowane są, a ja chcę zwyklaka takiego

Cytat:
aaaaaaaaaaaaaaa laski wiecie, co mój małż zrobiiiiiiiiiiiiiiiił??!! ?!?!?!?!
fajnego masz tego mężula
a co do butów, to te pierwsze szczerze mówiąc brzydkie są ale drugie super

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
ellmi ja mam i łóżeczko i pościel 120x60, większa byłaby chyba przy wielka... tylko, że nie wiem, czy w pewnym momencie dzieć nie będzie za duży a kołdra za mała
Cytat:
Ktora pytala o kolderke? Elllmi?
My mamy 100x135 i jest ok, fajnie opatula malego, ta mniejsza bylaby juz za chwile za mala
dziękuję za odpowiedzi
chyba tą większą właśnie wezmę, bo młody lubi się rzucać w nocy po całym łóżeczku, to może dłużej będzie przykryty

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
A poza tym, wczoraj miałam napisać wieczorem, ale juz nie wróciłam:
dla:
Fifiego za 9 miechów
Oliwci za 8 miechów

i dzisiaj dla Pietraszka za 9
dziękuję za pamięć, dołączam + buziaki dla Dadusia

Cytat:
TZ ma dzis wolne i spadamy "na miasto"
w celu spacerowym, zakupowym czy jedzeniowym?

Cytat:
Zamówiłam sobie na tablicy płaszczyk,żakiet,marynark ę,sweterek i bokserke-za jedyne 50zł z przesyłką
o kurde, niezłe okazje łapiesz

Cytat:
a fotka gdzie? w końcu muszę wiedzieć, co kiedyś mala elmi będzie nosiła

Cytat:
hehe, Filip też miał radochę z tego pudła najpierw próbował przewrócić, a potem przechodził przez nie tam i z powrotem

Cytat:
ale porażka

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 12:47   #1461
misiaeel
Wtajemniczenie

My po spacerze, wróciłam i słońce wyszło
a cod o butów ja chcę te- http://www.ccc.eu/pl/woman/catalog/all/317391 albo te- http://www.ccc.eu/pl/woman/catalog/all/315270

hje brawa dla Poli za przespana noc

meduzza mi lekarz mówił to samo, co do tarczycy

mała pokaż zakupy

bokeh mi listonosz też tak kiedyś powiedział, jak w ciąży wyprawkę kompletowałam

szaja brawa dla Dorki za coraz większa mobilnść

Lady widziałam to wczoraj w ddtvn, uśmiałam się

cała zdrówka dla Julki

hope najlepszości dla Dadiego

Aniołki[*][*]25.01.2012

Edytowane przez misiaeel
Czas edycji: 2013-10-08 o 12:49
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 12:47   #1462
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość

Mam nadzieję, że pozostałości po przeziębieniu Daj znać co lekarz powie

Ewa to Wasza decyzja jest, ale ja bym w pierwszej kolejności sprawdziła ten refluks. A jak u Was z ulewaniem?

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi dotyczące zatorów! Czyli u mnie jednak wada fabryczna

Nawijko włosowa specjalistko, co sądzisz o szamponach Ultra Doux? Bo były w promocji ostatnio i kupiłam ziołowy bo mi się strasznie zapach podobał I nie wiem czy iść dalej w tym kierunku i się zaopatrzyć w odżywkę czy lepiej nie
poczytaj sobie opinie na wizażu na kwc, ale ja np nie kupuję w ogóle takich kosmetyków do włosów typu garnier, timotei, head&shoulders itp, bo to co one maja w skłądzie to masakra.
Bardzo lubię szampony i odżywkę z maską z alterry (dostępne w rossmanie)
Stary 2013-10-08, 12:50   #1463
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
Julka dalej chora, wydaje mi się, że dziś jest gorzej niż w poprzednich dniach, a wczoraj byłyśmy u lekarza i powiedziała, że ma tylko lekko gardło czerwone no i ten katar, którego się nie mozna pozbyc
cała, my się z katarem męczyliśmy prawie 2 tygodnie, a nawet jak przeszedł, to jeszcze czasem coś tam zafurczy; także cierpliwości

Cytat:
no włąśnie ! więc ja średnio co 3 msce zamawiam z 10 paczek minimum i to na raz haha teraz jeszcze te materiały kupiłam, się biedaczyna nachodzi a jeszcze z 5 czeka
ale kondycje przynajmniej będzie miał

Stary 2013-10-08, 12:51   #1464
hje
Zakorzenienie

Pola się bawi kartonem po wódce, wywlokła go już na korytarz

Jesteśmy same in da hałs, więc lecę coś ogarnąć
Stary 2013-10-08, 12:58   #1465
mala_19kw
Zakorzenienie

Młodzież śpi a ja jem
Przy okazji gotuje małemu obiadek,akurat jak wstanie to będzie gotowy.
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 13:14   #1466
LadyWhisper
Zakorzenienie

https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/...02051413_n.jpg piękne!!!!!!!!!!

o 14 jadę z teściem do M1, tam kolejna partia ciuszków (laski, już mam tyle ciuchów dla małego, że nie ogarniam, serio!!! On w życiu tego nie przechodzi, a ciągle dostajemy dostajemy i dostajemy, i to nie tak, że po parę bluzeczek, ale np. na raz 5 wielkich reklamówek ) i zobaczę se przy okazji buty i fotelik

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

a co do butów to w dostępności tych do ma Debrah (brązowych) nie ma nigdzie

bąbla uspałam, trza posprzątać

Stary 2013-10-08, 13:16   #1467
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:

Moja tez kima i tez powinnam dalej sprzątać, jedynie wyprasowałam ciuchy..wstanie to będziemy dalej ogarniać.

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 13:28   #1468
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
o 14 jadę z teściem do M1, tam kolejna partia ciuszków (laski, już mam tyle ciuchów dla małego, że nie ogarniam, serio!!! On w życiu tego nie przechodzi, a ciągle dostajemy dostajemy i dostajemy, i to nie tak, że po parę bluzeczek, ale np. na raz 5 wielkich reklamówek ) i zobaczę se przy okazji buty i fotelik

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

to źle Ci z tymi ciuchami? no nie gadaj, przynajmniej możecie przyoszczędzić na dziecięcych ciuszkach; a jak za dużo, to na all sprzedaj

a może te buty na allegro ktoś sprzedaje

Stary 2013-10-08, 13:30   #1469
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/...02051413_n.jpg piękne!!!!!!!!!!

Hmmm, a może online zamów? przesyłka chyba za free i można oddać do sklepu - więc nie tracisz $ gdyby nie pasowały.

Dziecko śpi już 1,5h!! może to przez zaciągniętą roletę w sypialni - nie podnosiłam bo wiedziałam, że dźwiękiem ją bankowo obudzę.

Rodzinka u was taka ofiarna, to spadkowe ciuszki po dzieciach, że tego tyle?
Stary 2013-10-08, 13:38   #1470
iffonka7
Zadomowienie

Cytat:
Hej, hej

Miłego dnia!

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Mam pytanko
Są tu mamusie (oprócz mnie) które dodają do mleka zagęszczacz nutriton???
Ja, ostatnio chciałam zobaczyć czy jeszcze musimy go stosować i po tym eksperymencie stanowczo stwierdzam że TAK.

Misiek oczarował wszystkie panie w zusie wszystko załatwiliśmy od ręki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości