Już październik - zimno, plucha; nam się chce dużego brzucha!Staraczki-mamusie 2013, - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-08, 14:39   #2521
zubi89
Zakorzenienie

Dot.: Już październik - zimno, plucha; nam się chce dużego brzucha!Staraczki-mamusie

Cytat:
Napisane przez debraM Pokaż wiadomość
jutro się dowiem, ale to raczej to moje przed @ plamienie

Oj nie martw się. Gada sobie, bo gada. Rób jak chcesz, bo to Twoja sprawa, a nie jej.

Tylko od razu po powrocie podziel się dobrymi wieściami

Łooo no nieźle. To tak samo z siebie czy po jakiś lekach?

Też idę popatrzeć
Jak chcesz to możemy się założyć o to plamienie

nie mam pojęcia pewnie kiedyś pisała ale ja tam lukam od wczoraj i to nie dokładnie ;p

Niespodzianka 21.10.2021r.
zubi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 14:50   #2522
wik_and_ola
Zadomowienie

Dot.: Już październik - zimno, plucha; nam się chce dużego brzucha!Staraczki-mamusie

Ja kończę pracę dziewuszki Może zajrzę wieczorem, bo mąż poszedł na popołudnie do pracy to będę mieć większe luzy. Miłego popołudnia
Stary 2013-10-08, 14:55   #2523
katekatee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
a dzisiejsza porada na ovuf mówi, żeby rano się kochać
Poranne współżycie może zwiększyć Wasze szanse na zajście w ciążę, gdyż ilość spermy rośnie w ciągu nocy
Heh no ale ja go "pogoniłam" bo przytulanki były wczoraj wieczorem więc bez przesady, ale właśnie mi dzwonił że jutro też pójdzie na popołudnie także tym razem skorzystam z porady tego waszego ovufrenda

Cytat:
Napisane przez vioris Pokaż wiadomość
Ja najbardziej mam w udach i tyłku niestety. Brzuch też i boczki się zrobiły, ale to nie takie straszne i brzydkie Raczej miłe krągłości. No ale góra 36-38 a dół 42 I to w dodatku w pasie wąska a biodra szerokie i spodnie ciężko kupić, bo zawsze w udach za wąskie, w biodrach dobre a w pasie za szerokie
I niestety nigdy tak nie miałam, ale teraz nadszedł mój czas na oglądanie się za zgrabnymi kobietami i zazdroszczenie im figury Myślałam, że mnie to nigdy nie będzie dotyczyło

Poradę właśnie widziałam i potwierdziło to tylko to co myślałam. W tym cyklu biorę się za tż-ta rano
A który ty masz dzień cyklu bo nie widzę nigdzie kiedy będziesz testować? Ja mam podobnie do Ciebie góra 36-38 dół 40 teraz pewnie 42, przez te wczasy i potem ta akcję z wiecie czym jestem 4 kg na plusie w stosunku do maja tego roku Ale też nie będę się na siłe odchudzać jak się staramy o dzidzię, na mnie bardzo dobrze podziałało karmienie a potem dieta Dukana i przy 176 ważyłam 64 kg, marzy mi się mieć 60kg ale to raczej mało realne zwłaszcza teraz jak powoli pod 68 dobijam

Cytat:
Napisane przez fantastka Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki, witam się z łóżka Od wczoraj męczę się z grypą żołądkową Macie jakieś rady, bo się chyba wykończę
Fan mi pomogła coca cola, ale myślę że powinnaś zadzwonić do lekarza bo w Twoim stanie to nie bardzo wiadomo co Ci poradzić. Trzymaj się kochana

Cytat:
a porada bezcenna mój tż woli rano, a ja raczej wieczorem ale w takim wypadku będziemy rano chyba
Ja mam to samo choć.... ja to chyba wolę i rano i wieczorem

Cytat:
Napisane przez krusia83 Pokaż wiadomość
O, u mnie też dziś 11dc więc mogę zatestować z Tobą. Obiecałam sobie w tym miesiącu, że nie robię testu przed terminem @ (ciekawe ile wytrzymam w tym postanowieniu )

Ja też mam wieczny problem z kupnem spodni. Jak w pasie dobre to w udach nie a zazwyczaj to w ogóle za długie są bo ja niska jestem i muszę ciągle skracać.
No to będziemy testować razem, ilu dniowe masz cykle? Bo ja tak około 26-27dni i myślałam żeby testować 25 lub 26 października. A co do spodni to się podpisuję, jak już kupię jakieś to chodze w nich az mi się na udach poprzecierają

Cytat:
Napisane przez maciejka1987 Pokaż wiadomość
Wiecie nie ma też co patrzeć tylko na mamę, bo przecież mamy też coś z ojców także trzebaby zrobić analizę brzuchów wszystkich ciotek w rodzinie:P
Dokładnie, ja np mam zupełnie inną figurę niż mama i zupełnie inną niż tata więc nie wiem na kogo patrzeć, zresztą moja mama sama mi zawsze mówi po kim ty masz te nogi Ja je się za to odwdzięczam po kim ona ma ten brzuch

Cytat:
jeeeeny laski, ale mam nerwa właśnie byłam u szefowej i gadamy o głupotach i ona nagle, że teraz mojej koleżanki
Myślę że i tak zrobisz jak będziesz uważać, dlatego właśnie ja się teraz nie pakuję w żadną pracę bo jakbym po paru miesiącach zaszła w ciąże to by mnei chyba zamordowali. A tak na pocieszenie jak byłam z Wikim w ciązy to pracowało nas 6 osób 1 facet 5 lasek i na te 5 lasek 3 były w ciazy i rodziłyśmy jedna po drugiej co miesiąc

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200910201762.html

katekatee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 14:56   #2524
Mygda
Raczkowanie

GG do Mygda

Kupilam test i babki w aptece mówiły ze ważne zęby był pozytywny. Jutro rano testuje to się okaże.
Mygda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 14:57   #2525
Lea_ny
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
Lea jak się u Ciebie sprawy mają ??
Tak się mają, ze na razie nic nowego nie wiem Ostatnio jestem tak zmęczona, że wczoraj nie dałam rady zwlec się rano do lekarza Pójdę jutro - i tak na USG każe mi pewnie przyjść dopiero w przyszłym tygodniu
Stary 2013-10-08, 15:00   #2526
debraM
Wtajemniczenie

Cytat:
Uwierzcie mi, że ciąża potrójna nie przychodzi sama z siebie wiadomo potrójne szczęście ale dziewczyna pewnie leczyła się hormonalnie. A jeśli nie to musiałaby grać w totka
Napisała, że nie brała hormonów Mają już córeczkę i zdecydowali się na kolejne dziecko i za pierwszym razem się udało
Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość
Jak chcesz to możemy się założyć o to plamienie

nie mam pojęcia pewnie kiedyś pisała ale ja tam lukam od wczoraj i to nie dokładnie ;p
No to ten zakład przyjęty
Już doczytałam sobie

3190g, 55cm

Edytowane przez debraM
Czas edycji: 2013-10-08 o 15:01
debraM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 15:02   #2527
Goraleczka84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mygda Pokaż wiadomość
Kupilam test i babki w aptece mówiły ze ważne zęby był pozytywny. Jutro rano testuje to się okaże.
To zaciskam mocno za pozytywny wynik

Ja tez na dzisiaj kończę prace ide robić poznokietki do koleżanki

Miłego popołudnia
Goraleczka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 15:06   #2528
debraM
Wtajemniczenie

Cytat:
żeby się udało

3190g, 55cm
Stary 2013-10-08, 15:06   #2529
kindziulindzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lea_ny Pokaż wiadomość
Tak się mają, ze na razie nic nowego nie wiem Ostatnio jestem tak zmęczona, że wczoraj nie dałam rady zwlec się rano do lekarza Pójdę jutro - i tak na USG każe mi pewnie przyjść dopiero w przyszłym tygodniu
No to czekam na jakieś wieści

Cytat:
Napisała, że nie brała hormonów Mają już córeczkę i zdecydowali się na kolejne dziecko i za pierwszym razem się udało
Ja w to nie wierzę może pomyślicie, że jestem jakaś dziwna ale tyle leczenia i wiadomości na temat ciąż mnogich, hormonów itd to powinnam zrobić specjalizację z ginekologii W bliźniaki oczywiście wierzę, że w sposób "naturalny" się zrobiły ale w trojaczki absolutnie nie
19.05.2012

Edytowane przez kindziulindzia
Czas edycji: 2013-10-08 o 15:10
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 15:13   #2530
krusia83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
No to będziemy testować razem, ilu dniowe masz cykle? Bo ja tak około 26-27dni i myślałam żeby testować 25 lub 26 października. A co do spodni to się podpisuję, jak już kupię jakieś to chodze w nich az mi się na udach poprzecierają
U mnie to tak 28-30 dni. Ostatni miał 31 dni ale czuję, że teraz owu przyjdzie jednak sporo wcześniej i tak obstawiam właśnie 26-27 dni
Stary 2013-10-08, 15:24   #2531
God Of War 20
Zakorzenienie

Witam się ponownie... byliśmy z mężem na zakupach i przewaliliśmy kasę a miesiąc taki długiii ehh trzeba będzie oszczędzać...
Pocieszenie mam takie, że kupiłam śliczne butki i na teraz i na zimę... ahh
Stary 2013-10-08, 15:27   #2532
katekatee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez krusia83 Pokaż wiadomość
U mnie to tak 28-30 dni. Ostatni miał 31 dni ale czuję, że teraz owu przyjdzie jednak sporo wcześniej i tak obstawiam właśnie 26-27 dni
No to myślę tak 26 albo 27 październik o ile wytrzymamy, ja mam o tyle lepsza sytuację że wiem (przynajmneij teoretycznie) jak zachowuje się mój organizm będąc w ciąży a jak nie więc przed testowaniem będę mogła coś przeczuwać choć jak tu dziewczyny pisały bardzo często na samym początku staranek człowiek ma wszystkie objawy zaciążenia aż tu nagle przychodzi @

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200910201762.html

katekatee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 15:50   #2533
vioris
Zakorzenienie

Cytat:
szukaj na 96-99 stronie
Znalazłam
Myślałam, że coś więcej napisała a on ataka małomówna, tyko dwa posty
Ale przy okazji znalazłam zagubione staraczki z naszego wątku
Miały nigdzie nie odchodzić a tu wyszło szydo z worka. No tylko Zubi się udziela po równo tu i tam ale żeby mi się to nie zmieniło. Masz na mnie poczekać, bo miałyśmy razem rodzić i co? To choc na wątku wspólnym mamusiowym musimy być

Cytat:
Napisane przez Leine Pokaż wiadomość
Fajnie, jeden zamach i koniec z ciążami
Jedna bramka, jeden strzał, trzy gole Mój tż tak gada

Cytat:
Uwierzcie mi, że ciąża potrójna nie przychodzi sama z siebie wiadomo potrójne szczęście ale dziewczyna pewnie leczyła się hormonalnie. A jeśli nie to musiałaby grać w totka
Wczoraj pisałam, że oglądam program w którym kobieta miala cc i rodziła trojaczki. Powstały same bez leczenia bo kobieta od lat myślała, że jest bezpłodna a jej partner lata wcześniej przeszedł wazektomię Wszystko jest możliwe, tylko często się nie zdarza

Cytat:
A który ty masz dzień cyklu bo nie widzę nigdzie kiedy będziesz testować? Ja mam podobnie do Ciebie góra 36-38 dół 40 teraz pewnie 42, przez te wczasy i potem ta akcję z wiecie czym jestem 4 kg na plusie w stosunku do maja tego roku Ale też nie będę się na siłe odchudzać jak się staramy o dzidzię, na mnie bardzo dobrze podziałało karmienie a potem dieta Dukana i przy 176 ważyłam 64 kg, marzy mi się mieć 60kg ale to raczej mało realne zwłaszcza teraz jak powoli pod 68 dobijam
Ja mam 3dc niestety. Więc do testu to jeszcze daaallleeeekooo o ile w ogóle będzie konieczny. @ mam mieć dopiero 9 listopada

Ja na Dukanie rok temy zeszłam do 57 kg i czułam się jak w niebie. Niestety po roku wróciło z nawiązką, no ale to tylko moja wina

Cytat:
No to myślę tak 26 albo 27 październik o ile wytrzymamy, ja mam o tyle lepsza sytuację że wiem (przynajmneij teoretycznie) jak zachowuje się mój organizm będąc w ciąży a jak nie więc przed testowaniem będę mogła coś przeczuwać choć jak tu dziewczyny pisały bardzo często na samym początku staranek człowiek ma wszystkie objawy zaciążenia aż tu nagle przychodzi @
Teoretycznie tylko. Ja też niby wiem a tak naprawdę nie wiem 2 cykle temu też byłam pewna ciąży a teraz już się na nic nie nakręcam.
Stary 2013-10-08, 15:56   #2534
debraM
Wtajemniczenie

A wiecie jak mnie mężulek podsumował...
Dzwonię do niego mówię, że jestem dziwoląg, że znowu jakieś plamienia, żalę się, prawie ryczę, a ten na spokojnie wręcz zdziwiony:
- ale o co ci chodzi? przecież u ciebie to nic nowego? może jakby to było pierwszy raz to bym zrozumiał, ale ty tak miałas zawsze...
ehhh co racja to racja.

3190g, 55cm
Stary 2013-10-08, 15:57   #2535
Goraleczka84
Raczkowanie

Cytat:
Zgadzam sie w 100% ja w pierwszych cyklach widziałam i czułam u siebie dokładnie wszytsko !
Ale udało mi sie wrzucić na luzzz i staram tłumaczyć sobie te wszystkie objawy w najbardziej racjonalny sposób jaki tylko jest możliwy
Stary 2013-10-08, 15:59   #2536
debraM
Wtajemniczenie

Miałam zapytać. Miałyście kiedyś tak, że cały cykl macie napompowane, bolące piersi? To jest nie do wytrzymania.

3190g, 55cm
Stary 2013-10-08, 16:00   #2537
vioris
Zakorzenienie

Tak sobie teraz pomyślałam, że szkoda że u mie owulacja tak późno jest, bo bym sobie zatestowała na urodzinki moje a tak to
Stary 2013-10-08, 16:08   #2538
Goraleczka84
Raczkowanie

Cytat:
Miałam zapytać. Miałyście kiedyś tak, że cały cykl macie napompowane, bolące piersi? To jest nie do wytrzymania.
Cały cykl to nie ale po owu do @ to prawie zawsze. Jak jadę autem to każdy próg zwalniajacy na osiedlu to katorga
Stary 2013-10-08, 16:16   #2539
debraM
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Goraleczka84 Pokaż wiadomość
Cały cykl to nie ale po owu do @ to prawie zawsze. Jak jadę autem to każdy próg zwalniajacy na osiedlu to katorga
No, a ja mam tak od wcześniejszego cyklu jakieś 1,5 miesiąca

W ogóle to ostatnio przeżyłam szok Pomyślałam sobie, że się zważę, bo chyba schudłam, ja staję na wagę a tam +4kg! To przecież nie jest mało. Nigdy waga nie pokazała mi 56kg a tu 60 i to jeszcze po tym jak stwierdziłam, ze schudłam, a nie tylko mi się tak wydawało... Ciekawe gdzie te kilogramy się schowały. dodam, że ważę się zawsze na tej samej wadze.

3190g, 55cm
Stary 2013-10-08, 16:19   #2540
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
Znalazłam
Myślałam, że coś więcej napisała a on ataka małomówna, tyko dwa posty
Ale przy okazji znalazłam zagubione staraczki z naszego wątku
Miały nigdzie nie odchodzić a tu wyszło szydo z worka. No tylko Zubi się udziela po równo tu i tam ale żeby mi się to nie zmieniło. Masz na mnie poczekać, bo miałyśmy razem rodzić i co? To choc na wątku wspólnym mamusiowym musimy być

Jedna bramka, jeden strzał, trzy gole Mój tż tak gada

Wczoraj pisałam, że oglądam program w którym kobieta miala cc i rodziła trojaczki. Powstały same bez leczenia bo kobieta od lat myślała, że jest bezpłodna a jej partner lata wcześniej przeszedł wazektomię Wszystko jest możliwe, tylko często się nie zdarza

Ja mam 3dc niestety. Więc do testu to jeszcze daaallleeeekooo o ile w ogóle będzie konieczny. @ mam mieć dopiero 9 listopada

Ja na Dukanie rok temy zeszłam do 57 kg i czułam się jak w niebie. Niestety po roku wróciło z nawiązką, no ale to tylko moja wina

Teoretycznie tylko. Ja też niby wiem a tak naprawdę nie wiem 2 cykle temu też byłam pewna ciąży a teraz już się na nic nie nakręcam.
NO właśnie a Tobie się ciąży na koniec cyklu odechciało i zostałam sama ja już od dawna udzielam się nie tylko tu ale i w klubie pmki2012 a tam też są 2 wątki także dam radę i z dodatkowym a jak nie to niestety ale zrezygnuję z tego nowego bo Was nie zostawię

Wyskoczyłam na chwilę do inpostu po książkę bo mi właśnie przyszła a że mam blisko to akurat spacerek zaliczyłam muszę wam powiedzieć, że za taką cene spodziewałam się gorszego stanu tej książki bo jakby nie było to w empiku coś ok 70zł kosztuje a ja z przesyłką dałam 32zł a on ma ledwo 2 wgniecenia, które mi nie przeszkadzają bo są z tyłu

Edytowane przez zubi89
Czas edycji: 2013-10-08 o 16:21
Stary 2013-10-08, 16:24   #2541
Goraleczka84
Raczkowanie

Cytat:
No, a ja mam tak od wcześniejszego cyklu jakieś 1,5 miesiąca

W ogóle to ostatnio przeżyłam szok Pomyślałam sobie, że się zważę, bo chyba schudłam, ja staję na wagę a tam +4kg! To przecież nie jest mało. Nigdy waga nie pokazała mi 56kg a tu 60 i to jeszcze po tym jak stwierdziłam, ze schudłam, a nie tylko mi się tak wydawało... Ciekawe gdzie te kilogramy się schowały. dodam, że ważę się zawsze na tej samej wadze.
No to może właśnie poszło w cycole to chyba dobrze...
Może być tez tak że wyrobilaś sobie mięśnie - wtedy jest wrażenie jakby mniej ciałka a dodatkowe kg na wadze to siła czyli mięśnie
Stary 2013-10-08, 16:32   #2542
Mygda
Raczkowanie

GG do Mygda

Może być tak ze ćwiczenia zmniejszyły tkankę tłuszczowa a zwiększyły tkankę mięśniowa.
Od soboty piersi mnie dziwnie pobolewaja
Mygda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 16:55   #2543
agnieszkaK
Zadomowienie

Witam dziewczęta, temp dopiero teraz wprowadziłam na ovu, narazie mam dalej plamienie, temp jeszcze odrobinę spadła, więc @ na bank puka, nie ma narazie źle bo tylko takie brzydkie ciemnobrązowe plamienie,ale tak mam zazwyczaj. Tylko w sumie powinna byc już @ konkretna,ale dzień się nie skończył, a czasami też miałam 29 dni, więc może być jutro. Także marzenia o fasolce odfrunęły.

Na szczęście nie mam już tej pokrzywki, byłam u dermatologa i powiedziała mi,że każdy człowiek przynajmniej raz w życiu ma pokrzywkę, która nie wiadomo z czego się bierze i nie muszę iść do alergologa, no chyba,że by nie przeszła.

no więc tyle u mnie, ja niestety za bardzo nie nadrobię tego co było od wczoraj, no chyba,że potem.

Leine a ten lekarz to dziś czy jutro miał być? aaaaaa w sumie, ktoś to ma w podpisach, sprawdzę sobie

---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ----------

aha Leine też pomyślałam o wiesiołku od nowego cyklu,ale jako,że jeszcze @ nie ma, to jutro kupię ten wiesiołek (oeaparol tak?) i będę brać, może i mi pomoże, jak maxwelce czy fantastce. Dzięki za porade
agnieszkaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 17:04   #2544
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
A co do ciąży mnogiej..to wczoraj na majowo-czerwcowym dziewczyna dowiedziała się, że będzie mieć trojaczki
oooo jaaaa - idę poczytać
Cytat:
trzymam

ale mnie suty bolą

FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 17:10   #2545
debraM
Wtajemniczenie

Cytat:
Wyskoczyłam na chwilę do inpostu po książkę bo mi właśnie przyszła a że mam blisko to akurat spacerek zaliczyłam muszę wam powiedzieć, że za taką cene spodziewałam się gorszego stanu tej książki bo jakby nie było to w empiku coś ok 70zł kosztuje a ja z przesyłką dałam 32zł a on ma ledwo 2 wgniecenia, które mi nie przeszkadzają bo są z tyłu
A jaka książka?

Cytat:
Napisane przez Goraleczka84 Pokaż wiadomość
No to może właśnie poszło w cycole to chyba dobrze...
Może być tez tak że wyrobilaś sobie mięśnie - wtedy jest wrażenie jakby mniej ciałka a dodatkowe kg na wadze to siła czyli mięśnie
No tak fajnie by było jakby w cycki szło no ale to 4 kg

Cytat:
Może być tak ze ćwiczenia zmniejszyły tkankę tłuszczowa a zwiększyły tkankę mięśniowa.
Od soboty piersi mnie dziwnie pobolewaja
Ja tylko na rowerze jeżdżę i to jakoś nie specjalnie często. Ja mam 174 cm wzrostu to nie mam tłuszczyku zbyt wiele.

Cytat:
Napisane przez agnieszkaK Pokaż wiadomość
Witam dziewczęta, temp dopiero teraz wprowadziłam na ovu, narazie mam dalej plamienie, temp jeszcze odrobinę spadła, więc @ na bank puka, nie ma narazie źle bo tylko takie brzydkie ciemnobrązowe plamienie,ale tak mam zazwyczaj. Tylko w sumie powinna byc już @ konkretna,ale dzień się nie skończył, a czasami też miałam 29 dni, więc może być jutro. Także marzenia o fasolce odfrunęły.

Na szczęście nie mam już tej pokrzywki, byłam u dermatologa i powiedziała mi,że każdy człowiek przynajmniej raz w życiu ma pokrzywkę, która nie wiadomo z czego się bierze i nie muszę iść do alergologa, no chyba,że by nie przeszła.

no więc tyle u mnie, ja niestety za bardzo nie nadrobię tego co było od wczoraj, no chyba,że potem.
Oj biedna
Ja w ostatnim cyklu jak już wiedziałam, że nie ma dzidzi to nałykałam się wiesiołka i @ szybko się pojawiła, bo tak to też były same plamienia.
Mi wyskoczyła kiedyś pokrzywka/uczulenie po karmi , ale ono było tylko jeden dzień.

3190g, 55cm
Stary 2013-10-08, 17:13   #2546
201606201204
Konto usunięte

Cytat:
Trzymam kciuki za tet

Leine nie wymyslać sobie chorob prosze odchylenia niewielkie, nikoniecznie dobry dc na badanie takze wiesz.

W pracy Was czytalam. Co do imion, to ja juz dawno zauwazylam te prawidlowosc, ze patologia zawsze daje takie imiona dzieciom i cos w tym jest, jak ostatnio czytalam, ze daja takie, bo maja nadzieje, ze pomozeim to w zyciu, ze beda jak te modelki, aktorki itp. Mni osobiscie sie nie podobaja Andzeliki, Sandry, Nikole itp.
201606201204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 17:14   #2547
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
A jaka książka?

No tak fajnie by było jakby w cycki szło no ale to 4 kg

Ja tylko na rowerze jeżdżę i to jakoś nie specjalnie często. Ja mam 174 cm wzrostu to nie mam tłuszczyku zbyt wiele.

Oj biedna
Ja w ostatnim cyklu jak już wiedziałam, że nie ma dzidzi to nałykałam się wiesiołka i @ szybko się pojawiła, bo tak to też były same plamienia.
Mi wyskoczyła kiedyś pokrzywka/uczulenie po karmi , ale ono było tylko jeden dzień.
W oczekiwaniu na dziecko

Stary 2013-10-08, 17:17   #2548
agnieszkaK
Zadomowienie

Cytat:
Miała Ja przez ostatnie dwa cykle, a wiem że jeszcze kilka dziewczyn. Powiem Ci tak. Jak zaczęłam starania to piersi bolą mnie od owulki do @ z taką intensywnością jakby mi je miało rozsadzić, całymi dniami i tż ma zakaz dotykania choćby palcem. Kiedyś bolały mnie lekko ze 2 dni przed @. Do tego śluzu płodnego od 3 cykli nie mam wcale a kiedyś miałam regularnie przez kilka dni. Nawet wiesiołek nic mi nie dał i niestety nie jestem jedną z tych, które po 1 cyklu brania wiesiołka zaszła w ciążę
Tempkę w ciągu dnia po owulacji miałam nawet 37,34 a kiedyś 37 to bylo max. No i do tego oczywiście nadwrażliwość na zapachy, bóle jajników, podbrzusza i wiele innych. Jak widać nasz mózg potrafi nieźle namieszać jak nam zależy. A najlepsze jest to, że prawie każda z nas wtedy sobie mówi - ale przeciez ja sobie tego nie wmawiam, tak jest naprawdę. No i jest naprawdę, ale podświadomie same sobie to wywołujemy
Także naprawdę kciuki trzymam, ale postaraj się nie zwracać uwagi na żadne "objawy ciąży". Takie prawdziwe objawy pokazują się w 5-6 tygodniu. Ja też się nakręcałam, mimo że wiedziałam że to głupie. Teraz już tak nie robię, aby się dodatkowo nie dołować. A bety nigdy bym nie zrobiła, bo to chyba jeszcze gorsze rozczarowanie niż test sikany, bo na bhcg masz 100% pewności, że w ciąży nie jesteś a na sikańcu to zawsze jeszcze pozostaje nadzieja
ja też uważam,że niestety odkąd się staramy, to ja co miesiąc mam objawy ciążowe, których nigdy nie miałam i oczywiście za każdym razem nie jestem, w tym cyklu, faktycznie dość mi się udało, bo tylko miałam 2 dni załamki, w tym dzień testowania w 10dpo, ale nie żałuję, więc w nowym cyklu może uda mi się całkiem zniwelować nadzieję, tzn nie nadzieję a wmówione objawy.

Cytat:
Napisane przez wik_and_ola Pokaż wiadomość
No coś pisała wczoraj bodajże, że ma pierwsze objawy nadejścia @, ale czy @ się rozkręciła?
Agnieszka daj znać czy testowałaś!
o jak miło,że o mnie ktoś myślał dziś no narazie się @ nie rozkręciła,ale będzie.
Cytat:
to ja podobnie tyle, że jeszcze dziecka nie urodziłam ale przez prawie 3 lata brała silne leki przeciwmigrenowe i to chyba po nich mi się tak metabolizm zmienił... kiedyś byłam chudzinka, a dziś ważę 66 kg, a mam 169 cm. Też nie uważam, że jestem gruba czy coś, bo to byłby grzech ale z brzucha i udzisk mogłoby zejść troszkę tak z 8 kg mniej i byłabym happy ale na razie żadnej diety nie stosuję, bo chcemy się starać - liczę na to, że po porodzie się za siebie wezmę

a dzisiejsza porada na ovuf mówi, żeby rano się kochać
Poranne współżycie może zwiększyć Wasze szanse na zajście w ciążę, gdyż ilość spermy rośnie w ciągu nocy

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

do mnie też @ w niedzielę powinna przyjść

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

ciekawe czy do Agnieszki @ przyszła... bo nie uzupełniła dzisiejszej tempki... a dziś miała planowany teścior
nie robiłam testu, bo mam to plamienie i za wcześnie wstawałam.

Cytat:
Napisane przez fantastka Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki, witam się z łóżka Od wczoraj męczę się z grypą żołądkową Macie jakieś rady, bo się chyba wykończę
biedaku, 3maj się mam nadzieję,że szybko się skończy, bo to paskudna przypadłość.

Cytat:
jeeeeny laski, ale mam nerwa właśnie byłam u szefowej i gadamy o głupotach i ona nagle, że teraz mojej koleżanki W. nie będzie, bo na luty ma termin porodu, później rok macierzyńskiego, a ja mam przejąć jej obowiązki i że musimy jakoś się powymijać z tymi naszymi planami. Dała mi do zrozumienia, że przez 1,5 roku mam zakaz zachodzenia w ciążę normalnie mam nerwa jakich mało... ja jej powiedziałam, że wcale tak łatwo nie jest to wszystko zaplanować i wcale nie będę jej obiecać, że przez tak długi czas nie opuszczę pracy... i to jeszcze kobieta-szef zabrania mi mieć dzieci!!! ja już mam 29 lat, w 2015 będę miała 31!!! co to ma być, żeby mi mówić kiedy mam mieć dzieci, a kiedy nie
piernicz to i tak zajdziesz jak zajdziesz i pójdziesz na l4 nie będziesz na innych patrzeć, bo oni na Ciebie też nie patrzą. Wrzuć na luz, gadać sobie może.

no musiałam jednak zobaczyć co tu się działo, nie mogłam się oprzeć, a teraz wracam do mojej roboty, ale będę zerkać
agnieszkaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 17:17   #2549
(kicia)
Zakorzenienie

ej no czemu tka się robi że piszę piszę piszę nacytuję się a tu się coś samo odświeża i nie ma nic z tego co napisałam

kurdee no

pamiętam że były za test że co jak co ale ja trojaczków bym nie chciała i tyle zapamiętałam

a teraz idę się zdrzemnąć
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 17:26   #2550
debraM
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agnieszkaK Pokaż wiadomość
ja też uważam,że niestety odkąd się staramy, to ja co miesiąc mam objawy ciążowe, których nigdy nie miałam i oczywiście za każdym razem nie jestem, w tym cyklu, faktycznie dość mi się udało, bo tylko miałam 2 dni załamki, w tym dzień testowania w 10dpo, ale nie żałuję, więc w nowym cyklu może uda mi się całkiem zniwelować nadzieję, tzn nie nadzieję a wmówione objawy.
Wszystkie tak mamy Jakbyś się obsesyjnie odchudzała to byś widziała każdą zmianę na swoim cielę, jakbyś obsesyjnie sprzątała to byś dostrzegła najmniejszy paproszek itd. a prawda jest taka, że my wszystkie tu obsesyjnie się staramy

3190g, 55cm
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości