Wrześnióweczki już rozpakowane,pora na październikową zmianę,mamy IX-X 2013, cz. XXII - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Aby było sprawiedliwie, sonda jest
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 0 0%
Wrześnióweczki już rozpakowane,pora na październikową zmianę 0 0%
Ręcznik na sucie, z igłą w tyłku, tak wyglądam w ciąży schyłku 15 39,47%
Poczekalni nadchodzi kres, wszystkie mamy cieszą się 2 5,26%
Większość dzieci jest już z nami, na ostatnie wciąż czekamy 12 31,58%
Rymowanie się skończyło, bo nam brzuchatek dużo na wątku ubyło 0 0%
Czary mary, czary mary, wychodź z brzucha szkrabie mały 9 23,68%
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-08, 17:03   #2431
angelikada
Wtajemniczenie

Dot.: Wrześnióweczki już rozpakowane,pora na październikową zmianę,mamy IX-X 2013, cz

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
mój dzisiaj zaczął jęczeć, ze w sobbotę się piwa nie napije, a mecz będzie leciał.

rusałka nikniemy...

jak słysze o alkoholu to mnie krew zalewa :/ mój mnie tak ostatnio wkurzał że myślałam że walne go bo co rusz jakaś okazja czy coś a to piwko a to co innego jedynie ma tyle dobrze że mieszkamy z rodzicami a u góry ma mieszkanie siostra z mężem wiec zazwyczaj jedna osoba nie pije w razie 'W'
angelikada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 17:03   #2432
tassia
Zakorzenienie

Dot.: Wrześnióweczki już rozpakowane,pora na październikową zmianę,mamy IX-X 2013, cz

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Spacery tak, do sklepu nie

---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ----------

Dziewczyny, które mają rożki zapinane na rzep: jaki macie patent, jak dziecko rozkopuje nóżkami dół rożka? Mnie to strasznie wkurza, bo w nocy nóżki zostają odkryte Próbowałam spinać spinką poły rożka, ale g... to daje
haha dziecko wyrasta ci z rozka

ja rozek przykrywam.kocykiem i kocyk z kazdej strony wkladam pod rozek
moze to pomoze?

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 17:07   #2433
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Ja od przyszłego tygodnia będę zbierać dokumentację. I zastanawiam się, czy dadzą mi w US zaświadczenie dla tż, czy on musi sam jechać?
u mnie mąz musiał mieć moje upoważnienie, od razu dostał wnioski, nie trzeba było czekać

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
Byłam na KTG. Wyszedł zawężony zapis i zmniejszona liczba ruchów. Dostałam skierowanie do szpitala. Może mały spał, ale tydzień temu było podobnie, więc gin stwierdził, że trzeba to skontrolować. Także spadam do domu zjeść, ogarnąć się i pojadę. Zobaczymy co powiedzą. Proszę o kciuki!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
daj koniecznie znać, trzymajcie się!

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
w ramach odmóżdżenia http://www.pudelek.pl/artykul/59676/...zdjecia_corki/ reklama medeli i te paznokcie dla mnie feee
mi się podobają te zdjęcia a i ona ślicznie wygląda
a tej reklamy nawet nei zauwazyłam
Stary 2013-10-08, 17:10   #2434
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
chyba zabiję tego mojego chłopa... dzwonię i pytam za ile będzie i ile mu się przedłuzy, a ten mi mówi że są dużą grupą u kolegi na działce maja ognisko i popijają piwo i że ma nadzieję że nie rodzę... a ja co... w domu i no spę łykam żeby skurcze wyciszyć... gnojek piep@#%& ja mu dam piwo i ognisko, odechce mu się wszystkiego...

i jeszcze mi niedobrze

ubiłabym szczególnie że dzwoniłaś wcześniej do niego i dawałaś znać że może coś się dzieje

Cytat:
mój dzisiaj zaczął jęczeć, ze w sobbotę się piwa nie napije, a mecz będzie leciał.

rusałka nikniemy...
mojemu "pozwoliłam" ostatnio na dzień chłopaka się napić
ale poza tym od jakiegoś czasu jest już "w pogotowiu".

niedługo zupełnie znikniemy... bo dołączymy go grona mamusiek

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
no ja właśnie się boje tych wód, bo nie wiem czy mi się przypadkiem nie sączą malutkie ilości ale chyba może to ja mam jakieś omamy może to upławy dlatego mam tyle obaw że masakra..mała się rusza delikatnie ale się gdzieś wypina coś wiec się nie martwię o ruchy, ale boje się jak zostaje sama w domu :/ że co zrobie jak mnie złapie ??? tyle dobrego że mój tato jest na chorobowym więc jak co jest pod ręką ale też do miasta jedzie czy coś a jak bym teraz została na noc w domu sama to bym chyba w panike wpadła i wtedy to na bank bym urodziła!!! no ja tyle że mam wizytę za tydzień to będzie 38tydzień i 6 dzień więc muszę się opanować i dotrwać do czwartku i chce do szpitala bo naprawdę boje się że nie zdarze dojechać do szpitala chociaż wiem że przy pierwszym porodzie szybko nie idzie ale są różne kobiety wiec no... to się wygadałam

może coś słodkiego zjedz ? nie wiem pogłaszcz brzuch palcem pozaczepiaj brzuch to może ruszy ?? wiem co to znaczy i jak to stresuje :/
i dobrze się wygadałaś
też się zastanawiam czy rozpoznam oznaki rozpoczynającego się porodu
mam nadzieję że albo chlusną mi wody, albo poprawnie odczytam skurcze

położyłam się a boku i cierpliwie poczekam, tatuś ma też z nim porozmawiać

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 17:13   #2435
misia332
Zakorzenienie

Moje dziecko na szczescie zaczeło sie ruszać, ale już byłam gotowa jechac wieczorem na IP.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 17:14   #2436
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
Przykleiliśmy literki na ścianę
Najchętniej ubrałabym też łóżeczko, ale wstrzymam się do porodu
Pokaaaaaaż

Cytat:
chyba zabiję tego mojego chłopa... dzwonię i pytam za ile będzie i ile mu się przedłuzy, a ten mi mówi że są dużą grupą u kolegi na działce maja ognisko i popijają piwo i że ma nadzieję że nie rodzę... a ja co... w domu i no spę łykam żeby skurcze wyciszyć... gnojek piep@#%& ja mu dam piwo i ognisko, odechce mu się wszystkiego...

i jeszcze mi niedobrze

No co za...
Serio bym go w kopnęła

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 17:17   #2437
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
Moje dziecko na szczescie zaczeło sie ruszać, ale już byłam gotowa jechac wieczorem na IP.

Jasiu weź przykład z kolegi Kornelka!

Jaś, 22.10.2013 r.

Stary 2013-10-08, 17:19   #2438
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
moj tez ma tradzik
nie jem.ani pomidora ani nabialu od tygodnia
ma ten tradzik juz od wtorku i mial zejscpo dwoch dniach a nie schodzi
polozna kazala smarowac kremem nawilzajacym
nam połozna poleciała sprawdzony Emolium krem na tradzik ale narazie nie znalazłam go w 2 aptekach, jutro musze poszukac jeszcze
dobrze ze to tradzik a nie uczulenie na cos, wiec moge wrocic spokojnie do pomidora i dalej jesc platki z mlekiem takze wszystko co jadlam narazie Oli nie przeszkadzało

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Rozmawialam z Inwersja. Nie chciala zadnej z Was urazic. Bierze lek hormonalny bromergon, ktory ma troche ubocznych skutkow, jesli chodzi o wplyw na ogolne samopoczucie psychiczne. Niestety, bedzie musiala go stosowac jeszcze przez jakis czas :-/

tez brałam bromergon, ponoc ma straszne skutki uboczne, ja na szczescie miałam tylko katar i czarno przed oczami jak wstawałam za kazdym razem, ale jakos sie do tego przyzwyczaiłam

Cytat:
a ja mam dość.... mojego męża
czy już wspominałam (o tak stokrotnie), że moj małżonek od miesiąca choruje i zachowuje się przy tym jak typowy "facet z katarem"
Zero wsparcia dla mnie, tylko jego ciągłe marudzenie...
mam nadzieje ze juz wyzdrowiał bo rzeczywiscie chory facet to masakra

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
mój synek się do mnie 3 razy uśmiechnął aż się poryczałam, a P. się śmiał [B]
super uczucie

Cytat:
a jak twoje stosunki z T? wiesz czasami takie dziwne sytuacje powstają gdy T jeszcze próbuje wychowywać dorosłego syna i jest zazdrosna o jego nową rodzinę... albo Twój tż ma problem i nie umie dzielić siebie pomiędzy matkę a swoją rodzinę...
ja z moja miałam mega przeprawę na początku była tak zaborcza i nie mogła się pogodzić że jej syn ma swoją rodzinę że ją w końcu postawiłam do pionu... dla mnie telefon do syna i prośba przyjechałbyś sam i trochę z nami posiedział zadziałał jak płachta na byka... może jej wtedy za dużo nagadałam, ale do dzisiaj trzyma dystans i wie że nie ze mną takie numery, tż miał na początku wielkie pretensje, ale w końcu się opamiętał
hm.
z T stosunki dobre, nie jest zła, focha tylko miała jak jej chciałam kwiatki powywalac bo sa w pokoju Oli, on narazie nie był remontowany, ale ja chce go opustoszyc bo w zimie moze zaczniemy ten remont a po co ma mi sie kurz na kwiatkach zbieral ale no coz, kwiatki musza stac i jeszcze na o nie nie dba wiec tym bardziej mnie to dziwi no ale starsi ludzie tak maja ...
zazdrosna o tz raczej nie jest, choc on jedynak. moze dlatego ze wlasnie tz z nia spedza duzo czasu na codziennych robotach przy domu i dlatego nie ma go ze mna u gory.
ja to bym chyba tak nie potrafila zareagowac jak Ty ale narazie tez nie bylo do tego powodu, i oby nie bylo

narazie jest jakos lepiej, tz jest mily, daje buzi nawet czasem wiem - wow. i nawet wczoraj jak Ola byla cala w kupce to pomagal mi ja czyscic i przebierac
moze bedzie lepiej, choc zawsze tak mysle a zaraz przychodza te gorsze dni.
Stary 2013-10-08, 17:20   #2439
misia332
Zakorzenienie

Cytat:

Jasiu weź przykład z kolegi Kornelka!
Jasiu !! Dawaj mały kopa dawaj !!

Skurcz mnie taki chwycił, że ledwo się podniosłam, ale to tylko skurcz łydki

Stary 2013-10-08, 17:21   #2440
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
tż przywiózł mi wówczas coś, co ZAWSZE robi mi humor Big Maca i lody Z duszą na ramieniu, ale pożarłam, łakomstwo zwyciężyło Juluś wcinał moje mleko bez marudzenia, potem też nie było żadnych sensacji.
Tylko raz niedawno go wysypało, bo na próbę napiłam się ukochanego soku pomarańczowego.
Ale poza tym, to noł problem
moje dziecko też już zaliczyło mca, wrzątek stamtąd dostała

Cytat:
Napisane przez shure Pokaż wiadomość
Hej
Wracam po dluzszej przerwie. Od czwartku Julek jest z nami w domu. Musielismy nauczyc sie obslugi malolata wiec nie bylo czasu na wizaz.
Gratuluje wszystkim mama Oby dzieciaczki zdrowow sie chowaly.

W koncu postaram sie napisac opis porodu

Julek narazie jest grzeczny wiec mam troche czasu w ciagu dnia by do waz zagladnac
jak Julek, jak TY?

Cytat:
Zjadłam surowe jabłko
Nie jem nabiału, nie jem warzyw, mam nadzieję, że młodej nic nie będzie, bo ja nie mogę nie jeść nic
warzyw w ogóle? mi pozwolili owoce i warzywa po obróbce termicznej, mięso też każde

Cytat:
Spacery tak, do sklepu nie
ja jescze Mai nei zabieram w skupiska ludzi jest za malutka, do tego mnióstwo ludzi teraz przeziębionych jest.
a zakupy robi mąż, albo ja, jak jedziemy w 3 to jedno z nas zostaje z Mają w aucie. Raz zsotawiliśmy babci

Cytat:
Najchętniej ubrałabym też łóżeczko, ale wstrzymam się do porodu
poka

Cytat:

i jeszcze mi niedobrze
zazdroszczę

Natala, mąz dzisiaj złożył nwiosek o becikowe i był dochód za 2012 r
ciekawe dlaczego są w Polsce takie rozbieżności co do tego, jak Karloson pisałaś
Stary 2013-10-08, 17:22   #2441
83monia
Zakorzenienie

ja dzis zaliczylam wizyte w usc by zarejestrowac natalje. W czasie sizyty kinia zdazyla umyc lalke w dystrybutorze wody potem do pracy zlozyc wniosek o macierzynski roczny. O 13 zostawilismy spiace dzieci znajomym i ooszlam z mezrm podpisac kredyt na kupno domu - zostal tylko notariusx i jeszcze jedna wizyta w banku by uruchomic kredyt a teraz czekam az maz wroci z synem z przedszkola

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 17:34   #2442
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
A co jeśli Edi chodzi do przedszkola?wtedy też można dopiero od 6 miesiąca?Moja Tuśka będzie miała styczność w sumie tylko z kuzynami, a oni wszyscy do przedszkola i szkoły. I nie wiem...
Edi nie chodzi nigdzie
My po pierwsze ze względów finansowych, a po drugie ze względu na ilość szczepień na raz. Potem pneumo wypada jak akurat nie ma rota, a chcemy obie te szczepionki.

---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ----------

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
warzyw w ogóle? mi pozwolili owoce i warzywa po obróbce termicznej, mięso też każde
Nooo, prawie żadne. Bo nic wzdymającego i nic surowego...

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-10-08, 17:35   #2443
dirtymagic85
Zadomowienie

siemanio wpadłam się pochwalić, że moja Lilka jakieś 10minut conajmniej non stop się cieszyła, śmiała nawet na głos kilka razy, gruchała i majtała nóżkami do mnie i do mojej mamuśki ale radocha, mówię wam od kilku dni jest coraz bardziej aktywna
dirtymagic85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 17:37   #2444
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość
siemanio wpadłam się pochwalić, że moja Lilka jakieś 10minut conajmniej non stop się cieszyła, śmiała nawet na głos kilka razy, gruchała i majtała nóżkami do mnie i do mojej mamuśki ale radocha, mówię wam od kilku dni jest coraz bardziej aktywna
super !

Stary 2013-10-08, 17:38   #2445
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
narazie jest jakos lepiej, tz jest mily, daje buzi nawet czasem wiem - wow. i nawet wczoraj jak Ola byla cala w kupce to pomagal mi ja czyscic i przebierac
mały krok do przodu

Cytat:
no weźźźźź
Stary 2013-10-08, 17:38   #2446
dirtymagic85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
MATAL po 12 godz od odejścia wód dali nam antybiotyk i do domu czekać na skutki masażu.
Skutki są. Od 40 minut mam skurcze co 5-7min. I coraz bardziej bolą. Czekam na tż bo jesteśmy u tej ksiegowej, wpadamy na moment do domu i wracamy do szpitala. Obiad dobry był

także nikt nie jest zwolniony z trzymania kciukow, nawet te co myją okna za JO ASIEK i za mnie

Tymczasem

no to mocne kciukasy
Stary 2013-10-08, 17:47   #2447
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
kurcze tez bym chyba chciała wizyte co tydzień ale niestety :/ ... moja dopiero za tydzień a wolałabym już w ten czwartek ... zaczynam panikować coraz bardziej :/ z mojej ostatniej miesiączki tp wychodziłoby na piątek a z usg na 25 i zaczynam szaleć który dzień moja mała sobie wybierze
U nas to takie krotkie wizyty. Siuski, cisnienie, pomiar macicy centymetrem i adios! Ale zawsze to jakaś konsultacja Tutaj takie reguły w całym stanie: do 28 tyg co 4 tygodnie wizyta, pozniej co 2 tygodnie a od 36 co tydzień

A z małą wiesz jak to - terminy terminami, ale kiedy ona zechce wyjść to już tylko ona wie

Cytat:
Napisane przez Fikusek82 Pokaż wiadomość
Mi też 14, chociaż liczę że mniej bo się mała zlituje nad matką.

Mi 13 I ja już na nic nie liczę.. Chociaż fajnie by było bo chcę uniknąć wywołania, a nie mogę długo czekać przez cukrzyce..

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Hello!

U mnie tydzień do TP.
Mnie znowu czyści, męczy mnie ból wszystkiego, dobija niemożność odnalezienia wygodnej pozycji, płaczę przy przewracaniu się z boku na bok, po wstaniu z łóżka/fotela chodzę zgięta w pół.
Nie mam już siły dźwigać brzucha. Skurcze męczą mnie mega długie, nic nie wnoszące... Już nie mam sił....

No, to sie wyżaliłam.

Nena, kciuki!
Dasz rade kochana Już niedługo!
A tak przy okazji - może spróbuj się wybrać na basen? Ja byłam dwa ostatnie dni i serio jest taka ulga! Człowiek się tak lekko czuje! Nawet pływać nie trzeba - wystarczy połazić 15 minut i jest mega ulga na jakiś czas Moja gin mówiła, że dopóki wody nie odejdą to można z basenu korzystać i nic niebezpiecznego w tym nie ma nawet pod koniec ciązy.

Cytat:
Hej dziewczyny witam się w 38 tygodniu, oby ostatnim .

Gratulacje wszystkim mamusiom, ale wam zazdroszczę że wy już po. Od ponad dwóch tygodni męćzę się z tymi przepowiadaczami a one coraz to silniejsze się robią i już mam tego po dziurki w nosie, jeszcze dzisiaj w nocy jakieś wiązadło sobie naciągnęłam w pachwinie, taki ból że myślałam że się wydrę zaraz. Eh jeszcze trochę kobieto, jeszcze trochę.

No i wklejam mieszkanko Darii.
Piękna willa

Tancerka, super opis

Cytat:
vea witajcie w naszych skromnych progach

tańcia opis super

fikusek śliczny brzuś

karolson widze, że charakterek masz jak ja

A teraz Wam napisze, że jestem dumna z mojego TŻ dzisiaj, wczoraj niezbyt ładnie odezwał się do mojej mamy, nie upomniałam go przy mamie, bo zazwyczaj zwracam mu uwagę później, że nie powinien itp. Poszedł się położyć, a mama moja nic nie powiedziała. Poszłam sie do niego później położyć i już chciałam go ochrzanić, bo widziałam, że mamie zrobiło sie przykro. A on zaczyna mówić, że przeprosi jutro mame, bo chyba sie zapędził i odezwał jak "do koleżanki z pracy", a nie do teściowej. No i przeprosił mame sam z siebie i nie musiałam zwracać uwagi.

No moję dziecię parę razy kopnęlo po obiedzie, a teraz znów cisza.
Rzeczywiście super się zachował Jak miło czytać o takich gestach u facetów

Cytat:
No heloł. Która brzydota kciukow nie trzymała!
Nie urodziłam
Zrobili ktg i usg i masaż szyjki i wygonili do domu rozwarcie na jeden palec otyłego lekarza, po masażu wylatują ze mnie dziwne rzeczy i czuję się jakbym miała cały czas skurcz.
Boli co raz bardziej więc i tak pewnie tam wrócę lada moment. Przynajmniej obiad zjem jeszcze i do księgowej ekoczymy bo sprawa jest

I potwierdzam zjadłam wczoraj całego ananasa z rdzeniem

Kobieto! Co Ty tu jeszcze robisz ? Rdźże wreszcie Kciuki trzymam dalej

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ----------

A dziś mamy z TZ drugą rocznicę ślubu
TZ wyjdzie z pracy wcześniej, koło 18 i ma mnie gdzieś zabrac, ale nie chce powiedzieć gdzie. Powiedział, że mam się ubrać na sportowo A później chowam glukometr głęboko do szafy i jedziemy na pizze w stylu chicago, yeah! Nie mogę się doczekać wieczoru
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 17:49   #2448
misia332
Zakorzenienie

a mnie głowa rozbolała i nogi.

Stary 2013-10-08, 17:50   #2449
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość

TZ wyjdzie z pracy wcześniej, koło 18 i ma mnie gdzieś zabrac, ale nie chce powiedzieć gdzie. Powiedział, że mam się ubrać na sportowo A później chowam glukometr głęboko do szafy i jedziemy na pizze w stylu chicago, yeah! Nie mogę się doczekać wieczoru
najlepszego! i udanego wieczoru ciekawe co wymyślił
Stary 2013-10-08, 17:52   #2450
jo_asiek
Zadomowienie

Nena - trzymam kciuki

Ja melduję się ze szpitala. Zatrzymali mnie na obserwacji. KTG wyszło teraz dobrze, ale mały nadal mało się ruszał. Gin stwierdził, że trzeba trochę mnie poobserwować.Jakieś skurcze podobno się pisały, ale ja nic a nic nie czułam. Od 2 godzin boli mnie tylko jak przy @ i nie przestaje. Nic poza tym.. Co dziwne dla mnie, nie leżę na patologii a na porodówce na sali przedporodowej... W sumie to nie wiem co dalej. Póki co śmigam sobie w piżamce i czekam... Położna się śmiała, że nie wie co ze mną zrobić, ale skoro ordynator mnie tu skierował to tak ma być

jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 17:58   #2451
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
Pokaaaaaaż
Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość

poka
Zrobię zdjęcia jutro, bo teraz próbowałam ale komórką przy tym świetle nic się uchwycić nie da :/

Cytat:
Zanim doczytałam do końca to już się wkręciłam w inny skurcz

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość

nie wyzdrowiał udało mi się go na jutro umówić do lekarza.

mam nadzieję że to zapowiedź pozytywnych zmian u Was

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
ja dzis zaliczylam wizyte w usc by zarejestrowac natalje. W czasie sizyty kinia zdazyla umyc lalke w dystrybutorze wody potem do pracy zlozyc wniosek o macierzynski roczny. O 13 zostawilismy spiace dzieci znajomym i ooszlam z mezrm podpisac kredyt na kupno domu - zostal tylko notariusx i jeszcze jedna wizyta w banku by uruchomic kredyt a teraz czekam az maz wroci z synem z przedszkola
super! fajnie ze spełniacie swoje marzenia o własnym domku

Cytat:

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość

wszytskiego naj naj lepszego z okazji rocznicy
no i smacznego należy ci się!

Jaś, 22.10.2013 r.

Stary 2013-10-08, 17:58   #2452
dirtymagic85
Zadomowienie

Cytat:
Tancerka ten zastrzyk co go opisywałaś kojarzy mi się z pethidine, w Anglii to podają, bo ja miałam przy pierwszym porodzie i mega odjazd niesamowity, aż do tej pory miło wspominam bo takiego haju to ja jeszcze nigdy nie miałam jak wtedy, nie wiem gdzie mieszkasz a polskiego odpowiednika nie znam.
to cudo to DOLARGAN inaczej DOLCONTRAL, lek narkotyczny ,p/bólowy, jedyne co serwują na Jaczewskiego, a nie wiem jak w innych szpitalach super opis tancerko
Stary 2013-10-08, 18:02   #2453
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:

Ja melduję się ze szpitala. Zatrzymali mnie na obserwacji. KTG wyszło teraz dobrze, ale mały nadal mało się ruszał. Gin stwierdził, że trzeba trochę mnie poobserwować.Jakieś skurcze podobno się pisały, ale ja nic a nic nie czułam. Od 2 godzin boli mnie tylko jak przy @ i nie przestaje. Nic poza tym.. Co dziwne dla mnie, nie leżę na patologii a na porodówce na sali przedporodowej... W sumie to nie wiem co dalej. Póki co śmigam sobie w piżamce i czekam... Położna się śmiała, że nie wie co ze mną zrobić, ale skoro ordynator mnie tu skierował to tak ma być

To dobrze, że nie dzieje sie nic niepokojącego
Mam nadzieję że albo się rozkręci albo Cie wypuszczą

---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ----------

Mały się w końcu trochę poprzeciągał

---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ----------

kahunia widzę Cie na dole
co tam u Ciebie? dawno się nie odzywałaś

Jaś, 22.10.2013 r.

Stary 2013-10-08, 18:10   #2454
niebede
Raczkowanie

Cytat:

i jeszcze mi niedobrze
Cytat:

ubiłabym szczególnie że dzwoniłaś wcześniej do niego i dawałaś znać że może coś się dzieje

mojemu "pozwoliłam" ostatnio na dzień chłopaka się napić
ale poza tym od jakiegoś czasu jest już "w pogotowiu".

niedługo zupełnie znikniemy... bo dołączymy go grona mamusiek

Te chłopy chyba w końcu zaczynają kojarzyć, że dzidziuś się zbliża i trzeba po korzystać z życia. Pisałam Wam jak mój tż pojechał na parapetówkę do Krk, nie było go 24h i też łaskawie się nie odzywał. W zeszłą sobotę poszedł na rapkoncert, który ostatecznie się nie odbył. Przyszedł przed północą i że wychodzi, ale czy kolega mógłby sobie zrobić przelew bankowy. Patrzę się jak na idiotę, bo babcia śpi, ja też już spałam, a tu ma przyjść jakiś chłopak zrobić sobie jakiś przelew o północy w weekend Powiedziałam, że chyba nie bardzo. Po czym mówi, że i tak idzie na rynek, bo ma być afterparty po tym koncercie. Wkurzyłam się i strzeliłam focha, bo bolał mnie brzuch, a on sobie wychodzi. Gdzie dodam na serio do tej pory do moich znajomych blok obok nie chciał wyjść, nie mówiąc już o wyjściu w świat. W tą sobotę też wybiera się na rapkoncert. Krew mnie zalewa, ale co powiem? Przecież nie zamknę go w łazience.

niebede jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 18:14   #2455
misia332
Zakorzenienie

Byłam dzisiaj 4 razy na 2 w wc.

Stary 2013-10-08, 18:17   #2456
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
heh bo ciężarówki zaczynają marudzić coraz bardziej ;p to po co pisać ;p heh ja niby mam się oszczędzać do przyszłej wizyty ale dostaje na głowe leżąc w łózku więc dzisiaj jednak odkurzyłam, umyłam podłogę, zrobiłam pranie i powiesiłam ale musiałam się położyć bo mnie w pachwinach zaczyna boleć jak mam nogę podnieść do góry to bolą mnie nogi :| oby do przyszłej wizyty i niech mnie biorą do szpitala do rozwiązania!! powaga!! tzn licze że okaże się w czwartek na wizycie że już się rozkręca i że mnie wezmie do szpitala wiem głupia może jestem ale wole tam siedzieć i być pewna że mnie złapie w szpitalu niż pędzić i się zastanawiać czy zdążę w ogole to szpitala :P wiem wiem dziwna jestem :P
eeee ból pachwin to teraz moje drugie imie
Poszliśmy na zakupy- ledwo wróciłam - noga mi się do adidasa na styk zmieściła haha

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 18:25   #2457
matallewar
Zakorzenienie

Mnie boli głowa

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-10-08, 18:26   #2458
teacherka
Zakorzenienie

Ale mnie męczą skurcze... Takie mega długie... Jutro KTG

Jo-asiek, kciuki! Będzie dobrze

Asiek, ubij chłopa za takie pomysły. wrrrr!

Laryska, dobre i takie postępy!

Dirty, zazdroszczę radochy

ja: Miłego dnia rocznicowego Basen nie wchodzi w grę - nie mam stroju, na basenie ostatni raz to byłam wiele wiele lat temu.

tyyle pamiętam...

Moja Zuza tez dzisiaj leniwa, ale jak juz się odezwała, to ojjjj... Ciągnęla mi cały brzuch w dół, aż bolało.
Do toalety też latam...
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 18:27   #2459
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niebede Pokaż wiadomość
Te chłopy chyba w końcu zaczynają kojarzyć, że dzidziuś się zbliża i trzeba po korzystać z życia. Pisałam Wam jak mój tż pojechał na parapetówkę do Krk, nie było go 24h i też łaskawie się nie odzywał. W zeszłą sobotę poszedł na rapkoncert, który ostatecznie się nie odbył. Przyszedł przed północą i że wychodzi, ale czy kolega mógłby sobie zrobić przelew bankowy. Patrzę się jak na idiotę, bo babcia śpi, ja też już spałam, a tu ma przyjść jakiś chłopak zrobić sobie jakiś przelew o północy w weekend Powiedziałam, że chyba nie bardzo. Po czym mówi, że i tak idzie na rynek, bo ma być afterparty po tym koncercie. Wkurzyłam się i strzeliłam focha, bo bolał mnie brzuch, a on sobie wychodzi. Gdzie dodam na serio do tej pory do moich znajomych blok obok nie chciał wyjść, nie mówiąc już o wyjściu w świat. W tą sobotę też wybiera się na rapkoncert. Krew mnie zalewa, ale co powiem? Przecież nie zamknę go w łazience.
ehh

zamknąć go nie zamkniesz swój rozum ma

Cytat:
Byłam dzisiaj 4 razy na 2 w wc.

Mąż kupił mi polecanego przez misię i nenkę....
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ananas.jpg (68,9 KB, 1 załadowań)

Jaś, 22.10.2013 r.

Stary 2013-10-08, 18:28   #2460
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Hej!

Mój w nocy je różnie - najczęściej ok. 20 minut. Ale nie idzie w kimonko od razu, tylko oczy otwiera i zabawiaj mnie o trzeciej nad ranem Godzinę pobędzie aktywny, zmienię mu pieluchę i wtedy mogę usypiać. A po 1,5 h znów krzyczy, że chce jeść.

My chyba weźmiemy te refundowane, stare i sprawdzone Plus pneumo i zastanawiam się nad rota

Czemu żadna nie bierze rota?

Zazdroszczę, że wyszłaś z domku I do jeszcze na zakupy

Przecie przy KP nie można owoców leśnych Z wiśniami to nie wiem... Mam słoik swojego dżemu więc może przetestuję. A tak jem tylko z czarnej porzeczki.

U nas też coś tam pobieżnie ortopeda pokręcił bioderkami, ale najpierw zrobił usg.

Ja już jadłam I biały ser też Tylko dziś zapomniałam małżowi napisać na liście zakupów i nie wiem, co jutro zjem na śniadanie

Kaśka, a Ty chodzisz z dzieckiem do sklepu/rosska itp.?
Ja się lękam

Naleśniki można zrobić z wodą zamiast mleka. Moja T. tak mi robi i są ok

Ja jem od samego początku

my juz po szczepieniu. Bralidmy refundowane tyle ze zamiast euwaxa wzielam engerix a ze nie mialy to za tydzien idziemy na zoltaczke i pneumokoki. Blanka dostała strzala z ospy. Obie plakaly ale kritko.
Rota nie szczepue bo jest cale mnoooostwo szczepow a szczepionka chroni przed kilkoma wiec dls mnie nie ma sensu.

My do skupisk ludzi lazimy ale ja nie mam wyjscia bo i inaczej musiałabym amelke sama zostawiać; )

Cytat:
Byłam na KTG. Wyszedł zawężony zapis i zmniejszona liczba ruchów. Dostałam skierowanie do szpitala. Może mały spał, ale tydzień temu było podobnie, więc gin stwierdził, że trzeba to skontrolować. Także spadam do domu zjeść, ogarnąć się i pojadę. Zobaczymy co powiedzą. Proszę o kciuki!

Cytat:
MATAL po 12 godz od odejścia wód dali nam antybiotyk i do domu czekać na skutki masażu.
Skutki są. Od 40 minut mam skurcze co 5-7min. I coraz bardziej bolą. Czekam na tż bo jesteśmy u tej ksiegowej, wpadamy na moment do domu i wracamy do szpitala. Obiad dobry był

także nikt nie jest zwolniony z trzymania kciukow, nawet te co myją okna za JO ASIEK i za mnie

Tymczasem

rodz juz:P

Cytat:

i jeszcze mi niedobrze

Cytat:

Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości