|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| W brzuchu pupę swą wypina- chce na świat juz przyjść dziecina! |
|
3 | 4,92% |
| Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
|
1 | 1,64% |
| Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! |
|
55 | 90,16% |
| Bolą plecy, boli zad - ile trwać ma ciąża ta? |
|
0 | 0% |
| Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
|
2 | 3,28% |
| listopadowo grudniowe mamusie |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Nikt mi nie zarzuci, ze dzis nic nie zrobilam :p zupka ugotowana, ciasto zrobione, pranie wyprane, wszystko posprzatane
teraz moge bezkarnie sie wylegiwac jeszcze tylko z mama na zakupy pojade i moze jakies prasowanko ![]() Trele, mala jest przeslodka!
|
#1532 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Cytat:
mała oszalała dzisiaj, ciągle się wierci naciska mi na pęcherz i czuję jakby znowu mi paluchy wciskała tam gdzie nie powinna :P no i piczka mnie kłuje
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#1533 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1534 |
|
Zakorzenienie
|
Miki fajne zakupki
pościel i ubranka śliczne bardzo fajny termometr zakupiłaś a co do koszuli do karmienia to powiem ci jaki z nią feler bo miałam z tej samej serii... otóż te ślicznie guziczki w kształcie serca po pierwsze rozpinają się same (raz przy gościach prawie z cycem na wieszchu paradowałam bo nie zauważyłam, że się te dwa pierwsze od pachy rozpięły )a po drugie zdarzyło się, że kilka razy mały mi o nie się drapnął i wymieniłam wszystkie na takie normalne okrągłe
|
|
#1535 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mam recepte praktycznie gotową, niedlugo wykupie i od razu po porodzie zaczynam dawką 5mg a później 10mg. nie chce się męczyć więcej. Cytat:
Cytat:
|
|
#1536 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ja to tak zrozumiałamCytat:
|
|||
|
|
|
#1537 |
|
Zakorzenienie
|
lineczka1989, Olenka_24, kyte dzięki za odpowiedzi
rożek będzie prany jutro bo dziś zapełniłam całą suszarkę ciuszkami aż się tŻ śmiał czy nie lecieć do sklepu po drugą, bo jeszcze jest trochę do prania
|
|
|
|
#1538 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
trzy kropeczki to maks. temperatura ![]() Gdyby coś Ci się z rzepem stało [jakimkolwiek], wystarczy wziąć mały nożyk, taki do obierania ziemniaków, i jego tępą stroną posmyrać rzepa, jakbyś chciała go naostrzyć. Wszystko znowu stanie się czepliwe
|
|
|
|
|
#1539 |
|
Rozeznanie
|
ja sie też z tego praniaogarnac nie moge bo ciagle cos dochodzi plus pranie po moich brudasach...wogole ostatnio dojrzałam że głupote zrobiłam kupując rok temu pralke...tzn z samejpralki jestem zadowolonamam Ecobubla ale załuje że niedołozyłam kilka stowek i nie wziełam pralko-suszarki...trzeba bylo teściowej słuchac...
|
|
|
|
#1540 |
|
Wtajemniczenie
|
fajnie ze jest cos takiego jak forum
mozna sie pozamieniac doswiadczeniami itd...ja sie zastanawiam czy kupic nowy rozek dla malej czy po lence ten co mam styka.---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- nasturcja jaka obcykana
|
#1541 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki że pytasz
![]() No ale jak wsiedliśmy do auta to nie minęło 10 minut i mała dostała jakiegoś powera, zaczęła mi wpychać nogi pod żebro, wypinać dupinkę i inne swoje części, gdzieś się ślizgnęła, więc stwierdziłam że jutro mam planowe KTG to już nie będę dzisiaj wariować skoro się rozruszała. No i tym sposobem wylądowaliśmy w lidlu i ikei bo były niedaleko. Ale nastraszyła nas dzisiaj mała zołza, już powiedziałam mężowi że ewidentnie pokazała czyje ma geny Cytat:
No chyba tak wychodzi że za rogi trzeba go powiesić
|
|
#1542 |
|
Rozeznanie
|
a powiedzcie mi jak z tym rożkiem....ja mam bo dostałam od kolezanki uzywany ale szczerze nawet nie miałam zamiaru go używać...no a teraz tak piszecie i niewiem co robic
|
|
|
|
#1543 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- Aha i ktoś pytał o herbatkę z liści malin. Ja kupowałam w zielarskim i na opakowaniu jest napisane żeby pić 1-2 dziennie, ale z tego co pamiętam to Trele napisała że położna jej mówiła że może pić 2-3
|
|
#1544 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam zamiar rożka używać też jako kołderki do wózka, do zabawy na podłodze, do położenia na łóżku. ---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ---------- Cytat:
Chyba o czymś nie wiem
|
||
|
|
|
#1545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dodatkowy plus to taki, że podobno niemowlaczki lubią być tak utulone a chyba tylko w rożku to da się zrobić kocyk za miękki a śpiworek już dużo luźniejszy przygotować go sobie możesz a czy będziesz korzystać to sama zdecydujesz jak już będzie bejbik
|
|
|
#1546 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo się spłaszczy jak naleśnik
|
|
|
#1548 | |
|
Rozeznanie
|
xxxMikixxx;43180579] za zakupy
![]() Cytat:
Dobrze, że wszystko ok
|
|
#1549 | |
|
Rozeznanie
|
wlasciwie tak,torba czeka spakowana,pokoik wlasciwie skonczony,wyprawka podstawowa jest...na start starczy.brakuje mi kilku rzeczy,ale nic niezbednego- nie kupilam tek poduchy/rogala,a planowalam wczesniej (ale nie wiem jak po cc,bedzie mi najwygodniej karmic,wiec sie wstrzymuje jeszcze),nie mam kombinezonu/spiworka takiego typowo zimowego,ale zaraz cos na all poszukam...przydalyby sie moze jakies najklejki do pokoju malego,wiec takie tam detale mozna powiedziec.[QUOTE=xxxMikixxx;43180607] Cytat:
dobrze,ze sie rozbujala,a Ty mozesz byc spokojniejsza trochea ja wlasnie dostalam tel.od meza,ze bedzie 22-23..a liczylam,ze do 20 sie wyrobi...i znowu pies na mojej glowie:/a dzis malo mam sil,przejechalam cale miasto na to usg,wracajac pomieszalam przystanki i wysiadlam sporo za wczesnie,wiec mialam mega spacer,pozniej o 15 spacer z psem...teraz znowu-lenia mam,no ale co..tak to ze zwierzakami jest,ze sa i obowiazki:/a obiecalam sobie,ze sie nigdzie dzis juz nei ruszam a powiedzcie mi,myjecie jakos specjalnie te wanienki (chodzi mi o takie nowki nie uzywane),czy wystarczy normalnie jak naczynia? no bo przeciez nei bede wrzatkiem zalewac
|
|
|
|
|
#1550 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakby byla potrzeba to nawet bym sie nie zastanawiala, teraz lezala plackiem ale miala zdrowe dziecko. Dwa razy byla taka gadka bo jak przyjechalam mala miala spadki tetna do 60 , a w momencie kiedy przygotowywalismy sie do parcia ctg pokazywalo 180. Teraz sobie mysle na trzezwo ze to jakas glupota, wtedy zaufalam poloznej .. Dla mnie nie mierzy sie matki tym jak urodzila, ale jak sie nim opiekowala I wychowywala. Ale.. Leze na sali z 5 innymi babkami . Jedna rodzila CC bo nosza jej inne leki I inne jedzenie. Reszta SN. Ja bylam nacinana , Od dziury do dziury ze tak powiem I odwazylam sie wstac dzis. Jak ona sobie daje sama z dzieckiem rady to ja nie wiem .. Ja tylko mysle o tym ze zaraz będę w domu , a ona tu jeszcze pewnie polezy opieki nie ma ani ciut wiekszej niz ja czy ktos inny .. Moze ty masz naprawde jakis wspanialy szpital Ja czekam dalej na wypis. Mala przebadana przez wszystkich lekarzy , ale do mnie maja ale bo moja hemoglobina ponizej 8 a do porodu mialam 11. Zastanawiali sie nad transuzja ale ze ja czuje sie dobrze to odpuscili. A ja troche pokolorowalam ale generalnie jest ok, po za tym ze jestem mega zmeczona bo prawie 3 dzien na nogach. Marzy mi sie moje lozko na 2h choc I ten rosol co na mnie w domu czekaaaa .. Odespie troche I będę nadrabiac Lineczka mowisz z pod pachy? Tlow dziecka przed soba czy za? Sprobuje na podpuszcze , podobno moja mama juz kupila ![]() Chyba kupie taka Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ---------- Herbate z malin ja pilam 2 razy dziennie ale w takim dosc wiekszych kubku. Mi kazala robic sobie taka mocniejsza ta herbatke , zeby byla dosc ciemna. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Witam się z zapaleniem gardła - wczoraj byłam u lekarza... mam nadzieje,ze szybko minie, bo kaszel mnie męczy już tydzień ![]() widziałam,ze pisalyscie o CC i SN - kiedyś chciałam tylko CC, nie wyobrazalam sobie naturalnego porodu. ale teraz mysle,ze co ma być to bedzie
|
|
|
|
|
#1553 |
|
Wtajemniczenie
|
http://www.fisher-price.com/pl_PL/br...products/62797 poluje na taki bujaczek, myślicie że będzie dobry???
|
#1554 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#1556 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() podpowiedzcie mi jeszcze...nie wiem jaki ten kobinezon kupic czy 62 czy 68.niby takie misiowe/polarowe mniejsze mam,no ale to sa raczej jesienne przeciez (takie na pazdziernik wlasnie)...a taki typowo zimowy "watowany" nie wiem jaki szukac.boje sie,ze w 68 Tymus sie utopi,no ale zakladam,ze posluzy do wiosny; te 62 to beda takie na start dobre,ale nie wiem jak szybko wyrosnie.najlepszym rozwiazaniem jest taki z h&m co to jest i spiworkiem i kombinezonem w jednym,no ale te wychodza drozej.yyy...pomozecie? |
|
|
|
|
#1557 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Strasznie zachwalała- jej córa go uwielbiała
|
|
|
|
|
#1558 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1559 |
|
Rozeznanie
|
ja poluje na taki https://www.google.com/search?q=fish...ml%3B342%3B402
wiem ze mnie zlinczujecie ale własnie przyszła pizza z Pizza Hut wiecide ja pochlaniac...Boże wkoncu moge jesc!!!!!! |
|
|
|
#1560 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
za zdrowie---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:58.

teraz moge bezkarnie sie wylegiwac 

naciska mi na pęcherz i czuję jakby znowu mi paluchy wciskała tam gdzie nie powinna :P no i piczka mnie kłuje
a co do koszuli do karmienia to powiem ci jaki z nią feler bo miałam z tej samej serii... otóż te ślicznie guziczki w kształcie serca po pierwsze rozpinają się same (raz przy gościach prawie z cycem na wieszchu paradowałam bo nie zauważyłam, że się te dwa pierwsze od pachy rozpięły
)a po drugie zdarzyło się, że kilka razy mały mi o nie się drapnął i wymieniłam wszystkie na takie normalne okrągłe
ja to tak zrozumiałam

Chyba o czymś nie wiem 
Dobrze, że wszystko ok
KCIUKI DLA ANI