|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#301 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Początkujące Włosomaniaczki :) Cz. II
Cytat:
Cytat:
![]() Fajne Cytat:
![]() Cytat:
ja potrzebuję czegoś z chłodnym nawiewem, w swojej też mam, ale na takiej zasadzie, że jak trzymasz guziczek, leci chłodne powietrze, jak puścisz - znowu gorące... Po 5 minutach od tego naciskania zaczyna boleć mnie palec mam tego dość Myślałam o jakiejś droższej suszarce, z jonizacją itd, ale w sumie nie potrzebuję tego jakoś bardzo. Stu nakładek i dyfuzorów też nie ![]() Cytat:
|
|
|
#302 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() [1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;43161867]Widziałam wczoraj Rosjankę. Ale miała włosy... Piękne, falowane do łokci... Ach... [/QUOTE]U mnie w szkole jest cała masa dziewczyn z Ukrainy [wymiana...] i w większości mają przecudne włosy Cytat:
Ale ładne Cytat:
|
|
|
#303 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#304 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a teraz siedzę z olejem winogronowym na głowie, za pół godziny zmywam go szamponem alterry i teraz jest mój problem, bo nie wiem jaką odżywkę dać. Bingo drożdżowe, biovax latte czy seboradin żeń-szeń?? doradzicie? |
|
|
|
|
#306 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez M4rt3czk4_92 Czas edycji: 2013-10-08 o 19:15 |
|
|
|
|
#308 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- Cytat:
Czaję się na nie, ale niestety nie wiem jak będzie z jutrzejszą wypłatą
|
||
|
|
|
#309 | |
|
Zakorzenienie
|
Amalia ja nie chce Cie straszyć czy dołować, ale związek na odległość prędzej czy później się rozpada i to najczęściej przez to, że któraś z osób znalazła sobie kogoś innego bądź zrobiła tzw "skok w bok" ma wyrzuty sumienia i w końcu mówi o tym drugiej osobie, co skutkuje rozstaniem. Bądź przez oddalenie od siebie odzwyczajenie się.
---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#310 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
O kurde, ja miałam nadzieję, że takie odreagowywanie na zdrowi potrwa 2 - 3 tyg ;/ chociaż może masz rację, u mnie po problemach ze zdrowiem cera wygląda fatalnie, włosy wypadały (teraz też lecą, ale znacznie mniej). A już jestem prawie 3 tyg po zabiegu, a pryszcze jak były tak są. Myślałam, że wszystko zacznie się normować a tu mijają kolejne dni i nic. Edytowane przez mulankasia Czas edycji: 2013-10-08 o 19:35 |
|
|
|
|
#311 |
|
Rozeznanie
|
A ile procent zdradza za granica?
|
|
|
|
#312 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#313 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Postanowiłam założyć bloga o pielęgnacji włosów. Może to mnie nauczy systematyczności i będę mogła obserwować swoje postępy
|
|
#314 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#315 |
|
Konto usunięte
|
Ja nie używam szczotek bo mam krótkie włosy. Wystarczy mi na razie grzebień. Kupiłam w sklepie fryzjerskim antystatyczny z szeroko rozstawionymi zębami.
|
|
|
|
#316 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;43167088]CarmenSandiego dziękuję Ci Wkrótce otwierają u mnie Hebe w Bonarce to się wybiorę [/QUOTE] Serio, kiedy? fajnie, że napisałaś zawsze mi żal, jak ktoś pisze, że w Hebe kupił coś tam, bo ani u mnie nie było, ani w Krakowie... Co prawda do Bonarki mam upiornie daleko, ale raz na jakiś czas można pojechać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Smerfetka22, jak działa to mydełko Sesa? Co tydzień myjesz nim włosy, czy częściej?
|
|
|
#317 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#318 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#319 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tak Wczoraj przeczytałam, jestem w szoku, bardzo mi przykro, to była wielka osoba, cudowna pisarka, jedyna w swoim rodzaju. Najlepsze książki jakie czytałam w życiu...---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Pozostaje nam zmienić suszarki to jest strasznie uciążliwe, to trzymanie guziczka ![]() Cytat:
[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;43183413]Jeszcze dokładnie nie wiem bo nic nie pisze. Mają też otwierać na ul. Floriańskiej chyba 29 października [/QUOTE]Na Floriańskiej? ![]() dzięki za info ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- Nadrobiłam Was z końcu w całości Siedzę właśnie z Kallosem Color wymieszanym z Kapoor Kachli. Będę próbować tej metody [żebym rano w zimie nie musiała myć włosów...] : http://mudidudi.blogspot.com/2012/03...cia-ciepa.html Szukam tylko w domu odpowiedniej skarpetki Oglądałam gotowe donuty do koków w sklepach, ale wydaje mi się, że są strasznie twarde, mało elastyczne i mogą szarpać włosy
|
|
|
#320 |
|
Zadomowienie
|
No niestety..ale wolę ta gładkość już ; )
Idę coś z włosami zrobić. Olejowanie dziś odpada ;/
|
#321 | ||
|
Zadomowienie
|
Część do twarzy, część do włosów. Już się od nich uzależniłam. Szczególnie od mocznika
Korund - mikrodermabrazja - dostałam próbkę i jest super. Zamówiłam większe opakowanie,by używać też do ciała. L-cysteina do płukanek Kwas L-mlekowy 80% jesień się zaczyna, z acnedermu czas przerzucic się na coś moczniejszego. Kofeina farmaceutyczna - chce dodać do wcierki. Witamina B3 - amid kwasu nikotynowego Mleczan sodu Mocznik - uwielbiam Potrójny kwas hialuronowy 1.5% przyda się przy kwasach, pierwszy raz zamawiam tą wersję ![]() ---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- Cytat:
Jest to poprostu niemożliwe Natomiast Ukrainki i Rosjanki mają chyba taką samą strukture włosów jak my... Zawsze będę powtarzac, że włosy mają cudowne ---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- Cytat:
|
|
#322 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dziś mam mocne postanowienie poprawy
![]() Ostatni raz kładłam na włosy szampon koloryzujący do 24 myć...Postanowiłam, że to będzie moje ostatnie farbowanko...potem mam zamiar podcinać włosy tak długo aż dojdę do mojego naturalnego kolorku Ciekawe czy wytrwam w tym postanowieniu ![]() No i zrywam z tapirowaniem, lakierami i prostownicą Taka będę, a co
|
#323 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#324 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też
Cytat:
A mocznik za co uwielbiasz i do czego dodajesz? Korund mam, jest świetny Pewnie tak, za często też nie można
|
|
|
#325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hmm, henny na włosy nigdy nie próbowałam...ale kto wie czy nie spróbuje kiedyś gdy będę miała depresje z powodu brzydkiego koloru włosów obym tej deprechy nie miała
|
|
#326 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mojego naturalnego koloru nie lubię, masakra
|
|
#327 |
|
Wtajemniczenie
|
Jutro po umyciu włosów zmierzę im długość od czubka głowy do końcó i Wam powiem
Aż sama ciekawa jestem! A na polskim skoczę sobie na pocztę i do zielarskiego po skrzyp i pokrzywę, będę pić mixa skrzypokrzywianego W sumie to bliżej mam do apteki. Można w aptece te ziółka dostać, co nie?
|
|
|
|
#328 |
|
Konto usunięte
|
ja w czerwcu ostatni raz farbowałam i postanowiłam sobie odpuścić na jakiś czas. Ciekawe jak długo wytrzymam.
![]() na razie jest ok, bo odrosty fajnie pokrywają się z rozjaśnianymi włosami
|
|
|
|
#329 |
|
Konto usunięte
|
Używała któraś z was olej arachidowy do włosów? Bo mam odlewkę i zastanawiam się czy w ogóle warto.
|
|
|
|
#330 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a przez ostatni rok wyprowadziłam włosy do ciemnego brązu więc takiej tragedii nie ma jak sa odrosty...gorzej było odrosty widac przy czarnych włosach ![]() Cytat:
za wytrwanie ![]() ja ostatnio 3msc wytrwałam, a teraz z racji tego że do Polandii sie wybieram to nie wytrzymałam... nie chce straszyć rodaków
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:16.

Włosy, krótkie, beznadziejne na dodatek rozjaśnane....hmm
) i trochę się wkręcam. Dzisiaj wolne, więc pierwsze co to poleciałam do Rossa po suszarkę i dorwałam taką z chłodną temperaturą, przyciskiem zimnego powietrza, dyfuzorem, no full wypas za 42 złote, ciekawe jak długo mi posłuży ;D

doradzicie?

Czaję się na nie, ale niestety nie wiem jak będzie z jutrzejszą wypłatą

Serio, kiedy?

a przez ostatni rok wyprowadziłam włosy do ciemnego brązu więc takiej tragedii nie ma jak sa odrosty...gorzej było odrosty widac przy czarnych włosach
za wytrwanie