Początkujące Włosomaniaczki :) Cz. II - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-08, 18:53   #301
Aysell
Wtajemniczenie

Dot.: Początkujące Włosomaniaczki :) Cz. II

Cytat:
Napisane przez miszona Pokaż wiadomość
Można się do was przyłączyć?

Ja od pewnego czasu zaczęłam dbać o włosy, a także o swoje zdrowie. Zwracam większą uwagę na to co jem. Przerzuciłam się też na naturalną pielęgnację.

Od 18 marca nie farbuję włosów farbami chemicznymi. Przez ten czas sięgnęłam tylko cztery razy po szamponetkę gdyż naturalki różnią się trochę od tych farbowanych. Zaczęłam też łykać DermoSkrzyp Forte. Ma niezły skład: wyciąg ze skrzypu polnego, pokrzywy zwyczajnej, wiesiołka dwuletniego, cynk oraz biotynę. Mam nadzieję, że mi pomoże bo od dwóch tygodni zaczęły mi wypadać włosy. Zastanawiam się czy winowajcą nie jest olejek łopianowy Green Pharmacy. Przez moją nieuwagę zostawiłam go na włosach na prawie 1,5 godziny. Od tamtego czasu mam problem z wypadaniem. Boję się znowu po niego sięgnąć.
Hej
Cytat:
Napisane przez Smerfetka22 Pokaż wiadomość
[...]
Grzywkę układam na dużej szczotce. Najpierw modeluję ją w przeciwną stronę niż normalnie noszę, a później ją przekładam-jest fajnie odbita i właśnie taka wywinięta
[...]
Aha, a robisz to jakiejś piance/utrwalasz później lakierem? Czy bez niczego trzyma się cały dzień?
Cytat:
Napisane przez iwonaa1993 Pokaż wiadomość
Oto moje włoski
Fajne
Cytat:
Napisane przez kinia8900 Pokaż wiadomość
Witam włosomaniaczki
ja chyba też powoli się w nią zamieniam, i postanowiłam dołączyć jeśli mnie zechcecie

krótki opis Włosy, krótkie, beznadziejne na dodatek rozjaśnane....hmm
Coś mnie ostatnio ubodlo dokładnie w sierpniu jak przeszła obok mnie dziewczyna z burzą ślicznych długich włosów. Nie gustuję w kobietach ale ta była przepiekna, przede wszystkim przez włosy, i ja też chce tym bardziej że mój małż uwielbia długaśne.

Od miesiąca piję drożdże, łykam CP, stosuję odżywkę Wax, wcierke jantar i olejuje kiedy tyko mogę

Wczoraj zmierzyłam i jestem bardzo zmotywowana bo przyrost po miesiącu 2,5 cm bardzo się cieszę, i chcę wytrwać
Cześć
Cytat:
Napisane przez Ephee Pokaż wiadomość
Hej Wam dziewczyny
Ostatnio nie miałam czasu w ogóle Was czytać bo zaczęłam pierwszy rok studiów (znów ) i trochę się wkręcam. Dzisiaj wolne, więc pierwsze co to poleciałam do Rossa po suszarkę i dorwałam taką z chłodną temperaturą, przyciskiem zimnego powietrza, dyfuzorem, no full wypas za 42 złote, ciekawe jak długo mi posłuży ;D
Ostatnio strasznie zaniedbałam włosomaniactwo (głównie przez brak nieszczęsnej suszarki), spałam w mokrych, a już na pewno wilgotnych włosach, dwa razy je przeprostowałam na 150 stopniach (niestety taką mam najniższą temperaturę w mojej prostownicy, a że bardzo dużo mnie kiedyś kosztowała to nie będę jej wymieniać), na maski to prawie w ogóle czasu nie było, bo jak o 18 umyłam głowę, to akurat włosy mi do 6 rano wyschły. Takie o moje perypetie
Dlatego dzisiaj nałożę sobie olej na włosy, wykańczam alterrę migdałową, potem zafunduję sobie mycie alterrą granatową plus maska miodowa z kallosem al latte (wszystko wykańczam do cna!). Mam nadzieję, że tym razem nie zaniedbam

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

zapraszamy do wątku, witaj
I jaka ta suszarka? Fajna? ja potrzebuję czegoś z chłodnym nawiewem, w swojej też mam, ale na takiej zasadzie, że jak trzymasz guziczek, leci chłodne powietrze, jak puścisz - znowu gorące... Po 5 minutach od tego naciskania zaczyna boleć mnie palec mam tego dość Myślałam o jakiejś droższej suszarce, z jonizacją itd, ale w sumie nie potrzebuję tego jakoś bardzo. Stu nakładek i dyfuzorów też nie
Cytat:
Napisane przez Unelma Pokaż wiadomość
No, ja również dołączę!
Najwyższy czas, bo włosomaniaczką jestem od kwietnia (wcześniej miałam wzloty i upadki, rozstania i powroty, jeśli chodzi o naturalną pielęgnację), a wizaz podglądam od jakiegoś czasu.
Powinnam napisać tu krótki opis moich włosów (widziałam, iż inne dziewczyny tak robią), ale szczerze mówiąc - nie mam pojęcia, co napisać. Jeśli chcecie coś wiedzieć, to zadawajcie mi pytania - będzie łatwiej i przyjemniej.

A teraz wkleję mój dzisiejszy włosowy plan:
Wcierka: własnorobiona
Odżywnianie przed myciem:
a) na długość - maska Biovax - naturalne oleje.
b) na skalp - Sesa.
Zestaw ten będę trzymała 30 minut. Wyczytałam na jakimś blogu, iż włosy trzeba stopniowo przyzwyczajać do olejowania skalpu - chciałabym spróbować, zwłaszcza, iż w łazience stoi cała buteleczka - oczywiście nie wiem, czy owa blogerka miała rację, aczkolwiek...
Mycie: Alterra Granat i Aloes.
Płukanka: najpierw strumień zimnej wody, później z pokrzywy i orzecha włoskiego.
Odżywka b/s: Joanna z lnem.
Rozczesywanie: na mokro, oczywiście. Najpierw delikatnie grzebieniem, potem TT.
Serum na końcówki (po wyschnięciu włosów): serum Radicala.

To tyle Pozdrawiam wszystkie włosomaniaczki

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Hej

Aysell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 18:53   #302
Aysell
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kochaneczka7 Pokaż wiadomość
[...]

Przyjechałam do polski i na ulicy widuję bardzo dużo pięknych włosow !
Bardzo się cieszę,bo tam gdzie mieszkam na codzień bardzo trudno o taki widok, sztucznie przedłużane włosy królują
Polki już niedługo będą słynąc z pięknych, zdrowych włosóws Przegonimy nawet rosjanki !
Niestety chyba nigdy nie uda nam się pokonać włosów kobiet z Indii
[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;43161867]Widziałam wczoraj Rosjankę. Ale miała włosy... Piękne, falowane do łokci... Ach... [/QUOTE]
U mnie w szkole jest cała masa dziewczyn z Ukrainy [wymiana...] i w większości mają przecudne włosy
Cytat:
Napisane przez CarmenSandiego Pokaż wiadomość
Mogę się dołączyć? Już parę lat temu zaczęłam się interesować bardziej tym co nakładam na włosy, problem był tylko w tym, że używałam po każdym myciu prostownicy, często też na nie do końca suche włosy..Chwilę po wyprostowaniu wygladaly ok, ale juz po godzinie wykrzywiały sie i dzielily na pasma. Właściwie to teraz mam bardziej proste włosy niż kiedyś po wyprostowaniu.
Odstawiłam prostownice w styczniu. I w sumie mogę powiedzieć, że od wtedy dbam o włosy.
Sorry za jakość zdjęć, ale mam pokój od północnej strony i nigdy nie ma dobrego światła
1. zdjęcie z dziś (kolor trochę przekłamany, mam bardziej ciepły, złoty) , świeżo po rozczesaniu Tangle Teezer, takie włosy chcialabym miec, problem w tym, że najczesciej wyglądają jak na zdjęciu 2, zbijają się w strąki, prawdopodobnie chcą się kręcić. Może to też dlatego ze od ramion w dół pamietaja prostownicę

Cel: Gładkie włosy do pasa.
Hej Ale ładne
Cytat:
o a własnie mi się migdał papaja kończy, teraz chyba kupię pomarańczowy. 70% moich kosmetyków to te do włosow, ale walczę z nimi i staram się zużywac i rozważniej kupować.
Jeszcze w Biedronce beda kosmetyki od czwartku.

Hej, ja mam bardziej miodowy blond. Zawsze mi się podobały ciemne włosy, ale zaakceptowałam swój kolor kiedyś kupowałam szampony do brązowych włosow, teraz kupuję do blond
A pomarańczowy też jest w promocji, czy tylko migdał i papaja? Ja go chyba nie widzę

Stary 2013-10-08, 19:00   #303
paulina1347
Raczkowanie

Cytat:
I jaka ta suszarka? Fajna? ja potrzebuję czegoś z chłodnym nawiewem, w swojej też mam, ale na takiej zasadzie, że jak trzymasz guziczek, leci chłodne powietrze, jak puścisz - znowu gorące... Po 5 minutach od tego naciskania zaczyna boleć mnie palec mam tego dość Myślałam o jakiejś droższej suszarce, z jonizacją itd, ale w sumie nie potrzebuję tego jakoś bardzo. Stu nakładek i dyfuzorów też nie
mam ten sam problem
Stary 2013-10-08, 19:04   #304
Amalia1989
Rozeznanie

Cytat:
ja miałam NIC nie kupować, ale będąc w Biedronce nabyłam odżywkę nivea long repair.

To teraz pora żebym ja coś na ten tema napisała. Z moim TŻ jesteśmy razem już 7 lat, znamy się od "zerówki" W tym czasie rozstaliśmy się najdłużej na 3 miesiące (podobnie jak większość wyjechał do pracy), to był pierwszy i ostatni raz. Było nam ciężko, bardzo tęskniliśmy i obiecaliśmy sobie wtedy, że jak coś to tylko we dwoje. Natomiast znam przypadek małżeństwa, które jest już 19 lat po ślubie i on praktycznie cały ten czas jest zagranicą. O ile wcześniej pół roku był w Polsce, pół tam-to teraz jak dostał lepszą umowę kilka razy w roku przyjeżdża na 2-3 tygodniowe urlopy. I wiecie co Do D**Y z takim małżeństwem. Oni umieją rozmawiać tylko przez tel, w normalnym życiu nie umieją już być razem, bo od siebie odwykli.
Morał z tego taki: wolę mieć mniej, może biedniej ale RAZEM

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------
Wezmę tę radę do serca

---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ----------

Cytat:
Napisane przez miszona Pokaż wiadomość
Jak tak patrzę na Twoje włosy to ja bym je trochę podcięła. Końce nie wyglądają zbyt dobrze. Ja wiem, że Ci szkoda ale uwierz mi, że to Ci na dobre wyjdzie.

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

Właśnie siedzę z mieszanką oliwy z oliwek i oleju lnianego na włosach

Mam do was pytanie. Nakładacie olej na suche czy na mokre włosy? Ja już próbowałam jednego i drugiego i nie umiem wyczuć, który sposób jest dla mnie lepszy.

Co do związków na odległość to pamiętam jak na studiach spotykałam się z chłopakiem, który mieszkał jakieś 40 km od mojego miejsca zamieszkania. Niby nie jest daleko ale było to dla mnie strasznie uciążliwe. Chcąc czy nie chcąc rozstałam się z nim. Mój obecny partner (czyt. mąż) wyjechał tylko jeden jedyny raz na dwa tygodnie w delegację do Szwajcarii. Strasznie się bałam, że coś mu się może stać w trasie bo jechał samochodem pierwszy raz tak daleko. Nawet rozmawiając z nim przez telefon płakałam
Pewnie nie ma u Ciebie różnicy pomiędzy tymi metodami. Może spróbuj olejować na odżywkę?

---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ----------

Cytat:
Napisane przez _Remember Pokaż wiadomość

gdzie kupiłaś Kallosa?

Co do olejowania, to ja używam tylko oliwy z oliwek Mimo tego, że mam niskoporowate włosy, a jest ona przecież polecana szczególnie do średnio i wysoko
Poza oliwą potrafię czasem dodać ten nieszczęsny olejek łopianowy z GP do odżywki czy rycynowy na końcówki, ale to baaaardzo rzadko Oliwa wygrywa

W czwartek muszę dorwać w biedronce Garnier AiK, jeszcze go nie testowałam nigdy, nie mogę się doczekać
A jakie odżywki Garniera będą dostępne? Wszystkie czy tylko wybrane? bo widziałam w gazetce z AiK oraz z drożdżami piwnymi.
Amalia1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 19:05   #305
M4rt3czk4_92
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam TT od wczoraj, wiec nie moge za duzo powiedziec, ale rzeczywiscie mniej wlosow jest na szczotce niz po czesaniu zwykla. Jeszcze musze sprobowac po myciu, bo wtedy najwiecej wypada. Ale ogolnie ja nie czesze za czesto wlosow w ciagu dnia. Moze nie zaszkodzi moim koncowkom
w zasadzie to też często nie czesze włosów, jak jestem w domu to praktycznie tylko raz, a jak wychodzę gdzieś i i wiatr mi je pomierzwi to częściej

a teraz siedzę z olejem winogronowym na głowie, za pół godziny zmywam go szamponem alterry i teraz jest mój problem, bo nie wiem jaką odżywkę dać. Bingo drożdżowe, biovax latte czy seboradin żeń-szeń?? doradzicie?
M4rt3czk4_92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 19:07   #306
Amalia1989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez xdarling Pokaż wiadomość
Hej ! Daaaaaawno nie zaglądałam tutaj, mam zaległości a zaległości, niestety zdrówko mi nie pozwalało, ach te skutki wypadku, a także szkoła, matura już za 7 miesięcy (!!!!!) Przychodzę i na wstępie pochwale się! Może w sumie nie ma czym, ale jak dla mnie to spore osiągnięcie, że aż tyle jak na moje włosy mi urosło (biorąc pod uwagę kruszące się końcówki).
Obecnie dalej używam na codzień szampon Babydream, co dwa tygodnie Naturie z miodem i cytryną, co drugi/trzeci dzień nakładam Kallos Latte, po każdym myciu serum arganowe z marion oraz jedwab do zabezpieczenia końcówek, wcieram jantar, psikam marion jedwabna kuracja błyskawiczna odżywka oraz łkam calcium pantothenicum tabletki od niedawna, ale po Jantarze i możliwie że skrzypie mam mnóstwo baby hair !!

Ogólnie ostatnio włosy mi garściami wypadały, ale słyszałam, ponoć włosy 'odreagowują' stres nawet sprzed 3 miesięcy, więc dalej skutki uboczne cholernego wypadku

Oczywiście witam również wszystkie nowe, tak jak ja, włosomaniaczki oraz pozdrawiam Was wszystkie !
Ale masz baby hair'ów.

---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ----------

Cytat:
Napisane przez kinia8900 Pokaż wiadomość
Witam dziewczęta

Co do związków na odległość, nie znam pary która jest w takim szczęśliwa i dobrze im sie wiedzie. Dla mnie związek na odległość do nie związek, prędzej czy później ktoś będzie miał dość czekania, i skoczy w bok, nie ma siły, nawet największa miłość przegra z samotnością.
Rozumiem praca do pół roku, ale on na stałe tam ja na stałe tu?? po c tak żyć?
dla mnie bez sensu

Ok ubieram się, i lecę na ciuchy
Moja rodzina mnie straszy, że mój Tż znajdzie sobie inna.
Stary 2013-10-08, 19:07   #307
M4rt3czk4_92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Amalia1989 Pokaż wiadomość
A jakie odżywki Garniera będą dostępne? Wszystkie czy tylko wybrane? bo widziałam w gazetce z AiK oraz z drożdżami piwnymi.
wydaje mi się, że wszystkie będą na przecenie, dzisiaj widziałam AiK na promocji w dayli po 4.99, ale oczywiście wszystkie już wykupione

Edytowane przez M4rt3czk4_92
Czas edycji: 2013-10-08 o 19:15
Stary 2013-10-08, 19:11   #308
Amalia1989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malibu69 Pokaż wiadomość
Tylko na chwile obecna sama nie wiem co jest dobre a co zle dla moich wlosow - zawsze byl szampon + jakas maska raz na jakis czas. Teraz od gromu informacji gubie sie w tym. Wlosy mam suche, u nasady sie przetluszczaja od jakis 5 miesiecy, zbijaja sie na wietrze, a w okresie zimowym z tylu przy skorze glowy robi mi sie koltun. Sama juz nie wiem od czego zaczac i co robic

Po prostu jeśli myjesz włosy łagodnym szamponem, przydałoby się zerknąć w necie na listę silikonów zmywalnych łagodnym szamponem albo takich, które same odparowują.

---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ----------

Cytat:
Napisane przez M4rt3czk4_92 Pokaż wiadomość
wydaje mi się, że wszystkie będą na przecenie, dzisiaj widziałam AiK na promocji po 4.99, ale oczywiście wszystkie już wykupione
To one już są w Biedronce Czaję się na nie, ale niestety nie wiem jak będzie z jutrzejszą wypłatą
Stary 2013-10-08, 19:14   #309
M4rt3czk4_92
Zakorzenienie

Amalia ja nie chce Cie straszyć czy dołować, ale związek na odległość prędzej czy później się rozpada i to najczęściej przez to, że któraś z osób znalazła sobie kogoś innego bądź zrobiła tzw "skok w bok" ma wyrzuty sumienia i w końcu mówi o tym drugiej osobie, co skutkuje rozstaniem. Bądź przez oddalenie od siebie odzwyczajenie się.

---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

Cytat:
To one już są w Biedronce Czaję się na nie, ale niestety nie wiem jak będzie z jutrzejszą wypłatą
w biedronce są dopiero od czwartku, widziałam je w jakimś innym sklepie na promocji też się czaję ale nie wiem czy kupić AiK czy nie, ponieważ mam zapasy na rok!!!
Stary 2013-10-08, 19:18   #310
mulankasia
Raczkowanie

Cytat:
Hej ! Daaaaaawno nie zaglądałam tutaj, mam zaległości a zaległości, niestety zdrówko mi nie pozwalało, ach te skutki wypadku, a także szkoła, matura już za 7 miesięcy (!!!!!) Przychodzę i na wstępie pochwale się! Może w sumie nie ma czym, ale jak dla mnie to spore osiągnięcie, że aż tyle jak na moje włosy mi urosło (biorąc pod uwagę kruszące się końcówki).
Obecnie dalej używam na codzień szampon Babydream, co dwa tygodnie Naturie z miodem i cytryną, co drugi/trzeci dzień nakładam Kallos Latte, po każdym myciu serum arganowe z marion oraz jedwab do zabezpieczenia końcówek, wcieram jantar, psikam marion jedwabna kuracja błyskawiczna odżywka oraz łkam calcium pantothenicum tabletki od niedawna, ale po Jantarze i możliwie że skrzypie mam mnóstwo baby hair !!

Ogólnie ostatnio włosy mi garściami wypadały, ale słyszałam, ponoć włosy 'odreagowują' stres nawet sprzed 3 miesięcy, więc dalej skutki uboczne cholernego wypadku

Oczywiście witam również wszystkie nowe, tak jak ja, włosomaniaczki oraz pozdrawiam Was wszystkie !
wow ale widzę ogromną zmianę, wcześniej piórka a teraz już wyglądają na takie "pełne. Na ostatnim zdjęciu masz koczek na donacie czy jakoś inaczej?

O kurde, ja miałam nadzieję, że takie odreagowywanie na zdrowi potrwa 2 - 3 tyg ;/ chociaż może masz rację, u mnie po problemach ze zdrowiem cera wygląda fatalnie, włosy wypadały (teraz też lecą, ale znacznie mniej). A już jestem prawie 3 tyg po zabiegu, a pryszcze jak były tak są. Myślałam, że wszystko zacznie się normować a tu mijają kolejne dni i nic.

Edytowane przez mulankasia
Czas edycji: 2013-10-08 o 19:35
mulankasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 19:20   #311
Amalia1989
Rozeznanie

A ile procent zdradza za granica?
Stary 2013-10-08, 19:23   #312
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
A ile procent zdradza za granica?
jeśli ktoś będzie chciał zdradzić to nieważne, czy druga połowa będzie za granicą, czy obok. Jak ktoś będzie chciał zdradzić zrobi to mimo wszystko.
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 19:25   #313
_Remember
Rozeznanie

Cytat:
AiK, drożdże piwne i żurawina chyba tylko

Postanowiłam założyć bloga o pielęgnacji włosów. Może to mnie nauczy systematyczności i będę mogła obserwować swoje postępy

24.10.2019
_Remember jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 19:25   #314
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Tylko na chwile obecna sama nie wiem co jest dobre a co zle dla moich wlosow - zawsze byl szampon + jakas maska raz na jakis czas. Teraz od gromu informacji gubie sie w tym. Wlosy mam suche, u nasady sie przetluszczaja od jakis 5 miesiecy, zbijaja sie na wietrze, a w okresie zimowym z tylu przy skorze glowy robi mi sie koltun. Sama juz nie wiem od czego zaczac i co robic

Nie wiem co Ci doradzić. Może kup kilka tych najbardziej polecanych odżywek/szamponów/masek i sprawdź, które będą najlepsze. no i oleje
Stary 2013-10-08, 19:28   #315
201610111032
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez M4rt3czk4_92 Pokaż wiadomość

Macie Tangle Teezer? Jak się u Was sprawdza? bo ja właśnie od kilku dni jestem posiadaczką wersji kompaktowej, noi faktycznie nie ciągnie tak tych moich kłaków
Ja nie używam szczotek bo mam krótkie włosy. Wystarczy mi na razie grzebień. Kupiłam w sklepie fryzjerskim antystatyczny z szeroko rozstawionymi zębami.
201610111032 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 19:49   #316
Aysell
Wtajemniczenie

Cytat:
siedzę właśnie z maską na głowie

zrobiłam sobie peeling czarnym mydłem savon noir i chyba zdarł mi skórę piecze strasznie
Oj... ale na twarz użyłaś, czy na skalp? Ja używam na twarz, nie miałam takiego efektu... Nie trzymałaś czasem za długo?
Cytat:
Czesc dziewczyny! Moge dolaczyc?
Ostatnio nadszedl taki czas w moim zyciu, ze potanowilam wszystko dokola siebie zmienic i bardziej o siebie zadbac. Szczerze mowiac moja wiedza na temat pielegnacji wlosow nie jest spora, ale ciagle sie ucze

Czy ktoras z Was miala taka sytuacje, ze miala zawsze wlosy suche, ktore po jakims czasie staly sie przetluszczajace u nasady a na dlugosci nadal sa suche?? Juz sama nie wiem jak z tym walczyc
Hej
[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;43167088]CarmenSandiego dziękuję Ci Wkrótce otwierają u mnie Hebe w Bonarce to się wybiorę [/QUOTE]
Serio, kiedy? fajnie, że napisałaś zawsze mi żal, jak ktoś pisze, że w Hebe kupił coś tam, bo ani u mnie nie było, ani w Krakowie... Co prawda do Bonarki mam upiornie daleko, ale raz na jakiś czas można pojechać
Cytat:
Napisane przez Visomya Pokaż wiadomość
To i ja się jakoś oficjalniej przywitam, a co!
Dbam o włosy jakoś od początku września. Przedtem myłam je tylko szamponem z SLES. Nie miałam z nimi większych problemów nigdy. Nie wyrządziłam im żadnych szkodliwych zabiegów do tej pory (odpukać!). Są ok. 10 cm za piersi, ale mi się marzą jeszcze "trochę" dłuższe. Nieco lubią zbijać się w strąki, ale tak myślę, że może one się chcą falować (na "teście" wyszła mi większość), chociaż ja tych fal nie widzę zbytnio. W sumie to wystarczyłoby mi, gdyby skończyły się już tak przetłuszczać i byłabym szczęśliwa.

Dziś kupiłam niebieski szampon Isany i póki co jestem zadowolona - myje i nie plącze, taaaaaka ulga po Babydreamie. I chyba znowu będę mieć cudnie miękkie włosy!
Hej

Cytat:
[...]

Zrobiłam właśnie zamówienie na zróbsobiekrem Wszystkie półprodukty zostawiłam w domu i zaczynam dostrzegac skutki ich braku tutaj. Mam nadzieję, że szybko dojdą
A co zamówiłaś? Ja będę niedługo zamawiać, może coś odpapuguję
Cytat:

Cześć rzeczywiście włosy urosły, o wiele lepiej wyglądają
Cytat:
Napisane przez CzasKomety Pokaż wiadomość
Kupilam olejek BDFM i szampon J&J. TZ: chcesz mi cos powiedziec?

Cytat:
Napisane przez roza26 Pokaż wiadomość
Witajcie!mam na imię Hania i mam 29 lat i chce do Was dołączyć-od kilku miesięcy kombinuje strasznie z włosami-raz blond, raz ciemne i wkurzyłam się-poszłam ściąć brzydkie końcówki w sierpniu i teraz pofarbowałam na ciemny kolor aby jak najmniej farbować albo i w ogóle. Pani fryjerka pościnała mi większość włosów "powierzchniowych" ponieważ po myciu były jak guma(efekty rozjasniania i prostowania pewnie), nie mogłam na mokro nic z nimi zrobić bo ciągły się jak guma-fryzjerka postopniowała mi to jakoś i ścieła może 3/4 tego czegoś na moich włosach-więcej nie mogła bo zostałabym bez włosów Także mam jeszcze troche tych gumiastych włosów ma zewnętrznej warstwie włosów-mam nadzieję że jak troszkę urosną to zetnę je też, ogólnie podcięłam dość mocno włosy żeby wyrównać tył z postopniowanym przodem, z tyłu mam teraz długość jakoś do końca szyji-jak będę miała możliwość to wrzce fotki. Natomiast jeśli chodzi o pielęgnacje to uwierzcie mi że tyle czytam na ten temat ale chyba nie znalazłam odpowiedniej kuracji do swoich włosów, w ostatnim czasie zdesperowana stanem swoich włosów kupiłam Fructisa odbudowę-ten pomarańczowy który bardzo wabił w reklamie-zaopatrzyłam się w szampon z tej serii, odżywkę i serum na końcówki, oprócz tego stosuję kurację olejkową z biovaxu(zazwyczaj nakładam na całe włosy na noc i na drugi dzień myje wosy), wcieram też jantar w skalp, łykam tabletki calcium pantothenicum-marzą mi się długie i piękne, zdrowe włosy-może któraś z was doradzi mi jak mam je prawidłowo pięlegnować-są matowe, suche, zniszczone i częściowo gumiaste Pozdrawiam Hania
Witaj
Cytat:
Ja wlewam 2-3 łyżki oleju do miseczki z ciepłą wodą-chwilę moczę, odsączam zawijam w koczek i tam chodzę 2-3h.
Dzięki temu nie wyrywam sobie włosów i są równomiernie pokryte.
[...]
Fajny sposób, spróbuję

Smerfetka22
, jak działa to mydełko Sesa? Co tydzień myjesz nim włosy, czy częściej?

Stary 2013-10-08, 19:53   #317
edytah10
Wtajemniczenie

GG do edytah10

Cytat:
a ja się martwię, bo za dobrze znoszę rozłąkę

Też teraz tak mam, już w ogóle mnie to nie rusza. Nie powiem, żeby mnie to nie martwiło...
edytah10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 19:56   #318
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Aysell Pokaż wiadomość
Serio, kiedy? fajnie, że napisałaś zawsze mi żal, jak ktoś pisze, że w Hebe kupił coś tam, bo ani u mnie nie było, ani w Krakowie... Co prawda do Bonarki mam upiornie daleko, ale raz na jakiś czas można pojechać
Jeszcze dokładnie nie wiem bo nic nie pisze. Mają też otwierać na ul. Floriańskiej chyba 29 października
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 20:41   #319
Aysell
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Blondyna66 Pokaż wiadomość
[...]
O a ja zauważyłam właśnie, że jak mam teraz takie śliskie i gładkie włosy to kucyk jest taki chudy ;/ wcześniej jak miałam trochę przesuszone włosy to były napuszone i więcej się ich wydawało objętościowo.
[...]
Ja też zauważyłam to samo... Ale coś za coś
Cytat:
Napisane przez Chelsea91 Pokaż wiadomość

[...]
Slyszeliscie?
Moja ulubiona pisarka zmarla. Chmielewska
[...]
Tak Wczoraj przeczytałam, jestem w szoku, bardzo mi przykro, to była wielka osoba, cudowna pisarka, jedyna w swoim rodzaju. Najlepsze książki jakie czytałam w życiu...

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

Cytat:
Napisane przez LusiaPlotkara Pokaż wiadomość
Chodzi ci o te bardziej naturalne? Najpierw miałam z Farmony z czarną rzepą, teraz z GP z żen szeniem (ten do tłustych u nasady i suchych na końcu). Z tego z Farmony jestem bardzo zadowolona, ale z tego z GP już mniej, choć jest w miare ok.
Aha, dzięki
Cytat:
Napisane przez paulina1347 Pokaż wiadomość
czyli jak mam rozpuszczone włosy po umyciu i gdzieniegdzie odstają mi takie małe włoski (głównie po bokach i przy linii czoła) to mogą być baby hair?
[...]

Cytat:
Dziewczyny a jak to jest wlasciwie z pielegnacja bez silikonow? Jezeli uzywam odzywki i szamponu bez sls/sles to moge stosowac jakies odzywki b/s z silikonami? Nie orientuje sie jeszcze w temacie
A odżywki b/s z silikonami służą Twoim włosom? Nie jestem zwolenniczką całkowitego odstawienia silikonów, przy braku zabezpieczenia nimi końcówek mogą się one niszczyć, szybciej rozdwajać. A silikony na długość - to już chyba jak kto woli
Cytat:
Napisane przez paulina1347 Pokaż wiadomość
mam ten sam problem
Pozostaje nam zmienić suszarki to jest strasznie uciążliwe, to trzymanie guziczka
Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
jeśli ktoś będzie chciał zdradzić to nieważne, czy druga połowa będzie za granicą, czy obok. Jak ktoś będzie chciał zdradzić zrobi to mimo wszystko.
Dokładnie.
[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;43183413]Jeszcze dokładnie nie wiem bo nic nie pisze. Mają też otwierać na ul. Floriańskiej chyba 29 października [/QUOTE]
Na Floriańskiej? cudownie, to byłoby bardzo blisko dzięki za info

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

Nadrobiłam Was z końcu w całości

Siedzę właśnie z Kallosem Color wymieszanym z Kapoor Kachli.

Będę próbować tej metody [żebym rano w zimie nie musiała myć włosów...] : http://mudidudi.blogspot.com/2012/03...cia-ciepa.html Szukam tylko w domu odpowiedniej skarpetki Oglądałam gotowe donuty do koków w sklepach, ale wydaje mi się, że są strasznie twarde, mało elastyczne i mogą szarpać włosy

Stary 2013-10-08, 20:46   #320
Blondyna66
Zadomowienie

Cytat:
Ja też zauważyłam to samo... Ale coś za coś
No niestety..ale wolę ta gładkość już ; )

Idę coś z włosami zrobić. Olejowanie dziś odpada ;/
Stary 2013-10-08, 20:52   #321
kochaneczka7
Zadomowienie

Cytat:
A co zamówiłaś? Ja będę niedługo zamawiać, może coś odpapuguję
Część do twarzy, część do włosów. Już się od nich uzależniłam. Szczególnie od mocznika

Korund - mikrodermabrazja - dostałam próbkę i jest super. Zamówiłam większe opakowanie,by używać też do ciała.
L-cysteina do płukanek
Kwas L-mlekowy 80% jesień się zaczyna, z acnedermu czas przerzucic się na coś moczniejszego.
Kofeina farmaceutyczna - chce dodać do wcierki.
Witamina B3 - amid kwasu nikotynowego
Mleczan sodu
Mocznik - uwielbiam
Potrójny kwas hialuronowy 1.5% przyda się przy kwasach, pierwszy raz zamawiam tą wersję

---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

Cytat:
Niestety chyba nigdy nie uda nam się pokonać włosów kobiet z Indii

U mnie w szkole jest cała masa dziewczyn z Ukrainy [wymiana...] i w większości mają przecudne włosy
Indyjki to już inna story Jest to poprostu niemożliwe
Natomiast Ukrainki i Rosjanki mają chyba taką samą strukture włosów jak my... Zawsze będę powtarzac, że włosy mają cudowne

---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ----------

Cytat:
Oj... ale na twarz użyłaś, czy na skalp? Ja używam na twarz, nie miałam takiego efektu... Nie trzymałaś czasem za długo?
Na twarz, trzymałam może 3 min,ale zdecydowanie przesadziłam z częstotliwością. Mam nauczke naprzyszłosc
10.04.2017 - licooooowki dr.KOBA
??.??.2017 - ckn (szukam lekarza )

instagram. kochaneczka7
kochaneczka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 20:55   #322
Czarnulka7891
Zakorzenienie

A ja dziś mam mocne postanowienie poprawy
Ostatni raz kładłam na włosy szampon koloryzujący do 24 myć...Postanowiłam, że to będzie moje ostatnie farbowanko...potem mam zamiar podcinać włosy tak długo aż dojdę do mojego naturalnego kolorku Ciekawe czy wytrwam w tym postanowieniu
No i zrywam z tapirowaniem, lakierami i prostownicą Taka będę, a co

Czarnulka7891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 20:56   #323
_Remember
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Czarnulka7891 Pokaż wiadomość
A ja dziś mam mocne postanowienie poprawy
Ostatni raz kładłam na włosy szampon koloryzujący do 24 myć...Postanowiłam, że to będzie moje ostatnie farbowanko...potem mam zamiar podcinać włosy tak długo aż dojdę do mojego naturalnego kolorku Ciekawe czy wytrwam w tym postanowieniu
No i zrywam z tapirowaniem, lakierami i prostownicą Taka będę, a co
Ja też postanowiłam skończyć z farbowaniem, ale przerzucę się na hennę, a przynajmniej spróbuję

24.10.2019
Stary 2013-10-08, 21:10   #324
Aysell
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Blondyna66 Pokaż wiadomość
No niestety..ale wolę ta gładkość już ; )
[...]
Ja też
Cytat:
Część do twarzy, część do włosów. Już się od nich uzależniłam. Szczególnie od mocznika

Korund - mikrodermabrazja - dostałam próbkę i jest super. Zamówiłam większe opakowanie,by używać też do ciała.
L-cysteina do płukanek
Kwas L-mlekowy 80% jesień się zaczyna, z acnedermu czas przerzucic się na coś moczniejszego.
Kofeina farmaceutyczna - chce dodać do wcierki.
Witamina B3 - amid kwasu nikotynowego
Mleczan sodu
Mocznik - uwielbiam
Potrójny kwas hialuronowy 1.5% przyda się przy kwasach, pierwszy raz zamawiam tą wersję
[...]
Na twarz, trzymałam może 3 min,ale zdecydowanie przesadziłam z częstotliwością. Mam nauczke naprzyszłosc
Kwas mlekowy - jak to działa, z czym to się miesza? A mocznik za co uwielbiasz i do czego dodajesz?
Korund mam, jest świetny tak samo mleczan sodu i B3.

Pewnie tak, za często też nie można

Stary 2013-10-08, 21:11   #325
Czarnulka7891
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też postanowiłam skończyć z farbowaniem, ale przerzucę się na hennę, a przynajmniej spróbuję

hmm, henny na włosy nigdy nie próbowałam...ale kto wie czy nie spróbuje kiedyś gdy będę miała depresje z powodu brzydkiego koloru włosów

obym tej deprechy nie miała

Stary 2013-10-08, 21:13   #326
_Remember
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Czarnulka7891 Pokaż wiadomość
hmm, henny na włosy nigdy nie próbowałam...ale kto wie czy nie spróbuje kiedyś gdy będę miała depresje z powodu brzydkiego koloru włosów

obym tej deprechy nie miała
ja trochę mam nieuzasadnione obawy co do tej henny, ale jak mnie najdzie na farbowanie, to zaryzykuje Mojego naturalnego koloru nie lubię, masakra

24.10.2019
Stary 2013-10-08, 21:17   #327
edytah10
Wtajemniczenie

GG do edytah10

Jutro po umyciu włosów zmierzę im długość od czubka głowy do końcó i Wam powiem
Aż sama ciekawa jestem!

A na polskim skoczę sobie na pocztę i do zielarskiego po skrzyp i pokrzywę, będę pić mixa skrzypokrzywianego
W sumie to bliżej mam do apteki. Można w aptece te ziółka dostać, co nie?
edytah10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 21:17   #328
201604200942
Konto usunięte

ja w czerwcu ostatni raz farbowałam i postanowiłam sobie odpuścić na jakiś czas. Ciekawe jak długo wytrzymam.
na razie jest ok, bo odrosty fajnie pokrywają się z rozjaśnianymi włosami
Stary 2013-10-08, 21:24   #329
201610111032
Konto usunięte

Używała któraś z was olej arachidowy do włosów? Bo mam odlewkę i zastanawiam się czy w ogóle warto.
201610111032 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 21:40   #330
Czarnulka7891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez edytah10 Pokaż wiadomość
Jutro po umyciu włosów zmierzę im długość od czubka głowy do końcó i Wam powiem
Aż sama ciekawa jestem!

A na polskim skoczę sobie na pocztę i do zielarskiego po skrzyp i pokrzywę, będę pić mixa skrzypokrzywianego
W sumie to bliżej mam do apteki. Można w aptece te ziółka dostać, co nie?
Ja wczoraj na sucho zmierzyłam i mam 35 cm

Cytat:
ja trochę mam nieuzasadnione obawy co do tej henny, ale jak mnie najdzie na farbowanie, to zaryzykuje Mojego naturalnego koloru nie lubię, masakra
JA jestem z natury brunetką, Przez ostatnie 10 lat farbowałam włosy granatowa czernia a przez ostatni rok wyprowadziłam włosy do ciemnego brązu więc takiej tragedii nie ma jak sa odrosty...gorzej było odrosty widac przy czarnych włosach

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
ja w czerwcu ostatni raz farbowałam i postanowiłam sobie odpuścić na jakiś czas. Ciekawe jak długo wytrzymam.
na razie jest ok, bo odrosty fajnie pokrywają się z rozjaśnianymi włosami
za wytrwanie
ja ostatnio 3msc wytrwałam, a teraz z racji tego że do Polandii sie wybieram to nie wytrzymałam... nie chce straszyć rodaków

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości