|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
Hej
![]() Witam nowe Mamusie ![]() aleksandra mam syna starszego o 3 dni od Twojego,bo urodzony 20 sierpnia i umie robić dokładnie te same czynności co Twój poza tym ,nie należę do najmłodszych mamuś na wątku. fajne zdjęcia albumów wklejaciemja za leniwa jestem i tylko foty zgrywam do kompa,na szczęście każda ma datę automatycznie,więc ewentualnie jak będę chciałą coś wydrukować to znajdę Dziękuję za komentarze pod fotkami z klubie ![]() Byliśmy na spacerku w lokalnych górkach i strasznie wiało,ale daliśmy radę,w gondolce ciepło i przyjemnie się Gutkowi spacerowało W samochodzie na parkingu cyc i zmiana kupy,już mam wprawę,bo od pierwszych dni sporo z nim podróżujemy po okolicy ![]() obudził się... zmykam... |
|
|
|
#2042 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
Surka druga, jupi!
Artuś całe popołudnie śpi, moje biedactwo ![]() Ja go nie kąpię codziennie, co 2 dni styknie ![]() Obejrzałam 2 ostatnie odcinki Przyjaciółek takie smutne zakończenie...
|
|
|
|
#2043 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43179373]Artur się nie obraca, nie łapie, nie dźwiga się, a głowę podnosi tylko u pani doktor, z mamą jest płacz i lenistwo :P Ale ja się nic a nic nie przejmuję. Dziękujemy za kciuki ![]() Przeżyliśmy, Artek chyba lepiej zareagował niż na to pierwsze szczepienie, bo nie płacze (odpukać!). Teraz śpi. Może to kwestia tego, że nie było wzw b, to ponoć bolesna szczepionka ![]() Mały zdrowy, osłuchowo czysty, serduszko OK, za 2-3 tygodnie kontrolna morfo, no i rozwija się pięknie i w ogóle nie wygląda na wcześniaczka. Waży 5340g ![]() Za 6 tygodni kolejne szczepienie, tym razem pneumo...[/QUOTE] ![]() ![]() klask i:Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za poprawe wynikówCytat:
za wymiaryCytat:
|
|
|
#2044 |
|
Zakorzenienie
|
Hej...jakos niemam weny na pisanie..dzisialam wogole taki dzien ze prpsilam zeby mi ktos wziol Zuzie na chociaz godzine...byla grzeczna..zawsze jest ale poprostu chcial soe wykompac nalozyc maseczke na wlosy i wypic kawe w spokoju...na szczescie mama moja wziela ja na 3godziny i odrazu lepszy humor jak sie ogarnelam i wogole w spokoji podkreslam
![]() przestawiam mala z kompieli z 18 na 19...bo wczoraj ja kompalam pozniej i obudzila sie tylko o 3na jedzenie mlze cos w tym jest... a pozniej dopiero o 7 jutro idziemy na szczepienie woec kciuki prpsze trzymac zeby nic nie bylo po...:-(:-* perse to dobrze ze to to..ja tez jutro lekarki zapytam... Oliath kazdy bobas sie inaczej rozwija...moja nie lapie wogole nic do raczwk nawet ich nie wyciaga do zabawek jedyne na co ma ostatmio faze tp wkladanie lewych paluszkow do lewego oka...:-/ niewoem o co cho...he. enlevee hehe fajna relaksujaca kompiel )iwonka ja tez mam tego zolwia(to ten co cena byla grosz na nim i za tyle kupilismy)Zuzia patrzy i zaciesza do niego interesuja ja kolory itp.. ale najbardziej Cieszy sie do Eddiego
|
|
|
|
#2045 |
|
Wtajemniczenie
|
mnie ktos dziecko podmienil (pewnie mr Skoku). ona o 18 jest juz tak padnieta, ze o 18.30 jest juz po kąpieli i przed 19 już spi...co sie dziwic jak w dzien spi 3 razy po 10min...
a teraz pytanie z serii głupich: zamierzam robic słoiczki na parze i czy mam potem dodawac do tego troche wody?czy same warzywa? bo mam kupny sloiczek Pierwsza Lyzeczka i tam w składzie jest marchew i woda. nie wiem czy to kwestia odpowiedniej konsystencji?
|
|
#2046 |
|
Zadomowienie
|
CZAROWNICA virbucol to homeopatia nie ma skutków ubocznych jest bezpieczny dla dzieci nam pomagał po szczepieniu
Mamusia Antosia |
|
|
|
#2047 |
|
Wtajemniczenie
|
En uwielbiam wannę!
![]() Iwona mój Tż nagrał Małego zaraz po porodzie jak był w inkubatorze. Zawsze jak oglądam ten film to płaczę. Neni dobrze, że impreza się udała. Jakierka zdrowia dla Edzia Czarowniczko biedny Antek Aga :brawo: za pieniądze z ZUS. Dotka za szczepienie. A ja byłam chwilę u koleżanki. Michał został z tatusiem. A jak wróciłam to razrm sobie smacznie spali Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- A i kolkom mówimy PAPA Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2048 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Tak słodko to wygląda, te malusie rączki, Boziu ja go po prostu ubóstwiam |
|
|
|
|
#2049 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43182982]Surka druga, jupi!
Artuś całe popołudnie śpi, moje biedactwo ![]() Ja go nie kąpię codziennie, co 2 dni styknie ![]() Obejrzałam 2 ostatnie odcinki Przyjaciółek takie smutne zakończenie...[/QUOTE]Ja też Cytat:
![]() Dobranoc... |
|
|
|
|
#2050 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie potrafila położyć główki jak leżała na brzuszku, przy odbicu to samo nie kładła sie na ramie tylko wyginała do tyłu, a do tego jak sie ja podcigało do siadu to powinna juz trzymac główke albo opuszczać w dół a jej główka opadała do tyłu... chyba tyle |
|
|
|
|
#2051 |
|
Zakorzenienie
|
Ja uciekam. Obejrzymy dzisiaj z TŻ Oszukane, wczoraj oglądaliśmy Sępa, któraś z was polecała i również mi się podobał.
Miłego wieczorku |
|
|
|
#2052 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki za odp Karolajn, Ghia, Stokrotka.
Cos mi sie ubzduralo ze ten Vibrucol niepolecany. Antos spi ze smoczkiem. Moro nam wrocil. Juz trzy razy w czasie spania go mial. Nie placze. Pewnie paracetamol podzialal. Jak w nocy bedzie plakal to dam V. Witam nowe Mamusie! Dwa Kacperki nam przybyly ![]() CYNAMONKI buziaki przesylamy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2053 |
|
Konto usunięte
|
Czarownica, nam Paracetamol pomógł po I szczepieniu.
Teraz nie musiałam podawać, Artuś non stop śpi i nie płacze. Oby już jutro był normalny
|
|
|
|
#2054 |
|
Zakorzenienie
|
Perse tak..moja tez jak jest spiaca to trze oczka i slodko tp wyglada...ale ma tak nieraz ze centralnie wklada palce do oczu i pod powoeke...lol az ma cale czerwone nieraz...
fajny pomysl z tymi wymiarami ok 3msc ja jutro napisze na swierzo a 3msc bd moec 15lol jak to zlecialo... |
|
|
|
#2055 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Z albumami fajna pamiatka. Cytat:
Cytat:
witaj : roza:FIAZO, AGRAFKA- brawa dla maluszkow za przekrety ![]() TESO, EWE- za 3 miesiecznice A teraz lece nadrabiac dalej bo oprocz kilkania na Surke nie podczytywalam Was bo nie mialam czasu
|
|
#2056 |
|
Zakorzenienie
|
Iwona a masz ta ksoege z biedronki?bo ja ja kupilam wczoraj jest prze cudowna...!tylko zastanawiam sie czy jak odbije malej raczki i stopki na farbie zwyklej to jej nie uczulo ani nic?:-P
i tez wlasnie chce hurtowo zaniesc zdjecia i wywolac od ur do tej pory co mam... |
|
|
|
#2057 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak sobie czytam i fajnie, ze nie tylko moje dziecko chce sie kp co 1, 5-2h
![]() Wysłane z mojego GT-I9300
|
|
#2058 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zastanawiamy sie czy by jeszcze w pazdzierniku nie leciec z dzieciakami na jakas inna wyspe- Teneryfe czy Lanzarote poki co czekamy na dowod Oli ![]() Cytat:
Mnie tez nie i dlatego kapie tz ![]() En- jak wasze zdrowko? Spacer jutro? Dzisiaj wypatrywalam Cie w parku a bylismy ponad 2h
|
|
#2059 | |
|
Zadomowienie
|
Witam nowe mamusie
Cytat:
![]() U nas kiepsko,byłyśmy u pediatry,bo zasnęłam z małą w łóżku i zaczęła tak płakać,że nie mogłam jej nijak uspokoić. Wszystko be,nawet jedzenie i coraz większy ryk-a zaczęła przez sen już płąkać Pediatra stwierdziła że katar i infekcja dróg oddechowych,przepisała syrop, maść majerankową,wodę morską i baczne obserwowanie,jak tylko byłaby gorączka lub inne niepokojące objawy-podać czopek lub syrop na gorączkę i wrócić do niej szybko. Martwię się o małą, w dodatku sama się czuję coraz gorzej. Ale co się dziwić,że nas też dopadło,jak wszyscy dookoła chorzy.
|
|
#2060 |
|
Zadomowienie
|
Baloniku oby juz było wszystko dobrze i choróbsko sobie poszło
My po kąpieli i mała śpi sobie spokojnie a ja bede ogladac M jak Miłosc. Matko mój mózg juz jest tatalnie zlasowany
|
|
|
|
#2061 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jak smarkałam w chusteczkę i coś mi w uchu przeskoczyło/kliknęło. Teraz jak przełykam też mi coś tam klika. O co chodzi? Wiecie może?
|
#2062 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej laski, ja próbowałam wam dzisiaj odpisac z telefonu tzta, ale wszystko cholera wziela i drugi raz mi sie nie chce. Wiec napisze tylko o sobie
![]() Nocka dzisiaj była fajna jak zwykle, ale od samego rana ryk. Alik ładnie się uspokaja przy moim cycku więc jadł, zasypiał przy nim i znowu jadł, spał i tak na zmiane. Tak mnie cycki bolą, że tragedia piję rumianek, siostra poleciła mi jeszcze, żebym odciągała pierwsze mleko, czyli ta wode, nie wiem czemu wczesniej na to nie wpadłam, skor widziałam ze mały tak pil na poczatku, ze czesto sie dlawil laktator mam w pogotowiu, zobaczymy czy bedzie jakas różnica teraz tz usypia małego, oby zasnął![]() Byłam dzisiaj u gina, na dole wsio ok ![]() Co do ćwiczen na diastasis, lekarka powiedziała, że po cc generalnie warto odpuscic sobie na ok 3mc, później można zacząć ćwiczyc, oczywiście nie forsować się. Dlatego ja sobie całkiem odpuszczam, zaczne po nowym roku na spokojnie i tak zostanie mi jeszcze parę mcy do bikini A może przez ten czas diastasis zniknieA co najlepsze, zważyłam się u ginki, pierwszy raz po wyjsciu z szpitala, został mi jeden nadprogramowy kilogram jestem w totalnym szoku bo w ogole tego po sobie nie widze, jak dla mnie ciagle mam policzki turbo chomika Może dlatego, że jestem karakanem, na wyższych babeczkach lepiej widać takie zmiany.Ale wagą nie ma co się podniecać, bo primo: waga nie jest wyznacznikiem niczego, całe ciało to galareta, secundo: już przed ciążą moja waga do odpowiednich nie należała Także liczę, że moja dieta cud, czyli Alik-pijawa, pochłonie jeszcze z 6,7kg i będę zadowolona A później zmiażdże flaka![]() En, a propos dzisiejszej kąpieli Chciałam ci złożyć najserdeczniejsze kondolencje, wiedząc, jak Tomaszek lubi sobie czasami popłakać, bo mój Alik raczej niepłaczliwy, ale teraz przy tym skoku/kolce cholery już dostaję Dobrze, że chociaz noce przesypia, bo inaczej włosy z głowy bym rwała (w sensie tą resztkę, która została)AgaPlast gratulacje kaski Ja też się pałuję z ZUSem, nawet bardziej niż ty, bo nie zobaczyłam jeszcze ani jednej złotówki z l4, na którym jestem od lipca a składki też muszę opłacać![]() ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- Cytat:
Ja pewnie zaraz wymyslalabym najczarniejsze scenariusze, my pewnie na nastepne wakacje wybierzemy sie z małym nad morze tylko.Ale wam zazdroszcze tych spacerków Kurcze ja tak nie cierpię chodzić sama, że szok, moje 1,5h spacerki to maksimum, bo inaczej zdycham, umieram z nudów. Jeszcze troche to chyba zaczepie jakąś przypadkową babeczkę na ulicy
Alek Edytowane przez tweedledee Czas edycji: 2013-10-08 o 20:50 |
|
|
|
|
#2063 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za jutrzejsze szczepienia Ola ciagnie sie prawa raczka za prawe ucho ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43183231]Artuś wkłada paluszki do oczu i je trze, jak jest śpiący. Tak słodko to wygląda, te malusie rączki, Boziu ja go po prostu ubóstwiam U nas tak samo ![]() Cytat:
|
|
#2064 |
|
Zakorzenienie
|
Koocur, pracuje u agenta.
Skylie, wiem, że na fue niewiele jest, ale to plus przy rocznym dziecku. Plaże są ładne za to bo np tfs by było mi szkoda, właśnie dlatego że tam można dużo zwiedzać, a z roczniakiem to średnio ma sens.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2065 |
|
Zakorzenienie
|
skylie jutro chodźmy na spacer
jestem bardzo na tak i Tomek tez ma juz mało Kataru, a taka pogoda ładna, ze szkoda nie skorzystać is ie nie spotkać tylko błagam napisz mi jutro smsa Ty, bo ja numeru do Ciebie nie mam przez to ze tamten tel zgubiłam agaplast super, ze w końcu kasę ZUS przesłał fajna mata!dotka dla mamy za zajęcie sie Zuzia!twee za wagę, wow ja mam jeszcze te 3,5kg francowate Najważniejsze ze tam na dole wszystko git majonez Dziekuje za kondolencje, cyrk był ogromny potem, potem go uspilam, a teraz tz sie nim zajmuje i chwalą Bogu ![]() czarownica nam pediatra przepisała virbucol, co prawda nie uzywalismy jeszcze bo nie było akurat w aptece widocznie większa ilośc dzieci zlosnikow jak Tomek
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
Edytowane przez enlevee Czas edycji: 2013-10-08 o 21:06 |
|
|
|
#2066 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Ja tak na szybko na razie, za chwilę was poczytam. Dzwoniła dzisiaj pielęgniarka umawiać nas na szczepienie na czwartek. Pyta, jakie bierzemy. To mówię, że zwykłe na nfz +rota. Ale teraz siedzę i świruję, że dziecko mi tyle razy będą kłuli, że chyba zadzwonię jutro i powiem, że chcę skojarzone 6 w 1. Normalnie łzy mam w oczach na samą myśl o 3 wkłuciach w moje maleństwo Nie wiem, może za bardzo przeżywam a małemu nic nie będzie po 3 wkłuciach zamiast 1? Ech... |
|
|
|
#2067 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
przeciez to Europa i lekarze w razie czego sa dostepni Tez nie lubie chodzic sama wiec albo podczytuje Was na telefonie albo ogladam serial chodzac, bo usiasc nie moge bo sie Krolewna budzi i tak przelecialam juz kilka odcinkow Supernaturalsow
|
|
#2068 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Że nie dolecisz :p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2069 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2070 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tweed- mialam pytac właśnie co tam u Was super ze waga spada ![]() Wysłane z mojego GT-I9300
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:05.

takie smutne zakończenie...

klask i:
fryzura w trakcie pozbywania sie ciemieniuchy
za poprawe wyników

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

witaj : roza:
poki co czekamy na dowod Oli
jestem w totalnym szoku bo w ogole tego po sobie nie widze, jak dla mnie ciagle mam policzki turbo chomika
przeciez to Europa i lekarze w razie czego sa dostepni
super ze waga spada