|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Aby było sprawiedliwie, sonda jest
|
|||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Wrześnióweczki już rozpakowane,pora na październikową zmianę |
|
0 | 0% |
| Ręcznik na sucie, z igłą w tyłku, tak wyglądam w ciąży schyłku |
|
15 | 39,47% |
| Poczekalni nadchodzi kres, wszystkie mamy cieszą się |
|
2 | 5,26% |
| Większość dzieci jest już z nami, na ostatnie wciąż czekamy |
|
12 | 31,58% |
| Rymowanie się skończyło, bo nam brzuchatek dużo na wątku ubyło |
|
0 | 0% |
| Czary mary, czary mary, wychodź z brzucha szkrabie mały |
|
9 | 23,68% |
| Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2491 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześnióweczki już rozpakowane,pora na październikową zmianę,mamy IX-X 2013, cz
Cytat:
|
|
|
|
|
#2492 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześnióweczki już rozpakowane,pora na październikową zmianę,mamy IX-X 2013, cz
Cytat:
![]() I zakupow ![]() A zarazem zazdraszczam Wlasnie skoczylam do apteki zanim przeczytalam i mam maltan Ja dopiero od wczoraj karmie piersia ale wczesniej troche dojechalam laktatorem Moze lepiej dawac jedna a z drugiej scisagac? Bo drugi cycek nie wytrzyma ponad 6 godz bez sviagania... Eh Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2493 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wytwarzanie tego mleka zalezy od czasu karmienia. mleko poczatkowe jest jak zupka zaspakaja pragnienie , mleko chude. środkowe zawiera duże ilości białka jets to mleko tłuste. mleko końcowe to tak jak deserek to dzięki niemu dziecko najszybciej przybiera na wadze. |
|
|
|
|
#2494 |
|
Wtajemniczenie
|
Już miałam skurcze już myślałam że już a tu wszystko się uspokoiło, cholerne przepowiadacze i fałszywe alarmy. :banghead:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2495 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny trzymam kciuki za wasze rozwiazania
Tym bardziej zewiem jaka to niecierpliwosc Choc ja bym wolala jescze sie opoznic byleby urodzix normalnie i ni miec problemow z rana.. Tylko jak patrze na Alka to mi pEchodzi mimo wszystko. Ocean milosci mnie zalal ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2496 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny!
To oficjalne: mam ten ☠☠☠... kryzys laktacyjny! Ogólnie położna powiedziała, że jestem trochę winna temu, bo zaczęłam się stresować karmieniem itd. Rozmawiałam z mamą i mama uświadomiła mi, że jem jakieś g... , rzadko coś konkretnego, prawie nie piję wody i skąd ma być mleko?! Biorę się za siebie! I walczę, walczę o KP
|
#2497 |
|
Zakorzenienie
|
Matall mojemu Małżowi dali w US zaświadczenie o moich dochodach bo rozliczamy się wspólnie. Załatwił to w ciągu 5 min
Jo_asiek trzymam co tam nowego?Tassia Ty Maćka zawijasz w rożek i przykrywasz kocykiem? a jak go zimą będziesz przykrywała?Lola ja na jedno karmienie daję jedną pierś. Uregulowało się tak, że jak jedna pełna to druga dopiero się napełnia. Na początku też miałam dwie pełne i twarde, więc dawałam jedną a drugą tak na "dobicie" i później zaczynałam od tej co skończyłam. Jak jedną będziesz dawała a z drugiej ściągała to zawsze obie będą pełne. Ja dużo miłości i szczęścia udanego dnia!
|
|
|
|
#2498 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Staraj się opróżnić jedną pierś do końca. Wydaje mi się też że jak malec będzie troszkę starszy to będzie mniej więcej siły żeby efektowniej ssać i lepiej będzie oprożniał piersi. Naprawdę widać różnicę w ssaniu u dziecka 2-3 tygodniowego a 1.5 miesiecznego. Poza tym Twój musi nabrać wprawy - toż to męczące to ssanie, musi się napracować ![]() ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2499 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się wieczorową porą
Ssak śpi, a ja mam chwilę dla siebie ![]() Mam pytanie do mamuś, które karmią piersią - ile schudłyście po samym porodzie? Oraz ile zleciało Wam do tej pory? Nie mam wagi u teściów, a jestem ciekawa ile ważę... Dopiero okaże się to w sobotę, jak wejdę na wagę u rodziców.
|
|
#2500 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A nie za gorąco pod tym kocykiem? Ja tylko te nóżki w razie zakrywam. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co za emocje! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() za rozwój akcji Cytat:
Co do pogrubionego to pamiętam, że podobnie pisałaś o meningo, czyż nie?
|
|
#2501 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2503 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dlatego pytam jak to wygląda...
|
|
|
#2504 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Cytat:
|
|
#2505 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2507 |
|
Zakorzenienie
|
Agusia, ja już nei karmię piersią, ale jak karmiłam zleciało mi z 10 kg,po 3 tygodniach wchodziłam w swoje jeansy z przed ciąży
|
|
|
|
#2508 |
|
Zakorzenienie
|
Julek wypił 70 ml mm (
Co do sławetnego Karmi, słowa mojej położnej - doradczyni laktacyjnej z tytułem dr n. med.: nie ma wpływu na produkcję mleka!
|
#2509 |
|
Zakorzenienie
|
tak, meningo od 2 miesiaca zycia sa tylko na jeden szczep typu C, a i tak za wiekszosc chorob meningokokowych odpowiedzialny jest szczep B na ktorego nie ma szczepionki wiec generalnie gdyby nie to ze mloda ma wade serca i kardiolog zalecil szczepienie na pneumo i meningo, to bym sama z siebie na meningokoki nie szczepila. do tego u nas Blanka jest przedszkolna to tez inaczej, wieksze ryzyko jakiegos syfu.
|
|
|
|
#2510 |
|
Zakorzenienie
|
Emilka średnio około 10 na dobę
![]() Dziś była pierwsza kąpiel. Emilka była trochę zdziwiona tym co się dzieje i oczywiście po wyjęciu z wody płacz ![]() Jutro przychodzi do nas położna. Jak wygląda taka wizyta? Czy ona chodzi po całym mieszkaniu, czy wchodzi tylko do pokoju dziecka?
|
#2511 |
|
Zakorzenienie
|
u nas papierkowe sprawy, oglądanie dziecka, jeśli sie rozglądała to nie ostentacyjnie
![]() ale z tego co słyszę różnie to bywa, zależy od człowieka |
|
|
|
#2512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2513 | |||
|
Zakorzenienie
|
my do 9:30
![]() mój jedną ale za to sika jak szalony ![]() Cytat:
kurde! powinno się dawać tylko akt urodzenia i zaświadczenie o dochodach i nara ![]() Cytat:
ale ja chyba też za mało piję ![]() Cytat:
też się zdziwiłam, że Tasia tak małego okrywa grubo
|
|
#2514 |
|
Zakorzenienie
|
Ja straciłam już nadzieję
co kilka dni tak mam i nic z tego nie ma ![]() Idę sobie poleżę moje nogi potwora zmaleją
|
|
|
|
#2515 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2516 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() A ja tak podczytuje z doskoku cos porobie i w przerwach wizaz, wiec generalnie wiekszosc dnia jestem na dole A jakos na pisanie nie mam weny... Nic sie nie zmienia u nas, termin za tydzien, a w zasadzie nic sie nie dzieje. Dzisiaj chyba ze dwa razu brzuch mi stwardnial i tyle... Jutro mam KTG i mam sie zobaczyc z moja gin, nie wiem, moze jakims cudem cos tam wyjdzie... Co do KP to z doswiadczenia sie nie wypowiem, ale dzisiaj na SR rozmawialysmy z polozna o tym kiedy dziecko sie najada. Wiec tak: 1. Jak je, to rusza mu sie dolna szczeka i slychac przelykanie 2. Jak nie ma pkt. 1 to przysypia, albo traktuje piers jak smoczek = zmasakruje brodawki 3. Jak przysypia to wyciagac mu sutek z buzi, zazwyczaj jak jest nienajedzone to sie budzi i nie daje sobie zabrac 4. Liczyc i zapisywac sobie czas tego efektywnego jedzenia, bo moze wisiec na cycu godzine, z czego poje 5 min 5. W nocy nie budzic specjalnie na karmienie, a jak przespi cala noc to maz niech do kosciola na tace zaniesie w podziekowaniu Chyba tyle z teorii, zobaczymy co nam w praktyce wyjdzie. Aha.. i mowila jeszcze ze jak jest problem z karmieniem piersia to reagowac i prosic o pomoc jak najszybciej, a nie czekac dwa tygodnie. W ogole moj malzonek tak sobie wkrecil ze mala sie w piatek urodzi, ze sie chyba poplacze jak wtedy nie wyjdzie. I codziennie mi wmawia ze mi sie brzuch obnizyl... co niestety prawda nie jest
|
#2517 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pozostałe 9 kg do wagi sprzed ciąży i 3 kg do wagi, jaką chcę będę musiała wywalczyć Cytat:
|
|
|
#2518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wróciłam ze spaceru. 56 minut - 4.35 km. Musze przyznać, że pod koniec już w krzyżu trochę mnie łupało. Ale fajnie było I po drodze na ogródkach rosły pomarańcze i cytryny i nawet mnie kusiło żeby zajumać ze dwie, ale bałam się że ktoś wyskoczy i mi łomot stłucze![]() Kurcze dziewczyny, czytam Was mamy karmiące itd i już tak mi się chce przytulić dziecia Ale nie wtrącam się do dyskusji bo to dla mnie jeszcze czarna magia. No i wiedzcie, że cały czas o Was myśle
|
|
|
|
|
#2519 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzisiaj tż był się dowiedzieć co trzeba i jestem zszokowana ilością :/ nie wiem np. po co zaświadczenie od pracodawcy za następny miesiąc od podjęcia pracy hmm nie słyszałam nigdy o tym. Cytat:
Cytat:
wooooow Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() no moja też robiła przez pierwsze 3 i pół tygodnia prawie co każde karmienie i nagle stop nie wiedzieć czemu ;p i teraz co 3 dni wieeeelka kupa
|
|
#2520 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to już długo trwa... nie parę dni a pewnie z 11 :/Cytat:
nie pomyślałam o tym, muszę przejrzeć te próbki które mam Cytat:
czyli po prostu wieczorami miałam dziecko głodne a nie z bolącym brzuchem bo płakała i płakała przy piersi się denerwowała wkurzała okropnie i dopiero jak o tej północy czy 1 podawałam MM to spała 5 czy nawet 6 godz :/ ehhhhh!a ja właśnie wypiłam karmi mam nadzieję że jednak będzie miało wpływ i będzie tego mleka więcej ![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:00.

Wszystko super zagojone, macica obkurczona na maxa - aż się zdziwił.
co tam nowego?
a jak go zimą będziesz przykrywała?

A nie za gorąco pod tym kocykiem? Ja tylko te nóżki w razie zakrywam.
potem do pracy zlozyc wniosek o macierzynski roczny. O 13 zostawilismy spiace dzieci znajomym i ooszlam z mezrm podpisac kredyt na kupno domu - zostal tylko notariusx i jeszcze jedna wizyta w banku by uruchomic kredyt 

ale mimo to mu cyca daję niech łyka witaminy