|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Witam się po imprezie roczkowej
![]() Wszystko się udało, brat mi baaaaardzo pomógł, a raczej ja jemu właściwie zrobił wszystko do jedzenia, ja tylko sałatki ![]() Majunia zdążyła przed roczkiem i w sobotę przeszła cały salon i doszła do kuchni Lewek nie łudź się, w domu jest jeszcze większy syf, bo jest większa powierzchnia do ogarnięcia ![]() Zmykam, bo musze odpocząć po wczorajszym porodzie, który skończył się dopiero o 23
|
#3482 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Na zimno jeszcze koreczki mozna ![]() My dziś idziemy z Hubertem po 14 do lekarza bo charczy gorzej. |
||
|
|
|
#3483 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
![]() My już drugi dzień z rzędu pospaliśmy sobie do 11. Pewnie spalibyśmy jeszcze dłużej tylko moja mama nas obudziła. ![]() Cytat:
Dobrze, że tylko tak się skończyło. A może jakieś galarety, jeżeli lubicie? ![]() Cytat:
Cytat:
Dlaczego nie ma Was na liście?
|
|
#3484 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczynki
Koreczki to dobry pomysl Na urodzinkach Dandika koreczki poszły najszybciej. A sałatka z gyrosem? Dobra jest? Nigdy nie robiłam ![]() Dearlie ale pospaliscie ![]() Ula zdrowka dla Huberta! Wysłane z Xperia Arc za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3485 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wyrodna matka mam dziś wolne ale oddałam dziecko na 4 h do żłobka i poszłam do sh bez jęczącego ogona. Kupiłam 15 rzeczy, wydałam 15 zł
|
|
|
|
|
#3487 |
|
Wtajemniczenie
|
Kuśwa jeszcze sie w audicy klocek hamulcowy starł i muszę busem jechac do lekarza
|
|
|
|
#3488 |
|
Wtajemniczenie
|
Wróciliśmy.Spastyczne(spa zmatyczne
) czy jakies tam zapalenie oskrzeli ![]() Berodual + Nebbud + oklepywanie. Zawiesina Sumamed, mialyście taki ![]() o kurde to antybiotyk
Edytowane przez ula2689 Czas edycji: 2013-10-08 o 15:49 |
|
|
|
#3489 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć Kobietki!
![]() Cytat:
My dziś do 8 i dla mnie to idealna pora do wstawania. Cytat:
Cytat:
Wszystkiego najlepszego dla Majci! Właśnie, dlaczego nie ma Was na liście?! A ja dziś podglądałam mojego kosmitę Miałam usg genetyczne i bejbik zdrowy Za miesiąc może się uda. No ale najważniejsze, że zdrowe
|
|||
|
|
|
#3490 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dużo zdrówka Ula dla maluchów. Coś kojarzę, że chyba Konczita dawała kiedyś Dusi Sumamed, ale może pokręciłam coś.Cytat:
Lewku to wspaniałe wiadomości!!! Antek ostatnio ma tylko jedną drzemkę w ciągu dnia i to tylko godzinną, stąd dłuższe spanie w nocy. Wczoraj zasnął o 20:30 i obudził się po 8, ale pomasowałam go po pleckach i od razu zasnął dalej. Ja się cieszę, że dał mi pospać, bo ostatnio mam okropne problemy z zasypianiem i kręcę się w łóżku do 2-3.
|
|
#3491 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za usg.
|
|
|
|
|
#3492 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ula zdrówka dla Huberta ![]() Moni 100 lat dla Majeczki! Jak kogoś nie ma na liście to łatwo przegapić
|
|
|
|
|
#3493 |
|
Zakorzenienie
|
Ula,Fabian teraz brał Sumamed
Też miał lekko oskrzela .Lewek super,że wszystko dobrze!!! Fota gdzie? ![]() Wysłane z Xperia Arc za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3494 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Oby reszta nie podłapała. Cytat:
![]() ![]() ![]() Kurde aż zazdroszczę znów tych przeżyć, ale nigdy więcej dzieci, choćby mi płacili. To znaczy porodu nigdy więcej Majeczce wszystkiego naj, naj, naj |
|||
|
|
|
#3495 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdrówka Cytat:
|
||
|
|
|
#3496 |
|
Wtajemniczenie
|
Majeczko wszystkiego najlepszego!!
Lewek super wieści ula zdrówka dla dzieciaczków |
|
|
|
#3497 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja niestety dzisiaj pokasłuje i jest jakaś ochrypnięta i chyba czeka nas jutro lekarz
|
|
#3498 |
|
Zakorzenienie
|
sto lat dla Majuni
i brawo za pierwsze kroczki! ULA ojej a jednak... dużo zdrowka dla Hubercika ![]() Moje dziecko przez ta chorobę chyba przestaje pić mleko na noc zawsze wypijal 180 kaszki teraz max 30 w nocy budzi się normalnie na mleko ale zamiast wypić tak jak wcześniej 150-180 to pije po 20 a jak mu zamiast tego mleka dam herbatę to oczywiście krzyk...
|
#3499 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Siemanko!
Ja dziś nawet miałam miły dzień,w odróżnieniu od poprzedniego. Zmęczona jestem,ale jeszcze musze się wykąpać. Cytat:
![]() Mój też się leni,woli na czterech Cytat:
Cytat:
![]() Wszystkiego najlepszego dla Majki Cytat:
zazdroszczęCytat:
![]() Fajne zakupki ![]() Cytat:
bardzo się cieszę![]() Cytat:
My też idziemy jutro do lekarza,bo katar nie ustępuje i kaszel się nasila![]() Zdrówka dla Huberta i całej reszty naszych wątkowych bejbiczków Angel załatwiłaś wszystko?Jak u alergologa?
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2013-10-08 o 21:38 |
|||||||
|
|
|
#3500 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
![]() Matko ale mi dzisiaj dzień zleciał szybciutko! ![]() Wyobraźcie sobie, że mała dała nam pospać do 9.30 Pierwsza bobudka nastąpiła o 4 a zawsze budzi się o 11, 1 i 3 później żeby nie było różowo pochasała do 6 i jak zasnęła tak OBUDZIŁAM ją o 9.30 ![]() Ciekawe czy to się jeszcze powtórzy ![]() Kraven dla JasiaCytat:
Cytat:
a wysyłałam tżta po te rajstopki ale tak mu się nie chciło po pracy jechać, że mu odpuściłam ![]() Cytat:
A na zimno to u nas zawsze półmisek z wędlinami jakiś no i sałatki Cytat:
dla Majeczki za przekroczenie roczku ![]() No i 100 lat Cytat:
![]() Cytat:
zdrówka dla Hubcika Cytat:
Cytat:
Edytowane przez monarika Czas edycji: 2013-10-08 o 21:39 |
||||||||
|
|
|
#3501 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Dziewczynki. Zdjęcia maluszka nie będę wrzucać, bo bardzo słabe wyszły dziś. Bejbik był nieciekawie ułożony, ginek kombinował, szturchał, ja przyjmował różne pozycje do badania
a dziecko uparte. W końcu badanie zrobił przez brzuch, gdzie mógł te wszystkie parametry sprawdzić, ale foto żadnego fajnego nie zrobił.
|
|
|
|
#3502 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry. Jestem nie w humorze,bo wczoraj dziecie spalo przez cały dzień tylko pół godziny. Myślałam, ze padnie na wieczór bez problemu ale nie trzeba bylo zrobic mamie taka zadyme, ze w obawie przed wezwaniem sąsiadów policji poszedł cycek. No tak sie drzec zaczęła,ze mąż patrzy przez judasza, a tam dwie sąsiadki pod drzwiami podsluchuja
chyba myślały, ze ktoś dziecko katuje. Dałam więc cyca,bo nie szło jej inaczej juz uspokoić,pociumkala chwilę i jak zasnela po 20 tak wstała dopiero dziś o 5:30. Ja z tych nerwów do 12zasnac nie mogłam Jak sie zaraz ogarne to napisze co tam u alergolog wczoraj powiedzial tylko muszę jeszcze małej zrobić drugie sniadanie,by mi klawiatutry nie zjadla Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 07:39 ---------- Poprzedni post napisano o 07:26 ---------- Cytat:
u nas stół na szczescie w jadalni wysoki,że Jagoda jeszcze nie sięga ale namiętnie celuje w szafkę nocnąa co do roczku to sałatki jak najbardziej, półmisek wedlin, jajka faszerowane albo z majonezem, moze jakies koreczki lub łódeczki nadziewane z ogórka ![]() ---------- Dopisano o 07:40 ---------- Poprzedni post napisano o 07:39 ---------- Cytat:
![]() ![]() klask i:no to pięknie i super,że impreza udanaja to już się doczekac nie mogę,aż Jagoda zacznie sama chodzic,bo teraz to tyłek co chwile truje,by ją prowadzac,a mi kręgosłup całkiem wysiądzie ---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:40 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:43 ---------- Cytat:
Jagoda dopiero w 8mc pokazała co tam kryje między nóżkami,a już się bałam,że do końca będzie nas trzymała w niepewności
|
|
#3503 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jagoda jak była chora to już w ogóle nie chciała mm,tylko cyc i cyc.---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ---------- Cytat:
![]() a juz pisze o wizycie. W szkole załatwilam wszystko choc wsciekłam sie strasznie,bo jak weszłam do dziekanatu to byłam 30 w kolejce. Mama z Jagoda czekała przed ale oczywiscie się jej rozkrzyczała i wjechała z nią do szkoły. Trzy osoby prosiłam by mnie przepuścili,bo ja tylko po zaświadczenie,a reszta z nioskami o stypendia ale co Wy zero życzliwosci. Dopiero jak się Jagoda rozwrzeszczała to wyszła sekretarka,że nie może pracowac i kazała mi wejsc bez kolejki ![]() a alergolog kazał podawac normalnei bebiko3 i produkty mleczne ale tylko te dziecięce(tzn.kaszki,jogu sty) powiedział,że skoro teraz nie ma wysypki,mimo,że je daje to nie ma sensu ograniczac. Mam nie dawać nabiału normalnego. Mówi,że ta ostra wysypka to objaw przejścia z 2na 3 ale widać,że się "uorponiła" na nie skoro wysypka minęła. Skóra jej się nie podoba,bo bardzo szortką ma, zaleciła dalej emolium najgorsze te rączki,bo ją bardzo swędzą. Pomaga cetapil,że nie są już szorstkie ale ona cały czas je drapie i gryzie mamy jej to uniemożliwiać ale nie wiem jak i dawać dalej ten płyn aerius. Mamy przyjść w styczniu na kontrole, jak dalej tak będzie to wypisze sterydowe maści ale wolałaby tego uniknąć. Testy tak jak pisałyście dopiero po 3 r.ż.---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ---------- i przepraszam,że spóźnione ale szczere zyczonka dla Majeczki
|
|
#3504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ula czy powiedzieli ci że oklepywać dopiero po podaniu wziewów, dlatego że one rozszerzaja oskrzela i wtedy lepiej się oczyszczają. Ale dzięki tym lekom, mały szybko wróci do siebie, moja miała takie leki przy zapaleniu płuc w tydzień postawili ja na nogi bo oprócz zapalenia miała silne zwężenie oskrzeli (astamtyczne). ---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ---------- To ja się mogę pochwalić, że Sonia już pomyka sama i robi już niezliczoną ilość kroków, rozkręciła się na dobre w tą niedziele. Po starszej siostrze ma wózeczek z lalką w środku, uwielbia nim jeżdzić po domu, no i chodzi jeździk dużo dał śmiac mi się tylko chce bo młoda namietnie pcha go przodem do tyłu
|
|
#3505 |
|
Zadomowienie
|
Witam się przy kawce i z małym luntrusem uwieszonym na nodze. Nie było mnie trochę i znów 20 stron do nadrobienia,ciekawe ile maly da mi poczytac.
My już po roczku chyba 2 tygodnie,robilismy u moich rodzicow,bo u nas byl remont salonu w pelni.Od soboty mamy juz w miare ogarniete i maly szaleje. Zaczął robic pierwsze kroczki a tak to biega trzymajac sie za palec. Dzis mamy wizyte u alergologa,bo z powodu utrzymujacej sie od 8 m-ca wysypki mial zrobiony panel alergiczny. Jestem nastawiona dosc sceptycznie do testow w tym wieku,ale moze rzeczywoscie cos to wyjasni.No to nie smęcę więcj i nadrabiam. |
|
|
|
#3506 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U nas z nabiałem jest podobnie, po zwykłym wysypka i suche policzki, a po dzieciowych jogurtach jest ok. No i tyle wyszło z moich planów nie podawania jogurtów smakowych, tylko naturalnych mieszanych z owocami i mleko krowie chciałam po roku wprowadzać powoli, a teraz nawet nie będę próbowała.
|
|
|
|
|
#3507 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Hubert chyba też ma tendencję do tego zapalenia oskrzeli,to już 3 raz!!Jak kaszle to potem mu schodzi na oskrzela Zawsze robię mu odrazu inhalacje z soli fizjologicznej ale to nic nie daje ![]() Świsty ma,charczy mu tam strasznie ![]() Oklepuję po Nebbudzie i potem po Berodualu Powiedz mi jeszcze do którego z tych leków dodawalo się sól fizjologiczną bo nie pamiętam Wiem że jeden się rozrzedzało?Cytat:
A propos mleka krowiego mamusie które podają,jak się za to zabrałyście?Podgrzewacie te mleko czy nie i czy jedzą też w nocy? Mój chorowitek poszedł do przedszkola po ponad tygodniowej nieobecności,mam nadzieję że znowu czegoś nie przywlecze.Dużo dzieci chorych połowa na zapalenie oskrzeli druga połowa na zapalenie krtani
|
|||||
|
|
|
#3508 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny ja po ponad tyg stosowania moge polecic ten MEDIDERM, bardzo dobrze nawilża, jest tani i wydajny. Giulia wszystkie suche plamki znikły.
|
|
|
|
#3509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale sół fizjologiczną daje się do Berodualu Dzień dobry ![]() Fabis już drzemie bo coś nie dospał a ja pomyje podłogi .Miłego dnia
|
|
|
|
|
#3510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli twój mały ma juz po raz trzeci te oskrzela, to warto zapytac lekarkę, czy nie pownniście go pilnować. Moja dostawała leki typu "Monkasta/Singulair/Asmenol - one działają osłonowo na oskrzela. Moja brała do 6 roku życia z krótkimi przerwami, pilnowaliśmy żeby nie rozwinęła się astma. Pamiętam, że w szoku byłam jak przeczytałam ulotkę, ale zaufałam mojej pediatrze i dzisiaj moja pięknie wyszła na prostą. Berodual trzeba rozcieńczać z solą. Nie wiem jak u ciebie, moja jak miała kaszel to nie pozwalała robic inchalacji z soli, bo wtedy ta wydzielina spływa niżej i osiada sie na oskrzelach. Ja po prostu robiłam tak, że jak tylko zaczynał się kaszel, dawałam syropy wykrztuśne, do tego oklepywanie i obowiązkowo lekarz i osłuchanie. Do tego miałam w domu taki wziew w aerozolu Budair, który stosowałam, w celu zapobiegania rozwijaniu się zapalenia.
Klaudia - 27.10.2006 i Sonia - 29.08.2012 - moje dwa promyczki "Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"ks. Jan Twardowski Edytowane przez Bafi@Home Czas edycji: 2013-10-09 o 09:53 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:50.

przestawialiśmy meble w dużym pokoju bo chcemy z dużego pokoju zrobić Dandusiowi drzwi do jego pokoiku a nie z sypialni tak jak są teraz i Fabian zahaczył jakoś główką o ławe 
.
no ale w końcu usnał.

) czy jakies tam zapalenie oskrzeli
za usg.

klask i:no to pięknie i super,że impreza udana