|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
Cytat:
w jakim sensie? Cenowo jesli dziecko jest na kolanach rodzica to jest znizka ok. 90% lub bezpłatnie. No właśnie? Ja czytalam ze te na nfz to skladowo jeszcze sprzed wojny sa Wysłane z mojego GT-I9300
|
|
|
#2102 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
Nie ogarniam wielocytowania na aplikacji. Wybralam cytaty, ale przy koncowym cytowaniu wybralo mi zupelnie cos innego
Nie wiem co robie nie tak.Z tego co pamietam: Anulka, za chrzestOliath, brawa za bloga, jestem ciekawa efektu ![]() Tweed, pewnie Alik ma kolki, oby mu przeszlo jak najszybciej Ja espumisan podaje zaledwie 2krople (tylko gdy zajdzie taka potrzeba) i po tej dawce Edzia dosc dobrze przeczyszcza. Po 28kropelkach chyba skonczylibysmy caly zapas pieluch ![]() Lemurki, za przyrost i oby operacja byla jak najszybciej My oczka przemywalismy woda przegotowana i robilam masaz oczka. Niestety sol fizjologiczna nam pogorszyla sprawe. dla dzieci, ktore juz probuja siadac i potrafia sie przewrocic na boczki/plecki. Edziu jeszcze nie chwyta rzeczy (swiadomie), potrafi zato przewrocic sie z boku na plecy i juz zaczyna podnosic powoli glowke (w pionie juz ladnie trzyma i gdy ciagne go do siadu podczas cwiczen rowniez ladnie trzyma) ![]() Taribari, zazdroszcze wsi i lasu, niestety w UK na grzyby sie nie pojdzie. Ghia, ja tez chetnie zostalabym z Edziem w domku, mimo ze brakuje mi towarzystwa. Juz nigdy nie wykapie Edka na glodnego, kapiel zniosl dzielnie, ale jak sie darl po to jest jakis koszmar ![]() Czytam dalej co naskrobalyscie... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2103 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tez sie nie ciesze
szukam pozytywów :pWysłane z mojego GT-I9300
|
|
#2104 |
|
Zakorzenienie
|
pewnie tak ale jakoś mi się wydaje, że jak my mieliśmy te szczepionki i było ok to i nasze dzieci mogą nimi być szczepione a te nowe szczepionki nie sa do końca jeszcze sprawdzone. To oczywiście tylko moja opinia, moge się mylić, sama długo się zastanawiałam które wybrać
|
#2105 |
|
Zakorzenienie
|
Arrabiata, dzieci, które nie skończyły 2 roku życia latają za darmo.
Skylie, myślisz, że jak Ola będzie mocno płakać pilot nie zarządzi miedzyladowania? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2106 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
ja na chwilę. Koleznaka siedziała u mnie 5h. Ale było super! Tylko Fi dał popis jak nigdy, 2 h płaczu i narzekań. Padł na pół godziny, w tym czasie koleżanka poszła, ten się obudził i uśmiechy i guganie gościnny nie ma co![]() A wiecie, patrzę Fi do buzi a tam na dziasle na dole biała wypuklosc. Patrzę palcem-twarde. Ząb?! Hello, nie za wcześnie to? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2107 |
|
Zadomowienie
|
Czyli musi być na rączkach a nie w nosidełku na osobnym fotelu? Czy jest miejsce do przewijania? W wc chyba powinno być..?
|
|
|
|
#2108 |
|
Zakorzenienie
|
Oliath
))))))))))))))))) )))))))))))))))
|
|
|
|
#2109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do szczepienia i kupy
|
|
#2110 |
|
Zakorzenienie
|
Kejt, nie wiem jak to jest z zębami. Ale pewnie wszystko jest możliwe i nie ma reguł. Także już kup gryzaki takie co można włożyć do zamrażarki, ponoć przynoszą ulgę. One mają płyn w środku. Ale może mały będzie znosił bez problemów pierwsze ząbki.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2111 |
|
Wtajemniczenie
|
Karolajn jak na razie od urodzenia tak śpi. Może Go nic nie opęta
![]() Czarowniczko to życzę żeby noc minęła spokojnie. Idę spać. Do karmienia Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2112 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Piotruś chyba całkowicie zdrowy bo znów zaczyna pokazywać jak duża skalę glosu ma
|
|
|
|
|
#2113 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie zamartwiaj sie kochana,moze Lilo zaczyna od innych rzeczy ...np. moja Laurka nie umie chwytac do raczki przedmiotów,czasem jej sie zdarzy ale szalu nie ma...Cytat:
aaale kolos,nasze 5700 to pikuś ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() super ze rehabilitacja pomaga
|
|
#2114 |
|
Zakorzenienie
|
SKYLIE to byl ten dzien i ja juz mialam TEGO plemnika od paru godzin. Chcialam tego dnia w tym roku tam byc z Antkiem i w tym miejscu zrobic znowu zdjeciw ale juz nam sie nie uda wyjechac bo nie bedziw jak z przyczyn zawodowych
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście możesz wykupić miejsce w samolocie dla dziecka, ale rzadko kto to robi. Mówię ciągle o dzieciach do 2 rż. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2116 | ||||
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43179373]Artur się nie obraca, nie łapie, nie dźwiga się, a głowę podnosi tylko u pani doktor, z mamą jest płacz i lenistwo :P Ale ja się nic a nic nie przejmuję.
Dziękujemy za kciuki ![]() Przeżyliśmy, Artek chyba lepiej zareagował niż na to pierwsze szczepienie, bo nie płacze (odpukać!). Teraz śpi. Może to kwestia tego, że nie było wzw b, to ponoć bolesna szczepionka ![]() Mały zdrowy, osłuchowo czysty, serduszko OK, za 2-3 tygodnie kontrolna morfo, no i rozwija się pięknie i w ogóle nie wygląda na wcześniaczka. Waży 5340g ![]() Za 6 tygodni kolejne szczepienie, tym razem pneumo...[/QUOTE] ![]() Cytat:
i żółwik tez ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43179845]AAA DOTKA, TARI - kulki z tyłu głowy dzieci to węzły chłonne [/QUOTE]oo fajnie wiedziec bo mnie ostatnio ta kulka przeraziła i sobie jakies guzy itp. wkręcałam Cytat:
dla maluszkaprzerażająca ta historia ![]() Cytat:
Cytat:
dla Antka i Edzia ,niech boroczkom sie polepszy
|
|
#2117 |
|
Zakorzenienie
|
ROCKYYY chlop jak dąb...tylko jakos po nim nie widze tych kg
. Ubrankowo jestemy na 62. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2118 |
|
Zakorzenienie
|
Alleluja! mam dwie ręce wolne!!
po 1,5 godzinach na rączkach, Sara dała się odłożyć do łóżeczka i śpi.. szkoda, że zaraz pewnie się obudzi na karmienie
|
|
|
|
#2119 |
|
Zakorzenienie
|
Mykam w kime, wszyscy u mnie już śpią. Dobranoc
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2120 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43182982]Surka druga, jupi!
Artuś całe popołudnie śpi, moje biedactwo ![]() Ja go nie kąpię codziennie, co 2 dni styknie ![]() Obejrzałam 2 ostatnie odcinki Przyjaciółek takie smutne zakończenie...[/QUOTE]a jak sie skonczyło? Cytat:
![]() Tweeed za wage
|
|
#2121 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2122 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2123 |
|
Zakorzenienie
|
My tez sie wylaczamy.
Poki co Antos spokojny. Dobrej nocki dla Duzych i Malych! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2124 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurcze tak chciałam nadrobić co posałyscie ale ciągle mi coś przerywa
masakra niech juz śpi
|
|
#2125 |
|
Zakorzenienie
|
Wyprasowane wszystko
eveewe dla Aleksaangelak tak, musisz usuwać uśmieszki..może być chyba max. 20 ![]() stokrotka a poza tymi na nfz jakies dodatkowe bierzecie? czarownica świetny pomysł z albumami dla babć magdalennne dla Małegojakierka ja też Olka zawsze karmię przed kąpielą, bo darłby się niemiłosiernie ![]() To ja lecę w kimę ![]() Jeszcze tylko oddam głos na surkę ![]() Dobranoć |
|
|
|
#2126 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja też czytałam w biegu i szukałam potem w Twoich postach, czy Wy też dziś. Cytat:
![]() Ta głupia pi.pa matka Michała tak nagadała Patrycji, że go unieszczęśliwi nie mogąc mu dać dziecka, że Pati uciekła sprzed ołtarza. |
||
|
|
|
#2127 |
|
Wtajemniczenie
|
Teraz wiem dlaczego Maja ma w doopce spanie teraz
![]() Chciała żeby tatuś miał luzy jak ja byłam w pracy i spała mu prawie cały czas ![]() Spała z nim w łóżku od 7:30-12:00 ![]() U siebie w łóżeczku od 13:00-14:00 od 15:30- 19:30 Nie dziwię się że maż na koniec dnia powiedział że wypoczął dzisiaj I weź tu człowieku teraz ponarzekaj że dziecko dało ci w kość ![]() A poza tym: - byłam w pracy ![]() - po pracy skoczyłam jeszcze na małe zakupy - stęskniłam się za moją Misioliną baaardzo. Nawet przeszło mi przez myśl żeby obudzić słodziaka bo chciałam ją wyprzytulać i wycalować - mąż zrobił obiad, posprzątał kuchnie i zrobił pranie ![]() - nie poszli na spacer bo przez roztargnienie wzięłam swoje i jego klucze od domu ![]() - przyszła dla Majeczki karuzela Rainforest Maja w minutę usnęła - a i dzięki wam nie zbłaźnie sie na szczepieniu małej byłam pewna że gdy wezmę szczepionkę 5 w 1 to będzie jedno wkłucie a tu zonk nie wiem....Przekonało mnie dziś do skojarzonych to że jest w niej dużo mniej środków konserwujących. Kurcze jak mnie stresuje ten temat, chciałabym mieć to już za sobą. czy mogę to szczepienie odwlec do 9 tygodnia? chcę żeby organizm Mai był jak najsilniejszy
|
|
#2128 |
|
Konto usunięte
|
Misia ja szczepiłam zioma w 9. tygodniu i nikt nic nie mówił.
Jaka branża? Pytam z ciekawości. Słońce moje śpi w łóżeczku, ale ja padłam przed 22, zawołałam TŻa, żeby podawał smoka, wstałam o 23 na dojenie. |
|
|
|
#2129 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Pierwsze karmienie. Wczesniej prawie dokonczylam dojenie. A ledwo na to dojenie wstalam. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2130 |
|
Zakorzenienie
|
Misiaczka, ja szczepilam w 8 tyg, właśnie dlatego by Oliwia była jak najstarsza i najsilniejsza. Nie było z tym problemu.
Pierwsze karmienie, jakoś bardzo szybko ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:39.

Nie wiem co robie nie tak.
za chrzest
Ja espumisan podaje zaledwie 2krople (tylko gdy zajdzie taka potrzeba) i po tej dawce Edzia dosc dobrze przeczyszcza. Po 28kropelkach chyba skonczylibysmy caly zapas pieluch 

szukam pozytywów :p

Jak mi było wstyd
12.06.2010

to znaczy oczywiscie ciesze sie z Wami i gratuluje, tylko moja Lilo najstarsza na watku, a nic z tych rzeczy nie robi
nie zamartwiaj sie kochana,moze Lilo zaczyna od innych rzeczy ...np. moja Laurka nie umie chwytac do raczki przedmiotów,czasem jej sie zdarzy ale szalu nie ma...
masakra, nie znam ludzi ale tak strasznie mnie to dotknęło- mieszkamy w małej mieścinie i straszne jest że na ich miesjcu mógł byc każdy z nas. Jestem prerażona tym jaka w tej chwili jest młodzież, dzieciaką się w głowach przewraca, myślą że mogą wszystko, no i co? Zmarnowali życie nie tylko rodzinie zabitego ale i sobie. Jeeejku mam nadzieję że uda mi się wychować naszego syna na porządnego mądrego i rozsądnego człowieka, dla którego coś wart jest drugi człowiek
dla Antka i Edzia ,niech boroczkom sie polepszy
takie smutne zakończenie...[/QUOTE]