Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '13 cz.2 - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-08, 22:12   #2101
karolajn1987
Wtajemniczenie

Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1

Cytat:
Napisane przez angelak86 Pokaż wiadomość
Ja też jestem taką panikaraą ojjj jak to czasem utrudnia życie
mmmm przypomniałaś mi o tortilli która chodzi za mną od tygodnia

hahah zawsze zaczynałam dietę po nowym roku, wiecie, takie noworoczne postanowienie efekty były różne tym razem muszę ogarnąć się do grudnia, w święta chrzcimy Piotrusia i fajnie byłoby wyglądać jakoś, stąd taki wyznacznik czasowy

Jak widać każde dziecko przechodzi to inaczej, pamiętam jak któraś z Was pisała że jej dzieciaczek płakał bodajże tylko przy pneumo ale pielęgniarka powiedziała że przy tym największe twardziele wymiękają

O co chodzi z tą przeładowaną grafiką? Jak wielocytuję to muszę usuwać Wasze "uśmieszki"?
No dokładnie. U nas za to przh pneumo bylo w miare lajtowo

Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość
A jak wygląda kwestia podróżowania samolotem z niemowlakiem?

w jakim sensie?
Cenowo jesli dziecko jest na kolanach rodzica to jest znizka ok. 90% lub bezpłatnie.

Cytat:
a czemu nie jesteś przekonana?
No właśnie?
Ja czytalam ze te na nfz to skladowo jeszcze sprzed wojny sa

Wysłane z mojego GT-I9300
Stary 2013-10-08, 22:15   #2102
jakierka
Zadomowienie

Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1

Nie ogarniam wielocytowania na aplikacji. Wybralam cytaty, ale przy koncowym cytowaniu wybralo mi zupelnie cos innego Nie wiem co robie nie tak.

Z tego co pamietam:

Anulka, za chrzest

Oliath, brawa za bloga, jestem ciekawa efektu

Tweed, pewnie Alik ma kolki, oby mu przeszlo jak najszybciej Ja espumisan podaje zaledwie 2krople (tylko gdy zajdzie taka potrzeba) i po tej dawce Edzia dosc dobrze przeczyszcza. Po 28kropelkach chyba skonczylibysmy caly zapas pieluch

Lemurki, za przyrost i oby operacja byla jak najszybciej
My oczka przemywalismy woda przegotowana i robilam masaz oczka. Niestety sol fizjologiczna nam pogorszyla sprawe.

dla dzieci, ktore juz probuja siadac i potrafia sie przewrocic na boczki/plecki. Edziu jeszcze nie chwyta rzeczy (swiadomie), potrafi zato przewrocic sie z boku na plecy i juz zaczyna podnosic powoli glowke (w pionie juz ladnie trzyma i gdy ciagne go do siadu podczas cwiczen rowniez ladnie trzyma)

Taribari, zazdroszcze wsi i lasu, niestety w UK na grzyby sie nie pojdzie.

Ghia, ja tez chetnie zostalabym z Edziem w domku, mimo ze brakuje mi towarzystwa.

Juz nigdy nie wykapie Edka na glodnego, kapiel zniosl dzielnie, ale jak sie darl po to jest jakis koszmar Od dluzszego czasu karmie go chocby przez krotka chwile jakies pol godziny przed kapiela i bylo ok, a dzis mamy opoznienie w czasie i bylam zbyt leniwa albo i zmeczona przeciaganiem procesu. Kurcze, mam wrazenie, ze jestem sadystyczna matka, bo nieraz popelniam bledy przez ktore Edziu ryczy

Czytam dalej co naskrobalyscie...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-10-08, 22:15   #2103
karolajn1987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość

Mnie tez ale nie ciesze sie ze mi bedzie cieplo
Ja tez sie nie ciesze szukam pozytywów :p

Stary 2013-10-08, 22:16   #2104
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość

No właśnie?
Ja czytalam ze te na nfz to skladowo jeszcze sprzed wojny sa

pewnie tak ale jakoś mi się wydaje, że jak my mieliśmy te szczepionki i było ok to i nasze dzieci mogą nimi być szczepione a te nowe szczepionki nie sa do końca jeszcze sprawdzone. To oczywiście tylko moja opinia, moge się mylić, sama długo się zastanawiałam które wybrać

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 22:18   #2105
lachryma
Zakorzenienie

Arrabiata, dzieci, które nie skończyły 2 roku życia latają za darmo.

Skylie, myślisz, że jak Ola będzie mocno płakać pilot nie zarządzi miedzyladowania?

Stary 2013-10-08, 22:18   #2106
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Hej ja na chwilę. Koleznaka siedziała u mnie 5h. Ale było super! Tylko Fi dał popis jak nigdy, 2 h płaczu i narzekań. Padł na pół godziny, w tym czasie koleżanka poszła, ten się obudził i uśmiechy i guganie gościnny nie ma co

A wiecie, patrzę Fi do buzi a tam na dziasle na dole biała wypuklosc. Patrzę palcem-twarde. Ząb?! Hello, nie za wcześnie to?

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 22:20   #2107
arrabbiata
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
w jakim sensie?
Cenowo jesli dziecko jest na kolanach rodzica to jest znizka ok. 90% lub bezpłatnie.
Czyli musi być na rączkach a nie w nosidełku na osobnym fotelu? Czy jest miejsce do przewijania? W wc chyba powinno być..?
arrabbiata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 22:23   #2108
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Oliath))))))))))))))))) )))))))))))))))

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 22:23   #2109
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość

Muszę wam pochwalić mojego synia Otóż wczoraj po raz pierwszy sam chwycił do rączki grzechotkę Podnoszenie główki ćwiczymy i jest coraz lepiej W ramach chwalenia wstawiłam wam fotkę do klubu

Ev Kamil przy okazji szczepienia pierwszego walnął kupiszcze przy badaniu przez doktorka. Żeby tego było mało poprawił na wadze tak, że mu wyciekło na plecy Jak mi było wstyd

.
no brawo za chwycenie grzehcotki a co do szczepienia i kupy ma fantazje chlopak.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 22:23   #2110
lachryma
Zakorzenienie

Kejt, nie wiem jak to jest z zębami. Ale pewnie wszystko jest możliwe i nie ma reguł. Także już kup gryzaki takie co można włożyć do zamrażarki, ponoć przynoszą ulgę. One mają płyn w środku. Ale może mały będzie znosił bez problemów pierwsze ząbki.

Stary 2013-10-08, 22:25   #2111
Agrafka86
Wtajemniczenie

Karolajn jak na razie od urodzenia tak śpi. Może Go nic nie opęta

Czarowniczko to życzę żeby noc minęła spokojnie.

Idę spać. Do karmienia

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 22:25   #2112
angelak86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
Nie ogarniam wielocytowania na aplikacji. Wybralam cytaty, ale przy koncowym cytowaniu wybralo mi zupelnie cos innego Nie wiem co robie nie tak.

Z tego co pamietam:

Anulka, za chrzest

Oliath, brawa za bloga, jestem ciekawa efektu

Tweed, pewnie Alik ma kolki, oby mu przeszlo jak najszybciej Ja espumisan podaje zaledwie 2krople (tylko gdy zajdzie taka potrzeba) i po tej dawce Edzia dosc dobrze przeczyszcza. Po 28kropelkach chyba skonczylibysmy caly zapas pieluch

Lemurki, za przyrost i oby operacja byla jak najszybciej
My oczka przemywalismy woda przegotowana i robilam masaz oczka. Niestety sol fizjologiczna nam pogorszyla sprawe.

dla dzieci, ktore juz probuja siadac i potrafia sie przewrocic na boczki/plecki. Edziu jeszcze nie chwyta rzeczy (swiadomie), potrafi zato przewrocic sie z boku na plecy i juz zaczyna podnosic powoli glowke (w pionie juz ladnie trzyma i gdy ciagne go do siadu podczas cwiczen rowniez ladnie trzyma)

Taribari, zazdroszcze wsi i lasu, niestety w UK na grzyby sie nie pojdzie.

Ghia, ja tez chetnie zostalabym z Edziem w domku, mimo ze brakuje mi towarzystwa.

Juz nigdy nie wykapie Edka na glodnego, kapiel zniosl dzielnie, ale jak sie darl po to jest jakis koszmar Od dluzszego czasu karmie go chocby przez krotka chwile jakies pol godziny przed kapiela i bylo ok, a dzis mamy opoznienie w czasie i bylam zbyt leniwa albo i zmeczona przeciaganiem procesu. Kurcze, mam wrazenie, ze jestem sadystyczna matka, bo nieraz popelniam bledy przez ktore Edziu ryczy

Czytam dalej co naskrobalyscie...

ja zaznaczam tą środkową ikonkę- taka kartka jakby przy wszystkich postach które chcę zacytować a na koniec daję odpowiedz ale nie to odp z prawej strony tylko odpowiedz na samym dole z lewej no i chyba jakos mi to idzie, tyle że teraz wyskoczył właśnie ten komunikat z ta przeładowaną grafiką że można użyć do 20 "usmieszków"

Piotruś chyba całkowicie zdrowy bo znów zaczyna pokazywać jak duża skalę glosu ma
angelak86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 22:25   #2113
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Az mi przykro czytac, jak Wasze maluszki sie obracaja, dzwigaja do siedzenia albo podnoszą glowke na brzuszku to znaczy oczywiscie ciesze sie z Wami i gratuluje, tylko moja Lilo najstarsza na watku, a nic z tych rzeczy nie robi : nie podnosi glowki, tylko w placz od razu, nie dzwiga do siadania, nie turla sie jedyne co umie za to, to lapac zabawki w lapki. Wczoraj wchodzę do pokoju, a ta z laleczka w raczkach i cyca pytam, kto jej dal lale - maz nie, Ala nie, Iza nie wchodzila, pies zaprzecza - sama sobie wziela z ewej strony lozeczka, samiutka
Ili kazde dziecko ma swoje tempo nie zamartwiaj sie kochana,moze Lilo zaczyna od innych rzeczy ...np. moja Laurka nie umie chwytac do raczki przedmiotów,czasem jej sie zdarzy ale szalu nie ma...
Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
Baloniku, ale mi smaczka narobiłaś kawusią
-----------

my po szczepieniu... Boziu jak Antoś płakał, na szczęście krótko ale jeszcze nigdy tak się nie darł dostał cyca w przychodni i zasnął mi na rękach
pneumokoki kosztowały nas 300 zł, za 6 tyg druga dawka.

Antoś waży na dzień dzisiejszy 6670 g, 64 cm (ja już nie wiem jak oni mierzą, nasz prywatyny mówi ze 62 cm, tu ze 64 cm)
Wszystko w porzadku, zadnego katarku, jeśli coś mu tak fluka a nie wyplywa to z ulewania jest.
No i tyle co na biegu pamiętam.
Ide zrobić obiad, w między czasie już klikam.
A no i jak gorączka to paracetamol mamy dać a jakby co to Viburcol.
ide...
aaale kolos,nasze 5700 to pikuś
Cytat:
Napisane przez Talaaa87 Pokaż wiadomość
Co ja moge o sobie napisać... jestem szczęśliwa mamusią Kacpra, który sie urodził 9 sierpnia z wagą 3400 i długością 56 cm...
A na obiad mam pomidorową z ryżem, a na drugie schabowe z piersi ziemniaczki i surówkę z marchewki
Heeej
Cytat:
Napisane przez aleksandra1112 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie mamy
Talaaa87 troszkę mnie zmotywowała, więc
od połowy ciąży podczytuję Wasze forum, dużo ciekawych rzeczy z niego się uczę, ale nigdy nie miałam odwagi napisać.
Od razu zaznaczę, że pierwszy raz udzielam się na forum, mogę to zrobić nieumiejętnie, także wybaczcie. To chyba w związku z moim wiekiem, bo jestem najstarsza z całego grona forumowych mam.
Jestem mamą Kacperka urodzonego sn 23 sierpnia (4.245 g i 59 cm)
Męczą nas kolki i ulewanie, Kacperek je co 1,5-2 h kp, więc nocki raczej nieprzespane, ale chyba taki urok posiadania dzieciątka.

Na obiad dzisiaj krupnik i pieczony kurczak z ryżem i surówką.

I żeby nie było, to klikam na Surkę już kilka dni
witamy na forum
Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
powiem Wam co robilam jak mnie nie było

odbijaliśmy stópke Zuzi w masie gipsowej (a nie było to takie proste jak sie wydaje)
no i to samo odbicie robilismy farbą plakatową na kartce zeby wkleic do książezki "Pierszy rok życia córki"
stopa odbiła sie w miare ok
ale już rączki nie dalismy rady, wszyscy i wszystko było tylko brudne od czerwonej farby bo co posmarowalam raczke to Zuza zaciskala piastki tak, ze ni huhu nie szło tego odbić
nie wiem czy Wam mówiłam tez o tym, że robie album ze zdjęciami Zuzi. Zaczelam wywoływać zdjecia jakos w 5 tygodniu i mam już dwa albumy
w pierwszym od narodzin (troche z brzuszkiem też tam jest) do ukończenia 2-go m-ca a drugi album mam juz na 3 m-c.
Każde zdjęcie mam podpisane, ułożone datami, wiem w którym to było tygodniu, ile Zuzia ważyła, mierzyła, pierwszy spaer,kapiel, przekret tam jest, chrzest i wogole duzo tego mi wyszło
i ciesze sie ze zabrałam sie za to od razu bo pewnie juz teraz bym nie wiedziała w którym tygodniu dane zdjeie było zrobione. A tak co zgrywam zdjecia z aparatu od razu podpisuje z datą i wiem co gdzie i jak

no i wczoraj byliśmy na drugiej rehabilitacji, i Zuza juz jest luźniejsza i widać, ze z nią cwiczymy no i nasza rehabilitantka wpadnie na kawke do nas (ja pracuje z jej mezemi dosyc dobrze sie znamy i dogadujemy). No i juz nie było taaakiego płaczu podczas cwiczeń, 20 minut Zuza sie nieźle bawiła, potem zaczela juz plakac ale te 10 minut dałyśmy rade przetrwac.

Mam ostatnio dosyc mocne starcia z moja mama i siostra mi gra na nerwach. Wszystko przez to ze oznajmiliśmy ze najpierw kupimy auto a potem zaopatrzymy sie we własną kuchnie eh.. duzo pisania a nie mam ochoty sie znowu wgłębiać w temat. Wczorja przeplakałam cały wieczór bo juz skończył mi sie zaps sił na wszystko a do tego Zuza znowu miała jakies schizy i nie wiadomo było o co jej chodzi
Fajne pamiątki
super ze rehabilitacja pomaga
Stary 2013-10-08, 22:29   #2114
czarownica1
Zakorzenienie

SKYLIE to byl ten dzien i ja juz mialam TEGO plemnika od paru godzin. Chcialam tego dnia w tym roku tam byc z Antkiem i w tym miejscu zrobic znowu zdjeciw ale juz nam sie nie uda wyjechac bo nie bedziw jak z przyczyn zawodowych

czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 22:29   #2115
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli musi być na rączkach a nie w nosidełku na osobnym fotelu? Czy jest miejsce do przewijania? W wc chyba powinno być..?
Tzw infanty= dzieci do drugiego roku życia siedzą na kolanach rodzica podczas lotu, im nie przysługuje osobny fotel. W toalecie się przewija dziecko.
Oczywiście możesz wykupić miejsce w samolocie dla dziecka, ale rzadko kto to robi. Mówię ciągle o dzieciach do 2 rż.

Stary 2013-10-08, 22:32   #2116
Rockyyy
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43179373]Artur się nie obraca, nie łapie, nie dźwiga się, a głowę podnosi tylko u pani doktor, z mamą jest płacz i lenistwo :P Ale ja się nic a nic nie przejmuję.

Dziękujemy za kciuki
Przeżyliśmy, Artek chyba lepiej zareagował niż na to pierwsze szczepienie, bo nie płacze (odpukać!). Teraz śpi. Może to kwestia tego, że nie było wzw b, to ponoć bolesna szczepionka

Mały zdrowy, osłuchowo czysty, serduszko OK, za 2-3 tygodnie kontrolna morfo, no i rozwija się pięknie i w ogóle nie wygląda na wcześniaczka.
Waży 5340g

Za 6 tygodni kolejne szczepienie, tym razem pneumo...[/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
i jeszcze takie albumy mam a ten niebieski czeka na zdjecia z 3 m-ca

no i gratis córcia-szogun fryzura w trakcie pozbywania sie ciemieniuchy

a teraz trabi juz drugi cyc
superrr
i żółwik tez
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43179845]AAA DOTKA, TARI - kulki z tyłu głowy dzieci to węzły chłonne [/QUOTE]
oo fajnie wiedziec bo mnie ostatnio ta kulka przeraziła i sobie jakies guzy itp. wkręcałam
Cytat:
Napisane przez angelak86 Pokaż wiadomość
[
My wczoraj byliśmy na kontroli, Piotrus ma przyjmować leki do soboty, biegunka ustała, ale jest jeszcze słaby i często śpi. ładnie przybiera na wadze- w piątek było 4950 a wczoraj już 5090

Odbiegnę trochę od tematu- w sobotę w naszym mieście doszło do tragedii- Była 18-tka jakiegoś chłopaka, i na tej imprezie któregoś z gości zaczęła zaczepiać grupka innych chłopców, ten się wystraszył i zadzwonił po tatę. W międzyczasie coś musiało się wydarzyć że ten chłopak zaczął uciekać w stronę domu (miał do domu jakieś 6 km) w połowie drogi udało mu się ukryć w jakiś krzakach a jak zobaczył tatę który idzie w stronę miejsca gdzie była ta impreza wybiegł do niego no i tam się zaczęło- Grupka pobiła ich tak że syn jest w szpitalu w ciężkim stanie a ojciec zmarł masakra, nie znam ludzi ale tak strasznie mnie to dotknęło- mieszkamy w małej mieścinie i straszne jest że na ich miesjcu mógł byc każdy z nas. Jestem prerażona tym jaka w tej chwili jest młodzież, dzieciaką się w głowach przewraca, myślą że mogą wszystko, no i co? Zmarnowali życie nie tylko rodzinie zabitego ale i sobie. Jeeejku mam nadzieję że uda mi się wychować naszego syna na porządnego mądrego i rozsądnego człowieka, dla którego coś wart jest drugi człowiek
dla maluszka

przerażająca ta historia
Cytat:
Antek marudzi. Placze. Dalismy paracetamol. Probuje usnac na cycku ale nagle sie wybudza z placzem. Jejku pierwszy raz tak mamy ale jeszcze nie wpadam w panike. Moze ten stan poszczepienny ogarniemy szybko.

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
Zanim zdolam cokilwiek nadrobic przywitam sie grzecznie

Wczoraj i dzis moja aplikacja w tel nie dzialala, nie wiem dlaczego

Edziu byl u lekarza, na szczescie osluchowo wszystko dobrze. Niestety nadal walczymy z katarem, czekam na przesylke z mascia majerankowa. Dzisiejsza noc byla kiepska, od 2.00 pobudka co godzine i teraz od 5h Edziu nie moze zasnac, co jego i mnie doprowadza do szalu...

Lece poczytac co sie dzieje.

dla Antka i Edzia ,niech boroczkom sie polepszy
Stary 2013-10-08, 22:32   #2117
czarownica1
Zakorzenienie

ROCKYYY chlop jak dąb...tylko jakos po nim nie widze tych kg . Ubrankowo jestemy na 62.

Stary 2013-10-08, 22:33   #2118
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Alleluja! mam dwie ręce wolne!!
po 1,5 godzinach na rączkach, Sara dała się odłożyć do łóżeczka i śpi..
szkoda, że zaraz pewnie się obudzi na karmienie

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 22:35   #2119
lachryma
Zakorzenienie

Mykam w kime, wszyscy u mnie już śpią. Dobranoc

Stary 2013-10-08, 22:37   #2120
Rockyyy
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43182982]Surka druga, jupi!

Artuś całe popołudnie śpi, moje biedactwo
Ja go nie kąpię codziennie, co 2 dni styknie

Obejrzałam 2 ostatnie odcinki Przyjaciółek takie smutne zakończenie...[/QUOTE]
a jak sie skonczyło?
Cytat:
Napisane przez czerwony _balonik Pokaż wiadomość
Witam nowe mamusie

Gdzie można kupić taki album jak masz,żeby można było popodpisywać zdjęcia obok?

U nas kiepsko,byłyśmy u pediatry,bo zasnęłam z małą w łóżku i zaczęła tak płakać,że nie mogłam jej nijak uspokoić. Wszystko be,nawet jedzenie i coraz większy ryk-a zaczęła przez sen już płąkać Pediatra stwierdziła że katar i infekcja dróg oddechowych,przepisała syrop, maść majerankową,wodę morską i baczne obserwowanie,jak tylko byłaby gorączka lub inne niepokojące objawy-podać czopek lub syrop na gorączkę i wrócić do niej szybko. Martwię się o małą, w dodatku sama się czuję coraz gorzej. Ale co się dziwić,że nas też dopadło,jak wszyscy dookoła chorzy.
zdrówka

Tweeed za wage
Stary 2013-10-08, 22:37   #2121
arrabbiata
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
Tzw infanty= dzieci do drugiego roku życia siedzą na kolanach rodzica podczas lotu, im nie przysługuje osobny fotel. W toalecie się przewija dziecko.
Oczywiście możesz wykupić miejsce w samolocie dla dziecka, ale rzadko kto to robi. Mówię ciągle o dzieciach do 2 rż.

lol, nawet nie wiedziałam, że takie słowo istnieje dzięki za odp.
arrabbiata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 22:39   #2122
angelak86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
Arrabiata, dzieci, które nie skończyły 2 roku życia latają za darmo.

Skylie, myślisz, że jak Ola będzie mocno płakać pilot nie zarządzi miedzyladowania?

awaryjne lądowanie przez płacząca Olę, to byłby wyczyn
angelak86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 22:40   #2123
czarownica1
Zakorzenienie

My tez sie wylaczamy.
Poki co Antos spokojny.
Dobrej nocki dla Duzych i Malych!

Stary 2013-10-08, 22:42   #2124
misiaczka555
Wtajemniczenie

Kurcze tak chciałam nadrobić co posałyscie ale ciągle mi coś przerywa teraz Maja skrzeczy i nawołuje z sypialni. Normalnie by mnie to nie ruszało bo lubi sobie pogadać przed snem ale dziś głowa mi pęka i jestem wykończona dzisiejszym dniem i potrzebuje ciszy masakra niech juz śpi

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 23:13   #2125
dzoan
Zakorzenienie

Wyprasowane wszystko W trakcie godz temu I karmienie..pewnie do północy będzie II

eveewe dla Aleksa

angelak tak, musisz usuwać uśmieszki..może być chyba max. 20

stokrotka a poza tymi na nfz jakies dodatkowe bierzecie?

czarownica świetny pomysł z albumami dla babć

magdalennne dla Małego

jakierka ja też Olka zawsze karmię przed kąpielą, bo darłby się niemiłosiernie a po kąpieli znowu je..jakos tak się przyzwyczaił, że tę dokładkę w nagrodę musi dostać

To ja lecę w kimę
Jeszcze tylko oddam głos na surkę

Dobranoć

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 23:33   #2126
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Wzielam Antka z kanapy na siiocha przewinelam. Spi na cycku dalej. Moze noc bedzie ok...oby.
PERSE bo ja na biegu czytalam... Wy tez dzis II szczepienie?

Si, si...
Ja też czytałam w biegu i szukałam potem w Twoich postach, czy Wy też dziś.

Cytat:
Ja chciałam kąpać co 2 dzień ale Kuba ma wtedy pełno paprochów z ubrań w każdej fałdce i nie podoba mi się taki brudny więc ma kąpiel codziennie, no chyba że śpi ały wieczór, to wtedy trudno- uprawia smroding

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
a jak sie skonczyło?
Ta głupia pi.pa matka Michała tak nagadała Patrycji, że go unieszczęśliwi nie mogąc mu dać dziecka, że Pati uciekła sprzed ołtarza.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 23:59   #2127
misiaczka555
Wtajemniczenie

Teraz wiem dlaczego Maja ma w doopce spanie teraz
Chciała żeby tatuś miał luzy jak ja byłam w pracy i spała mu prawie cały czas

Spała z nim w łóżku od 7:30-12:00
U siebie w łóżeczku od 13:00-14:00
od 15:30- 19:30

Nie dziwię się że maż na koniec dnia powiedział że wypoczął dzisiaj
I weź tu człowieku teraz ponarzekaj że dziecko dało ci w kość

A poza tym:
- byłam w pracy było super chociaż odczułam tą przerwę, w sensie potrzebowałam trochę czasu żeby się wdrożyć. Już się boje co to będzie po roku
- po pracy skoczyłam jeszcze na małe zakupy
- stęskniłam się za moją Misioliną baaardzo. Nawet przeszło mi przez myśl żeby obudzić słodziaka bo chciałam ją wyprzytulać i wycalować
- mąż zrobił obiad, posprzątał kuchnie i zrobił pranie
- nie poszli na spacer bo przez roztargnienie wzięłam swoje i jego klucze od domu
- przyszła dla Majeczki karuzela Rainforest. Jest cudna. Cała nasza trójka siedziała i gapiła się na te kręcące sie stworki Maja w minutę usnęła na przewijaku teraz oczy jej latają wokół całej głowy bo z jednej strony karuzela, z drugiej pszczółki i motylki na ścianie. Pękam ze śmiechu z jaką powagą na nie patrzy, marszczy czoło i oczy robi ogromniaste
- a i dzięki wam nie zbłaźnie sie na szczepieniu małej byłam pewna że gdy wezmę szczepionkę 5 w 1 to będzie jedno wkłucie a tu zonk w takim razie chyba zdecyduje się na 6 w 1. Doczytalam że wtedy ominie Maję kłucie w 7 mż. Martwi mnie tylko że to by znaczyło że ma teraz większą dawkę WZW B nie wiem....
Przekonało mnie dziś do skojarzonych to że jest w niej dużo mniej środków konserwujących. Kurcze jak mnie stresuje ten temat, chciałabym mieć to już za sobą. czy mogę to szczepienie odwlec do 9 tygodnia? chcę żeby organizm Mai był jak najsilniejszy

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 00:23   #2128
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Misia ja szczepiłam zioma w 9. tygodniu i nikt nic nie mówił.

Jaka branża? Pytam z ciekawości.

Słońce moje śpi w łóżeczku, ale ja padłam przed 22, zawołałam TŻa, żeby podawał smoka, wstałam o 23 na dojenie.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 00:46   #2129
mela1234
Zakorzenienie

Witam
Pierwsze karmienie. Wczesniej prawie dokonczylam dojenie. A ledwo na to dojenie wstalam.

mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 01:36   #2130
lachryma
Zakorzenienie

Misiaczka, ja szczepilam w 8 tyg, właśnie dlatego by Oliwia była jak najstarsza i najsilniejsza. Nie było z tym problemu.

Pierwsze karmienie, jakoś bardzo szybko

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości