|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#331 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Początkujące Włosomaniaczki :) Cz. II
Nałożyłam jednak Seboradin z żeń-szeniem, i właśnie upajam się zapachem moich włosów
ja farbowałam włosy ostatnim razem w marcu czekam na moje naturalki ![]() ale... jestem w szoku, nie dość, że wypadło mi mnóstwo włosów podczas mycia, to jeszcze przy rozczesywaniu, na 100% ponad 200 włosów mi wypadło. Będę łysa Edytowane przez M4rt3czk4_92 Czas edycji: 2013-10-08 o 21:42 |
|
|
|
#332 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Może nie tyle jest brzydki, co bardzo mi się znudził
|
|
#333 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() mam nadzieję, że wytrzymam, bo ostatnim razem nie farbowałam włosów przez 9 miesięcy. No, ale była to brązowa szamponetka i odrosty tak bardzo nie rzucały się w oczy
|
|
|
|
|
#334 |
|
Konto usunięte
|
Ja farbowałam ostatni raz włosy 18 marca. Zauważyłam, że mam już trochę siwków, a mój kolor naturalny nie jest ładny. Ostatnio miałam chwilę słabości. Już nawet chciałam zamawiać farbę na allegro. Na szczęście się opamiętałam. Zresztą jako fanka naturalnej pielęgnacji zrobiłabym sobie kuku. Mam spory zapas szamponów, odżywek i innych specyfików do włosów, a te naturalne przy farbowanych chemią włosach niestety nie sprawdzają się u mnie.
|
|
|
|
#335 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#336 |
|
Wtajemniczenie
|
Farbowanie, odrosty... jak to dobrze, że mnie nie dotyczy <3
Mi tam się mój naturalny blond względnie podoba. Jak mam mokre włosy, to fajnie to widać - mam pasemka rudości, miodowego blondu, jasnego blondu, sporo czarnych włosów, a brązowe też znajdę.. |
|
|
|
#337 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mój blond też mi się podoba, ale ciemnieje
|
|
#338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#339 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#341 |
|
Konto usunięte
|
Gdybym chciała mieć rude lub brązowe włosy to sięgnęłabym po hennę, a jestem blondynką i nie chcę zmieniać radykalnie koloru. Co prawda miałam już wszystkie kolory na głowie ale najlepiej wyglądam mimo wszystko w blond. Blondynki mają chyba najgorzej bo przy siwych włosach zostaje tylko farba. Co prawda jest roślinna w 100% naturalna farba do włosów w proszku czyli tzw. henna z dodatkami w kolorze złoty blond marki Logona ale kolor niezbyt ładnie wychodzi. Kiedyś miałam okazję ją przetestować.
|
|
|
|
#342 |
|
Konto usunięte
|
Ja nawet jak mam naturalne to mam odrosty
U nasady mam ciemne a potem są ciemny blond/jasny brąz w kierunku rudego i te pytania dlaczego nie farbujesz odrostów?
|
|
|
|
#343 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ponoć nasz blond z wiekiem ściemnieje.. Babcia (mama taty) opowiadała mi, że jak była w moim wieku, to też miała takie jasne jak ja, ale po urodzeniu dzieci (siódemki, tak nota bene) zrobiły się jej ciemnobrązowe |
|
|
|
|
#344 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Oby nie na ciemnobrązowo..nieeee Załamka będzie
|
|
#345 |
|
Raczkowanie
|
Ja zapomniałam wziąć na wakacje odżywki (porażka) i włosy były tak suche, że poszłam do sklepiku i tak patrze tyle tych odżywek a dodam że nie byłam wtedy taka włosomaniaczką i wzięłam pierwszą lepszą, która okazała sie strzałem w 10
a mianowicie Garnier ultra doux awokado i masło karite włosy były mięciutkie, a mój chłopak zapytał czy mi to coś daje, a ja mu mówie żeby sam spróbował i spróbował i do końca pobytu używał jej i mówił że ma takie miękkie włosy śmiać mi się z niego chciało taki odkrywca.
|
#346 |
|
Przyczajenie
|
Moją jedyną farbą była henna i bardzo sobie chwalę ten zabieg - włosy były mocne, lśniące, lepiej się układały... marzenie! Kolor wyszedł idealny, bo czerwony (tak tak, uzywałam Khadi) z chłodnym połyskiem, tak więc wszystko się idealnie komponowało z moim typem urody - ciemna/chłodna zima. Ale teraz, po dwóch miesiącach od farbowania kolor stał się rudy. No dobra - kasztanowy i kłóci się z naturalnym kolorytem skóry i oczu. Widzę odrosty, całkiem spore (włosy mi rosną ok. 2,5/1,5 cm na miesiąc - nie potrafię w końcu zdecydować ile tego jest
) oraz czekam na bardziej dogodny moment, aby zafarbować... myślę tym razem o ciemnym brązie Khadi. Widziałam, iż wiele z Was narzeka na wypadające włosy - nie jesteście same, ja również mam ten problem ale nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło - wykombinowałam przepis na wcierkę (która na moim skalpie sprawdza się znakomicie). Mogłabym podać, jeśli któraś z Was by chciała! Przy okazji - jak Wasz skalp reaguje na alkohol denat. we wcierkach? Oraz: Seboradin (chodzi mi o wcierki) ma alkohol denat, tak? Wcześniej (dobrych parę stron wcześniej) jedna z Was poprosiła mnie, abym scharakteryzowała swoje włosy. No dobra, same się prosiłyście ;P ![]() Długość: centymetr lub dwa za taką wystajacą kostkę pod potylicą (kiedy zginamy kark jest ona wyraźnie wyczuwalna - i wybaczcie mi brak fachowej nazwy ) Grubość: jak dzisiaj mierzyłam, było 9 centymetrów w obwodzie kucyka ^^ Struktura: falowane 2a/2b Porowatość: średnia w kierunku niskiej (oprócz grzywki - tam wysoka. Nie mam pojęcia dlaczego ;__ ![]() Na co narzekam: na wypadanie, naturalną suchość i niepodatność na wszelkie zabiegi stylizacyjne. Co uwielbiam: grubość, fale, szybki przyrost. Inne: farbowane henną. Bez czego nie mogą się obyć (oprócz typowych, higienicznych zabiegów ): bez olejowania! Najlepiej co drugie mycie, na odżywkę, pozostawione na parę dobrych godzinWiem, że w porównaniu do innych dziewczyn jest to mało, ale mam nadzieję, iż mimo wszytko nie jest AŻ TAK źle. Jakbyście miały jeszcze jakieś pytania, to śmiało I jeszcze jedno pytanie do Was: czy picie siemienia lnianego i skrzypokrzywy nie "kłóci się" ze sobą? (pytanie nowicjuszki ;__ ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#347 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na jesień robię sobie serie peelingów AHA, muszę się pozbyć przebarwień potrądzikowych Kwas mlekowy będę mieszła z wodą destylowaną i kwasem hialuronowym![]() Wiem też, że kwasik ten może mieć zastosowanie włosowe. Poczytam i może go wykorzystam i wten sposób ![]() Mocznik cudownie nawilża i nabłyszcza włosy
marzec 2017 - Zostane mama Nelki 03.2015 - wkladki 475 cc 02.05.2016 - teosyal kiss dr. Świebocka 10.04.2017 - licooooowki ??.??.2017 - ckn (szukam lekarza instagram. kochaneczka7 Edytowane przez kochaneczka7 Czas edycji: 2013-10-08 o 22:44 |
|
|
|
|
#348 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale nie straszcie tym ciemnieniem ![]() No właśnie, szkoda. Cytat:
![]() Mocznik zamówię na pewno, dzięki z opisu wydaje mi się, że podobnie działa mleczan sodu, wystarczy kropla do szamponu i już włosy mega miękkie itd
|
|
|
#349 |
|
Zadomowienie
|
Trzeba będzie ten proces zaatakowac maskami z miodu i płukankami rumiankowymi ;> Albo korzeń rzewienia..hmm
|
#350 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No chyba, że mi ściemnieją do bordo
|
|
|
#351 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tonik 15% kwasu mlekowego woda do iniekcji - 15 ml kwas hialuronowy - 3 ml kwas mlekowy - 3,5 ml a po zużyciu toniku, spróbuję już wyższe stężenie do peelingu
|
|
#352 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no mi wlaśnie po operacji też nawyskakiwało pryszczy gdzie nigdy (!!) ich nie miałam.. sypie się jak stara babcia |
|
|
|
|
#353 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a co z filtrami?
|
|
|
#354 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, używałam już oliwy z oliwek, oleju sezamowego, sesy i kokosowego i wszystko było fajnie. Kupiłam ostatnio BDFM i jakoś mi nie podchodzi... dlaczego, że za lekki, czy jak? Mam na myśli, że końcówki są takie niespecjalnie odżywione i strasznie suche, a jak użyję innego oleju to jest różnica.
|
#355 |
|
Zadomowienie
|
Filtry oczywiście muszą być... ja stosuję filtr 50 dermedic i polcam
|
#356 |
|
Rozeznanie
|
ten szampon Babydream kompletnie się u mnie nie sprawdził :c Mam wrażenie,że włosy są tłuste.
I na dodatek farba mi się już wypłukuje i muszę pofarbować. Tym razem wezmę ciemniejszy-nie mam innego wyjścia..
|
#357 |
|
Wtajemniczenie
|
Dlaczego moje kłakocze są takie szorstkie? Przecież nie przedobrzyłam im odżywkami..
|
|
|
|
#358 |
|
Raczkowanie
|
Hej
Ależ się nie wyspałam, moja latorośl postanowiła nie spać w nocy ech....Naolejowałam na noc włosy mieszanką olejków (arganowy, rycynowy i trochę oliwy z oliwek). Wczoraj kupiłam naftę kosmetyczną, która jest bardzo zachwalana i planuję użyć tylko jeszcze nie wiem jak. Może strzelę sobie maseczkę z jajka i nafty. edit: zrobiłam fotkę dokładnie miesiąc temu, pokazuję efekty. Nie udało się niestety zrobić identycznie zdjęcia ale widać co trzeba, i jeszcze fotka bejbików po miesiącu, aczkolwiek one pewnie wcześniej były tylko teraz zaczęły szybciej rosnąć bo są dosyć spore, nie możliwe że tyle urosły w miesiac. Ogólne jestem bardzo zadowolona z przyrostu , nie umiem mierzyć ale na pewno około 2,5 cm. ![]()
Edytowane przez kinia8900 Czas edycji: 2013-10-09 o 10:33 |
|
|
|
#359 |
|
Zadomowienie
|
edytah10 Mam to samo
![]() kinia8900 Ale Ci urosły
marzec 2017 - Zostane mama Nelki 03.2015 - wkladki 475 cc 02.05.2016 - teosyal kiss dr. Świebocka 10.04.2017 - licooooowki ??.??.2017 - ckn (szukam lekarza instagram. kochaneczka7 Edytowane przez kochaneczka7 Czas edycji: 2013-10-09 o 11:28 |
|
|
|
#360 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A ja wczoraj umyłam włosy Alterrą Papaja i Bambus, nie nakładałam żadnej odżywki, tylko jedwab Musiałam go w końcu przetestować, bo nawet nie wiedziałam jak działa (zawsze po nim używałam jakiejś maski/odżywki)
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:46.

czekam na moje naturalki 

a przez ostatni rok wyprowadziłam włosy do ciemnego brązu więc takiej tragedii nie ma jak sa odrosty...gorzej było odrosty widac przy czarnych włosach 
Może nie tyle jest brzydki, co bardzo mi się znudził
za wytrwanie 

włosy były mięciutkie, a mój chłopak zapytał czy mi to coś daje, a ja mu mówie żeby sam spróbował i spróbował i do końca pobytu używał jej i mówił że ma takie miękkie włosy
Kwas mlekowy będę mieszła z wodą destylowaną i kwasem hialuronowym