|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
W brzuchu pupę swą wypina- chce na świat juz przyjść dziecina! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 4,92% |
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
1 | 1,64% |
Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! |
55 | 90,16% |
Bolą plecy, boli zad - ile trwać ma ciąża ta? |
0 | 0% |
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
2 | 3,28% |
listopadowo grudniowe mamusie |
0 | 0% |
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1591 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Cytat:
![]() Mialam podobna sytuacje, z tym, ze autorem rysunku byl moj 7 letni brat ![]() ![]()
![]() |
#1592 |
Rozeznanie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Właśnie zrobiłam zakupy u polecanego przez Was sprzedawcy na allegro. Poszło 171 zł, ale sporo kupiłam. Teraz czekam na przesyłkę. Dziś już trzeci raz męczy mnie zgaga.
![]() Spadam spać. Dobranoc ![]() Trele życzę spokojnej nocki ![]() ![]()
#1593 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moj mnie osttnio pozytywnie rozbraja. Mamusiu, jak to dobrze ze juz jestes!(jak odbieram go z przedszkola) Mamusiu, ja tak za toba tesknilem! ![]() eHH tego mi brakowalo do szczescia.Moja kotka ma cale oko zakrwione. Podejrzewam zapalenie blony naczyniowej,biedna musi ja to bolec ![]() Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-10-08 o 21:18 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1594 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mam koleżankę, ktora w Anglii też się różnych rewelacji "ekologicznych" nasłuchała, teraz niestety, ale leczyć dziecko wróciła do PL. Myślę, ze do wszystkiego należy podchodzić z dystansem. Antibia, a bo zapomniałam ![]() Żeby nie było: ja uważam, ze każdy robi, co uważa za słuszne. Ja tylko zwracam uwagę na fakt, żeby zanim się dziecko czymś posmaruje- spróbować na sobie i sprawdzić w jakimś medycznym źródle [a nie: bazarek, czy dyskusje z koleżanką ![]() ![]() A i na polskich półkach to ciut lepsze kosmetyki niż u Was- w PL normy bardziej restrykcyjne. ![]() Edytowane przez nasturcja7667 Czas edycji: 2013-10-08 o 21:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1595 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1596 |
Zakorzenienie
|
Anulka przy ruchach to i nawet więcej Wituś notował. Teraz ma pulsykometr i jak się przeciąga to tez mu do 180 potrafi wzrosnąć. Myślę ze jest ok.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1597 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A swoją drogą rożków mam 4 ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja cały czas myślę co do pupki używać. Sudocremu mam zapas chyba na dwa lata, ale nie chce go używać często. Chyba bepanthen kupię jeszcze albo linomag. Cytat:
![]() ![]() Popołudniu miałam chwilę i wzięłam się za cytowanie i pisanie, ale przyszły przyjaciółki i musiałam wyłączyć. Pamiętam, że Majeczką Trele się chwaliła i nie mogłam nadziwić się jakie ma długie palce u nóżek ![]() Rzuciło mi się w oczy również, że Domi pomimo stosowania diety nie uniknęła problemów z brzuszkiem, więc to kolejny powód dla mnie, co by do diety się nie stosować ![]() Była również długa dyskusja na temat cc. Ja to przyznam, że tak jak odnośnie brania witamin czy szczepień bobasów, to mam bardzo mieszane uczucia. Jest tyle różnych teorii, artykułów, opinii, że można zgłupieć. Dlatego też witaminy biorę, choć bez przekonania, że to takie super, szczepić będę, choć mam obawy, poród pozostawiam losowi, choć boję się bólu niesamowicie. Będzie trzeba to niech tną, będzie możliwość, to urodzę naturalnie, ale mam nadzieje z zzo. Na te trzy tematy można by dyskutować bez końca i każdy ma gdzieś tam trochę racji. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1598 |
Zakorzenienie
|
ja na razie się wstrzymam, zobaczę jak będziemy funkcjonować z tą suszarką którą mamy, chociaż zauważyłam że przy tej temperaturze jaką teraz staramy się utrzymywać w mieszkaniu czyli te 22-23 stopnie to nie schnie to tak szybko jak wtedy kiedy z rodzicami mieliśmy podkręcone grzejniki na maxa
|
![]() ![]() |
![]() |
#1599 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Słodki ten Twój synek, aż się człowiek rozpływa jak coś takiego usłyszy ![]() A kitek bidulek :/
![]() |
#1600 |
Zadomowienie
|
Myślicie, że głupio będę wyglądać jak wparaduję z tymi 3 torbami do szpitala?
![]() Pokażcie swoje torby dziewczyny, bom chyba trochę przesadziła ![]() Na zdjęciu ujęty został też mój nocny kochanek, zwany Tadkiem. I powiem Wam, że niby tani był, ale śpi mi się z nim całkiem dobrze ![]() I jeszcze się pochwalę doszła nareszcie paczka z łóżeczkiem, jest wszystko, gratis taki sobie, mianowicie prześcieradełko na przewijak, a kupiłam sobie wcześniej dwa ![]() I jeszcze jeden minus, ale to ja jak zwykle nie doczytałam, więc pretensje mogę mieć sama do siebie. Przewijak jest piękny, tylko brak mu tych kołeczków, żeby się nie zsuwał z łóżka. Tż pewnie coś wymyśli, ale wkurzona oczywiście jestem. Zdjęcie łóżeczka jutro jak będzie złożone. |
![]() ![]() |
![]() |
#1601 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() zwariowane szalejesz z avatarami ![]() De naładowałaś akumulatorki słodkościami synka? ![]() Dobranoc brzuchatki ![]() ---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1602 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1603 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Zakupy bardzo ładne ![]() Ale się dzisiaj nalatałam ![]() ![]() Zaliczyłam dzisiaj kilkanaście razy wc w różnych miejscach czego skutkiem mam nadzieję nie będzie infekcja ![]() Dużo dzisiaj udało się załatwić spraw urzędowych,pytałam o becikowe i jesz szansa dostać od państwa 1000 zł wow ![]() Kupiłam przewijak i maskotę pieska kolorowego i wibrującego udało mi się upolować w przyzwoitej cenie(podobny do zabawek z Lamaze) Beatka Super że już w domku ![]() ![]() ![]() Pokaż nam Liwkę ![]() Rodziłaś w starym szpitalu? Oby laktacja ruszyła ![]() Lineczka Ale kolorowy pokoik,Nela będzie miała gdzie szaleć ![]() ![]() Trele Trzymam kciuki za hemoglobinkę,żeby Cię szybciutko wypuścili ![]() ![]() Cieszę się że powoli wracasz do siebie. anoula Niezłą olimpiadę brzuszkową Hania urządziła ![]() Piękna waga ![]() Sorento A miałam dzisiaj wkleić fotki bo znalazłam je wczoraj późnym wieczorem ![]() ![]() A te inne to są stop klatki które mężul robił z filmiku ![]() Napisałam rano z telefonu na szybcika i zniknęłam ![]() Widzę że masz zamiar kupić termometr z Lidla,na allegro? Taszanta No niezły musisz wziąć przybornik ze sobą ![]() Szampan niech się leje strumieniami ![]() Peper ![]() A co do kombinezoniku poluj na używkę z h&m .Sporo ich na allegro i tablicy ![]() Maomami Dobrze że to tylko fałszywy alarm.Zuzka to niezła łobuziara ![]() Super bujak ![]() Nasturcja Niezły patent z nożykiem, na pewno wykorzystam ![]() Nemosek dzisiaj biegała od rana do wieczora ![]() ![]() De Czyli tak naprawdę wagę malucha trzeba traktować z przymrużeniem oka ![]() Dobrze że "zator"stoi w miejscu,tyle przynajmniej że się nie powiększa. Kabriela Płyn do mycia Babydream a termometr mam z Lidla i naprawdę jest ok no i cena korzystna tylko 49,99.Może jeszcze się pojawią ![]() Kyte,Lineczka ![]() ![]() Pisałyście o rożku,ja dostałam w spadku jakby taki becik i rożek nieusztywniony ale taki właśnie na rzep żeby dziecko zawinąć.Zobaczymy czy się przyda ![]() Najwyżej będzie służył za przykrycie ![]() Ale dyskusja rozgorzała na temat cc.Nie będę oryginalna jak napiszę że jestem nastawiona na sn,ale absolutnie nie mam nic przeciwko cc. Dla mnie urodzenie dzieciaka czy to sn czy przez cc nie stanowi różnicy.Ważne jest tylko zdrowie dziecka. I tak i siak będzie bolało prędzej czy później, ale jestem nastawiona mega pozytywnie i zamierzam na poródówkę wparować z samymi dobrymi myślami w głowie.Dla mnie odpowiednie podejście do sprawy to połowa sukcesu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1604 |
Zadomowienie
|
Chciałam Wam pokazać ten przewijak, ale nie widać jego uroku. Za to urywek mojego mieszkanka widać, bo kiedyś miałam coś tam wrzucić. Więcej na razie nie pokażę, bo musiałabym ogarnąć trochę
![]() Aaa i dzięki którejś z Was , niestety nie pamiętam której, ale ma ode mnie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1605 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ---------- Miki Niezłe fiku miku ![]() Rybko Wracaj do nasz szybcikiem ![]() Babku Będziesz mieć co czytać ![]() Wow fajnie urządzone.Gdzieś już widziałam te krzesła,spodobały mi się i to bardzo już dawno- skąd je masz? Dobranoc babeczki ![]() Jutro z rańca trzeba wstać,ciekawe jak mi to wyjdzie ![]() Edytowane przez nemosek Czas edycji: 2013-10-08 o 22:28 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1606 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1607 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Już Wam piszę co tam mam: -kosmetyki dla mnie (płyn miecalarny, biały jeleń, pasta, kulka, pomadka, , tusz do rzęs, krem do twarzy) -majtki siateczkowe x 6, skarpetki x 3, staniki do karmienia x 2, koszule x3, szlafrok, -waciki do twarzy, patyczki do uszu, wkładki laktacyjne, podkłady poporodowe, podpachy wielkie (ale to wszystko pojedyncze sztuki, nie opakowania) -nakładki na sutki, krem na sutki -chusteczki nawilżane, tantum rosa. -ręczniki papierowe, -kubek, sztućce, -biszkopty, woda z dzióbkiem. -3 ręczniki (jeden taki, który później mogę wyrzucić) -klapki x2 (pod prysznic i normalne) Chyba tyle mojego. Piszcie co niepotrzebne. Może zredukuję chociaż do dwóch toreb ![]() Dla Filipa mam: Ubranka (3 kaftaniki, 3 spiochy, 2 pajacyki, 2 body, skarpetki, niedrapki, 2 czapeczki) Rożek Kocyk Pieluszki jednorazowe x 20 Tetrowe x 3 Flanelowe x 2 Kosmetyki, ale takie w próbkach (sudocrem, bepanthen, mleczko do ciała) Chusteczki nawilżane 2x 20 szt. Proszę o sugestie, co mogę odjąć, ewentualnie o czym zapomniałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1608 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() kyte- one zawsze daja mi sile na jakis czas. Mojemu nie przeszkadza to jednak za 10 minut powiedziec, ze mam sobie wyjsc z pokoju bo on chce pobyc sam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1609 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ---------- I teraz naprawde idę spać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1610 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Krzesła wypatrzyłam w Klerze, ale były cholernie drogie, więc na necie zamówiłam oczywiście. A dziękuję. Rok temu urządzałam, a już bym sporo pozmieniała ![]() ---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:54 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1611 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a fotki swojej walizy wrzucę później ![]() dzień dobry! ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1612 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Niby lista wygląda normalnie i tak ładnie, składnie to jednak, nie brałabym 3 ręczników tylko jeden duży i jeden mały. Przecież pewnie ktoś Cię odwiedzi to możesz sobie wymienić jak uznasz, że są nieświeże. Kocyka dla dziecka też bym nie brała, tylko rożek, w szpitalach jest dość ciepło, więc kocyk jest potrzebny na wyjście...no to przecież może jeździć już w torbie z aucie. Ręczniki papierowe też mi się wydają zbędne, zwłaszcza, że w wielu szpitalach dają Ci ligninę lub właśnie takie serwetki.... No to tyle co wydaje mi się, że bez tego można się obejść...zwłaszcza, że jak Rodzinka będzie Cię odwiedzać to zawsze mogą Ci coś przywieźć i coś zabrać ze sobą...u mnie w rodzinie tak było, jak siostry rodziły. ---------- Dopisano o 07:30 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ---------- Witam w nowym dniu, z porannymi skurczami i niefajnymi przygodami żołądkowymi....ale już się uspokaja... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1613 |
Wtajemniczenie
|
cześć
![]() źle się dziś czuję jakoś, bejbik jeszcze głową do góry ustawiony i gdzieś mi uciska chyba na jakiś nerw bo mnie cały prawy bok i prawa reka boli. Ma jeszcze trochę miejsca, niech się obraca ![]() A w pracy jak siedzę cały dzień to chyba zwariuję ![]() W temacie dyskusji czym myć /smarować dziecko. Ja moją Mileczkę od początku myję tylko mydełkiem bambino w kostce. Ma swoją mydelniczke, po kąpieli mydełko osuszam i chowam. Co drugi dzień do kapieli leję troszkę oliwki z hippa i szampon do włosów też używamy z hippa. Do buzi kremik teraz na chłodniejsze dni jak wychodzi na spacerek. Nie miała dotąd żadnych problemów skórnych a ma już rok skończony. Raz tylko dostała uczulenia od proszku Lovela - i wtesdy przez miesiąc używałam emolium.
#1614 | |
Zadomowienie
|
witam z rana
![]() Dziś mam w planach odkurzyć i pomyć podłogi, bo już syf... aaaa i wczoraj zamówiłam na DOZ większość rzeczy. Jak odbiorę to zostanie mi już niewiele z wyprawki do kupienia ![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1615 | ||
Rozeznanie
|
Witam się z rana, niestety pół nocy nie umiałam zasnąć a jak zasnęłam to mnie budzik obudził bo syn do szkoły na 8 ma.
Cytat:
Z kosmetyków mam oliwkę hipp /tylko naturalne składniki bez parafiny/ do mycia mam zamiar używać jak najwięcej wody i odrobinkę do umycia pupci płynu z hipp. Do pupci mam też linomag i to tyle kosmetyków dla dzidzi. ---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1616 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Płyn - polecam Hipp z pompką od 1 dnia życia do włosów i ciała jednocześnie. Nie ma parabenów i pięknie pachnie. Lub Penaten. Nie polecam Johnsona. Dla starszego malucha można bambino używać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1617 |
Rozeznanie
|
Wczoraj wyprałam pieluszki tetrowe, kocyki i inne bajery i ładnie wszystko na dworku się wysuszyło. Sąsiedzi pewnie pomyśleli że już urodziłam bo ogród zawieszony maleńkimi rzeczami.
Muszę jeszcze kupić rożek ale szkoda mi teraz kasy, czekam na decyzję z ZUS odnośnie mojego zasiłku bo dalej nic nie dostałam. A zwolnienie mam już od 1 sierpnia. |
![]() ![]() |
![]() |
#1618 |
Raczkowanie
|
Witamy z rana
![]() Dziś wizyta na 18:45, już się boje co znowu z tym cisnieniem... no i ciekawe ile Maly juz wazy ![]() Czuje sie coraz gorzej, plecy mnie bolą, a wczoraj cały wieczór miałam brzuch napięty i twardy jak kamień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1619 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ---------- A i dzień dobry ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1620 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Baaardzo chętnie bym Ci powysyłała, ale obawiam się, że zanim urodzę i Nina wyrośnie z czegokolwiek, to będą z Witusiem potrzebowali tego samego rozmiaru ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ale ikei to Ci nie wybaczę ![]() Miki - super zakupy! ![]() babku - ojej, 3 torby to chyba sporo ![]() De - dobrze, że zator się nie zwiększa ![]() Przypomnij mi proszę, ten olej dla futer to z pestek winogron? Witam porannie ![]() Wczorajsze popołudnie do ![]() ![]() ![]() Także się podłamałam, bo zaraz będzie Nina, a my zostaniemy bez kasy... Wzięłam się ten za oklejanie ościeżnicy - efekt taki, że kupa bąbli, brzegi się odklejają... A i tak jeszcze nie skończyłam. Zaraz wezmę się, żeby choć to mieć z głowy - niech potem mąż wymyśli, czym to podkleić. A jakby tego było mało, obudziłam się dziś przed 4 i zasnęłam dopiero krótko przed 6. A o 6 zadzwonił budzik męża ![]() To nie jest mój dzień ![]()
Odtąd MY - już nigdy JA. W duecie siła. Edytowane przez aaby Czas edycji: 2013-10-09 o 07:26 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:50.