Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. cz. X - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę:
W brzuchu pupę swą wypina- chce na świat juz przyjść dziecina! 3 4,92%
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! 1 1,64%
Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! 55 90,16%
Bolą plecy, boli zad - ile trwać ma ciąża ta? 0 0%
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! 2 3,28%
listopadowo grudniowe mamusie 0 0%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-08, 21:00   #1591
zwariowane-serduszko
Rozeznanie

Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
z cyklu Piotruś
J: co to taki sliczny obrazek narysowałes?cona nim jest?
P: no zgadnij
J: no tu grasz w piłke tak?
P: nie no Mama to ja to Wujek a to..
J: no a to piłka?
P: nie to ty Mamo!!!
J:.....
P: ale nie martw się kochamy Cię...
Mistrzostwo
Mialam podobna sytuacje, z tym, ze autorem rysunku byl moj 7 letni brat moze jutro uda mi sie go wrzucic, bo slowami tego nie da rady opisac
Stary 2013-10-08, 21:03   #1592
Asist22
Rozeznanie

Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c

Właśnie zrobiłam zakupy u polecanego przez Was sprzedawcy na allegro. Poszło 171 zł, ale sporo kupiłam. Teraz czekam na przesyłkę. Dziś już trzeci raz męczy mnie zgaga. Mój małż coś słabnie. Mam nadzieję, że się nie rozłoży.
Spadam spać. Dobranoc
Trele życzę spokojnej nocki
Stary 2013-10-08, 21:13   #1593
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sorento Pokaż wiadomość
Trele za hemoglobinę i szybki wypis A co jadłaś na lunch?
A pozycja spod pachy jest tu np, sobie kuknij jak chcesz
http://naturalniekarmie.blogspot.com...a-piersia.html

ale fajny leżaczek, takiego nie widziałam ! Pizza Hut Kiedyś się nie mogłam najeść serową od nich, ciekawe czy ją jeszcze mają bo wieki nie byłam.

maomami mnie się wszystkie podobają W ogóle dużo znajomych ma leżaczki z fisher price i jeszcze nikt nie narzekał, wręcz przeciwnie-służą kolejnym dzieciom

ale fajnie widać

Termometr bezdotykowy do mierzenia przy czole lub w uchu, będę się rozglądać za Silver Crestem(to ten co był w Lidlu), przyjaciółka ma od 1,5roku i bardzo sobie chwali.
A płyn Oilatum Baby.

Dobrze, że się nie pogarsza A co kupiłaś mężowi??

Rybka się odzywała dziś?? I Nemosek???
A mezowi to z jakiej okazji? Ma z poprzedniej ciazy t-shirta z napisem:prawdziwy papa nie potrzebuje snu i ryczacego bobasa na koszulce ;-)

Cytat:
z cyklu Piotruś
Hehe dobre.

Moj mnie osttnio pozytywnie rozbraja. Mamusiu, jak to dobrze ze juz jestes!(jak odbieram go z przedszkola)
Mamusiu, ja tak za toba tesknilem!

eHH tego mi brakowalo do szczescia.Moja kotka ma cale oko zakrwione. Podejrzewam zapalenie blony naczyniowej,biedna musi ja to bolec jutro z rana znow do weta.

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2013-10-08 o 21:18
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 21:22   #1594
nasturcja7667
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anka_85 Pokaż wiadomość
haha, a to ciekawe
każda znajoma smarowała i nic sie nie działo. nie chce mi się w to wierzyć.
oliwka ma ten plus w przeciwieństwie do parafinowych specyfików że nie powoduje namnażania się bakterii, a na parafinie to niezła pożywka jest, bo zapycha pory i skóra nie oddycha swobodnie.
nie zdziwie się jak te brednie są sponsorwane jakimś bobino, johnsons albo co tam jest dostępne na polskich półkach.

Hipp jest rewelacyjny, ten naturalny i hipoalergiczny na bazie słonecznika tylko tą firme brałabym pod uwage kupując oliwke

ja mam oliwe extra virgin i skóre mam w koncu jak pupcia niemowlaka po ostatnim przesuszeniu.
kocham peeling z kawy mielonej i oliwy... rewelacja.
żaden kosmetyk, nawet za 3-4 dychy mnie tak nie uaksamitnia. koszty praktycznie zerowe
Wiesz co, zapewniam Cię, że moja oliwa też dobra, też extra virgin i sorry, ale ciut droższa niż nawet te 3 dychy za litr Jakby nie było, napisane wyraźnie: produkt przeznaczenia spożywczego. Skoro mnie uczula porządnie, to tym bardziej dziecka nie będę smarować czymś, co nie jest do tego przeznaczone. Ludzie jednak różne pomysły mają, dzieci na tym cierpią bardziej lub mniej- jak ktoś chce smarować, niech smaruje. Mnie nic do tego- ja tylko ostrzegam.
Mam koleżankę, ktora w Anglii też się różnych rewelacji "ekologicznych" nasłuchała, teraz niestety, ale leczyć dziecko wróciła do PL. Myślę, ze do wszystkiego należy podchodzić z dystansem.

Antibia, a bo zapomniałam

Żeby nie było: ja uważam, ze każdy robi, co uważa za słuszne. Ja tylko zwracam uwagę na fakt, żeby zanim się dziecko czymś posmaruje- spróbować na sobie i sprawdzić w jakimś medycznym źródle [a nie: bazarek, czy dyskusje z koleżanką ], czy tym dziecku krzywdy się nie wyrządzi. Bo wiecie: kiedyś dzieciom podawano po urodzeniu mleko krowie i żyły. Tylko zwijały się z bólu. Po to medycyna poszła do przodu, żebyśmy z niej korzystały

A i na polskich półkach to ciut lepsze kosmetyki niż u Was- w PL normy bardziej restrykcyjne.

Edytowane przez nasturcja7667
Czas edycji: 2013-10-08 o 21:25
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 21:27   #1595
peppermint patty
Rozeznanie

Cytat:
z cyklu Piotruś

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
peppermint patty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 21:28   #1596
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Anulka przy ruchach to i nawet więcej Wituś notował. Teraz ma pulsykometr i jak się przeciąga to tez mu do 180 potrafi wzrosnąć. Myślę ze jest ok.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 21:38   #1597
babku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
To ja jeszcze też odpowiem, rożek prałam normalnie w pralce na 40 stopni i prasowałam, a pościel w 60 stopniach prałam bo na metce było napisane że spokojnie można w 60 stopniach, no i później oczywiście prasowanko
Ja dokładnie tak samo
A swoją drogą rożków mam 4 Ale trzy dostałam, a do szpitala chciałam nowy, więc jeszcze dokupiłam. Mam zamiar używać ich też jako kołderkę do wózka, kocyk do leżenia gdzieś itp.

Cytat:
Ooo takie cacko, to też bym chciała No nic zadowolić muszę się zwykłym leżaczkiem, bujaczkiem. A może ktoś mi sprezentuje takie cudo
Cytat:
[/COLOR]mąż podjął męską decyzję że ma być ten http://allegro.pl/lezaczek-fisher-pr...597576835.html
Jak dla mnie wybór bardzo dobry

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
- jaki termometr będziecie używać? Ja mam spory problem z wyborem, bo kompletnie nie wiem co i jak...
- jakiego płynu do kąpieli będziecie używać...bo zauważyłam ostatnio, szukając odpowiedniego płynu, że niektóre np są dla dzieci od 1 miesiąca życia, jest bardzo mało płynów dla noworodków...pomóżcie proszę bo ja już nie wiem na co mam patrzeć przy wyborze!!!
Cytat:
Napisane przez sorento Pokaż wiadomość
Termometr bezdotykowy do mierzenia przy czole lub w uchu, będę się rozglądać za Silver Crestem(to ten co był w Lidlu), przyjaciółka ma od 1,5roku i bardzo sobie chwali.
A płyn Oilatum Baby.
Kabriela mam właśnie ten termometr, o którym pisze sorento. Do kąpieli mam różnego rodzaju emolienty, ale dostałam wszystkie, więc nie miałam wyboru, a żal tego nie użyć.
Ja cały czas myślę co do pupki używać. Sudocremu mam zapas chyba na dwa lata, ale nie chce go używać często. Chyba bepanthen kupię jeszcze albo linomag.

Cytat:
z cyklu Piotruś

Popołudniu miałam chwilę i wzięłam się za cytowanie i pisanie, ale przyszły przyjaciółki i musiałam wyłączyć. Pamiętam, że Majeczką Trele się chwaliła i nie mogłam nadziwić się jakie ma długie palce u nóżek

Rzuciło mi się w oczy również, że Domi pomimo stosowania diety nie uniknęła problemów z brzuszkiem, więc to kolejny powód dla mnie, co by do diety się nie stosować

Była również długa dyskusja na temat cc. Ja to przyznam, że tak jak odnośnie brania witamin czy szczepień bobasów, to mam bardzo mieszane uczucia. Jest tyle różnych teorii, artykułów, opinii, że można zgłupieć. Dlatego też witaminy biorę, choć bez przekonania, że to takie super, szczepić będę, choć mam obawy, poród pozostawiam losowi, choć boję się bólu niesamowicie. Będzie trzeba to niech tną, będzie możliwość, to urodzę naturalnie, ale mam nadzieje z zzo. Na te trzy tematy można by dyskutować bez końca i każdy ma gdzieś tam trochę racji.
babku jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-08, 21:39   #1598
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Ja już zapowiedziałam mężowi żę druga suszarka na zimę się przyda, bo ja nie wiem jak nam długo będą schnąć rzeczy a już będę musiała wstawiać następne?Albo chociaż taka suszarka co na kaloryfer się zakłada na skarpetki.
ja na razie się wstrzymam, zobaczę jak będziemy funkcjonować z tą suszarką którą mamy, chociaż zauważyłam że przy tej temperaturze jaką teraz staramy się utrzymywać w mieszkaniu czyli te 22-23 stopnie to nie schnie to tak szybko jak wtedy kiedy z rodzicami mieliśmy podkręcone grzejniki na maxa
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 21:49   #1599
sorento
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
A mezowi to z jakiej okazji? Ma z poprzedniej ciazy t-shirta z napisem:prawdziwy papa nie potrzebuje snu i ryczacego bobasa na koszulce ;-)

Moj mnie osttnio pozytywnie rozbraja. Mamusiu, jak to dobrze ze juz jestes!(jak odbieram go z przedszkola)
Mamusiu, ja tak za toba tesknilem!

eHH tego mi brakowalo do szczescia.Moja kotka ma cale oko zakrwione. Podejrzewam zapalenie blony naczyniowej,biedna musi ja to bolec jutro z rana znow do weta.
miało być synkowi a mi mąż wyszedł Chyba już myślami w kuchni byłam, gdzie mój mąż wyciskał warzywny soczek, którym mnie zresztą uraczył
Słodki ten Twój synek, aż się człowiek rozpływa jak coś takiego usłyszy
A kitek bidulek :/

nasz synek
sorento jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 22:04   #1600
babku
Zadomowienie

Myślicie, że głupio będę wyglądać jak wparaduję z tymi 3 torbami do szpitala?
Pokażcie swoje torby dziewczyny, bom chyba trochę przesadziła

Na zdjęciu ujęty został też mój nocny kochanek, zwany Tadkiem. I powiem Wam, że niby tani był, ale śpi mi się z nim całkiem dobrze

I jeszcze się pochwalę doszła nareszcie paczka z łóżeczkiem, jest wszystko, gratis taki sobie, mianowicie prześcieradełko na przewijak, a kupiłam sobie wcześniej dwa
I jeszcze jeden minus, ale to ja jak zwykle nie doczytałam, więc pretensje mogę mieć sama do siebie. Przewijak jest piękny, tylko brak mu tych kołeczków, żeby się nie zsuwał z łóżka. Tż pewnie coś wymyśli, ale wkurzona oczywiście jestem.
Zdjęcie łóżeczka jutro jak będzie złożone.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg torby.jpg (71,5 KB, 72 załadowań)
Stary 2013-10-08, 22:13   #1601
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
z cyklu Piotruś
hahahah nie no bezbłędny
zwariowane szalejesz z avatarami
De naładowałaś akumulatorki słodkościami synka?

Dobranoc brzuchatki

---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ----------

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość

Na zdjęciu ujęty został też mój nocny kochanek, zwany Tadkiem. I powiem Wam, że niby tani był, ale śpi mi się z nim całkiem dobrze

I jeszcze się pochwalę doszła nareszcie paczka z łóżeczkiem, jest wszystko, gratis taki sobie, mianowicie prześcieradełko na przewijak, a kupiłam sobie wcześniej dwa
I jeszcze jeden minus, ale to ja jak zwykle nie doczytałam, więc pretensje mogę mieć sama do siebie. Przewijak jest piękny, tylko brak mu tych kołeczków, żeby się nie zsuwał z łóżka. Tż pewnie coś wymyśli, ale wkurzona oczywiście jestem.
łłłoooooooooo matuchno!!! co Ty tam masz?
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-08, 22:13   #1602
Antibia86
Rozeznanie

Cytat:

no dobra ale co Ty tam masz??? ja mam taka jedna jak ta twoja czarna Pumy i jescze ciut mi miejsca zostało
Antibia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 22:20   #1603
nemosek
Zakorzenienie

za wszystkie kolejne tygodnie w dwupaczkach
Zakupy bardzo ładne

Ale się dzisiaj nalatałam Od 9 rano do 19 wieczorem.Ale miałam dobry dzień beż żadnych bóli i zmęczenia.Oczywiście racjonalny odpoczynek w ciągu dnia był- na obiadzik czyli pizzę
Zaliczyłam dzisiaj kilkanaście razy wc w różnych miejscach czego skutkiem mam nadzieję nie będzie infekcja no i przysiadywałam gdzie się da bo kręgosłup dał się we znaki.
Dużo dzisiaj udało się załatwić spraw urzędowych,pytałam o becikowe i jesz szansa dostać od państwa 1000 zł wow
Kupiłam przewijak i maskotę pieska kolorowego i wibrującego udało mi się upolować w przyzwoitej cenie(podobny do zabawek z Lamaze)

Beatka
Super że już w domku Śliczne imię w końcu udało sie wybrać Mam nadzieję że obie dobrze się czujecie
Pokaż nam Liwkę
Rodziłaś w starym szpitalu?
Oby laktacja ruszyła

Lineczka
Ale kolorowy pokoik,Nela będzie miała gdzie szaleć

Ta tapeta w sówki jest super!

Trele Trzymam kciuki za hemoglobinkę,żeby Cię szybciutko wypuścili Malutka rzeczywiście spora dziewczyna !!!! A menu mniam mniam-zyć nie umierać
Cieszę się że powoli wracasz do siebie.

anoula Niezłą olimpiadę brzuszkową Hania urządziła
Piękna waga

Sorento A miałam dzisiaj wkleić fotki bo znalazłam je wczoraj późnym wieczorem ,ale jak już oglądnęłaś to super Dostaliśmy chyba 2 lub 3 takie na papierze sztywnym .
A te inne to są stop klatki które mężul robił z filmiku
Napisałam rano z telefonu na szybcika i zniknęłam
Widzę że masz zamiar kupić termometr z Lidla,na allegro?

Taszanta No niezły musisz wziąć przybornik ze sobą
Szampan niech się leje strumieniami

Peper za wizytę,Tymek całkiem spory chłopak,moim zdaniem taki w sam raz.Już niedługo i będziesz tulić synka.

A co do kombinezoniku poluj na używkę z h&m .Sporo ich na allegro i tablicy Samej mi się udało znaleźć w korzystnej cenie.

Maomami Dobrze że to tylko fałszywy alarm.Zuzka to niezła łobuziara
Super bujak

Nasturcja Niezły patent z nożykiem, na pewno wykorzystam
Nemosek dzisiaj biegała od rana do wieczora

De Czyli tak naprawdę wagę malucha trzeba traktować z przymrużeniem oka , tak tylko orientacyjnie.Zresztą potwierdziło się między innymi u Pauliny że usg się pomyliło.
Dobrze że "zator"stoi w miejscu,tyle przynajmniej że się nie powiększa.

Kabriela Płyn do mycia Babydream a termometr mam z Lidla i naprawdę jest ok no i cena korzystna tylko 49,99.Może jeszcze się pojawią

Kyte,Lineczka
za dobrą pamięć

Pisałyście o rożku,ja dostałam w spadku jakby taki becik i rożek nieusztywniony ale taki właśnie na rzep żeby dziecko zawinąć.Zobaczymy czy się przyda
Najwyżej będzie służył za przykrycie

Ale dyskusja rozgorzała na temat cc.Nie będę oryginalna jak napiszę że jestem nastawiona na sn,ale absolutnie nie mam nic przeciwko cc.
Dla mnie urodzenie dzieciaka czy to sn czy przez cc nie stanowi różnicy.Ważne jest tylko zdrowie dziecka.
I tak i siak będzie bolało prędzej czy później, ale jestem nastawiona mega pozytywnie i zamierzam na poródówkę wparować z samymi dobrymi myślami w głowie.Dla mnie odpowiednie podejście do sprawy to połowa sukcesu

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 22:21   #1604
babku
Zadomowienie

Chciałam Wam pokazać ten przewijak, ale nie widać jego uroku. Za to urywek mojego mieszkanka widać, bo kiedyś miałam coś tam wrzucić. Więcej na razie nie pokażę, bo musiałabym ogarnąć trochę
Aaa i dzięki którejś z Was , niestety nie pamiętam której, ale ma ode mnie , zakupiłam w biedrze "Język niemowląt" i "Język dwulatka" od razu. Strasznie się z tego cieszę, choć nadal męczę jeszcze "Pierwszy rok życia dziecka" i jestem dopiero w połowie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg przewijak.jpg (68,3 KB, 81 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ksiazki.jpg (64,9 KB, 52 załadowań)
Stary 2013-10-08, 22:25   #1605
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:

Nie lepiej wpakować wszystko do jednej większej lub chociaż do dwóch.Jedna dla Ciebie, a jedna dla dziecka?Będzie Ci wygodniej

---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ----------

Miki Niezłe fiku miku

Rybko Wracaj do nasz szybcikiem

Babku Będziesz mieć co czytać
Wow fajnie urządzone.Gdzieś już widziałam te krzesła,spodobały mi się i to bardzo już dawno- skąd je masz?

Dobranoc babeczki

Jutro z rańca trzeba wstać,ciekawe jak mi to wyjdzie

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki

Edytowane przez nemosek
Czas edycji: 2013-10-08 o 22:28
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-08, 22:34   #1606
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Chciałam Wam pokazać ten przewijak, ale nie widać jego uroku. Za to urywek mojego mieszkanka widać, bo kiedyś miałam coś tam wrzucić. Więcej na razie nie pokażę, bo musiałabym ogarnąć trochę
Aaa i dzięki którejś z Was , niestety nie pamiętam której, ale ma ode mnie , zakupiłam w biedrze "Język niemowląt" i "Język dwulatka" od razu. Strasznie się z tego cieszę, choć nadal męczę jeszcze "Pierwszy rok życia dziecka" i jestem dopiero w połowie
Widać widać ładny Ale jaki ładny kawałek mieszkania Bardzo mi się podoba
Stary 2013-10-08, 22:42   #1607
babku
Zadomowienie

Cytat:
łłłoooooooooo matuchno!!! co Ty tam masz?
Cytat:
no dobra ale co Ty tam masz??? ja mam taka jedna jak ta twoja czarna Pumy i jescze ciut mi miejsca zostało
Tak myślałam, że przesadziłam
Już Wam piszę co tam mam:
-kosmetyki dla mnie (płyn miecalarny, biały jeleń, pasta, kulka, pomadka, , tusz do rzęs, krem do twarzy)
-majtki siateczkowe x 6, skarpetki x 3, staniki do karmienia x 2, koszule x3, szlafrok,
-waciki do twarzy, patyczki do uszu, wkładki laktacyjne, podkłady poporodowe, podpachy wielkie (ale to wszystko pojedyncze sztuki, nie opakowania)
-nakładki na sutki, krem na sutki
-chusteczki nawilżane, tantum rosa.
-ręczniki papierowe,
-kubek, sztućce,
-biszkopty, woda z dzióbkiem.
-3 ręczniki (jeden taki, który później mogę wyrzucić)
-klapki x2 (pod prysznic i normalne)
Chyba tyle mojego. Piszcie co niepotrzebne. Może zredukuję chociaż do dwóch toreb

Dla Filipa mam:
Ubranka (3 kaftaniki, 3 spiochy, 2 pajacyki, 2 body, skarpetki, niedrapki, 2 czapeczki)
Rożek
Kocyk
Pieluszki jednorazowe x 20
Tetrowe x 3
Flanelowe x 2
Kosmetyki, ale takie w próbkach (sudocrem, bepanthen, mleczko do ciała)
Chusteczki nawilżane 2x 20 szt.

Proszę o sugestie, co mogę odjąć, ewentualnie o czym zapomniałam
Stary 2013-10-08, 22:44   #1608
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
.
O kurcze, ja mam jedna walizke na kolkach. Mala

kyte-
one zawsze daja mi sile na jakis czas. Mojemu nie przeszkadza to jednak za 10 minut powiedziec, ze mam sobie wyjsc z pokoju bo on chce pobyc sam Dzieci zmienne sa.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 22:54   #1609
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
-kosmetyki dla mnie (płyn miecalarny, biały jeleń, pasta, kulka, pomadka, , tusz do rzęs, krem do twarzy)
-majtki siateczkowe x 6, skarpetki x 3, staniki do karmienia x 2, koszule x3, szlafrok,
-waciki do twarzy, patyczki do uszu, wkładki laktacyjne, podkłady poporodowe, podpachy wielkie (ale to wszystko pojedyncze sztuki, nie opakowania)
-ręczniki papierowe,
-kubek, sztućce,
Chyba tyle mojego. Piszcie co niepotrzebne. Może zredukuję chociaż do dwóch toreb

Dla Filipa mam:
Ubranka (3 kaftaniki, 3 spiochy, 2 pajacyki, 2 body, skarpetki, niedrapki, 2 czapeczki)
Rożek
Kocyk
Tetrowe x 3
Flanelowe x 2

Ręcznik narazie mam 1 jak będę potrzebowała więcej mąż dowiezie.Ręcznika papierowego też nie brałam w razie w mam chusteczki.Rożka i kocyka nie brałam bo w szpitalu mają swoje na wyjście to mąż przywiezie aby dziecko przykryć kocykiem. Pieluchy spakowałam sobie 10 do woreczka reszta opakowania wylądowała w bagażniku jak będę potrzebowała więcej, to samo z drugą paczką podkładów poporodowych.Chusteczki nawilżane mam jedną paczkę nie wiem ile tam jest w środku bo nie patrzałam,ale zawsze jak zobacze że mam mało to mąż może dowieźć. Ograniczałam się do jednej torby na wejście do szpitala.

---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ----------

I teraz naprawde idę spać

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-08, 23:04   #1610
babku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Nie lepiej wpakować wszystko do jednej większej lub chociaż do dwóch.Jedna dla Ciebie, a jedna dla dziecka?Będzie Ci wygodniej [COLOR=Silver]

Babku Będziesz mieć co czytać
Wow fajnie urządzone.Gdzieś już widziałam te krzesła,spodobały mi się i to bardzo już dawno- skąd je masz?
Tylko mam albo taką wielką, podróżną, albo właśnie takie małe. Coś pokombinuję i może w dwóch się zmieszczę. Skoro nawet Wy się dziwicie, to już widzę miny położnych

Krzesła wypatrzyłam w Klerze, ale były cholernie drogie, więc na necie zamówiłam oczywiście.

Cytat:
Widać widać ładny Ale jaki ładny kawałek mieszkania Bardzo mi się podoba
A dziękuję. Rok temu urządzałam, a już bym sporo pozmieniała

---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:54 ----------

Cytat:
Ręcznik narazie mam 1 jak będę potrzebowała więcej mąż dowiezie.Ręcznika papierowego też nie brałam w razie w mam chusteczki.Rożka i kocyka nie brałam bo w szpitalu mają swoje na wyjście to mąż przywiezie aby dziecko przykryć kocykiem. Pieluchy spakowałam sobie 10 do woreczka reszta opakowania wylądowała w bagażniku jak będę potrzebowała więcej, to samo z drugą paczką podkładów poporodowych.Chusteczki nawilżane mam jedną paczkę nie wiem ile tam jest w środku bo nie patrzałam,ale zawsze jak zobacze że mam mało to mąż może dowieźć. Ograniczałam się do jednej torby na wejście do szpitala.
W sumie ręczniki zajęły mi sporo miejsca, a faktycznie może jeden wystarczy, a później mi dowiozą. Ręcznik papierowy też sporo miejsca, pomyśle nad wyrzuceniem go Niestety kocyk i rożek muszę mieć swój, a też sporo miejsca zajmują. Myślę, że jedną torbę zostawię w samochodzie i mąż będzie donosił. Także wejdę z dwoma, a wyjdę z trzema i dzieckiem
Stary 2013-10-09, 06:07   #1611
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:

ale małe masz te torby więc się nie dziwię że masz 3 :P
Cytat:
-ręczniki papierowe,
-kubek, sztućce,

Dla Filipa mam:
Rożek
Kocyk
Tetrowe x 3
Flanelowe x 2

wg mnie ręczników za dużo, ja bym wzięła 1 i ewentualnie jeden zostawiła w samochodzie, ręczniki papierowe? do czego? dla Filipa wydaje mi się że jest ok, kosmetyki musisz brać dla małego?
Cytat:
Tylko mam albo taką wielką, podróżną, albo właśnie takie małe. Coś pokombinuję i może w dwóch się zmieszczę. Skoro nawet Wy się dziwicie, to już widzę miny położnych
a jakbyś zapakowała się w tą dużą podróżną torbę? napewno byłoby Ci wygodniej

a fotki swojej walizy wrzucę później

dzień dobry!
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 06:30   #1612
Kabriela
Zadomowienie

Cytat:
-ręczniki papierowe,
-kubek, sztućce,

Dla Filipa mam:
Rożek
Kocyk
Tetrowe x 3
Flanelowe x 2

Niby lista wygląda normalnie i tak ładnie, składnie to jednak, nie brałabym 3 ręczników tylko jeden duży i jeden mały. Przecież pewnie ktoś Cię odwiedzi to możesz sobie wymienić jak uznasz, że są nieświeże. Kocyka dla dziecka też bym nie brała, tylko rożek, w szpitalach jest dość ciepło, więc kocyk jest potrzebny na wyjście...no to przecież może jeździć już w torbie z aucie.
Ręczniki papierowe też mi się wydają zbędne, zwłaszcza, że w wielu szpitalach dają Ci ligninę lub właśnie takie serwetki....

No to tyle co wydaje mi się, że bez tego można się obejść...zwłaszcza, że jak Rodzinka będzie Cię odwiedzać to zawsze mogą Ci coś przywieźć i coś zabrać ze sobą...u mnie w rodzinie tak było, jak siostry rodziły.

---------- Dopisano o 07:30 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ----------

Witam w nowym dniu, z porannymi skurczami i niefajnymi przygodami żołądkowymi....ale już się uspokaja...
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 06:54   #1613
elena_100
Wtajemniczenie

cześć

źle się dziś czuję jakoś, bejbik jeszcze głową do góry ustawiony i gdzieś mi uciska chyba na jakiś nerw bo mnie cały prawy bok i prawa reka boli. Ma jeszcze trochę miejsca, niech się obraca
A w pracy jak siedzę cały dzień to chyba zwariuję

W temacie dyskusji czym myć /smarować dziecko. Ja moją Mileczkę od początku myję tylko mydełkiem bambino w kostce. Ma swoją mydelniczke, po kąpieli mydełko osuszam i chowam. Co drugi dzień do kapieli leję troszkę oliwki z hippa i szampon do włosów też używamy z hippa. Do buzi kremik teraz na chłodniejsze dni jak wychodzi na spacerek.
Nie miała dotąd żadnych problemów skórnych a ma już rok skończony.
Raz tylko dostała uczulenia od proszku Lovela - i wtesdy przez miesiąc używałam emolium.

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 07:01   #1614
ola_k11
Zadomowienie

witam z rana Młody zawieziony przez tatę do przedszkola więc ja w piżamie jeszcze śmigam hehe
Dziś mam w planach odkurzyć i pomyć podłogi, bo już syf... aaaa i wczoraj zamówiłam na DOZ większość rzeczy. Jak odbiorę to zostanie mi już niewiele z wyprawki do kupienia

Cytat:
http://www.fisher-price.com/pl_PL/br...products/62797 poluje na taki bujaczek, myślicie że będzie dobry???
ja polecam. mam podobnego typu dla syna i był super. do tej pory na nim siada jak na krzesełku do oglądania bajek
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 07:03   #1615
NEWTREND
Rozeznanie

Witam się z rana, niestety pół nocy nie umiałam zasnąć a jak zasnęłam to mnie budzik obudził bo syn do szkoły na 8 ma.

Cytat:
Cześć Dziewczyny, szalejecie ze stronami, szalejecie...a ja mam takie pytania, które już się przewinęły milion razy ale ja już jestem na mecie z kompletowaniem rzeczy dla Małej i właśnie już tylko takie rzeczy mi zostały...a mianowicie:
- jaki termometr będziecie używać? Ja mam spory problem z wyborem, bo kompletnie nie wiem co i jak...
- jakiego płynu do kąpieli będziecie używać...bo zauważyłam ostatnio, szukając odpowiedniego płynu, że niektóre np są dla dzieci od 1 miesiąca życia, jest bardzo mało płynów dla noworodków...pomóżcie proszę bo ja już nie wiem na co mam patrzeć przy wyborze!!!
Ja mam na razie zwykły rtęciowy termometr, w razie potrzeby najwyżej dokupię inny ale przy chłopakach się sprawdził bo jest dokładny i nigdy nie miałam problemów z używaniem.
Z kosmetyków mam oliwkę hipp /tylko naturalne składniki bez parafiny/ do mycia mam zamiar używać jak najwięcej wody i odrobinkę do umycia pupci płynu z hipp. Do pupci mam też linomag i to tyle kosmetyków dla dzidzi.

---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ----------

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
cześć

źle się dziś czuję jakoś, bejbik jeszcze głową do góry ustawiony i gdzieś mi uciska chyba na jakiś nerw bo mnie cały prawy bok i prawa reka boli. Ma jeszcze trochę miejsca, niech się obraca
A w pracy jak siedzę cały dzień to chyba zwariuję

W temacie dyskusji czym myć /smarować dziecko. Ja moją Mileczkę od początku myję tylko mydełkiem bambino w kostce. Ma swoją mydelniczke, po kąpieli mydełko osuszam i chowam. Co drugi dzień do kapieli leję troszkę oliwki z hippa i szampon do włosów też używamy z hippa. Do buzi kremik teraz na chłodniejsze dni jak wychodzi na spacerek.
Nie miała dotąd żadnych problemów skórnych a ma już rok skończony.
Raz tylko dostała uczulenia od proszku Lovela - i wtesdy przez miesiąc używałam emolium.
A ja do chłopców też używałam tego mydełka jest też fajne i pachnie dzidziusiem.
NEWTREND jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 07:10   #1616
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Cześć Dziewczyny, szalejecie ze stronami, szalejecie...a ja mam takie pytania, które już się przewinęły milion razy ale ja już jestem na mecie z kompletowaniem rzeczy dla Małej i właśnie już tylko takie rzeczy mi zostały...a mianowicie:
Termometr - zwykły na początku do dupki a potem pod pachę
Płyn - polecam Hipp z pompką od 1 dnia życia do włosów i ciała jednocześnie. Nie ma parabenów i pięknie pachnie. Lub Penaten.
Nie polecam Johnsona. Dla starszego malucha można bambino używać.
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 07:12   #1617
NEWTREND
Rozeznanie

Wczoraj wyprałam pieluszki tetrowe, kocyki i inne bajery i ładnie wszystko na dworku się wysuszyło. Sąsiedzi pewnie pomyśleli że już urodziłam bo ogród zawieszony maleńkimi rzeczami.
Muszę jeszcze kupić rożek ale szkoda mi teraz kasy, czekam na decyzję z ZUS odnośnie mojego zasiłku bo dalej nic nie dostałam. A zwolnienie mam już od 1 sierpnia.
NEWTREND jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 07:14   #1618
24Kasiula24
Raczkowanie

Witamy z rana

Dziś wizyta na 18:45, już się boje co znowu z tym cisnieniem... no i ciekawe ile Maly juz wazy )
Czuje sie coraz gorzej, plecy mnie bolą, a wczoraj cały wieczór miałam brzuch napięty i twardy jak kamień
24Kasiula24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 07:19   #1619
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:

Krzesła wypatrzyłam w Klerze, ale były cholernie drogie, więc na necie zamówiłam oczywiście.

A dziękuję. Rok temu urządzałam, a już bym sporo pozmieniała

---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:54 ----------

W sumie ręczniki zajęły mi sporo miejsca, a faktycznie może jeden wystarczy, a później mi dowiozą. Ręcznik papierowy też sporo miejsca, pomyśle nad wyrzuceniem go Niestety kocyk i rożek muszę mieć swój, a też sporo miejsca zajmują. Myślę, że jedną torbę zostawię w samochodzie i mąż będzie donosił. Także wejdę z dwoma, a wyjdę z trzema i dzieckiem
No właśnie schowaj sobie kolejną torbę do bagażnika, kocyk też, bo potrzebny będzie tylko na wyjście.
Cytat:
Napisane przez NEWTREND Pokaż wiadomość
Wczoraj wyprałam pieluszki tetrowe, kocyki i inne bajery i ładnie wszystko na dworku się wysuszyło. Sąsiedzi pewnie pomyśleli że już urodziłam bo ogród zawieszony maleńkimi rzeczami.
Muszę jeszcze kupić rożek ale szkoda mi teraz kasy, czekam na decyzję z ZUS odnośnie mojego zasiłku bo dalej nic nie dostałam. A zwolnienie mam już od 1 sierpnia.
A może zadzwoń do ZUS-u i się przypomnij?Bo dosyć długo już czekasz..

---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ----------

A i dzień dobry
Stary 2013-10-09, 07:23   #1620
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
co do cesarki ja nie uznaje widzimisię.....niestety mowienie że to moje ciało i takie tam mnie nie przekonuje, bo jak się cokolwiek bedzie działo to pretensje beda do lekarzy i szpitala inie do siebie. Po drugie podczas cesarki dziecko naturalnie się nie oczyszcza stad np czeste zapalenia płuc....no i niestety jesli sie boi porodu panicznie to moje pytanie po co się w ciąże zachodzi...każda kobieta się boi na swój sposób ja też ale wiem że czasu nie cofne i urodzić trzeba i tak jak kiedyś pisałam ze bardziej cierpiałam przy zapaleniu trzustki niż przy po porodzie. no i po cesarce dłużej się do siebie dochodzi...w koncu to operacja plus wzgledy estetyczne-blizna...niestety nie rozumiem ze ktoś chce sam. oczywiscie jesli sa wskazania zagrożenia to ja jak najbardziej rozumiem, albo jak Dzidziuś jest zle ułożony ( już kiedyś pisałam że moja siostra sie pośladkowo rodziła i mimo że moja mama jest z służby zdrowia nikt nawet nie brał poduwage cesarki i musiała się przemęczyc) To jest moje zdanie i szanuje innych ale raczej nie przekonam się do podejscia wejscia do lekarza i poproszenia o cesarke jak o recepte...a lekarz który to robi to chyba za kase albo na odczep się.
Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Poród CC na pewno nie jest tak samo dobry dla matki i dziecka jak naturalny. Inaczej byłoby to nielogiczne. Wyjątkiem są sytuacje, kiedy sn grozi zdrowiu a nawet życiu któregoś z nich. Tak jest w moim wypadku. Aczkolwiek - zanim była decyzja o cc, byłam u kilku neurologów na konsultacjach, czy aby na pewno sn nie jest możliwe. Każdy patrzył na mnie jak na wariatkę.

Ja osobiście uważam, ze jeśli kobieta cierpi na lęk przed sn, to jest to zaburzenie psychiczne. Ale zanim zacznie ryczeć o cc, powinna poddać się terapii. Jeśli terapia u psychologa/ psychiatry nie pomoże- wtedy można rozważyć cc. Ale też uważam, ze najpierw terapia, potem ciąża. Trochę odpowiedzialności, ludzie. Bo jeśli się okaże, że nie zdążą z cc, a lęk przed sn jest prawdziwy , a nie na zasadzie "boję się i już", tylko prawdziwy lęk, fobia- matka może dziecko potem odrzucić. Lineczka, pewnie miałaś o tym na studiach, prawda? Co innego lęk, nad którym pracuje się przed ciążą, i jeśli nie da się go opanować- stosuje się cc, a co innego widzimisię, które opiera się na strachu i głupocie.

Dodam jeszcze, że cc to operacja, a nie depilacja brwi. Połowa kobiet znosi je bardzo dobrze , druga połowa trochę gorzej. Generalnie - wg statystyk medycznych więcej komplikacji jest po cc niż po sn.
Dokładnie! O to mi chodziło

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Dziewczyny jakby co-przygarne Wasze za male ubranka .
Baaardzo chętnie bym Ci powysyłała, ale obawiam się, że zanim urodzę i Nina wyrośnie z czegokolwiek, to będą z Witusiem potrzebowali tego samego rozmiaru W dodatku nie mam kompletnie nic na rozm. 50, także chyba niestety nie będę mogła pomóc

Cytat:
Napisane przez Sylwiaaa88 Pokaż wiadomość
A to ja też mam pytanie Czy wycinałyście albo będzeiecie metki z ubranek? Ja chyba nie będę tego robiła, chyba że metki będą obcierały małego.
Też ostatnio się nad tym zastanawiałam, ale jednak nie - wszystkie ciuszki, jakie mam używane, też mają metki, czyli dzieciakom nie przeszkadzały No chyba że naprawdę coś będzie drażnić Ninę, to wytnę

Cytat:
No ale jak wsiedliśmy do auta to nie minęło 10 minut i mała dostała jakiegoś powera, zaczęła mi wpychać nogi pod żebro, wypinać dupinkę i inne swoje części, gdzieś się ślizgnęła, więc stwierdziłam że jutro mam planowe KTG to już nie będę dzisiaj wariować skoro się rozruszała.
No i tym sposobem wylądowaliśmy w lidlu i ikei bo były niedaleko.
Ale nastraszyła nas dzisiaj mała zołza, już powiedziałam mężowi że ewidentnie pokazała czyje ma geny
Dobrze, że Zu się rozruszała Charakterna jeszcze w brzuszku
Ale ikei to Ci nie wybaczę A ja tak czekam aż któraś z Was pojedzie...

Miki - super zakupy!
babku - ojej, 3 torby to chyba sporo Ja mam jedną podróżną Pumy (podobną do Twojej), ale pewnie sporo większą.
De - dobrze, że zator się nie zwiększa
Przypomnij mi proszę, ten olej dla futer to z pestek winogron?

Witam porannie
Wczorajsze popołudnie do . Najpierw mąż oznajmił, że koło w samochodzie nam lata i prawdopodobnie jakiś wahacz do wymiany, a wieczorem umarł nam czajnik - rozkleił się przy tym okienku z miarką Także wieczorem piłam ostatnią herbatę - musimy kupić nowy. Nie muszę mówić, że nie mamy kasy ani na czajnik, ani tym bardziej na naprawę samochodu
Także się podłamałam, bo zaraz będzie Nina, a my zostaniemy bez kasy...

Wzięłam się ten za oklejanie ościeżnicy - efekt taki, że kupa bąbli, brzegi się odklejają... A i tak jeszcze nie skończyłam. Zaraz wezmę się, żeby choć to mieć z głowy - niech potem mąż wymyśli, czym to podkleić.

A jakby tego było mało, obudziłam się dziś przed 4 i zasnęłam dopiero krótko przed 6. A o 6 zadzwonił budzik męża Łeb mi pęka i nawet nie mogę sobie kawy zrobić...
To nie jest mój dzień

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Edytowane przez aaby
Czas edycji: 2013-10-09 o 07:26
aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości