|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX
Witam
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#3302 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX
Dziewczyny pomocy, jak przesadzic kaktusa ponad metrowego????
---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Czesc Izu, jak sie czujesz?
|
|
#3303 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie z kawką!
![]() Dziewczynki które mają DE z boku na kawie jest intensywność smaku jaki macie nr przy jakiej kawie? chyba większość z Was ma karmelową Kubek gratki tygodni! bo wczoraj mi umknęło! Nie wiem na które się zdecydować....skoro mowa o firankach.... http://allegro.pl/firany-wachlarze-r...602503167.html te z turkusem ? mam łazienkę kremowo-brązową więc turkus pasuje no i przedpokój w kolorze caffe latte więc też pasuje czy tą http://allegro.pl/firany-rolety-pane...549917370.html w sumie też powinno pasować ale tak monotonnie będzie chyba....
|
#3304 |
|
Wtajemniczenie
|
Na pewno ostrożnie ![]() Dziewczyny ja wiem, że finansowo bardziej się opłaca, ale my nie możemy pozwolić sobie na tak dalekie wypady - taka praca. Paliwo do takiej Rudy wyjdzie z 600zł, więc jak to mój mąż powiedział "To dla 400 złotych mamy się tłuc na drugi koniec Polski? Daj spokój". I obruszył się na mnie, że w ogóle takie rzeczy wymyślam. Poszukam poradni bezpłatnej, ale raczej w naszych okolicach, Warszawa - Olsztyn - Białystok.
|
#3305 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziś ok,postaram się więcej leżeć.
Cytat:
![]() Mi się bardziej podobają turkusowe
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#3306 |
|
Zadomowienie
|
Iza nie przemęczaj się i leż jak najwięcej
Anitka miło się czyta takie posty. Bardzo się ciesze, że wszystko ok. Mleb super wieści ![]() Jana czekamy na dobre wiadomości z wizyty. Maga co do robaczków też miałam i uważam, że samo sprzątanie może nie pomóc,bo one lubią wracać. Ja założyłam na jakiś czas taki plaster na mole spożywcze przykleja się go w szafce i on przyciąga to robactwo. Ja dzisiaj na 13 do pracy, idę szykować jedzonko i zbieram się. Pozdrawiam
|
#3307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3308 |
|
Zakorzenienie
|
Iza u mnie jest na tej etykiecie na słoiczku...ale ja mam WANILIOWĄ i może tylko na niej jest?
Umyłam wczoraj okno w kuchni a dziś balkonowe...zastanawiam się na jakie firanki zmienić obecne
Dla świata Byliście tylko cząstką, dla Nas całym światem.... 26,01,2011[*] 23,04,2013[*] Nasze Szczęście- IGOREK Edytowane przez agatkaa1 Czas edycji: 2013-10-09 o 11:27 |
|
|
|
#3309 |
|
Zadomowienie
|
Hej!
Wadera- w poradni na Sobieskiego w Warszawie maja (a przynajmniej mieli) przyzwoite terminy wizyt. Przedzwon moze tam? Tylko nie umawiaj sie do faceta, tylko do babki. Jedna młoda fajna, druga starsza zakrecona, ale ujdzie. Facet to kosmita, po wizycie u niego pacjentki nastawione sa tak, ze nic tylko szukać mocnej gałęzi... |
|
|
|
#3310 |
|
Konto usunięte
|
Agatko tak, ja mam waniliową i karmelową i na waniliowej jest 3, ale to chodzi o moc kawy chyba, a nie aromatu
|
|
|
|
#3311 |
|
Zadomowienie
|
Agatka, wyzdrowialas juz?
|
|
|
|
#3312 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cześć
![]() Udanego i ciekawego szkolenia Mlebi super dobra wiadomość ![]() Cytat:
Teraz też mnie niejednokrotnie coś zaboli, zwłaszcza jak wstanę gwałtownie albo przewrócę się na drugi bok jak leżę. Staram się jednak nie panikować i wierzę że to bóle związane z rozciąganiem macicy i przestawianiem wszystkiego się w środku. Powiem Wam tak szczerze, że czasami sama sobie się dziwię, że nie panikuję "aż" tak bardzo.. wiadomo strach, lęk i czarne myśli niestety mnie nachodzą, ale z całych sił staram się programować pozytywnie. [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43183031] Mnie to Genom powinien odpalić po 1% z kasiorki, który dostanie z NFZu za każdą pacjentkę z tego forum :P [/QUOTE] Perse jak Artur dzisiaj po wczorajszym szczepieniu? doszedł bidulek do siebie? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Firany bardzo ładne Cytat:
bo ja spałam do 11-30 i zdążyłam jedynie zjeść śniadanie ![]() I miałam przed chwilą tel. z pracy i tak mi jakoś dziwnie. Dzwonił szef, że zamierza zatrudnić kogoś na moje zastępstwo bo nie wyrabiają. Ostatecznie nie zatrudni tej osoby na mnie, bo ja jestem na l4 ale na inną dziewczynę która jest na wychowawczym. No i niby jasne - jest praca którą trzeba zrobić, a pozostali się nie rozdwoją.. ale tak mi jakoś przykro się zrobiło.. bo ja planuję wrócić do pracy chyba jeszcze w październiku. Powiedziałam mu o tym i się bardzo ucieszył, ale zaznaczył, że najważniejsze wg, niego jest moje zdrowie. Ech.. może przesadzam z tą przykrością.. bo w sumie zadzwonił, uprzedził, i jeszcze się cieszył że chcę wrócić.. Sama nie wiem. Jakoś tak dziwnie się poczułam z myślą że chcą mnie zastąpić kimś innym.. przesadzam ? |
|||||
|
|
|
#3313 |
|
Konto usunięte
|
Anitko dziękuję, wciąż dużo śpi, ale nie płacze, uśmiecha się
![]() Co do pracy, u mnie nie byli zadowoleni, że poszłam na L4 ![]() Więc być może nie przesadzasz, może lubisz swoją pracę, ale w sumie ładnie z ich strony. |
|
|
|
#3314 |
|
Zakorzenienie
|
spuchła mi cała warga i nie wiem od czego! w momencie zrobiła mi się wielka bulwa na górnej wardze na samym środku...
Dla świata Byliście tylko cząstką, dla Nas całym światem.... 26,01,2011[*] 23,04,2013[*] Nasze Szczęście- IGOREK Edytowane przez agatkaa1 Czas edycji: 2013-10-09 o 16:41 |
|
|
|
#3315 |
|
Konto usunięte
|
Agatka a nie jest to jakieś uczulenie? Nie użyłaś żadnego nowego kosmetyku?
|
|
|
|
#3316 | |
|
Zakorzenienie
|
agatko- a nie ugryzło Cię coś? może jakieś uczulenie (od leków?) kurcze nie wiem ale domyślam się, że musi Cię to drażnić. Boli?
Piękne jedne i drugie wachlarze- miałam podobne mieć w salonie i nie potrafiłam się zdecydować to mnie przekabocili na zwykłe, najzwyklejsze Cytat:
![]() coś czuję, że będę najczęściej wzywaną matką do szkoły a wcześniej do przedszkola (tak, pedagog, który swojego dziecka wychować nie potrafi) anitko- miałam podobne odczucia gdy będąc na zwolnieniu lekarskim ciążowym dowiedziałam się, że za 2 tygodnie przychodzi osoba za mnie miałam też 100% zapewnienie Dyrektora, że po długim L4 i macierzyńskim wracam na swoje stanowisko a jednak tak bardzo mi smutno było...i dziwnie, że jest ktoś na moim miejscu a Ty koniecznie chcesz wracać teraz do pracy? ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- iza, jana - wiem, że się powtarzam ale proszę się oszczędzać! ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- Perse- to Ty ostatnio poddałaś ostrej krytyce "Pierwszy rok życia dziecka", że mnóstwo bzdur tam wypisali? ![]() właśnie jestem na kupnie "Drugi i trzeci rok życia dziecka" chociaż z kasą krucho ale jestem fanką tego cyklu
|
|
#3317 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43193259]Agatka a nie jest to jakieś uczulenie? Nie użyłaś żadnego nowego kosmetyku?[/QUOTE]
Cytat:
nie boli ale drażni i głupie uczucie to jest, bo to taka bulwa i cieknie z niej płyn jakiś.... Zebra ja do salonu to bym chciała taki piękny batyst z gipiurą więc mu mówię ok sam wybrałeś a jak cenę zobaczył....to się za głowę chwycił...hihi
|
|
#3318 |
|
Konto usunięte
|
Tak, bo dla mnie rady typu: kciuk jest lepszy do ssania od smoczka lub: możesz podpierać 3 miesięczne dziecko do siadania są głupie. Ale poza tym jest tam dużo fajnych tematów i ogólnie nie żałuję, że kupiłam tę książkę, tylko trzeba umieć oddzielić te bzdury.
|
|
|
|
#3319 |
|
Zakorzenienie
|
agatko- ale to chyba nie takie drogie? ja do samego salonu liczyłam na wachlarze kilkaset złotych...
piękne te wachlarze ale nie na mój salon- faktycznie wyglądałoby jak w kaplicy bo ma duże okna i to dwa obok siebie ale chyba się uprę na wachlarz w przedpokoju
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2013-10-09 o 14:07 |
|
|
|
#3320 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Na razie nikt tam nie odbiera, ale będę jeszcze próbować. A póki co najbliższy termin jaki znalazłam to 6 grudnia w Białymstoku. To już bardziej "ludzki" termin ![]() P.S. Dodzwoniłam się, ale w tej chwili wstrzymali badania, do połowy listopada...
Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy. Edytowane przez wadera4 Czas edycji: 2013-10-09 o 14:08 |
||
|
|
|
#3321 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43193546]Tak, bo dla mnie rady typu: kciuk jest lepszy do ssania od smoczka lub: możesz podpierać 3 miesięczne dziecko do siadania są głupie. Ale poza tym jest tam dużo fajnych tematów i ogólnie nie żałuję, że kupiłam tę książkę, tylko trzeba umieć oddzielić te bzdury.[/QUOTE]
ja często szukałam tam porad ale wiesz jak to jest- najlepszy poradnik o pielęgnacji i wychowaniu piszą nam nasze dzieci ![]() ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- wadera- data taka obiecująca i optymistycznie nastawiająca, 6 grudnia
|
#3322 |
|
Zakorzenienie
|
no wiesz dla chłopa 60zł na jedno małe okienko to dużo kasy tym bardziej że do dużego okna potrafię kupić całą firankę za 100zł....
|
#3323 |
|
Zadomowienie
|
Agatka, Jak w momencie to tak napuchlo to reakcja alergicznia.
Weź sobie jakis lek p/histaminowy (zyrtec itp), wypij wapno, możesz posmarowac fenistilem (jak masz). Mi tak sie zdarzyło dwa razy i tez nie bardzo wiem od czego. Takie mrowienie, sztywnienie.. Look w lusterko i niespodzianka ![]() Korzystając z ładnej pogody nastawilam pierwsze pranie. ![]() Na pierwszy rzut poszły pieluchy. W tej mojej przesadzonej ilości zajęły dwie pralki Koleżanki mnie zmobilizowaly a właściwie ochrzanily, ze juz najwyższa pora... a mnie sie wydaje, ze mam czasss. ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- Wadera, kurcze szkoda. Myślałam ze tam sie uda. Ja akurat dzwonilam równy rok temu... 1 października miałam 2# i jeszcze w październiku mi sie udało na wizytę załapać. Chyba nawet 2 tygodni nie czekalam. Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2013-10-09 o 14:30 |
|
|
|
#3324 |
|
Zakorzenienie
|
katar mnie dopadła, mam nadzieję, że Ksi nie zarażę
|
#3325 |
|
Zakorzenienie
|
Anita
Mi też było trochę przykro jak od września zatrudnili kogoś na moje miejsce, ale co zrobić? Wtedy też myślałam że przecież wrócę ale nic z tego. Od kilku dni zaczynają mnie już plecy boleć, nie mogę długo siedzieć więc widzę plusy domu. W tamtej ciąży pracowałam do 30 tyg, męczyła się, nikt mi orderu za to nie dał, ani nie potraktował lepiej więc mam teraz gdzieś
|
#3326 |
|
Zakorzenienie
|
Kubek przyłożyłam zioła szwedzkie...szczypało jak jasna cholera....ale już jest o niebo lepiej
dzięki na przyszłośc będę wiedzieć! Noooo i najwyższa pora robić pranie
|
#3327 |
|
Zakorzenienie
|
Kubeczku - Ty pisałaś o badaniach na poziom wit D w organizmie? Napiszesz mi coś więcej na ten temat?
Do kiedy zaleca się podawanie dziecku wit D? Nie podawałam przez ostatnie 2 tygodnie ale od 2 dni znowu podaję.
|
#3328 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chciałabym wrócić choć na chwilę do ludzi. Cytat:
ale tak po prostu chciałabym popracować. Póki co brzuszek jest maleńki, w pracy w każdej chwili mogłabym wstać, pospacerować. Sama nie wiem Muszę to jeszcze z tż przedyskutować.Cytat:
masz czas, ale on się kurczy i coraz bliżej godzina "0" ![]() Zeberko na katar polecam sposób podany kiedyś przed Measie - na noc zagrzać sól w szklance w mikrofali, przesypać do np. skarpety i położyć na czoło między oczy i trzymać aż sól się wystudzi. Działa cuda !!! Agatko dobrze, że już lepiej bo faktycznie nie wyglądało to ciekawie. |
|||
|
|
|
#3329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czy któraś z Was ma w pdf "zabawy fundamentalne"?
|
|
#3330 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
wreszcie
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:17.

bo wczoraj mi umknęło! 

Dużo leże ,nic nie sprzątam,przygotowuje tylko obiad i sobie jedzenie cukrzycowe.Mam schizy że urodze wcześniaka
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Muszę to jeszcze z tż przedyskutować.