Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-09, 08:34   #1591
BlackSanctum
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X

Muszę iść do apteki po ibum w takim razie, bo mam tylko paracetamol... Wydaje mi się, że trochę jej spadła ta gorączka, ma chłodniejsze czółko, zaraz zmierzę...
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 08:37   #1592
e_vel
Wtajemniczenie

HEj
nie nadrabiam, nie mam ani sił ani czasu rozłożyło mnie konkretnie, nie wiem jak funkcjonuje wogóle jeszcze torta muszę dziś upiec a jutro dekorować, jutro "ślubowanie" mojego przedszkolaczka, pojutrze Dzień NAuczyciela więc skoro jestem w 3 to muszę iść.

Apropo mieszkania w dziurach to my mamy aż 2 sklepy spożywcze jak za PRL-u i to by było na tyle.

Maja mi daje w kość nadal i wogóle jej na sekundę nie idzie samej zostawić na pół metra bo na wszystko się wspina i staje. Nawet mojej nogi sie chwyci i wstanie więc mam co robić

Nie gniewać się proszę na mnie. Odezwę się pewnie w lub po weekendzie, ale Was moze podczytam jakoś.
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 08:52   #1593
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
HEj
nie nadrabiam, nie mam ani sił ani czasu rozłożyło mnie konkretnie, nie wiem jak funkcjonuje wogóle jeszcze torta muszę dziś upiec a jutro dekorować, jutro "ślubowanie" mojego przedszkolaczka, pojutrze Dzień NAuczyciela więc skoro jestem w 3 to muszę iść.

Apropo mieszkania w dziurach to my mamy aż 2 sklepy spożywcze jak za PRL-u i to by było na tyle.

Maja mi daje w kość nadal i wogóle jej na sekundę nie idzie samej zostawić na pół metra bo na wszystko się wspina i staje. Nawet mojej nogi sie chwyci i wstanie więc mam co robić

Nie gniewać się proszę na mnie. Odezwę się pewnie w lub po weekendzie, ale Was moze podczytam jakoś.
Skąd ja to znam
Kuruj się i wracaj do nas

---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ----------

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Muszę iść do apteki po ibum w takim razie, bo mam tylko paracetamol... Wydaje mi się, że trochę jej spadła ta gorączka, ma chłodniejsze czółko, zaraz zmierzę...
I jak? Spadła trochę?

Dziewczyny doświadczone w gorączkowaniu-powiedzicie czy gorączkę można zbijać naprzemiennie syropem i czopkami? Wtedy też co 4 godziny?
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 09:02   #1594
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość

Dziewczyny doświadczone w gorączkowaniu-powiedzicie czy gorączkę można zbijać naprzemiennie syropem i czopkami? Wtedy też co 4 godziny?
jak Daria miała ostatnio gorączkę to kazali naprzemiennie czopkami i syropem. Co 4 h.

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

A tak wogóle
cześć
Stary 2013-10-09, 09:06   #1595
ewadylewska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Nam pediatra dał skierowanie.

ale pediatra dal skierowanie do gastrologa czy na usg brzuszka? bo nie wiem do kogo iść, czy do określenia refluksu wystarczy ze zrobimy jej usg??
Stary 2013-10-09, 09:12   #1596
mala_19kw
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43187720]Bo ona jest wyjatkowa
Dobry, wlasnie sie karmimy i mam niecne plany wobec meza zaraz przed praca.[/QUOTE]

O żesz

Szalejesz mamuśka
Rozumiem że tak regenerujesz się po weekendzie?

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
jak Daria miała ostatnio gorączkę to kazali naprzemiennie czopkami i syropem. Co 4 h.

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

A tak wogóle
cześć

Dobrze wiedzieć Dzięki
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 09:24   #1597
nancykenator
Zakorzenienie

heloł

meduzzka zazdroszczę kominka

hje zazdroszczę pomocnika w postaci Polusi liżącej podłogę

pstryczek dobrze, że Kubuś osłuchowo czysty

Lady Twój Pietraszko dorasta

Mała za samodzielne usypianie Oskarka

dawno nie było fewci , ciekawe jak się czuje?

miałam wczoraj super poważną rozmowę z tż :/
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 09:31   #1598
misia1505
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Hej laseczki Do jutra jestem na zwolnieniu przez tę grypę żołądkową, ale co dziwne wcale nie mam ani wymiotów ani biegunki - oczywiście wcale nie narzekam - tylko dopadła mnie wysoka gorączka, ból brzucha i totalne osłabienie.

Domcia od wczoraj rana jest u moich rodziców - już tak strasznie za nią tęsknię, ale jeszcze dziś zostanie. Boję się o nią, żeby się nie zaraziła. Podobno ładnie spała w nocy -tylko raz się budziła na jedzenie i ogólnie jest grzeczna.

O fajnie, zaraz zerkę na stronkę

Przykro mi
zdrówka życzę i dla Dominisi, dzielna dziewczynka

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
No jak nigdy nawet w weekend jest więcej postów. Obejrzę chyba kolejny odcinek Lekarzy
właśnie, chciałam popisać a tu nie ma postów, nie chciałam wracać się do tyłu bo za dużo, postaram się być w miarę na bieżąco.
Lenka zasnęła więc lecę dalej.
Stary 2013-10-09, 09:32   #1599
bijkora
Rozeznanie

Witam z rana
Ale fajna noc za nami Nada spała od 19.40 do 5 rano, o 5 przerwa na trochę zabawy, butla i dalej spała do 8 Tzn ja spałam, dopóki nie zaczeła krzyczeć na mnie z łożeczka Codziennie budzi mnie okrzykami HEEJJJJ, z takim akcentem jak jakiś góral co najmniej
A to wszystko dlatego że wtryniła 280ml kaszy manny na noc Olaboga ile to dziecko moze zeżreć

Włosomaniaczka

Stary 2013-10-09, 09:32   #1600
nancykenator
Zakorzenienie

pędzę jeszcze do k., ciekawe co tam Sylwia napisała...
Stary 2013-10-09, 09:38   #1601
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Dziękuję

Radical mi nawet służył, bardzo lubię serum z tej serii http://www.farmona.pl/pielegnacja-wl...szczonych.html

W ogóle to mi fryzjerka ostatnio polecała na wypadanie olejek arganowy, ale żadnej konkretnej nazwy specyfiku nie chciała powiedzieć. Tylko mówiła, żeby pójść do hurtowni fryzjerskiej i tam popatrzeć.

Fajne buty, ale ja bym się pewnie zabiła kurde, muszę zacząć znowu na obcasach chodzić, bo przez ciążę przerwa i nie umiem się wkręcić na nowo
A Tobie nadal wypadaja wlosy po ciazy czy wczesniej tez mialas z tym problem?
Jesli to objawy "pociazowe" to nie sadze, ze mozemy cokolwiek z tym zrobic...

W hurtowniach pewnie maja kosmetyki z olejkiem arganowym w skladzie. Na wlosy mozna tez stosowac czysty olejek (drogi niestety), np.: http://www.zrobsobiekrem.pl/pl/p/Ole...ORYZOWANY-/461

Szczerze mowiac szkoda by mi go bylo stosowac na skore glowy...

Na wypadanie polecam Ci wcierki:
- Joanna Rzepa: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...acniajaca.html
- Jantar: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...ra-wersja.html (ta tez przyspiesza porost)
- https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...826493#r826493
- dobre opinie ma takze ten olejek: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...826497#r826497 choc sama go nie mialam

Ja sie tylko boje, ze nie bede miala gdzie chodzic w takich butach
bo na dzwiganie wozka srednio sie nadaja :P

Co za noc
Miliard pobudek. Od 4 do 6 Kubełek budził sie co 20min! Lezenie i przytulanie nie pomagalo. Bralam na rece, zasypial, a po odlozeniu zaczynalo sie walenie nozkami w lozko i znow to samo.

---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

nancy, i jak po rozmowie z TZ?

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 09:44   #1602
bijkora
Rozeznanie

Szklanka Możesz pić pokrzywę i skrzyp Mi w ciągu 2 tygodni po tej mieszance włosy przestały wypadać Jeszcze brałam do tego Calcium Pantotenicum Ale to juz bardziej na porost. Może być też olej rycynowy na skalp, tylko to cholerstwo ciężko nałożyć i nie tak łatwo zmyć, po podgrzaniu jest lepiej Od Jantaru wypadały mi jeszcze bardziej, tylko że po nim mam mega wysyp bejbików

Włosomaniaczka

Stary 2013-10-09, 09:50   #1603
misia1505
Rozeznanie

co do ubranek to ja mam trochę od siostry po Alicji, wielkościowo to lenka nie dużo mniejsza ale drobnica przy Ali, tylko że jak mi się coś podoba większego to kupuję i daję najpierw dla Ali i potem do nas wracają
dostałam kilka od tż bratowej ale szczerze jeszcze nic nie założyłam, a przepraszam, body, nie podobają mi się te ciuchy, ostatnio dostała jakąś bluzkę z kołnierzykiem, szerokie rękawy zakończone falbanką- to nie dla mojej lenusi najlepsze jest to że ona zawsze mówi że jej Laura to miała takie śliczne ubranka z Anglii dla kogo śliczne to śliczne
chodzi o to że ja jej od czasu do czasu daję coś dla małego (10 miesiecy)po siostrzeńcu lub z ciuchów od siostry ale fajne bluzki czy spodnie, kurteczkę, ostatnio adidast reebok-a ze światełkami (chciałam porzyczyć) bo zimno a on bez butów (ona twierdzi że wszystko ma dla niego i tyle butów a dziecial w samych skarpetkach chodzi) to chce mi się odwdzięczyć. sytuacja z przed tygodnia, dzwoni że ma dla mnie kilka bodów (mówiłam że muszę kupić), mówię do tż a on tekst
"niech ona już lepiej nic nie przynosi" po tej bluzce co przyniosła

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Kochane, napisąłam w klubie, o sobie, w czystkach bo mi sie wydało najbardziej odpowiednio... całuje mocno
lece czytać
lenka już nie śpi
Stary 2013-10-09, 09:53   #1604
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Nancy jak po rozmowie ???

Jak mi się nie chce obiadu gotować :banghead::banghead: a wczoraj też nie było.

Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 09:55   #1605
nancykenator
Zakorzenienie

nawijko Aga w sumie nijak, on się czuje zaniedbany przeze mnie i że liczy się tylko Kubuś :/ szkoda, że nie pamięta już jak ja się czułam w ciąży... ehhh
Stary 2013-10-09, 10:08   #1606
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
heloł

meduzzka zazdroszczę kominka

hje zazdroszczę pomocnika w postaci Polusi liżącej podłogę

pstryczek dobrze, że Kubuś osłuchowo czysty

Lady Twój Pietraszko dorasta

Mała za samodzielne usypianie Oskarka

dawno nie było fewci , ciekawe jak się czuje?

miałam wczoraj super poważną rozmowę z tż :/
Cytat:
nawijko Aga w sumie nijak, on się czuje zaniedbany przeze mnie i że liczy się tylko Kubuś :/ szkoda, że nie pamięta już jak ja się czułam w ciąży... ehhh
ojjj.... i znów wracamy do tego, że opieka nad dzieckiem trwa CAŁĄ DOBĘ i nie ma przerwy.
O co chodzi z zaniedbaniem? brak wspólnie, we dwójkę spędzanego czasu czy coś innego? jakieś postanowienia i wnioski?
Tuulę. Wy się bardzo kochacie i to widać, dacie sobie radę

My ostatnio się przytulamy w drugim pokoju tuż po zaśnięciu Młodej, wtedy wiadomo, że mam chociaż tę godzinę , dużo to daje
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 10:15   #1607
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Laski, Oliwka ma 38,3 stopnie gorączki! Co to może być? Nie ma poza tym żadnych objawów czegokolwiek - nie kaszle (i nie kaszlała nadmiernie w ostatnim czasie), nie wymiotuje, nie ma biegunki, generalnie nie widzę u niej niczego podejrzanego, aktualnie leży i się bawi, jest wesoła. Co to może być? Szaja? I co z tym robić? Kurczę, pediatra dopiero jutro przyjmuje u nas...
Chciałam być mądra i oryginalna z rana, ale jednak nic nie napiszę

Cytat:
O żesz

Szalejesz mamuśka
Rozumiem że tak regenerujesz się po weekendzie?
Laski, czy tylko ja zrozumiałam, że Szaji chodzi o podrzucenie Dorki mężowi do pilnowania?

-------------------------

Witam się
Dziś spańsko 20-7.30 Z jedną pobudką na papu, nie wiem o której.
I dziś ciąg dalszy pięknej polskiej jesieni Babie lato pełną gębą

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

Cytat:
Mówiłaś mu o tym?

Edytowane przez hje
Czas edycji: 2013-10-09 o 10:15
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 10:28   #1608
gojka24
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny.... Dawno mnie nie było... Nie mam zielonego pojęcia co u Was, bo nie jestem w stanie nadrobić... Możliwe, że Black pisała, że byłyśmy w szpitalu, bo na fejsie pisałam... Pisałam i tu na forum, ale widę, że się nie dodało....

Wszystko zaczęło się od kataru... Gorączki nie było, pediatra niczego nie zauważyła, uszka czyste, płucka też.... To było 2 tygodnie temu w środę... W piątek widać było, że mała zaczyna się gorzej czuć, więc planowaliśmy w poniedziałek znowu póść do pediatry.. w sobotę to samo... W niedzielę Paulina zaczęła dziwnie oddychać, tak strasznie szybko jakby przed chwilą biegała... i strasznie jęczała. Pojechaliśmy na pogotowie i od razu skierowanie do szpitala, nawet nie pozwolili nam pojechać do domu po rzeczy... Tylko jak najszybciej na oddział sie zgłosić. Droga z pogotowia do szpitala zajeła nam jakieś 5-10min w tym czasie mała zaczęła tracić przytomność... Oczywiście w szpitalu nie wierzyli nam, że to dziś się zaczęło, na początku potraktowali nas jakby dziecko kilka dni się dusiło a my dopiero teraz przyjechaliśmy.... NA szczęście mojej przyjaciółki mama jest pediatrą na oddziale, więc jak się dowiedzieli to już opieka super.... do poniedziałku Paulina leżała pod tlenem... Na szczęście bardzo szybko i dobrze zareagowała na antybiotyki... Co prawda spędziłyśmy w szpitalu 8 dni... Jesteśmy już w domu, mamy inhalacje i wracamy do formy...

Zastanawiam się kiedy mogę wyjść z nią na spacer??? Od niedzieli wieczora jesteśmy w domu, mała nie kaszle ani nic... Pogoda piękna... Jak myślicie???

Widziałam, że zastanawiacie się co jest dobre na wypadające włosy.. Ja osobiście polecam witaminę A+E w aptece jakieś 5zł 30 tabletek. Mi bardzo pomogła na osłabione włosy i paznokcie..

Postaram się być bardziej na bieżąco... Miłego dnia
gojka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 10:30   #1609
BlackSanctum
Zakorzenienie

Jak wychodziłam do apteki, to elektroniczny termometr (o dupę potłuc) pokazał mi 37,2 u małej, ale stwierdziłam, że i tak pójdę po Ibum... Dobrze zrobiłam, przy okazji kupiłam też termometr bezrtęciowy i co się okazało, jak wróciłam? Że mała ma 38,8! Strasznie płakusiała. Dałam Ibum, puściłam ulubioną piosenkę, zjadła mleczko, popiła herbatką i teraz śpi. Czuję po czółku, że temperatura spadła po Ibum, ma mniej więcej takie, jak ja... Moje biedactwo...
Stary 2013-10-09, 10:32   #1610
nancykenator
Zakorzenienie

Debrah to chodzi o wiele rzeczy... o to, że według niego dla mnie tylko Kubuś się liczy, że się go czepiam, jak coś robi nie tak przy Małym, że mało czasu razem spędzamy, potem naszło go na refleksje o zachowaniu Małego i hit, inne dzieci nie płaczą, są grzeczniejsze od Kuby i dlaczego? Bo on to robi specjalnie i w ogóle, czemu ja biegnę na każde jego zawołanie i tak od tego, że nie spędzamy ze sobą czasu zeszło na wychowanie Kuby, na to, że nie pozwalam nikomu zająć się Małym (ciekawe komu chętni aby zająć się Małym wala drzwiami i oknami) itd itp...
Stary 2013-10-09, 10:35   #1611
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Skąd ja to znam
Kuruj się i wracaj do nas

---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ----------

I jak? Spadła trochę?

Dajesz ibum po 4 godzinach czopek i po tych 4 godzinach znów ibum nawet jeśli gorączka nie wzrosła albo tylko delikatnie poszła do góry. Lekarka mi tłumaczyła, że lepiej utrzymywać zbitą temperaturę niż znów zbijać. Środki przeciw gorączkowe podajemy 3 doby.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 10:41   #1612
nancykenator
Zakorzenienie

gojka biedactwo myślę, że na chwilkę na spacer możecie wyjść...

Black zdrówka dla Oliwki

hje mówiłam, powiedziałam mu też czyją winą jest to, że nigdzie nie wychodzimy... ostatni raz razem byliśmy dwa lata temu jak odbieraliśmy zaproszenia na ślub i poszliśmy na gorącą czekoladę, od tamtej pory nigdzie nie byliśmy i żeby teraz nie mówił, że jest Kubuś i jesteśmy uziemieni, bo jesteśmy rodziną, jest nas troje i teraz musimy się nauczyć spędzać wspólnie czas. Nie pisałam Wam o tym, bo ja jakoś tak nie lubię pisać o sobie ale w ciąży miałam tylko Was, tż cały dzień w pracy a jak wracał i chciałam z nim gadać to mówił, że jemu wystarczy, że jesteśmy razem, że razem siedzimy sobie (tzn on przy kompie a ja przed tv), gdyby nie Wy to bym nawet nie miała do kogo gęby otworzyć,a teraz jemu się przypomina, że ze mną czasu nie spędza oczywiście doszło do tego, że według niego o siebie nie dbam tzn nie dbam o swoje zdrowie, co jest prawdą bo nie lubię chodzić po lekarzach
Stary 2013-10-09, 10:41   #1613
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Dajesz ibum po 4 godzinach czopek i po tych 4 godzinach znów ibum nawet jeśli gorączka nie wzrosła albo tylko delikatnie poszła do góry. Lekarka mi tłumaczyła, że lepiej utrzymywać zbitą temperaturę niż znów zbijać. Środki przeciw gorączkowe podajemy 3 doby.
Dobrze wiedzieć, może mi się to przydać na dzisiaj, bo - jak pisałam - jestem kompletnie zielona. Oby to nie było nic poważnego, bo już drżę. Panikara ze mnie chyba.
Stary 2013-10-09, 10:45   #1614
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
Ile ile?
Nie wiem Ale spróbować nie zaszkodzi
Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
fajnie Wam; nam kurde nikt za bardzo nic nie chce dawać

ale taki normalny czy bio?
O kurcze.... Normalny chyba, taki pod piec podłączony, kopcący.
Cytat:
A Oskar zjadł właśnie kawał gazetki z Biedronki. I rozsiadł się, przewracał kartki i przeżuwał jak gumę

Po chwili zauważyłam że taki kawał ma w buzi ale mi nie oddał
No, moja księżna też zajada książki np. ;/
Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
U nas dokładnie to samo. Pola zamyka buźkę na amen, a jeśli jakimś cudem przepchnę palec między zębami, to kasuje równo

---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ----------

Zapomniałam napisać.
Pola sobie pełzała po salonie, a że ciepło było, to drzwi na pole (na dwór) były otwarte. I ona zawsze się w nich bawi i obserwuje wszystko Próg jest dość wysoki, z kantem i plastikowy. Więc przez niego nie przechodziła nigdy.
Ja sobie prasuję i drzwi mi ją centralnie zasłaniały, poszłam zanieść nasze ciuchy do pokoju, a za chwilę mama mnie woła, bo akurat w ogródku była. I się okazało, że Pola sobie wyszła na balkon , a on jest bez barierek, taki "przejściowy" na dwór. Mama ją zobaczyła, jak była dosłownie metr od krawędzi
No i chcieliśmy sprawdzić, jak ona sobie to przejście wykombinowała, więc dałam ją jeszcze raz do środka. A ona sobie do czworaków stanęła i się bujała przód-tył, i w końcu zrobiła tak, że ten próg miała centralnie pod środkiem brzucha. No i potem już po prostu po nim przejechała sobie na zewnątrz
A na balkonie się wkurzała, bo betonowy, a ona pełza przez podciąganie się rękami, więc ją hamowało nieźle
O kurde, te dzieci tak szybko się zmieniają, tzreba mieć oczy na plecach!!
Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Tak na szybko fote wam chcialam pokazac

A marita jezdza moja mama tesc i tesciowa, nie lubia liry, takze jak z nimi na spacer ide to bierzemy zawsze czolga (bo ktos kiedys pytal )

Dobranocka i do jutra!

Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e
Ale lowelas!!
Cytat:
Laski, Oliwka ma 38,3 stopnie gorączki! Co to może być? Nie ma poza tym żadnych objawów czegokolwiek - nie kaszle (i nie kaszlała nadmiernie w ostatnim czasie), nie wymiotuje, nie ma biegunki, generalnie nie widzę u niej niczego podejrzanego, aktualnie leży i się bawi, jest wesoła. Co to może być? Szaja? I co z tym robić? Kurczę, pediatra dopiero jutro przyjmuje u nas...
O kurczę a nie reaguje tak na zęby czasem???
Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
Dzień dobry, u nas dzisiaj pobudka po 6
ale dzięki temu buraczkowa dla Hani wstawiona, żurek dla nas wstawiony, kuchnia posprzatana, pranie wstawione, nawet się umyć zdążyłam przed wyjściem Tż
Ładnie dzień rozpoczęłaś

Musimy koniecznie kupić nową kanapę bo jak śpimy z Niuniasem to ja mam 40 cm, TŻ 40 cm a Maluch w środku rozwalony na jakiś metr....
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 10:49   #1615
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Kochane przepraszam, że mnie nie ma, ale za dużo sobie wzięłam na głowę, do tego zapalenie okostnej boli bardzo Postaram się poczytać co u Was jak wyjdziemy z Małą na spacer, o ile zechce zasnąc

Buziaki przeogromne dla was
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 10:55   #1616
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość
W domu wszyscy o mnie zapomnieli, nawet własna matka, nikt z rodziny do mnie nie zadzwonił, ani nie pamietał. Nawet Paweł.. no chyba że szykuje coś dla mnie, w co wątpi, przecież i tak go nie ma i ma wrócić dopiero w czwartek. Aż łezka mi się w oku kręci...
Ja tego nie rozumiem Jak można zapomnieć o urodzinach najbliższej osoby??? U mnie NIGDY się takie coś nie zdarzyło.
Współczuję
A jak Tż?? Zrobił Ci jakąś niespodziankę????

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Biedronka, Kerfur, Lidl - 10 km drogi, Tesco - 20 km, pozostałe - 30 km (Tarnów) lub 70 km (Kraków ) Nawet H&M chyba najbliżej jest w Tarnowie
współczuję

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
cholera, przegrałam licytację spodni rurkowych dla młodego a myslałam, że taka cwana jestem i mi snajper nie potrzebny muszę kupić Filipowi jeszcze jakieś rurki, bo TŻ z nim w normalnych dzinsach nie wyjdzie, bo mówi, że młody wygląda jak obwieś w nich
OMG dobry jest

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Tak na szybko fote wam chcialam pokazac

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
A moj tz mnie dzisiaj zbesztal, ze kupilam malem sweterki w lidlu ze sztucznego materialu powiedzial, zebym tylko nie pochwalila sie tesciowej bo mi karze wyrzucic

gdzie mój by tam zwracał uwagę na takie coś

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
W ogóle to ja zauważyłam, że jak moja Mała ma ubranie w innym kolorze niż różowy to od razu wszyscy gadają, że jaki śliczny synek Nie wiem czemu chłopczyk może mieć zielone albo białe ubranko, a dziewczynka już nie
Ja ostatnio Darii ubrałam różową bluzeczkę. I pani w przychodni powiedziała
"o jaki chłopczyk ładny" .
Ja mówię " to dziewczynka"
a ona " o jaka księżniczka ładna"

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2013-10-09 o 10:57
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 10:56   #1617
hje
Zakorzenienie

Rany, Gojka, straszne Ja bym się chyba spłakała na Twoim miejscu... Dobrze, że teraz lepiej, oby już nie wróciło!
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 11:00   #1618
bijkora
Rozeznanie

Mam pytanie. Dlaczego nie powinno gotować zupek dla malucha na mięsku?
Widziałam że Blogerka wcześniej o tym wsponiała. Ja gdzieś tak od 2 miesięcy normalnie gotuję na piersi z kurczaka, albo na kawałku królika i to ma inny smak, Nadii to lepiej idzie.

I jeszcze co Wasze maluchy pija w ciągu dnia?
Odkąd skończyły się upały moj Robal nie chce wcale pić, co najwyżej 30ml herbatki. Soki by piła litrami, tylko że nie Bobofruty, ale zwykły Kubus ,albo Leon rozcieńczony wodą. Ale tam jest dużo cukru. Nie będe jej tym przeciez pasła i zapychała. Był taki czas, że na kasze beee, zupki i deserki beee, owoce beeee, a przez cały dzień tylko te cholerne soki, ale już przeszło. Woda też za bardzo nie idzie, 2 łyki i koniec. Jedyne co jest w stanie wypić to zwykła czarna herbata. Teraz popija Lipton o smaku owoców leśnych a do tego 1/4 łyżeczki cukru. Taka herbata wydaje mi się lepsza dla dziecka niż te granulowane dzieciowe hebatki, w których soku jest 1%. Co myślicie ?

Włosomaniaczka

Stary 2013-10-09, 11:03   #1619
BlackSanctum
Zakorzenienie

Dziewczyny, a ten odstęp między czopkiem, a syropem musi być idealnie zachowany? Tzn to muszą być co do minuty 4h? Kurczę, nic nie wiem, jestem niedoinformowana na maksa.
Stary 2013-10-09, 11:05   #1620
bijkora
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny, a ten odstęp między czopkiem, a syropem musi być idealnie zachowany? Tzn to muszą być co do minuty 4h? Kurczę, nic nie wiem, jestem niedoinformowana na maksa.
Jak Nadia wcześniej chorowała, to lekarka nam mówiła że jak by coś to mozna dać i po 3 godzinach, ale wiadomo co lekarz to inna opinia.
Zdrówka dla Oliwki

Włosomaniaczka

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości