|
|
#1591 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X
Muszę iść do apteki po ibum w takim razie, bo mam tylko paracetamol... Wydaje mi się, że trochę jej spadła ta gorączka, ma chłodniejsze czółko, zaraz zmierzę...
|
|
|
|
#1592 |
|
Wtajemniczenie
|
HEj
![]() nie nadrabiam, nie mam ani sił ani czasu rozłożyło mnie konkretnie, nie wiem jak funkcjonuje wogóle jeszcze torta muszę dziś upiec a jutro dekorować, jutro "ślubowanie" mojego przedszkolaczka, pojutrze Dzień NAuczyciela więc skoro jestem w 3 to muszę iść.Apropo mieszkania w dziurach to my mamy aż 2 sklepy spożywcze jak za PRL-u i to by było na tyle. ![]() Maja mi daje w kość nadal i wogóle jej na sekundę nie idzie samej zostawić na pół metra bo na wszystko się wspina i staje. Nawet mojej nogi sie chwyci i wstanie więc mam co robić ![]() Nie gniewać się proszę na mnie. Odezwę się pewnie w lub po weekendzie, ale Was moze podczytam jakoś. |
|
|
|
#1593 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kuruj się i wracaj do nas ![]() ---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- Cytat:
Dziewczyny doświadczone w gorączkowaniu-powiedzicie czy gorączkę można zbijać naprzemiennie syropem i czopkami? Wtedy też co 4 godziny?
|
|
#1594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- A tak wogóle cześć
|
|
#1595 |
|
Zadomowienie
|
ale pediatra dal skierowanie do gastrologa czy na usg brzuszka? bo nie wiem do kogo iść, czy do określenia refluksu wystarczy ze zrobimy jej usg??
|
#1596 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43187720]Bo ona jest wyjatkowa
![]() Dobry, wlasnie sie karmimy i mam niecne plany wobec meza zaraz przed praca.[/QUOTE] O żesz Szalejesz mamuśka ![]() Rozumiem że tak regenerujesz się po weekendzie? ![]() ---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Cytat:
Dobrze wiedzieć
|
|
#1597 |
|
Zakorzenienie
|
heloł
![]() meduzzka zazdroszczę kominka ![]() hje zazdroszczę pomocnika w postaci Polusi liżącej podłogę ![]() pstryczek dobrze, że Kubuś osłuchowo czysty ![]() Lady Twój Pietraszko dorasta ![]() Mała za samodzielne usypianie Oskarka ![]() dawno nie było fewci , ciekawe jak się czuje? miałam wczoraj super poważną rozmowę z tż :/ |
|
|
|
#1598 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dla Dominisi, dzielna dziewczynka ![]() ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Cytat:
Lenka zasnęła więc lecę dalej.
|
|
#1599 |
|
Rozeznanie
|
Witam z rana
![]() Ale fajna noc za nami Nada spała od 19.40 do 5 rano, o 5 przerwa na trochę zabawy, butla i dalej spała do 8 Tzn ja spałam, dopóki nie zaczeła krzyczeć na mnie z łożeczka Codziennie budzi mnie okrzykami HEEJJJJ, z takim akcentem jak jakiś góral co najmniej ![]() A to wszystko dlatego że wtryniła 280ml kaszy manny na noc Olaboga ile to dziecko moze zeżreć
|
|
#1600 |
|
Zakorzenienie
|
pędzę jeszcze do k., ciekawe co tam Sylwia napisała...
|
|
|
|
#1601 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesli to objawy "pociazowe" to nie sadze, ze mozemy cokolwiek z tym zrobic... W hurtowniach pewnie maja kosmetyki z olejkiem arganowym w skladzie. Na wlosy mozna tez stosowac czysty olejek (drogi niestety), np.: http://www.zrobsobiekrem.pl/pl/p/Ole...ORYZOWANY-/461 Szczerze mowiac szkoda by mi go bylo stosowac na skore glowy... Na wypadanie polecam Ci wcierki: - Joanna Rzepa: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...acniajaca.html - Jantar: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...ra-wersja.html (ta tez przyspiesza porost) - https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...826493#r826493 - dobre opinie ma takze ten olejek: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...826497#r826497 choc sama go nie mialam Ja sie tylko boje, ze nie bede miala gdzie chodzic w takich butach ![]() bo na dzwiganie wozka srednio sie nadaja :P Co za noc ![]() Miliard pobudek. Od 4 do 6 Kubełek budził sie co 20min! Lezenie i przytulanie nie pomagalo. Bralam na rece, zasypial, a po odlozeniu zaczynalo sie walenie nozkami w lozko i znow to samo. ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- nancy, i jak po rozmowie z TZ? |
|
|
|
|
#1602 |
|
Rozeznanie
|
Szklanka Możesz pić pokrzywę i skrzyp
Mi w ciągu 2 tygodni po tej mieszance włosy przestały wypadać Jeszcze brałam do tego Calcium Pantotenicum Ale to juz bardziej na porost. Może być też olej rycynowy na skalp, tylko to cholerstwo ciężko nałożyć i nie tak łatwo zmyć, po podgrzaniu jest lepiej Od Jantaru wypadały mi jeszcze bardziej, tylko że po nim mam mega wysyp bejbików
|
|
#1603 | |
|
Rozeznanie
|
co do ubranek to ja mam trochę od siostry po Alicji, wielkościowo to lenka nie dużo mniejsza ale drobnica przy Ali, tylko że jak mi się coś podoba większego to kupuję i daję najpierw dla Ali i potem do nas wracają
![]() dostałam kilka od tż bratowej ale szczerze jeszcze nic nie założyłam, a przepraszam, body, nie podobają mi się te ciuchy, ostatnio dostała jakąś bluzkę z kołnierzykiem, szerokie rękawy zakończone falbanką- to nie dla mojej lenusi najlepsze jest to że ona zawsze mówi że jej Laura to miała takie śliczne ubranka z Anglii dla kogo śliczne to śliczne ![]() chodzi o to że ja jej od czasu do czasu daję coś dla małego (10 miesiecy)po siostrzeńcu lub z ciuchów od siostry ale fajne bluzki czy spodnie, kurteczkę, ostatnio adidast reebok-a ze światełkami (chciałam porzyczyć) bo zimno a on bez butów (ona twierdzi że wszystko ma dla niego i tyle butów a dziecial w samych skarpetkach chodzi) to chce mi się odwdzięczyć. sytuacja z przed tygodnia, dzwoni że ma dla mnie kilka bodów (mówiłam że muszę kupić), mówię do tż a on tekst "niech ona już lepiej nic nie przynosi" po tej bluzce co przyniosła ![]() ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Cytat:
lenka już nie śpi
|
|
#1604 |
|
Zakorzenienie
|
Nancy jak po rozmowie ???
Jak mi się nie chce obiadu gotować :banghead::banghead: a wczoraj też nie było. Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#1605 |
|
Zakorzenienie
|
nawijko Aga w sumie nijak, on się czuje zaniedbany przeze mnie i że liczy się tylko Kubuś :/ szkoda, że nie pamięta już jak ja się czułam w ciąży... ehhh
|
|
|
|
#1606 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
O co chodzi z zaniedbaniem? brak wspólnie, we dwójkę spędzanego czasu czy coś innego? jakieś postanowienia i wnioski? Tuulę. Wy się bardzo kochacie i to widać, dacie sobie radę My ostatnio się przytulamy w drugim pokoju tuż po zaśnięciu Młodej, wtedy wiadomo, że mam chociaż tę godzinę
|
||
|
|
|
#1607 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ------------------------- Witam się Dziś spańsko 20-7.30 Z jedną pobudką na papu, nie wiem o której.I dziś ciąg dalszy pięknej polskiej jesieni ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Cytat:
Cuause I know I don't understand, just how your love your doing no one else can... Edytowane przez hje Czas edycji: 2013-10-09 o 10:15 |
|||
|
|
|
#1608 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny.... Dawno mnie nie było... Nie mam zielonego pojęcia co u Was, bo nie jestem w stanie nadrobić... Możliwe, że Black pisała, że byłyśmy w szpitalu, bo na fejsie pisałam... Pisałam i tu na forum, ale widę, że się nie dodało....
Wszystko zaczęło się od kataru... Gorączki nie było, pediatra niczego nie zauważyła, uszka czyste, płucka też.... To było 2 tygodnie temu w środę... W piątek widać było, że mała zaczyna się gorzej czuć, więc planowaliśmy w poniedziałek znowu póść do pediatry.. w sobotę to samo... W niedzielę Paulina zaczęła dziwnie oddychać, tak strasznie szybko jakby przed chwilą biegała... i strasznie jęczała. Pojechaliśmy na pogotowie i od razu skierowanie do szpitala, nawet nie pozwolili nam pojechać do domu po rzeczy... Tylko jak najszybciej na oddział sie zgłosić. Droga z pogotowia do szpitala zajeła nam jakieś 5-10min w tym czasie mała zaczęła tracić przytomność... Oczywiście w szpitalu nie wierzyli nam, że to dziś się zaczęło, na początku potraktowali nas jakby dziecko kilka dni się dusiło a my dopiero teraz przyjechaliśmy.... NA szczęście mojej przyjaciółki mama jest pediatrą na oddziale, więc jak się dowiedzieli to już opieka super.... do poniedziałku Paulina leżała pod tlenem... Na szczęście bardzo szybko i dobrze zareagowała na antybiotyki... Co prawda spędziłyśmy w szpitalu 8 dni... Jesteśmy już w domu, mamy inhalacje i wracamy do formy... Zastanawiam się kiedy mogę wyjść z nią na spacer??? Od niedzieli wieczora jesteśmy w domu, mała nie kaszle ani nic... Pogoda piękna... Jak myślicie??? Widziałam, że zastanawiacie się co jest dobre na wypadające włosy.. Ja osobiście polecam witaminę A+E w aptece jakieś 5zł 30 tabletek. Mi bardzo pomogła na osłabione włosy i paznokcie.. Postaram się być bardziej na bieżąco... Miłego dnia |
|
|
|
#1609 |
|
Zakorzenienie
|
Jak wychodziłam do apteki, to elektroniczny termometr (o dupę potłuc) pokazał mi 37,2 u małej, ale stwierdziłam, że i tak pójdę po Ibum... Dobrze zrobiłam, przy okazji kupiłam też termometr bezrtęciowy i co się okazało, jak wróciłam? Że mała ma 38,8!
Dałam Ibum, puściłam ulubioną piosenkę, zjadła mleczko, popiła herbatką i teraz śpi. Czuję po czółku, że temperatura spadła po Ibum, ma mniej więcej takie, jak ja... Moje biedactwo...
|
|
|
|
#1610 |
|
Zakorzenienie
|
Debrah to chodzi o wiele rzeczy... o to, że według niego dla mnie tylko Kubuś się liczy, że się go czepiam, jak coś robi nie tak przy Małym, że mało czasu razem spędzamy, potem naszło go na refleksje o zachowaniu Małego i hit, inne dzieci nie płaczą, są grzeczniejsze od Kuby i dlaczego? Bo on to robi specjalnie
chętni aby zająć się Małym wala drzwiami i oknami) itd itp...
|
|
|
|
#1611 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1612 |
|
Zakorzenienie
|
gojka biedactwo
myślę, że na chwilkę na spacer możecie wyjść...Black zdrówka dla Oliwki ![]() hje mówiłam, powiedziałam mu też czyją winą jest to, że nigdzie nie wychodzimy... ostatni raz razem byliśmy dwa lata temu jak odbieraliśmy zaproszenia na ślub i poszliśmy na gorącą czekoladę, od tamtej pory nigdzie nie byliśmy i żeby teraz nie mówił, że jest Kubuś i jesteśmy uziemieni, bo jesteśmy rodziną, jest nas troje i teraz musimy się nauczyć spędzać wspólnie czas. Nie pisałam Wam o tym, bo ja jakoś tak nie lubię pisać o sobie ale w ciąży miałam tylko Was, tż cały dzień w pracy a jak wracał i chciałam z nim gadać to mówił, że jemu wystarczy, że jesteśmy razem, że razem siedzimy sobie (tzn on przy kompie a ja przed tv), gdyby nie Wy to bym nawet nie miała do kogo gęby otworzyć,a teraz jemu się przypomina, że ze mną czasu nie spędza
|
|
|
|
#1613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Panikara ze mnie chyba.
|
|
|
|
|
#1614 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Nie wiem
Ale spróbować nie zaszkodzi ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Musimy koniecznie kupić nową kanapę bo jak śpimy z Niuniasem to ja mam 40 cm, TŻ 40 cm a Maluch w środku rozwalony na jakiś metr.... |
||||||
|
|
|
#1615 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane przepraszam, że mnie nie ma, ale za dużo sobie wzięłam na głowę, do tego zapalenie okostnej boli bardzo ![]() ![]() Postaram się poczytać co u Was jak wyjdziemy z Małą na spacer, o ile zechce zasnąc Buziaki przeogromne dla was ![]() ![]()
|
|
|
|
#1616 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak można zapomnieć o urodzinach najbliższej osoby??? U mnie NIGDY się takie coś nie zdarzyło.Współczuję A jak Tż?? Zrobił Ci jakąś niespodziankę???? Cytat:
współczujęCytat:
![]() Cytat:
![]() gdzie mój by tam zwracał uwagę na takie coś Cytat:
"o jaki chłopczyk ładny" . Ja mówię " to dziewczynka" a ona " o jaka księżniczka ładna"
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2013-10-09 o 10:57 |
|||||
|
|
|
#1617 |
|
Zakorzenienie
|
Rany, Gojka, straszne
Ja bym się chyba spłakała na Twoim miejscu... Dobrze, że teraz lepiej, oby już nie wróciło!
|
|
|
|
#1618 |
|
Rozeznanie
|
Mam pytanie. Dlaczego nie powinno gotować zupek dla malucha na mięsku?
Widziałam że Blogerka wcześniej o tym wsponiała. Ja gdzieś tak od 2 miesięcy normalnie gotuję na piersi z kurczaka, albo na kawałku królika i to ma inny smak, Nadii to lepiej idzie. I jeszcze co Wasze maluchy pija w ciągu dnia? Odkąd skończyły się upały moj Robal nie chce wcale pić, co najwyżej 30ml herbatki. Soki by piła litrami, tylko że nie Bobofruty, ale zwykły Kubus ,albo Leon rozcieńczony wodą. Ale tam jest dużo cukru. Nie będe jej tym przeciez pasła i zapychała. Był taki czas, że na kasze beee, zupki i deserki beee, owoce beeee, a przez cały dzień tylko te cholerne soki, ale już przeszło. Woda też za bardzo nie idzie, 2 łyki i koniec. Jedyne co jest w stanie wypić to zwykła czarna herbata. Teraz popija Lipton o smaku owoców leśnych a do tego 1/4 łyżeczki cukru. Taka herbata wydaje mi się lepsza dla dziecka niż te granulowane dzieciowe hebatki, w których soku jest 1%. Co myślicie ?
|
|
#1619 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a ten odstęp między czopkiem, a syropem musi być idealnie zachowany? Tzn to muszą być co do minuty 4h? Kurczę, nic nie wiem, jestem niedoinformowana na maksa.
|
|
|
|
#1620 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zdrówka dla Oliwki
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:08.

rozłożyło mnie konkretnie, nie wiem jak funkcjonuje wogóle
jeszcze torta muszę dziś upiec a jutro dekorować, jutro "ślubowanie" mojego przedszkolaczka, pojutrze Dzień NAuczyciela więc skoro jestem w 3 to muszę iść.

za samodzielne usypianie Oskarka 

6 5 4 3 2 1
kurde, muszę zacząć znowu na obcasach chodzić, bo przez ciążę przerwa i nie umiem się wkręcić na nowo 

Szaja? I co z tym robić? Kurczę, pediatra dopiero jutro przyjmuje u nas...

Ale spróbować nie zaszkodzi