|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
Cytat:
|
|
#2192 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#2193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Plaszczyk sliczny. Dotarlo do mnie dzis ze kryzys w moim zwiazku nie trwa od narodzin Ali, a od ok 3 lat tylko jakos ta swiadomosc do tylu glowy odsuwalam.
|
|
#2194 |
|
Zakorzenienie
|
a ja juz Cie wczoraj znalazlam
)po komentarzu u mnie! |
|
|
|
#2195 |
|
Zakorzenienie
|
wróciłam z pierwszego spaceru, kupiłam sobie roladę lodową, syn się weranduje a ja wcinam lody i pędzę nadrabiać
|
|
|
|
#2196 | |
|
Zakorzenienie
|
moje tez
))witaj w klubie Cytat:
:P hhahaale elegancik w tym szlafroczku |
|
|
|
|
#2197 | ||||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
zacny wiek, gratki, kiedy my będziemy mieć taka miesięcznicę??? Cytat:
Cytat:
![]() U nas wczoraj na USG bioderek wszystko ok. Grzecznie przeszliśmy badania, aż lekarz pooglądał go bardzo dokładnie, bo cichutko sobie leżał i obserwował co się z nim dzieje. Ja nie rozumiem dlaczego umawiają wszystkie dzieciaczki na jedna godzinę cała poczekalnia pełna marudzących maluszków, a wystarczyłoby ustalić wizyty co 15 minut, nawet jakby był poślizg czasowy to czekać dodatkowe 15 minut inaczej, jak sterczeć na korytarzu ponad godzinę z nerwowym dzieciaczkiem. Musiałam nawet go podkarmić, bo młody wytrzymał grzecznie godzinę, ale w sumie od karmienia minęło już 1,5 h, więc nie było wyjścia, zasłoniliśmy się pieluszką i troszkę podjadł, bo byłby tylko krzyk.W nocy 4 karmienia, na szczęście zje, odbijemy i idzie w kimonko, bez marudzenia. |
||||
|
|
|
#2198 |
|
Zadomowienie
|
Idziemy umyć naczynia, nakarmimy sie i wybywamy na spacer. Paa
|
|
|
|
#2199 |
|
Zakorzenienie
|
jaki zrelaksowany
|
|
|
|
#2200 |
|
Zakorzenienie
|
Pytanie mam do mam, które kupowały ubranka z MOTHERCARE. Chodzi mi o rozmiarówkę. Jest zgodna z wiekiem, że jak kupię rozm. 80 to na pewno na wiek ok 9-12 miesięcy? Chcę kupić body w prezencie dla siostrzeńca przez internet i nie chcę żeby okazały się za małe.
|
|
|
|
#2201 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja już zaczęłam ![]() Cytat:
racja Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja się cieszę jak Małemu puszczę melodyjkę i uda mu się usnąć..a ja nie muszę koło niego stać i smoka podawać i nawijać dzisiaj się udało ![]() Cytat:
![]() jaki ma fajny miniszlafroczek ! dziarsko wygląda ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Co do spania w dzień, to mój Mały ma min. 3 drzemki.. zazwyczaj rano krótkie i dłuższa popołudniu.. w wózku też różnie.. czasami prześpi 40min., a potrafi 2-3 godz.
|
||||||
|
|
|
#2202 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#2203 |
|
Zakorzenienie
|
Przykro mi z powodu @. Z informacji jakie mam na temat NPR, to tzw. antykoncepcja laktacyjna jest zachowana jeśli karmimy przynajmniej 6 razy na dobę, jeśli nie zdarzają nam się dłuższe przerwy między karmieniami. Samo karmienie piersią niestety nie wystarczy.
|
|
|
|
#2204 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A poza tym każdy organizm jest inny tak jak i nasze dzieci w innym tempie się rozwijają tak samo i u nas w różnym czasie przychodzi @... |
|
|
|
|
#2205 |
|
Zadomowienie
|
Ita, niezle Ci rosnie synek. My na etapie 6tyg mielismy o 2kg mniej
![]() Cynamonku, mocno wierze w to, ze z Adasiem wszystko bedzie dobrze. W obliczu tego, co sie dzieje u Was kazde zmeczenie wydaje sie byc blahostka. Trzymajcie sie cieplo! Adasiu, duzo zdrowka dla Ciebie Co do wakacji to ja mam ambitny plan aby w przyszlym roku pojechac do Polski i na Litwe. Nie wiem czy uzbieramy na to pieniadze, tym bardziej, ze planowalismy slub (skromny, w USC) w 2014. Nie wiem czy cokolwiek z powyzszego wypali, ale nastawiam sie pozytywnie ![]() Witam po dosc dobrze przespanej nocy Pobudki przed 24.00, o 3.00, 6.00 i teraz o 9.00. Jeszcze sie karmimy a ja czekam na swoja kolej ze sniadaniem. Potem spacerek ![]() Milego dnia wszystkim Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2206 |
|
Wtajemniczenie
|
Ita brawo dla Tżta za dodatkowe zajęcie.
Anulka :brawo: za 3 miesiace. Surka udanego dnia życzę. Ghia Samantha mam nadzieję, że się ułoży.Tysia mój zasypia sam w łóżeczku. Tala Gratuluję 2 miesiący. Hej. Michał teraz śpi. Od 5 się bawiliśmy, bo miał taką potrzebę. Tak się ogadal, że zasnął ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() NIe mogę się z wami rozstać
|
|
|
|
|
#2208 |
|
Zadomowienie
|
Zdążyłam posprzątać zanim mały się obudził
---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Dziewczyny co robicie na obiad?? |
|
|
|
#2209 |
|
Zakorzenienie
|
makaron z sosem szpinakowym.
|
|
|
|
#2210 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Ale ma szlafroczek Słodziak ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A co do tego autyzmu poszczepiennego to ja mam trochę mieszane uczucia. Np. dziwi mnie fakt, skoro to nie prawda, to dlaczego we Włoszech rodzice dziecka dostali milionowe odszkodowanie? Druga sprawa może to akurat zbieg okoliczności. Mojej koleżanki syn jest autystyczny, szczepiony był szczepionkami skojarzonymi. Moja siostra i najbliższa przyjaciółka też szczepiły synków skojarzonymi. Ja nie chcę nikogo do niczego przekonywać, każdy robi, jak uważa, co nie zmienia faktu, że ja zarówno boję się szczepień na nfz jak i skojarzonych. Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#2211 | |||
|
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43189811]
Ghia u nas identycznie. Oboje po studiach, TŻ studiował zaocznie i od początku pracował, ja dziennie i od połowy studiów praca, a jak nam się udaje zamknąć miesiąc na zero to jest dobrze. Nie powiem, TŻ zarabia dobrze, ale wciąż nie aż tak, żebym ja nie musiała pracować (moja ostatnia praca była za najniższą krajową+premia śmiechu warta), na wszystko kredyty, ale jak tu mieszkać w mieszkaniu z dziurami w podłodze i z hulającym między oknami wiatrem ![]() Dlatego też ja się na temat wczasów nie wypowiadam, bo jak uda nam się wyjechać na parę dni albo chociaż na weekend w góry to będzie fajnie Nie wiem, czy już w przyszłym roku, zobaczymy.Póki co - doceniam to, co mam, ciepłe, w miarę fajnie wyposażone mieszkanie (ale nie własnościowe, żeby nie było za dobrze ), obiad w garnku co dzień i że mam na podstawowe potrzeby i od czasu do czasu jakiś luksus typu krem za 40 zł A jak myślę o tym w szerszej perspektywie, to mi się wyć chce, więc nie myślę.[/QUOTE] Wakacje?? Weź nawet mi nie mów o jakichś wakacjach. Mieszkanie jakoś kupiliśmy, ale szczytem maerzeń to ono nie jest sporo jeszcze trzeba w nim zrobić na zimę podocieplać, kaloryfery zmienić dobrze, że rodzice TŻ nam pomagają bo byłaby klęska. Mnie to wk..wia na maxa moja aplikacja 5 kafli na rok i do gówna psiego mi się to nie przyda ale robić trzeba bo bez tego to pewnie nawet obecnej pracy bym nie utrzymała Cytat:
![]() Jaki świetny szlafroczek nie wiedziałam, że robią takie dla niemowlaczków Cytat:
rozśmieszyłaś, dzięki bardzo mi tego było trzeba a ja zapomniałam, że Antek wczoraj 15 tygodni skończył ale ze mnie matka Cytat:
A my prosimy o kciuki dziś o 15 Mamy wizytę u neurologa żeby ocenić postępy Antosia na rehabilitacji (której z resztą więcej nie było niż była Głodna jestem a lodówka pusta. Tylko obiad mam ale to chyba za wcześnie na obiad
|
|||
|
|
|
#2212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2213 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
A gdzie chadzasz na spacerki? My jezdzimy w rozne miejsca wiec kiedys mozemy sie gdzies spotkac Cytat:
i w zwiazku z powyzszym mamy na zycie... Szkoda ze w takim tempie nie ma sie czasu dla siebie i na przyjemnosci ..A tak w ogole to witam sie w poludnie Oliath - za blogaCo do reszty postow to nie zdarze sie odniesc bo maly sie budzi ale pozdrawiamy i trzymamy kciuki dla potrzebujacychSurka -jeszcze chwilka i bedziesz pierwsza ! ![]() Cynamonki -mysle o Was !! Z malutkim lepiej? |
|||
|
|
|
#2214 |
|
Zadomowienie
|
Surka co do sępa to powiem Ci że mi też wcale nie było żal tych morderców
A co do szczepionek to napisz coś więcej o tych Włoszech, co to za sprawa bo nie słyszałam? Wiesz coś więcej?? Ja dokładnie nie wiem z tym autyzmem czy to chodziło o szczepionki skojarzone czy jakieś inne. |
|
|
|
#2215 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2216 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2217 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Dzień Dobry!! Cześć i Czołem
![]() U nas nocka z 2 pobudkami, wprowadziliśmy dziś kolejną porcję mm i Tymuś ma już tylko 2 kp na dobę. Jestem egodistyczne bo myślę tylko o tym że mniej bólu głowy dla mnie dzięki temu, bo mnie przy każdym kp jakoś głowa zaczyna boleć, więc się troszkę męczę. Cytat:
![]() Cytat:
u mnie mega oponka - będzie w sam raz na tłusty czwartek Mąż mnie dowartościowuje i jakoś wogóle się nie przejmuję moim wyglądem, liczę na to że samo się schudnie ![]() Cytat:
Cytat:
za wyprawę do pracy i zakupy My szczepiliśmy w 9 tyg bo nasza pediatra była wcześniej na urlopie. ![]() Cytat:
Dla dorosłego Michasia. ![]() Nasz ostatnio ma często czkawki, wczoraj już nie mogłam patrzeć i dałam mu się napić odrobinę herbatki rumiankowej z hipp i o dziwo pomogło Cytat:
Cytat:
![]() Klikamy klikamy Cytat:
Cytat:
![]() A bloga muszę obczaić jak tylko znów zasiądę to kompa bo teraz już mnie TŻ do robienia II śniadania wzywa. Dziś mamy plan również wybyć na RODOS ![]() zrelaksowany słodziak Z wieści co u nas to piękna pogoda jest od wczoraj, więc wczoraj wybyliśmy całą rodzinką na nasz RODOS, tŻ palił jakieś stare gałęzie itp, my byliśmy z Tymusiem na zakupach, przywieźlismy kiełbaskę i bułki, zrobilismy na grillu na szybko i obiad miałam z głowy I tak sobie siedzieliśmy, Tymuś się cieszył i super mu się spało w takim klimacie ogródkowym. Wróciliśmy o 17stej bo jak tylko słońce zaszło to się zimno zrobiło.I dziś też TŻ zaproponował wycieczkę na Rodos, na koszenie i grabienie liści, nawet podoba mi się ten pomysł bo pogoda ładna. Znów zrobię bułkę z kiełbaską
|
|
|
#2218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedyś też gdzieś czytałam, że ogólnie autyzm częściej występuje u chłopców, że jest np. tak, że chłopiec posiada jakiś genom (czy coś bo nie wiem jak to się fachowo nazywa w przypadku autyzmu) i np. dopiero w reakcji ze szczepionką on się uaktywnia. A gdyby nie doszło do szczepienia to może (?) by do tego nie doszło. Ale tak jak pisałam ja się w to nie wgłębiałam, więc też nie sugeruj się moją wypowiedzią bo też nie wszystko musze dobrze pamiętać.
|
|
|
|
|
#2219 | |
|
Zakorzenienie
|
Moje serduszko dalej cierpi, tak strasznie zalosnie placze, kupka nadal twarda, az kruszaca ta ostatnia teraz.... Boze, bede ryczec razem z nia.... mam dawac czopki caly czas az to sie skonczy?...
Cytat:
Ale tremę mam... podoba Ci sie choc trochę, mistrzu?
|
|
#2220 |
|
Zakorzenienie
|
Piękny poranek- dostałam @
![]() Co się odwlecze to nie uciecze ![]() Ja nie wierzę w autyzm wywołany przez szczepionki. Niestety po szczepieniu wychodzą choroby, które już wcześniej były w dziecku, ale sobie cicho siedziały i wolno się rozwijały. Po szczepieniach one szybko się rozwijają, są widoczne gołym okiem i wszyscy winia szczepienia. Ale to moje zdanie. A jeśli chodzi o narzekanie na nasz kraj... uważam, że jeśli ktoś myśli, że za granicą jest lodzio miodzio i pieniądze łatwo zdobyć to jest w błędzie. Oczywiście, posiadając niektóre zawody może być łatwiej, ale nic poza tym. Nie demonizujmy naszego kraju, bo wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:05.

)
:P hhaha
dla Kacperka

Maja w minutę usnęła
nie wiem....
cała poczekalnia pełna marudzących maluszków, a wystarczyłoby ustalić wizyty co 15 minut, nawet jakby był poślizg czasowy to czekać dodatkowe 15 minut inaczej, jak sterczeć na korytarzu ponad godzinę z nerwowym dzieciaczkiem. Musiałam nawet go podkarmić, bo młody wytrzymał grzecznie godzinę, ale w sumie od karmienia minęło już 1,5 h, więc nie było wyjścia, zasłoniliśmy się pieluszką i troszkę podjadł, bo byłby tylko krzyk.

mam nadzieję, że się ułoży.
), obiad w garnku co dzień i że mam na podstawowe potrzeby i od czasu do czasu jakiś luksus typu krem za 40 zł