Wrześnióweczki już rozpakowane,pora na październikową zmianę,mamy IX-X 2013, cz. XXII - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Aby było sprawiedliwie, sonda jest
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 0 0%
Wrześnióweczki już rozpakowane,pora na październikową zmianę 0 0%
Ręcznik na sucie, z igłą w tyłku, tak wyglądam w ciąży schyłku 15 39,47%
Poczekalni nadchodzi kres, wszystkie mamy cieszą się 2 5,26%
Większość dzieci jest już z nami, na ostatnie wciąż czekamy 12 31,58%
Rymowanie się skończyło, bo nam brzuchatek dużo na wątku ubyło 0 0%
Czary mary, czary mary, wychodź z brzucha szkrabie mały 9 23,68%
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-09, 10:03   #2611
rusałka_1
Zakorzenienie

Dot.: Wrześnióweczki już rozpakowane,pora na październikową zmianę,mamy IX-X 2013, cz

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
A ja się jeszcze boję, że moja mama na mnie najedzie... Tak było z Edą, jak dałam pierwsze mm. On mi je zwymiotował, przyjechała moja mama i zaczęła mi robić wyrzuty, że po co ja dawałam, że lepiej piersią karmić, że ona swoje dzieci karmiła piersią
A ja się czułam jak najgorsza matka na świecie
nie słuchaj takich "doradców"

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 10:04   #2612
pszczoua
Zakorzenienie

Dot.: Wrześnióweczki już rozpakowane,pora na październikową zmianę,mamy IX-X 2013, cz

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
może się przejść mlekiem z piersi, czasem nawet pediatrzy krzyczą, że dziecko non stop na cycu, non stop ulewa i bóle brzucha, bo my matki uważamy ze dziecko ciagle głodne
hihi jeszcze będziesz miała dość jak Twoje dziecko zacznie mówić moja Anka zaczyna zadawać pytanie "dlaciego?" smiesznie jest
To widocznie moj maly czlowieczek ma wielka potrzebe ssania A ja sie tego gadania doczekac nie moge
Stary 2013-10-09, 10:05   #2613
rusałka_1
Zakorzenienie

i my również z Jaśkiem witamy się w 39 tc (może być ostatni)

Z tej okazji apartament mojego Synka
39 tc

Jaś, 22.10.2013 r.

Stary 2013-10-09, 10:05   #2614
misia332
Zakorzenienie

Matal daj na noc mm i zobacz Kochana, Ty się męczysz, Encia się męczy brzuszkiem i płaczecie.

A co do dziewczyn, które mają mało pokarmu itp.

Takie moje spostrzezenie, im większe parcie i stres u mamy, tym gorzej z pokarmem.
Moja mama przy moim bracie nie miała żadnych stresów, szczęśliwa, wyluzowana, mówi, że mlekiem mogłaby obdzielić osiedle.
Jak mnie urodziła, ojciec już pił, nie wracał do domu, kasy nie było za bardzo. Pokarm zaczął zaraz zanikać. Taki o przykład z życia.

Larysa dokładnie ja mogę planować, że będę karmic Kornela do 8 miesiąca, ale Kornel może planować zupełnie co innego.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 10:05   #2615
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
ktoś mnie zauważył:jupi :
czytam was w miare na bieząco przy kamieniu ale nie mam kiedy pisac jak adi jest w domu bo stale coś włąsnie mam dwie rece wolne bo seba spi a adi bawi się w fryzjerke która własnie mi maluje szyje pudrem sypkim a teraz pyta czy mi ma pomalowac oczka
hihi mojej ance ostatnio przytulanie się włączyło, non stop by na mnie wisiała i całowała na okrągło, a do tego właśnie czesze mnie, upina, masuje, smaruje.. normalnie SPA a dziś powiedziała ze wygląda jak księżniczka i tańczy w baletkach 2letnie dziecko.
zdrowiejcie tam!
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 10:05   #2616
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
czytam was w miare na bieząco przy kamieniu ale nie mam kiedy pisac jak adi jest w domu bo stale coś włąsnie mam dwie rece wolne bo seba spi a adi bawi się w fryzjerke która własnie mi maluje szyje pudrem sypkim a teraz pyta czy mi ma pomalowac oczka
Ja Cię widzę
Fajnie, że piszesz Ja po prostu jestem tak zakręcona tym kp, że już nic nie widzę poza tym...

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 10:07   #2617
logoasia
Zakorzenienie

o 22:30 zmierzch na TVN
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-09, 10:08   #2618
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
jak słysze takie rady to mnie roznosi od srodka... jakby ktos nie czytał postów osobie której doradza... ale juz milcze..

a link odnosnie KP to link do sadomaso " nie podawaj mm to spowoduje wiecej mleka w twoich piersiach"
ale Tobie chyba nikt takich rad nie daje
i skoro dobrze CI z tym jak karmisz, to czemu Cię to wkurza? nie musisz czytać żeby dowiedzieć się jak sprawić by mleka było więcej, skoro dobrze Ci z tym jak jest
a nie jesteś tu sama, komuś rada/link może się przydac... a jeśli nie czuje potrzeby by coś zmienić, niech nie czyta, nie otwiera

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 10:08   #2619
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
tak czytałam wcześniej, że myślałaś żeby Adi poszedł do przedszkola zeby cos porobic w domu, a go jednak rozłoyzło i sie zastanawiałam jakie ciasto chcesz upiec i co na obiad zrobic bez kitu
tyle razy był juz tu tekst "kto ma przepis na ciasto ewaci ze śliwkami" że to moje pierwsze skojarzenie
Stary 2013-10-09, 10:08   #2620
rusałka_1
Zakorzenienie

A tutaj, obiecane wczoraj, zdjęcia kącika Jasia
(niestety nawet w dzień nie mam czym zrobić dobrych zdjęć, na żywo jest ładniej):
Kącik Jaśka

Jaś, 22.10.2013 r.

Stary 2013-10-09, 10:11   #2621
butterfly20
Zakorzenienie

Dzień dobry.

Po pierwsze,jestem pełna podziwu dla mamuś, które same ogarniają dzieci i dom i mają czas dla siebie.Mój małż chory,więc nie dopuszczam go do dziecka a co za tym idzie-chodzę jak Zombie, bo nocą tylko ja się nią zajmuję, zresztą w dzień to samo...A tak to jak małż wracał z pracy to się małą zajmował i miałam czas dla siebie.

Po drugie-widzę,że tu poważne dyskusje o kp.
Chciałam napisać,że w świetle tych problemów,o których piszecie posty Natali akurat w tym momencie by mnie załamały. Kurcze no,dziewczyny walczą jak mogą, a tu kolejna szpila w plecy...Niestety.

Jeśli problem jest taki,że jest mało pokarmu-wtedy wróżyłabym,że to kwestia psychiki.Ale co poradzić,kiedy z piersi leci a dziecko się nie najada lub ma problemy brzuszkowe?
Dziewczyny robicie wszystko co trzeba i nie dołujcie się już więcej, mm to nic złego, ja nie miałabym problemu,gdybym musiała je w takiej sytuacji podawać.Jesteście dzielne

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-09, 10:15   #2622
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
tak czytałam wcześniej, że myślałaś żeby Adi poszedł do przedszkola zeby cos porobic w domu, a go jednak rozłoyzło i sie zastanawiałam jakie ciasto chcesz upiec i co na obiad zrobic bez kitu
tyle razy był juz tu tekst "kto ma przepis na ciasto ewaci ze śliwkami" że to moje pierwsze skojarzenie
własnie mnie mam ocote na bułeczki drozdzowe póki seba spi ale moja fryzjerko kosmetyczka nie cce mnie z salonu wypuscic
a ciasto pierwsze piekłam tydzien po porodzie
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 10:18   #2623
ewacia85
Wtajemniczenie

efekty pracy mojeo fryzjera oczywiescie jeszcze nie skonczone nie cce wiedziec co mam na szyi z tyłu pod kucykiem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2013-10-09-1168.jpg (80,0 KB, 65 załadowań)
Stary 2013-10-09, 10:18   #2624
tassia
Zakorzenienie

dziewczyny bebiko czy bebilon?

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 10:23   #2625
kaska87
Zakorzenienie

co do linków rad, ja wszystko łykam jak mogę i się zastanawiam czy ja już nie mam jakieś obsesji z tym kp, ile ja już stron przetrzepałam, ile się naryczałam nie wiem już co robić miałam nadzieję, że w tej poradni pomogą, ale jednak nie nic nie jest lepiej, a mi już psycha siada
Cytat:
Wiem, co czujesz. Też mam plan do 6 m-ca karmić.
Mała przy cycku się denerwuje, pręży, ciągnie...
Czemu kp nie może być miłe, proste i przyjemne?
dla niektórych jest, ja niestety nie mam tego szczęścia bo Mikulinek się męczy strasznie i mi serce pęka jak płacze
Cytat:
ja już znam jedna taka mamę co się uparła na KP i przez 6 mcy niesciagała w domu koszuli tylko karmiła i karmiła, wszystkie seriale, cały internet przejzała a później przyznała że sobie radość życia odebrała, bo na dobrą sprawe niewychodziła z domu bo non stop karmiła odkładała dziecko na 10 minut i ryk i że siebie męczyła i dziecko wiecznie na cycu, albo placzące, prawie niespiące w łóżeczku. Jakies uśmiechy, zabawy, pierwsze spacery ją omineły bo wisiała w domu na cycku z rozpłakanym dzieckiem
tak wyglądało u mnie pierwsze 2-3 tygodnie wszystko byle kp i szczerze mogłabym tak spędzić pół roku dla niego, ale żeby on się najadał i przybierał a tu

i się znowu poryczałam idę wygotować lejek, bo już przyszedł zobaczymy co tam ściągnie

narobiłam sobie 4 kubki herbaty i piję, mama do mnie dzwoniła, że mam jeść bo jeszcze w jakąś chorobę wpadnę tylko żeby znaleźć czas

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 10:23   #2626
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Ostatnio jedna paniunia w kolejce do gina była oburzona jak usłyszala ile papierków (a usłyszała początek listy:P) potrzeba do becikowego. A jak się dowiedziała, że dochód poniżej 1900 na osobę wliczając w to dziecko, to prychnęła, że ona sie na pewno nie załapie i jakie to niesprawiedliwe... dodam, że ma już starsze dziecko, a więc dochody rzędu minimum 8000... No cóż... Nie będzie wacików...
Ja jeszcze nawet nie ruszyłam spawy zasiłków.Jutro idziemy dopełnić formalności z aktem urodzenia.Mamy zanieść swoje, nie wiem dlaczego.No i musimy być w tym urzędzie obydwoje.

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

Cytat:
Kręci mi się w głowie. I w ogóle tragicznie się czuję. A tż jeszcze z pracy nie wyszedł

Skoro mam dobre wyniki morfo, to czemu tak ze mną kiepsko
A sypiasz, jadasz?
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 10:24   #2627
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
hehe, u mnie za to na odwrót 10tyg leżałam, od miesiąca zaczęłam się ruszać, od kilku dni sprzątam i niccc!
Przereklamowane to sprzątanie
Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
owszem kochana...wszystkie mamy to samo..
No nie wszystkie, ale na pewno duża część

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 10:28   #2628
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Po drugie-widzę,że tu poważne dyskusje o kp.
Chciałam napisać,że w świetle tych problemów,o których piszecie posty Natali akurat w tym momencie by mnie załamały. Kurcze no,dziewczyny walczą jak mogą, a tu kolejna szpila w plecy...Niestety.
ale co ja takiego napisałam
zapytałam tylko Kaskę czy będzie jeszcze próbowała coś zdziałać czy nie - i kompletnie się nie zdziwię jeśli odpuści i zostawi to tak jak jest, czyli karmienie mieszane, bo dziewczyna faktycznie zrobiła chyba wszystko co się da
gdzie tu szpila w plecy

a i w przypadku niczyjego karmienia sama z siebie się nie wypowiadam, bo nic mi do tego (jak już kilkakrotnie pisałam) - Kaska kilka razy zapytała mnie o zdanie dlatego byłam ciekawa, jak to się dalej potoczy...
do nikogo innego personalnie o sposobie karmienia nie piszę (chyba że ktoś WYRAŹNIE) mnie zapyta
ale dobrze, mogę sobie też odpuścić wklejanie linków do stron od kp, w sumie co mnie interesuje kto jak i czym karmi :/

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/

Edytowane przez Natala84
Czas edycji: 2013-10-09 o 10:30
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 10:29   #2629
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
(niestety nawet w dzień nie mam czym zrobić dobrych zdjęć, na żywo jest ładniej):
Kącik Jaśka

Super to wygląda

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-09, 10:35   #2630
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

[/COLOR]U mnie chyba koniec pokarmu.Mały za bardzo nie ssie, pobawi się trochę, a laktator wyciska parę kropli
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 10:38   #2631
teacherka
Zakorzenienie

Rusałko, piękne Jaśkowe domki! I brzuszkowy i ten poza brzuszkiem
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 10:39   #2632
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
dziewczyny bebiko czy bebilon?
Bebilon.

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
co do linków rad, ja wszystko łykam jak mogę i się zastanawiam czy ja już nie mam jakieś obsesji z tym kp, ile ja już stron przetrzepałam, ile się naryczałam nie wiem już co robić miałam nadzieję, że w tej poradni pomogą, ale jednak nie nic nie jest lepiej, a mi już psycha siada

dla niektórych jest, ja niestety nie mam tego szczęścia bo Mikulinek się męczy strasznie i mi serce pęka jak płacze

tak wyglądało u mnie pierwsze 2-3 tygodnie wszystko byle kp i szczerze mogłabym tak spędzić pół roku dla niego, ale żeby on się najadał i przybierał a tu

i się znowu poryczałam idę wygotować lejek, bo już przyszedł zobaczymy co tam ściągnie

narobiłam sobie 4 kubki herbaty i piję, mama do mnie dzwoniła, że mam jeść bo jeszcze w jakąś chorobę wpadnę tylko żeby znaleźć czas
Ja nie wiem, nie znam mamy, co by problemów z kp nie miała... Większość, co znam rezygnowała do 3 miesiąca...

Kaśka, a Ty jedz i pij, bo jak nie będziesz, to Ci pokarm zaniknie. A poza tym karmienie mieszane jest ok. Jak cokolwiek tego mleczka od Ciebie zje, to przecież przekażesz przeciwciała. A na mm będzie przybierał

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Ja jeszcze nawet nie ruszyłam spawy zasiłków.Jutro idziemy dopełnić formalności z aktem urodzenia.Mamy zanieść swoje, nie wiem dlaczego.No i musimy być w tym urzędzie obydwoje.

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

A sypiasz, jadasz?
Sypiam, 7-8 godzin na dobę.
Jem, sporo, ale mało różnorodnie, bo trzymam dietę kp.

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-10-09, 10:41   #2633
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Kącik Jaśka
super
Stary 2013-10-09, 10:42   #2634
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
ale co ja takiego napisałam
zapytałam tylko Kaskę czy będzie jeszcze próbowała coś zdziałać czy nie - i kompletnie się nie zdziwię jeśli odpuści i zostawi to tak jak jest, czyli karmienie mieszane, bo dziewczyna faktycznie zrobiła chyba wszystko co się da
gdzie tu szpila w plecy

a i w przypadku niczyjego karmienia sama z siebie się nie wypowiadam, bo nic mi do tego (jak już kilkakrotnie pisałam) - Kaska kilka razy zapytała mnie o zdanie dlatego byłam ciekawa, jak to się dalej potoczy...
do nikogo innego personalnie o sposobie karmienia nie piszę (chyba że ktoś WYRAŹNIE) mnie zapyta
ale dobrze, mogę sobie też odpuścić wklejanie linków do stron od kp, w sumie co mnie interesuje kto jak i czym karmi :/
Spokojnie, nie chodziło mi,że do kogoś konkretnie tylko o ten post https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2565 odnośnie zalet kp. wszystkie to wiemy,ale kiedy z jakiegoś powodu nie wychodzi to pisanie o tym akurat teraz może zdołować.O to mi chodziło

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 10:43   #2635
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Kącik Jaśka
piekne
zazdroszcze.ze macie taki kacik

pocytowalan i mi wcielo wszystko

agusia.rozstepani sie nie.przejmuj.pewnie niedlugo zbledna

matal a kupujesz mlejo bez laktozy? no.bo ja sie zastanawiam bo skoro ja nie jem laktozy a podam zwykle mm to bez sensu tak mieszac jak sadzisz?

[/RIGHT]
Stary 2013-10-09, 10:48   #2636
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
efekty pracy mojeo fryzjera oczywiescie jeszcze nie skonczone nie cce wiedziec co mam na szyi z tyłu pod kucykiem
hah wizażysta Ci rośnie

Cytat:

Super to wygląda
Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Rusałko, piękne Jaśkowe domki! I brzuszkowy i ten poza brzuszkiem
Cytat:
super
Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
piekne
zazdroszcze.ze macie taki kacik

dziękuje

oo tassia chciałam jeszcze raz podziękować za polecenie tego oleju z migdałów posmarowałam się dopiero kilka razy, ale już mi się podoba. Szybko się wchłania, nie pozostawia tłustej warstwy (w przeciwieństwie do oliwek) i likwiduje uczucie napięcia skóry

Jaś, 22.10.2013 r.

Stary 2013-10-09, 10:49   #2637
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
pięknie wyglądasz.

A ja mam problem zupełnie innej natury.

Wczoraj jak się kochałam z TŻ, to czułam do siebie takie obrzydzenie, że na sam koniec myslałam, że się porzygam jak pomyślałam o swoim ciele. I cały czas myślałam tylko o tym, jak wyglądam, jak gruba jestem, jakie mam brzydkie piersi. TŻ zauważył, że coś nie tak. A ja po prostu się rozpłakałam, bo pomyślałam, że już nie jestem dla niego taka jak kiedyś

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 10:49   #2638
tassia
Zakorzenienie

a poza tym czytam te wasze posty o kp i wprowadzanie stresu jest chore.

ja karmie kp i uwazam ze o kp warto walczyc bo jestem zwolennikiem wszystkiego co naturalne o czym wielokrotnie pisalam

mialam problemy z kp jak kazda tutaj ale mysle ze mam zdrowe podejscie di tego

dziecku pozwalam do 30minut wisiec na cycku potem.odkladam
jak w trakcie tego karmienia nie je to stymuluje mu buzke

wole zeby za godzine znow byl glodny niz wisial mi dwie godziny na cycku

karmie przez nakladki bo w nosie mam obolale brodawki

jak widze ze mlody jest glodny i marudzi to robie butle mm i odciagam swoj pokarm zeby cyce nie poczuly ze nie sa potrzebne

bez wyrzutow sumienia bo dziecko ma byc spokojne i najedzone a nie zestresowane
mama tez ma byc spokojna
wiec ja podcodze totalbie ebz stresu do tego
karmie 7-8 razy na dobe i narazie odpukac sie jakos to.udaje

[/RIGHT]
Stary 2013-10-09, 10:49   #2639
matallewar
Zakorzenienie

Czy jest jakiś wzór wniosku o wydanie zaświadczenia o dochodach??
Bo szukam i na stronie US nic nie ma
A chcę jutro jechać to załatwić...

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-10-09, 10:50   #2640
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
a ma ktoś język niemowląt w pdf i się podzieli
mam. Dam linka w klubie jak tylko odpale kompa i kazdy bedzie mogl sobie poczytac. Bedzie w pierwszym poscie scisle tajnych tematow

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości