|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
W brzuchu pupę swą wypina- chce na świat juz przyjść dziecina! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 4,92% |
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
1 | 1,64% |
Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! |
55 | 90,16% |
Bolą plecy, boli zad - ile trwać ma ciąża ta? |
0 | 0% |
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
2 | 3,28% |
listopadowo grudniowe mamusie |
0 | 0% |
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1801 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1802 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() witam się dokładnie w 7 tygodni do terminu ![]() ![]() Angie gratki ![]() ![]() biedna Rybka ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1803 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1804 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1805 |
Wtajemniczenie
|
witan
![]() ![]() zaczyna mi znow klaw szwankowac i czuje ze laptop znow bezie musial isc na remont
#1806 |
Zadomowienie
|
Tabliczkę gorzkiej czekolady rozpuszczasz w kąpieli wodnej. Dodałam aromat cytrynowy jeszcze.
Studzisz. Dodajesz dwa żółtka. Białka ubijasz na sztywną pianę. Łączysz razem. Wrzucasz w salaterki i do lodówki na min. 3 godziny ![]() To przepis podstawowy. Ja dodałam jeszcze: cukier, miód i cynamon ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1807 |
Zakorzenienie
|
odpisałam i mi się skasowało, nosz kurdesz
![]() ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- angie gratulacjeeeeee! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ja od rana w biegu, teraz na chwilunie odsapnęła ale zaraz musze zabrac się za ogarnięcie chaty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1808 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Spokojnie, mi wizaż dzisiaj także szwankuje więc nie przejmuj się tym. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1809 |
Zakorzenienie
|
no już nie liczę 30, 31...tylko 7, 6
![]() moja kolezanka urodzila! ![]() ![]() termin miała na 6.10 ale nie było zadnych oznak (ani skracanie szyjki, ani nic), wiec wczoraj gin zdecydowal o przyjęciu jej dziś na oddzial. zastanawial się czy da rade SN bo maly wazyl 4200 niecale ![]() jak się okazało: 5200 (!!!) i 63 cm - kawal chłopa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1810 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() dobra Perfekcyjna się skończyła idę myć okna ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1811 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1812 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no trudno, przynajmniej wiem co u Was wszystkich i o czym pisałyście ![]() Cytat:
![]() wyobraźcie sobie, kuzyn tż'ta miał 7 kg jak się urodził ![]() ![]() ![]() ![]() kupiłam dziś taki komplecik czaupusia i chustka taka na rzep, polarkowe-miskowe takie ![]() ![]() Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2013-10-09 o 11:52 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1813 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1814 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nasturcja już przeczytałam przepis-dziękuję również ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1815 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() akt urodzenia można dać później i wtedy zakład pracy może zacząć wypłacać zasiłek macierzyński wiem, bo dzwoniłam do ZUSu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1816 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
no na szczęście to było CC ![]() choć nie byli pewni czy zrobią, mierzyli jej miednicę i to przewazylo, nie waga. chyba się nikt nie spodziewal, ze az tyle bedzie ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1817 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Z jednej strony fajnie tak wiedzieć kiedy się urodzi.. no 3 tyg zostało.. to już nie wiele ![]() Cytat:
Aż sie sama wystrachałam przed dzisiejszym ktg.. Ty dziś masz usg i ktg? Cytat:
![]()
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... ![]() ![]() 17.05.2014- Nasz Dzień ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1818 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Dokładnie tak zrobię, że do jednej z toreb zapakuję, te mniej potrzebne rzeczy i zostawię w samochodzie ![]() Dziękuję wszystkim za rady ![]() Cytat:
![]() Ale w tym wszystkim i tak + za to, że jest bardzo miły i nie robi żadnych problemów, cały czas przeprasza. Kontakt jak najbardziej ok. Znam takich sprzedawców, co jeszcze by się darli, że włożyli, a ja próbuję ich oszukać ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Uwielbiam je, tylko paluchy się odbiją strasznie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Uwielbiam ![]() ![]() Mąż mnie zabije niedługo za ten wizaż, dlatego znikam do wieczora. Pójdzie do pracy, to wejdę, bo głupio byłoby rozwodzić się w 9 miesiącu ciąży ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1819 |
Zadomowienie
|
Maomami coś milczy. Czyżby...?
![]() Tylko Kyte dla cukrzyków musi być dobra gorzka czekolada, jak najwięcej kakao, bo Was ten cały indeks glikemiczny trzyma w ryzach niestety... A przepis wyhaczyłam wczoraj w programie Ewa gotuje. Ona ma całą serię o tej diecie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1820 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja tam sie boje zeby mnie znow nie wyslal do szpitala ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1821 |
Wtajemniczenie
|
No wiem właśnie, niby bym chciała uczknąć kawałek ale za duże bym miała i tak wyrzuty sumienia więc rezygnuje narazie z tego przepisu. Już niedużo mi zostało do tp trzeba wytrzymać w ryzach.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1822 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale Cię nastroiła! ![]() ![]() 7kg i urodzony SN!? Matko przecież tą biedną ciocię musieli ponacinać w każdą stronę! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1823 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1824 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() mój to się śmieje że jestem uzalezniona - i ma racje ![]() matko boska jutro wizyta, srach się bać co gin znów tam wyparzy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1825 |
Rozeznanie
|
INFORMACJA OD MOTYLKA
"Dzis na wizycie u gina mialam ktg na ktorym wyszly skurcze co 5min o mocy 99 (chyba powyzej juz po prostu nie pokazywalo) a po badaniu na samolocie powiedzial ze cos juz sie z szyjka dzieje. Dostalam luteine 2x2 i no spe 4x1 i mam lezec a jak do wieczora sie skurcze nie uspokoja to szpital. Badanie mialam rano a skurcze sa do teraz ale od godziny sa w coraz dluzszym odstepie czasu. Jestem juz po 2 no spach i 2 luteinach i dopiero teraz sa co okolo 10min wiec moze ucichnie akcja. Jestem u mamy dlatego nie mam jak wejsc normalnie na forum. Moze pozniej da rade ale na razie leze i sie nie ruszam... Pozdrawiam wszystki mamusie ![]()
#1826 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale to było 30 lat temu, inna rzeczywistość. Normalnei gdyby mi to ktoś powiedział że slyszłą że ktoś tam tak miał, to bym nie uwierzyła ze dziecko może się takie ogromne urodzić. To przecież takie nienaturalne ![]() mój tż jak się urodził miał ponad 4 kg i jego bracia i siostra tez więc się bałąm w pierwszej ciązy że dziecko się wda w tatusia - na szczęście tak nie było i natalcia ważyła 3,5 kg ![]() ![]() kurde laski, szukam usilnie jakiś ładnych śpiochów bo chciałabym na wyjście ze szpitala jakieś welurkowe śliczne. Mam śliczne ale większe a takie na 56 to nie. Jak na złość nic nie jest na tyle sliczne żebym mogła na to wydać tyle ile kosztuje ![]() aaaaaaa, kciuki za motylkaaa!!!!!! ![]() ![]() ![]() ide napisze eska do rybki co tam u nich ![]() Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2013-10-09 o 12:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1827 |
Rozeznanie
|
A tak z innej beczki, pytanie do dziewczyn, które mają płytę indukcyjną - jakiej firmy macie garnki?? Bo muszę zamówić i za cholere nie wiem które
![]() I od Motylka : gratulacje dla Angie i buziaki dla maleństwa!!
![]() ![]() Edytowane przez zwariowane-serduszko Czas edycji: 2013-10-09 o 12:15 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1828 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dobrze, ze nie kupowała tych malutkich rzeczy tylko od razu te troszkę większe, przynajmniej się jakoś nastawiła, że będzie miała dużego chłopca. Ciekawe od czego zależy to jaki duży urodzi się dzieciaczek. Cytat:
Mój też tak twierdzi i jest bardzo zdziwiony kiedy on skończy coś robić i pyta się mnie czy wchodzę na wizaż, a ja kręcę głową, że nie. Robię tak tylko wtedy jak siedziałam na nim cały czas kiedy on był w pracy i nie zrobiłam w domu zupełnie nic. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1829 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Czekamy na wieści po wizycie ![]() Cytat:
3mam kciuki Motylku ![]()
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... ![]() ![]() 17.05.2014- Nasz Dzień ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1830 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mój mąż pracuje od 6 właściwie do wieczora więc jak już jest w domu to raczej nie wchodzę ![]() ![]() ![]() napisałam do rybki, zobaczymy co nam napisze fajnego ![]() a z tymi położnymi to ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:04.