|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
W brzuchu pupę swą wypina- chce na świat juz przyjść dziecina! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 4,92% |
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
1 | 1,64% |
Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! |
55 | 90,16% |
Bolą plecy, boli zad - ile trwać ma ciąża ta? |
0 | 0% |
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
2 | 3,28% |
listopadowo grudniowe mamusie |
0 | 0% |
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1651 | |||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Hej, hej!
![]() Miki super filmiki! Mój też takie wygibańce robi, a wczoraj to przez 3/4 dnia, aż zdziwiona byłam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Zamierzam go kupić, koleżanka kupila i jest bardzo zadowolona, poza tym ktoś tutaj też go polecał. Cytat:
![]() ![]() Daj znać jak tam po wizycie położnej i wypytaj o wszystko co Cię nurtuje! Acha jeszcze o kosmetykach. Kupiłam płyn do kąpieli i oliwkę Hippa. Chciałabym jeszcze wypróbować ten płyn z Babydream, bo polecany jest. Ale właśnie się zastanawiam i planuję tak ociupinkę płynu do kąpieli stosować, albo tylko do wymycia pupki. Oliwkę ewentualnie do masażu no i jeśli by się ciemieniucha pojawiła (tfu, tfu). Ja szukałam płynu z Flosleku ale go nigdzie nie znalazlam... ![]()
![]() |
#1652 |
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Dobra wrzucam zdjęcia jakie z rana popstrykałam...proszę się nie śmiać za bałagan, to wszystko będzie skrzętnie pochowane i poukładane w specjalnych koszykach jakie zrobię do pokoiku...teraz na razie to tak na wierzchu leży, bo lubię na to patrzeć.
![]() To białe to jest właśnie uszyta kołderka, wszyłam suwak z boku i jest bardzo ciepłe, bo to jest kołdra złożona na 3-4. Oczywiście wklejam zdjęcie mercedesa Małej, dalej bałagan w łóżku, czyli już cała wyprawka, kombinezon polarowy i komplecik sweterkowy na wyjście ze szpitala- to od Babci ![]() A i jeszcze zdjęcie dwóch cienkich kocyków ( biały i niebieski) i dwóch ciepłych jeden do wózka i jeden do łóżeczka ( różowy) |
![]() ![]() |
![]() |
#1653 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1654 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1655 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() a co rodzina na imię nie marudzili ze takie mało spotykane? ![]() Cytat:
też już wczoraj poprzekładałam do komód rzeczy Nelkowe i na komodach poustawiałam z rzeczmi dla małej i się TŻ śmiał ze mnie że widać ze się doczekac nie mogę bo bym ciąge coś ustawiała, przestawiała i siedziała w tym pokoju ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1656 |
Zadomowienie
|
Brawo za laktację a dzidzia tak pięknie śpi, że ojejciu....
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1657 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#1658 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
śliczna ![]() Cytat:
![]() Cała wyprawka już z głowy? ![]() Biedna Rybka.. pewnie musi się stresować jak personel na nią krzyczy... Wrrr,współczuję... Lineczka,daj znać jak się odezwie co tam u Nich ![]()
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... ![]() ![]() 17.05.2014- Nasz Dzień ![]() Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-10-09 o 08:26 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1659 |
Zadomowienie
|
Mam oczywiście dwa przewijaki, bo oczywiście się pośpieszyłam z kupnem, jeden nie ma twardego podkładu i miał być na biurko, a drugi przewijak jest dlatego, że był w komplecie z łóżeczkiem. No już nic nie mogłam na to poradzić.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1660 |
Zakorzenienie
|
Witam się
![]() Żebym nie zapomniała - GRATULUJE WSZYSTKIM MAMUSIOM, KTÓRE W OSTATNICH DNIACH URODZIŁY!!! Nie cytuje, bo czytam na bieżąco, ale nie zaznaczam, bo nie udzielam się regularnie, bo jakoś czasu nie mam, a jak mam to tylko wpadam, czytam i wypadam ![]() Ja wczoraj kupiłam w Biedrze pampersy Dada i w SuperPharm chusteczki nawilżające Kindii, także zapasy się powiększają ![]() ![]() W poniedziałek przyjechała komoda, ale to Wam wrzucę fotki później, bo na razie to straszny bałagan mam w pokoju Wiki ![]() Trzymajcie kciuki, aby Mała nie spała dzisiaj na KTG ![]() Jeszcze muszę dokupić parę rzeczy do szpitala. U mnie ubranek nie trzeba, każą mieć tylko na wypis ![]() ![]() Dziewczyny, a czy któraś kupowała pieluchy tetrowe w Biedrze? Bo wczoraj widziałam, a muszę jeszcze dokupić, tylko zastanawiam się nad ich jakością ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1661 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny ja Was zostawiam, lecę na zajęcia :x
|
![]() ![]() |
![]() |
#1662 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja twardnienie mam prawie codziennie :/ Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1663 |
Zakorzenienie
|
wiecie, normalnie nóż się w kieszeni otwiera jak się czyta takie rzeczy ze położna krzyczy na Rybkę że wszytsko robi źle.. one są tam od tego żeby pomóc, wytłumaczyć, pokazać, skąd ona ma pewne rzeczy wiedzieć skoro to jej pierwsze dziecko?
Ciekawe czy same takie mądre były jak rodziły... niech tylko na mnie któaś krzyknie że czegoś nie umiem to nie ręczę za siebie i za TŻ'ta...
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1664 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() I proszę jaki full wypas na oddziale. Cytat:
![]() ![]() Szalona ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Chociaż wcale to niełatwe,dzisiaj obudziłam się na prawym ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1665 |
Zadomowienie
|
Cała wyprawka z głowy, dzisiaj prasowanie i wkładanie do torby i basta. I czekamy na godzinę W.
A z czekaniem robię pled na szydełku dla Małej do wózka. A co mi tam. ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1666 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najlepiej to się wydrzeć niż pomóc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1667 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1668 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajna niunia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1669 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Kabriela wyprawka ful wypas, i właśnie...masz dwa przewijaki? ![]() |
||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1670 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1671 | |||
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny smarujecie/smarowałyście przed porodem brodawki? Na Maltanie jest napisane, żeby nawet 2 miesiące przed smarować to się nawilżą i może będzie z nimi mniej problemu :P
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Śliczna malutka!
![]() |
#1672 |
Rozeznanie
|
Kabriela - ja też odradzam Jonsona, to lepiej już kup zwykłe mydełko bambino w kostce na początek a może później wpadnie ci w ręce hipp.
A rzeczy dla małej już widać w pełni gotowości. a mam jeszcze pytanie na ile przed terminem już składałyście łóżeczko, bo moje jeszcze na stryszku i się właśnie zastanawiam czy by go już nie przytaszczyć. Tylko ja musze jakoś sypialnię sensownie przemeblować bo nie mam miejsca na łóżeczko jak na razie. Mam też dostać kołyskę i właśnie nie wiem jak to pomieszczę. Myślałam że na początek nie będę rozkładać łóżeczka ale jednak by się przydało bo część rzeczy można w łóżeczku poukładać. Kołyska jest na kółkach to może być w dzień w salonie przy mnie bliżej a łóżeczko w sypialni też by się jednak przydało mieć. |
![]() ![]() |
![]() |
#1673 |
Zakorzenienie
|
Beatko Twoja córka bardzo długo będzie miała chlodne rece. Wazniejsze w trzymaniu ciepla sa stopy a w ocenie chlodu karczek.jak jest letni to nie jest jej zimno.
Czasem będzie nawet chlodny od przegrzania! Gdy dziecko sie poci to kark chlodnieje. A jeśli koniecznie chcesz to na dlonie załóż jej dłuższe skarpetki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1674 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zamiast pokazać,poinstruwac jakoś co robi źle to lepiej krzyknąć albo dać zje**ke... ![]()
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... ![]() ![]() 17.05.2014- Nasz Dzień ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1675 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
spoko ![]() Cytat:
![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#1676 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://www.google.pl/search?q=huggi...90%3B600%3B600 ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1677 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() niech się tym nie przejmuje co one gadają.. aż się zagotowałam nie dośc że tak jak napisałaś okradają Cię w tym kraju to jeszcze w szpitalu tak Cię traktują ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Kabriela ja nie mam wcale przewijaka ![]() zaraz mam korepetycje z 40 letnim facetem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1678 |
Zakorzenienie
|
Acha-miałam w rece te tetry z biedronki i ich gestosc nie powala.
A co do Rybki-juz jej parę rzeczy na ten temat napisalam. Mam nadzieje ze pomoglo. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1679 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() któraś pisała ze nie ma kołeczków do przewijaka na łóżeczko.. popytajcie w sklepie z artykułami dziecięcymi czy nie mają w sprzedaży albo tak o żeby dać, bo z tego co wiem rzadko kiedy są w zestawie ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-10-09 o 08:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1680 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:56.