Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. cz. X - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę:
W brzuchu pupę swą wypina- chce na świat juz przyjść dziecina! 3 4,92%
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! 1 1,64%
Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! 55 90,16%
Bolą plecy, boli zad - ile trwać ma ciąża ta? 0 0%
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! 2 3,28%
listopadowo grudniowe mamusie 0 0%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-09, 08:18   #1651
ktosiula
Wtajemniczenie

Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c

Hej, hej!

Miki super filmiki! Mój też takie wygibańce robi, a wczoraj to przez 3/4 dnia, aż zdziwiona byłam

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Myślicie, że głupio będę wyglądać jak wparaduję z tymi 3 torbami do szpitala?
Pokażcie swoje torby dziewczyny, bom chyba trochę przesadziła

Na zdjęciu ujęty został też mój nocny kochanek, zwany Tadkiem. I powiem Wam, że niby tani był, ale śpi mi się z nim całkiem dobrze

I jeszcze się pochwalę doszła nareszcie paczka z łóżeczkiem, jest wszystko, gratis taki sobie, mianowicie prześcieradełko na przewijak, a kupiłam sobie wcześniej dwa
I jeszcze jeden minus, ale to ja jak zwykle nie doczytałam, więc pretensje mogę mieć sama do siebie. Przewijak jest piękny, tylko brak mu tych kołeczków, żeby się nie zsuwał z łóżka. Tż pewnie coś wymyśli, ale wkurzona oczywiście jestem.
Zdjęcie łóżeczka jutro jak będzie złożone.
Jakoś tak dużo tego i nieporęcznie z trzema torbami. Jak już uwzględnisz wszystkie sugestie to daj znać jak Ci się bagaże zmniejszyły Ja nie doradzam bo sama się jeszcze nie spakowałam. Ręczniki papierowe zamierzam zabrać do osuszania krocza, ale wezmę je rozwinę z rolki i poskładam to będą chyba mniej miejsca zajmowały.

Cytat:
Chciałam Wam pokazać ten przewijak, ale nie widać jego uroku. Za to urywek mojego mieszkanka widać, bo kiedyś miałam coś tam wrzucić. Więcej na razie nie pokażę, bo musiałabym ogarnąć trochę
Aaa i dzięki którejś z Was , niestety nie pamiętam której, ale ma ode mnie , zakupiłam w biedrze "Język niemowląt" i "Język dwulatka" od razu. Strasznie się z tego cieszę, choć nadal męczę jeszcze "Pierwszy rok życia dziecka" i jestem dopiero w połowie
Mnie się najbardziej podoba tło, czyli mieszkanko Ale przewijak też super, szkoda, że bez tych kołeczków. Mam "Pierwszy rok z życia dziecka" i jeszcze nie zaczęłam czytać :P 7 miesięcy męczyłam "W oczekiwaniu na dziecko"

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
Ja też właśnie wyprałam już pościele i koce i uszyłam wkład do wózka bo nie miałam takiego ciepłego ochraniacza...taki w sklepie kosztował od 100 zł w górę, trochę dużo więc sama uszyłam z kołdry...jak zrobię zdjęcia to powrzucam.
Pokaż jak Ci tam wyszedł ten wkład, ciekawa jestem.

Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość
no wlasnie ja tez myslalam,ze mierzenie najpierw do dupki,ale polozna jak to uslyszala powiedziala,ketegorycznie "nie" jak nie to nie,pod paszka ciezko pewnie takiemu maluchowi zmierzyc,wiec kupie cos elektronicznego na czolo,bo te do ucha w ogole do mnie nei przemiawiaja:/
Ja polecam ten termometr http://allegro.pl/termometr-bezdotyk...576800545.html
Zamierzam go kupić, koleżanka kupila i jest bardzo zadowolona, poza tym ktoś tutaj też go polecał.

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość

aleeeeeeeeeeeeeeeeee OGŁĄSZAM ŻE POKARM SIĘ POJAWIA W ZWIEKSZONYCH ILOŚCIACH

dzis mam wizytę położnej, wczoraj miałam spisać listę pytań ale nie byłam w stanie, padłam. Nawet się nie kąpałam, dopiero rano pod prysznic trafiłam. I wcale sie nie dziwie że mamy często zaniedbują sie po porodzie.
Ale paznokcie sobie wymalowałam
bo my tu kciuki trzymamy za Wasze karmienie
Daj znać jak tam po wizycie położnej i wypytaj o wszystko co Cię nurtuje!

Acha jeszcze o kosmetykach. Kupiłam płyn do kąpieli i oliwkę Hippa. Chciałabym jeszcze wypróbować ten płyn z Babydream, bo polecany jest. Ale właśnie się zastanawiam i planuję tak ociupinkę płynu do kąpieli stosować, albo tylko do wymycia pupki. Oliwkę ewentualnie do masażu no i jeśli by się ciemieniucha pojawiła (tfu, tfu).
Ja szukałam płynu z Flosleku ale go nigdzie nie znalazlam...

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 08:19   #1652
Kabriela
Zadomowienie

Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c

Dobra wrzucam zdjęcia jakie z rana popstrykałam...proszę się nie śmiać za bałagan, to wszystko będzie skrzętnie pochowane i poukładane w specjalnych koszykach jakie zrobię do pokoiku...teraz na razie to tak na wierzchu leży, bo lubię na to patrzeć.

To białe to jest właśnie uszyta kołderka, wszyłam suwak z boku i jest bardzo ciepłe, bo to jest kołdra złożona na 3-4. Oczywiście wklejam zdjęcie mercedesa Małej, dalej bałagan w łóżku, czyli już cała wyprawka, kombinezon polarowy i komplecik sweterkowy na wyjście ze szpitala- to od Babci
A i jeszcze zdjęcie dwóch cienkich kocyków ( biały i niebieski) i dwóch ciepłych jeden do wózka i jeden do łóżeczka ( różowy)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF9574 (Kopiowanie).jpg (42,2 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF9575 (Kopiowanie).jpg (44,0 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF9576 (Kopiowanie).jpg (60,7 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF9577 (Kopiowanie).jpg (88,6 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF9578 (Kopiowanie).jpg (97,8 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF9579 (Kopiowanie).jpg (63,2 KB, 64 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF9580 (Kopiowanie).jpg (62,9 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF9581 (Kopiowanie).jpg (82,8 KB, 36 załadowań)
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 08:21   #1653
peppermint patty
Rozeznanie

Cytat:
i były też te rogale do karmienia, tylko ja mało korzystałam z wiadomych powodów

dzis mam wizytę położnej, wczoraj miałam spisać listę pytań ale nie byłam w stanie, padłam. Nawet się nie kąpałam, dopiero rano pod prysznic trafiłam. I wcale sie nie dziwie że mamy często zaniedbują sie po porodzie.
za mleczko

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
hejka mamusie

Jak samopoczucie?

Ja dzisiaj od rana robię porządki,pralka wstawiona,firanki i zasłony wyprasowane bo muszę zanieść do skrócenia.
Teraz jeszcze przyjechał gość do czyszczenia piecyka,mam nadzieję że się wyrobi w godzinę bo za niedługo trzeba wychodzić na usg.

Trochę się boję żeby jednak wody były w normie i nie trzeba było nic działać
Ciekawe ile Tymek urósł w 2 tygodnie.May stresik jest

Maluch coś od rana leniwiec
nie stresuj sie,bedzie dobrze...bo wszystkie Tymki to fajne chlopaki

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Rybce słabo idzie z karmieniem a personel na nia krzyczy ze wszystko robi zle.

Pepper przeciez temp w pupie mierzysz raz na ruski rok. Sztywnrgo, szklanego bym nie wlozyla ale silikonowy gietji z odrobina oliwki jak najbardziej. Tak mierze do dziś Alisie. A ona sie nie buntuje.

Miłego dnia Mamuśki

Ps.babku będziesz marzyc o 2h snu w szpitalu o jakiejkolwiej porze a nie o pomalowanych oczach

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
tymbardziej,ze taki pomiar chyba bardziej miarodajny...najwyzej nie bede sie chwalic poloznej,a mierzyc bede w ten sposob..nie wiem moze ona sie bala zeby wlasnie krzywdy nie zrobic i tyle
peppermint patty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 08:21   #1654
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
proszę,
jak słodko śpi
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 08:23   #1655
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
proszę,
jaka słodka

a co rodzina na imię nie marudzili ze takie mało spotykane?
Cytat:
Dobra wrzucam zdjęcia jakie z rana popstrykałam...proszę się nie śmiać za bałagan, to wszystko będzie skrzętnie pochowane i poukładane w specjalnych koszykach jakie zrobię do pokoiku...teraz na razie to tak na wierzchu leży, bo lubię na to patrzeć.

To białe to jest właśnie uszyta kołderka, wszyłam suwak z boku i jest bardzo ciepłe, bo to jest kołdra złożona na 3-4. Oczywiście wklejam zdjęcie mercedesa Małej, dalej bałagan w łóżku, czyli już cała wyprawka, kombinezon polarowy i komplecik sweterkowy na wyjście ze szpitala- to od Babci
A i jeszcze zdjęcie dwóch cienkich kocyków ( biały i niebieski) i dwóch ciepłych jeden do wózka i jeden do łóżeczka ( różowy)
a czy ja tam widzę 2 przewijaki? czy na przewijaku jest coś co przypomina drugi :P

też już wczoraj poprzekładałam do komód rzeczy Nelkowe i na komodach poustawiałam z rzeczmi dla małej i się TŻ śmiał ze mnie że widać ze się doczekac nie mogę bo bym ciąge coś ustawiała, przestawiała i siedziała w tym pokoju
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 08:24   #1656
Kabriela
Zadomowienie

Brawo za laktację a dzidzia tak pięknie śpi, że ojejciu....
Stary 2013-10-09, 08:25   #1657
NEWTREND
Rozeznanie

Cytat:
a ja brałam to za normalność, że tak ma być

Niby presypia noce, jak narazie 2, ale żeby nie budzic domowników, jak ja nakarmie i zaczyna mi już piszczeć to znoszę ja szybko do pokoju mamy i tam ja ubieram, bo nie słychać krzyków, najgorsze jest jak nie chce być zawinieta( o rączki chodzi, są naprawdę małe, niedrapki spadaja, więc rączki są zimne a spac z takimi nie może.

proszę,
jaka śliczna
NEWTREND jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-09, 08:25   #1658
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:

Niby presypia noce, jak narazie 2, ale żeby nie budzic domowników, jak ja nakarmie i zaczyna mi już piszczeć to znoszę ja szybko do pokoju mamy i tam ja ubieram, bo nie słychać krzyków, najgorsze jest jak nie chce być zawinieta( o rączki chodzi, są naprawdę małe, niedrapki spadaja, więc rączki są zimne a spac z takimi nie może.

proszę,

śliczna

Cytat:

Widzę,że u Ciebie na łożeczku taki sam magazyn jak u mnie
Cała wyprawka już z głowy?

Biedna Rybka.. pewnie musi się stresować jak personel na nią krzyczy...
Wrrr,współczuję...

Lineczka,daj znać jak się odezwie co tam u Nich

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Edytowane przez Dzastin08
Czas edycji: 2013-10-09 o 08:26
Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 08:26   #1659
Kabriela
Zadomowienie

Mam oczywiście dwa przewijaki, bo oczywiście się pośpieszyłam z kupnem, jeden nie ma twardego podkładu i miał być na biurko, a drugi przewijak jest dlatego, że był w komplecie z łóżeczkiem. No już nic nie mogłam na to poradzić.
Stary 2013-10-09, 08:26   #1660
issia88
Zakorzenienie

Witam się

Żebym nie zapomniała - GRATULUJE WSZYSTKIM MAMUSIOM, KTÓRE W OSTATNICH DNIACH URODZIŁY!!!

Nie cytuje, bo czytam na bieżąco, ale nie zaznaczam, bo nie udzielam się regularnie, bo jakoś czasu nie mam, a jak mam to tylko wpadam, czytam i wypadam

Ja wczoraj kupiłam w Biedrze pampersy Dada i w SuperPharm chusteczki nawilżające Kindii, także zapasy się powiększają Na pewno nie kupię chusteczek Bambino, Pampersa i Huggies - składy są masakryczne - same parabeny i inne dziadostwa, które mogę stosować na sobie, a nie na noworodku/niemowlaku. Może zboczenie zawodowe mam i dlatego mnie to tak odstrasza

W poniedziałek przyjechała komoda, ale to Wam wrzucę fotki później, bo na razie to straszny bałagan mam w pokoju Wiki

Trzymajcie kciuki, aby Mała nie spała dzisiaj na KTG

Jeszcze muszę dokupić parę rzeczy do szpitala. U mnie ubranek nie trzeba, każą mieć tylko na wypis Także kwestię ubioru zostawię mężowi - niech się uczy

Dziewczyny, a czy któraś kupowała pieluchy tetrowe w Biedrze? Bo wczoraj widziałam, a muszę jeszcze dokupić, tylko zastanawiam się nad ich jakością 10szt chyba za 21,90zł.
issia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 08:27   #1661
Anoula
Zakorzenienie

dziewczyny ja Was zostawiam, lecę na zajęcia :x
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-09, 08:27   #1662
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Tak myślałam, że przesadziłam
Już Wam piszę co tam mam:
-kosmetyki dla mnie (płyn miecalarny, biały jeleń, pasta, kulka, pomadka, , tusz do rzęs, krem do twarzy)
-majtki siateczkowe x 6, skarpetki x 3, staniki do karmienia x 2, koszule x3, szlafrok,
-waciki do twarzy, patyczki do uszu, wkładki laktacyjne, podkłady poporodowe, podpachy wielkie (ale to wszystko pojedyncze sztuki, nie opakowania)
-nakładki na sutki, krem na sutki
-chusteczki nawilżane, tantum rosa.
-ręczniki papierowe,
-kubek, sztućce,
-biszkopty, woda z dzióbkiem.
-3 ręczniki (jeden taki, który później mogę wyrzucić)
-klapki x2 (pod prysznic i normalne)
Chyba tyle mojego. Piszcie co niepotrzebne. Może zredukuję chociaż do dwóch toreb

Dla Filipa mam:
Ubranka (3 kaftaniki, 3 spiochy, 2 pajacyki, 2 body, skarpetki, niedrapki, 2 czapeczki)
Rożek
Kocyk
Pieluszki jednorazowe x 20
Tetrowe x 3
Flanelowe x 2
Kosmetyki, ale takie w próbkach (sudocrem, bepanthen, mleczko do ciała)
Chusteczki nawilżane 2x 20 szt.

Proszę o sugestie, co mogę odjąć, ewentualnie o czym zapomniałam
Dołożyłabym wodę termalną-szybko odświeża i chusteczki do h.intymnej(polecam Facelle) i ładowarkę,ale to pewnie pamiętasz

Cytat:
Napisane przez 24Kasiula24 Pokaż wiadomość
Witamy z rana

Dziś wizyta na 18:45, już się boje co znowu z tym cisnieniem... no i ciekawe ile Maly juz wazy )
Czuje sie coraz gorzej, plecy mnie bolą, a wczoraj cały wieczór miałam brzuch napięty i twardy jak kamień
żeby ciśnienie było ok

Ja twardnienie mam prawie codziennie :/

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Dokładnie! O to mi chodziło

Baaardzo chętnie bym Ci powysyłała, ale obawiam się, że zanim urodzę i Nina wyrośnie z czegokolwiek, to będą z Witusiem potrzebowali tego samego rozmiaru W dodatku nie mam kompletnie nic na rozm. 50, także chyba niestety nie będę mogła pomóc

Też ostatnio się nad tym zastanawiałam, ale jednak nie - wszystkie ciuszki, jakie mam używane, też mają metki, czyli dzieciakom nie przeszkadzały No chyba że naprawdę coś będzie drażnić Ninę, to wytnę

Dobrze, że Zu się rozruszała Charakterna jeszcze w brzuszku
Ale ikei to Ci nie wybaczę A ja tak czekam aż któraś z Was pojedzie...

Miki - super zakupy!
babku - ojej, 3 torby to chyba sporo Ja mam jedną podróżną Pumy (podobną do Twojej), ale pewnie sporo większą.
De - dobrze, że zator się nie zwiększa
Przypomnij mi proszę, ten olej dla futer to z pestek winogron?

Witam porannie
Wczorajsze popołudnie do . Najpierw mąż oznajmił, że koło w samochodzie nam lata i prawdopodobnie jakiś wahacz do wymiany, a wieczorem umarł nam czajnik - rozkleił się przy tym okienku z miarką Także wieczorem piłam ostatnią herbatę - musimy kupić nowy. Nie muszę mówić, że nie mamy kasy ani na czajnik, ani tym bardziej na naprawę samochodu
Także się podłamałam, bo zaraz będzie Nina, a my zostaniemy bez kasy...

Wzięłam się ten za oklejanie ościeżnicy - efekt taki, że kupa bąbli, brzegi się odklejają... A i tak jeszcze nie skończyłam. Zaraz wezmę się, żeby choć to mieć z głowy - niech potem mąż wymyśli, czym to podkleić.

A jakby tego było mało, obudziłam się dziś przed 4 i zasnęłam dopiero krótko przed 6. A o 6 zadzwonił budzik męża Łeb mi pęka i nawet nie mogę sobie kawy zrobić...
To nie jest mój dzień

Jak nie urok to
Cytat:
New ja na Twoim miejscu już bym kilka razy dzwoniła, bo u mnie też się opóźniali, ale na szczęście już mi wysyłają tak jak powinno być.

Martwicie mnie tym Jonsonem, bo ja właśnie nad nim się zastanawiałam, bo w jakim sklepie kosmetycznym nie byłam, to Hippa nie było, były jakieś no name płyny ale tych to już w ogóle się bałam, był Nivea ale od 1 miesiąca...jakie to wszystko jest skomplikowane, jakby nie można było tego wszystkiego uprościć, skończy się na tym, że w ogóle nie będę myła mojej pociechy
Ja też właśnie wyprałam już pościele i koce i uszyłam wkład do wózka bo nie miałam takiego ciepłego ochraniacza...taki w sklepie kosztował od 100 zł w górę, trochę dużo więc sama uszyłam z kołdry...jak zrobię zdjęcia to powrzucam.
Poczytaj opinie o Jonhsonie i popatrz na skład,nie jest dobry

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 08:28   #1663
lineczka1989
Zakorzenienie

wiecie, normalnie nóż się w kieszeni otwiera jak się czyta takie rzeczy ze położna krzyczy na Rybkę że wszytsko robi źle.. one są tam od tego żeby pomóc, wytłumaczyć, pokazać, skąd ona ma pewne rzeczy wiedzieć skoro to jej pierwsze dziecko?
Ciekawe czy same takie mądre były jak rodziły...

niech tylko na mnie któaś krzyknie że czegoś nie umiem to nie ręczę za siebie i za TŻ'ta...
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
Stary 2013-10-09, 08:29   #1664
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Dobry wybór
No i całe szczęście,że malutka zaczęła się w końcu ruszać... ahh te dzieciaczki na sam koniec Nas stresują...

Ja mam termometr trn co Lineczka, na podczerwień.
A do kąpieli żel 2 w 1 babydream.

Miki,świetne zakupy
Babku,spisałam sobie Twoją listę do szpitala i dopisałam tylko do Niej szczotka do włosów (dla mnie),gumka do włosów,szampon i odżywka do włosów.
Dla małgo biorę tylko kilka sztuk pampersów i chusteczki nawilżające i w razie W smoczek,resztę zapewnie szpital.A na wyjście rożek,kocyk i ciuszki Tż dowiezie

Dzień dobry

My dziś też wizytujemy,zobaczymy czy coś tam się święci
W weekend mam zamiar ostatecznie spakować torbę i cierpliwie sobie czekać.
za wizytę

Cytat:
nie masz się czym przejmować mając 3 torby, i tak wszystkie mamy sa obładowane walizkami albo torbami. A do tego przeciez ciągle się coś donosi,np jedzenie. U mnie w szpitalu dziewczyny miały np. po jednej dużej walizce, i nikt się dziwnie nie patrzył. Także spokojnie.

ja rodziłam na Nowym, i nie powiem żadnego złego słowa o pobycie( może z wyjątkiem jedzenia, ale ja to niejadek jestem) ani na patologii, czy poźniej na położnictwie. Lekarze ok, położne też, pomagaja, i były miłe.

Co do rożka to w szpitalu rożki były dostępne, te nieusztywniane, bo położne zawijały dzieci w te rożki tak na sztywno, i tak Liwkę wiążę, jak narazie usypia tak bez problemu, czasami tylko ręce wyciąga.
I do szpitala nie potrzebowałam ciuchów dla małej, tylko do wypisu, tak to te kilka dni była w ciuszkach szpitalnych.
Były tez pampersy, Maść Linomag czy Alantan.
To super że jesteś zadowolona
I proszę jaki full wypas na oddziale.

Cytat:
i były też te rogale do karmienia, tylko ja mało korzystałam z wiadomych powodów

oby było go sporo
Szalona

Cytat:
Napisane przez sanrioo Pokaż wiadomość
zus to zło... a ja się zabieram za otwieranie firmy aż się boję tych wszytskich skarbówkowych i zusowych spraw.. oni najlepiej by wszytsko wzieli dla siebie niestety
Bo to są złodzieje
Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
witam się po ciężkiej nocy, obuziłam się (nawet nie popatrzyłam o której) z zawrotami głowy i dusznościami, a że spałam na prawym boku to podejrzewam, że mała mogła na żyłę główną nacisnąć albo coś... długo dojść do siebie nie mogłam, żeby TŻ nie budzić powędrowałam do salonu. Jak się lepiej poczułam położyłam się na sofie i tak mnie znalazł TŻ śpiącą :x a teraz jestem strasznie niewyspana... a tu na zajęcia trzeba iść...

Dziś zaczynamy 8 miesiąc (wg TP na 10.12. wg ostatniego to jesteśmy gdzieś dalej )
O rany to jak najwięcej na lewym boczku musisz leżeć
Chociaż wcale to niełatwe,dzisiaj obudziłam się na prawym

za miesiąc

za resztę wizytujących

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-10-09, 08:29   #1665
Kabriela
Zadomowienie

Cała wyprawka z głowy, dzisiaj prasowanie i wkładanie do torby i basta. I czekamy na godzinę W.
A z czekaniem robię pled na szydełku dla Małej do wózka. A co mi tam.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-09, 08:30   #1666
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:

Pepper przeciez temp w pupie mierzysz raz na ruski rok. Sztywnrgo, szklanego bym nie wlozyla ale silikonowy gietji z odrobina oliwki jak najbardziej. Tak mierze do dziś Alisie. A ona sie nie buntuje.

Miłego dnia Mamuśki

Ps.babku będziesz marzyc o 2h snu w szpitalu o jakiejkolwiej porze a nie o pomalowanych oczach

Najlepiej to się wydrzeć niż pomóc

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-10-09, 08:30   #1667
issia88
Zakorzenienie

Cytat:

proszę,
Śliczna kruszynka

Cytat:

Wóz super i reszta rzeczy też Zazdroszczę talentu
issia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 08:31   #1668
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:

proszę,
Ale jak karczek ma ciepły to raczej jej nie zimno.
Fajna niunia

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-10-09, 08:34   #1669
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:

super
Cytat:
Napisane przez NEWTREND Pokaż wiadomość
dokładnie też jestem wściekła na to. A co do zusu to tam mają zawsze czas, zawsze 30 dni na odpowiedź i nigdy nie zajmą się sprawą wcześniej tylko jak mija termin. Co ich obchodzi że ktoś ma dzieci, a co jakby maż mój nie pracował i skazana bym była na zasiłek z zus, chyba byśmy z głodu padli i rachunków nie płacili zanim oni by łaskawie coś zadecydowali. Wolałabym normalnie pracować niż liczyć na ich jałmużnę.
Nic ich nie interesuje, czy ktoś ma co do gara włożyć czy kredyty i opłaty porobić...oni mają czaaaaaas.
Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
witam się po ciężkiej nocy, obuziłam się (nawet nie popatrzyłam o której) z zawrotami głowy i dusznościami, a że spałam na prawym boku to podejrzewam, że mała mogła na żyłę główną nacisnąć albo coś... długo dojść do siebie nie mogłam, żeby TŻ nie budzić powędrowałam do salonu. Jak się lepiej poczułam położyłam się na sofie i tak mnie znalazł TŻ śpiącą :x a teraz jestem strasznie niewyspana... a tu na zajęcia trzeba iść...

Dziś zaczynamy 8 miesiąc (wg TP na 10.12. wg ostatniego to jesteśmy gdzieś dalej )
za miesiąc, i dużo siły na uczelni
Cytat:

proszę,
Doczekałyśmy się Słodko śpi, no cudna!

Kabriela wyprawka ful wypas, i właśnie...masz dwa przewijaki? Jak mi się te literki na ścianie podobają...
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 08:35   #1670
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość
za mleczko

nie stresuj sie,bedzie dobrze...bo wszystkie Tymki to fajne chlopaki

tymbardziej,ze taki pomiar chyba bardziej miarodajny...najwyzej nie bede sie chwalic poloznej,a mierzyc bede w ten sposob..nie wiem moze ona sie bala zeby wlasnie krzywdy nie zrobic i tyle
I zdrowe mam nadzieję oraz ładnie przybierające na wadze

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-10-09, 08:35   #1671
ktosiula
Wtajemniczenie

Dziewczyny smarujecie/smarowałyście przed porodem brodawki? Na Maltanie jest napisane, żeby nawet 2 miesiące przed smarować to się nawilżą i może będzie z nimi mniej problemu :P

Cytat:

Fajnie wymyśliłaś z tą kołderką. Komplet od babci najlepszy! Kocha babcia wnusię

Cytat:
Grrrr...

Cytat:

proszę,

Śliczna malutka!

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 08:35   #1672
NEWTREND
Rozeznanie

Kabriela - ja też odradzam Jonsona, to lepiej już kup zwykłe mydełko bambino w kostce na początek a może później wpadnie ci w ręce hipp.
A rzeczy dla małej już widać w pełni gotowości.

a mam jeszcze pytanie na ile przed terminem już składałyście łóżeczko, bo moje jeszcze na stryszku i się właśnie zastanawiam czy by go już nie przytaszczyć. Tylko ja musze jakoś sypialnię sensownie przemeblować bo nie mam miejsca na łóżeczko jak na razie. Mam też dostać kołyskę i właśnie nie wiem jak to pomieszczę. Myślałam że na początek nie będę rozkładać łóżeczka ale jednak by się przydało bo część rzeczy można w łóżeczku poukładać. Kołyska jest na kółkach to może być w dzień w salonie przy mnie bliżej a łóżeczko w sypialni też by się jednak przydało mieć.
NEWTREND jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 08:36   #1673
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Beatko Twoja córka bardzo długo będzie miała chlodne rece. Wazniejsze w trzymaniu ciepla sa stopy a w ocenie chlodu karczek.jak jest letni to nie jest jej zimno.
Czasem będzie nawet chlodny od przegrzania! Gdy dziecko sie poci to kark chlodnieje.

A jeśli koniecznie chcesz to na dlonie załóż jej dłuższe skarpetki

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 08:37   #1674
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
wiecie, normalnie nóż się w kieszeni otwiera jak się czyta takie rzeczy ze położna krzyczy na Rybkę że wszytsko robi źle.. one są tam od tego żeby pomóc, wytłumaczyć, pokazać, skąd ona ma pewne rzeczy wiedzieć skoro to jej pierwsze dziecko?
Ciekawe czy same takie mądre były jak rodziły...

niech tylko na mnie któaś krzyknie że czegoś nie umiem to nie ręczę za siebie i za TŻ'ta...
Też mi się to nie podoba...
Zamiast pokazać,poinstruwac jakoś co robi źle to lepiej krzyknąć albo dać zje**ke...

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 08:37   #1675
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Mam oczywiście dwa przewijaki, bo oczywiście się pośpieszyłam z kupnem, jeden nie ma twardego podkładu i miał być na biurko, a drugi przewijak jest dlatego, że był w komplecie z łóżeczkiem. No już nic nie mogłam na to poradzić.
sprzedaj jedne :P
Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość

Lineczka,daj znać jak się odezwie co tam u Nich
spoko
Cytat:
Napisane przez issia88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a czy któraś kupowała pieluchy tetrowe w Biedrze? Bo wczoraj widziałam, a muszę jeszcze dokupić, tylko zastanawiam się nad ich jakością 10szt chyba za 21,90zł.
ja co rpawda w Biedronce nie kupowałam, ale za to na allegro coś w podobnej cenie też za 10 sztuk i powiem szczerze że gdybym wiedziała że jakoś jest ich jaka jest wzięłabym te droższe, są tak cienkie że szok

Nela 5/11/13
Stary 2013-10-09, 08:37   #1676
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez issia88 Pokaż wiadomość
Witam się

Żebym nie zapomniała - GRATULUJE WSZYSTKIM MAMUSIOM, KTÓRE W OSTATNICH DNIACH URODZIŁY!!!

Nie cytuje, bo czytam na bieżąco, ale nie zaznaczam, bo nie udzielam się regularnie, bo jakoś czasu nie mam, a jak mam to tylko wpadam, czytam i wypadam

Ja wczoraj kupiłam w Biedrze pampersy Dada i w SuperPharm chusteczki nawilżające Kindii, także zapasy się powiększają Na pewno nie kupię chusteczek Bambino, Pampersa i Huggies - składy są masakryczne - same parabeny i inne dziadostwa, które mogę stosować na sobie, a nie na noworodku/niemowlaku. Może zboczenie zawodowe mam i dlatego mnie to tak odstrasza

W poniedziałek przyjechała komoda, ale to Wam wrzucę fotki później, bo na razie to straszny bałagan mam w pokoju Wiki

Trzymajcie kciuki, aby Mała nie spała dzisiaj na KTG

Jeszcze muszę dokupić parę rzeczy do szpitala. U mnie ubranek nie trzeba, każą mieć tylko na wypis Także kwestię ubioru zostawię mężowi - niech się uczy

Co do Huggiesów się nie zgodzę,te mają dobry skład

https://www.google.pl/search?q=huggi...90%3B600%3B600

za KTG

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-10-09, 08:39   #1677
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość

Najlepiej to się wydrzeć niż pomóc
bo to jest taki szpital popiernieczony aż się zezłościłam... poszłabym ją wesprzeć mam jakieś 10 minut do tego szpitala ale pewnie i tak mnie nie wpuszczą bo tam się tak zachowują...

niech się tym nie przejmuje co one gadają.. aż się zagotowałam nie dośc że tak jak napisałaś okradają Cię w tym kraju to jeszcze w szpitalu tak Cię traktują

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

Kabriela ja nie mam wcale przewijaka a taki na łóżeczko się sprawdza? ja własnie myslę intensywnie nad przewijakiem...

zaraz mam korepetycje z 40 letnim facetem
sanrioo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 08:39   #1678
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Acha-miałam w rece te tetry z biedronki i ich gestosc nie powala.

A co do Rybki-juz jej parę rzeczy na ten temat napisalam. Mam nadzieje ze pomoglo.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 08:39   #1679
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NEWTREND Pokaż wiadomość
a mam jeszcze pytanie na ile przed terminem już składałyście łóżeczko, bo moje jeszcze na stryszku i się właśnie zastanawiam czy by go już nie przytaszczyć. Tylko ja musze jakoś sypialnię sensownie przemeblować bo nie mam miejsca na łóżeczko jak na razie. Mam też dostać kołyskę i właśnie nie wiem jak to pomieszczę. Myślałam że na początek nie będę rozkładać łóżeczka ale jednak by się przydało bo część rzeczy można w łóżeczku poukładać. Kołyska jest na kółkach to może być w dzień w salonie przy mnie bliżej a łóżeczko w sypialni też by się jednak przydało mieć.
my złożyliśmy w końcówce 36 tygodnia czyli w poniedziałek

któraś pisała ze nie ma kołeczków do przewijaka na łóżeczko.. popytajcie w sklepie z artykułami dziecięcymi czy nie mają w sprzedaży albo tak o żeby dać, bo z tego co wiem rzadko kiedy są w zestawie nam akurat dziewczyny ze sklepu dały te kołeczki i już są przyczepione i faktycznie ten przewijak jest stabilniejszy bo nie jeździ po łóżeczku przód/tył... a otworki na ślubki w przewijakach są tylko pod ceratką i spokojnie palcami można je wyczuć :P

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2013-10-09 o 08:42
Stary 2013-10-09, 08:40   #1680
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Dziewczyny smarujecie/smarowałyście przed porodem brodawki? Na Maltanie jest napisane, żeby nawet 2 miesiące przed smarować to się nawilżą i może będzie z nimi mniej problemu :P

Fajnie wymyśliłaś z tą kołderką. Komplet od babci najlepszy! Kocha babcia wnusię

Grrrr...

Śliczna malutka!
Właśnie chcę kupić Maltan ale nigdzie go nie mają wa aptece.Jeszcze dzisiaj zapytam

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości