|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1891 |
Rozeznanie
|
Dot.: O dzidzie sie staramy,i na dwie kreski tak dlugo czekamy:(problemy,problem y i
witajcie!!!ja dzis kiepsko sie czuje cos mnie brzuch pobolewa delikatnie i mam biegunke masakra jakas ehhh
27dc mija czekamy na okres a zapomnialam jeszcze napisac o zebie ktory daje mi w kosc od wczoraj normalnie masakra Edytowane przez kingula111 Czas edycji: 2013-10-09 o 12:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#1892 |
Zakorzenienie
|
Dot.: O dzidzie sie staramy,i na dwie kreski tak dlugo czekamy:(problemy,problem y i
malinka- trzymam kciuki za siostrę
![]() ja odebrałam wyniki progesteron 57,6 nmol/l normy fazy lutealnej to 5,3-86 nmol/l więc spoko prolaktyna podwyższona 696,1 ml przy normach 127-637 mlU/l (wcześniej była w normie) |
![]() ![]() |
![]() |
#1893 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1894 |
Zakorzenienie
|
Linka- 22 dc tzn. wczoraj, a badania z 3dc były w normie
|
![]() ![]() |
![]() |
#1895 |
Zakorzenienie
|
Kurcze a mnie brzuch cos pobolewa i krzyz ...ehh
#1896 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1897 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny, można wbić do Was?
![]() Staram się o dzieciątko, to mój 4 ty cykl starań i nic ![]() ![]() Mam 31 lat. Mąż ma 32 i w końcu się zdecydowaliśmy, w końcu nam sytuacja pozwoliła. Myśleliśmy że nas starania nie będą dotyczyć, że jakoś to pójdzie, w marcu odstawiłam pigułki, 2 miesiące później zaczęliśmy i póki co nic.. Dziś mój 19 ty dzień cyklu, zobaczymy co dalej ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1898 |
Zakorzenienie
|
lucy- witamy serdecznie
![]() linka- mnie martwi ta prolaktyna, spory skok z 20 do 34,8 po przeliczeniu na te same jednostki. Nie piłam alkoholu, spałam dobrze, serduchowania nie było, to czemu taka duża? |
![]() ![]() |
![]() |
#1899 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1900 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Myśle ze dobrze trafiłaś ![]() ![]() ![]() Więc nic sie nie krępuj i pisz śmiało Napisz coś wiecej jakie długie cykle ? Piszesz ze 19 dc czyli raczej po owu ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1901 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja juz siedze, grzebię w necie i mnie ta wiedza zalewa swoją ilością. Tak szczerze mówiąc, to zbaraniałam już ![]() Cykle mam w granicach 31-33 dni. W sierpniu zaczęłam brać luteinę, bo po odstawieniu pigułek czekałam na okres po 36 czy 38 dni. Lekarka chciała mi to wszystko jakoś wyregulować. Tyci się skróciły, ale nie żeby jakoś mocno, to nie ![]() Wydaje mi sie (po objawach) że jestem jedną z tych, co ma późne owulacje i zła jestem na swoją ginke, że mi nie powiedziała o tym, że luteina może ją zahamować, dopiero sama sobie wyczytałam, że zbyt wcześnie wzięta mi zblokuje ![]() Ot, cykle zmarnowane. Teraz dostałam Clo, brałm od 5-9 dnia. I objawy owulacyjne mam od 3 dni, bóle i kłucia jajników. Sama nie wiem. Zła jestem że nie mam monitoringu. Ona się uparła, że narazie spróbujemy bez, no jak to bez przy tym leku... Szukam innego gina, ale mieszkałm w takiej norze że będzie cięzko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1902 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Poczekaj do 6 cyklu i jak sie nie bedzie udawać wtedy radziłabym na własną rękę się pobadac i potestowac... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1903 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- Prawdopodobnie miałam bezowulacyjne cykle na koncie, miałam robione w poprzednich miesiącach USG, mierzone tempki, wykresy. Ale muszę się dostać do kogoś, kto mnie będzie stale monitował, a nie z doskoku, kiedy ma termin ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1904 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1905 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Poczekaj cierpliwie na @ a następny cykl jak bym zaczęła obserwacje temperaturka,śluzu. ..... Wiem ze to może nie jest najłatwiejsze ale szybko sie nauczysz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1906 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurcze, ja sę dopiero zagłębiam w ten monitoring, bo odkąd mi dała lek to zaczęłam o nim czytać, natknęłam się na wiele cennych informacji, których ona mi nie udzieliła ![]() ---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ---------- Cytat:
![]() Uczę się teraz konsekwencji, mierzenia codziennie o tej samej godiznie, bo z tym u mnie cięzko ![]() Sluz, bosz, to moja zmora. Na pigułkach miałam wiecznie sucho. Po odstawieniu dalej sucho. Wspomogłam sie wiesiołkiem w 1ej fazie cyklu, do tego popijam len i teraz jest pieknie ![]() ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- Generalnie to ciągle słyszę, że to jeszcze zbyt wcześnie na takie wnikliwe obserwację, że mam się cieszyć, kochać z mężem, bez presji, kiedy przyjdzie ochota itd. Ale weź tu się nie stresuj jak za tydzień wybija 31 lat ![]() Ale stres mnie być może hamuje ![]() Edytowane przez Lucy31 Czas edycji: 2013-10-09 o 14:17 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1907 |
Zakorzenienie
|
w idealnych warunkach bez żadnych patologii na ciąże jest tylko 20-30% szans w cyklu !!! to oznacza ze do poł roku ciązy może nie być i nie jest to ZADNĄ ANOMALIĄ , ZADNĄ CHOROBĄ , ZADNYM PROBLEMEM. Przez te 6 miesięcy warto zbadać sobie tsh , prolaktynę , ewentualnie progesteron, zrobić z 1 usg okołoowulacyjne. Po tych 6-7 cyklach warto dopiero szukać przyczyny...choć lekarze uważają ze rok ja daję poł roku..dla świętego spokoju.. Ale zeby po 3 cyklach stymulować kogoś bez badan jest dla mnie DEBILIZMEM , i brakiem mózgu - zwłaszcza w przypadku lekarza...sa dziewczyny po operacjach które zostały przestumulowane , mają ogromne torbiele na jajnikach , czasem tracą te jajniki [rzez takich ODIOTOW jak Twoja pani dr Lucy
jesli nie ma pęcherzyka dpminującego warto zobaczyc hormony , estrogeny , LH , prolaktynę itd ale to nie w ciągu trzech pierwszych cykli...no szlag mnie zaraz trafi Edytowane przez Linka1984 Czas edycji: 2013-10-09 o 14:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#1908 |
Zakorzenienie
|
Generalnie to jestem zła. Bo chodzę to tej lekarki od ponad 12 lat. Ona jest kobieta wiekową, prowadziła obie ciąże mojej mamy
![]() ![]() Przestałam jej ufać. Przyznam otwarcie, nie stać mnie na chodzenie co chwile prywatnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1909 | ||
Wtajemniczenie
|
Witam się dziś
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() I zmieniaj lekarza jak najszybciej, bo trafiłaś na jakiegoś niekompetentnego, który zamiast pomóc może zaszkodzić. Porób badania i nie stresuj się tak, 3 cykle nie muszą oznaczać wcale żadnych przeciwskazań. ![]() Ja dziś 6dc. Spać mi się ostatnio cały czas. W poniedziałek wizyta u lekarza i sprawdzenie czy torbiel zniknął ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1910 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja się zastanawiałam nad ta prolaktyną, bo ponoć dopiero wynik po obciążeniu jest miarodajny? nie miałam nic takiego ![]() Miałam potworne bóle głowy po odstawieniu pigułek, krosty wzdłuż linii szczękowej, za uszami, pojedyncze, ale były. No i sobie wyczytałam, że to może jednak prolaktyna. Od przyszłego cyklu, muszę koniecznie znaleźć kogoś bardziej kompetentnego, ale nie powiem, będzie ciężko z tym u mnie.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1911 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() poczekaj no nowy cykl ![]() Co TY na to ??? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1912 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1913 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Do czego to doszło, żeby człowiek musiał szukać szczegółowych informacji od ludzi w necie a nie od lekarza ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1914 |
Zakorzenienie
|
moj zaufany lekarz ( który mnie od początku prowadził - czyli 12 lat) leczył mnie 2 lata na 'niedomogę progesteronową' nie robiąc mi badan - diagnoza była na oko. Po 2 latach trafilam do lekarza ktory kazał mnie operować. Wyszło na to ze jestem chora a tamten konował nawet nie dopuszczał do siebie tego gdzie ja mu to sugerowałam nie raz. Gdybym nie trafiła na forum i na bociana w zyciu bym się nie dowiedziała , nie miałabym połowy badań i pewnie starałabym się do 40tki..o ile nie dłuzej. Dzięki interwencji jest szansa ze kiedyś sie doczekam dziecka..może nie naturalnie ale szansa jest.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1915 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to teraz mnie nastraszyłas, tym "zaufanym" lekarzem już na maxa.. Szukam, dzwoniłam w parę miesc i na kasę w tym roku już się nie dostanę ![]() Trudno, zrobię, jak radziłaś, porobię te badania na własny koszt w odpowiednim momencie, wezmę je pod pache i udam sie prywatnie na wizytę. Najwyżej będę jeść suchi chleb ![]() ---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- Mam dziś dzień paszteta, rycze, mażę się jak dziecko. Nawywalało mi krost, nic tlyko kaptur na łeb założyć ![]() Dwa dni bolały mnie jajniki, dziś już lepiej, prawie nic. Za to humorek jaki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1916 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1917 | |
Zakorzenienie
|
Jakbym powiedziała rodzicom, że sie staramy, to by sie pędzikiem kasa znalazła na lekarzy
![]() Moja mama to już wręcz mnie męczy o wnuka, żyć nie daje ![]() Niestety, ona należy do tych, którym lepiej nic nie mówić, bo nie będzie życia, ciągłe wypytywanki, dociekania, gnębienia, wpierniczania się ![]() Wolę nie. Mój brat 10 lat po slubie, bratowa mój rocznik, dzieci nie ma i nie będzie, tak zapowiedzieli.. Zatem domyślacie się, moja mama rzuciła się na mnie ze zdwojoną siłą skoro tak. Nawet nie wie jak mnie tym gnębi ![]() ---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- W ogóle to dziękuję, za fakt zainteresowania ![]() W wielu miejscach na różnych forach, zazwyczaj zlewano moje rozterki ![]() Ja wiem, że jeszcze nie mam co panikować, krótko się staramy, czytam czasami ile sie dziewczyny starają to aż mi sie płakac chce ![]() Ale nie da się nie stresować. Może jakbym miała 20 lat.. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1918 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Czekamy teraz do nowego cyklu i szykuj się na miedzy 4 a 7 dniem z rana do labolatorium ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1919 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1920 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() na czym byłaś w kinie? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Uciekaj od tego lekarza tak jak piszą dziewczyny ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:55.