![]() |
#2281 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.
Cytat:
![]() Cytat:
Dobrze, że wróciło ![]() ![]()
![]() |
#2282 |
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór.
Mały nadal chory, osłuchowo ok i gorączki nie ma więc luz. Już 11 dni biudulek smarka i kaszle ![]() ZROBIŁAM TO. Nie mogę w to uwierzyć ale naprawdę obniżyłam łóżeczko! I o dziwo, dobrze mi z tym ![]() ![]() Przez tą chorobe strasznie narzeka w nocy i wydaje mi się że już mu tak zostanie ![]() ![]() ale coś mu się przestawiło i jak nie może się ułożyć to stęka aż w końcu jak nie znajdze miejsca to hejnał, najczęściej o 6 rano. Wtedy go daje do łóżeczka (bo od 4 spi ze mną) i rozbudza się a wtedy nagle jest bardzo radosny. Zaczyna mnie to niepokoić bo w dzień też mi tak robi ![]() Byliśmy też na bioderkach i wszystko ok, nawet lekarz powiedział że skoro chce stawać to niech staje byle by go nie zmuszać, ale też nie blokować (bo ja mu często muszę "podciąć" nogi żeby usiadł a nie wstawał ![]() z tego co nadrobiłam to: Byou faktycznie długaśna Roszpunka ![]() ![]() -ja karmie jak Nestelle, czyli na boku i też cała drętwieje ![]() -mam kombinezon z HM roz 80 i jest ogromny, Kamil ma wszystko na 80 ale w kombinezonie będzie chodził pewnie dopiero w grudniu. Na szczęście mam mniejszy. Wkurza mnie ta rozmiarówka z HM bo raz jest normalna a raz za duża ![]() -mój młody też płacze jak np. wychodzę do kuchni ale wtedy jak ma zły humor. Normalnie tylko zwraca uwagę i patrzy |
![]() ![]() |
![]() |
#2283 |
Wtajemniczenie
|
Hehe, ja też powinnam
![]() ![]() ![]() Młodzież zainteresowana ![]() ![]() ![]()
#2284 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
WIdze, ze PAn Pierdziołka robi furorę na forum, to tylko ja byłam święcie oburzona tekstami o synku, którego "...przypieli do słupa, dwa strzały padły, gacie opadły i pokazała się du.pa" ![]() ![]() ![]() Co do kg po ciązy to ja mam jeszcze 3-4. jak mi waga stanęła ok 3 miesiace po porodzie tak stoi nadal, a ja nic nie robie, żeby ją ruszyć...jem już wszystko i niestety duuużo i późno. ;/. Ostatnio kupilismy sobie w koncu lustro do przedpokoju takie, co widac całą sylwetkę i stałam z 15minut i nie widziałam, czy tak mi brzuch osttanio uróśł, czy po ciązy jeszcze nie zginął;p A ja nie miałam lustra i nie zdawałam sobie z tego sprawy...;p Qrde ja nigdy nie miałam problemów z brzuchem...tyłek, uda, ale nie brzuch;/ NAjlepszego dla miesieczniaków ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2285 | |
Zakorzenienie
|
Wlasnie nie wiem czy nie kupic czegos innego, bo to moze mu sie juz nie podobac wybredny jest
Cytat:
![]()
![]() |
#2286 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2287 | |||
Kniaginia
|
Cytat:
![]() Cytat:
Moje mleko też mi śmierdziało, ale tylko na samym początku ![]() monicca, co do wzrostu, Róża ma teraz około 76 cm, jak się urodziła miała 58 cm. Cytat:
![]() Dziś na rehabilitacji przyszła pani doktor na ogląd. Podsłyszałam jej rozmowę o Róży. Wynikało z niej, że doktorka się dziwi, dlaczego Róża taka zapóźniona w rozwoju, że nie raczkuje, a nawet nie pełza. Dopiero moja rehabilitantka wyprowadziła ją z błędu, mówiąc, że Róża ma pół roku. Doktor była przekonana, że jest starsza ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2288 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() i dobrze, że jesteś ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2289 |
Zakorzenienie
|
Zgasiłam i zapalam światło
![]() Zdechnę z tymi (.). Znów zastój.... aaaa... jak ja mam go karmić rzadziej?! cyce mi rozsadzi.... Synek właśnie wywalił wszystko z ikeowskiego pudełka i z upodobaniem memla dużą, dorodną metkę ![]()
![]() |
#2290 |
Rozeznanie
|
Pani, jak miałam na początku zbyt dużo mleka jak Ty to mi kazali w szpitalu pić szałwię. Dwie szklanki dziennie przez 2-3 dni, ponoć hamuje laktacje. Tylko nie więcej bo można zatrzymać sobie na dobre. I kazali ściągać laktatorem, aż do uczucia ulgi i straszyli zapaleniem piersi.
Więc ja bym chyba zaczęła robić zapasy na Twoim miejscu ![]() Nie upiekłam wczoraj nic. Koleżanka co mnie miała odwiedzić zadzwoniła, że jest w szpitalu, miała plamienia. Jest w ciąży więc się wystraszyła i pognała na IP, prawdopodobnie to plamienie bo badaniu ginekologicznym ale swoje 3 dni musi już odleżeć w szpitalu ![]() Ale w sobotę mam mieć gości więc być może marmurkowa babka Moderny doczeka się swojego debiutu ![]()
#2291 | |
Kniaginia
|
Witam
![]() Cytat:
![]() Zamieniłabym się, choć na zastój to niekoniecznie. Mnie się wydaje, że produkuje dokładnie tyle mleka, ile dziecko potrzebuje. Nic nie da rady ściągnąć. I tu się niemile zaskoczyłam. Już największe pojemniki na mleko kupiłam, żeby ściągnąć i teściowej zostawić, a tu zonk. W tym momencie nie wiem, jak zostawić Różę babci na około 10 godzin (ewentualnie na 8, jeżeli pomiędzy ślubem i weselem wpadniemy do domu na karmienie). Do MM się w tak krótkim czasie nie przyzwyczai... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2292 | ||||||||
Zakorzenienie
|
czesc
![]() Cytat:
![]() no ale jak niby oni tak super parkuja ze nam -babom potrzebne szersze miejsca to moze zrobic tez miejsca dla mezczyzn i zwezic o polowe miejsce parkingowe ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() schowaj lustro i po sprawie ![]() ![]() Cytat:
![]() ja w nocy zaczelam karmic i to ostro - tak Roszek niby spi ale ciagnie chlopak ,ciagnie i ciaaaaaaaaaagnie . z tej okazji ciagle raz jeden -raz drugi ciagle podaje ,zmieniam ,przekladam a Roszek pije -wywija nogami ....... ![]() ![]() ![]() ![]() o 10 .15 basen -musze teraz spiocha obudzic . (co do dlugosci - to moj Roch tez w dlugosc poszedl -21 cm. bo niby 55 mial a teraz 76 . ale ja bym tam nie porownywala z innymi dziecmi bo to stres niepotrzebny .przeciez jak niektore dzieci teraz wystartowaly tak migiem to potem zwolnia -to jasne .bo jesli nie to w wieku 2 lat osiagna 2 metry ![]()
J . N . R ![]() Edytowane przez nestelle Czas edycji: 2013-10-09 o 08:28 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2293 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() wow! obiad za kółkiem ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() witamy ![]()
![]() |
#2294 |
MBZ♥
|
Nestelle, dobre z tym zwężeniem
![]() A w dzień Roszek też dużo je? Bo może w dzień dużo wrażeń i szkoda czasu na jedzenie to potem nadrabia w nocy? ![]() Pani, (.)(.) się przyzwyczaić muszą na mniejszy pobór ![]() Maria, kurde:/ jednak to prawda, że dziecko to najlepsy laktator ![]() A co do rehab to pewnie spłonęła rumieńcem jak siędowiedziała ile Róża ma msc ![]() Luna ![]() ![]() Dragusiu ciekawy temat pracy ![]() ![]() Jak się czuje Maluszek? Pospałyśmy dziś do 9 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2295 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- tez bysmy pewnie pospali, ale zrywaja pod oknem chodnik ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Cytat:
![]() pogrubione ![]() ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Cytat:
![]() ja jak rano wstaje to czasami tez mam takie wrazenie, ze cala noc karmilam ![]() ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2296 | ||||||
Zakorzenienie
|
hej wam
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2297 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() heh. tylko ja chcę powstrzymać w prawym cycku ![]() ![]() nie ściągnę z prawego bo jest jak głaz. tylko Młody potrafi dać ulgę. wzięłam apap. ![]() a ile razy je w dzień? ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2298 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2299 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2300 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Florek dobrze katar tylko przy jedzeniu przeszkadza. ciekawe co doktorka dziś powie hm.. noi ile waży ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2301 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Moderna, u Nas też asfalt zdzierają i kładą nowy ![]() ![]() Pani, współczuję walki z (.)(.) ![]() Kurcze, również pamiętam Cynamonową z AM i aż się popłakałam po przeczytaniu wiadomości o Adasiu ![]() ![]()
#2302 |
Zakorzenienie
|
Panika - współczuje problemu z cycusiem, oby się poprawiło
![]()
#2303 |
Zakorzenienie
|
ale pustki
#2304 |
Zakorzenienie
|
mamy, które maja blogi dzieciowe, i wszystkie inne mamusie
zapraszam: http://mama-w-uk.blogspot.co.uk/2013...t-samosie.html pozdrowienia mama lipcowa |
![]() ![]() |
![]() |
#2305 | |
Zakorzenienie
|
mamusie, czy to juz koniec ?
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2307 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() powooooodzenia ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#2308 | |||
Zakorzenienie
|
no nie takie okrutne nie bedziemy, ale zaczniemy chyba rozdawac karne k....
![]() my juz zaliczylismy spacerek, wizyte w sklepie, uspilam maluszka i ugotowalam obiad ![]() myslalam, ze sie nie wykopie z tej liczby postow i bede sleczyc godzinami na nadrabianiu ![]() ---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Cytat:
![]() ale moze kilka pomyslow podpatrze ![]()
![]() |
#2309 |
Zakorzenienie
|
Pani wspolczuje problemow z cycami . teraz powinno byc dobrze bo niby co najgorsze to za nami a tu takie cos .
![]() co do asfaltu - to tez wspolczuje - u nas rok temu gdzies tez kladli dokladnie pod oknami -bez powiadomienia bez ostrzezenia -zaczeli w sobote wieczorem i calutka noc -mloty pneumatyczne pracowaly .skonczyli w nocy w niedziele .....
#2310 | |
Zakorzenienie
|
![]() ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- Cytat:
![]() to u nas cale szczescie w nocy nie pracuja - jeszcze nie mialam okazji spotkac Niemca na budowie w nocy ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- no dobra, to zeby troche rozbujac dyskusje to zadam temat ![]() tak ostatnio rozkminialam sobie, co zrobie (jak zareaguje?), gdy moje dziecko mnie uderzy? (moze nie teraz, bo jesczze jest chyba troche nieswiadome, ale pozniej... )
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2013-10-09 o 13:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:31.