|
|
#1201 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Miłośniczki Zary część XXVIII
Mogę którąś prosić o zakup szlafroka rozm. M?
Na osobny paragon, płatność gotówką? pieniążki mogę przesłać od razu! Edytowane przez aniap1991 Czas edycji: 2013-10-09 o 17:14 |
|
|
|
#1202 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie, Apali, pisz do Allegro. Od razu rozpocznij spór, a jak babeczka będzie nieustępliwa, zgłoś sprawę na Policję i odzyskaj kasę. Wystarczy zgłosić a Allegro już odda.
Miałam Wam zrobić zdjęcie tej kurtki, ale okazało się że w domu będę w ogóle dopiero w weekend, więc jeszcze troszkę musicie poczekać.
Edytowane przez tenebris Czas edycji: 2013-10-09 o 16:32 |
|
|
|
#1203 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- Napisałam ![]() Moge tez do nich dać paragon sa jeszcze na gwarancji [/QUOTE]Jak palce obetne to wejdę :P Cytat:
Ale na pewno nie wysłała paczki. Oddaj sprawę do allegro.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#1204 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Otrzymałam od niej informację, że jeśli założę spór na allegro ona wysyła tylko te dwie dobre rzeczy i sprawa jest rozstrzygnięta tzn. Ona uważa ją za zamkniętą. Zapytałam się również o zdjęcia uszkodzonych naszyjników, ale pomimo iż Pani wystawia aukcję ze swoimi zdjęciami - zdjęć uszkodzonych naszyjników mi nie wyśle. I tak jak wspomniałam ona innego rozwiązania nie widzi, a absolutnie nic z rzeczy które wystawi w najbliższym czasie wybrac nie mogę. Tylko to co teraz - wygląda to tak jakby chciała się pozbyć starego towaru. aż sama głupieje, bo nie umiem uwierzyć że taka sytuacja wyszła z tego. ---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ---------- tenebris kama-hh dzięki dziewczyny również ![]() już mam dość męczenia się z nią i jej ciągłych uwag że jest bardzo chora i dlatego powinnam zrozumieć sytuację
|
|
|
|
|
#1205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sprawa jest prosta : kupiłaś konkretną rzecz, nie otrzymałaś jej, nie masz dowodu wysyłki ani żadnej innej informacji potwierdzającej jej wersję. Jeśli nie podoba się nic z jej wystawionego asortymentu, ja zażądałabym zwrotu środków i tyle. Możesz założyć spór albo napisać do All. Jesteś tutaj poszkodowana, dlatego sprzedająca nie powinna dyktować warunków. Edytowane przez Phoebee Czas edycji: 2013-10-09 o 16:46 |
|
|
|
|
#1207 |
|
🦄
|
Apali, tak jak Bbbeee napisała- albo poproś o zwrot kosztów, bo kupowałaś 5 naszyjnikówi i chcesz 5 takich, jakie kupiłaś albo żadnego
|
#1208 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1209 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuje bardzo za rady dziewczyny
Wydaje mi się jak Wa, że ona ich w ogóle nie wysłała i przeliczyła się ze swoimi aukcjami, coś się wcześniej sprzedało albo nie miała na stanie rzeczy które zakupiłam i teraz takie klocki wychodzą. Swoją drogą zastanawiam się jak dwa płaskie naszyjniki mogły ulec całkowitemu zniszczeniu (podobno były w folii bąbelkowej) ?? |
|
|
|
#1210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1211 | |
|
Zaczytanie
|
Cytat:
|
|
|
#1212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mówiła, że wyszła tego dnia z bukietem żółtych kwiatów właśnie po to, bym ją wreszcie odnalazł. Gdyby tak się nie stało otrułaby się, bo jej życie było pozbawione sensu... M&M ![]() Instagram http://instagram.com/paulinamigotka |
|
|
|
|
#1214 | |
|
Zasiedzenie
|
Cytat:
Ja mialam raz taka sytuacje, ze uzytkowniczka mnie oszukala, przelalam jej kase za sukienke (akurat przez PayU) i zrobilam tak jak wyzej opisalam.. w moim wypadku allegro zwrocilo mi cala kwote (wyslalam im potwierdzenie zgloszenia na policje, ale zaznaczam ze placilam przez PayU) i baba miala zalozona sprawe w sadzie i do tego musiala mi oddac cala kwote plus koszty sadowe zaplacic
|
|
#1215 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() dokładnie agatka..., domyślam się że masz jakieś doświadczenia z nią ?? Cytat:
Zwrot paczki po 2 dniach roboczych to faktycznie jakiś hit. ---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ---------- Cytat:
Swoją drogą nie wiem jak tacy sprzedawcy dalej egzystują na allegro. dobrze, że Twoja sprawa została dla Ciebie dobrze zakończona i odzyskałaś całą kwotę. Ale co się powkurzałaś to Twoje ![]() Dziękuje bardzo ![]()
|
||||
|
|
|
#1216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale to bylo dosc dawno, na pewno ponad rok temu. zamowilam 5 naszyjnikow. Pani napisala ze wyslala piorytetem, jednak minal tydzien a naszyjnikow nie bylo. Pani jednak nie byla w stanie podac mi nr nadania przesylki. po moich dosc intensywnych naciskach wytlumaczyla ze paczka musiala gdzies zaginac i z dobrej woli wysle mi kolejny raz. wiec mniemam ze 1 przesylki w ogole nie wyslala. dla mnie jednak sprawa skonczyla sie dobrze bo koniec koncow dostalam to co zamowilam ale chyba dopiero po 2 czy 3 tygodniach. potem jak zaczelam czytac komentarze to faktycznie wiecej bylo takich podobnych sytuacji ze "rzekomo paczka ginela po drodze"
|
|
|
|
|
#1217 |
|
🦄
|
Apali, nie zapomnij później o "stosownym" komentarzu. I podaj nicka- będziemy się mieć na baczności. I daj znać jak z kasą- jeśli odda i miałabym coś u niej kupić to tylko za pobraniem. Zresztą "kara" się należy za takie bzdurzenie!
|
#1218 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=Apali;43197360]też się własnie nad tym zastanawiałam, czy poczta aż takim sprzętem dysponuje
![]() już wszystko popisałam do allegro jak pisałyście i do niej, otrzymałam przed sekundą info że czuje się WYKORZYSTANA ![]() dokładnie agatka..., domyślam się że masz jakieś doświadczenia z nią ?? też tak uważam, nie jest w stanie wysłać numeru nadania zrobić zdjęć. Ogólnie nic oprócz odpisania na maile i dyktując swoje warunki. Zwrot paczki po 2 dniach roboczych to faktycznie jakiś hit. /QUOTE] Gdy nadajesz paczkę to otrzymujesz potwierdzenie i tam jest numer przesyłki (można go wpisać w śledzenie przesyłki i sprawdzić gdzie jest paczka) - tak więc powinna mieć dowód nadania. A poza tym paczka lub list polecony są awizowane, nawet jak nie dostaniesz pierwszego awiza (bo listonoszowi się nie chciało wypisać) to po kilku dniach poczta z automatu wystawia powtórne, a przesyłka czeka na odbiór 14 dni. Chyba wiem o kogo chodzi bo też ostatnio interesowałam się naszyjnikami - ma dużo naszyjników h&m w bardzo atrakcyjnych cenach (ciekawe skąd?? ), a już się zastawiałam czy czegoś nie zamówić.... Dobrze wiedzieć.Współczuję Tobie bo to zawsze niemiła sytuacja i niesmak pozostanie. Mam nadzieję że zakończy się wszystko dobrze
Edytowane przez Angel xx Czas edycji: 2013-10-09 o 18:53 |
|
|
|
#1219 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, mam pytanie odnośnie zwrotu. Kupiłam kilka rzeczy online i część zamówienia chcę zwrócić w sklepie stacjonarnym. Za zakupy płaciłam kartą kredytową. Wiem że Zara oddaje kasę tą samą drogą, którą dokonywało się płatności, tylko przecież nie mam żadnego dowodu, że płaciłam w taki właśnie sposób. Mam jedynie "paragon" dołączony do paczki, czyli wykaz wszystkich zakupionych towarów. Jak w takim przypadku wygląda zwrot pieniędzy ?
|
|
|
|
#1220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
raczej nawet przy znizce pracowniczej chyba nie uzyskalaby takich cen wiec nie wiem czy pani przez slowo "kupowac" rozumie co innego
|
|
|
|
|
#1221 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
Edytowane przez Apali Czas edycji: 2013-10-10 o 00:11 |
|||
|
|
|
#1222 |
|
Zakorzenienie
|
Sorki za mały off top, ale czy posiadacie może jakieś buty z Simple? Znalazłam pewne kozaki za 500 zł i zastanawiam się czy warto kupić. Nie mam za bardzo zaufania do firm produkującyh głównie ubrania, a na marginesie buty
Te podobają mi się, bo lubię wysokie buty, tylko nie wiem czy gdyby platforma nie miała okrągłych kształtów nie byłyby delikatniejsze. Czy wg Was nie są za wulgarne? Nie chciałabym wyglądać nieprzyzwoicie
Edytowane przez kleo111 Czas edycji: 2013-10-09 o 21:14 |
|
|
|
#1223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A może Ryłko? Wydaje mi się, że ostatnio widziałam jakieś botki ze złotymi elementami |
|
|
|
|
#1224 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mari trzymam kciuki za szybkie i pomyślne rozwiązanie Twoich problemów |
|
|
|
|
#1225 | |
|
catch me if I fall.
|
Cytat:
simple czy nie simple, kojarzą mi się z takim gotycko-metalowym stylem
|
|
|
#1226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
znajdziesz coś lepszego może zaglądnij do Conhpol
|
|
#1227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1228 |
|
Raczkowanie
|
Apali- kupowałam u tej Sprzedającej naszyjniki z H&M i powiem,że nigdy nie miałam problemu (kupiłam kolczyki, bransoletkę i kilka naszyjników), zawsze dobrze zapakowane. Dziwne trochę to zachowanie, jaki miała w tym interes? ale nie ma co odpuszczać
|
|
|
|
#1229 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1230 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A powiedz mi jeszcze, kasa wraca na kartę kredytową, czy mogę podać inny nr konta ? Oczywiście byłoby to moje konto, tylko że byłby to zwykły ROR, a nie karta kredytową. Jakoś nie pasuje mi zwrot na kredytową, bo mam całą spłaconą
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:47.

Gabi je ma chyba. 36 rozmiar 

Te podobają mi się, bo lubię wysokie buty, tylko nie wiem czy gdyby platforma nie miała okrągłych kształtów nie byłyby delikatniejsze. Czy wg Was nie są za wulgarne? Nie chciałabym wyglądać nieprzyzwoicie
simple czy nie simple, kojarzą mi się z takim gotycko-metalowym stylem