|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1471 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 5
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1472 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A ja jestem ciekawa jaka jest zasadność wysyłania takiej ankiety? Liczą że ktoś źle coś napisze, zamota się i sam się podłoży? I w ogóle jaka jest podstawa prawna wysyłania takiego pisma? Jak na mój gust to tylko niepotrzebna papierologia, drzew szkoda.....
![]() |
#1473 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Każdemu w domu najlepiej, nawet takiemu maleństwu. Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1474 |
Raczkowanie
|
No dokładnie na to chyba liczą, a niestety mi nie udalo się znaleźć przepisów na mocy których mogą wysyłać takie ankiety...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1475 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Pewnie nie maja na co kasy wydawać wiec wysyłają. W końcu mamy takie nadwyżki finansowe w Zusie ze szok. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1476 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1477 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wspaniałe okolice ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Fajnie, że tak się zajmowałaś swoim przyrodnim bratem ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1478 |
Zakorzenienie
|
To na początek, bo nie wiemy jak duże będą dzieci. Na pewno coś kupią tesciowie i moi rodzice. Po porodzie pewnie kupimy coś więcej w odpowiednim rozmiarze.
Ja bym też popatrzyła na to z drugiej strony. Znam kilka dziewczyn, które wyłudziły pieniądze od zusu właśnie przez fikcyjne zatrudnienie. Nawet w rodzinie mam taką. Nie dziwię się tym kontrolom. Tu zawsze jest pole do nadużyć.
#1479 |
Raczkowanie
|
Niestety, polska rzeczywistość....
|
![]() ![]() |
![]() |
#1480 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Kąpiele, przewijanie, karmienie mleczkiem, później obiadki, spacerki, lubiłam to zawsze ![]() Mam młodego tatę (młodo mnie począł ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1481 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Masa ludzi traci prawo do zasiłku bo tak sobie ktoś wymyślił. A inni jeżdżą na l4 do Egiptu i jest wszystko ok. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1482 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1483 |
Raczkowanie
|
em ma to super że mimo obaw podoba wam się w szkole rodzenia. Wiesz, my też mieliśmy pewne wątpliwości czy warto zwłaszcza że płacimy za to kasę ale teraz też nie żałuje. Ja jestem o wiele spokojniejsza i może nie będę tak panikowała jak gdybym była kompletnie zielona
![]() ![]() ![]() Jeśli chodzi o zaświadczenia od okulisty to ja dziewczyny, jeśli takowe posiadacie najlepiej skontaktowałabym sie wcześniej ze szpitalem i zapytała jak to wygląda. Bo też słyszałam a nawet okulista u którego robiłam też takie badanie pod kątem przeciwwskazań do porodu sn powiedział mi że różnie to bywa, że potrafią zwyczajnie zignorować takie zaświadczenie. Chociaż z drugiej strony powinni chyba brać pod uwagę to że jeśli coś się stanie, jeśli wzrok sie znacznie pogorszy albo odklei sie siatkówka to moga mieć problem. Ale to jest właśnie nasza służba zdrowia więc lepiej upewnić się wcześniej i mieć ten komfort psychiczny a nie jak zacznie się poród to z nimi negocjować. Em ma jakie lumpki polecasz w Lublinie? Ja w sumie dla córci też już chyba wstrzymam sie z zakupami ale myślę o czymś dla siebie bo już cięzko z garderobą przy tym brzucholu ![]() JustiLbn na tym etapie ciąży to chyba dziecko rzadko ustawia sie głowką do dołu więc tym się nie przejmuj. U mnie 31 tydzień i moja koleżanka dalej ułożona miednicowo. Amberella jeśli chodzi o przewijak to myślę że to zalezy od tego ile masz miejsca w pokoju. My np zdecydowaliśmy się na taki na łóżeczko bo jednak robi się coraz caśniej od tych wszystkich gadżetów dla małej a zawsze górę od komody jeszcze na coś wykorzystam. Już sie przymierzałam i myślę że nie bedzie żadnego problemu z ułożeniem dziecka w łóżeczku (mamy 120x60) Edytowane przez kama82 Czas edycji: 2013-10-09 o 20:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#1484 |
Rozeznanie
|
Muminku dobrze ze wszystko w porzadku!!!
![]() U mnie pojawil sie chyba syndrom wicia gniazda, non stop poszukuje ubranek i wszystkich akcesoriow.. Na inne rzeczy nie mam juz sily. Jakas slaba jestem, dzisiaj na normalnych zakupach zaslablam i zrobilam sobie postoj w kawiarni.. Bylam u internisty i w przeciwienstwie do mojego ginekologa uwaza ze w ciazy na tym etapie zwolnienie powinnam dostac bez gadania i jak gin mi nie da to mam przyjsc i dadza mi juz do konca.. Ten moj ginekolog niby spoko jest ale zwolnienia nie chce mi dac, zawsze dlugo czekam a wizyta trwa moment.. Dobrze ze bede miala dodatkowo polozna to pogadam sobie z nia.. W miedzyczasie szukamy mieszkania i zalamana jestem bo naprawde nie ma w czym wybierac.. Wszedzie chca prowizji dla maklera.. Mam juz naprawde dosc.. ---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Kolezanka tez ma fikcyjne zatrudnienie w pl, kiedy bylam w 4 tym miesiacu to byla zszokowana ze ja jeszcze chodze do pracy..
![]() |
#1485 |
Zakorzenienie
|
Co do lewych papierów - żona kuzyna nie była ani jednego dnia w pracy a ma przepracowane 11 lat.
Mąż dobrze zarabia, po znajomości "zatrudnił" ją u kolegi w pracy jak tylko się okazało że jest w ciąży z pierwszym dzieckiem. Świadczenia wszystkie bierze, mają 4 dzieci.
#1486 |
Zakorzenienie
|
Ja mam czyste sumienie jeżeli chodzi o zus , przez 4 lata pracy na pełnym etacie byłam tylko 4 dni na chorobowym....mam dosyć wymagających szefów i nie lubili moich urlopów, zwolnień czy chorobowego....dlatego teraz bez żadnych skrupułów korzystam z tego co mi się należy
![]() Tęsknie za mężem dziś szczególnie ![]()
#1487 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny podczytywalam Was ale uciekam juz do lozka czytac ksiazke, strasznie jakas zmeczona dzisiaj jestem.
Dobrej nocy zycze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1488 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do lumpków napiszę Ci priva. Cytat:
![]()
![]() |
#1489 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Wkurza mnie to, bo odkąd skończyłam 19 lat uczciwie pracuje dla tego kraju, na um zlecenie najpierw, łącząc pracę ze studiami, później um o prace i to wcale nie za najniższą krajową, później chęć pójścia na swoje i moja przygoda z bezrobociem - zeby sprostać procedurom przyznawania dotacji na firmę ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1490 | ||
Gang Iren
|
Cytat:
Co do twojej sytuacji to mysle,ze jest to krotki czas,nie zdazylas sie jeszcze zaaklimatyzowac. Moze jeszcze zmienisz zdanie? My nie planujemy powrotu,bo nie mamy do czego wracac. Nie mamy w Polsce gdzie mieszkac,musielibysmy wynajmowac. A z trojgiem dzieci na wynajmie jakos nie widze,zebysmy dali rade finansowo. Ja sie jakos przyzwyczailam tutaj,ale tesknie za Polska,za przyjaciolmi. Nawet jak bede tutaj cale zycie,to i tak nie bede sie czula "u siebie". Jednak kazdy medal ma dwie strony. Tutaj moge godnie zyc,nie martwiac sie czy starczy na oplaty,czy w razie choroby dziecka bede miala z czego leki wykupic. No i dzieci beda tutaj mialy inne zycie... Cytat:
Swietne ciuszki! ![]()
![]() |
#1491 |
Raczkowanie
|
Hej...ja też się muszę wygadać, bo wyć mi się chce...Mąż jutro zaraz z rana będzie operowany, teściowa obrażona siedzi 2 piętra niżej, a ja sama jak palec siedzę i rozczulam się nad sobą, nawet nie mam do kogo o tej porze zadzwonić....
A mianowicie...na początku ciąży bardzo wymiotowałam i miałam 2 miesiące zwolnienia dostawałam "średnią" z ostatnich 12 miesięcy pracy, musiałam oczuwiscie zrezygnować z innych prac"dodatkowych" na umowę zlecenie, więc mój dochód znacznie się skurczył....Od sierpnia byłam nękana telefonami od szefowej, że ona przecież pracowała w ciązy, nie ma kto pracować....i.......i że nie mogę iśc na planowany od stycznia urlop na l4....no to stanęłam na głowie, załatwiłam zdolność do pracy ( z niechęcią, pracuję w szpitalu z chorymi ludźmi, a na dodatek w promieniowaniu rtg)....lekarz medycyny pracy NIE CHCIAŁA mnie dopuscic, ale ją błagałam, żeby mi podpisała (mam etat z ministerstwa zdrowia i mam limit czasowy - l4 wydłuża oczywiście ten czas, ale w pewnym momencie zostanę na lodzie z powodu zwolnienia)...podpisała.. .wróciłam, stresowałam sie, bo miałam kontakt przez ten czas (od powrotu z wczasów) z gruźlicą, zapaleniem płuc(kilka razy przyn ajmniej), anginami i różnymi innymi chorobami, w tym jakaś narkomanka i takie tam.....szkoda gadać....i wiecie co????Po miesiącu dostałam pensje za wrzesień.......i jest o 1300zł MNIEJSZA!!!!!!!!!!W kadrach mówili, że trochę bardziej finansowo może mi się opłacać zostać na zwolnieniu....ale to TROCHE to 1300zł????Wyć mi się chcę...mąż dostał już głupiego jasia przed porannym zabiegiem i nie odbiera...teściowa obraziła się, bo ona tak ma 5x w miesiącu...a ja ze stresu dostałam mdłości... ![]() To się wygadałam..... ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- I już w ogóle strasznie tęsknię w ciąży za mężem, za moją nieżyjącą Mamą, nawet za moim Ojcem, który mnie zostawił dla nowej rodziny...Ciągle tęsknię.....Też tak macie???Ja jeszcze nie płączę za źle ułożonymi kapciami jak jozefina....ale np. jak teściowa zamknęła w kojcu mojego psa ( bo go nie lubi)....to wyłam jak bóbr....
#1492 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Byłam u lekarza, wszystko jest w porządku, naprawdę jestem zdumiona (po poprzedniej, zakończonej poronieniem ciąży to brzmi jak cud). Dostałam dodatkowy przyszły tydzień zwolnienia żeby wyzdrowieć i wypocząć. Byłam tak przytłumiona (katar) że zapomniałam wziąć pieczątki na zwolnienie i jutro zadzwonię i się spytam czy mąż może podjechać po pieczątkę. Ehhh ![]() Zainspirowana dzisiejszymi rozmowami maseczkowo-peelingowymi, jestem właśnie po kąpieli (duuuużo piany), peelingu pomarańczowo-waniliowym i czuję się bosko ![]() Kupiłam dzisiaj torebkę Mamby i zaraz całą wchłonę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1493 |
Gang Iren
|
Agoola kurcze,ale ci sie wszystko na raz zwalilo na glowe!
Bardzo ci wspolczuje,ze masz teraz taki ciezki czas! ![]() Mezowi zycze zdrowia,zeby szybko doszedl do siebie po operacji. Co do wyplaty to kolosalna roznica! Ja nie bardzo rozumiem dlaczego taka roznica w pieniadzach? Wytlumaczyli to?
#1494 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2013-10-09 o 22:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1495 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
w pracy niewesoło... faktycznie kadrowe miały poczucie humoru nazywając taką kwotę "trochą"... płaczliwe jesteśmy i nie da się ukryć. Ja wyję w wannie najczęściej -puszczam wodę i nic nie słychać i szlocham sobie z powodów takich, z których nie będąc w ciąży wziełabym kielicha, puściła muze na ful, fajkę w dłoń, uruchomiłabym myślenie, a na drugi dzień z głowa podniesioną zaczęłabym działać. Teraz nie działam, na płaczu się zaczyna i kończy, a "problemy" pozostają nierozwiązane... tak - zamknięcie w kojcu psa jest wystarczającym powodem do płaczu ![]() ![]()
![]() |
#1496 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1497 |
Rozeznanie
|
cześć
![]() próbuję nadrobić ![]() Byłam dzisiaj na warsztatach "dobra mama" . Tak w skrócie to jestem zadowolona ![]() Pierwsza część była (dla mnie) mega nudna ![]() ![]() ![]() ![]() Dostałam też masę próbek i kilka pełnowartościowych produktów, także odpadło mi conieco do kupienia ![]() ![]() Najbardziej podobały mi się wypowiedzi pana pediatry, który wręcz porażał wiedzą i doświadczeniem. Facet z podobnym podejściem do mojego dot. wychowania, usypiania, bakterii, sterylnych warunków, szczepionek. Tylko ma trochę fanatyczne podejście do karmienia piersią. Chociaż w sumie to miał rację. Ginekolog facet na luzie, ale konkretny dowcipny, nawet o robieniu kupy podczas porodu fajnie mówił ![]() Położna była taka sobie, raczej "rutyniara" trochę podkoloryzowała swoją pracę... Pani stomatolog zupełnie niedoświadczona i nieprzygotowana - takie sprawiała wrażenie. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1498 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1499 |
Zadomowienie
|
Coś mi wizaż szwankuje na telefonie...
Em ma, u mnie po 3 sztuki na początek, myślę że na parę dni wystarczy, najwyżej będzie "chodził" w większych, zresztą na pewno coś dostanę (choć już bym wolała, a nie tylko obietnice). Co do różu dla chłopaka, to jeszcze za moich maleńkich lat to był kolor chłopięcy a dla dziewczynek niebieski (w takich betach też byliśmy chrzczeni-ja niebieski, bracia na różowo), dopiero potem się to zmieniło (z zachodu przyszło?) I może stąd pomysł cioci. Agoola, współczuję, bo nieźle Cię załatwili, dla szefowej widać to nie jest duża suma, ale tak to już jest z szefami... Szkoda, że Cię mąż nie może akurat wesprzeć, tylko sam potrzebuje wsparcia Też mam humory, niestety też gorsze, ale myślę że dziecku nie zaszkodzą łzy, a nam mogą pomóc się wyciszyć, więc nie ma ich sobie co żałować, głowa do góry, jeszcze się ułoży! Dobranoc, dziewczyny
#1500 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ps. Ja jestem z polnego ![]() Cytat:
![]() Piękne te Wasze zwierzątka! ![]() Byliśmy dzisiaj na warsztatach 'bezpieczny maluch'. Było całkiem sympatycznie, choć momentami nudno ![]() ![]() A teraz biorę się za nadrobienie Was ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:34.