|
|
#1831 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X
Cytat:
Cytat:
będę trzymać kciuki za prawko i za studia ![]() Cytat:
![]() ![]() bo książka niesamowita, piszesz tak...że brak mi słów ![]() ![]() ![]()
|
|||
|
|
|
#1832 |
|
Zadomowienie
|
Bylismy z dzidzolem u lekarza, bo na pupce miala wysypke, po bokach, suche placki, cos podobnego jak ja, osrodek malutki ten akurat, 2 lekarzy, przyjeli nas bardzo milo, mimo ze babki rejestrujace zero angielskiego a my zero niemieckiego i wyszlo, ze M. zarejestrowaly i poszlismy na gore ale skapnelismy sie, bo poczekalnia dla dzieci widzielismy na dole, i u gory do tej babki podeszlismy i sama zalatwila wszystko nie musielismy ponownie zalatwiac wszystkiego na dole, tylko odrazu do poczekalni, a na gorze, jak M. usiadl to babka starsza niemka przesiadla sie tak abym mogla obok Marka usiasc, na dole w poczekalni, klocki, pluszowe misie i pelno ksiazeczek dla dzieci, to lekarza przychodzi pielegniarka i wywoluje po nazwisku i prowadzi do gabinetu, lekarz przychodzi wita sie z nami podajac reke, i okazuje sie, ze korzenie polskie ale tego sie domyslalam bo nazwisko orlowski, jego pradziadek byl polakiem, bardzo mily tylko ze przepisal masc ecurel a to steryd i 3 dni smarowac ja nie przejdzie to przyjsc z powrotem, wiec nie wiem co o nim myslec, leki oczywiscie dla dzieci za darmo. Bylismy na zzakuapch, jechala babka autem Marek przeszedl, zaraz ja po chwili, za nami baba sie zatrzymuje i krzyczy do nas po niemiecku, myslalam, ze nas opierdala ze leze jak swieta krowa, bo tak zdarza sie w Polsce a Ona do nas, ze dzidza ma jeden bucik, ze chyba zgubilismy drugi.
---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ---------- Debrah trzymam kciuki za ksiazke Lady a u Ciebie za prawko i studia |
|
|
|
#1833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
autograf odpada, za to kawka wspólna zawsze chętnie![]() Btw: ty pijasz kawę w ogóle, przy kp? ![]() ![]() Powiem Wam, odnośnie ksiazki mojej to muszę Wam napisać, że miałam powód dla którego odłożyłam pisanie. Nie wiem czy powinnam, ze względu na przyszły zawód, czy nie za bardzo się...odsłaniam? |
|
|
|
|
#1834 |
|
Raczkowanie
|
Hej!
Tyle się u mnie dzieje i tak szybko że nawet czasu na czytanie nie mam. zaraz idę spać. może jutro zobaczę co u Was Kochane?! Krzyś po dwóch ładnych nocach zaczął bardzo niespokojnie spać tzn. koniecznie obraca się na brzuszek a potem pełza po łóżeczku w kierunku zagłówka. pół bidy jak zatrzyma się i tak śpi jak paragraf ale często gęsto prze naprzód dalej, szczebelki trzeszczą a on się wybudza buuu i nocka z głowy W pracy ok nawet się kręci. Nie wiem czy wypada poruszać tu takie tematy ale pomyślałm że ku przestrodze dla nas wszystkich napiszę coś. Otóż w piątek będzie pogrzeb 2,5 letniego chłopczyka. Zginął w tak głupi sposób że aż szok i do tej pory nie umiem się pogodzić z myślami że coś takiego było możliwe. wyobraźcie sobie że chłopczyk powiesił sie na łóżku piętrowym !!!! zawsze spał na dole ale tego feralnego wieczora uprosił rodziców by spać na górze. jeszcze 15 min przed wypadkiem rodzice byli u niego w pokoju! a potem nikt nic nie wie. najprawdopodobniej chciał zejść i nie wcelował w drabinkę tylko tę deseczkę co zabezpiecza przed upadkiem. wcisnął tam nóżki, tłów a główka została ..... a że nie było tam drabinki to nie miał jak się podciągnąć .... płaczę jak to piszę..... przepraszam jak kogoś uraziłam tym tekstem ale jakoś nie umiem sobie poradzić. robiłam różne zamówienia dla dzieci ale to mnie tak strasznie poruszyło! |
|
|
|
#1835 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc!
marsi upojnych i jak najkrotszych staran!! hje Yae od miesiaca nie zasypia na spacerze; ani w wozku, ani w nosidle. szaja jak eksmisja? black jak Oliwka? gojka a Paulina? insolito a Pietrek? deli oby wyniki wyszly dobre debrah zapamietam te nowa pozycje do kp. Moze sie przydac lady poniewaz Yae juz nie zasypia na spacerach, to wychodze po drzemce; inaczej marudzi. A Pietraszko spi na spacerach? (Doczytalam) tresello mnie mowiono, ze ok. 7-8 miesiaca mozna dac jogurt naturalny szklanko bedzie dobrze; kciuki!! Poszlabym na taki spacer, ale jeszcze musze poczekac. U mnie nawrot semi-cziki aska Yae jest i najprawdopodobniej bedzie bez chrztu. Powodzenia w przygotowaniach evel ale jak to trzonowce? Wierzyc sie nie chce... yellow super, ze z Olim ok i ze lekarz Cie uspokoil insolito brawo za kroczki! Opowiadaj jak to bylo (juz doczytalam) hje ja mam stope normalna a tutaj zadnych butow kupic nie moge. Wszystkie za szerokie (Twoja sis pewnie czulaby sie jak w raju) i bez profilowanej wkladki. bokeh jak Hania? Mam nadzieje, ze nic jej nie jest little tonga doszla, ale jeszcze nie testowalam na calego. Dziecko musi siedziec, zeby ja moc uzywac. Poza tym mam wersje fit a nie tradycyjna (moja nie ma regulowanej dlugosci) i wydaje mi sie ciut za dluga, ale to sie pewnie zmieni, jak obie bedziemy ubrane w cos wiecej niz tylko tshirt (po kilku praniach nie zauwazylam, zeby sie cos z nia dzialo). Wydaje sie byc fajna, ale dla starszego dziecka, ktore zaczyna chodzic lub na moment, zeby wyjsc do sklepu - pamietaj, ze jedna reka caly czas musisz dziecko podtrzymywac. Z drugiej strony bardzo duzo ich widze w uzyciu - to raczej nie moda, bo nigdzie nie sa reklamowane, wiec chyba sa uzyteczne. Nie pomoglam? Ostatnio 2 noce byly slabe, dzis znow jakby nieco lepsza. Ale chyba niewystarczajaca dla Yae, bo dosypia - spi juz 2h. W ogole ostatnio spi tylko na brzuchu; moze dlatego nie spi na spacerach? ---------- Dopisano o 03:38 ---------- Poprzedni post napisano o 03:11 ---------- Nie mam jeszcze butow dla Yae, ale Z ciekawosci zmierzylam jej stopy - maja 9,5cm dlugosci. Przy Waszych dzieciach to malutko... Umieram z niecierpliwosci, zeby sprawdzic jak jest ze wzrostem, bo urodzila sie chyba jako najkrotsza, w szpitalu tez mowili, ze krotka, za to na bilansie na 4 miesiace powiedziano mi, ze jest bardzo dluga. Edytowane przez meneq Czas edycji: 2013-10-10 o 03:28 |
|
|
|
#1836 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki, troche nadrobilam, widze, ze duzo dizeciaczkow choruje - tule je wszystkie i czuwajace nad nimi mamusie tez
![]() Lady, gdzie kupilas buty? Są boskie Marsi, gratuluję decyzji i zycze owocnych staran
|
|
|
|
#1837 |
|
Zakorzenienie
|
Witam!
Bokeh,Black jak dziewczynki? Za nami koszmarna noc i pobudka o 6. Padam na twarz. Dziewczyny,Blanka jest coraz mocniej zsypana na buzi,nic nowego nie jadła,proszku nie zmieniłam. Myślałam początkowo że to zęby,ale w buzi nic się nie dzieje. Lekarz powiedział że to typowo alergiczne i nie kazał nic z tym robić. Ona tego nie drapie więc chyba ja nie swędzi? Możecie mi coś poradzić? Myślę że Blanka nie będzie raczkować Dawno temu były ruchy Dżejkoba, pełzała do tylu może jednen dzień,również bardzo dawno temu, siedzi a jak chce zabawkę to sięga po nia bez raczkowania,tzn siada,przekręca się tyłem,popiera na rączkach,siada i tak w kółko aż przysunie się do zabawki. Co o tym myślicie?Wczoraj zapisałam Mała do żłobka Na dzień dzisiejszy w grupie w której będzie Blanka jest tylko 4 dzieci i dwie panie,w tym jedna pielęgniarka. Ale do grudnia wszystko może się jeszcze zmienić Ale tak mi smutno że muszę ja oddać na 12h obcym ludziom!Czy ktoś jeszcze oddaje dzieciątko do żłobka czy tylko my? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1838 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, co za noc!!!!!!!!! Co za noc!!!!!!!
Jak się położyłam spać o 22 to do 4 nie zarejestrowałam żadnej ŻADNEJ pobudki ![]() ![]() Jeżeli coś było, to tak nieistotne, że nie pamiętam, więc my CHYBA przespałyśmy ciągiem 6h!!! Jak mnie Ola obudziła i zobaczyłam, że jest 4 to nie wiedziałam czy płakać z radości ![]() ![]() ![]() Nie mam pojęcia jak to się stało, i co ja jej zrobiłam, bo chętnie bym to powtórzyła No, a o 6 normalna pobudeczka, teraz śniadanko.... normalnie czuję sie jak 'młody Bóg'
Edytowane przez treselle0 Czas edycji: 2013-10-10 o 08:09 |
|
|
|
#1839 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane.
U nas nocka dobrze... Gorączka co prawda wróciła, ale mała przespała ją prawie całą, jedynie 2 pobudki na małą ilość mleczka (trochę niejadek chwilowo z niej). Duuuuużo pije za to, cieszę się, że nie muszę jej do tego zmuszać, tylko sama z siebie chce, mój mały spociuch. No ale, wracając do gorączki, dalej ma - tzn teraz nie ma, bo Ibum działa, ale pewnie około 8:30 zacznie wracać... Bardzo bym chciała, żeby już nie wróciła. Aczkolwiek, mała dalej wesoła, normalna, nic jej nie jest tak generalnie... O 15:00 idziemy do pediatry, bo dzisiaj na szczęście przyjmuje, niech obejrzy jej uszka, gardełko, czy nic się tam nie dzieje złego... Oby nie.
|
|
|
|
#1840 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#1841 |
|
Zakorzenienie
|
czesc kochane
napisze tylko co u nas na szybko-młodemu wyszły 4 zeby jednoczesnie i mamy juz 6 , jak wyszły to skonczyło sie nocne szalenstwo i teraz mamy 1 podbudke w okolicach 1-2 ![]() INSOLITO- za dwa kroki brawa wielkie ![]() ja dalej roz.pie.przona jestem, uciekam |
|
|
|
#1842 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() u nas poszedł spać po 20, jadł 00:26 i 05:16, wstaliśmy o 7 z Tztem
|
|
|
|
|
#1843 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale na pewno nie codziennie ![]() czemu odłożyłaś pisanie? Jeśli mogę zapytać oczywiście... Cytat:
dla Krzysia, zdolny chłopak historia tego chłopczyka straszne, jak to trzeba cały czas dziecko pilnować a i tak się pewnie do końca nigdy nie upilnuje...![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ---------- a tak w ogóle gdzie moje maniery, cześć wszystkim |
|||
|
|
|
#1844 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() big but dziekuje ![]() Cytat:
ojezu az mi ciarki przeszly.....braklo slow po prostu...cos okropnego :'( Cytat:
to ile yae ma teraz wzrostu? ![]() A wy z tz? Bo nie wygladacie na jakis bardzo niskich ![]() Cytat:
![]() ![]() Jaka nocka nie wiem, ale czuje sie jakby po mnie cos przejechalo.... Maly standardowo budzi sie nad ranem (od paru dni bez wyjatku) i staje, czworakuje, przy tym ryk niesamowity, cyc nie, musze polozyc na boczku przytulic i glaskac boczek, tylko wtedy sie uspokaja Apropo wczorajszej histerii. Postanowilam, ze sprobuje uspac babelka w lozeczku. Wlozylam go do lozeczka, siedzialam obok, w tle cichutko jego kolysanka, swiatlo docieralo do nas tylko z przedpokoju, on sobie buszowal, jak zaczynal marudzil to bralam na rece uspokajalam i odkladalam. I z kazdym odlozeniem placz coraz wiekszy, ale mysle, przeciez jestem obok, przytulam, nic mu sie nie dzieje, probuje dalej usypiac. I niestety ale przegapilam moment, w ktorym Piotrus zaczal sie nakrecac, a jak juz zaczal, to nie mogl skonczyc..... I sie rozpetal armagedon jejku dziewczyny za chiny ludowe nie moglismy go uspokoic wozek bee cyc be rece be, zawodzil tak przerazliwie, ze jeszcze w zyciu takiego placzu nie slyszalam, rzucal sie wykrecal, rany plakalam razem z nim. W koncu usiadlam w moim fotelu do karmienia pozwolilam mu sie na mnie powspinac, w koncu polozyl glowke na moim ramieniu i tak zawodzil, juz wiedzialam, ze zasnie, ale musialam mocniutko przytulac do siebie i prosto do uszka szuszac, w koncu padl, ale jeszcze przez dobrych 20min przez sen zawodzil, potem pochlipywal, troche sie zapowietrzal, ale zasnal, a ja razem z nim. Malz przyszedl po jakims czasie bo chcial odcinek obejrzec a nie mogl sie doczekac a patrzy my spimy.Wiecie co, nie wiem, co w glowie maja ludzie ktorzy stosuja 3 5 7, ja Pietraszka nie opuscilam na moment, glaskalam po glowce, nucilam kolysanke, trzymalam za raczke, przytulalam, a kurcze skonczylo sie to wszystko najwiejsza histeria w jego krociutkim zyciu ![]() Stwerdzilismy z M.,ze w d.upie, bedziemy robic tak jak do tej pory, nie zniesiemy drugi raz tak przerazliwego placzu, a dla Pietraszka tez to nie jest dobre zeby az tak plakal..... Jak go odlozylam z rak do lozeczka to spal do 1 w swoim pokoiku. Co o tym myslicie??? Zrobic jeszcze kiedys kolejne podejscie? Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e
|
|
#1845 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ---------- Lady u Was Pietraszko śpi w osobnyn pokoju? ![]() ---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ---------- dla AMELKI i EWY za 9 miesięcy
|
||
|
|
|
#1846 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. U nas pobudka o 2 i o 5. Z tym że o 5 już była wyspana... :/
Ja od tej 2 mało co spalam bo co chwilę jej smoczka musiałam podawać.... Ma sa kra... Już jest 8 a ona dalej nie śpi. A jak zaśnie to pewnie tylko na pół godzinki.
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2013-10-10 o 08:16 |
|
|
|
#1847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale Hania spala w najlepsze. Qpa już była lepsza jakby z niestrawionym mlekiem. No i znów dałam jej mleka z tym proszkiem. Zasnela i wstała chwilę temu z qpa ale już w miarę taką.Ale jakbym jej nie karmiła przez sen to by chyba nie budziła się na jedzenie w ogole.... Teraz czekam na siuski bo ten środek ns wchlanianie wody powoduje mniejsze sikanie. W ogole pani w aptece mówiła ze to raczej zęby. Bo przy reakcji wirusowej była by gorączka lub jeśli ogólnie coś złego działo by się w organizmie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1848 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwia, brawa dla Bartulka!
![]() I buziak dla was! Black, mam nadzieje, ze goraczka szybko przejdzie ![]() Hope, no tak, tzn jest kapiel, pidzamka, kolacja, potem malz usypia w wozku i wstawia do pokoju babla. Po 40min mlody sie budzi na sysusia wyjmuje z wozka karmie i odkladam do lozeczka. I tak zazwyczaj do 23-1 w nocy spi u siebie a potem malz (jak uda mi sie go dobudzic:P ) przynosi Pietraszka do nas do lozka i juz do rana spimy w trojke. Druga kupa w przeciagu 15min ![]() Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e
|
#1849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja Młodego eksmitowałam do łóżeczka kilka dni temu bo spał znowu z nami od wakacji poza domem, i bałam się że nie będzie chciał, a gdzie tam.. (tfu tfu) śpi u siebie i tak myślałam nad tym, że jak łaskawca przestanie w nocy się budzić to mu w nieuzywanym pokoju lokum zrobię
|
|
|
|
|
#1850 |
|
Wtajemniczenie
|
hej... Chciałam tylko napisać, że Maja w nocy od 2 do 5.30 wogóle nie spała
nie mogę patrzeć na siebie w lustrze, bo wyglądam jak zombi. Jeszcze się ściełam z TŻ przy tym ale już się pogodziliśmy.Meneq, naprawdę Maja ma już 3 trzonowe zęby. Razem 9. Tak jak na fotce. Fewciu wierzę, ze Ci ciężko ale skoro w żłobku są 2 panie na 4 dzieci to napewno Blaneczce nie będzie źle.Gratulacje dla Piotrusia za pierwsze samodzielne kroczki ![]() uciekam Edytowane przez e_vel Czas edycji: 2013-10-10 o 08:46 |
|
|
|
#1851 |
|
Zakorzenienie
|
Lady, a powiedz mi, jakie one sa w podbiciu te buty? Wąskie raczej?
Black, oby lekarka nic nie znalazla Lady, ja bym na Twoim miejscu probowala ---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- W ogole to chcialabym sobie kupic oficerki ale mam taki grube lydy, ze jak cos juz na nie wejdzie to wyglada traicznie ;( |
|
|
|
#1852 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i cieszę się twoim szczesciem :PCytat:
|
|
|
#1853 |
|
Zadomowienie
|
Lady nie wiem czy zależy ci na uczelni państwowej czy nie ale jeśli nie to zobacz sobie od nich oferte http://www.wsb.pl/chorzow/ ja robilam u licencjac na tej uczelni tylko że w Opolu a teraz magisterke zaczynam właśnie w Chorzowie. Zapisy na ten semestr trwają do 15 pazdziernika, a nabór marcowy też na pewno będzie.
|
#1854 |
|
Rozeznanie
|
Hope ale czym Cię zaszokowałam, tą herbatą?
Już i tego nie chce ![]() Tylko że to nie była taka zwykła herbata jaką my pijemy, tylko taka jak wyczytalam, ze niby można. Parzona więcej niż trzy minuty i w większej części rozcieńczana wodą ![]() Dzisiaj ugotuje jej kompocik z jabłek, może to podejdzie, bo ja już nie mam siły do tego Smrodka
|
|
#1855 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za ząbki tęsknimy ![]() Cytat:
u nas od usypiania tylko przy cycu to usypiania powiedzmy samodzielnego przeszło jakoś tak samoistnie, myślę, że Pietraszko jak będzie gotowy to sam zasygnalizuje, że sam będzie usypiał ![]() Cytat:
nasza nocka dużo lepsza, pobudki 3 - tak tak, toż to niesamowite od 2, 4, 5 a o 6:30 byliśmy "wyspani". I chyba wiem, co u nas jest przyczyną gorszego snu... mam mniej mleka ![]() ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- Cytat:
i dzięki temu mam ogromny problem z zimowymi butami
|
|||||
|
|
|
#1856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spróbuj z kompocikiem. Ja np jak robię Młodemu deser, to gotuję mu jabłka np z gruszką i blenduję z tym wywarkiem z owoców. Czasem mi się napije tego, ale on do picia to ogólnie nie bardzo poza upałami
|
|
|
|
|
#1857 |
|
Zakorzenienie
|
Nancy, ja z zimowych mam w szafie tylko trekingowe
marzą mi się ladne zgrabne oficerki
|
|
|
|
#1858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kiedy skoncza sie te nocne pobudki co 1,5h? Padam juz ![]() I niewazne czy na noc je mm czy w nocy uu - pobudki co 1,5h sa. Ehh a zawsze ten pierwszy nocny sen byl dluzszy.... I w nocy nie liczy sie smoczek, musi byc uu i koniec. Co prawda tylko ok 5-8min i spi... Czyli co, bliskosc? treselleo, gratuluje i zazdroszcze ![]() ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- Pytalyscie o picie dzieci. Moj nie chce NIC oprocz uu. W lato wypijal 150ml herbatki (parzonej) albo 150ml wody dziennie. Teraz robie mu te sama herbatke i wypija max łyk. Albo wcale. Dlatego przestalam, bo i tak musialam wszystko wylac. Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2013-10-10 o 09:20 |
|
|
|
|
#1859 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
![]() pobudka o 6, mleko i spanie do 9 ![]() w ddtvn pokazują czworaczki, mają już 5 miesięcy na mleko 1200zł miesiecznie pampersy ponad 2tysuwielbiam Cytat:
straszna tragedia![]() Cytat:
niektóre dzieci właśnie nie raczkują, tylko od razy wstają do chodzenia Cytat:
no to brawa za noc Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jaki kierunek studiujesz? ja chcę ekonomię szczerze, kierowałam się jak najtańszym czesnym ![]() do 15go już nie zdążę, najpierw prawko muszę zrobić, żeby nie ciułać się autobusem (dojeżdżałam i do Katowic, i do Rybnika na studia codziennie autobusem, dziękuję bardzo) to jest tam nabór marcowy też? oooo nie wiedziałam, nie ma nigdzie takiego info ![]() idę się ogarnąć, miałam szafę swoją sprzątnąć ale hm hm...nie chce mi się
Edytowane przez LadyWhisper Czas edycji: 2013-10-10 o 09:32 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:47.

autograf odpada, za to kawka wspólna zawsze chętnie

No ale, wracając do gorączki, dalej ma - tzn teraz nie ma, bo Ibum działa, ale pewnie około 8:30 zacznie wracać... 

ja Młodego eksmitowałam do łóżeczka kilka dni temu bo spał znowu z nami od wakacji poza domem, i bałam się że nie będzie chciał, a gdzie tam.. (tfu tfu) śpi u siebie
6 5 4 3 2 1