Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-09, 20:27   #1771
mala_19kw
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X

Hejo Postawiłam nie być gorsza i też poszłam z synkiem na spacer a co?!

Później wróciłam,zmieniłam firanki i zasłony (które uprzednio wyprasowałam-Hje,nie wiem jak możesz tak lubić prasować ),ogarnęłam burdel całodzienny a na koniec dla nastroju rozpaliłam w kominku. Jakoś nawet mi dzisiaj zimno nie było ale dla Oskara żeby miał choć trochę ciepło na noc.

Dobra,to jadę teraz z koksem;

Bokeh-nie martw się,to napewno banan jak Szajka mówi.

Insolito- dla Piotrusia.

Pstryniu,Cała-zdrówka dla maluszków.

Black-jak Oliwka? Ma jeszcze temp?

Lady-podsumowanie męża mistrzowskie Buty ładne.

Gojka-straszne przez co przeszliście Oby się już nigdy więcej nie powtórzyło

Deli- za dobre wyniki.

Co do rozmiaru butów to ja nie wiem kuwa jakie mam (nosimy chrzcinowe) ale tam jest napisany rozmiar 12 A Oskar ma duże kopyto Pewnie rozmiar chiński jakiś to jest. Muszę inne zobaczyć.

Co do jedzenia owoców-z tym mieliśmy duży problem bo Oskar nie lubił że słoiczków. Teraz pół małego słoiczka zje,a np starte jabłko zje całe (ale nie za kwaśne). Poprawiło mu się z tym na szczęście.
Obiadki też je ładnie (ale z tym jakoś nigdy nie było problemu) ale tylko moje. Ze słoiczka nie ruszy już nawet.

Chyba tyle co pamiętam
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 20:27   #1772
insolito
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
Byłoby ekstra mam tylko nadzieję że jak już będziemy mieli kasiurę to jeszcze będą bilety i bąbla trzeba gdzieś opchnąć, że tak powiem

Jak nie z autkami, to mogą być w każdym razie możesz być pewna, że nikt Hańci nie pomyli z chłopczykiem jak będzie miała chłopczykowe body

Hje a tak z ciekawości to gdzie ta wieś? któraś kiedyś wspominała cos o Kazimierzy Wielkiej, mamy tu kogoś z tamtych okolic?

O, to widzę że nie tylko mój tż podczas kłótni wymyśla jakieś dzikie pretensje z kosmosu...

My też bez chrztu, na razie tylko w planach...

My po drzemce bo inaczej jest marud, w wózku nie uśnie

Bylismy dziś u neurologa. (Ta wizyta którą umawialam w sierpniu ) i wszystko jest oki trochę obniżone napięcie mięśniowe w nóżkach ale nie wymaga reh. Olać mamy siedzenie i skupić się na czworakowaniu i jak najwięcej czasu Oli ma spędzać właśnie w pozycji na 4. Powiedział że sadzanie nie zaszkodzi, ale na pewno nie wspomoze rozwoju i szkoda czasu, szczególnie że się chwieje.

O mały włos a byśmy zrezygnowali - było 20 osób w kolejce do rejestracji ja usiadłam z Małym a tż czekał w tej kolejce. Okazało się że było dwóch neuro i my wybraliśmy tego 2 i weszlismy pierwsi bo reszta była do tego pierwszego :P Ale fajny lekarz, widać że się zna na rzeczy i reh. też wiec od razu ćwiczenia pokazał. Ale gdybym była sama to bym musiała zrobić aferę bo nie chcieli mnie wpuścić a tylko my byliśmy z takim małym dzieckiem...

Także dziewczyny które się martwią, raczej nie ma czym - mi sam lekarz powiedział, że on jest jeszcze malutki i ma na wszystko czas.

Byłam na spacerku i tez widziałam takie agentki co to ubrały dziecko w zimowy kombinezon. (18 stopni) śmiem sądzić że w okolicach 0 stopni juz z domu nie wyjdą, no bo w czym niby? Może dwa kombinezony założą?

Laski ze śląska, jeśli którejś zepsułam dziś pogodę to sorry. 3 dzień z rzędu gdy wychodzę z domu to słońce zachodzi za chmury i nie wychodzi już do końca dnia... :P

Super, że wszytko ok

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
Hania i niezainteresowany zalotami sąsiad;p moje Dziecko aż czkawki ze szczęścia dostało
Słodziaki

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
jak wczoraj szukałam kombinezonu dla młodego, to widziałam taki super granatowy, pikowany, z brązowymi fragmentami na ramionach, cudny był, ale drooogi;
a tak w ogóle, to zaczęłam licytować kurtkę zimową z reserved, taką jakby narciarską, licytacja od 1 zł, bo rozpruta była pod paszką i zszyta, ale nie było nic widać; spać mi się za chciało i odpuściłam w końcu, bo stwierdziłam, że i tak pewnie cenę wywindują, a tu rano patrzę, że za 12,33 poszła
Chyba wiem o którym mówisz, też mi się podobał

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość

Co do butow workerow - mi sie nie podobaja, ale pewnie przez to, ze moje konskie kopyto (40/41) wyglada w nich jak kajak.
Zawsze zazdroscilam osobom ze stopkami 37/38
Moga chodzic w jakich tylko butach chca, a nie tylko w tych, ktore optycznie skracaja stope.
Witaj w klubie wielkokopytnych

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Moje dziecko nagle z dnia na dzień bardzo polubiło leżenie na brzuszku. Mogłaby ciągle leżeć i leżeć
i pełza do tyłu i do przodu (ale częściej do tyłu)
Aaaaaaa i jeszcze coś od wczoraj z pozycji leżącej potrafi SAMA usiąść
Pieknie

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
mój chorutek tak sobie zasnął...

Słodko

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 20:27   #1773
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Haneczka wstała o 18 30 a zasnęła o 20... tzn cały dzień prawie nie spała bo co chwilę, się wybudzała z drzemek.

No i na noc wypiła tylko 40ml mleka, a po wstaniu z 20ml wody

a wcześniej jadła 200l o 15.....

Potem chciałam jej dać kaszkę taką pelnoziarnistą i nie chciała.... teraz tego mleka, martwię się.

Chyba z rana pojade do lekarza.

W ogóle tak myślę czy biegunka mogła być reakcją alergiczną za zupe pomidorową? tylko że dałam Hani chyba z 5 połówek małej łyżeczki maluteńko... No i jadła wcześniej pomidory już.

Sory, że Wam smęcę ale niepokoję się trochę.

czuwaj w nocy, co się bedzie działo jakby jej sie nagle coś pogorszyło to na IP. Może już zmęczona była po całym dniu i jeść nie chciała, a te kupy duże były? W sensie, czy mocno ją przeczyściło...?
Ja nie jestem specjalistka od takich przypadków, bo sama sram po gaciach jak coś się dzieje, wiec niech sie dziewczyny bardziej doświadczone wypowiedzą...

zdrówka dla Hani i spokojnej nocy dla Was! miejmy nadzieje, że to tylko taki dzień dzisiaj.

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 20:28   #1774
Debrah
Zakorzenienie

Lady: ja bym się jakoś bała e-learningu przy studiach.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 20:28   #1775
LadyWhisper
Zakorzenienie

Debrah, dlaczego?
już rok temu chciałam na nie iść, ale z powodu mojej zagrożonej ciąży z Pietraszkiem jednak nie poszłam....

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 20:34   #1776
insolito
Zadomowienie

Dziękuję za wszystkie gratulacje dla Pietrka Dumna jestem, ale smutni mi trochę, że mój synek już taki duży
A było to tak: stał sobie przy łóżeczku, a na łóżku naszym leżał mój tel, Piotruś oczywiście go wypatrzył i zupełnie naturalnie puścił się dranek, przeszedł dwa kroczki i oparł się o łóżko Zrobił to tak jakby robił to zawsze, ale potem go stawiałam, żeby powtórzył wyczyn to już nie chciał

Byliśmy u lekarza, nic się nie dzieję, tylko gardełko czerwone, dostaliśmy witaminki. Mam nadzieję, że nic się z tego nie rozwinie

Cudna pogoda dziś była. Taka jesień to może być przez cały rok . Dla nie facebookowych Pietro w parku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pizap.com13813261916281.jpg (255,7 KB, 23 załadowań)

Stary 2013-10-09, 20:40   #1777
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Moje dziecko nagle z dnia na dzień bardzo polubiło leżenie na brzuszku. Mogłaby ciągle leżeć i leżeć
i pełza do tyłu i do przodu (ale częściej do tyłu)
Aaaaaaa i jeszcze coś od wczoraj z pozycji leżącej potrafi SAMA usiąść
Cytat:
Haneczka wstała o 18 30 a zasnęła o 20... tzn cały dzień prawie nie spała bo co chwilę, się wybudzała z drzemek.

Potem chciałam jej dać kaszkę taką pelnoziarnistą i nie chciała.... teraz tego mleka, martwię się.

W ogóle tak myślę czy biegunka mogła być reakcją alergiczną za zupe pomidorową? tylko że dałam Hani chyba z 5 połówek małej łyżeczki maluteńko... No i jadła wcześniej pomidory już. No i ta pierwsza kupa była tak 1,5h-2h po tej zupce tak szybko???

Aha i teraz w zasypianiu trochę była taka marudna i popłakiwała i posmarowałam jej dziąsełka maścią i zasnęła bezproblemu.

Kurdeeeee czemu to takie trudne jak się nie wie jak pomóc i co sie dzieje ! ;(
Bokeh, bo tak myślę o Was... a może zęby? u nas też ostatnio kilka rzadkich kup. I może jej dziąsełko krwawiło i się opiła troszkę własnej krwi?
Gorączki nie ma?
Gdyby coś było z brzuszku źle, stan zapalny, czy coś innego - to moim zdaniem byłaby wysoka gorączka.
Może jej tylko żywieniowo nie podeszło coś.

Rozumiem cię, jak mi moja wymiotowała 2 wieczory (tylko raz, wieczorem, po przyśnięciu a w dzień okej było) to bardzo schizowałam. Tak samo jak dwa dni miała gorączkę.

Tuuulę.

---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ----------

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Debrah, dlaczego?
już rok temu chciałam na nie iść, ale z powodu mojej zagrożonej ciąży z Pietraszkiem jednak nie poszłam....
Hmmm bo jak to wygląda, uczysz się i tylko na egzaminy jeździsz?
Zero kontaktu z wykładowcami, wykładów?

Obawiałabym się, że wiedza będzie "sucha". Ja cenię sobie bardzo kontakt z wykładowcami, to, że opowiadają własne doświadczenia, jak wiedza ma zastosowanie w pracy, że tłumaczą zawiłości z książek.
Stary 2013-10-09, 20:40   #1778
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Hejo Postawiłam nie być gorsza i też poszłam z synkiem na spacer a co?!

Później wróciłam,zmieniłam firanki i zasłony (które uprzednio wyprasowałam-Hje,nie wiem jak możesz tak lubić prasować ),ogarnęłam burdel całodzienny a na koniec dla nastroju rozpaliłam w kominku. Jakoś nawet mi dzisiaj zimno nie było ale dla Oskara żeby miał choć trochę ciepło na noc.

Dobra,to jadę teraz z koksem;

Bokeh-nie martw się,to napewno banan jak Szajka mówi.

Insolito- dla Piotrusia.

Pstryniu,Cała-zdrówka dla maluszków.

Black-jak Oliwka? Ma jeszcze temp?

Lady-podsumowanie męża mistrzowskie Buty ładne.

Gojka-straszne przez co przeszliście Oby się już nigdy więcej nie powtórzyło

Deli- za dobre wyniki.

Co do rozmiaru butów to ja nie wiem kuwa jakie mam (nosimy chrzcinowe) ale tam jest napisany rozmiar 12 A Oskar ma duże kopyto Pewnie rozmiar chiński jakiś to jest. Muszę inne zobaczyć.

Co do jedzenia owoców-z tym mieliśmy duży problem bo Oskar nie lubił że słoiczków. Teraz pół małego słoiczka zje,a np starte jabłko zje całe (ale nie za kwaśne). Poprawiło mu się z tym na szczęście.
Obiadki też je ładnie (ale z tym jakoś nigdy nie było problemu) ale tylko moje. Ze słoiczka nie ruszy już nawet.

Chyba tyle co pamiętam
może długość wkładki?

moje dziecko "chodzi" w takich kapciochach welurowych z misiem

A co do tego banana, kurde nie wiem, zawsze po bananie ma nitki ale czarne to t było zupełnie inne
Stary 2013-10-09, 20:41   #1779
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
chorowitka mała tulę
włoski ma przecudne!!!

Cytat:

W ogóle tak myślę czy biegunka mogła być reakcją alergiczną za zupe pomidorową? tylko że dałam Hani chyba z 5 połówek małej łyżeczki maluteńko... No i jadła wcześniej pomidory już. No i ta pierwsza kupa była tak 1,5h-2h po tej zupce tak szybko???

Aha i teraz w zasypianiu trochę była taka marudna i popłakiwała i posmarowałam jej dziąsełka maścią i zasnęła bezproblemu.

Kurdeeeee czemu to takie trudne jak się nie wie jak pomóc i co sie dzieje ! ;(
Bokeh, ja myślę że to może być przez ząbki. Te kupki i teraz brak apetytu

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Cudna pogoda dziś była. Taka jesień to może być przez cały rok . Dla nie facebookowych Pietro w parku
Piękne zdjęcia! PIĘKNE!!!
Stary 2013-10-09, 20:46   #1780
BlackSanctum
Zakorzenienie

Mała, dzięki, że pytasz. Gorączka na razie jest zbita, po Ibum, przed spaniem, miała 37,3, także poprawnie... Przed spaniem była bardzo wesoła i się bawiliśmy we 3. Teraz śpi spokojnie, następna dawka zbijaka przypada na 22:00, zobaczymy, może już nie wróci gorączka. Chciałabym. Mój smutalek.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 20:46   #1781
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Bokeh, bo tak myślę o Was... a może zęby? u nas też ostatnio kilka rzadkich kup. I może jej dziąsełko krwawiło i się opiła troszkę własnej krwi?
Gorączki nie ma?
Gdyby coś było z brzuszku źle, stan zapalny, czy coś innego - to moim zdaniem byłaby wysoka gorączka.
Może jej tylko żywieniowo nie podeszło coś.

Rozumiem cię, jak mi moja wymiotowała 2 wieczory (tylko raz, wieczorem, po przyśnięciu a w dzień okej było) to bardzo schizowałam. Tak samo jak dwa dni miała gorączkę.

Tuuulę.[COLOR="Silver"]

Wiesz, wyczytałam w googlach, że biegunka się objawia tym że są takie nitki jakby krwi...

No nie ma gorączki ani nic wesołe dziecko, tylko śpiąca trochę była tylko że mała drzemkę od 9 do 9:30 a potem od 12 do 12:30 a ona nigdy tak mało nie śpi. No i potem padła o 17 do 18 30 i znów zasnęła na noc już o 20... i nie wiem czy tą krótką przerwę przed snem nocnym traktować jako ospałość... normlanie chodzi spac o 19.

Kurde człowiek to się schizuje, siebie zawsze bagatelizowałam no ale przy dziecku sie nie da jestem za nią odpowiedzialna. Z jednej strony nie chcę wyjśc na panikarę matkę bo dziecko zrobiło 3 luźne kupy i gnam do lekarza, a z drugiej nie chcę czegos przeoczyć. A wiadomo jacy sa lekarze, powie potem taki że to nic takiego popatrzy jak na małolatę i dziękuję.... niby nie powinno mnie to obchodzić.
Stary 2013-10-09, 20:47   #1782
Debrah
Zakorzenienie

Black: to kciuki by już gorączka nie wracała!
Biedne są chorujące maluszki
Stary 2013-10-09, 20:48   #1783
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Mała, dzięki, że pytasz. Gorączka na razie jest zbita, po Ibum, przed spaniem, miała 37,3, także poprawnie... Przed spaniem była bardzo wesoła i się bawiliśmy we 3. Teraz śpi spokojnie, następna dawka zbijaka przypada na 22:00, zobaczymy, może już nie wróci gorączka. Chciałabym. Mój smutalek.
ahhh te chorowitki....

dla Oliwki
Stary 2013-10-09, 20:51   #1784
BlackSanctum
Zakorzenienie

Bokeh, dziękujemy, dla Hanusi - pewnie wszystko jest dobrze, nie martw się, obserwuj.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 20:57   #1785
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Później wróciłam,zmieniłam firanki i zasłony (które uprzednio wyprasowałam-Hje,nie wiem jak możesz tak lubić prasować
Firanki i zasłony mnie w☠☠☠☠iają, bo zsuwa się to to z deski cały czas i trzeba non stop poprawiać

Jestem skapecniałą babcią, młoda przed chwilą zasnęła, więc ja idę pod prysznic i też w kimę
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 20:58   #1786
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Biedna Oliwcia. Trzymam kciuki żeby gorączka już nie wróciła buziaki
Stary 2013-10-09, 21:00   #1787
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Uff to dobrze że wszystko w normie. Oby już było dobrze
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2013-10-09, 21:01   #1788
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:

Oby gorączka już nie wróciła
Buziaki dla Oliwki
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 21:01   #1789
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Black, i dla Was spokojnej nocy! Bez gorączki!

ja spadam, bo mała bardzo niespokojnie śpi... nie wiem co sie dzieje...

Dobranoc

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 21:14   #1790
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Firanki i zasłony mnie w☠☠☠☠iają, bo zsuwa się to to z deski cały czas i trzeba non stop poprawiać
Mnie teeeeż Nienawidzę prasować i wieszać firan

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość

Jestem skapecniałą babcią, młoda przed chwilą zasnęła, więc ja idę pod prysznic i też w kimę
Cytat:
Dobranoc
Dobranoc dziewczyny

Ja czekam na Tżta aż z pracy wróci i liczę na jakieś bunga bunga

A no i za 15 min leci "bitwa o dom" Ogląda któraś?
Stary 2013-10-09, 21:14   #1791
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Dziękuje Wam za miłe słowa o Blance

Insolito To Ci dziecko szybko urosło

Silver,a nie mówiłam? Brawa dla Darii

Bokeh obserwuj Mała w nocy,trzymam kciuki za poprawę

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 21:17   #1792
litllesweetangel
Lurker ;)

Laski, musze zdecydowac co wziac, w nosidle nie daje rady na dluzsza mete, mam problemy z kolanami i niestety noszenie z przodu smroda im nie sluzy. Szukam czegos na biodro.
I teraz pytanie, pouch czy kolkowa?
Lady- Ty chcialas brac kolkowa? Nadal o niej myslisz? Meneq i jak tonga, bo chyba juz doszla?

Buciki sadze, ze kolo rozmiaru 20, mala ma teraz stopke hmm 10 cm? ale wezmiemy jakies papciowe raczej, a jesli zacznie chodzic to kupimy inne.

Mala to moze byc rozmiar w miesiacach, my tak mamy na jesiennych butkach rozmiar 6-12 miesiecy

Skokow ciag dalszy- mloda czworakuje!! I probuje wstawac- poki co na kolankach.

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 21:18   #1793
marsi11
Zakorzenienie

Mały dziabąk śpi, duży lekcje odrobił, obiad na jutro właśnie ugotowałam więc chwila relaksu

Gojka, aż zamarłam jak przeczytałam tak strasznie współczuję przeżyć, oby już nigdy więcej takich chorobsk, buziaki dla maleństwa
Cytat:
Wieczorem nadrobię Przyszłam pochwalić Piotra, bo właśnie zaliczył swoje pierwsze, samodzielne, dwa kroki
brawo superancko,ja się pobeczałam przy pierwszym kroczku Leosia

Cytat:
Cudnie
My też chcemy, ale u mnie @ też niet a ja młodego nie odstawię z wiadomych przyczyn
spotkaliśmy znajomych i ona właśnie zaciążyłam bez @
ja kupiłam sobie dziś testy owulacyjne, zobaczymy, jak nie wyjdzie pozytywnie w ciągu miesiąca to odstawiam małego
boję się,że im dłużej będę czekać to mogę się rozmyśleć

Cytat:
sciskam Julaska

Black kurcze tak mi żal Oliwki trzymam kciuki żeby gorączka przeszła, wiem co oznacza rozpalone maleństwo
bardzo współczuje

Bokeh i dla Hani żeby było wszystko ok

Dla dzieciaczków za skończone miesiąc ciocia Marsi składa najlepsze życzenia,także te zaległe i posyła 1000 całusków

Edytowane przez marsi11
Czas edycji: 2013-10-09 o 21:20
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 21:26   #1794
insolito
Zadomowienie

Cytat:
Piękne zdjęcia! PIĘKNE!!!
Dziękuję

Zdjęcia z tel, więc jakoś średnia

Cytat:
Oby już gorączka nie męczyła Oliwci

Cytat:

Wiesz, wyczytałam w googlach, że biegunka się objawia tym że są takie nitki jakby krwi...

No nie ma gorączki ani nic wesołe dziecko, tylko śpiąca trochę była tylko że mała drzemkę od 9 do 9:30 a potem od 12 do 12:30 a ona nigdy tak mało nie śpi. No i potem padła o 17 do 18 30 i znów zasnęła na noc już o 20... i nie wiem czy tą krótką przerwę przed snem nocnym traktować jako ospałość... normlanie chodzi spac o 19.

Kurde człowiek to się schizuje, siebie zawsze bagatelizowałam no ale przy dziecku sie nie da jestem za nią odpowiedzialna. Z jednej strony nie chcę wyjśc na panikarę matkę bo dziecko zrobiło 3 luźne kupy i gnam do lekarza, a z drugiej nie chcę czegos przeoczyć. A wiadomo jacy sa lekarze, powie potem taki że to nic takiego popatrzy jak na małolatę i dziękuję.... niby nie powinno mnie to obchodzić.
Rozumiemy Cie doskonale.

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Insolito To Ci dziecko szybko urosło
7

Dziewczyny, pytanie mam. Stwierdziliśmy, że wypadałoby ogarnąć becikowe Byłam dziś w US po zaświadczenie o dochodach i mam problem. W tamtym roku sprzedaliśmy działkę i dostałam dwa zaświadczenia w urzędzie, jedno za pracę, a drugie właśnie zysku z działki i teraz wiadomo, że się nie będziemy kwalifikować na becikowe chyba, że te pieniądze z działki się nie bedą wliczać. Wiecie jak to jest?

Stary 2013-10-09, 21:26   #1795
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie teeeeż Nienawidzę prasować i wieszać firan

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

Dobranoc dziewczyny

Ja czekam na Tżta aż z pracy wróci i liczę na jakieś bunga bunga

A no i za 15 min leci "bitwa o dom" Ogląda któraś?
ja
Stary 2013-10-09, 21:27   #1796
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
może długość wkładki?

moje dziecko "chodzi" w takich kapciochach welurowych z misiem

A co do tego banana, kurde nie wiem, zawsze po bananie ma nitki ale czarne to t było zupełnie inne
Sprawdziłam jeszcze raz i jest napisane rozmiar 12

Oskar dziś znowu sam usnął-dziwne rzeczy. Tym bardziej że nie uczyłam go tego

Zjadłabym coś

Jakiś nerw dzisiaj we mnie siedzi. Wszystko mnie wkurza. Wszystko.
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2013-10-09, 21:27   #1797
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję

Zdjęcia z tel, więc jakoś średnia

Oby już gorączka nie męczyła Oliwci

Rozumiemy Cie doskonale.

7

Dziewczyny, pytanie mam. Stwierdziliśmy, że wypadałoby ogarnąć becikowe Byłam dziś w US po zaświadczenie o dochodach i mam problem. W tamtym roku sprzedaliśmy działkę i dostałam dwa zaświadczenia w urzędzie, jedno za pracę, a drugie właśnie zysku z działki i teraz wiadomo, że się nie będziemy kwalifikować na becikowe chyba, że te pieniądze z działki się nie bedą wliczać. Wiecie jak to jest?
tylko to wszystko do becikowego tyczy się 2011 roku
Stary 2013-10-09, 21:28   #1798
nancykenator
Zakorzenienie

insolito dla Piotrka jaki on już duży jeszcze chwila i będziemy schizować, jak nasze dzieciątka małe pójdą na imprezę

silver dla Darii, super, że Mała polubiła przebywanie na brzuszku

Black zdrówka dla Oliwki

Bokeh właśnie najgorsze jest to, że taki maluch nie powie, co go boli i trzeba się domyślać
obserwuj Hanusię, może to od tej zupki, może od banana, poczekaj do jutra,zobaczysz jak się sprawy potoczą

Misiaell jakie fajne bobasy i randka pełną parą

Cała zdrówka dla Julaska, oby katarzysko jak najszybciej przeszło

pstryczku gratuluję kolejnego zęba

tyle pamiętam, przepraszam, jeśli kogoś pominęłam, poprawię się
my dziś na kontroli bioderek, wszystko dobrze, tylko wiecie ten doktorek powiedział, że jak Mały będzie się uczył wstawać/chodzić to, żeby mu kupić porządne, usztywnione buty i już całkowicie zgłupłam
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 21:31   #1799
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
A było to tak: stał sobie przy łóżeczku, a na łóżku naszym leżał mój tel, Piotruś oczywiście go wypatrzył i zupełnie naturalnie puścił się dranek, przeszedł dwa kroczki i oparł się o łóżko Zrobił to tak jakby robił to zawsze, ale potem go stawiałam, żeby powtórzył wyczyn to już nie chciał
ale to musiało być cudne!
Stary 2013-10-09, 21:34   #1800
mala_19kw
Zakorzenienie

Little-to też jest właśnie napisane że od 6-12
Ale rozmiar normalnie że 12

To zagadkę dałam na samą noc co?
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości