Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 cz.4 - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 wątku na odchowalni ?
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.5 7 15,91%
Piątego wątku początek, w bólu wykluwa się pierwszy ząbek 1 2,27%
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje 3 6,82%
Dzieciom zakładamy śliniaki, bo się ślinią nieboraki 1 2,27%
Lęk separacyjny przeżywamy, lecząc go w ramionach Mamy 0 0%
Tylko u nas dyskusja zażarta, każda wypowiedź uwagi jest warta 1 2,27%
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera 4 9,09%
Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają 13 29,55%
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą 0 0%
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki 8 18,18%
Mamo, Tato kończcie spanie; kupa czeka na przebranie 1 2,27%
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! 4 9,09%
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. 0 0%
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. 1 2,27%
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają 0 0%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-10, 11:17   #421
humpback
Zakorzenienie

Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Jezu, a co się stało???
A. kiepsko przybierał na wadze i wykryli u niego wadę serduszka, musiał być operowany
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 11:22   #422
puchatkowa
Zakorzenienie

Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013

Axella ja zawsze chwalę się mamie co też Młoda nowego odkryła Tacie wysyłam filmiki bo pracuje za granicą. A mężowi to zazwyczaj jako ostatniemu mówię jak wraca z pracy

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Przyszła żyrafa Sofie. Na razie szału nie robi, ale dam jej czas
Mówisz
Daj znać czy się Darusiowi spodoba bo ja jeszcze nie zamówiłam

Ząbki
puchatkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 11:25   #423
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez puchatkowa Pokaż wiadomość
Axella ja zawsze chwalę się mamie co też Młoda nowego odkryła Tacie wysyłam filmiki bo pracuje za granicą. A mężowi to zazwyczaj jako ostatniemu mówię jak wraca z pracy

Mówisz
Daj znać czy się Darusiowi spodoba bo ja jeszcze nie zamówiłam
Ale mowisz

Nno nic, juz nie smece..

Lezymy na macie z Z i sie bawimy

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 11:56   #424
puchatkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
Ale mowisz

Nno nic, juz nie smece..
Tak no mówię, wiadomo. Ale mam i przyjemność z tego, że rodzicom mogę się pochwalić jaką mam zdolną córę

Smęć do woli

Ząbki
Stary 2013-10-10, 12:03   #425
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
Ale mowisz

Nno nic, juz nie smece..

Lezymy na macie z Z i sie bawimy

Smęć babo!
Mnie często rodzice wkurzają i marzę już by mieszkać sama z mężem...

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Chyba kupię sobie taki domek ogrodowy z OBI i tam zamieszkam
Stary 2013-10-10, 12:04   #426
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Tak no mówię, wiadomo. Ale mam i przyjemność z tego, że rodzicom mogę się pochwalić jaką mam zdolną córę

Smęć do woli
To nic nie da mimo iz czasem mam taka ochotę..
No nic.. Trzeba trochę wszystko przewartosciowac, poukladac w glowie i dac z siebie 100%.
Zaczynam zycie na nowo. Odpowiedzialna za inne zycie i chocbym miala byc zimna s*ka juz zawsze to nikt więcej nas nie skrzywdzi.
Plus ze mala Z nie będzie pamietac mojego wycia.

Cel-zajac mysli Zu, cwiczeniami by nie narzekac dodatkowo na wyglad, od stycznia znalesc dobra prace i dac z siebie max by Zu miala wszystko, wszystko, wszystko. Tyle mogę jej dac w zamian.

Teraz to ja jestem panią swojego losu i nikt i nic mi tego nie zepsuje.

Ciekawe jak dlugo bede taka twarda

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 12:05   #427
colorblue
Zakorzenienie

Witam

W nowym wątku się jeszcze nie witałam.

Nadrobię te 15 stron dzisiaj w wolnej chwili. A może nawet zaraz mi się uda..
Coś ostatnio mam za dużo latania i nie mogę się zebrać
Biegam na 2 domy.. Do mamy.. jej zakupy, coś u niej posprzątam,pomogę by tatę odciążyć bo wraca po 19stej z pracy i pada na pysk a tam w domu jeszcze pranie,sprzątanie, młodego wyszykować do szkoły,mycie,sranie za przeproszeniem Także latam ja robię co mogę by było im lżej, w między czasie u siebie rano szkoła,potem zakupy,biegiem obiad,sprzątnąć coś,poprać.. chłopcy, Tymek..

Armagedon

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-10, 12:19   #428
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
No coś nie bardzo
Może jutro będzie lepiej?

W stokrotce deserki bobovity - przy zakupie 2szt drugi za 1/2ceny
Ja.nie wiem jak tybte promocje widzisz wczoraj bylam i wzielam z polkinpromocyjnej jeden sloik bo tanie bylo alw pewnie nie bylo bo.trzeba bylo wziasc dwa.hehhe slepa jestem normalnie wrre

Ogarnelam lazienke na blysk ach jestem z siebie dumna hehhe

banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 12:38   #429
puchatkowa
Zakorzenienie

Banka te sloczki pewnie od dziś w promocji bo zawsze w czwartki zmienia się oferta. Dziś rano po bułki byłam to widziałam Stały tak z czoła regalu tu blisko tej kasy na monopolu.

Colorku dzielna jesteś i super zorganizowana, że tak to wszystko dajesz radę ogarnąć!

Ząbki
Stary 2013-10-10, 13:51   #430
salviae
Zadomowienie

Hej, jestem po dentyscie mam znieczulone pol twarzy, nawet ucho, ale nic nie czuje a i dowiedziałam się bardzo waznej rzeczy od pana w poczekalni kiedy Was czytałam na kom, zeby tel nie byl szkodzliwy dla naszego zdrowia trzeba korzystać z niego w pudełku kartonowym, a kiedy siedzisz przy kompie to trzeba ubierac plastikowy fartuch wlasnie w takim siedze

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Tu nasuwają mi się 1sze pytania:
1. Czy jeśli moje dziecko dojdzie do powiedzmy zjedzenia pełnego słoiczka czyli się naje to później coś dawać do
popicia?
2. Czy każde nowe danie wprowadzam tak samo? Tzn. 3 dni marchewka, jak przejdzie to 3 dni marchewka z czymś tam i tak wszystko po kolei by w końcu wybrać co podaje mu na obiad i dać pełen słoik?

No i czytając dalej napisano by drugim zastąpionym posiłkiem była kolacja i zastąpić ją kaszką ( rozumiem, że w zależności od tego czy gluten już tolerujemy czy nie to taką z glutenem lub nie) i tu moje kolejne pytanie
1.Czy tą kaszkę podajemy z łyżeczki też? Czy dolewać do mleka? I j.w. pytanie o picie?
ja marchewke dałam na 3 razy, pozniej byłam u pediatry i powiedziała, ze jak chce to dac mu cały słoik, więc na drugi dzien wciągnal cały słoik marchewka + ziemniak, a wczoraj pół słoika dynia+ziemniak bo mu nie smakował i popic daje, w przyszłym tygodniu próbujemy mieso, a za tydzien wprowadzam desery

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
dzieki za odzew
Ja juz zaczelam rozszerzanie i dobrze mi z tym, zawsze to jakies urozmaicenie w ciagu dnia hehe, a tak serio to ja szczesliwa, bobinka tez wiec my to lubimy, oczywiscie nie pomijajac cyckowania. My zaczelysmy od jabluszka, pozniej dawalam jablko z bananem, tak radzila nasza pediatra. Teraz podajemy marchewke, pozniej standardowo ziemniak, dynia itd. W Tracy Hogg pisalo ze po tygodniu rozszerzania diety posilek, ktory byl np. O 9 rano, przenosimy na 13, a o 9 wprowadzamy cos nowego.
hehe dla mnie tez ten obiad to urozmaicenie pol godziny robienia czegos konkretnego i mam jakis cel
Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
fajne te puzzle i mało elementow do układania. szymek jak był malutki to miał jakies takie obrazki i pelno w nich było takich kawaleczkow, które wypadaly, on je wydlubywal...masakra fajne, ale do układania dla starszego dziecka - bo zajmowaly go na dluuugo. podobają mi się te Wasze i swetne panele to tak na etapie budowlano-remontowym hehe. my chyba zdecydujemy się na jasny dab sonoma...sama już nie wiem czy mi to wszystko będzie pasowalo (kazda rzecz w innym sklepie i nie mam jak przymierzac ) chciałabym isc trochę w te skandynawskie klimaty...ale z nowoczesnymi akcentami
fajne panele, mi tez podobał się skandynawski styl, ale mezowi nie, wiec z skandynawskiego zostały tylko białe sciany
chyba tez zamowie te puzle co wszyscy nie moge miec skip hop to mi wszystko jedno własnie muszę to dzisiaj zamówić, żebym miała gdzie ulokować wizazowe towarzystwo w przyszłym tygodniu
Pearl, czy tobie tez nasza miss pediatrii powiedziała, ze gluten wprowadzic po skonczonym 10 miesiącu i bez ekspozycji ? bo nie wiem co robic teraz, tzn chciałam poczekac, ale az tyle
deb fajnie z tym pluciem przynajmniej nie marudzi
Agnes :
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś

Edytowane przez salviae
Czas edycji: 2013-10-10 o 14:10
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 14:03   #431
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Hej, jestem po dentyscie mam znieczulone pol twarzy, nawet ucho, ale nic nie czuje a i dowiedziałam się bardzo waznej rzeczy od pana w poczekalni kiedy Was czytałam na kom, zeby tel nie byl szkodzliwy dla naszego zdrowia trzeba korzystać z niego w pudełku kartonowym, a kiedy siedzisz przy kompie to trzeba ubierac plastikowy fartuch wlasnie w takim siedze

ja marchewke dałam na 3 razy, pozniej byłam u pediatry i powiedziała, ze jak chce to dac mu cały słoik, więc na drugi dzien wciągnal cały słoik marchewka + ziemniak, a wczoraj pół słoika dynia+ziemniak bo mu nie smakował i popic daje, w przyszłym tygodniu próbujemy mieso, a za tydzien wprowadzam desery

hehe dla mnie tez ten obiad to urozmaicenie pol godziny robienia czegos konkretnego i mam jakis cel

fajne panele, mi tez podobał się skandynawski styl, ale mezowi nie, wiec z skandynawskiego zostały tylko białe sciany
chyba tez zamowie te puzle co wszyscy nie moge miec skip hop to mi wszystko jedno
Pearl, czy tobie tez nasza miss pediatrii powiedziała, ze gluten wprowadzic po skonczonym 10 miesiącu i bez ekspozycji ? bo nie wiem co robic teraz, tzn chciałam poczekac, ale az tyle
Agnes :

Teraz w przerwach plucia marudzi...kurde nauczyła się że da się pluć i marudzić
Stary 2013-10-10, 14:10   #432
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
Nie uwierzycie...moje dziecko jak tylko nie śpi to cały czas bzyczy i się pluje i pluje wszystko wokół siedzi w leżaczku i bzyczy, zero marudzenia, tak jej się podoba ta nowa umiejętność...ale ciii bo pewnie jak tylko kliknę wyślij odpowiedź to zacznie się marud
moj pluje + marudzi, wiec moze byc gorzej... ale dynie wcina ladnie

w ogole glupio troche, bo leje od rana i nie idziemy na spacer... a na spacerach ostatnio mlody tak ladnie spal. dotlenial sie... no nic to, jedna drzemka zatem skreslona, za to zaczelismy kolejna drzemke wczesniej. zobaczymy jak dlugo wytrzyma...
Cytat:

chyba tez zamowie te puzle co wszyscy nie moge miec skip hop to mi wszystko jedno
Agnes :
to ja tez chyba pojde po fartuch...
co do rozszerzania diety, to ja tez slyszalam, zeby te pierwsze razy tak sie bawic w pare lyzeczek, a potem, np. po marchewce jak dajemy marchewke z ziemniakiem, to juz z grubej rury mozna pol sloika zaproponowac. jak go ladnie pochlania, to nastepnym razem wiecej. ja wczoraj dynie po raz pierwszy dalam i od razu pol sloika poszlo, dzisiaj go skonczyl jutro cos z ziemniakiem i potem tez juz miesko i lososia zapodam. jako ze to wieksze sloiczki, a moj ksiaze tak raczej male porcje pochlania, to zaczne od 1/3 sloiczka. jak mu to bedzie dobrze szlo, to pol bedzie dostawal tych miesnych
a co do glutenu, czy ta lekarka slyszala cos o tych nowych zaleceniach? bo to brzmi jak te stare w sumie... zeby az do 10tego miesiaca czekac... bo tu chodzi o wyrobienie tolerancji. wytrenowanie jej. a to najpredzej sie uda wlasnie po skonczeniu 4 mies, a przed pol roczku... znaczy tak wychodzi z badan
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 14:20   #433
salviae
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
a co do glutenu, czy ta lekarka slyszala cos o tych nowych zaleceniach? bo to brzmi jak te stare w sumie... zeby az do 10tego miesiaca czekac... bo tu chodzi o wyrobienie tolerancji. wytrenowanie jej. a to najpredzej sie uda wlasnie po skonczeniu 4 mies, a przed pol roczku... znaczy tak wychodzi z badan
słyszała i powiedziała, że mamy czekac do tego 11 miesiaca, jeszcze się zastanowie, i tak chciałam podawac mu cos kolo 8-9 przed pół rocxku to juz jestesmy i tak prawie po ptokach
Kubuś
Stary 2013-10-10, 14:31   #434
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
słyszała i powiedziała, że mamy czekac do tego 11 miesiaca, jeszcze się zastanowie, i tak chciałam podawac mu cos kolo 8-9 przed pół rocxku to juz jestesmy i tak prawie po ptokach
no ale dalej na cycu, wiec teoretycznie ta oslona jest i powinno byc dobrze... chociaz nie wiem, na jakiej zasadzie to do konca funkcjonuje. w sumie jak nie macie w rodzinie jakichs tam przypadkow alergii pokarmowych, to moze faktycznie lepiej na luzie podejsc do sprawy.
ja tam sie troche stracham, bo moj mlodszy brat to alergik jak sie patrzy, a corka starszego brata to nawet na ziemniaka ma alergie. celiakia swoja droga...
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 14:36   #435
deb
Zakorzenienie

A ja sobie myślę, że tak samo jak my różnie będziemy wprowadzać nowe jedzonko tak samo niektórzy lekarze mogą mieć swoje teorie

Chcę męża namówić na zakupy dla małej - jakieś pierdółki do karmienia. Gdzie warto pojechać, do smyka? w sumie nie znam innego dzieciowego sklepu
Stary 2013-10-10, 14:37   #436
salviae
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
no ale dalej na cycu, wiec teoretycznie ta oslona jest i powinno byc dobrze... chociaz nie wiem, na jakiej zasadzie to do konca funkcjonuje. w sumie jak nie macie w rodzinie jakichs tam przypadkow alergii pokarmowych, to moze faktycznie lepiej na luzie podejsc do sprawy.
ja tam sie troche stracham, bo moj mlodszy brat to alergik jak sie patrzy, a corka starszego brata to nawet na ziemniaka ma alergie. celiakia swoja droga...
licze, ze wtym 11 miesiacu tez bedzie na cycu , a ja tez jestem na ziemniaki uczulona i to dosc mocno, jak 3 dni z rzedu zjem cos z ziemniaków to mi atopowe zapalenie skory na twarzy wychodzi własnie 3 dni temu się tego gówna pozbyłam spod nosa, bo przecholowałam z ziemniakami a tak pozatym to raczej na nic, moze kichne w zakurzonym pomieszczeniu czasem
Kubuś

Edytowane przez salviae
Czas edycji: 2013-10-10 o 14:39
Stary 2013-10-10, 14:57   #437
gosiulka22
Wtajemniczenie

hej dziewczyny ja tak na szybko mam pytanie jaką marchewkę dawałyście swoim dzieciom? jeśli któraś dawała. chodzi mi o to czy gotowałyście czy może ze słoiczka?
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 15:17   #438
pearl87
Raczkowanie

Cytat:
Smęć babo!
Mnie często rodzice wkurzają i marzę już by mieszkać sama z mężem...

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Chyba kupię sobie taki domek ogrodowy z OBI i tam zamieszkam

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
noo ja tylko ten gluten ciągnę ,ale dzisiaj to już też mi się odechciało, bo W zrobił cyrk podczas jedzenia- pierwsze 3 łyżeczki pięknie otwierał dziubka, a potem zaczął marudzić, pluć i płakać wszystko było w kaszce mannej, skończyło się na tym, że podałam mu resztę ze strzykawki
jak takie rzeczy mają się dziać podczas karmienia marchewką to dziękuję bardzo
no u nas właśnie też dziś bunt jedzeniowy dwa tygodnie wszystko wpucowuje, a dziś zaczęła się wygłupiać i pluć. Ale dołożyłam kaszki, może jej gluten nie pasuje w tej formie. Jutro spróbuję osobno raz jeszcze, także może u Was to też nie marchew zawiniła:P

Cytat:
Bosko wariuje Wczoraj pierwszy raz przekręcił się z plecków na brzuch i odkrył zabawę ciągnięcia się za skarpety. I ma dwa ząbki !!!
ząbki
ja nie umiem sobie na razie wyobrazić jak moje dziecię będzie wyglądać z zębami M też odkryła stópki, bardzo mnie to rozczula za każdym razem, jak się męczy i ciągnie i nie umie tak daleko, żeby do buźki wpakować

Cytat:
Agnes :
no, powiedziała, że te badania były na konkretnej grupie robione i że to nie jest potwierdzone do końca i ona zaleca ostrożność itd., ja się trochę niezastosowałam, bo większość lekarzy zaleca jednak i byłam bardzo w kropce. Nie wiem do końca jak to rozegrać, po dzisiejszych przygodach się zastanawiam czy jeszcze miesiąca nie zaczekać. Ale do tego 10 to mi się wydaje trochę długo i to od razu całe porcje mam do niej dużo zaufania i uważam, że jest bardzo kompetentna, ale w tym konkretnym przypadku chyba nie posłucham (no, już się to nawet stało )

Ada pięknie napisałaś o synku!

---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ----------

właśnie, zapomniałam, Salviae - fajnie, że z dentystą sprawnie poszło jakby komp mógł mi coś zrobić, to chyba już na wszelkie fartuchy za późno

---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ----------

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny ja tak na szybko mam pytanie jaką marchewkę dawałyście swoim dzieciom? jeśli któraś dawała. chodzi mi o to czy gotowałyście czy może ze słoiczka?
gotuję sama

i lecę obiad grzać, bo dziś piękny dzień, mąż przed 21 w domu będzie
pearl87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 15:40   #439
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pearl87 Pokaż wiadomość
gotuję sama

i lecę obiad grzać, bo dziś piękny dzień, mąż przed 21 w domu będzie
I smakuje Małgosi? Ja próbowałam marchewkę 3 razy podawać i za każdym razem bezskutecznie Eliza marchewce mówi nie

---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ----------

Cynamonowa trzymam kciuki za Adasia i za Ciebie dużo siły Ci życze bo teraz najwięcej potrzebujesz
Biedny maluszek...

---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ----------

MysiaMysz współczuję złamanego palca, to się teraz urządziłaś :/

Edytowane przez gosiulka22
Czas edycji: 2013-10-10 o 15:29
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-10, 15:43   #440
banka26
Zakorzenienie

Puchatkowa mozliwe ale bralam z tego regalu co ty heee

Color brawo za ogarnianie

Ja mam zabiegany dzien sprzatanie zakupy do szkoly po D.
A kupilam w biedrze ta torbe co kiedys byla za 14 zl chyba przeceniona a i o18 tesciowa wpada...
Bylam wcprzychodni po recepte na Emle ten plaster p. Bolowy zeby przrd szczepieniem zalozyc

M. Zjadl obiad w krzeselku hii

S w biedrze tanie sa obiadki gerbera 130 gram cos kolo 2,79 i hippa 190 gram 4,50 cos takiego

Mojej siostty syn mial dzisiaj operwcjevw Bydgoszczy az wycinali munpolipy we wszystkivh zatokach szczekowych sitoqych i w nosie biednynjeszcze spi
Stary 2013-10-10, 15:47   #441
Veronic
Wtajemniczenie

hejj

ale jestem zmęczona,byliśmy dziś na długim spacerku nad wisłą

pearl- my jeszcze nie wprowadzamy marchewki na razie tylko kaszkę manną, dzisiaj niestety też pluł i płakał po 3 łyżeczkach
no nic , gluten będę ciągnąć, ale jak ciągle będzie tak się zachowywać. to nie będę nawet próbować z marchwią
nic mu się nie stanie jak nie rozszerzymy diety tak szybko,
moje mleko daje radę
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 16:00   #442
Innocence_89
Rozeznanie

.

Storczykomaniaczka : 25

Edytowane przez Innocence_89
Czas edycji: 2013-10-31 o 18:05
Innocence_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 16:04   #443
Veronic
Wtajemniczenie

W leży w łóżeczku i skrzeczy jak ropucha o co kaman?

innocence- ja z matą niestety nie pomogę, kupiłaś nówkę?
ale na 100% się wywietrzy wszystko wietrzeje :P
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-10, 16:07   #444
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
Czesc w nowyn watku. Jestem po depilacji laserowej. Myslalam ze ze..am sie z bolu malu dzielnie zostal z opiekunka i nawet zjadl jej mm. Bede go przestawiac powoli choc z drugiej strony mo szkoda

Kurcze a myślałam że to nie boli

---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ----------

Cytat:

innocence- ja z matą niestety nie pomogę, kupiłaś nówkę?
ale na 100% się wywietrzy wszystko wietrzeje :P
Tak nową w Smyku i jestem zła, zastanawiam się czy nie napisać skargi do Tiny Love Kurde taka firma...zawód totalny... mam od nich karuzelke , łuk, zabawki i nic nie śmierdziało ale mate musieli zrobić z tej zas...ej ceratki, która śmierdzi jak chińska fabryka....

Stary 2013-10-10, 16:09   #445
becik_4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Innocence_89 Pokaż wiadomość
Witamy się i my w nowym wątku. Matko dziewczyny ale Wy pędziecie ja czytam nabierząco, tzn jestem na 138 stronie starego wątku odpisywać nie nadążam Zaraz napisze co u nas ale mam jedno pytanie.
Kupiłam dziś Mate Tiny Love Kick and play z tym panelem muzycznym i jak otworzyłam pudełko to odrzucił mnie odór Chińszczyzny , co jak co ale myślałam że ta firma jest porządku i tu taki zawód no nic wyprałam ją ale dalej śmierdzi... może ma któraś w Was ją albo miała do czynienia z takim śmierdzącym problemem, czy to się wogóle wywietrzy???
ja mam tą mate ale nie śmierdzi dziwne bo wczoraj odebralam tez nowa karuzele z tej firmy i tez nie smierdziala chińszczyzną, to ja zareklamuj jak po praniu tez cuchnie

Edytowane przez becik_4
Czas edycji: 2013-10-10 o 16:11
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 16:10   #446
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
ja mam tą mate ale nie śmierdzi dziwne bo wczoraj odebralam tez nowa karuzele z tej firmy i tez nie smierdziala chińszczyzną
kurcze to co jesti od nowości nie śmierdziała??? a kupiłaś nową???

Stary 2013-10-10, 16:14   #447
banka26
Zakorzenienie

kolejne wiesci o Adasiu
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post43207015

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-10, 16:15   #448
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
ja mam tą mate ale nie śmierdzi dziwne bo wczoraj odebralam tez nowa karuzele z tej firmy i tez nie smierdziala chińszczyzną, to ja zareklamuj jak po praniu tez cuchnie
a gdzie to można zareklamowac tam gdzie kupiłam???

Stary 2013-10-10, 16:15   #449
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Ale dużo masz tych puzzli!
Ile to kosztowalo?
Nie smierdza?
36 sztuk 39,99zł + wysyłka, troszkę śmierdziały ale do już ich nie czuć
Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
Nie uwierzycie...moje dziecko jak tylko nie śpi to cały czas bzyczy i się pluje i pluje wszystko wokół siedzi w leżaczku i bzyczy, zero marudzenia, tak jej się podoba ta nowa umiejętność...ale ciii bo pewnie jak tylko kliknę wyślij odpowiedź to zacznie się marud
moje piszczy od rana do nocy
Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
fajne te puzzle i mało elementow do układania. szymek jak był malutki to miał jakies takie obrazki i pelno w nich było takich kawaleczkow, które wypadaly, on je wydlubywal...masakra fajne, ale do układania dla starszego dziecka - bo zajmowaly go na dluuugo. podobają mi się te Wasze i swetne panele to tak na etapie budowlano-remontowym hehe. my chyba zdecydujemy się na jasny dab sonoma...sama już nie wiem czy mi to wszystko będzie pasowalo (kazda rzecz w innym sklepie i nie mam jak przymierzac ) chciałabym isc trochę w te skandynawskie klimaty...ale z nowoczesnymi akcentami
no właśnie fajne bo mało tych elementów i cena znośna

a dziękuję, zakochałam się w tych panelach jak je pierwszy raz zobaczyłam i wiedziałam, że MUSZĘ je mieć Listone bianco

Cytat:
wiem, że wiele mam mimo zaleceń tyle czeka

coś jeszcze miałam pisać ale zapomniałam

my po szczepieniu, Bart ma 7,1kg, 63cm szczepienie zniósł bardzo dzielnie, zapłakał po ostatnim wkłuciu ale szybko go pocieszyłam cycem

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 16:32   #450
puchatkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Fajnie, że dentystę jakoś przeżyłaś i że Cię pan w poczekalni uświadomił

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
Ja będę dawać ze słoiczka. Zacznę we wtorek

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Puchatkowa mozliwe ale bralam z tego regalu co ty heee

Ja mam zabiegany dzien sprzatanie zakupy do szkoly po D.
A kupilam w biedrze ta torbe co kiedys byla za 14 zl chyba przeceniona a i o18 tesciowa wpada...
Bylam wcprzychodni po recepte na Emle ten plaster p. Bolowy zeby przrd szczepieniem zalozyc

S w biedrze tanie sa obiadki gerbera 130 gram cos kolo 2,79 i hippa 190 gram 4,50 cos takiego

Mojej siostty syn mial dzisiaj operwcjevw Bydgoszczy az wycinali munpolipy we wszystkivh zatokach szczekowych sitoqych i w nosie biednynjeszcze spi
Ale jak wczoraj brałaś to jeszcze mogło tej promocji nie być tylko dopiero towar może wystawiali

To ja już wiem czemu Ty tak od rana pucujesz łazienkę - teściowa

Widziałam w gazetce z Biedry, że mają być te słoiczki Hippa po 4,50. To się opłaca bo jeden z nich (dwa rodzaje tylko mają być w promocji) jest z łososiem to u nas w stokrotce gerber z rybką 5,50

Biedny synek Twojej siostry Na co choruje?

Kiedy macie szczepienie?
I gdzie do lekarza z M. chodzisz?

Cytat:
Moja też tak skrzeczała leżąc na brzuchu Skrzeczała, bo już nie skrzeczy. Ostatnio trochę jej się pozapominało, także to chyba serio skok

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
O to już jakieś pozytywniejsze wieści! Oby było już tylko coraz lepiej.

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
36 sztuk 39,99zł + wysyłka, troszkę śmierdziały ale do już ich nie czuć

my po szczepieniu, Bart ma 7,1kg, 63cm szczepienie zniósł bardzo dzielnie, zapłakał po ostatnim wkłuciu ale szybko go pocieszyłam cycem
A dałabyś linka? Wiem, że już było ale nie pamiętam gdzie

Brawo dla Bartusia Ładnie waży Tylko znów mi się nie chce wierzyć, że moja ma niby 66cm jak jest Młodsza miesiąc przecież Coś mi ją źle zmierzyli chyba

---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------

Aaaa zapomniałabym
Daliśmy dziś L.polizać jabłuszko Pierwsza reakcja - skrzywienie i pewnie sobie myślała, co to coś dziwnego kwaśnego mi tu pchacie Ale potem zaczęła ochoczo zlizywać soczek z tego jabłka i naprawdę była wkurzona jak jej zabraliśmy

Ząbki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości