|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#451 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Początkujące Włosomaniaczki :) Cz. II
glutek z siemienia lnianego (?)
|
|
|
|
#452 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#453 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#454 |
|
Konto usunięte
|
Siedzę właśnie z szamponetką Palette na włosach odcień Mahoń. Ciekawe co mi z tego wyjdzie na moich blond włosach
|
|
|
|
#455 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() pozwól że odpowiem Siemie lniane się gotuje i z tego powstaje taki gęsty kisiel który nakłada się jak maseczkę na włosy. Rzeczywiście robiłam kilka razy i efekt jest rewelacyjny już po 1 razie. Picie siemienia też do brze działa nie tylko na włosy, ale na trawienie i inne
|
|
#456 |
|
Rozeznanie
|
hejka
ja wczoraj nic nie robiłam z włosami bo już mi się nie chciało, dziś coś pokombinuje, może przywołany na tablice glutek lniany (jeśli mi się nie zepsuł w lodówce) marteczka- no zbiór fajny, widzę że jesteś fanką szamponów z Alterry no i masz żółtego gliss kura maskę, wczoraj się nad nią zastanawiałam w sklepie (jedynie gdzie ją mogę dostać to działkowy sklep) dobra jest? kuszą mnie w niej te oleje ale odstrasza trochę silikon i keratyna;/co do ciemnienia koloru włosów to moje też sporo ściemniały, jeszcze w gimnazjum może liceum miała taki jasny złoty blond a teraz to jest taki mysi nijaki;/ mam już duże odrosty i są paskudne;/ a zmiany koloru włosów najbardziej widać u dzieci, mój synek jak się urodził to miał czarne włoski, potem mu się wytarły i urosły jaśniutki blond a teraz zauważyłam, że mu ciemnieją i gdzieniegdzie ma już brązowe |
|
|
|
#457 |
|
Raczkowanie
|
Wybaczcie że odpowiadam po tylu stronach, ale lecicie
suszarka na 3 opcje temperatury na przełączniku, zimną, ciepłą i gorącą. Ta zimna to jest chłodny nawiew właśnie, ale jak macie na gorącej i wcisniecie guziczek, to będzie zimny. Trochę bez sensu, bo ja włączyłam po prostu tą chłodną i była identyczna, jak ta gorąca z trzymaniem guzika są dwie nakładaki, jedna taka zwykła no i dyfuzor. Lubię tą suszarkę ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#458 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie
![]() od dawna zastanawiałam się nad dołączeniem do włosomaniaczek, ale wydawało mi się to bardzo skomplikowane: czytanie składu, metody mycia, olejowanie kremowanie itd. nie wiem czy ogarnę ![]() Nie mam jednak wyboru i muszę spróbować bo moje włosy to dramat ![]() Są suche, nie kręcone lecz "pogniecione", łamią się, kruszą, plączą. Radziłam sobie z nimi na wiele sposobów, ale najczęściej prostownicą, co jeszcze pogarszało ich stan.. Od grudnia mam przedłużone włosy. Naturalne brazylijskie włosy na taśmie są doszyte do moich, zaplecionych w warkocze przy skórze. Fajnie się je nosiło, ale tęsknię już za swoimi włosami a poza tym martwię się w jakim one teraz są stanie. Oczywiście raz w miesiącu ściągałam przedłużenie ale tylko na 1 dzień więc ciężko mi stwierdzić. Dodatkowo jeszcze przed przedłużeniem robiłam ombre Niedługo ściągam przedłużone włosy i chcę się wziąć porządnie za moje. Na początek zaplanowałam keratynę encanto. Robiłam już kiedyś 2x i efekty były zadowalające. Później fryzjer i obcięcie końcówek + ukształtowanie jakiejś fryzury. A następnie pielęgnacja. Na początek wybór szamponu i odżywki oraz kosmetyków do podstawowej pielęgnacji. Rozpoczęłam już czytanie I części wątku, myślę że znajdę tam wiele przydatnych informacji. Później wstawię też zdjęcia, może coś doradzicie. Pozdrawiam i subskrybuje wątek
|
#459 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
chodziło mi o amlę sproszkowaną. A co do tego wnikania - to rzeczywiście prawda, nie powinnaś dodawać olejków do henny, ale jak chcesz możesz dołożyć bezsilikonową, bezolejkową (krótko mówiąc - nieemolientową) odżywkę w małych ilościach (ok 1 łyżki) od mieszanki. Może pomóc w opanowaniu przesuszu. Jeszcze raz przepraszam! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#460 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
byłam dziś w biedronce zobaczyć na te odżywki ale się nie skusiłam![]() jedynie silikonową maskę mam z dove z super lekkimi olejkami i końcówkę maski z gliss kura i przez zimę chce właśnie używać ich żeby ochronić włoski przed mrozem ![]() Cytat:
![]() a z maski z GK jestem bardzo zadowolona, włosy są po niej mięciusie, lejące, błyszczące, z tego co mi wiadomo to w tej masce jest lekki silikon, oleje są wysoko w składzie i to jest na plus, a kreatyna krzywdy mi nie wyrządziła jak się skończy to na pewno zakupię kolejne opakowanie, tak więc szczerze Ci polecam tak samo spray GK oil nutritive, po prostu go kocham ![]() a co do tych silikonów to nie oszukujmy się ale chcąc zapuścić znacząco włosy nie można z nich całkowicie rezygnować ponieważ skutek będzie odwrotny, jak przez włosomaniactwem używałam tych drogeryjnych rzeczy z silikonami końce mogłam ścinać raz na rok, a teraz muszę co 3 miesiące dlatego wprowadziłam raz w tygodniu silikonową maskę bądź odżywkę i jest o wiele lepiej
Edytowane przez M4rt3czk4_92 Czas edycji: 2013-10-10 o 13:35 |
||
|
|
|
#461 | |||||
|
Rozeznanie
|
A ja nie pamiętam kiedy miałam je krótsze.
---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Cytat:
chyba.
|
|||||
|
|
|
#462 |
|
Zakorzenienie
|
Jutro chcę pierwszy raz spróbować olejowania na odżywkę
jak Wy to robicie? Nakładacie odżywkę i czekacie aż trochę wchłonie i dopiero wtedy nakładacie olej czy zaraz po nałożeniu odżywki aplikujecie olej?
|
|
|
|
#463 |
|
Raczkowanie
|
Marteczka ja olejuje osobno. Nakładam olej i śpię, rano zmywam. Raz zmieszałam chyba z WAXem i też było dobrze, z tym że krótko
|
#464 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() A ja już mam u siebie Garniera AiK
|
|
#465 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() trzymając tą odżywkę w ręce stwierdziłam, że mam tyle produktów i innym razem ją wezmę, jestem z siebie dumna
|
||
|
|
|
#466 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny!!!
Pedzicie i to ostro. Ja mam dzisiaj w planach maskę Placenta przed myciem i odzywkę Nivea po myciu-jej zapach poprostu jest boski Nie przyszło jeszcze moje zamówienie z ZSK. We wtorek napisali, że paczka wysłana, dopłaciłam do kuriera a tu nic. Czy u nich zawsze to tak długo trwa??? |
|
|
|
#467 |
|
Konto usunięte
|
Amalia1989 Byłam dziś w Hebe i maski kallosa 1l kosztują tam 9,99
ale ich nie kupiłam. Kupiłam inną. |
|
|
|
#468 |
|
Raczkowanie
|
A le się cieszę
był przed chwilą kurier i przywiózł żel do testowania hihi. Już myślałam że nie załapię się na kampanię a tu proszę. Pisze że jest także do włosów ale raczej nie będę testować na włosach
|
#469 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zdecydowałam się na hennę w kolorze brązowy orzech. W weekend będę walczyć ![]() Niby tak, ale jak dla mnie np jasny brąz wydawał się taki za ciepły, wpadający w rudości. Ale to też zależy od koloru bazowego. |
|
|
|
|
#470 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Ehh widzę że nie tylko ja mój D. tak ma Babyhair wydaje mi się że chyba po radicalu ale nie jestem pewna, biorę też vitapil i nie mam 100% pewności![]() Mi wydaje się, że mam coraz mniej włosów
|
|
#471 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#472 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mnie dopadło sezonowe wypadanie, wiec nieciekawie ![]() Kupiłam buty Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Podcięcie 03.11.2016r. Włosomaniactwo od 21.08.2013r. Edytowane przez Blondyna66 Czas edycji: 2013-10-10 o 16:30 |
|
|
|
|
#473 |
|
Zadomowienie
|
Blondyna66, skąd to znam "nie czochraj mnie bo mi włosy zepsujesz"
Mi także włosy wypadają.. Jaakie buty zakupiłaś? ![]() Założyłam album włosowy
|
#474 |
|
Wtajemniczenie
|
Jej, hej!
![]() Ale mnie nie było. Ostatnio miałam burzliwy okres w życiu codziennym, więc przyjemności odeszły na drugi plan. Opuściłam się także w pielęgnacji, aczkolwiek wczoraj dopieściłam się olejkiem kokosowym i maską wax ![]() Jak leci?
|
|
#475 |
|
Wtajemniczenie
|
dawno tu nie zagladałam;/
witam ponownie. dziewczeta! w zadośćuczynienia moim włosom rezegnuje z farb chemicznych i przechodze na henne ![]() idę podciąć koncówki odstawiam na dobre prostownice ( ok jeden raz w miesiącu dozwolony)
|
|
|
|
#476 |
|
Raczkowanie
|
http://okazjum.pl/gazetka/gazetka-pr...10-2013,1919/4 dziewczyny polecacie ten szampon? bo dzisiaj idę do biedry i nie wiem czy się nie skusić
|
#477 |
|
Wtajemniczenie
|
uuu cos nowego? czy mowa o garnier?
a tak w ogóle to przydałaby mi sie ta suszarka, nie mam u chłopaka suszarki i raz musiałam farelką włosy szybko suszyć rano hheheheh |
|
|
|
#478 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Kupiłam przed chwilą siemie lniane i taką aksamitną gumkę do związywania włosów do spania, nie wiem jak ją opisać ![]()
|
|
#479 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A TŻ też mówi tak Jak odpalę lapka to pokaże wiesz gdzie ![]() I zdjęcia włosowe pooglądam Twoje ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#480 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:56.

nie kupuj biosilka, ma alkohol, który wysusza, w bierdonce ma być za 6zl z mariona z olejkiem arganowym, wiele włosomaniaczek jest nim zachwyconych w tym ja, mam na zapas dwa opakowania kupione
są dwie nakładaki, jedna taka zwykła no i dyfuzor. Lubię tą suszarkę 

Miałam wysłać paczkę nie całe 10kilo, a zrobiło się 15 i to jeszcze nie wszystko....

był przed chwilą kurier i przywiózł żel do testowania hihi. Już myślałam że nie załapię się na kampanię a tu proszę. Pisze że jest także do włosów ale raczej nie będę testować na włosach