Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-) - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-10, 13:50   #3451
jojla
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)

Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość
No, że jej synuś będzie miał dziecko
Rozumiem, że może ciężko się pogodzić, że on już taki dorosły jest.
Na pewno jak się Maluszek pojawi to szybko się przyzwyczai i nie będzie poza nim świata widziała - Ty lepiej przygotuj męża, że już nie będzie oczkiem w głowie mamusi

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 13:51   #3452
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

Cytat:
Napisane przez cowie Pokaż wiadomość
To my mieliśmy kłótnie spowodowane przez TŻta. I naprawdę robił rzeczy jakiś się nie spodziewałam po nim
Nie wiem, może go kwestia ciąży przytłoczyła i odreagowywał?
Grunt, że teraz jest dobrze
może i tak, w końcu faceci też przeżywają ciąże grunt, jak sama mówisz, że teraz jest ok oby tak dalej
Cytat:
Napisane przez coodmalina Pokaż wiadomość
ja sobie nawet obiecałam że nauczę Ziuta piec ciasta i nosić kobiety na rękach, i że kwiatka to nawet bez okazji można wręczyć ukochanej
wooow, szczytny cel kiedyś synowa będzie ci wdzięczna tylko która taka będzie jego godna

h0pe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 13:53   #3453
ZamyslonaRoztargniona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość
I działa pozytywnie jeszcze na wiele innych schorzeń.

Miałam sąsiadkę - byłego sportowca - która ma 10 dzieci. Właśnie dlatego, że miała ciężko uszkodzone kolano i w ciążach coś tam jej się odbudowywało i naprawiało.
ZamyslonaRoztargniona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 13:56   #3454
cowie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dark lady Pokaż wiadomość
Chcesz to dam ci namiar do mojej koleżanki co ma biuro podróży i ci napisze jakie są szanse.

Dzięki, ale ja jestem taka, że tylko z tych dużych biur jeżdżę

18.05.2015
Leoś
cowie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 14:06   #3455
kasiab91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ZamyslonaRoztargniona Pokaż wiadomość

Miałam sąsiadkę - byłego sportowca - która ma 10 dzieci. Właśnie dlatego, że miała ciężko uszkodzone kolano i w ciążach coś tam jej się odbudowywało i naprawiało.
O Matko moja
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 14:09   #3456
carolyna86
Zakorzenienie

pikasso - świę(tn)a trójca
ps: ja też poprosiłabym o objaśnienie zdjęcia

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 14:11   #3457
ZamyslonaRoztargniona
Zakorzenienie

Cytat:
O Matko moja
Znam 2 takie rodziny

W tej sportowców było bardzo biednie, głośno, w domu tylko wrzaski dzieci było słychać.

W drugiej rodzinie najpierw było 5 dzieci. Głód, dzieci chodziły w dziurawych ciuchach. A potem ojciec (początek lat 90.) się dorobił. Założył sklep specjalistyczny, ma filie w całej Polsce.
Pojawiło się kolejnych 5 dzieci, sztab opiekunek, gospoś, w domu sauna itp.
ZamyslonaRoztargniona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 14:11   #3458
Dark lady
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki, ale ja jestem taka, że tylko z tych dużych biur jeżdżę
I ona właśnie takie ma, bo to pośrednik jest

kochanie

No i jesteś

Dark lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 14:12   #3459
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, chyba nie uda mi się wbić Musiałabym nie gotować, nie pracować, nie opiekować się synem. No nie daję rady was nadrabiać...

No fakt łatwo nie jest. Ja tu byłam koło 12 teraz wpadłam na chwilkę jest dzięki bogu 14.44 i już 3 strony.... Masakra jakaś. Proponuje wprowadzić zakaz pisania więcej niż 3 postów na dobę jednej dziewczynie
klaski :

Co wy na to wtedy każda zapracowana nadrobi

Cytat:
o matuniu... nie wiem czy wytrzymam do końca dnia

mój szef przyszedł dziś w nowym zapachu, a mnie odrzuca, masakra jakaś...

powiedz szefowi żeby zmienił perfumy bo ci nie odpowiadają

Cytat:
A mi fotel mężem... śmierdzi:/

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

Świeta racja Warto mądrego poczytac często

A ja nie muszę gotowac dziś Tylko ziemniaki Teściowa krzyknęła, że zupy dużo ugotowała i nam da Hehe...

dla teściowej
Cytat:

Czy wy też macie ochotę na samo niezdrowe jedzenie. Mi po głowie chodzi tylko kurczak z KFC, frytki, chipsy... Normalni mam jakąś obsesję, jakoś się powstrzymuję ale nawet jak robię coś innego to non stop o jedzeniu myślę ....
Ja też mam ostatnio straszną ochotę na chipsy lays.... pyszota ale się powstrzymuje,,, wczoraj na onecie było napisane że to sama chemia.. A ja mam taką ochotę

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
właśnie się zastanawiam nad lekarzem, ale chyba wystarczy rodzinny no nie??
Co do ujawnienia płci to też w sumie zależy od lekarza , bo jeden Ci powie w 13tc a potem okaże się że jest inaczej. A drugi poczeka do 20tc wtedy na 100% wiadomo. Mój mi powiedział dopiero w 19-20tc , powiedział że wcześniej woli nie mówić bo często wtedy pomyłki są , a rodzice już się nastawiają.

Chyba idę się położyć Dobranoc :P
Wystarczy rodzinny. Ważne żeby ktoś zorientowany spojrzał na ciebie.

A ja bym już chciała wiedzieć. Wtedy zaczęłabym kupować dla maleństwa rzeczy... oh

Dobranoc zazdroszcze tej drzemki ja muszę siedzieć w pracy...

Cytat:
Kochana moja buzia się nie zamyka Albo gadam, albo jem
Już kiedyś pisałam, że McDonalds jadłabym non stop KFC też już za mną chodzi, a o kebabie nie wspomnę A teraz jem pomidora ze śmietaną
A moja mama od kąd wie, że jestem w ciązy zmieniła się nie do poznania wczesniej nie miałyśmy ze sobą jakoś super kontaku, a teraz dzwoni co jakiś czas przychodzi do mnie. No i oczywiście zakochała się już we wnusiu (wnuczce).
Oj zjdałabym pomidora ze śmietanką....

Czasem tak sobie myślę, że fajnie by było żeby moja mama tak okazała mi swoją radość że będzie znów babcią tym że się mną bardziej opiekuje interesuje.... A nie tym co kupi wnukowi czy wnuczce albo na co ona będzie potrzebowała kasy jak się bobas urodzi... Brakuje mi takiego bezinteresownego zainteresowania

Cytat:
Napisane przez Seleniti Pokaż wiadomość
W zeszłym roku jak siedziałam w kawiarence na uczelni z koleżanką i plotkowałyśmy o facetach dosiadła się jej koleżanka, której zdaniem mężczyzna starszy od dziewczyny kilka lat to największa obrzydliwość, że to już podchodzi pod pedofilię i ona na pewno nie dałaby się takiemu dotknąć, bo to już jak dla niej stary dziad Moi rówieśnicy i chłopcy rocznikami młodsi ode mnie to takie dzieci w większości , że już naprawdę wolałabym być sama niż użerać się z takim ale w końcu każdy lubi co innego
dziwne podejście ... Ja wolałalby zdecydowanie starszego i dojrzałego a nie jakiegoś dzieciucha

Cytat:
Napisane przez Pallas Ril Pokaż wiadomość
A macie tez tak, ze od kiedy wiecie o ciąży w ogóle się nie klocicie ze swoimi partnerami? Ostatnio to zauważyłam, ze nie mieliśmy nawet najmniejszej sprzeczki! Nie wiem czy to przypadek, czy mój maz po prostu stwierdził, ze lepiej mi teraz ustąpić ze wszystkim, żeby nie wywołać III wojny światowej
u nas tego nie ma bo mąż jakoś chyba nie jest świadom jeszcze tego że nosze jego dziecko... I że w ciąży troszkę inaczej trzeba podejśc do mojego podejścia w wielu sprawach... Po woli się do tego przyzywczaja... ale mój mąż to chodzący indywidualność... Chodzi swoimi drogami i do pewnych rzeczy dochodzi później niż wszyscy...

Także czasami się spieramy, chociaż nie jest to zbyt częste.

Cytat:
Frytki się robią Nie wytrzymałam

A ja mam inną przypadłość ciążową - ciągle się martwię, non stop, nawet jak śpie

Chyba też zrobie dziś frytki...

A miałybyć warzywa na poatelni...

Też się często martwię... Bardziej niż przed ciążą... Czasem to nawet w nocy się budzę i nie wiem jak sobie z tym poardzić

Cytat:

Justynko nie przejmuj się, ja Ciebie rozumiem. mnie hormony na początku buzowały strasznie, próbowałam unikać wszelkiego rozdrażnienia ale niestety nie ma się na to wpływu. I najgorsze że mała sprzeczka a my przez te hormon potem przeżywamy, opłakujemy jakby nie wiem jaka tragedia się działa ja byłam kilka dni nieznośna. Co do sytuacji z mamą - jak planowałam ciążę i bardzo się bałam o siebie za każdym razem kiedy w ciąży mogłam być i np nie chciałam pracować w polu, tylko zostać w domu to non stop byłam nierobem itd. Miałam naprawdę ciężki temat w domu. A jak mnie raz zaciągnęli jak już byłam w ciąży bo mi suszylo głowę że niedużo, że będziemy ci nosić wiaderka, to wylądowałam w szpitalu i się skończyło babce sranie. teraz juz mi dali spokój, tylko jakim kosztem. także nie przejmuj się skarbo i jak potrzebujesz wypoczynku to leż i nie ma co sie wdawać w dyskusję bo i tak n zrozumienie nie można liczyć. Ludzie zapominają...

Dzięki HOPE, ale to moja mama... Chciałabym trochę wsparcia, opieki ( nie użalania się nade mną) tylko takiej zwyczajnej troski... czasem mi się wydaje że ona bardziej sie troszczy o brata i bratową którzy są za granicą tylko dlatgeo że oni są daleko, Na wygnaniu itp a ja mam lepiej bo jestem w PL. I o mnie nie trzeba się w żaden sposób martwić... Czasem mi się wydaje że już samo to że mi pomaga, tzn czasem coś zrobi za mnie ona traktuje jak opieka, czy inne traktowanie... Ja to doceniam, ale chciałabym mieć w mamie po prostu "mamę".

Cytat:
Napisane przez pikaso Pokaż wiadomość
Ceść dziewczyny.
Nadrobiłam te parę stron, co od rana naskrobałyście. Oglądając zdjęcia dzieci z USG, przypomniała mi się, że miałam wam pokazać moje trzy kropeczki.
Co do wieku TŻ to jest 4 lata starszy ode mnie. Nie zamieniałabym go na żadnego innego.
o kurczę... tak się zastanawiałam czy to trojaczki... Jejku gratuluję... jak się z tym czujesz>???/

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość

Dziewoje moje kochane .. która chce książkę "Ciężarówką przez 9 miesięcy" ? Mam jeszcze z pierwszej ciąży..ja już ją wtedy przeczytałam i teraz stoi na półce i się kurzy. Drugi raz czytać nie będę Oddam za fryty
Ja chętnie skorzystam, jeśli nie jest za poźno

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 14:13   #3460
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

Cytat:

oo to mnie pocieszyłaś bo ja też z jednym kolanem mam częste kontuzje.

Cytat:
O Matko moja
kasia, powiem ci, że jedna moja ś.p. babcia urodziła piętnaścioro dzieci.
Rozumisz to...

Justynka no jasne że rozumiem że to mama i chciałabyś widzieć w niej radość i zaangażowanie. Ja rozumiem to i to bardzo. Widzisz, ja na początku przegrałam z psem, bo mam suczkę która się oszczeniła i mama moja ciągle na dół zanosiła jej ugotowane korpusiki, wątróbki itp idt a ja świeżo po szpitalu leżałam u góry w swoim pokoju i potrafiła całymi dniami do mnie nie zaglądać, widziałyśmy się tyle tylko kiedy ja schodziłam na dół do wc albo zrobić sobie coś do jedzenia, bo na zainteresowanie nie mogłam liczyć... to jeszcze było w okrresie kiedy hormony mi buzowały i byłam z tego powodu bardzo rozżalona w końcu jej wytknęłam i trochę się ogarnęła, dziś już jest trochę lepiej a i ja mniej przeżywam. taka codzienność. To bywa bardzo przykre ale jeśli nie mamy na coś wpływu kochana to trzeba to zaakceptować. Wiesz, ja myślę, że jak zaczniemy mieć brzuszki pokaźne zmieni się trochę, a jak już urodzą się nasze dzieciątka to babcie się zakochają i jakoś to będzie bądź dobrej myśli Justynko.

Edytowane przez h0pe
Czas edycji: 2013-10-10 o 14:23
h0pe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 14:17   #3461
kaorlak
Zadomowienie

Uff nadrobiłam.
Witamy się z Dzidzi w 12 tyg.

Cytat:

A oto zdjęcie Kropcia :

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość

No i miałam dziś koszmar. Śniło mi się, że straciłam dzidziusia. I nie mogłam się obudzić... aż zaczęłam wierzyć, że to nie sen...
A chwilę wcześniej śniło mi się, że walczyłam z mutacją diabła tasmańskiego i rosiczki, która pożerała moją hodowlę piesków
Obudziłam się jak kopałam go z półobrotu i... trafiłam w TŻ...
Tak więc nie tylko dzieci miewają koszmary...

Cytat:
Napisane przez madziarek1 Pokaż wiadomość
Co do płaczu dziecka... Ostatnio przyszła klientka, starsza pani( a pracuje w Ch niedaleko hali sprzedażowej) i mi zaczyna wywód, że ona nie rozumie jak te matki tym dzieciom tak pozwalają się drzeć, i że te dzieci się tak drą nawet jak nie są chore... Ja ją starałam się spokojnie obsłużyć ale już miałam na końcu języka pytanie czy ona by korek proponowala? Pani starsza zaczęła opowiadać, że jej syn to był od początku idealny, grzeczny i tak nie płakał, z resztą do teraz jest idealny a ma 50 lat i swoje dzieci też wychowal idealnie... Już mi nóż w kieszeńni się wyrywal ale powiedziałam tylko ze moim zdaniem jak dziecko robi awanturę to szuka swoich granic i mnie nie obchodzą inni ludzie bo w takiej sytuacji trzeba pokazać dziecku ze nas to nie rusza i nic mu to nie da. Spojzala na mnie zdziwiona, pewnie myślała że jej tyljo przytakne grzecznie i sprostowala, że może to jest sposób Ale kiedyś tak nie było...
Wrrrrr masakra!! Jasne! Kiedyś dzieci nie plakaly, nic nie chciały bo nie musiały chodzić z mamami na zakupy do centrum handlowego, z resztq w sklepach nic nie było, a mamy mogły z dziećmi spędzać czas w przyjemniejszy sposób niż szybkie zakupy, spacerek przy okazji i znowu do pracy:/

Cytat:
Cześć dziewczyny! Można dołączyć? Przeczytałam ten wątek od deski do deski i strasznie mi ułzylo... Najpierw myślałam, ze jestem zupełnie sama na tym świecie z moimi objawami, a tu widzę, ze to normalne Strasznie fajnie, ze są takie miejsca, gdzie się można podzielić z innymi i jeszcze uzyskać takie wsparcie. Dziewczyny jesteście niesamowite! Jeśli chodzi o mnie to jestem aktualnie w 8tc, tp mam na 25 maja. Od 2 tygodni tak mnie męczą nudnosci, ze jestem na L4. Na początku pomagały spacery, ale teraz jest już totalna masakra i nawet się z łóżka nie mogę ruszyć Najgorsze jest to, ze nie jestem w stanie nic zjeść i zaczynam się pomału martwić o swoje zdrowie. Może macie jakieś pomysły na jedzonko, które nie wzbudza od razu odruchow wymiotnych?
Witaj!

Cytat:
Napisane przez lolitka888 Pokaż wiadomość
Cowie dziękuje za odpowiedz,bo już normalnie plakać mi się chcialo po nich(
Wiecie co?Wlasnie sobie oglądnęłam poraz 100 filmik z usg prenatalnego i dawałam pauza play pauza play i mój Dzidziuś ma chyba jaja jak dzwon!! Co Wy na to?
Dodatkowo zrobiłam parę ujęć by Wam go pokazać i fluidki przesłać Ciotkom i komu potrzeba
Super! Mi to bardziej na dziewczynkę wygląda. Moja Misia wyglądała podobnie

Cytat:
Ceść dziewczyny.
Nadrobiłam te parę stron, co od rana naskrobałyście. Oglądając zdjęcia dzieci z USG, przypomniała mi się, że miałam wam pokazać moje trzy kropeczki.
Co do wieku TŻ to jest 4 lata starszy ode mnie. Nie zamieniałabym go na żadnego innego.

Cytat:
Tak, tak dla innej. Całe życie nie będzie przy matce. Mój jest najmłodszy z tej ich 3 to już w ogóle meksyk był

Ale powiem Wam zmieniło się trochę od kiedy teściowa dowiedziała się o dziecku Ale też powiedziała, że nie umie sobie z tym poradzic... Chora sytuacja
Moja Teściowa ma dwie wnuczki no i teraz trzecie w drodze. Jak się urodziła Misia to też mi zdradziła, że jak byłam w ciąży to trudno jej się było z tym pogodzić, a teraz to jej oczka w głowie. Rozpieszcza je na każdym kroku
W ogóle trafiła mi się cudowna Teściowa. Nawet jak się pokłócę z Mężem to staje po mojej stronie, bo mówi że wie iż on ma trudny charakter.
I twierdzi też że mój Małżonek nie mógł trafić na lepszą żonę
kaorlak jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-10, 14:19   #3462
kasiab91
Zakorzenienie

Cytat:
kasia, powiem ci, że jedna moja ś.p. babcia urodziła piętnaścioro dzieci.
Rozumisz to...
Ile? piętnaścioro? Dla mnie dwoje to już tłok
MAMA- 03.05.2014

Stary 2013-10-10, 14:29   #3463
ilkas
BAN stały

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
Dzięki HOPE, ale to moja mama... Chciałabym trochę wsparcia, opieki ( nie użalania się nade mną) tylko takiej zwyczajnej troski... czasem mi się wydaje że ona bardziej sie troszczy o brata i bratową którzy są za granicą tylko dlatgeo że oni są daleko, Na wygnaniu itp a ja mam lepiej bo jestem w PL. I o mnie nie trzeba się w żaden sposób martwić... Czasem mi się wydaje że już samo to że mi pomaga, tzn czasem coś zrobi za mnie ona traktuje jak opieka, czy inne traktowanie... Ja to doceniam, ale chciałabym mieć w mamie po prostu "mamę".
Trochę Cię rozumiem, bo ja np czasem chciałabym żeby mama mi okazało swoje zainteresowanie inaczej niż to robi.. Albo np spytała czy jestem szczęśliwa...jak się czuję (ale nie fizycznie) itd. Doceniam baaardzo jej pomoc!! Ale czasem mam wrażenie, że tylko na tym właśnie się to kończy... jakoś mało w tym takiego okazywania uczuć..eh..temat rzeka

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
Ja chętnie skorzystam, jeśli nie jest za poźno
Nie jest za późno i w takim razie książka Twoja Już Ci odpisuję na pw.
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 14:32   #3464
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Żartujesz?
Mój mąż też jest ode mnie starszy, o 8 i pół roku, ale nikt z tego powodu, i dlatego, że ślub bierzemy się ode mnie nie odwrócił

Poza tym nawet jak marnujesz sobie życie to jest Twoje życie. A oni focha strzelili, bo ślub bierzesz?
Może zazdrośni byli?
Tez myslę że to zazdrość ....

Cytat:
A macie tez tak, ze od kiedy wiecie o ciąży w ogóle się nie klocicie ze swoimi partnerami? Ostatnio to zauważyłam, ze nie mieliśmy nawet najmniejszej sprzeczki! Nie wiem czy to przypadek, czy mój maz po prostu stwierdził, ze lepiej mi teraz ustąpić ze wszystkim, żeby nie wywołać III wojny światowej
U Nas z tym bez zmian kłocimy się jak zwykle czasem wcale a czasem często :P

Cytat:
Ceść dziewczyny.
Jakie śliczności

Pospałam z 1,5 godz i wstałam nawet bez bólu , do czasu aż przy chodzeniu mnie złapało
Dziewczyny myślcie o nowym tytule bo w takim tempie jak piszecie to jutro najwyżej za 2dni nowy wątek trzeba będzie zakładać :P
Stary 2013-10-10, 15:01   #3465
Seleniti
Zadomowienie

To może zaproponuję taki: Małe Szkraby rosną w Nas, nowy wątek zacząć czas. Mamusie majowo-czerwcowe 2014 cz. 2

Seleniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 15:04   #3466
VwVampirka
Zakorzenienie

Nie było mnie może ze 3 godziny, a Wy już 6 stron nastukałyście
Nadrobiłam wszystko, ale już widzę, że to co chciałam cytować na początku to się nie zapisało...
trudno, wyjdzie innym razem...

Cytat:
Laseczki jeszcze 1660 postów i nowy wątek zakładamy Kto chętny??
Chciałam zaproponować karnie największą wątkową gadułę ale widzę, że sama się zgłosiła

Cytat:
Napisane przez lolitka888 Pokaż wiadomość
Cowie dziękuje za odpowiedz,bo już normalnie plakać mi się chcialo po nich(
Wiecie co?Wlasnie sobie oglądnęłam poraz 100 filmik z usg prenatalnego i dawałam pauza play pauza play i mój Dzidziuś ma chyba jaja jak dzwon!! Co Wy na to?
Dodatkowo zrobiłam parę ujęć by Wam go pokazać i fluidki przesłać Ciotkom i komu potrzeba
Na pewno jest jeszcze za wcześnie... narządy, to teraz jedynie odśrodkowo można rozpoznać

Cytat:
o matuniu... nie wiem czy wytrzymam do końca dnia

mój szef przyszedł dziś w nowym zapachu, a mnie odrzuca, masakra jakaś...
no cóż, mnie też mdliło na widok niektórych moich szefów, nawet jak w ciąży nie byłam, więc reakcja normalna

Cytat:
A mi fotel mężem... śmierdzi:/
...

Cytat:
ble... to moja reakcja dzisiejsza
tydzień temu bym się tym zajadała

dziś mam ochotę na parówki
+ poranna Nutella: zemdli mnie jak nic
Proponuję konkurs na najlepszego mixa ciążowego. Na razie prowadzisz

Niki, reakcja pseudoprzyjaciół żałosna. Też sobie powód wymyślili.
Mój Mąż jest starszy ode mnie o 6 lat.

Cytat:
Ja się od samego ślubu kłócę dużo mniej. Zdarza się, że TŻ ma do mnie jakieś pretensje, ale wystarczy, że strzelę focha i same mu przechodzą
Cytat:
..
Z innej strony, jeden z moich chłopaków miał ojca z problemami alkoholowymi, moja babcia jak się o tym dowiedziała to przestrzegała mnie przed nim. Rozstaliśmy się bo okazało się że po roku spotykania, on spodziewa się dziecka z moją koleżanką ... co przeżyłam to moje. Widzieliśmy się z nimi dwa miesiące temu, na weselu u znajomych, ona w 3 ciąży, on tankuje na umór i na dodatek przemoc w rodzinie się włączyła, wypłakała mi się w ramię... z jednej strony było mi jej szkoda i dzieciaków, z drugiej strony myślałam sobie że chyba dobrze ze mnie to ominęło, bo chyba bym już w więzieniu siedziała. Podczas tańca zapytał sie mnie czy spotkam się z nim sam na sam... wywaliłam mu że takich znajomości to ja nie pielęgnuję. Tak sobie teraz myślę że życie nie jest w stanie mnie już chyba niczym zaskoczyć...
Ja to jednak wredną mędą jestem, bo w takiej sytuacji cieszyłabym się, że dobrze tak tej koleżance

Cytat:
Ceść dziewczyny.
Śliczne kropeczki

Cytat:

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 15:14   #3467
Dark lady
Zakorzenienie

1,5 godziny temu jadłam i znów głodna jestem

Dziewczyny a macie jakieś typy na imiona, my niby coś tam mamy, ale taka nieprzekonan jestem. Dla syna miałam od razu i byłam 100% pewna, jak i tego że to chłopak. A teraz nic już nie wiem

kochanie

No i jesteś

Stary 2013-10-10, 15:18   #3468
VwVampirka
Zakorzenienie

Cytat:
To może zaproponuję taki: Małe Szkraby rosną w Nas, nowy wątek zacząć czas. Mamusie majowo-czerwcowe 2014 cz. 2

No to by było w czym wybierać:
Fasolki, misie i ludziki małe, na USG jeszcze widać Was całe. Mamusie majowo-czerwcowe 2014 cz. 2

Oscar Wilde
Stary 2013-10-10, 15:21   #3469
/Mycha/
Raczkowanie

Coś czuję, że się wszystkie zmowily i pędzą z postami, aby być na pierwszej stronie
Nadrobilam Was w czasie spacerku, usiadłam nad rzeczką, wcinalam chrupki kukurydziane i czytałam, i czytałam. A w drodze powrotnej zakupiłam frytki (macie ten dar przekonywania).

Ps. Już bym chciała piątek, bo będzie wizyta u gina

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
/Mycha/ jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-10, 15:28   #3470
ilkas
BAN stały

Cytat:
Dziewczyny a macie jakieś typy na imiona, my niby coś tam mamy, ale taka nieprzekonan jestem. Dla syna miałam od razu i byłam 100% pewna, jak i tego że to chłopak. A teraz nic już nie wiem
Mój mąż mówi, że jak będzie syn to ma być Sylwester A ja jakoś nie jestem przekonana co do tego imienia.
Ale on to ogólnie ma coś poprzestawiane z tymi imionami Pierwszą córkę chciał nazwać Adela! Cudem przemyciłam tą Emilkę...bo argument był mocny..tak miała na imię jego prababcia
Ale teraz grozi, że druga córka będzie Adela! A chłopak właśnie Sylwester. O ile Sylwka bym jeszcze jako tako przełknęła to Adeli nigdy w życiu
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 15:32   #3471
Dark lady
Zakorzenienie

No my mamy ten problem, że rodziny nasze są ogormne i większość imion wykorzystana. Dla chłopca to myślimy Dominik lub Łukasz, a dla dziewczynki Karolinka. Ale ja do niczego nie jestem przekonana, a już mnóstwo imion przejrzałam

Sylwek może być, chociaż ja nie jestem zwolennikiem. A Adela to kojarzy się właśnie z jakąś babcią lub tą piosenkarką Adele.

kochanie

No i jesteś

Stary 2013-10-10, 15:33   #3472
VwVampirka
Zakorzenienie

Co do imion, to TŻ chce koniecznie Amelkę. Z wyborem imienia dla chłopczyka na razie nam się nie spieszy...

Co do szybkiego nabicia do 5000 posta, to mi też brakuje niektórych mamuś na 1 str i mogę się zmówić

Oscar Wilde
Stary 2013-10-10, 15:35   #3473
Dark lady
Zakorzenienie

Vampirka to nastawiacie się na dziewczynkę?

Ja to mam tak że jest mi dziwnie tak bezosobowo mówić do brzucha. Wcześniej był Mateuszek i tyle, a teraz nie mam typu i mi tak ogromnie trudno bez imienia

kochanie

No i jesteś

Stary 2013-10-10, 15:39   #3474
santom
Zakorzenienie

GG do santom Send a message via Skype™ to santom

Cytat:
A moim zdaniem faceci w naszym wieku są mocno niedojrzali... Oczywiście nie wszyscy, ale chyba wiekoszc Zdrowa jest taka różnica wieku minimum 4 lata... Najlepszy dowód, ze większość facetów zaczyna myśleć o dziecku po 30, a jak same wiecie dla kobiety to już trochę późno....
nie ma czegos takiego jak zdrowa roznica wieku

Cytat:
no musze przyznac, ze cos w tym jest my tez jakos mniej sie klocimy, tzn my zawsze malo sie klocimy, ale teraz widze, ze Tz czesto mi ustepuje

co do plci to dzis o tym czytalam: to jest tak, ze narzady w 12tc wygladaja identycznie: i dziewczynka i chlopaczek ma cos co wygladem przypomina 2zabkowy widelczyk i tylko kat nachylenia tego widelczyka moze zdradzic co tam male ma miedzy nozkami: dziewczynki maja bardziej lezacy ten dzyndzelek, a chlopcy bardziej stojacy

nie wiem juz co moge jesc: od 2och dni jade co pol godziny na 3 migdalach, rano wciagnelam tylko 2 parowki, boje sie jesc, na nic nie mam ochoty... dzis za pozno siegnelam po migdaly, bo sprzatalam i bach: toaleta zadnych zachcianek, a wszystko o czym piszecie przyprawia mnie o mdlosci: zadne chipsy, frytki, pizze nie wchodza w gre. imbiru do ust nie wezme, bo na sama mysl mnie odrzuca, nie mowiac juz o ryzu: obrzydzenie totalne a glodna jestem

ilkas a mi sie adela podoba
macie w ogole jakies imionowe typy juz?

NA ZAWSZE W SERCU...
santom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 15:42   #3475
kasiab91
Zakorzenienie

A u mnie jest Patryk A dziewczynka to nie wiem, żadne mi się chyba nie podoba No może Maja, ale znów coś mężowi nie pasuje. Sama nie wiem.
Ej dziewczyny... mam mega zagwostkę... Jak się najem i opiję tak sporo to mam wrażenie, że tam coś mnie od środka tak delikatnie smyra... Czy to może byc TO moje dziecie, czy ja już sfiksowałam do końca?
MAMA- 03.05.2014

Stary 2013-10-10, 15:44   #3476
santom
Zakorzenienie

zdarzylam sie spytac o typy, a tu juz mnie wyprzedzilyscie

u nas chlopiec bedzie Ignas albo Julek, a dziewczynka Lilka albo Ida tylko jeszcze musze o tym Tz powiedziec

NA ZAWSZE W SERCU...
Stary 2013-10-10, 15:45   #3477
VwVampirka
Zakorzenienie

Cytat:
Vampirka to nastawiacie się na dziewczynkę?
W zasadzie to oboje czujemy, że to będzie chłopiec... dla tego nie przejmuję się wybranym imieniem dla dziewczynki

Oscar Wilde

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-10, 15:46   #3478
kasiab91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość
zdarzylam sie spytac o typy, a tu juz mnie wyprzedzilyscie

u nas chlopiec bedzie Ignas albo Julek, a dziewczynka Lilka albo Ida tylko jeszcze musze o tym Tz powiedziec
O Julek i Lilka też mi się podoba Tyle, że do mojego psa kiedyś moja siostrzenica wołała lili, a ona nelly. Gdzie tu podobieństwo??
MAMA- 03.05.2014

Stary 2013-10-10, 15:47   #3479
kaorlak
Zadomowienie

Co do imion to u Nas jest problem. Dla dziewczynki jeszcze coś byśmy wymyślili, ale dla chłopca to kompletnie nie wiem. Ogólnie to mamy umowę, że ja wymyślałam imię dla Misi, a Mężul akceptował, więc on wymyśla dla synka. I wiecie co ostatnio zaproponował - Jeremi

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
Mój mąż mówi, że jak będzie syn to ma być Sylwester A ja jakoś nie jestem przekonana co do tego imienia.
Ale on to ogólnie ma coś poprzestawiane z tymi imionami Pierwszą córkę chciał nazwać Adela! Cudem przemyciłam tą Emilkę...bo argument był mocny..tak miała na imię jego prababcia
Ale teraz grozi, że druga córka będzie Adela! A chłopak właśnie Sylwester. O ile Sylwka bym jeszcze jako tako przełknęła to Adeli nigdy w życiu
Ojej, chyba lepiej żeby był chłopczyk.

Cytat:
No my mamy ten problem, że rodziny nasze są ogormne i większość imion wykorzystana. Dla chłopca to myślimy Dominik lub Łukasz, a dla dziewczynki Karolinka. Ale ja do niczego nie jestem przekonana, a już mnóstwo imion przejrzałam

Sylwek może być, chociaż ja nie jestem zwolennikiem. A Adela to kojarzy się właśnie z jakąś babcią lub tą piosenkarką Adele.
Karolinki są bardzo fajne Mnie się zawsze moje imię bardzo podobało Polecam
kaorlak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 15:49   #3480
santom
Zakorzenienie

Cytat:
O Julek i Lilka też mi się podoba Tyle, że do mojego psa kiedyś moja siostrzenica wołała lili, a ona nelly. Gdzie tu podobieństwo??
no nie widze

ja sie juz przestalam przejmowac co sie komu z czym kojarzy bo jak mamie powiedzialam o Julianie, to zaraz nie, bo z kims jej sie tam kojarzy wysmialam ja a jeszcze mi sie Kornel podoba
a wszelkie majki juz mi sie przejadly wszystkie znajome jesli maja corki to wlasnie Majki.

NA ZAWSZE W SERCU...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości