|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3451 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Rozumiem, że może ciężko się pogodzić, że on już taki dorosły jest.
Na pewno jak się Maluszek pojawi to szybko się przyzwyczai i nie będzie poza nim świata widziała - Ty lepiej przygotuj męża, że już nie będzie oczkiem w głowie mamusi ![]()
#3452 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ______________ mam njusa , krótki ciekawy artykuł dla chętnych: Ciąża uzdrawia chore serce, mózg i płuca, chroni przed nowotworami... A to wszystko dzięki temu, że komórki macierzyste płodu przenikają do organizmu matki i "naprawiają" go. http://dzieci.pl/kat,1033563,title,M...uticaid=611756 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3453 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam sąsiadkę - byłego sportowca - która ma 10 dzieci. Właśnie dlatego, że miała ciężko uszkodzone kolano i w ciążach coś tam jej się odbudowywało i naprawiało. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3454 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki, ale ja jestem taka, że tylko z tych dużych biur jeżdżę ![]()
![]() |
#3455 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3456 |
Zakorzenienie
|
pikasso - świę(tn)a trójca
![]() ps: ja też poprosiłabym o objaśnienie zdjęcia ![]()
#3457 |
Zakorzenienie
|
Znam 2 takie rodziny
![]() W tej sportowców było bardzo biednie, głośno, w domu tylko wrzaski dzieci było słychać. W drugiej rodzinie najpierw było 5 dzieci. Głód, dzieci chodziły w dziurawych ciuchach. A potem ojciec (początek lat 90.) się dorobił. Założył sklep specjalistyczny, ma filie w całej Polsce. Pojawiło się kolejnych 5 dzieci, sztab opiekunek, gospoś, w domu sauna itp. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3458 |
Zakorzenienie
|
I ona właśnie takie ma, bo to pośrednik jest
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3459 | ||||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
No fakt łatwo nie jest. Ja tu byłam koło 12 teraz wpadłam na chwilkę jest dzięki bogu 14.44 i już 3 strony.... Masakra jakaś. Proponuje wprowadzić zakaz pisania więcej niż 3 postów na dobę jednej dziewczynie ![]() ![]() ![]() ![]() Co wy na to wtedy każda zapracowana nadrobi ![]() Cytat:
powiedz szefowi żeby zmienił perfumy bo ci nie odpowiadają Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A ja bym już chciała wiedzieć. Wtedy zaczęłabym kupować dla maleństwa rzeczy... oh Dobranoc ![]() Cytat:
Czasem tak sobie myślę, że fajnie by było żeby moja mama tak okazała mi swoją radość że będzie znów babcią tym że się mną bardziej opiekuje interesuje.... A nie tym co kupi wnukowi czy wnuczce albo na co ona będzie potrzebowała kasy jak się bobas urodzi... Brakuje mi takiego bezinteresownego zainteresowania ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Także czasami się spieramy, chociaż nie jest to zbyt częste. Cytat:
Chyba też zrobie dziś frytki... ![]() A miałybyć warzywa na poatelni... Też się często martwię... Bardziej niż przed ciążą... Czasem to nawet w nocy się budzę i nie wiem jak sobie z tym poardzić ![]() Cytat:
Dzięki HOPE, ale to moja mama... Chciałabym trochę wsparcia, opieki ( nie użalania się nade mną) tylko takiej zwyczajnej troski... czasem mi się wydaje że ona bardziej sie troszczy o brata i bratową którzy są za granicą tylko dlatgeo że oni są daleko, Na wygnaniu itp a ja mam lepiej bo jestem w PL. I o mnie nie trzeba się w żaden sposób martwić... Czasem mi się wydaje że już samo to że mi pomaga, tzn czasem coś zrobi za mnie ona traktuje jak opieka, czy inne traktowanie... Ja to doceniam, ale chciałabym mieć w mamie po prostu "mamę". Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3460 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kasia, powiem ci, że jedna moja ś.p. babcia urodziła piętnaścioro dzieci. Rozumisz to... ![]() Justynka no jasne że rozumiem że to mama i chciałabyś widzieć w niej radość i zaangażowanie. Ja rozumiem to i to bardzo. Widzisz, ja na początku przegrałam z psem, bo mam suczkę która się oszczeniła i mama moja ciągle na dół zanosiła jej ugotowane korpusiki, wątróbki itp idt a ja świeżo po szpitalu leżałam u góry w swoim pokoju i potrafiła całymi dniami do mnie nie zaglądać, widziałyśmy się tyle tylko kiedy ja schodziłam na dół do wc albo zrobić sobie coś do jedzenia, bo na zainteresowanie nie mogłam liczyć... ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez h0pe Czas edycji: 2013-10-10 o 14:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3461 | ||||||
Zadomowienie
|
Uff nadrobiłam.
Witamy się z Dzidzi w 12 tyg. ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() W ogóle trafiła mi się cudowna Teściowa. Nawet jak się pokłócę z Mężem to staje po mojej stronie, bo mówi że wie iż on ma trudny charakter. ![]() I twierdzi też że mój Małżonek nie mógł trafić na lepszą żonę ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3462 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3463 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Nie jest za późno i w takim razie książka Twoja ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3464 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Pospałam z 1,5 godz i wstałam nawet bez bólu , do czasu aż przy chodzeniu mnie złapało ![]() Dziewczyny myślcie o nowym tytule bo w takim tempie jak piszecie to jutro najwyżej za 2dni nowy wątek trzeba będzie zakładać :P |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3465 |
Zadomowienie
|
To może zaproponuję taki: Małe Szkraby rosną w Nas, nowy wątek zacząć czas. Mamusie majowo-czerwcowe 2014 cz. 2
![]()
#3466 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Nie było mnie może ze 3 godziny, a Wy już 6 stron nastukałyście
![]() Nadrobiłam wszystko, ale już widzę, że to co chciałam cytować na początku to się nie zapisało... trudno, wyjdzie innym razem... Chciałam zaproponować karnie największą wątkową gadułę ale widzę, że sama się zgłosiła ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Niki, reakcja pseudoprzyjaciół żałosna. Też sobie powód wymyślili. ![]() Mój Mąż jest starszy ode mnie o 6 lat. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3467 |
Zakorzenienie
|
1,5 godziny temu jadłam i znów głodna jestem
![]() Dziewczyny a macie jakieś typy na imiona, my niby coś tam mamy, ale taka nieprzekonan jestem. Dla syna miałam od razu i byłam 100% pewna, jak i tego że to chłopak. A teraz nic już nie wiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3468 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No to by było w czym wybierać: Fasolki, misie i ludziki małe, na USG jeszcze widać Was całe. Mamusie majowo-czerwcowe 2014 cz. 2
![]() ![]() |
![]() |
#3469 |
Raczkowanie
|
Coś czuję, że się wszystkie zmowily i pędzą z postami, aby być na pierwszej stronie
![]() Nadrobilam Was w czasie spacerku, usiadłam nad rzeczką, wcinalam chrupki kukurydziane i czytałam, i czytałam. A w drodze powrotnej zakupiłam frytki (macie ten dar przekonywania). Ps. Już bym chciała piątek, bo będzie wizyta u gina ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3470 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Ale on to ogólnie ma coś poprzestawiane z tymi imionami ![]() ![]() Ale teraz grozi, że druga córka będzie Adela! A chłopak właśnie Sylwester. O ile Sylwka bym jeszcze jako tako przełknęła to Adeli nigdy w życiu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3471 |
Zakorzenienie
|
No my mamy ten problem, że rodziny nasze są ogormne i większość imion wykorzystana. Dla chłopca to myślimy Dominik lub Łukasz, a dla dziewczynki Karolinka. Ale ja do niczego nie jestem przekonana, a już mnóstwo imion przejrzałam
![]() Sylwek może być, chociaż ja nie jestem zwolennikiem. A Adela to kojarzy się właśnie z jakąś babcią lub tą piosenkarką Adele. |
![]() ![]() |
![]() |
#3472 | ||
Zakorzenienie
|
Co do imion, to TŻ chce koniecznie Amelkę. Z wyborem imienia dla chłopczyka na razie nam się nie spieszy...
Co do szybkiego nabicia do 5000 posta, to mi też brakuje niektórych mamuś na 1 str i mogę się zmówić ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3473 |
Zakorzenienie
|
Vampirka to nastawiacie się na dziewczynkę?
Ja to mam tak że jest mi dziwnie tak bezosobowo mówić do brzucha. Wcześniej był Mateuszek i tyle, a teraz nie mam typu i mi tak ogromnie trudno bez imienia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3474 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() co do plci to dzis o tym czytalam: to jest tak, ze narzady w 12tc wygladaja identycznie: i dziewczynka i chlopaczek ma cos co wygladem przypomina 2zabkowy widelczyk i tylko kat nachylenia tego widelczyka moze zdradzic co tam male ma miedzy nozkami: dziewczynki maja bardziej lezacy ten dzyndzelek, a chlopcy bardziej stojacy ![]() nie wiem juz co moge jesc: od 2och dni jade co pol godziny na 3 migdalach, rano wciagnelam tylko 2 parowki, boje sie jesc, na nic nie mam ochoty... dzis za pozno siegnelam po migdaly, bo sprzatalam i bach: toaleta ![]() ![]() ![]() ![]() ilkas a mi sie adela podoba ![]() macie w ogole jakies imionowe typy juz? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3475 |
Zakorzenienie
|
A u mnie jest Patryk
![]() ![]() Ej dziewczyny... mam mega zagwostkę... Jak się najem i opiję tak sporo to mam wrażenie, że tam coś mnie od środka tak delikatnie smyra... ![]() ![]()
#3476 |
Zakorzenienie
|
zdarzylam sie spytac o typy, a tu juz mnie wyprzedzilyscie
![]() u nas chlopiec bedzie Ignas albo Julek, a dziewczynka Lilka albo Ida ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3477 | ||
Zakorzenienie
|
W zasadzie to oboje czujemy, że to będzie chłopiec... dla tego nie przejmuję się wybranym imieniem dla dziewczynki
![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3478 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3479 | ||
Zadomowienie
|
Co do imion to u Nas jest problem. Dla dziewczynki jeszcze coś byśmy wymyślili, ale dla chłopca to kompletnie nie wiem. Ogólnie to mamy umowę, że ja wymyślałam imię dla Misi, a Mężul akceptował, więc on wymyśla dla synka. I wiecie co ostatnio zaproponował - Jeremi
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3480 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja sie juz przestalam przejmowac co sie komu z czym kojarzy ![]() ![]() ![]() ![]() a wszelkie majki juz mi sie przejadly ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:13.