|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Aby było sprawiedliwie, sonda jest
|
|||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Wrześnióweczki już rozpakowane,pora na październikową zmianę |
|
0 | 0% |
| Ręcznik na sucie, z igłą w tyłku, tak wyglądam w ciąży schyłku |
|
15 | 39,47% |
| Poczekalni nadchodzi kres, wszystkie mamy cieszą się |
|
2 | 5,26% |
| Większość dzieci jest już z nami, na ostatnie wciąż czekamy |
|
12 | 31,58% |
| Rymowanie się skończyło, bo nam brzuchatek dużo na wątku ubyło |
|
0 | 0% |
| Czary mary, czary mary, wychodź z brzucha szkrabie mały |
|
9 | 23,68% |
| Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześnióweczki już rozpakowane,pora na październikową zmianę,mamy IX-X 2013, cz
Larysa. - pit11 to ten ktory daje Ci pracodawca zebys mogla sie rozliczyc.
Dokumenty jakie musisz zlozyc zaleza od tego co dzialo i dzieje sie z twoja praca od 2011 roku. Jak napiszesz nawet na priv to moge ci napisac co by u mnie chcieli. A najlepiej zadzwon do nich i odrazu powiedz co robilas w 2012 i. 2013 to powuedza jakie kwity.
|
|
#3002 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześnióweczki już rozpakowane,pora na październikową zmianę,mamy IX-X 2013, cz
Była u mnie ciocia, która zawsze mnie tak chwali,że jestem podbudowana na następny tydzień ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
TYLKO JA czepiłam się Natali, bo JAK DLA MNIE to było niestosowne pisać o tym w takim momencie. I MI na miejscu dziewczyn byłoby przykro.Co nie znaczy,że dziewczynom było-nie umiem się aż tak wczuć w czyjąś skórę.Pomyślałam jedynie,że mogłoby im być przykro-a że się pomyliłam to zasługuję na chłostę? ![]() I tak jak pisałam-chodziło o dany moment, a ogólnie to nie sądzę,żeby cieszenie się z kp na forum było czymś złym. EOT ![]() Cytat:
|
|
#3003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ta ciocia położna, tak? fajnie mieć kogoś takiego kompetentnego pod ręką/ na telefon ![]() przecież jak Tusia była w brzuszku wiadome było że zostanie modelką
|
|
#3004 |
|
Rozeznanie
|
hejka
Wpadłam się przywitać, bo mi się nudzi. ![]() Wróciłam o 13 z młodym ze spaceru. Zostawiłam go w wózku pod oknem bo jeszcze spał, a ja wzięłam się za obiad itp. Wszystko co miałam zrobić już zrobiłam a ten dalej śpi. Aż mi się naprawdę nudzi.
|
#3005 | |
|
Zakorzenienie
|
h
Cytat:
W zwiazku z tym ze mam podobny problem jak Kaska skomentowalan tylko ze ta rada jest nietrafiona i propagandowa, jakby Kaska niepisala ze Miki na kp nie koksil, ze doradca zaleca mieszane, ze probuje oddciagac itd. Koniec z mojej strony
|
|
|
#3006 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A nie,inna ciocia-nauczycielka z kolei. Nooo tak mówiła lekarka i się sprawdziło ![]() Tylko kicha, bo wszystkie ładniejsze ciuszki są na nią jeszcze za duże i nie mogę jej wystroić. A tak w ogóle to Tuśce zachciało się jeść jak byli goście, a że mieli tylko godzinkę to nie chciałam ich zostawiać, bo na cycu by pewnie wisiała z pół godziny więc dałam jej odciągnięte w butli. Zjadła 180 ml!!! Najpierw 90, dalej głodna więc 60 jej dałam, dalej chciała więc dałam jej jeszcze 40 z czego zjadła 30.Głodomorrrrraaaaaaa:br zydal: ---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- Cytat:
![]() Widzę,że dzisiaj też coś na ten temat było, a mi umknęło więc to co odpisałam akurat Loli to było tak ogólnie, żeby nie było Winnam, bom rozhulała dyskusję. A rady Natali też zawsze czytałam i uważałam za cenne.W sumie temat kp i mm jest kontrowersyjny też na innych wątkach,więc luz blues i orzeszki ![]() ---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/pr...stawy/112230/1 http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/pr...stawy/105631/1 Cudaaaaaaaaaaaa.Wiem,że dla chłopców,ale jakos dziewczynkowe mnie nie urzekły
|
|
#3007 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szykuj papu dla mlodego bo jak sie obudzi po dlugiej kimie na dworzu to pewnie bedzie mega glod Ja tez dzis na Fifiegi nienarzekam bo spi juz 3 h. Co prawda w domu ale przynajmniej moge sobie wszystko porobic ![]() A spacer bedzie po obiedzie z tatkiem, bo sie okazalo ze moj lejek mial byc kurierem a dostala awizo na polecony ' duzy' TZ dzwonil i sie pomylili i wyslali listem. Oczywiscie listonosz nic nienosi, bo po co nosic? Lejek ktory nic niewazy i miesci sie w kopercie? No chyba ze w karton spakowany jest.
|
|
|
#3008 | ||
|
Wtajemniczenie
|
![]() jak się samo zacznie dziać... Cytat:
mógłby z moim sobie rękę podać... Asia doczytałam ze masz juz 3 cm, Marcin wyjdzie na pewno w odpowiednim momencie ![]() Cytat:
rano tż zawiózł mnie na ktg, które w sumie nic nie wniosło, bo skurcze na poziomie 10 % czyli żadne, za to młody dawał czadu... następne ktg za tydzień... w nocy przed 2- gą miałam mały kryzys skurczowy, że rozbroiłam alarm i po nospe zeszłam do kuchni... a tż był w pracy do 4-tej, ale przeszło... |
||
|
|
|
#3009 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o ten pierwszy cuudny
|
|
#3010 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mogą być trochę sztywne i niewygodne ale najlepszym rozwiązaniem będzie przymierzyć ![]() ---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- Cytat:
nawet jeśli to placebo to i tak dobrze że jest jakiś efekt :p
|
|
|
#3011 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam spis co u mnie chcą bo tż był i mu pani spisała. teraz tylko dowiedziec sie co z tym 2011 skoro nie pracowałam dzieki ![]() Cytat:
ja kompletnie nic nie moge zrobic nawet sie nie przebrałam odkad wstałam porazka :/na spacerze nie bylam a slonce jest :/ potrzebowalabym 10 min ale ona w 10 min to sie bedzie zanosila z placzu. nie ogarniam sama ehhh i chyba zaraz dam butle bo od 11 wisi na cycu raz 1 raz 2gim i glodna :/ i plakac zaczyna teraz jak je wiec co mam zrobic, zaraz i ja sie poplacze
|
|
#3012 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3013 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak tylko napisałam posta usłyszałam stękanie Filipka. Tak więc teraz piszę jedną ręką z małym uwieszonym przy cycu. ![]() To widzę, że wszystkie Filipki mają dziś dobry dzień. Mój nawet ładnie spał w nocy i mamusia jest wyspana. Zamówiłam dziś karuzelę dla Filipka i już dostałam informację, że wysłana. Więc jutro już będę ją mieć.
|
|
#3014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też się wybieramy ale czekam aż Antek zrobi kupe bo się pręży i pręży już od godziny :/ tż w pracy i codziennie siedzisz sama ? bo ja nie w temacie
Edytowane przez papuga_69 Czas edycji: 2013-10-10 o 14:57 |
|
|
|
|
#3015 |
|
Zakorzenienie
|
a ja wlasnie sie zrelaksowalam
ale balagan w donu mnie przerasta haha moze potem.posprzatam ![]() w ramach relaksu zostawilam wam,Macka w k. zaraz budze mojego kluska na cysia i idziemy spacerowac bo 20 stopni na zewnatrz Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3016 |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
![]() nena_milka gratulacje ja od urodzenia jestem jak zombie i spalam w sumie moze z 6 godzin(dzis juz 5ty dzien ), jakos nie umiem usnac nawet jak mam ku temu małą okazje(np 2 godziny miedzy karmieniami) poza tym mam ta anemie to z twarzy wygladam jak trup.U nas wszytsko dobrze, maz mi bardzo pomaga Mam strasznie malo mleka i malutka sie nie najada i dokarmiam sztucznym.Staram sie co chwile sciagac i karmic ale juz nie daje rady juz tak mnie biust boli a sutki takie obolale i twarde ze nawet mała nie ma jak złapac do ssania.Pozyczylam sobie laktaror Medeli ale tak mi wlasnie masakruje sutki ze chyba nim sie tak załatwilamMalutka strasznie spiąca, nic na nią nie działa próbuje juz wszytskiego zeby ja rozbudzac zeby pociągła cyca to ją wybudze i za minute znowu spi wiec spedzam czas na karmieniu godzinami
Razem od 04.12.2004 Zaręczeni od 27.12.2008 Zaobrączkowani od 11.09.2010 Nasz skarb...Julka... Edytowane przez czaszka_ Czas edycji: 2013-10-10 o 15:43 |
|
|
|
#3017 |
|
czyli Endżi
|
Dziewczyny, w kwestii Mopsu to sytuacja jest na maksa zabawna. Wychodzi na to, że nie tylko każda kobieta tam pracująca mówi co innego, ale i od dnia i humoru tej samej osoby zależy czego będzie sobie życzyć
![]() Wybraliśmy się tam dziś całą trójką. Nie wzięłam zaświadczenia o urlopie macierzyńskim (bo jeszcze w ogóle mi go nie przyznano) oraz nie biegałam po nowe zaświadczenia lekarskie (no bez jaj, "nowe" kartki które mi na siłę wcisnęła babka są po prostu w dwa razy mniejszym formacie niż te, które mają na stronie internetowej więc ja nie będę teraz z dzieckiem przy cycku biegać znowu po prywatnych gabinetach). Chciałam wejść do tego samego pokoju, w którym rozmawialiśmy na temat becikowego za pierwszym razem. Kobieta, która tam siedziała zaklinała się, że to niemożliwe żebyśmy tam to załatwiali. Ja tam mam w tyłku wdawania się w tego typu kłótnie, ale tż powiedział, że on tam był i ona mu nie wmówi, że nie No ale dobra, w końcu wyczekaliśmy do pokoju, w którym byłam sama, za drugim razem. Trafiliśmy do tej samej babki, która mi tak marudziła i już byłam pewna, że znowu wyjdziemy z niczym. Ale uwaga, czary-mary, już wszystko jest ok. Pracownica znów prześwietliła wszystkie papiery i już nie chciała tego macierzyńskiego, nie pluła się o format zaświadczeń lekarskich. Nie mam pojęcia czy akurat miała super humor, ulitowała się nad stękającym cały czas maluchem w nosidełku czy obawiała się konfrontacji z moim tż, który wparował tam najeżony jak kogut i gotowy do rozkręcenia kłótni Także słuchajcie, rady w niczym nie pomogą, Mops to jest państwo w państwie
pachnę Edytowane przez your Angel Czas edycji: 2013-10-10 o 15:40 |
|
|
|
#3018 |
|
Zakorzenienie
|
TŻ ciagle cos jezdzi zalatwia kupuje, pomaga mi itd. niestety mamy tez tescia w szpitalu wiec jezdzi w kolko.W domu mamy czysciutko, mam czas i na toalete i na posprzatanie i na wypranie ale to jak tylko między karmieniami
ale nie wiem juz co mam robic dzis juz mam straszny kryzys z tymi cyckami![]() sorki ze tylko o sobie ale nawet nie mialam kiedy nadrobic mam nadzieje ze u Was wszystko dobrze.Mi mowia ze wygladam super tzn ze sobie radze i ze napewno nie bede miec deprescji ale dzis mam chyba kumulacje i ciagle placze z tymi cyckami tak mnie bolą
Razem od 04.12.2004 Zaręczeni od 27.12.2008 Zaobrączkowani od 11.09.2010 Nasz skarb...Julka... Edytowane przez czaszka_ Czas edycji: 2013-10-10 o 15:42 |
|
|
|
#3019 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Piszecie o tych przebojach z becikowym, aż się nie chce wierzyć, że takie "cuda na kiju wymyślają" ![]() aż mi się "nie chce" sprawdzać jak to u nas będzie wyglądać
|
|
#3020 |
|
Zakorzenienie
|
Larysa- a probowalas dawac odciagniete z butli?
Your Angel- eh to akurat racja. Duzo zakezy od osoby siedzacej po drugiej stronoe. Dobrze ze udalo wam sie zalatwic. Tez kazdy przypadek jest inny dlatego niema co sie sugerowac. Bo Ty niemialas umowy do dnia porodu prawda? Masz caly czas jedego pracodawce?! Pytam bo jutro ja ide do mopsu i musze chodz troche byc przygotiwana na atak ![]() ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- Czaszka - a bola Cie cale iersi czy tylko brodawki? Jak brodawki to smaruj masciami, mlekiem, wietrz.
|
|
#3021 |
|
czyli Endżi
|
Karolson, tak, miałam umowę właśnie do dnia porodu
Ja mam nadzieję, że udało się załatwić Bo niestety oni mają jeszcze czas na to żeby się od tego odwoływać, mogę mnie wezwać do przyniesienia czegoś jeszcze.Nie wiem też jak w końcu będą liczyć te pieniądze. Na moim świadectwie pracy nie jest napisane ile mi płacili więc nie mam pojęcia co to w ogóle wnosi do sprawy. A tż dostawał tyle, że jeśli doliczą też moje nędzne grosze, to obejdziemy się smakiem
pachnę Edytowane przez your Angel Czas edycji: 2013-10-10 o 16:06 |
|
|
|
#3022 |
|
Zakorzenienie
|
jestem szurnieta matka
![]() wlasnie wlaczylam sobie balkanice i tanczylam z Mackiem.w pokoju a potem uskutecznialam dzikie tance w okol przewijaka bije mi grubo na mozg od tego siedzenia w domu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3024 |
|
Zakorzenienie
|
nie mam dzisiaj sił już.
Ciasto mi się nie udało, ale trudno. Łeb mi pęka.
|
#3025 |
|
Zakorzenienie
|
Encia dziś na mm, a mleko odciągam. Zobaczymy, czy będzie lepiej...
|
|
#3026 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
współczuje przejść z cycami ---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Cytat:
a jak narazie spokój? nie boli ja brzuszek?---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- Antoś lula w pokoju przy otwartym oknie i końcu udalo mi sie ogarnąć trochę w chacie Jutro przyjezdza do Antka moja mama a ja ruszam na zakupy po płaszcz i buty
|
|
|
#3027 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Kluseczka mała! Dobrze, że już po, ale rzeczywiście troszke Ci ten poród zajął
|
|||||
|
|
|
#3028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale.tu dziś cicho...
|
|
|
#3029 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
głodna była ![]() a tż, szkoda gadać, rano 1,5 godz, po południu 1,5 godz. pracy, a między czasie spał. wstał o 13;15, 15min przed pracą. no jakby się dało to bym chciała ale ściągnęłam przed wczoraj 60ml, a wczoraj 20 ml :/ systemem 775533 ---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- Cytat:
![]() no cicho... tak smutno w ogóle na forum. wydaje się jakby każdy miał doła :/ Kaśki też nie ma, mam nadzieję że się nie smuci w domu, i oby pisała z nami ![]() ---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- Cytat:
![]() no cicho... tak smutno w ogóle na forum. wydaje się jakby każdy miał doła :/ Kaśki też nie ma, mam nadzieję że się nie smuci w domu, i oby pisała z nami
|
|
#3030 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pisałyście o ananasach, przesuwaniu lodówek itp. a ja polecam marszobieg. Leciałam dzisiaj na ktg, że nawet Korzeniowski by mnie nie wyprzedził i tylko myślałam, żeby mi wody nie odeszły, bo zostawię ślad jak ślimak, ale do przychodni dojdę! A teraz chodzę jak kaleka, bolą mnie pachwiny jakbym ujeżdżała konia.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:30.

co by się mnie Syn nie przestraszył

:banghead:
mógłby z moim sobie rękę podać...

mogą być trochę sztywne i niewygodne ale najlepszym rozwiązaniem będzie przymierzyć
ja kompletnie nic nie moge zrobic
nawet sie nie przebrałam odkad wstałam porazka :/

Bo niestety oni mają jeszcze czas na to żeby się od tego odwoływać, mogę mnie wezwać do przyniesienia czegoś jeszcze.