ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-10, 14:35   #3991
kwitka13
Zadomowienie

Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII

No to jeszcze naspamuje:
Warto znać swój organizm, wiedzieć jak i na co reaguje, wiedzieć kiedy teoretycznie może być owu ale powiem wam jedno nawet jak pod kontrolą usg będziecie monitorować owulację to i tak nie można mieć 100% pewności, że pęcherzyk miał komórkę i ta 'owulacja' była coś warta! To można dopiero stwierdzić podczas punkcji (przy ivf). Można co miesiąc mieć piękny pęcherzyk, można mieć pik lh a i tak komórki niet...
Tak więc my swoje badania możemy uskuteczniać a i tak natury do końca nie poznamy!

O! taka jestem mądra!
„Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!”
S.I. Witkiewicz
kwitka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 14:36   #3992
Sophia_1
Zadomowienie

Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII

Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość
ja już wpadłam na pomysł co zrobić zeby tż nie brał wiecznie wolnego w pracy ( teraz to już bezpłatne bo skonczył mu sie przez starania urlop...) ale wykorzystam to dopiero za 2-3 miesiące...
a podzielisz się jaki to pomysł?

Cytat:
Napisane przez kwitka13 Pokaż wiadomość
Bebok - We ślůnskich wjerzyńach ludowych bandurek, kery mjyszko kole chałpy. Mo uůn wartować, coby bajtle ńy smykały śe po chlywach a masztalńach. Bebok mo kole půł myjtra, mjast szłapůw mo kopyta a dycki trzimje we garśći kryja kerům pjere bachory.

Jak byłam mała to mnie straszyli, że bebok mnie zje...
aaa i jeszcze mnie straszyli, że jak się nie będę myć to przyjdzie pan bulgot (ten co czasem w odpływie bulgocze). Pamiętam jak gadałam do odpływu "panie bulgocie dzisiaj się umyję!"
Po 1:jasna ciasna, a po polsku nie można....???
Po 2: Pan Bulgot wymiata

Cytat:
Napisane przez IsiaG Pokaż wiadomość
Odp.2 Ty ciotka, bo jak ja Ci polecę po kaszubsku to usiądziesz. Chociaż pewnie i tak siedzisz
Ja bym chętnie posłuchała. Uwielbiam te wszystkie gwary (nie wiedzieć czemu, bo przecież czasem nic, a nic z tego nie rozumiem)

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Cześć Kochane!!!

SPAM DLA LINKI!!!

Przepraszam,że narazie nie nadrobie.. Ale dzisiaj to zrobię!!!

Coś ostatnio mam za dużo latania i nie mogę się zebrać
Biegam na 2 domy.. Do mamy.. jej zakupy, coś u niej posprzątam,pomogę by tatę odciążyć bo wraca po 19stej z pracy i pada na pysk a tam w domu jeszcze pranie,sprzątanie, młodego wyszykować do szkoły,mycie,sranie za przeproszeniem Także latam ja robię co mogę by było im lżej, w między czasie u siebie rano szkoła,potem zakupy,biegiem obiad,sprzątnąć coś,poprać.. chłopcy, Tymek..

Jakaś zmęczona jestem

Buziale i do później
Cześć Colorku
Nie dziwię Ci się, że zmęczona jesteś...
A brat dużo młodszy od Ciebie? Może on też może w czymś pomóc?

Cytat:
Napisane przez IsiaG Pokaż wiadomość
Dziewczyny ponowię pytanie. Mam sab simplex, lek na kolki, oryginał z Niemiec. Jest pół butelki, ważność do 09.2015. Czy któraś chce? Mi już się na nada a po co ma się marnować jak którejś z Was pomoże?
Reflektuje ktoś?
Ja dziękuję. Mamy Infacol i działa, więc może komuś innemu się przyda Twój lek.

08.09.2013 Agata - spełnienie Naszych marzeń
Sophia_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 14:36   #3993
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Ej a macie jakiś fajny przepis na serniczek na zimno z owocami i galaretką? Dostałam super gotowy serek do serniczka i chodzi za mną właśnie takie coś, kocham dostawać zakupy z polski od rodziców
ja mam sernik light , łatwy i prosty , zaraz poszukam przepisik

Cytat:

Ej dziewczyny tak czysto hipotetycznie pytam, co działo się z waszymi cycami po zapłodnieniu? Nie żebym sobie coś wmawiała czy żebym sobie złudną nadzieję dawała, bo nie wierzę żebym była w ciąży, ale tak pytam, z ciekawości:brzydal

A powiedz skąd mogłam wiedzieć że twój mąż jest tylko w weekendy? Wróżką nie jestem, a zjechałyście mnie równo za to może powinnam od razu zakładać jak jakąś staraczkę poznaję że ma męża tylko dwa razy w tyg?? A co do twoich obserwacji radzę ci po raz kolejny wyluzuj bo widzę że interpretujesz każdą jedną temperaturę każdego dnia, a chyba to nie na tym polega, zresztą podejrzewam że nie ważne jak Ci te pomiary wyjdą i tak będziesz panikować, że jest coś nie tak

Aha i ja ci nie zabraniam przecież rozmyślać cieszyć się, sama to robię, ale musisz też zrozumieć że kogoś twoje ciągłe pytania o każdą jedną temp mogą denerwować.

No i wbrew sobie wyszłam na wielką przeciwniczkę kobiet które nie mają chłopa na co dzień
te te te kto Cie zjechał? bo na pewno nie ja , ja zaczełam tylko się argumentować z męzem
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 14:38   #3994
cebulova
Zadomowienie

Colorku, widze, ze musisz miec tera niezly motorek w d... Rodzice mogą na Ciebie liczyć mimo, że masz trójke dzieci i swoje obowiazki. Pozazdrościc takiej córy. Życze Ci dużo siły.

Anteria, co do cycuchów po zapłodnieniu to mi się zaczęło od wrażliwych sutków, pamiętam jak dziś jak napisałam Lince, że mnie sutki bolą i ona już wtedy wiedziala, ze cos jest na rzeczy. Potem piersi zaczęły boleć po bokach, stały się mega jędrne i mocno wrażliwe.

Gotuję pomidorówkę, któraś chętna?

A ja rosnę i rosnę
cebulova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 14:40   #3995
Linka1984
Zakorzenienie

Anterko ( i wszystkie pozostałe ) to jest najlepszy sernik na świecie - wersja LIGHT więc można 2 zamiast 1 kawałka

PROSTY SERNIK (niskokaloryczny)
SKŁADNIKI:
250 g chudego mielonego serka ( u mnie Emilki 0%)
750 g kremowego, gęstego jogurtu naturalnego (u mnie Jana probiotyczny)
20 g żelatyny
1 łyżeczka aromatu śmietankowego
30 g cukru brzozowego, stewii lub miodu (jeśli ser jest kwaskowy trzeba dodać więcej)
30-40 dag świeżych truskawek
1 galaretka truskawkowa

Galaretkę truskawkową rozpuść w 400 ml gorącej wody i odstaw do stężenia.

Do misy miksera wrzuć serek z cukrem lub miodem i miksuj około 2-3 minut. Następnie dolewaj jogurt cały czas miksując. Jeśli masa jogurtowa jest mało słodka - dosłodź.
Żelatynę wsyp do około 60-70 ml gorącej wody i dokładnie rozpuść. Do rozpuszczonej żelatyny dodaj parę łyżek masy jogurtowej i wymieszaj by wyrównać temperaturę.
Żelatynę wlewaj bardzo powoli do masy jogurtowej cały czas miksując.

Masę wylej do tortownicy ( u mnie o średnicy ok. 20 cm), wyrównaj powierzchnie i odstaw do lodówki.
Gdy masa jogurtowa stężeje poukładaj na niej pokrojone w plastry truskawki i zalej tężejącą galaretką truskawkową

Edytowane przez Linka1984
Czas edycji: 2013-10-10 o 14:41
Stary 2013-10-10, 14:50   #3996
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Cytat:
Anterko ( i wszystkie pozostałe ) to jest najlepszy sernik na świecie - wersja LIGHT więc można 2 zamiast 1 kawałka

PROSTY SERNIK (niskokaloryczny)
SKŁADNIKI:
250 g chudego mielonego serka ( u mnie Emilki 0%)
750 g kremowego, gęstego jogurtu naturalnego (u mnie Jana probiotyczny)
20 g żelatyny
1 łyżeczka aromatu śmietankowego
30 g cukru brzozowego, stewii lub miodu (jeśli ser jest kwaskowy trzeba dodać więcej)
30-40 dag świeżych truskawek
1 galaretka truskawkowa

Galaretkę truskawkową rozpuść w 400 ml gorącej wody i odstaw do stężenia.

Do misy miksera wrzuć serek z cukrem lub miodem i miksuj około 2-3 minut. Następnie dolewaj jogurt cały czas miksując. Jeśli masa jogurtowa jest mało słodka - dosłodź.
Żelatynę wsyp do około 60-70 ml gorącej wody i dokładnie rozpuść. Do rozpuszczonej żelatyny dodaj parę łyżek masy jogurtowej i wymieszaj by wyrównać temperaturę.
Żelatynę wlewaj bardzo powoli do masy jogurtowej cały czas miksując.

Masę wylej do tortownicy ( u mnie o średnicy ok. 20 cm), wyrównaj powierzchnie i odstaw do lodówki.
Gdy masa jogurtowa stężeje poukładaj na niej pokrojone w plastry truskawki i zalej tężejącą galaretką truskawkową
Dziękuję Tylko mam mały problem a raczej kilka pytań, bo mam typowy ser (sernik) w wiaderku, czy taki się nadaje? A po drugie czym mogę zastąpić żelatynę, niestety żyję w takim kraju gdzie żeby żelatyna podziałała muszę nasypać jej trzy saszetki a wtedy może i zgęstnieje ale strasznie czuć tą żelatynę (galaretek normalnych też nie mają, ale kochana moja mama mi przesłała na szczęście stos galaretek więc git) A z owoców kupiłam już truskawki, maliny i borówki.

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

Cytat:
Napisane przez cebulova Pokaż wiadomość
Anteria, co do cycuchów po zapłodnieniu to mi się zaczęło od wrażliwych sutków, pamiętam jak dziś jak napisałam Lince, że mnie sutki bolą i ona już wtedy wiedziala, ze cos jest na rzeczy. Potem piersi zaczęły boleć po bokach, stały się mega jędrne i mocno wrażliwe.

No właśnie a ja mam tak że owszem sutki mnie bolą a właściwie jeden ale tylko gdy dotykam, do tego pod prysznicem muszę stać odwrócona plecami do strumienia bo jak mi woda pada to nie wytrzymuję, po prostu bolą. Do tego zawsze miałam mały biust ale w miarę jędrny, teraz mam wrażenie że obwisły i co ciekawe lewy cyc mnie strasznie swędzi i zauważyłam tam pieprzyki chyba zapadłam na jakąś dziwną chorobę
Stary 2013-10-10, 14:50   #3997
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję Tylko mam mały problem a raczej kilka pytań, bo mam typowy ser (sernik) w wiaderku, czy taki się nadaje? A po drugie czym mogę zastąpić żelatynę, niestety żyję w takim kraju gdzie żeby żelatyna podziałała muszę nasypać jej trzy saszetki a wtedy może i zgęstnieje ale strasznie czuć tą żelatynę (galaretek normalnych też nie mają, ale kochana moja mama mi przesłała na szczęście stos galaretek więc git) A z owoców kupiłam już truskawki, maliny i borówki.
ser możesz zastąpić normalnym we wiaderku , a zelatyne chyba galaretką? hmm kogoś bardziej doświadczonego zapytaj bo ja ciastami zajmuje się od niedawna
Stary 2013-10-10, 14:52   #3998
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Cytat:
ser możesz zastąpić normalnym we wiaderku , a zelatyne chyba galaretką? hmm kogoś bardziej doświadczonego zapytaj bo ja ciastami zajmuje się od niedawna

No akurat że galaretką to wiem Ale w sumie ciekawi mnie czy może być jeszcze jakiś inny sposób?
Stary 2013-10-10, 14:53   #3999
cebulova
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

No właśnie a ja mam tak że owszem sutki mnie bolą a właściwie jeden ale tylko gdy dotykam, do tego pod prysznicem muszę stać odwrócona plecami do strumienia bo jak mi woda pada to nie wytrzymuję, po prostu bolą. Do tego zawsze miałam mały biust ale w miarę jędrny, teraz mam wrażenie że obwisły i co ciekawe lewy cyc mnie strasznie swędzi i zauważyłam tam pieprzyki chyba zapadłam na jakąś dziwną chorobę
Co do zelatyny to moze macie tam agar dostepny? A jesli nie to tak jak Linka pisze, mozesz dac galaretke. Ale wtecy mniej cukru do sera, bo galaretki sa slodkie.

A jesli chodzi o cyce to dziwne te objawy masz, mam na mysli swedzenie i pieprzyki. Moze jakas alergia?

A ja rosnę i rosnę

Edytowane przez cebulova
Czas edycji: 2013-10-10 o 14:54
Stary 2013-10-10, 14:53   #4000
iza243
Zakorzenienie

Cytat:

Ej dziewczyny tak czysto hipotetycznie pytam, co działo się z waszymi cycami po zapłodnieniu? Nie żebym sobie coś wmawiała czy żebym sobie złudną nadzieję dawała, bo nie wierzę żebym była w ciąży, ale tak pytam, z ciekawości[COLOR="Silver"]
Mnie już od owu bolały po bokach

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 14:55   #4001
Agatau88
Zakorzenienie

Dziewczyny ja tez NIKOGO nie dojeżdżam a lubie rzeczową dyskusje i argumenty. Lubie znac swoje ciało i chce bo nie mam możliwości na spontaniczny zwykly normalny seks. Ubolewam nad tym, płacze i uwierzcie ze mam momentami stan depresyjny...ale co zrobic
Agatau88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 15:02   #4002
...Skierka...
Zakorzenienie

właśnie na tvn leci ukryta prawda, temat starania sie o dziecko, słysze właśnie jak mąż do żony - nie bede sie z Toba kochał według kalendarza! .. taki znajomy temat

kiedy byłam jak kropelka czułam serca twego bicie
i wiedzialam jak jest wielka miłość która daje życie...

20.11. ...nasze Szczęście...
...Skierka... jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 15:04   #4003
Agatau88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ...Skierka... Pokaż wiadomość
właśnie na tvn leci ukryta prawda, temat starania sie o dziecko, słysze właśnie jak mąż do żony - nie bede sie z Toba kochał według kalendarza! .. taki znajomy temat
Coś dla mnie na przyszlosc
Stary 2013-10-10, 15:05   #4004
teorema
Wtajemniczenie

Cytat:
Zaczął pobolewać w niedzielę wieczorem, w poniedziałek się rozkręcał, ale noc przespałam bez problemu, a z wtorku na środę to już koszmar był. Ja byłam pewna, że ten ząb jest od dawna martwy, właściwie to jego większość była plombą, a tu się okazało, że dziad jest żywy i w dodatku boli okrutnie. Chyba ciąża go ożywiła.
Toż to horror jakis... Biedna Cebulka
Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
To kawa karmelowa Douwe Egberts.Jest w biedronce i teraz w Lidlu.Poleciły mi ją dziewczyny na innym wątku,jest pysznaJest jeszcze waniliowa.
Ja mam waniliowa, jest super! I delikatna w smaku
Cytat:
Gotuję pomidorówkę, któraś chętna?
Jaaaaaaaa!! Jeju, od tylu miesiecy nic sama nie ugotowalam, az poprosilam tesciowa, zeby mi pomidorowke zrobila, bo po nocach mi sie snila...
Cytat:
Napisane przez magbes Pokaż wiadomość
ladnieutkie
Dzięki
Cytat:

Ej dziewczyny tak czysto hipotetycznie pytam, co działo się z waszymi cycami po zapłodnieniu? Nie żebym sobie coś wmawiała czy żebym sobie złudną nadzieję dawała, bo nie wierzę żebym była w ciąży, ale tak pytam, z ciekawości
Nic. Kotka mi lazila po brzuchu i dekolcie, to troche bolaly, ale w sumie nic nietypowego sie nie dzialo. Do teraz nie mam tego typu objawow.

Jeee, ile to ja sie naczytalam o piersiach bolacych tak, ze mozna umrzec z bolu, o zmeczeniu tak wielkim, ze sie pada na nos o 18 i spi przez pol doby, o wymiotach od rana do nocy i mdlosciach non stop, o wahaniach nastroju... Ja wam powiem, ze NIC mi sie nie sprawdzilo, NIC zupełnie. Ja sie znacznie gorzej czuje przy najzwyklejszym przeziebieniu!!!! (ale ja uprzedzam, ze naprawde jestem dziwna, bo ja nawet PMS nigdy nie miałam..)

Jak teraz siegam pamięcią wstecz, to jedyną nadzwyczajną rzeczą zaraz po zaplodnieniu byla moja rozpacz, ze sie nie udalo i ze nie chce isc na inseminacje. Normalnie 2 dni przechlipałam, az TZ sie wystraszyl, co sie ze mna dzieje, bo nigdy sie tak nie zachowuje. I to tyle, a w dniu @ tylko to okropne ciągnięcie w macicy, jakby mnie coś do ziemi miało przykuć

Edytowane przez teorema
Czas edycji: 2013-10-10 o 15:06
teorema jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 15:05   #4005
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Cytat:
Napisane przez Agatau88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja tez NIKOGO nie dojeżdżam a lubie rzeczową dyskusje i argumenty. Lubie znac swoje ciało i chce bo nie mam możliwości na spontaniczny zwykly normalny seks. Ubolewam nad tym, płacze i uwierzcie ze mam momentami stan depresyjny...ale co zrobic

Wybacz, ale nie da się z tobą rzeczowo pogadać, myślisz że jak poznasz chociaż troszkę swój organizm to od razu zaciążysz? A jeżeli nie? Wierz mi co druga tutaj panikowała lub dalej panikuje, bo dziewczyny mają problemy z zajściem, ja sama usłyszałam od lekarzy że nawet jeżeli zajdę kiedyś w ciążę co łatwe nie będzie, to ciąża będzie od razu zagrożona i muszę się przygotować że mogę poronić, w internecie też się sporo oczytałam, o dziewczynach z moimi przypadłościami którym lekarze mówili że na dziecko nie mają szans, wręcz jednej jakiś głupi lekarzyna powiedział po dwóch poronieniach, że pewnie jeszcze kilka razy poroni ale dzięki temu macica jej się powiększy i za którymś razem może się udać. I co mam się załamać? Miałam czas gdy byłam zdruzgotana, ale co ja mam poradzić, życie nie jest łatwe a dziecko to nie jest takie hop "bo ja chce". Powiedz co ma Linka powiedzieć? Widzisz żeby rozpaczała, najłatwiej mi ciebie do niej porównać, bo też męża nie ma na co dzień, wyobraź sobie siebie teraz w takiej sytuacji? niby jest owulka, mąż przyjeżdża specjalnie, i co i się nie udaje, ale ona nie panikuje, wiadomo każdy ma gorsze dni, ale mi się wydaje że puki co nie masz co panikować, na prawdę...
Stary 2013-10-10, 15:07   #4006
...Skierka...
Zakorzenienie

ale mam jakiś kiepski humor ostatnio. Niby wszystko jest ok a jakoś tak nie tak...
TZ jak nie w pracy to jedzie na działke za miastem (taka rodzinna), która ogarniają i szykują ze szwagrami bo czesto jeździmy tam latem (my i 2 siostry meza z TZtami), kupa roboty wiec większość czasu siedze w domu sama. A tez raczej do pracocholików należe, wiec mimo że na tym zwolnieniu moge zwolnić, odpocząć troche, to jakoś tak chyba odnależć sienie moge. Już sama nie wiem czy to tak sie ogólnie czuje czy to dziś taki jakiś kiepski dzień mam

Stary 2013-10-10, 15:08   #4007
cebulova
Zadomowienie

Cytat:
Też u mnie to teraz leci. Przyjaciólka poradzila jej, zeby sie przespala z innym :-P

A ja rosnę i rosnę
Stary 2013-10-10, 15:11   #4008
Kejthx
Zadomowienie

Cytat:
Też u mnie to teraz leci. Przyjaciólka poradzila jej, zeby sie przespala z innym :-P
Ja aż sobie też odpaliłam tvn

Podczytuję, wybaczcie nie mam nastroju jakoś
Stary 2013-10-10, 15:13   #4009
cebulova
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kejthx Pokaż wiadomość
Ja aż sobie też odpaliłam tvn

Podczytuję, wybaczcie nie mam nastroju jakoś
Co jest Kejcik? Choroba czy coś więcej?

A ja rosnę i rosnę
Stary 2013-10-10, 15:13   #4010
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
ale mam jakiś kiepski humor ostatnio. Niby wszystko jest ok a jakoś tak nie tak...
TZ jak nie w pracy to jedzie na działke za miastem (taka rodzinna), która ogarniają i szykują ze szwagrami bo czesto jeździmy tam latem (my i 2 siostry meza z TZtami), kupa roboty wiec większość czasu siedze w domu sama. A tez raczej do pracocholików należe, wiec mimo że na tym zwolnieniu moge zwolnić, odpocząć troche, to jakoś tak chyba odnależć sienie moge. Już sama nie wiem czy to tak sie ogólnie czuje czy to dziś taki jakiś kiepski dzień mam
Pewnie masz obniżony nastrój bo ci już hormony spadają
Cytat:

Stary 2013-10-10, 15:27   #4011
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
...może masz PMS..albo jestes w ciązy? buheuheuehuhe
Stary 2013-10-10, 15:32   #4012
...Skierka...
Zakorzenienie

Cytat:
...może masz PMS..albo jestes w ciązy? buheuheuehuhe
no moze

Stary 2013-10-10, 15:45   #4013
Agatau88
Zakorzenienie

Anteria nie przychodzi mi do głowy ze od razu się uda bo o tym niemysle. Może się uda od razu może nie.
Jak mam tłumaczyć ze na pewno będzie łatwiej jak będę chociażby wiedziała ze moja faza ma jak Linka napisala co najmniej 12 dni? Ze mam mniej więcej owu w podobnym dniu cyklu? Ze nie mam raz 21 dni raz 40 dni cyklu. To ułatwi mi zycie, to pomoze wiedzieć kiedy uprawiac seks żeby zaciazyc. Pomoze bo wiadomo ze nie przewidze tego! A jeśli Ci powiem ze nie mam ochoty na seks ze swoim parnterem, a chcemy mieć rodzine, i chcemy zredukować wspolzycie do minimum? Dziwne co? Ale może tak jest. I każdy ma jakieś swoje problemy, kłopoty, sprawy które sa ciężkie. Mysle ze pojecie o ludzkim organizmie mam bo i moje wykształcenie zmierza w tym kierunku, wiem jakie mogę mieć problemy z hormonami. Wiem co może utrudniać zajście w ciaze a co ułatwiać. Ale chcę się przygotować do tego zebym wiedziała ze chociaż owulacja zachodzi. A czy ta komórka będzie zdolna do zapłodnienia, czy mój TZ będzie zdolny do zapłodnienia, itd.to się okaze. Wspolczuje szczerze wszystkim kłopotów, bo wiem ze jeśli czegos się chce a nie można człowiek jest bezradny i sfrustrowany. ale nie można się porownywac do kogos, bo każdy z nas jest inny, ma inna sytuacje. W sytuacjach wielu z Was pewnie bym zwariowala, w innych przypadkach nie. Trudno. Przeciez nie piszę tu po to żeby się ścinac.
Stary 2013-10-10, 15:51   #4014
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Cytat:
Anteria nie przychodzi mi do głowy ze od razu się uda bo o tym niemysle. Może się uda od razu może nie.
Jak mam tłumaczyć ze na pewno będzie łatwiej jak będę chociażby wiedziała ze moja faza ma jak Linka napisala co najmniej 12 dni? Ze mam mniej więcej owu w podobnym dniu cyklu? Ze nie mam raz 21 dni raz 40 dni cyklu. To ułatwi mi zycie, to pomoze wiedzieć kiedy uprawiac seks żeby zaciazyc. Pomoze bo wiadomo ze nie przewidze tego! A jeśli Ci powiem ze nie mam ochoty na seks ze swoim parnterem, a chcemy mieć rodzine, i chcemy zredukować wspolzycie do minimum? Dziwne co? Ale może tak jest. I każdy ma jakieś swoje problemy, kłopoty, sprawy które sa ciężkie. Mysle ze pojecie o ludzkim organizmie mam bo i moje wykształcenie zmierza w tym kierunku, wiem jakie mogę mieć problemy z hormonami. Wiem co może utrudniać zajście w ciaze a co ułatwiać. Ale chcę się przygotować do tego zebym wiedziała ze chociaż owulacja zachodzi. A czy ta komórka będzie zdolna do zapłodnienia, czy mój TZ będzie zdolny do zapłodnienia, itd.to się okaze. Wspolczuje szczerze wszystkim kłopotów, bo wiem ze jeśli czegos się chce a nie można człowiek jest bezradny i sfrustrowany. ale nie można się porownywac do kogos, bo każdy z nas jest inny, ma inna sytuacje. W sytuacjach wielu z Was pewnie bym zwariowala, w innych przypadkach nie. Trudno. Przeciez nie piszę tu po to żeby się ścinac.
Tego nie zrozumiałam. Brałaś tabletki że nie wiesz ile dni ma twój cykl?
Stary 2013-10-10, 15:58   #4015
Kejthx
Zadomowienie

Cytat:
Co jest Kejcik? Choroba czy coś więcej?
Choroba troche mnie dopija, bo się raz lepiej i raz gorzej, a poza tym ja już nie wiem czy to jesienna deprecha mnie dopada, czy jakoś tak... moze ta @ się zbliża i jakiś tam pms mnie bierze. Troche cycki zaczeły mnie pobolewać, więc stąd taki wniosek.
a może dlatego, bo to ostatnie dni zwolnienia i jakoś tak mi w miare dobrze nie mieć stresa pracowego, a już po weekendzie ruszyć muszę pełną parą
Mam nadzieję, że przejdzie mi w miarę sprawnie ten nastrój

Chorubsko już Ciebie opuściło tak na dobre, czy jeszcze trochę się meczysz? Podziwiam, że wyrwałaś tego zęba

Edytowane przez Kejthx
Czas edycji: 2013-10-10 o 16:00
Kejthx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 17:04   #4016
Agatau88
Zakorzenienie

Kiedys brałam. a teraz tez nie mam super regularnych. zdarza się w stresie 34 dni, a zdarza się 26 dni. Musze się przekonać czy II faza jest przynajmniej regularna.
Stary 2013-10-10, 17:26   #4017
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Cytat:
Kiedys brałam. a teraz tez nie mam super regularnych. zdarza się w stresie 34 dni, a zdarza się 26 dni. Musze się przekonać czy II faza jest przynajmniej regularna.

Ja się za dobrze nie znam ale wydaje mi się że mając nierególarne cykle raczej faza lutealna też jest nieregularna. Jeżeli się mylę to proszę o poprawę. W wypadku nieregularnych cykli chcąc starać się o dziecko najpierw bym je uregulowała, a do tego potrzebny jest lekarz...
Stary 2013-10-10, 17:28   #4018
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się za dobrze nie znam ale wydaje mi się że mając nierególarne cykle raczej faza lutealna też jest nieregularna. Jeżeli się mylę to proszę o poprawę. W wypadku nieregularnych cykli chcąc starać się o dziecko najpierw bym je uregulowała, a do tego potrzebny jest lekarz...
Faza lutealna jest zawsze stała powinna mieć 14-16 dni.Ruchoma jest faza 1 i to od niej zależy długość cyklu.

Stary 2013-10-10, 17:52   #4019
Sophia_1
Zadomowienie

Cytat:
co Wy tam oglądacie?

To ja znowu wtrącę swoje 5 groszy.
Anteria, ja rozumiem, że może być Ci przykro i może Cię wkurzać, że Agata tak już przeżywa, a jeszcze nie zaczęła się starać, ale Ona poprostu jest na początku tej drogi. Dziewczyna chce poznać swój organizm, a skoro może przy tym skorzystać z pomocy to czemu ma nie pytać. Poza tym od razu widać,że lubi wszystko wiedzieć na już i zaraz, taki typ człowieka, trzeba to uszanować.
Z drugiej strony Agata też musisz zrozumieć Anterię. Denerwuje się, bo jeszcze nic nie zaczęło się dziać u Was w temacie starań, a Ty już rozpoczynasz interpretację (jak to mawia mój tata "Jeszcze Jasiek w doopie, już mu kaszę studzą") To trochę inny schemat niż ten przyjęty, że najpierw idziemy na żywioł, a dopiero potem do lekarza. I Anteria może się okazać dla Ciebie bezcenna, jak będzie sprowadzać Cię na ziemię, takie osoby są tu bezcenne- uwierz mi.
I nie chcę tu stawać w niczyjej obronie, ani po nikim jechać, ale Dziewczyny postawcie się każda na miejscu tej drugiej i myślę, że lepiej się zrozumiecie. Każda z nas jest inna i mainne problemy.

Anteria ja nie pamiętam jakie miałam objawy może żadnych bij - zabij, nie pamiętam

08.09.2013 Agata - spełnienie Naszych marzeń
Sophia_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 18:07   #4020
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Faza lutealna jest zawsze stała powinna mieć 14-16 dni.Ruchoma jest faza 1 i to od niej zależy długość cyklu.

Dobrze wiedzieć, chociaż sama się w ten temat nie zagłębiałam bo i tak nic mi to nie da za bardzo na razie, puki co idziemy na żywioł, jak wypadnie tak się kochamy, nie da rady odróżnić stron... W sumie i tak co mi z tego jaką mam fazę lutealną skoro nie wiem s której strony ale z drugiej strony dobrze wiedzieć kiedy jest owulacja żeby chociaż móc strzelać Powalone to wszystko u mnie

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości