Wrześnióweczki już rozpakowane,pora na październikową zmianę,mamy IX-X 2013, cz. XXII - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Aby było sprawiedliwie, sonda jest
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 0 0%
Wrześnióweczki już rozpakowane,pora na październikową zmianę 0 0%
Ręcznik na sucie, z igłą w tyłku, tak wyglądam w ciąży schyłku 15 39,47%
Poczekalni nadchodzi kres, wszystkie mamy cieszą się 2 5,26%
Większość dzieci jest już z nami, na ostatnie wciąż czekamy 12 31,58%
Rymowanie się skończyło, bo nam brzuchatek dużo na wątku ubyło 0 0%
Czary mary, czary mary, wychodź z brzucha szkrabie mały 9 23,68%
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-10, 18:39   #3061
Larysa88
Zakorzenienie

Dot.: Wrześnióweczki już rozpakowane,pora na październikową zmianę,mamy IX-X 2013, cz

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość

Coś w tylu "nie było Cię przy robieniu, to byłbyś chociaż przy porodzie"?

Ja też mam jeden otwarty, ale z 2011 roku Chyba się już nie nadaje
A Ty jak po prostu masz mało, to chociaż nie będziesz walczyć z wyciszeniem. Ja mam mleka dla połowy osiedla Odciągam co 3 h, bo boli A w nocy mimo odciągania cała bluzka mokra. I czuję, jak wypływa we wkładki laktacyjne
cicho cicho ja narazie nic nie wyciszam

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
larysa tak myślałam, że jak to napisze to zaraz się posypią takie komentarze.

My dla Was byłyśmy wsparciem na końcówce, a teraz wy czasem się w ogóle nie odnosicie, tylko non stop o KP I MM....

Serio może ja przestanę męczyć bułe, bo tak jak wszystkim, mi również jest ciężko na końcówce ciąży.
rozumiem doskonale.
przyznam, że nadrabiając (tak na marginesie czytam każdego jednego posta, jedynie wątku wtedy kiedy rodziłam nie nadrobiłam, bo jestem ciekawa co u Was - wszystkich.) i wracając po paru dniach nie obecności głupio mi było pisać tylko o sobie więc odnosiłam się do ciężarówek - do Ciebie też, ale może zostało nie zauważone szkoda
Stary 2013-10-10, 18:44   #3062
matallewar
Zakorzenienie

Dot.: Wrześnióweczki już rozpakowane,pora na październikową zmianę,mamy IX-X 2013, cz

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
Wiesz, jak jedynym problemem jest mało pokarmu, to można mieszanie długo karmić
U mnie niestety coś z tym mlekiem jest nie tak. Edi miał takie problemy z brzuszkiem, teraz Elenka. Coś ze mną jest nie tak
Ale już się nie dołuję, szukam pozytywów! Będę mogła przejść na dietę i schudnąć

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 18:46   #3063
rusałka_1
Zakorzenienie

Jestem , byłam w lab. odebrać ostatnie wyniki i na mini zakupach.

Cytat:
nie mam dzisiaj sił już.

Ciasto mi się nie udało, ale trudno. Łeb mi pęka.
ja też padnięta jestem, a nie napracowałam się dziś za bardzo.

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość

U mnie to samo. Wczoraj był dzień lenia aż do wieczora. Oszaleć można! Nie stresuj się kochana, na pewno wszystko jest ok U mnie od rana teraz też cisza, ale zaraz wizyta wiec się nie stresuje - posłucham serduszka chociaż.
eh osiwiejemy tu chyba
dzwoniłam na IP, opisałam że mały rusza się dużo mniej niż zwykle, ale coś tam delikatnie można wyczuć, babka kazała dalej obserwować i więcej pić.
niech on się rozkręci wieczorem

Cytat:
Napisane przez niebede Pokaż wiadomość
Ostatnio pisałam, że piątki na najbliższy miesiąc mam zaklepane, a poród mam wpisany na przyszły piątek. Ordnung muss sein

Pisałyście o ananasach, przesuwaniu lodówek itp. a ja polecam marszobieg. Leciałam dzisiaj na ktg, że nawet Korzeniowski by mnie nie wyprzedził i tylko myślałam, żeby mi wody nie odeszły, bo zostawię ślad jak ślimak, ale do przychodni dojdę! A teraz chodzę jak kaleka, bolą mnie pachwiny jakbym ujeżdżała konia.
ja nie wiem jak wy dajecie radę te marszobiegi urządzać ja ledwo za mężem, normalnie chodzącym, nadążam

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Akcja wypędzanie: na obiad ostre curry, na deser molestowanie Tża. Na kolację będzie ananas. a w ramach sportu męczenie sutków.
ulala działasz na wszystkich frontach na raz

Cytat:
Macie dżołka na poprawę humorów:

Wraca żona do domu, wchodzi z torbą zakupów do pokoju, wykłada mężowi piwo, zakąski...
- A ty, kochanie, czemu meczu nie oglądasz? A może goloneczkę ci zrobić?
- Mocno?
- Nie bardzo. Reflektor, zderzak i maska...

---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ----------

Dzwoni synowa do teściowej:
-Mamo, powiedz mi, kto sprząta po dziecku jak zrobi kupę lub mu się uleje?
-No mama.
-To niech mamusia przyjedzie, bo mamy syn wrócił taki naje*any z imprezy, że nie trafił do kibla... )))

Cytat:

Serio może ja przestanę męczyć bułe, bo tak jak wszystkim, mi również jest ciężko na końcówce ciąży.
łączę się w bólu...

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 18:47   #3064
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
"mężczyzna w związku kłamie średnio 6 razy częściej niż kobieta"
pod tym komentarz:
" tylko jest różnica między :
-Kochanie wyniosłem śmieci. a
-to jest naprawdę twoje dziecko"
haha dobre
Cytat:
larysa tak myślałam, że jak to napisze to zaraz się posypią takie komentarze.

My dla Was byłyśmy wsparciem na końcówce, a teraz wy czasem się w ogóle nie odnosicie, tylko non stop o KP I MM....

to fakt, garstka nas została na sam koniec, nie mamy siły przebicia
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 18:48   #3065
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
zjadła 125ml z czego trochę ulała przy odbiciu i śpi już prawie 2 godz, a jak jadła to patrzyła na mnie takimi oczami smutnymi i wydawało mi sie ze chce mi powiedziec - widzisz mamo o to mi chodzilo, to Ci chciałam zakomunikowac głodna była

a tż, szkoda gadać, rano 1,5 godz, po południu 1,5 godz. pracy, a między czasie spał. wstał o 13;15, 15min przed pracą.

no jakby się dało to bym chciała ale ściągnęłam przed wczoraj 60ml, a wczoraj 20 ml :/ systemem 775533

---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ----------

oby było dzisiaj lepiej

no cicho... tak smutno w ogóle na forum. wydaje się jakby każdy miał doła :/

Kaśki też nie ma, mam nadzieję że się nie smuci w domu, i oby pisała z nami

---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ----------

oby było dzisiaj lepiej

no cicho... tak smutno w ogóle na forum. wydaje się jakby każdy miał doła :/

Kaśki też nie ma, mam nadzieję że się nie smuci w domu, i oby pisała z nami

No widzisz podjadła i po krzyku nic sie nie martw. A na co dzien dokarmiasz ja mm czy tylko cycek?

Z tz widze bez zmian.. przydalaby mu sie terapia wstrząsowa. Angażuje sie chociaz trochę? pomaga w czymkolwiek?

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 18:49   #3066
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Misia, ale nie obrażaj się. Nie wiem, jak reszta, ale staram się odnosić do postów ciężarówek i nie zapominać, że są mamusie w dwupakach jeszcze

Wy męczycie bułę z porodami, my z kp i mm i to zupełnie naturalne. Też będziecie męczyć o kp bułę, jak urodzicie
Cytat:

rozumiem doskonale.
przyznam, że nadrabiając (tak na marginesie czytam każdego jednego posta, jedynie wątku wtedy kiedy rodziłam nie nadrobiłam, bo jestem ciekawa co u Was - wszystkich.) i wracając po paru dniach nie obecności głupio mi było pisać tylko o sobie więc odnosiłam się do ciężarówek - do Ciebie też, ale może zostało nie zauważone szkoda
ale ja Ciebie nie wymieniłam z nicku, nikogo nie wymieniłam.
Napisałam ogólnie, bo mogłabym napisać, że są osoby, które wpadną napiszą "tylko o sobie" i znikają.
Nie mam też do nich pretensji jako takich, wiadomo, że każda ma mniej czasu i priorytety się zmieniają.

A co do KP i MM nie drażni mnie sam temat, ale kłótnie o to. Bo jak już raz napisałam to każdego sprawa indywidualna, rozumiem, że można się spytać o poradę..... ale wymieniać non stop dlaczego jedne jest lepsze od drugiego...

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 18:50   #3067
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Macie dżołka na poprawę humorów:

Wraca żona do domu, wchodzi z torbą zakupów do pokoju, wykłada mężowi piwo, zakąski...
- A ty, kochanie, czemu meczu nie oglądasz? A może goloneczkę ci zrobić?
- Mocno?
- Nie bardzo. Reflektor, zderzak i maska...

---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ----------

Dzwoni synowa do teściowej:
-Mamo, powiedz mi, kto sprząta po dziecku jak zrobi kupę lub mu się uleje?
-No mama.
-To niech mamusia przyjedzie, bo mamy syn wrócił taki naje*any z imprezy, że nie trafił do kibla... )))

---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ----------

Cytat:
Nad tym pierwszym myślałam 3 minuty, żeby zajarzyć.... Ale budyń !!

ostatnio widziałam taki tekst :

"mężczyzna w związku kłamie średnio 6 razy częściej niż kobieta"
pod tym komentarz:
" tylko jest różnica między :
-Kochanie wyniosłem śmieci. a
-to jest naprawdę twoje dziecko"
tez widzialam ten tekst i ten komentarz

Stary 2013-10-10, 18:51   #3068
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
haha dobre

to fakt, garstka nas została na sam koniec, nie mamy siły przebicia
No wiadomo, że jak jest Was 1/4, z czego nie wszystkie dużo się udzielają, to jak macie przebić 3/4 wątku? Ale to nie znaczy, że macie nie pisać

rusałka niech no Jasiek skopie mamę

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-10-10, 18:52   #3069
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Moja 900 g w 2 tygodnie.
Ale dzieci różnie przybierają. Co na to lekarz? Za mało przybrała?

---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ----------

Zróbcie fotki, zróbcie
Potem jest super pamiątka

Ja już nie pamiętam, że brzuszek miałam, a to dopiero 3 tygodnie!
tylko położna to kontroluje jak narazie, i ona twierdzi że jest ok. Pierwszego lekarza mamy we wtorek w Rzeszowie tego od bioderek a w środę pediatrę i szczepienie więc zobaczę co będzie mówiła.
Przynajmniej Elenka ładnie przybiera mimo tych problemów, to jakiś pozytyw

Cytat:
U mnie niestety coś z tym mlekiem jest nie tak. Edi miał takie problemy z brzuszkiem, teraz Elenka. Coś ze mną jest nie tak
Ale już się nie dołuję, szukam pozytywów! Będę mogła przejść na dietę i schudnąć
nie mam pojęcia co to u Was może być, kurcze mleka dużo a coś z nim nie tak, no nie rozumiem. Ale to nie z Tobą coś nie tak !! robisz wszystko co możesz, może taka natura po prostu? nie obwiniaj siebie

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
Jestem , byłam w lab. odebrać ostatnie wyniki i na mini zakupach.

ja też padnięta jestem, a nie napracowałam się dziś za bardzo.

eh osiwiejemy tu chyba
dzwoniłam na IP, opisałam że mały rusza się dużo mniej niż zwykle, ale coś tam delikatnie można wyczuć, babka kazała dalej obserwować i więcej pić.
niech on się rozkręci wieczorem

ja nie wiem jak wy dajecie radę te marszobiegi urządzać ja ledwo za mężem, normalnie chodzącym, nadążam

ulala działasz na wszystkich frontach na raz

łączę się w bólu...
pamiętam ten wolny chód, ojjj a ja zawsze taka szybka byłam a tu pod koniec ciąży żółwik taki

malutki napewno zacznie się ruszać, ma mało miejsca już to dlatego, ja pamiętam też jak świrowałam bo ostatnie dni były takie ciche właśnie
Stary 2013-10-10, 18:53   #3070
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
A co do KP i MM nie drażni mnie sam temat, ale kłótnie o to. Bo jak już raz napisałam to każdego sprawa indywidualna, rozumiem, że można się spytać o poradę..... ale wymieniać non stop dlaczego jedne jest lepsze od drugiego...
Mnie też drażnią kłótnie o kp i mm, zwłaszcza, że są bardzo mało konstruktywne, bo wszystkie piszą, że i mamy kp i mm są tak samo dobrymi mamami i w zasadzie nie ma znaczenia, jak się karmi
W sumie nie wiem, o co spór

Ja się postanowiłam już nie dołować, jeśli młodej nie będzie bolał brzuch, to przechodzimy na mm i czeka mnie przeprawa z otoczeniem "czemu nie karmię piersią", ale niech się gonią!

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-10-10, 18:53   #3071
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
hahah owocnie widzę

mam 3 nie otwierane bromergony, 4ty napoczęty jakoś początkiem stycznia przepisała mi endo a 19 stycznia 2 kreski na teście

ja próbuję jeszcze z kp, dzisiaj jeszcze karmi wypije
a właśnie co do karmi,
może być to malinowe czy tam kawowe? bo classic wypiłam, a tż kupił mi wszystkie rodzaje

kciuki

ale trochę to chyba nie sprawiedliwe?
odczułam jakbyśmy w ogóle miały się nie odzywać kłótnie ok, ale posty o mm czy o kp? teraz mamy takie problemy codzienne i o nich piszemy....

nie jestem pewna ale chyba to classic , bo nie wiem czy tamte pozostale sa ciemne?
Też czekam na karmi to znaczy na tz ktory je kupi wracajac z pracy

Stary 2013-10-10, 18:55   #3072
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
wow, wreszcie pozytywne nastawienie wraca
Cytat:
Napisałam ogólnie, bo mogłabym napisać, że są osoby, które wpadną napiszą "tylko o sobie" i znikają.
Nie mam też do nich pretensji jako takich, wiadomo, że każda ma mniej czasu i priorytety się zmieniają.

gorzej, jak my będziemy miały problemy z karmieniem to będziemy prosić o rady mamuśki starsze stażem
a poważnie, to myślę, że nas drażnią tematy mamusiek, bo z jednej strony nie doświadczamy tego co one, a z drugiej domagamy się też jako takiego zainteresowania w tych naszych ostatnich ciężkich dniach, co z kolei jest drażniące dla mamusiek
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 18:59   #3073
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
tylko położna to kontroluje jak narazie, i ona twierdzi że jest ok. Pierwszego lekarza mamy we wtorek w Rzeszowie tego od bioderek a w środę pediatrę i szczepienie więc zobaczę co będzie mówiła.
Przynajmniej Elenka ładnie przybiera mimo tych problemów, to jakiś pozytyw

nie mam pojęcia co to u Was może być, kurcze mleka dużo a coś z nim nie tak, no nie rozumiem. Ale to nie z Tobą coś nie tak !! robisz wszystko co możesz, może taka natura po prostu? nie obwiniaj siebie
Ehh, tż ma Crohna, ja mam problemy z brzuchem, może wina po prostu leży w genach... Na mm też problemy mają, ale mniejsze, może po prostu odchodzi fakt, że ja np. nie trawię dobrze i dlatego to mleko takie. Ja od porodu mam problemy gastryczne, moje jelita nie zaczęły jeszcze normalnie pracować

---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ----------

Mamuśki, za jakieś 3 tygodnie każda już będzie tulić malucha i przenosimy się na odchowalnię
Ciężaróweczki, jeszcze trochę trzeba wytrzymać. Ja jak pomyślę, że jutro mija 2 tygodnie od mojego tp z karty ciąży i pomyśleć, że jakoś teraz by mi wywoływali, to mam drgawki. Że te 20 dni jeszcze bym się męczyła.
Ciąża jest PIĘKNA, ale jednak WYKAŃCZAJĄCA...

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-10-10, 19:00   #3074
Larysa88
Zakorzenienie

uwaga uwaga właśnie ściągnęłam 60ml !

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
No widzisz podjadła i po krzyku nic sie nie martw. A na co dzien dokarmiasz ja mm czy tylko cycek?

Z tz widze bez zmian.. przydalaby mu sie terapia wstrząsowa. Angażuje sie chociaz trochę? pomaga w czymkolwiek?
do 3 tygodnia była tylko pierś, później pierś plus 1 butelka na noc, a od dzisiaj pewnie będzie i jedna butla w dzień i jedna na noc, ale zobaczymy. coś się chyba rusza
a z tż to szkoda gadać, nie będę smęcić, bo raz lepiej raz gorzej, lepiej przeważnie wtedy kiedy odpuszczam i nie wymagam nic od niego.. albo nie komentuje np. tego że śpi do 13;15
pomaga w kąpieli i niby to lubi, ale poza tym nic, oprócz tego że podejdzie do małej z raz w ciągu dnia jak kwęka i powie z 2 słowa że jest darciuch i żeby dała mamie zjeść zupę i odchodzi

a u Ciebie z tż lepiej? dalej jak obraża się na Ciebie to i na Antka? Twój to chociaż chyba coś tam przy nim ogarnia jak nie ma focha?

Cytat:

no kłótni też nie lubię, bo nie ma wpływu czasem na pewne sprawy i jak trzeba dokarmić to trzeba.
także dziewczyny kp czy mm, wspierajmy się a nie kłóćmy i swoje argumenty dawajmy że to czy tamto lepsze
Stary 2013-10-10, 19:02   #3075
matallewar
Zakorzenienie

A w ogóle mnie dziś tyle, bo tż w domu i Edzikiem się zajmuje Wrócił o 16:30, byłam w takim szoku, że mnie wmurowało w ziemię, jak wszedł

---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ----------

Cytat:

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-10-10, 19:05   #3076
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
rusałka niech no Jasiek skopie mamę
Cytat:

pamiętam ten wolny chód, ojjj a ja zawsze taka szybka byłam a tu pod koniec ciąży żółwik taki

malutki napewno zacznie się ruszać, ma mało miejsca już to dlatego, ja pamiętam też jak świrowałam bo ostatnie dni były takie ciche właśnie
jestem cierpliwa więc dam mu jeszcze trochę czasu, zjem kolację ale jak w nocy sie nie obudzi, to czeka nas wycieczka.

Ja to jestem jak mały wieloryb

Cytat:
Ja się postanowiłam już nie dołować, jeśli młodej nie będzie bolał brzuch, to przechodzimy na mm i czeka mnie przeprawa z otoczeniem "czemu nie karmię piersią", ale niech się gonią!

mam nadzieję że uda ci si zachować pozytywne nastawienie i nie przejmować się otoczeniem (które de facto nie ma nic do powiedzenia!)

Jaś, 22.10.2013 r.

Stary 2013-10-10, 19:06   #3077
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
A Ty jak po prostu masz mało, to chociaż nie będziesz walczyć z wyciszeniem. Ja mam mleka dla połowy osiedla Odciągam co 3 h, bo boli A w nocy mimo odciągania cała bluzka mokra. I czuję, jak wypływa we wkładki laktacyjne
To podziel się bo ja już nie mam nic
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 19:07   #3078
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
nie jestem pewna ale chyba to classic , bo nie wiem czy tamte pozostale sa ciemne?
Też czekam na karmi to znaczy na tz ktory je kupi wracajac z pracy

aaa czyli to chodzi o to że ma być ciemne nie wiedziałam
ale sprawdziłam i malinowe i kawowe też ma napis że premium dark beer

Cytat:
Ehh, tż ma Crohna, ja mam problemy z brzuchem, może wina po prostu leży w genach... Na mm też problemy mają, ale mniejsze, może po prostu odchodzi fakt, że ja np. nie trawię dobrze i dlatego to mleko takie. Ja od porodu mam problemy gastryczne, moje jelita nie zaczęły jeszcze normalnie pracować

---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ----------

Mamuśki, za jakieś 3 tygodnie każda już będzie tulić malucha i przenosimy się na odchowalnię
Ciężaróweczki, jeszcze trochę trzeba wytrzymać. Ja jak pomyślę, że jutro mija 2 tygodnie od mojego tp z karty ciąży i pomyśleć, że jakoś teraz by mi wywoływali, to mam drgawki. Że te 20 dni jeszcze bym się męczyła.
Ciąża jest PIĘKNA, ale jednak WYKAŃCZAJĄCA...
a no, to może być sedno sprawy choć też nie wiadomo. może rzeczywiście jakiś składnik jedzenia hm.
no nic, ciekawe co powie lekarz 16.10
a może Wam też uda się karmić mieszanie, może nie będzie problemów kurcze no nie wiem sama, szkoda takiej ilości pokarmu jaką masz.
Ale Elenka najważniejsza, oby nic jej nie bolało

Cytat:
A w ogóle mnie dziś tyle, bo tż w domu i Edzikiem się zajmuje Wrócił o 16:30, byłam w takim szoku, że mnie wmurowało w ziemię, jak wszedł
a widzisz to Wam fajnie a Edi szczęśliwy napewno bo się stęsknił.
mój tż po pracy coś tam załatwiał, a po 16;00 zaczął kosić trawę - nie ogarniam po co ... coraz bardziej mi się wydaje ze wyszukuje zajecia aby tylko cos robić a nie być w domu
Stary 2013-10-10, 19:08   #3079
karolson
Zakorzenienie

Cytat:

Ciąża jest PIĘKNA, ale jedna WYKAŃCZAJĄCA...
Matal ja tez mam dalej problemy. Dzis bylam na probach watrobowych. Ciekawe co wyjdzie. A tak wogole to wczorajsza noc i dzis do 14 Fifi byl na mm i spokoj o 14 dalam mu odciagnieta flache i mam masakre placze prezy sie

Ciaza jest fajna, ale koncowka meczaca ja bylam zolwiem
Stary 2013-10-10, 19:08   #3080
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie też drażnią kłótnie o kp i mm, zwłaszcza, że są bardzo mało konstruktywne, bo wszystkie piszą, że i mamy kp i mm są tak samo dobrymi mamami i w zasadzie nie ma znaczenia, jak się karmi

juz sobie wyobrazam jaki bym miała lincz od niektórych z rodziny jakbym nie karmiła piersia , babcia ostatnio była oburzona jak powiedzialam ze planuje karmić dłużej niż pół roku ;] I były tylko porównania do mojej kuzynki która urodziła jakieś 2 mc przede mną , że jakiej to ona nie trzyma diety żeby mieć treściwy pokarm i zamierza karmić tyle ile bedzie się dało.. no rewalecja mówię.. ja zawsze ta gorsza ;] ale jakoś mnie to mało a nawet w cale nie obchodzi

Stary 2013-10-10, 19:09   #3081
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
To podziel się bo ja już nie mam nic
i od czego to zależy? kurde, jedne mają dużo drugie mało, jakby nie mogło tak być że każdy ma i po problemie ;p

niby małe piersi nie są wyznacznikiem czy będzie pokarm, ale jakoś mi się wydaje że może to jest u mnie powodem :/
Stary 2013-10-10, 19:09   #3082
misia332
Zakorzenienie

Cytat:

czasami można odnieść wrażenie, że co z tego, że dziecko głodne, skoro ja jestem dobrą mamą bo karmię cycem.
Ja czytając wasze przeboje już mam w domu pudełko mleka 1. TŻ przyniósł z pracy niemieckie ekologiczne. Ale muszę jeszcze przeczytać skład.
Cytat:
A w ogóle mnie dziś tyle, bo tż w domu i Edzikiem się zajmuje Wrócił o 16:30, byłam w takim szoku, że mnie wmurowało w ziemię, jak wszedł [COLOR="Silver"]

ja byłam wczoraj w takim szoku jak TŻ przywiózł piec i ropę, oraz piecyk z naftą do naszego pokoju. I wszystko ustawił na dodatek.

Stary 2013-10-10, 19:10   #3083
niebede
Raczkowanie

Cytat:
No właśnie w zeszłym tygodniu stękałam jak tralala, a teraz mi nawet przeszło. Chociaż dzisiaj po tym maratonie na siedząco piekłam kurczaka w cieście kokosowym i myślałam, że pękną mi plecy i dodatkowo dziecko wyjdzie mi bokiem brzucha. Ledwo zjadłam poturlałam się do łóżka

Ej moja kotka jest taka pocieszna. Codzienna rutyna wygląda tak, że babcia wstaje przed nami i kotek z nią. Mi dzwoni budzik o 8. Jakoś tak wstaję , idę siku (kotek towarzyszy) i robić śniadanie. Tż za chwile wstaje i koczuje w łazience. Jeżeli tż za długo nie wstaje to kotek stoi pod drzwiami i dramatycznie miauczy.
Dziś w nocy tż wrócił z serwisu o północy, a my już wszystkie (ja, babcia, kotka) w domu spałyśmy. Tż poszedł na szybki prysznic, rozbudził mnie, powiercił się i nie mogliśmy usnąć, więc jeszcze pogadaliśmy. Za chwilę wstał i poszedł do kuchni coś upolować, bo stwierdził, że głodny. Poleżałam trochę, za chwile ciśnie na siku. Poszłam, kotek ze mną wlazł. Podreptałam do tż do kuchni, bo zrobił herbatę, wzięłam kubek i idę do pokoju. Tż zaraz dołączył. Leżymy, ciemność wszędzie jak to o 1 w nocy, cisza i nagle miaaaaaaaau. I zaczęła miauczeć. Chyba jej się pomyliło, że już jest rano, skoro oboje jesteśmy w kuchni i robimy jedzonko.

niebede jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 19:13   #3084
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Matal ja tez mam dalej problemy. Dzis bylam na probach watrobowych. Ciekawe co wyjdzie. A tak wogole to wczorajsza noc i dzis do 14 Fifi byl na mm i spokoj o 14 dalam mu odciagnieta flache i mam masakre placze prezy sie

Ciaza jest fajna, ale koncowka meczaca ja bylam zolwiem
o kurcze to Ty też z problemami podobnymi do Matal
oby się polepszyło!

Cytat:
juz sobie wyobrazam jaki bym miała lincz od niektórych z rodziny jakbym nie karmiła piersia , babcia ostatnio była oburzona jak powiedzialam ze planuje karmić dłużej niż pół roku ;] I były tylko porównania do mojej kuzynki która urodziła jakieś 2 mc przede mną , że jakiej to ona nie trzyma diety żeby mieć treściwy pokarm i zamierza karmić tyle ile bedzie się dało.. no rewalecja mówię.. ja zawsze ta gorsza ;] ale jakoś mnie to mało a nawet w cale nie obchodzi
chyba logoasia pisała ostatnio że optymalne karmienie to 6-9mc, bo powyżej 9miesiąca już nie ma różnicy pomiędzy tymi dziećmi a tymi karmionymi 6mc
nie przejmuj się gadaniem, to kuzynce obwisną cycki po 2 letnim karmieniu bez obrazy dla nikogo jeśli ktoś tyle zamierza karmić
Stary 2013-10-10, 19:13   #3085
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
i od czego to zależy? kurde, jedne mają dużo drugie mało, jakby nie mogło tak być że każdy ma i po problemie ;p

niby małe piersi nie są wyznacznikiem czy będzie pokarm, ale jakoś mi się wydaje że może to jest u mnie powodem :/
Kochana to natura

Cieszmy sie, że jest MM i w razie czego można dokarmić.

Stary 2013-10-10, 19:15   #3086
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:

a z tż to szkoda gadać, nie będę smęcić, bo raz lepiej raz gorzej, lepiej przeważnie wtedy kiedy odpuszczam i nie wymagam nic od niego.. albo nie komentuje np. tego że śpi do 13;15
pomaga w kąpieli i niby to lubi, ale poza tym nic, oprócz tego że podejdzie do małej z raz w ciągu dnia jak kwęka i powie z 2 słowa że jest darciuch i żeby dała mamie zjeść zupę i odchodzi

co do Tzta, mam nadzieję że ruszy to u Was w pozytywnym kierunku

Cytat:

Edzik w końcu nacieszy się tatą

Jaś, 22.10.2013 r.

Stary 2013-10-10, 19:18   #3087
misia332
Zakorzenienie

rusałko ja czuję się jak hmmmm, kaczko-beczka...

Stary 2013-10-10, 19:19   #3088
kahunia
Zadomowienie

Cytat:
jestem cierpliwa więc dam mu jeszcze trochę czasu, zjem kolację ale jak w nocy sie nie obudzi, to czeka nas wycieczka.
A ruszalas brzuchem? Mi gin mowila ze jakby sie malo ruszala to zeby cos slodkiego zjesc a jak to nic nie da to potrzasnac troche brzuchem, wiec ja jak cos to sie klade, rece na brzuch i telepie Dziecko mi sie pewnie odwdzieczy za to, no ale lepsze to niz mam sie denerwowac.

Bylam dzis porodowke zwiedzac i jestem bardzo pozytywnie zaskoczona wszystko ladnie, nowe, fotele porodowe na sali ogolnej maja funkcje masazu nawet sie przymierzalam do niego ten z porodu rodzinnego gorszy, ale polozna mowila ze jak nie ma wiecej porodow to na final biora na ta ogolna, bo wlasnie te fotele lepsze i im wygodniej Sale dla matki z dzieckiem tez fajne bo max 2 osobowe (opcja pojedynczej sali platna).

Ja chce rodzic juz

A i lekarz mowil o wysypach dzieciaczkow jak jest pelnia

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 19:22   #3089
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
A ruszalas brzuchem? Mi gin mowila ze jakby sie malo ruszala to zeby cos slodkiego zjesc a jak to nic nie da to potrzasnac troche brzuchem, wiec ja jak cos to sie klade, rece na brzuch i telepie Dziecko mi sie pewnie odwdzieczy za to, no ale lepsze to niz mam sie denerwowac.

Bylam dzis porodowke zwiedzac i jestem bardzo pozytywnie zaskoczona wszystko ladnie, nowe, fotele porodowe na sali ogolnej maja funkcje masazu nawet sie przymierzalam do niego ten z porodu rodzinnego gorszy, ale polozna mowila ze jak nie ma wiecej porodow to na final biora na ta ogolna, bo wlasnie te fotele lepsze i im wygodniej Sale dla matki z dzieckiem tez fajne bo max 2 osobowe (opcja pojedynczej sali platna).

Ja chce rodzic juz

A i lekarz mowil o wysypach dzieciaczkow jak jest pelnia
a gdzie rodzisz ??

ja tez potrząsam brzuchem, a potem dostaje takiego kopa, że mnie zgina.
Tzn. mamo obudziłaś mnie

Stary 2013-10-10, 19:24   #3090
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:

do 3 tygodnia była tylko pierś, później pierś plus 1 butelka na noc, a od dzisiaj pewnie będzie i jedna butla w dzień i jedna na noc, ale zobaczymy. coś się chyba rusza

a u Ciebie z tż lepiej? dalej jak obraża się na Ciebie to i na Antka? Twój to chociaż chyba coś tam przy nim ogarnia jak nie ma focha?

no kłótni też nie lubię, bo nie ma wpływu czasem na pewne sprawy i jak trzeba dokarmić to trzeba.
także dziewczyny kp czy mm, wspierajmy się a nie kłóćmy i swoje argumenty dawajmy że to czy tamto lepsze
No ładnie , moze to karmi faktycznie dziala
A nie bierze jej na rece jak płacze a Ty jestes zajeta?

moj sie nigdy nie zmieni zawsze beda te same problemy. Jak sie posprzeczamy to nawet nie pomaga przy kąpieli. Wczoraj kąpałam dziecko sama, ostatnio 3 dni z rzedu tak samo.. szkoda gadać. przynajmniej kapiel mam juz opanowana do perfekcji.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości