|
|||||||
| Notka |
|
| Eucerin - podejmij wyzwanie! Jeśli borykasz się z trądzikiem, bądź masz sukcesy w walce z tą przypadłością, dołącz do nas i koniecznie podziel się z nami swoimi doświadczeniami. Co dwa - trzy dni będzie pojawiać się na forum nowy temat związany z niedoskonałościami skóry. |
|
|
Narzędzia |
|
|
#181 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Trądzik a odżywianie - czy widzicie jakieś zależności?
Jak patrze na ludzi kupujacych w sklepach gotowe zupy ze sloikow, kartoników itp, dodajacych do domowych zup jakas chemię itp to mnie skręca.
Jestem zwolenniczką zdrowego odzywiania i zamiast zjesc slodycze to wole zjesc świeże owoce czy suszone jak pisały dziewczyny. Jakos niespecjalnie mnie ciagnie do slodyczy. Nie mowie ze nie zdarza mi sie zjesc jakiegos cukierka czy batonika czasami. Kazdy komu zalezy na zdrowym odzywianiu siebie i swojej rodziny postara się i poswieci więcej czasu aby przygotowac pelnowartosciowy posiłek. |
|
|
|
#182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#183 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#184 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jakieś ambitne potrawy - tak - wymagają wiedzy i umiejętności kulinarnych, ale uduszenie mięska z warzywami, albo zrobienie jednogarnkowej potrawki to raczej nie sztuka
|
|
|
|
|
#185 |
|
Moderator forum
|
|
|
|
|
#186 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#187 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wtedy zazwyczaj jem 8 kromek z pasta jajeczną, jogurt , pije skrzyp polny, i odpadam ... w ciagu dnia kiedy jestem w domu to co innego jesli chodzi o gotowanie, ale tez nie przesadzam bo wole przeznaczyc czas na naukę a mam jej na prawdę ogrom...
|
|
#188 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#189 |
|
Ekspert
|
A czy wiecie, jaki wpływ na cerę ma jedzenie pieczywa? Dajcie znać.
|
|
|
|
#190 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja zazdroszczę osobom, które posiadają własny ogródek, a jeszcze bardziej tym, które mieszkają na wsi... Ja wczoraj oglądałam filmik jak zrobić domowego Knoppersa (niestety, uwielbiam je) i w sumie przestraszyłam się, bo to ile tam masła dodawali to była jakaś masakra... Ale niestety dzisiaj i tak pożarłam tego jednego, którego miałam (teraz chociaż nie będzie mnie już kusił). |
|
|
|
|
#191 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
oprócz zapachu oczywiście ale nos można zatkać ![]() Martwiłam się, czy nie będzie żadnych problemow żołądkowych - nie było nic więc jestem happy póki co wypiję te drożdże ktore mam (jeszcze na 1 dzień) i jak dalej nie będzie się nic działo to zacznę długoterminową kuracje
|
|
|
|
|
#192 |
|
Zadomowienie
|
Białe zawiera dużo węglowodanów, poza tym prawie każde pieczywo zawiera gluten (ale to już nie każdemu musi szkodzić). Poza tym większość pieczywa dostępnego w sklepach (nie wiem jak w piekarniach) zawiera dużo innych nieciekawych dodatków.
|
|
|
|
#193 |
|
Zadomowienie
|
A myślsz że jedzenie pieczywa bezglutenowego będzie lepsze od jedzenia np. pieczywa typu graham, albo żytniego?
|
|
|
|
#194 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
w ogóle nie działa, nie ma żadnego wpływu na moją skórę. żadnych wyprysków, wysypek, uczuleń i tak dalej. o ile przy ostrych daniach praktycznie od razu czuję, że 'coś się święci' o tyle przy alkoholu zupełnie nic.
|
|
#195 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do pracy w kuchni, ja uwielbiam gotować i takie tam, ale prawie niczego nie jem i robię wszystko dla innych. |
|
|
|
|
#196 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Więc tak: chleb nie smakuje wogóle jak chleb - dziwny i bleee :P Znaczy dokładnie to ja pracowałam przez wakacje na takiej piekarni żeby zarobić na wyjazd więc znam temat od podszewki ![]() Mufiny były dobre (próbowłam czekoladowej i cytrynowej) - jak normalne ciasto biszkoptowe o smaku czekolady/cytryny. Ciastka (kruche) też smakowały w miarę normalnie
|
|
|
|
|
#197 |
|
Rozeznanie
|
8 kromek to akurat mało jest :X
kwestia dnia i kwestia zmęczenia co do gotowania- narobiłam gołąbków z miesa mielonego indyczego, wlasciwie minimalnie doprawione mieso , zaledwie sola i pieprzem- dla meza troche mocnej. Kapusta gotowana dosc dlugo , zawiniete, podgotowane. Jakos tak wyszlo ze zjadlam 4 i bylam glodna :/ a na szczescie nie zmienilo to nic a nic na mojej skorze. Z kolei bigos zmienil bardzo wiele i wiem ze nie bede go juz jesc. Kapusta tez podgotowana wiele godzin ale ilosc tluszczu zle na mnie dziala i teraz juz wiem ze jesli w ciagu dnia zjem za duzo tluszczu to nasila sie u mnie wydzielanie sebum, szybciej przetluszczaja mi sie wlosy, chyba bardziej sie pocę ale to tylko przypuszczenie ze od tego. Nie jadam takich rzeczy jak kielbasy, boczki i golonki itp ,o kiedys podobno jadlam za dziecka. Odkad jem ryby to moge powiedziec ze faktycznie widze poprawe stanu skory. Nie zapominajcie ze łosoś chociazjest raczej bardziej szkodliwy niz pomocny, lecz nie wszyscy o tym wiedza. p.s. właśnie jem ptasie mleczko :P jutro Wam powiem czy cos sie wydarzylo prócz uśmiechu
zrozum...nie jestem chamska, jestem szczera Edytowane przez CiastoPanda Czas edycji: 2013-10-10 o 20:15 |
|
|
|
#198 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#199 |
|
Rozeznanie
|
cytujac"Norwescy lekarze podejrzewają, że szkodliwe substancje zawarte w mięsie łososia hodowlanego wpływają niekorzystnie na rozwój mózgu. Z badań naukowców wynika także, że wysokie stężenie tych toksyn w organizmie ciężarnej kobiety może przyczynić się do niskiej masy urodzeniowej dziecka i zakłócić jego prawidłowy rozwój. W związku z tym odradza się jedzenie hodowlanych łososi kobietom w ciąży, dzieciom i młodzieży, by zminimalizować wchłanianie trucizn środowiskowych. "
Obecnie na polskim rynku najzdrowszą rybą z rodziny łososiowatych jest dziki łosoś z Alaski, łowiony w wodach Pacyfiku. Zawiera on najwyższej jakości białka, witaminy, minerały i właściwe stężenie kwasów tłuszczowych omega-3. Dobrym wyborem jest także łosoś bałtycki, którego mięso ma kolor żółty, jednak w jedzeniu go należy zachować umiar ze względu na zawartość rtęci. Najzdrowszy jest łosoś w filetach, ponieważ zawiera najmniej tłuszczu. Z kolei niebezpieczny dla zdrowia może być spożywany w dużych ilościach łosoś wędzony, ze względu na zawartość rakotwórczej nitrozoaminy, wytrącającej się w mięsie podczas obróbki. Należy unikać także produktów wytwarzanych na bazie łososia, np. past łososiowych, ponieważ zwykle zawierają one niewiele mięsa. Lepiej też kupować całą rybę, pokroić ją w domu i ewentualnie zamrozić - łosoś sprzedawany w małych kawałkach może być nieświeży. http://www.poradnikzdrowie.pl/zywien...wia_41630.html
|
#200 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ogółem nie cierpię gotować i się bawić w kuchni, wydaje mi się, że nic mi nie wyjdzie i zupełnie nie mam pomysłów co fajnego i dobrego mogłabym zrobić ;( |
||
|
|
|
#201 |
|
Rozeznanie
|
Tylko jakie pieczywo jest bezglutenowe?
Ryżowe ? kukurydziane?
|
|
|
|
#202 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- To nie zupełnie tak, jak wiem, ze nie umiem to nie mam ochoty się w to bawić. Poza tym bardzo nie lubię marnować jedzenia, a jak mi coś nie wyjdzie to może nie będzie się dało tego przełknąć. |
|
|
|
|
#203 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#204 |
|
Moderator forum
|
Ja mam uczulenie na mąkę pszenną, która jest w wielu, wielu produktach. Więc mam ogromny problem ;/
|
|
|
|
#205 |
|
Rozeznanie
|
ja gotuje bardzo sporadycznie bo nie mam w czym za bardzo
|
#206 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#207 |
|
Moderator forum
|
|
|
|
|
#208 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#209 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ALe wpływu na cerę nie zauważam. ---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Cytat:
albo jak nie biorę ketchupu do pizzy jest to samo, a mi on nie jest potrzebny ;P |
||
|
|
|
#210 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja sama osobiście jestem tez przeciwnikiem zup w proszku, kostek rosołowych, dań ze słoika. Sos do spaghetti np. robię w lecie ze swoich pomidorów i mam na całą zimę. Ale wiem,że nie każdy ma czas latać po targach, szukać pomidorów, a potem stać nad garami cały dzien
wymiana nowy wątek-kosmetyki naturalne, mineralne, sera i apteczne https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...7#post49549467 Edytowane przez Claire91 Czas edycji: 2013-10-10 o 20:51 |
|
|
Nowe wątki na forum Eucerin - podejmij wyzwanie!
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:55.

dziewczyny 
jakieś ambitne potrawy - tak - wymagają wiedzy i umiejętności kulinarnych, ale uduszenie mięska z warzywami, albo zrobienie jednogarnkowej potrawki to raczej nie sztuka