|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Początkujące Włosomaniaczki :) Cz. II
Cytat:
To czekam
|
|
#482 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#483 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- Cytat:
Zgadłam?---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#484 |
|
Rozeznanie
|
|
#485 |
|
Przyczajenie
|
Hej Dziewczyny. Jeśli można to dołączę i ja
Może z Waszą pomocą uda mi się doprowadzić moje włosy do formy. Może zacznę od "przedstawienia" moich włosów Otóż włosy mam długości do łopatek, blond, wydaje mi się, że średnioporowate, nigdy nie farbowane po całości - ze trzy razy zrobiłam jedynie jaśniejsze pasemka, ale w niewielkiej ilości. Dosyć długo katowałam je jednak podkręcaniem na szczotce, suszyłam oczywiście gorącym nawiewem. Teraz suszarki staram się nie używać, ale czasami jednak zdarza się, że coś wypadnie i wtedy bez suszarki ani rusz. Bardziej świadomą pielęgnację rozpoczęłam w lipcu tego roku, ale do prawdziwego włosomaniactwa jeszcze mi daleko, bo wielu rzeczy jeszcze nie ogarniam. Moja pielęgnacja wygląda następująco: staram się olejować włosy co mycie, czyli co dwa dni. Nakładam wtedy olej na suche włosy (z tych, które próbowałam najlepiej spisuje się oliwa z oliwek, olej sezamowy i olej arganowy), po około dwóch godzinach nakładam maskę (używam masek Biovaxa- ta do blond włosów nie robiła nic, keratyna & jedwab oraz proteiny mleczne spisują się średnio, najbardziej lubię tę z olejem arganowym) i po jakiś 45 minutach zmywam szamponem do włosów blond także Biovaxa. Potem nakładam odżywkę Garniera AiK. Stram się żeby włosy wyschły same. Końcówki zabezpieczam serum A+E biovaxa. W najbliższym czasie planuję kolejne podcięcie włosów o kilka cm żeby zejść z cieniowania, które chyba mi nie służy. Widzę poprawę w "jakości" moich włosów, ale nie są to efekty zadowalające - poniżej załączam fotkę z czerwca i października. Czy mogłybyście mi doradzić czy moja pielęgnacja jest poprawna? Co powinnam zmienić żeby włosy były w lepszej kondycji? Będę wdzięczna za wszelkie sugestie
|
|
|
|
#486 |
|
Rozeznanie
|
Jutro idę zaszaleć w Biedronce
Nie wiem czy kupię tam odżywki z Garniera, bo AiK miałam, a ta żurawinowa i piwna nie podejdzie mi ze względu na skład. Na razie unikam alkoholu i IPA, żeby po raz kolejny nie kupić entego bubla. A jeśli to IPA szkodzi moim włosom, to wychodzi na to,że nawet wtedy, kiedy jest po substancji zapachowej.Z moich zbiorów pozostał tylko szampon Cari i przeciwłupieżowy Cien oraz resztka odżywki marki sklepu E.Leclerc. Powinnam się leczyć, bo użyłam tej odżywki z 3 razy? i już tyle jej ubyło. Resztę zużyję inaczej, bo zauważyłam, że mi szkodzi (zawiera IPA). Ale jest to dobra odzywka .Dziś kupiłam: - szampon przeciwłupieżowy Pollena Savona, Trzy Zioła za 6.30; - starą sprawdzoną odżywkę Ziaję do włosów tłustych za 5.20 (najgorsza z ziajowych wg wizażu, ale dla mnie jest hitem); - starą sprawdzoną odżywkę Ziaji z czarną rzepą (z tego co pamiętam trochę gorszą od powyższej, ale innych nie było, ale i tak jest dobra). Po prostu, mam już dość bubli, dlatego powracam do Ziaji. A jeśli coś kupię nowego, to w mniejszych ilościach i przy asyście Ziaji
|
|
|
|
#487 |
|
Rozeznanie
|
Hejo
![]() Ja dojrzalam do pewnej decyzji. Jak mi sie ten kolor zmyje kupuje henne Khadi w odcieniu chlodnego brazu. Moze w sobote w biedrze tez sie skusze na odzywke Garnier a i k. Mialam kiedys i byla super. Mam przetluszczone wlosy a zwladzcza grzywke od tej wczorajszej maski drozdzowej bo za duzo oleju mi sie do niej chlapnelo, jeszcze dodalam do niej skrobii. Wlosy sa przeciazone. Kupilam wczotaj w rosie Bd kopf bis fuss dla dziecia ale sprobuje nim myc wlosy. Dorwalam tez fajny bronzer z wibo. Dzis na nic sprobuje tej wcierki z kozieradki bo na razie uzywalam jej jako toniku. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#488 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tylko włosy troszkę dziwnie sterczą. Ja mam podobnie, kiedy użyję szkodzącej włosom odzywki.---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- Cytat:
Ja też od dawna mam w planie przefarbować się henną na brąz. Widzę,że mamy opozycję blond-brąz. Edytowane przez Amalia1989 Czas edycji: 2013-10-10 o 19:08 |
||
|
|
|
#489 |
|
Zadomowienie
|
Szału nie ma, jak mi się podobały to rozmiaru nie było albo dziwnie odstawały i wgl, ech tam. W końcu coś wybrałam, chociaż nie takie jak plamowałam
Hmm..może i się skuszę ;>
|
#490 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#491 |
|
Rozeznanie
|
Mam nadzieje, że moje włosy nie będą obciążone, bo sporo odżywek dzisiaj użyłam
![]() Przed myciem nakremowałam końcówki Umyłam odżywką jajeczną z Joanny (nie lubię jej, szybciej ją zużyję jeśli będę jej używać zamiast szamponu )Potem nałożyłam nowy Garnier AiK, a na skórę głowy Natur Vital przeciw wypadaniu Na koniec Joanna miód i cytryna na końcówki bez spłukiwania (ostatnio staram się je dociążać, nienawidzę jak są takie lekkie, bo wtedy wydaje się, jakby ich nie było wcale )Jeszcze czeka mnie tylko jedwab i ewentualnie eliksir ziołowy z GP jako wcierka. Szkoda, że przy takiej ilości kosmetyków będzie mi cięzko ocenić działanie AiK, muszę któregoś dnia nałożyć ją po umyciu Babydreamem
|
#492 |
|
Raczkowanie
|
Ja dzis po tynm jak zaspalam u TZa nie mialam czasu na dlugie trzymanie odzywki
wrocilam szybko do domu, szampon i kallos vanilla na 2 min i biegiem na uczelnie bylam specjalnie w biedronce po garnier AiK a tu sie okazalo ze nie bylo! Nawet pustego miejsca po nim, czy etykietki z cena, nic! A tak bwrdzo chcialam go wyprobowac Nie moge sie doczekac niedzieli, przyjaciolka wroci z domu z dwoma litrami oliwy z oliwek z Wloch ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez malibu69 Czas edycji: 2013-10-10 o 19:54 |
|
|
|
#493 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mogę dać wcześniej proteinową odżywkę, a po myciu emolientową czy lepiej takie same odżywki przed i po myciu? ![]() ---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- Cytat:
nono, pięknie je dopieściłaś ja robię domowe SPA jutro ---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- Szukam peelingu do ciała, takiego typowego zdzieraka, chciałabym trochę zniwelować bliznę, pomożecie? |
||
|
|
|
#494 |
|
Rozeznanie
|
mam nadzieje, że będzie widać jakiś efekt i nie obciążyłam ich za bardzo
![]() Uwielbiam takie SPA, ahhh oleje, maski, odzywki
|
#495 |
|
Zadomowienie
|
No ja też
Stwierdziłam, że to must have na już, więc po dłuuuugich namysłach cos wybrałam..ech
|
#496 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#497 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Heeej
![]() Cytat:
Cytat:
teraz na dodatek są okropne, bo do kosmetyczki jestem umówiona dopiero na poniedziałek... ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Myślę, że nie.
|
|
|
#498 | |
|
Raczkowanie
|
haha czyli chyba większość z nas jutro zaszaleje z pielęgnacją
![]() zakupiłam dzisiaj maskę biowax do włosów suchych i zniszczonych z edycji limitowanej i odżywkę garnier Aik o której się dużo naczytałam na blogach no i u tutaj najlepsze jest to, że dzisiaj chciałam lecieć po nią do rosmanna i mnie oświeciło, że będzie w biedronce w promocji Cytat:
![]()
|
|
#499 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mam nadzieje ze sie odnajdzie jeden dla mnie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#500 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W szkole niby nauczyłam się robic regulację, ale sama sobie zawsze robie krzywo nie wiem czemu Zazwyczaj chodzę co 2 miesiące a w między czasie sama poprawiam, jak coś odrośnie. I tak muszę poprawiać co 2 dzień niestety ![]() Włosy dzisiaj znów są straszne Umyłam je kallosem, nałozyłam garniera AiK i jest tragedia ![]() Wydaje mi się, że to przez zmianę wody...
|
|
#501 |
|
Raczkowanie
|
Hej, jakie dokładnie są odżywki na promocji w Biedronce? Tylko Ultra Doux, czy jak?
Od kilku dni robię z włosami to samo i widocznie im to służy. Przed myciem niebieska Isana, mycie takim też szamponem, a po Bioetika+ AiK+ migdał&papaja Alterry. Trochę już podeschły. Taaaakie miękkie |
|
|
|
#502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#503 |
|
Wtajemniczenie
|
Kobitki, dopiero wróciłam do domu... padam na ryj
Jeszcze tyle nauki... :sad: |
|
|
|
#504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jutro jest dzień domowego SPA
|
|
|
|
|
#505 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#506 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i herbatka... kocyk... i świadomość, że za półtora roku obleję maturę xD
|
|
|
|
|
#507 |
|
Rozeznanie
|
są świetne, ja i AiK chyba się polubimy
Za to przesadziłam z dociążaniem końcówek (za dużo jedwabiu....), ale chyba kryzys już zażegnany
|
#508 |
|
Zadomowienie
|
W sobotę mam inaugurację roku akademickiego i zastanawiam się czy iść. W sumie niebardzo mi pasuje, bym musiała wszystkie plany pozmieniać.
Chodziłyście/ chodzicie na inaugurację ?
|
#509 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
taaaaa oblejesz, nie ściemniaj mi tutaj ja obleje ale za niecały rok licencjata, nawet nie zabrałam się jeszcze do pisaniaCytat:
a jutro końcówki powinny wyglądać lepiej ![]() ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Cytat:
![]() u mnie są zawsze studenckie czwartki na dyskotece, ale tak w środku tygodnia nie chce mi się i ani razu też nie byłam :P Edytowane przez M4rt3czk4_92 Czas edycji: 2013-10-10 o 22:05 |
|||
|
|
|
#510 |
|
Konto usunięte
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:10.

A TŻ też mówi tak 

widze już minimalną poprawe, nie są takie napuszone, ja je właśnie w Biedronce kupiłam
Powinnam się leczyć, bo użyłam tej odżywki z 3 razy? 

wrocilam szybko do domu, szampon i kallos vanilla na 2 min i biegiem na uczelnie