Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-10, 23:00   #2101
bijkora
Rozeznanie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X

A nie można podać takiemu dziecku zupki ugotowanej na mięsku z ziołami a do tego łyżeczka jogurtu nat. > Nadia się tym zajada

Włosomaniaczka

Stary 2013-10-10, 23:24   #2102
hje
Zakorzenienie

Bijkora, mnie się wydaje, że nie ma co się kurczowo trzymać tych schematów, bo by człowiek ocipiał. Pola np. je te zupy, które my normalnie: rosół, pomidorowa, warzywna; ziemniaki też. I nic jej nie jest przecież

---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ----------

BLUGIRL, odezwij się!

---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ----------

A Wam nie pisałam też Chyba odkryłam przyczynę nocnych pobudek Połcjuszowych

Otóż iż... Ona po prostu budzi się, kiedy dotyka głową łóżeczka (czyt. ochraniacza) Przez sen się tak kitrasi, że podsuwa się stopniowo do góry, aż w końcu łóżeczko ją blokuje. No i jest w☠☠☠☠ A że zazwyczaj dzieje się to po ok. 4 godzinach od zaśnięcia, to nie pomaga nic innego jak mm, bo wtedy jest po prostu głodna.
Dzisiaj się przez to budziła 3 razy.
A np. jak Wam pisałam, że całą noc przespała, to jak sama się kładłam, profilaktycznie dałam ją jak najbardziej na środek łóżeczka, żeby miała daleko od szczebelków. I co? Obudziła się o 8, kiedy już w końcu do nich dotarła

Dzisiaj też spróbujemy tak.

---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ----------

Nic nie piszo To idę, sama do siebie nie będę gadać

Misiowych snów wszystkim
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 23:57   #2103
LadyWhisper
Zakorzenienie

Hej kochane
Mialam was nadrobic ale pierona, padlam o 19 i obudzilam sie chwile temu wyspana. Mam nadzieje, ze zaraz zasne na nowo.

Poczytalam was ale nie chce klepac mega dlugich postow z klawiaturki telefonu bo pobudze moja trojke dzieci (tak tak, kota spi mi w nogach, Pietraszko niemal na glowie a malz zajmuje 3\4lozka)

Dziekuje za rady w sprawie spania babla. Debrah, przepieknie to napisalas, zgadzam sie w 100%, ale moze ja zle to ujelam, "nauczyc", w sensie uspac w lozeczku, nie w wozku, myslalam dokladnie w ten sposob w jaki napisalas, ze moze niepotrzebnie z gory zakladam, ze w lozeczku nie usnie i od razu pakujemy do wozka, chcialam sprobowac, czy moze akurat by nie zasnal w lozeczku, bledem bylo to, ze bylam przekonana, ze uspokoi go sama moja obecnosc, ze sie wyciszy dzieki temu, ze jestem, ze do niego szepcze itd, przez to,ze bylam przekonana o tym nie zwrocilam uwagi ze Pietraszko wpada w histerie ( ) no a potem juz bylo za pozno
Wiecej probowac na razie nie bedziemy.
Dzisiaj babelek zasnal przy piersi.
Nawet kaszki nie dostal na noc bo juz padniety byl.

Co do tematu jedzeniowego - my dajemy roznie. Raz dostanie specjalnie ugotowane jedzonko przeze mnie, raz bezpodrednio od nas z talerza, teraz i sloiczek od czasu do czasu bedzie. Sniadanko zawsze kaszka/platki/kawalek kromeczki z lurpakiem, kolacja kaszka.
Ostatnio zjadl rosolek od nas z talerza(ale przyprawiony naturalnymi przyprawami, t.ma fizia na tym pkt). Piers ciagle na zadanie i zapchanie po jedzonkuplus woda. Soczkow/herbatek nie lubi.

Debrah, na Twoim miejscu bym sie nie przejmowala co mala moze, a czego nie, dawalabym jej po prostu po kolei co jecie, u nas zadzialalo, to juz byla desperacja z naszej strony :P ale mlody zaskoczyl i calkiem mu idzie to jedzenie, a jesc nie chcial jak Twoja Amelcia.

A sloiczek z ryba dostalam w biedrze:P ale smierdzi jak zarcie koty. Myslalam, ze mloda skoczy na krzeselko do karmienia tak jej pachnialo haha. A Pietraszko teraz jedzie ryba konkret

Musze obczaic to slawetne zdj bokeh bo mnie zaintrygowalyscie haha

Meneq ciesze sie ogromnie, ze spedzicie czas z tz!!!!

Ilkas odezwij sie, gratulacje drugiej fasolki! Tak samo jak Bokeh (zazdraszczam:P) i licze na wpadencje

Ide spac dobranoc slonca

Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e

---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ----------

A co do imienia Lilianna to chyba jakis boom na nie nadchodzi bo moja znajoma tez tak corcie nazwala

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 00:34   #2104
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
szklanko bedzie dobrze; kciuki!!
Poszlabym na taki spacer, ale jeszcze musze poczekac. U mnie nawrot semi-cziki

Ostatnio 2 noce byly slabe, dzis znow jakby nieco lepsza. Ale chyba niewystarczajaca dla Yae, bo dosypia - spi juz 2h.
W ogole ostatnio spi tylko na brzuchu; moze dlatego nie spi na spacerach?
Dziękuję Jejku ja już zapomniałam o czice, a Wy się dalej męczycie. A jak z wilgocią? W ogóle miałam Cię już kiedyś pytać czy w Japonii do teściów mówi się mama, tata, tak jak w Polsce?

To może spróbuj na spacerze położyć Yae w wózku na brzuchu i zobaczysz czy uśnie. I cieszcie się sobą z TŻ!

Fewciu Blanka na pewno sobie świetnie poradzi w żłobku, ale rozumiem, że to dla Ciebie trudne ściskam

Treselleo piękna noc! Oby powtarzały Ci się takie przynajmniej trzy razy w tygodniu

Jaka brawa dla Krzysia

Black super, że wszystko ok

Mika bo zapomniałam wcześniej. Oglądaliśmy Twojego męża, bardzo sympatycznie wygląda No i fajnie wypadł bardzo się stresował?

Lenova no co za hydraulik, cholera specjalista się odezwał

Nawijko brawo za samodzielne zasypianie

My dziś cały dzień u Rodziców, bo TŻ w delegacji. Dopiero zjadłam kolację, Malizna śpi, zaraz się idę umyć i też zalegnę do łóżka.
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 00:48   #2105
Blugirl80
Przyczajenie

Rany nie wierze, wlasnie nadrobilam,a bylam juz 80 stron do tylu.

Pracy mnostwo ale juz niedlugo koniec sezonu, wiec mam nadzieje ze szybko pozalatwiamy co mamy pozalatwiac i na koniec listopada bedziemy mogli jechac do Pl. Ja juz czuje swieta w powietrzu chociaz dopiero dzis skonczylo sie winobranie w naszych winnicach moj maz mowi ze to dlatego ze cynamon wszedzie sypie

Zosia rosnie, za dnia to prawdziwy aniolek, noce sa gorsze, ale wychodza pierwsze zabki. Od razu dwa. W sumie to zasypia od razu i spi pieknie az do 9 ale pobudek na uu jest kilka, czasem mniej a czasem wiecej.
Jestem troche zmartwiona bo wszystkie dzieci na watku takie mobilne, a Zosiek pelza rasowo ale nie siada sama (choc od dawna pieknie siedzi) no i nie raczkuje. Podnosi tyleczek ale szybko rezygnuje. Nie ma mowy o wstawaniu. Powtarzam sobie jak mantre ze kazde dziecko w swoim czasie no ale jakis tam niepokoj jest.

Debrah my nie mamy problemow z jedzeniem,ale widze ze mala uwielbia konkretne smaki a taki ma parmezan. We wloskiej rozpisce diety dziecka to jest podstawowy produkt jako zamiennik miesa bo jest bardzo zdrowy, chodzi o niewielke ilosci, max 10-15g a wystarczy ugotowac warzywo/a na parze do tego starty parmezan i lyzeczka oliwy i Zosia cmoka na okraglo tak jej smakuje. Szczegolny szal jest koper wloski. Moze warto sprobowac.

Z ciuszkami to wam wrecz zazdroszcze. Ja nie umiem i najzwyczajniej nie mam czasu szukac w internecie superokazji (bo jak mam chwile to nadrabiam was a nic nie dostajemy od nikogo, tak zupelnie nic. Musze wszystko kupic i ukladanie zimowej wyprawki wypruwa mnie i psychicznie i finansowo. Normalnie zagubiona jestem, jakbym dostala to bym nie musiala myslec tyle.

No i jak wy robicie ze dzieci nie zdejmuja czapek???? Ja czapek opasek i innych ☠☠☠☠☠☠☠ mam ogromne ilosci ale walaja sie po moich torbach, samochodzie i szufladach bo nie ma szans, by wytrzymaly na glowie dluzej niz 3 sekundy.

Ogolnie to jestem troche przemeczona. Podziwiam wszystkie mamy co jeszcze pracuja i maja drugie dziecko. Zosia jest absolutnie bezproblemowym dzieckiem a i tak jest tyle do zrobienia, ze chyba powinnam poszukac niani, bo sie wykoncze no ale nie potrafie sie zdecydowac. A marze o nastepnym ...

Przerazona jestem ze tyle dzieciaczkow nagle sie pochorowalo, mam nadzieje ze wszystkim szybko minie i ze mi uda sie jakos to ominac, bo jesli chodzi o moje dziecko to staje sie nagle ogromna panikara.

Cos mialam jeszcze napisac ale juz zasypiam. Juz wiem

Zosia ma bardzo malo wloskow a na lato nie kupilam jej duzo rozowych ciuszkow i podchodzi jakas pani do mnie i mowi: och jaki piekny chlopczyk, jak ma na imie? Na co ja bez zbednych tlumaczen mowie ze Zosia a pani na to: jaki ty jestes piekny Zosia
Teraz kupuje wiekszosc w rozach

Buziaki dla wszystkich solenizantow
Blugirl80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 02:25   #2106
meneq
Zakorzenienie

Czesc!
bokeh to juz teraz zycze Ci milego bycia z tz
pstryczku milego dlugiego weekendu! Jakies plany? Tz wzial dwa dyzury, ale tez na dwa dni jedziemy w podroz kulinarna do Nagoi.
szklanko ranki i wieczory zaczynaja sie robic rzeskie - 20st; w ciagu dnia jest 25-30. Skonczylo sie lato, wilgotnosc znaczaco spadla, teraz cala nasza trojka boryka sie z problemami skornymi (przesuszenie+nawrot tradziku).
Do tesciow mowi sie per mamo tato, ale to nie to samo mamo tato, co do wlasnych rodzicow - inny zapis. Poza tym do nieznajomych kobiet i mezczyzn w wieku 30+ mozna sie zwracac per mamo tato. Non stop tak do mnie mowia. Kiedy w ciazy bylam, to zwracano sie per zono.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 02:25   #2107
YellowSheep
Rozeznanie

znów poczytane a nie nadazam żeby odpisać.

Jak tam nasze spotkanie w sobotę? czytałam że Silver nie może, co robimy? Widziałam że po weekendzie ma być po 7 stopni w dzień

Mlody prócz ćwiczeń pozycji czworaczej dzisiaj zaczął się przemieszczać tzn. pełznąć w przód. Poza tym nauczyl się mówić mama, tylko w kryzysowych sytuacjach poza tym mówi jeszcze baba, brum, nie, miau i takie tam.

Czy to możliwe że nasze dzieciaczki rozpoznają się na zdjęciach? Mam kilka na ścianie, takich portretów dość sporych, on sam je zauważył i chichrał się do tych na których był on i moja babcia

A teraz śpi sobie na boczku, jak to słodko wygląda

Meneq życzę Wam żebyście miło spędzili czas

ale mam dziurę w pamięci, nie wiem co miałam pisać.

Dobranoc
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 06:32   #2108
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Debrah Kochana,Blanka wczoraj nie lepszą była Ćwicze sobie,ona na podłodze na puzzlach,przyciągnęła sobie swoją torbę,ta co przy wózku nosze i zaczęła z niej wyciągać wszystko Najpierw chusteczki mokre,jedną po drugiej,zabrałam,potem pampersy,zabrałam,potem paklanki,zabrałam,to wyciągnęła pudełko z chrupkami,otworzyła i szczęśliwa zajadała

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
moja to samo nagminnie wyciaga chusteczki, szczegolnie jak ja przebieram

i do torby wozkowej tez sie dobrala, ale miala radoche jak wyciagala wszystko po kole

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Hej,
odebrałam dzis wyniki Amelki. Tak więc, Amelka jest zdrowa!!!! wyniki nie są powalające/idealne, ale w normie, to jest najważniejsze... Pani dr powiedziała że za pół roku powtórzymy badania. Mówiłam jej o wzdęciach, powiedziała, zeby jeszcze obserwowac i dawac dicoflor(ale nie wiem czy jest sens bo juz jej dawalam kiedyś i du.pa, ale spróbuje) jeśli jej do roku wzdęcia nie przejdą(chociaż i tka jest ich mniej) to da nam skierowanie do gastrocośtam. Ale ulżyło mi. Powiedziała również, ze infekcje, paciorkowce też mają na to wpływ, mimo że była cc hmmmmm............

Przyszedł mi robot kuchenny KA to nie jest, ale też jest cudny ;p

fajnie że Ilkas zafasolkowała

gotuje 3 rodzaje zupek dla Amelki, Nawijka- współczuje Ci że nie masz zamrażalki ;p
ciesze sie, ze AMelka zdrowa
a co do sloiczkow, super taki zapas

pisalas, ze tabsy odlozylas to co teraz bierzesz? bo ja nic aktulanie bo po tabsach tez zero libido ale sie bajam

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
1. 2 udka plus -> ziele angielskie, lisc laurowy, marchewka, ziemniak, por, seler, pietruszka, koperek, natka, i nie wiem może dodam kluseczek? hmm
2. brokuł, marchewka, por, seler, ziemniak, lubczyk, oregano, ziele angielskie, lisc laurowy i mysle czy dac ryzu.
3. buraczek z kalafiorem plus majeranek

A mój sens życia kończy dziś 9 msc... 9 miesięcy noszenia w brzuszku i poza brzuszkiem
slicznosci

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Siedzę i obserwuje mojego syna i nie mogę wyjść z podziwu. Śpi,usiadł z zamkniętymi oczami patrzę je.but na prawo,wypoziomował się spowrotem i je.but na lewo Oczy nadal zamknięte. Za chwilę siedzi,chwieje się i je.but przed siebie. Właśnie tak śpi na wpół zgięty
Mój cudak

Deli- za wyniki.
No i za skończone 9 miesięcy

Obiad dla synka zrobiony. A ja mam jeszcze chwilę dla siebie.

Jakaś taka się zrobiłam ospała ostatnio. Nie chce mi się rano wstawać. Cały dzień jestem zmulona i pod.ku.rwiona.
Mąż wraca z pracy późnym wieczorem,zjemy razem (albo i nie ) i dzień się kończy. Ani mały nie ma z niego radości ani ja. Już nawet mnie nie namawia do
źle się dzieje... Oj źle.
trzymam kciuki zeby bylo lepiej u Was

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Wiecie, czytam po necie na temat niejedzenia dzieci w wieku mojej i rady są porażające: odstawić od piersi! przetrzymać a potem wcisnąć butlę, np z kaszą. Pokrzyczy, pokrzyczy i weźmie, bo przecież przy dziecku trzeba być stanowczym, chociaż serce boli (), to polecają odstawić..;/ w końcu dziecko się zorientuje, że nic nie zdziała wymuszaniem płaczem...
no nie wiem, nie podoba mi sie to,

a sprobowalas dac sam zielony grosze ugotowany i zblendowany albo rozciapkany widelecem, sam kalafor, brokul, nie takie mieszanki

i ja bym tez probowala podawac to co sama jem,

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Nawijko pracuje 8h ale z dojazdem wychodzi prawie 12

Lenova spójrz na to z innej strony-trafił się świadomy ojciec

biednas Ty, o ktorej wstajesz rano?

ja do pracy wyjezdzalam 6:40 i po pracy tak samow autko i 15, 20 minut i w domu, kurcze tak zal tych godzin straconych na dojazd

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Kubełek usnal SAAAAAAAAAAAAAAM, trzeci raz w zyciu!!! Bez uu
Wiem, dla Was to codziennosc, ale ja sie jaram!!!

Co tam, ze w poprzek naszego lozka
dla Kubusia
Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Brawa ogromne

a przed nami weekend

Trzymaj sie

Ja tak robiłam, u rodziców dałam Piotrkowi pomidorówki (słonej, na kości, ze śmietaną ) w ramach eksperymentu, to aż się trząsł do łyżki i trzymał, żebym mu nie zabrała, ale wiadomo dałam dwie łyżeczki i koniec . To co Twoim zdaniem powinnam teraz zrobić ? Normalne zupy mu dawać? Dziewczyny co myślicie

Się doczekałam w końcu Piękna dziewczyneczka
Nie iwem, ale jak Natusi dam taka domowe zupke to wcina az Jej sie uszy trzesa

A teraz robimy tak ze jak jemy z mezem obiad to Jej tez daje Jej sloiczek siedzi z nami przy stole i razem szamamy tzn. Ona tak szama ze ja swojego raczej nie mam , bo oNa jak taka rybka bez wody tak buziaczka otwiera, dopiero maz zje Ja karmi i ja moge spokojnie zjesc

---------- Dopisano o 06:26 ---------- Poprzedni post napisano o 06:20 ----------

a i moje cudo wstalo dzis o 3:45 ale przed 6 znowu usnela i ja sie klade bo co Tu robic, ciemno strasznie, tylkow sypilani dobiega swatlo z latarni przy ulicy, nie lubie jak tak ciemno jest

a i maz dzis o 12 konczy

i jutro mamy w planach wycieczke do Hamburga, do siostry tz, bo weekend wolny ma tym razem

---------- Dopisano o 06:32 ---------- Poprzedni post napisano o 06:26 ----------

Mamy karmiace piersia
jak u Was wyglada jedzenie?
Tzn kiedy i jak podajecie posilki inne niz wlasne mlecczo??
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 07:18   #2109
nancykenator
Zakorzenienie

sarah my dajemy
7-8 kaszka
ok. 12-13 obiadek
16-18 deserek, zależy jakie sa drzemki, reszta oczywiście pierś

---------- Dopisano o 07:18 ---------- Poprzedni post napisano o 07:17 ----------

witam się
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 07:34   #2110
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Sarah u nas jest tak
Rano zazwyczaj koło 7 cycek
10-11 kaszką
12-13 obiadek
15-16 cycek lub owoc lub soczek , zależy czy jesteśmy poza domem czy nie
Potem już cycek.
Nie wiem czy na noc nie będziemy dawać kaszki teraz, zastanawiamy się.

No właśnie lepiej kaszkę czy mm ??

Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 07:35   #2111
LadyWhisper
Zakorzenienie

Ja tez sie witam piekny dzien sie zapowiada

Sarah, ja daje tak

6-7 piers, czasem do uspania o 8 tez
Jak wstanie (zazwyczaj k. 10 ) sniadanko - kaszka lub chlebek z maselkiem, rzadziej platki
Dopchanie piersia
Piers piers (bo zazwyczaj na dlugi spacer idziemy)
Obiadek k. 15-16
Dopchanie piersia
Przed 17 jak malz wraca z pracy to dostanie owocka jakiegos zawsze
19 - 19.30 kaszka na dobranoc i lulu
Po 40 min wielki ryk o cycusia i tak juz do rana

Nocka w miare oki u nas, ale do Treselleo brakuje duzo :P
Kochana a jak uwas? Cud sie powtorzyl?

Fewciu, jak Blanusia w nocy?

Stary 2013-10-11, 07:43   #2112
hope01
Zakorzenienie

Dzień dobry

Dziecko mi poszło spać o dwie godziny później ale oczywiście nie wstal 2 godziny później tylko jak zawsze przed 7.
Właśnie zaczyna mnie głaskać po twarzy tzn że śpiący

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 07:47   #2113
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość

Jak tam nasze spotkanie w sobotę? czytałam że Silver nie może, co robimy? Widziałam że po weekendzie ma być po 7 stopni w dzień
Dziewczyny nie patrzcie na mnie. Teraz ma być super pogoda w weekend także spotkajcie się. Ja niestety nie mogę ale nie przejmujcie się mną

A tak wogóle witam się z rana
Stary 2013-10-11, 07:49   #2114
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Witam sie z rana..poki mam chwilke... Ktora z Was stresci mi od 51 strony:confused :..plissssss: D

Zdrowka dla chorowitkow!

Dziewczyny ktore podaja normalbe gitowane dla siebie zupy- zupki maluszkom -Gotujecie na miesku?.dodajecie kostke rosolowa? warzywko?A zabielacie jogurtem, smiatana?dodajecie przecier pomidorowy, normalny makaron??

A ja lecę malego nakarmić..potem zrobić sniadanko i sprzątanie...albo prasowanie....

Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2013-10-11 o 08:03
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 07:53   #2115
nancykenator
Zakorzenienie

ahaaa, sarah ja wszystko podaję łyżeczką

neti ja "naszych" zup jeszcze nie dawałam
Stary 2013-10-11, 07:55   #2116
meneq
Zakorzenienie

szaja skorzystalam z Twojego pomyslu na podanie zoltka. Dzis pierwszy raz Yae jadla. Udalo sie. Dzieki.ImageUploadedByWizaz Forum1381470901.735777.jpg
Stary 2013-10-11, 07:57   #2117
nancykenator
Zakorzenienie

słuchajcie, jakiś miesiąc temu zaczęłam dawać Kubie gluten jako te pół łyżeczki, mam duże opakowanie kaszki manny, ale na opakowaniu jest napisane,że po otwarciu trzymać max 4 tyg i nie wiem, co zrobić, czy dawać mu dalej z tego opakowania, czy kupić nowe ? Tam jest tego sporo i nie powiem, żal mi wyrzucić, może macie jakieś przepisy, żeby zużyć tą kaszkę mannę...
Stary 2013-10-11, 08:03   #2118
treselle0
Zadomowienie

HEJ
Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Treselleo piękna noc! Oby powtarzały Ci się takie przynajmniej trzy razy w tygodniu
Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Oby dziś się powturzyła cudowna noc
No dziś już niestety tak dobrze nie było ALE, że trzeba szukać pozytywów to: pobudek 4, zasypianie z cyckiem, wstanie 6:30, ALE każda pobudka - konkret, napiła się/zjadła, odwracała i spała dalej! Bez ciumkania i trzymania cycucha. A to znaczyło, że mogłam zmieniać pozycje, a to boczek prawy, a to prosto (bajka), a nawet troszkę przytulić do tż

Skończyła mi sie kaszka i teraz kombinuje ze sniadaniem dla Młodej... chyba wykorzystam pomysł LADY i będzie chlebek. Kchana jak Ty go dajesz? Taki podziubdziany, cały kawałek?...
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 08:05   #2119
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Nancy...nie wiem jak ja wyorzystac...a po pierszym miesiącu podawania...zwieksza sie do 2lyzeczek, a po 3 do 3?i potem można wsio juz??-PRZY MM oczywiście

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2013-10-11 o 08:32
Stary 2013-10-11, 08:07   #2120
LadyWhisper
Zakorzenienie

Meneq, ale przecudowna Yae!!!!!!!!!!!! normalnie jestem jej mega fanką

treselleo, no to może się nocki poprawią!
a chlebek daję pokrojony w kosteczki i do paszczy wagonik za wagonikiem

Stary 2013-10-11, 08:10   #2121
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Nancy...nie wiem jak ja wyorzystac...a po pierszym miesiącu podawania...zwieksza sie do 2lyzeczek, a po 3 do 3?i potem można wsio juz??

przy kp przez 2 m-ce pół łyżeczki i potem już można wsio
Stary 2013-10-11, 08:16   #2122
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Meneq, ale przecudowna Yae!!!!!!!!!!!! normalnie jestem jej mega fanką

treselleo, no to może się nocki poprawią!
a chlebek daję pokrojony w kosteczki i do paszczy wagonik za wagonikiem
Dziekujemy
Stary 2013-10-11, 08:20   #2123
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Witam sie z rana..poki mam chwilke... Ktora z Was stresci mi od 51 strony:confused :..plissssss: D

Zdrowka dla chorowitkow!

Dziewczyny ktore podaja normalbe gitowane dla siebie zupy- zupki maluszkom -Gotujecie na miesku?.dodajecie kostke rosolowa? warzywko?A zabielacie jogurtem, smiatana?dodajecie przecier pomidorowy, normalny makaron??

A ja lecę malego nakarmić..potem zrobić sniadanko i sprzątanie...albo prasowanie....

Ani nie zabielac ani kostki rosolowej ! I nie na miesku tylko miesko osobno i makaron ja daje pelnoziarnisty ale deli chyba normalny, możesz ryz, kaszę jeczmienna. A gryczana dajecie? Mozna już?

Hejo z rana ! To co z jutrem?

Stary 2013-10-11, 08:35   #2124
Kija80
Zadomowienie

No pięknie, zastawiłam sobie przez nieuwagę telefon u mamy, dziś odzyskałam i co? Jestem teraz prawie 30 stron do tyłu
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 08:36   #2125
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
[/COLOR]A co do imienia Lilianna to chyba jakis boom na nie nadchodzi bo moja znajoma tez tak corcie nazwala
Też tak mi się wydaje, a to dość charakterystyczne imię.

oooo, nie wiedziałam o co chodzi, teraz dopiero widze. Ilkas, ogromne gratulacje!! buziaki
Stary 2013-10-11, 08:40   #2126
misiaeel
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Mąż w końcu skończył projekt także koniec siedzenia po godzinach i w weekendy
ide dzisiaj z koleżanką do kina

Cytat:
Napisane przez hje;43217477[COLOR=Silver
[/COLOR]A Wam nie pisałam też Chyba odkryłam przyczynę nocnych pobudek Połcjuszowych

Otóż iż... Ona po prostu budzi się, kiedy dotyka głową łóżeczka (czyt. ochraniacza) Przez sen się tak kitrasi, że podsuwa się stopniowo do góry, aż w końcu łóżeczko ją blokuje. No i jest w☠☠☠☠ A że zazwyczaj dzieje się to po ok. 4 godzinach od zaśnięcia, to nie pomaga nic innego jak mm, bo wtedy jest po prostu głodna.
Dzisiaj się przez to budziła 3 razy.
A np. jak Wam pisałam, że całą noc przespała, to jak sama się kładłam, profilaktycznie dałam ją jak najbardziej na środek łóżeczka, żeby miała daleko od szczebelków. I co? Obudziła się o 8, kiedy już w końcu do nich dotarła
Ja Hanię kładę po środku łóżeczka bo zawsze jak zaśnie to i tak za dwie godziny wyląduję główka przy szczebelkach. Czasem nawet specjalnie przez sen stoi na czworakach i uderzą głowa o szczebelki

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
znów poczytane a nie nadazam żeby odpisać.

Mlody prócz ćwiczeń pozycji czworaczej dzisiaj zaczął się przemieszczać tzn. pełznąć w przód. Poza tym nauczyl się mówić mama, tylko w kryzysowych sytuacjach poza tym mówi jeszcze baba, brum, nie, miau i takie tam.

Czy to możliwe że nasze dzieciaczki rozpoznają się na zdjęciach? Mam kilka na ścianie, takich portretów dość sporych, on sam je zauważył i chichrał się do tych na których był on i moja babcia
Hania się cieszy do swojego zdjęcia i zdjęcia kuzyna, ogólnie uwielbia małe dzieci, zawsze się do nich strasznie cieszy
i mama też w sytuacjach kryzysowych;p

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Dziecko mi poszło spać o dwie godziny później ale oczywiście nie wstal 2 godziny później tylko jak zawsze przed 7.
Właśnie zaczyna mnie głaskać po twarzy tzn że śpiący
śpi dalej?

Cytat:

Zdrowka dla chorowitkow!

ja jeszcze nie dawałam naszych zup

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
szaja skorzystalam z Twojego pomyslu na podanie zoltka. Dzis pierwszy raz Yae jadla. Udalo sie. Dzieki.Załącznik 5441183

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
HEJ

No dziś już niestety tak dobrze nie było ALE, że trzeba szukać pozytywów to: pobudek 4, zasypianie z cyckiem, wstanie 6:30, ALE każda pobudka - konkret, napiła się/zjadła, odwracała i spała dalej! Bez ciumkania i trzymania cycucha. A to znaczyło, że mogłam zmieniać pozycje, a to boczek prawy, a to prosto (bajka), a nawet troszkę przytulić do tż

Skończyła mi sie kaszka i teraz kombinuje ze sniadaniem dla Młodej... chyba wykorzystam pomysł LADY i będzie chlebek. Kchana jak Ty go dajesz? Taki podziubdziany, cały kawałek?...
super, że nocki coraz lepsze

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 08:47   #2127
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cala zdroweczka i buziaczki dla Julaska ... Za 9mies. !

Stary 2013-10-11, 08:54   #2128
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
moja to samo nagminnie wyciaga chusteczki, szczegolnie jak ja przebieram

i do torby wozkowej tez sie dobrala, ale miala radoche jak wyciagala wszystko po kole

ciesze sie, ze AMelka zdrowa
a co do sloiczkow, super taki zapas

pisalas, ze tabsy odlozylas to co teraz bierzesz? bo ja nic aktulanie bo po tabsach tez zero libido ale sie bajam

slicznosci

trzymam kciuki zeby bylo lepiej u Was

no nie wiem, nie podoba mi sie to,

a sprobowalas dac sam zielony grosze ugotowany i zblendowany albo rozciapkany widelecem, sam kalafor, brokul, nie takie mieszanki

i ja bym tez probowala podawac to co sama jem,

biednas Ty, o ktorej wstajesz rano?

ja do pracy wyjezdzalam 6:40 i po pracy tak samow autko i 15, 20 minut i w domu, kurcze tak zal tych godzin straconych na dojazd

dla Kubusia

Nie iwem, ale jak Natusi dam taka domowe zupke to wcina az Jej sie uszy trzesa

A teraz robimy tak ze jak jemy z mezem obiad to Jej tez daje Jej sloiczek siedzi z nami przy stole i razem szamamy tzn. Ona tak szama ze ja swojego raczej nie mam , bo oNa jak taka rybka bez wody tak buziaczka otwiera, dopiero maz zje Ja karmi i ja moge spokojnie zjesc

---------- Dopisano o 06:26 ---------- Poprzedni post napisano o 06:20 ----------

a i moje cudo wstalo dzis o 3:45 ale przed 6 znowu usnela i ja sie klade bo co Tu robic, ciemno strasznie, tylkow sypilani dobiega swatlo z latarni przy ulicy, nie lubie jak tak ciemno jest

a i maz dzis o 12 konczy

i jutro mamy w planach wycieczke do Hamburga, do siostry tz, bo weekend wolny ma tym razem

---------- Dopisano o 06:32 ---------- Poprzedni post napisano o 06:26 ----------

Mamy karmiace piersia
jak u Was wyglada jedzenie?
Tzn kiedy i jak podajecie posilki inne niz wlasne mlecczo??

Nie stosuje zadnych zabezpieczen, igram z ogniem póki co. ;P
Cytat:
Ja tez sie witam piekny dzien sie zapowiada

Sarah, ja daje tak

6-7 piers, czasem do uspania o 8 tez
Jak wstanie (zazwyczaj k. 10 ) sniadanko - kaszka lub chlebek z maselkiem, rzadziej platki
Dopchanie piersia
Piers piers (bo zazwyczaj na dlugi spacer idziemy)
Obiadek k. 15-16
Dopchanie piersia
Przed 17 jak malz wraca z pracy to dostanie owocka jakiegos zawsze
19 - 19.30 kaszka na dobranoc i lulu
Po 40 min wielki ryk o cycusia i tak juz do rana

Kochana a jak uwas? Cud sie powtorzyl?

Fewciu, jak Blanusia w nocy?

A u nas jest... niech pomysle hmmmmmm
5-6 cycus,
9-10 cycus lub kaszka
11-12 cyc lub obiadek
14-15 cyc lub obiadek
17 zazwyczaj deser
i reszta cyc
chyba duzo tefo cyca!?

Cytat:

Zdrowka dla chorowitkow!

Kochana;p oszalałaś z ta kostką!? to przecież syf jest, ja nie używam do naszych obiadów a co dopiero dla dziecia ;p

warzywka też nie polecam!! ogólnie soli nie polecam ;p naturalne ziola typu, lubczyk, oregano, bazylia, majeranek co tam jeszcze hmmmmm

u nas noc w miare, ale Amelka juz mi marudzi wiec lece;p

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 08:56   #2129
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Debrah, jeszcze jedno - czasem przedawkowanie wit D też skutkuje niejedzeniem, możesz zrobić oznaczenie poziomu leku, ok. 40zł powinno kosztować.

Ja jeśli chcę dać małej zupę taką jak dla nas, to po prostu - na lekkim mięsie i maleńko przyprawiam (sól, koperek, ziele, liść laurowy), NIE daję niczego sztucznego. Krupnik, pomidorowa, jarzynowa, rosołek. Debrah, Dorcia słoikowe też nie bardzo, nieraz po kilku łyżeczkach zacisk szczęki, a moje - zjada.

---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

A, Bijkora, teoretycznie ok. 10mca się daje jogurt czy takie tam, ale skoro nic ma łej nie jest to chyba nie jest zbrodnia
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 08:59   #2130
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Deli ja nie powiedzialam że daje tylko pytam co Wy dajecie..ja do zup czasem wrzucam kostke, warzywka nie pamiętam już kiedy używałam-a to bylo tylko pytanie? lepiej zapytać chyba, nie?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości