|
|
#1981 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X
Cytat:
a Adaś podłączony pod rozrusznik, część serduszka dostał od dawcy(czyli kolejna tragedia bo dawca musiał być dzieckiem ) ma podane jakies leki paraliżujące żeby się nie ruszał. straszne to
|
|
#1982 |
|
Zakorzenienie
|
a w jakief formie podajesz mlodej zupke? calkowita papkowa papka taka zmixowana na fest fest czy z grudkami?
|
|
|
|
#1983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Były jednostkowe przypadki kiedy coś zjadła: Zjadła ostatnio od t. pare łyżek owoca ze słoiczka, do tego trochę tartego jabłka jak byłam na uczelni. Zjadła mi kiedyś parę łyżeczek kaszki, zje skórkę od chleba (zawsze), chrupkę kuku (zawsze), otwiera buzię jak jej się pod paszczę podłoży palec z jedzeniem jakimś. Zje ciutkę ziemniaka, ale ubitego, z naszego obiadu ( z masłem jemy i troszkę soli - już trudno z ta solą;/ tonący brzytwy....) Mam dziwne wrażenie, że nie przepada za owocami, chociaż jest progres na jabłko - bo kiedyś never. Wyssała kiedyś pół winogrona, zjadła kawałek rozciapanego banana. Ale to są 2-3 kęsy wszystkiego..i koniec. I wszystko JEDNOSTKOWE sytuacje. Jak już myślę, że ooo, je , może jutro zje tego samego więcej, nadzieja we mnie wstępuje.. koniec - nie je wcale. I tak ciągle, ciągle tak. Wy piszecie o śniadaniu, deserku, obiedzie. U nas coś takiego nie istnieje. NIGDY. Zawsze zje tylko ten chleb i chrupkę. ---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- Pstryczku : i całkiem gładka, jak słoiczkowa i trochę grudek jak sama zrobiłam. Żadnej nie chce. |
|
|
|
|
#1984 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też to dziś czytałam. A wykryli bo dzidziuś na wadze nie przybierał. Ale już wybudzili. Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#1986 |
|
Zakorzenienie
|
O jezu - ja wiem jedno - gdyby coś się stało mojemu dziecku - nie dałabym sobie rady, nie ma szans ;( nie wyobrażam sobie strachu tej mamy.
|
|
|
|
#1987 |
|
Zakorzenienie
|
Debrah ja tak jak fewcia z nektarynką robiłam z arbuzem, wysysał sok ale na początek to i to dobre
a może jakbyś jej pozwoliła samej jeść tzn np banana czy coś rozdrobnione na miseczkę a Amelka paluszki do środka i coś może zje?
|
|
|
|
#1988 |
|
Zakorzenienie
|
a mieszalas jedzenie ze swoim mlekiem?
|
|
|
|
#1989 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde ale wiecie... To głównie moja wina. Jak M. robił tylko jakieś podejścia to ja go "odpychałam". Wiecznie tylko słyszał nie,nie,nie bo zmęczona jestem. Widzę że zrezygnował bo ileż można prosić? Ja też powinnam chcieć. Składa się na to kilka czynników-absorbujące dziecko (wystarczy że po dniu z nim przyłoże głowę do poduszki i zasypiam),tabletki przez które nie mam ŻADNEGO popędu (już ostatnio M. stwierdził że ja tylko podczas okresu się miziam-tak,bo tylko wtedy ich nie biorę i mój organizm tylko wtedy "naturalnie" pracuje w tych kwestiach) no i trzecia sprawa to brak przyjemności (orgazmu) z mojej strony. No nie chce się w takich sytuacjach
![]() Nie potrzebuje już czułości,bliskości ani już nawet troski o swoją osobę. Nie przytulamy się już jak kiedyś-jedyna czułość jaką jeszcze sobie okazujemy to buziak na odejście do pracy i powrót. Oddalamy się od siebie,warczymy na siebie o byle co. Wiadomo on zmęczony po całym dniu pracy,ja zmęczona po całym dniu z Oskarem-wystarczy odrobinka i ogień wybucha. Nie rozmawiamy ze sobą już na zwykle tematy tylko on co w pracy ja co w domu i rozmowa się ucina. Nie chce żeby tak było ale lawina już ruszyła i ja sama jej nie powstrzymam. Mam tak potargane nerwy (chyba przez piguły) że już nawet nie umiem być taka jak dawniej.
|
#1990 | |||
|
Zakorzenienie
|
Byliśmy u lekarza. Wszystko w porządku, gardełko czyste, płucka też, uszki w porządku... Infekcji widocznych gołym okiem brak... Lekarz obstawił 3dniówkę.
Powiedział, że jutro wieczorem/w sobotę rano powinna się pojawić wysypka. Cytat:
A co do pogrubionego, to tu też możemy sobie podać rękę... Cytat:
Cytat:
Dokładnie tak. Kochana, a myślałaś o zmianie tabletek? Ja brałam wiele już i często zmieniałam, bo właśnie jedne powodowały u mnie libido na poziomie -1000000000, drugie zatrzymywały wodę, od trzecich miałam migreny, a czwarte sprawiały, że miałam wieczną wściekliznę, zwłaszcza na męża... Może zmień pigułki? Jest dużo na rynku, metodą prób i błędów pewnie da się dopasować sobie idealne, może wtedy między Wami też będzie lepiej, bo Tobie się polepszy w tych kwestiach? Ja teraz też zmieniałam z Vibinu Mini na Microgynon (zawsze do niego wracam), ale to tymczasowe, 24.10. mam wizytę u mojego ginekologa (bo receptę brałam od innego, u mojego są zawsze kilometrowe kolejki...) i zamierzam z nim pogadać o jakimś innym rodzaju antykoncepcji... Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-10-10 o 16:52 |
|||
|
|
|
#1991 |
|
Zakorzenienie
|
na początku tak - nie pomogło i przestałam bo nie było różnicy.
|
|
|
|
#1992 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja rada jest taka: odstaw tabletki, miałam to samo. Brak libido -100% po pierwsze, wieczne zmęczenie... i stany depresyjne, . Aha i utyłam. Nie służą Ci one skoro tak szybko nie masz chęci na bunga. Mi po roku się odechciało bunga. Pierwsze pól roku super ekstra hiperaśnie, ale dalej to masakra. A i Amelka robi kosi kosi ) <3
|
|
|
#1993 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Migrena u dzieci często objawia się bólem brzuszka a niektórzy twierdzą że kolka niemowlęca to także dziecięca postać migreny. Najgorsze że u tak małych dzieci trudno wykonać badania obrazowe ale dobry specjalista powinien sobie z tym poradzić |
|
|
|
|
#1994 |
|
Zadomowienie
|
Porada z innego forum (dziecko 8,5m-ca): Proszę sie nie zamartwiać; takie fanaberie jedzeniowe w tym wieku często sie zdarzają. Natomiast trzeba podawać posiłki tak jak wcześniej, codziennie, w ustalonych porach ale bez nacisku/zmuszania. Proponować kawałki potraw ale również takie zupki/ desery jakie jadł wcześniej z ochotą. Jeśli problem będzie się przedłużał/nasilał to warto skonsultować z logopedą i/lub terapeutą SI.
Pozdrawiam. Agnieszka Leleń lekarz w Klinice Pediatrii i Żywienia IP Centrum Zdrowia Dziecka w Warszawie |
|
|
|
#1995 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo
Byłyśmy dzisiaj w końcu na bilansie. Pola waży 9,8 kg i ma ok. 78 cm Ciemiączko już jej całkiem zarosło, stoi już stabilnie i widać, że gotowa do chodzenia, więc czekać cierpliwie. Fewciu, ale jeśli by nawet Blanka nie raczkowała, to nie masz się czym martwić. A tak jak ona w filmiku robi, to moja kuzynka tak samo przed tym, jak zaczęła stawać i chodzić ![]() Aga, to fajnie Ale Ilkas już się bardzo długo nie odzywała, już nawet na liście jej nie ma, cóż...Szaja, uuuu, słabo, liczyłam na jakieś fajerwerki ![]() Black, ja też lubię Lilianę. Ale moja kuzynka ma tak na imię, więc tak głupio by było dawać... Iga też mi się podobało, to ciotka pół roku przede mną urodziła i tak dała córce, fuck ![]() Silver, moja szwagierka też ma termin na maj ![]() Ewik, faktycznie, mamy tu Lilę ![]() Hope, właśnie tak mi się też wydaje, że Ilkas o klub poszło... Misiael, ja też czytam o Adasiu na wakacyjnym wątku Szczególnie jak czytałam post Cynamonowej, jak Adasiowi kilka godzin przywracali rytm serca, to po prostu płakałam
Cuause I know I don't understand, just how your love your doing no one else can... Edytowane przez hje Czas edycji: 2013-10-10 o 18:51 |
|
|
|
#1996 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zapomnialabym!! Slicznie Blanka wygladala na zdjeciu na hustawce ![]() Cytat:
Nie przypominaj mi nawet ![]() Cytat:
![]() Mozemy podac sobie rece, tyle ze ja nie biore tabsow... |
|||
|
|
|
#1997 |
|
Zakorzenienie
|
Aha, no i u nas ciąg dalszy pięknej pogody. Rano jeszcze mgły i dość chłodno, ale potem słońce na maxa, lekki wiaterek i 19 stopni
|
|
|
|
#1998 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Paklanki to takie woreczki na brzydko pachnące pieluszki ![]() Cytat:
![]() Brawa za piękną wagę! |
||
|
|
|
#1999 |
|
Zakorzenienie
|
Fewciu, oj fajne, też bym chciała patrzeć na raczkującą Polę, no ale u nas chyba tez tego nie będzie...
![]() Pisałyście jeszcze o transporcie wózka po schodach. Ja mam tylko 6, więc go nie wnoszę/znoszę, tylko normalnie nim wjeżdżam/zjeżdżam po schodach ![]() ---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- Siora pojechała dzisiaj do England na tydzień (wstępnie), mama jutro do pracy, tata pewnie na odprawę pojedzie, tż dopiero w sobotę wraca - więc my jutro z młodą same w domu. Jeśli dziecię pozwoli, to mam zamiar wyglancować chatę na błysk, żeby w sobotę zostało tylko mycie podłóg. Zobaczymy
|
|
|
|
#2000 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- Cytat:
Cytat:
mój tż na szczęście lubi emu ![]() no widzisz w kupie raźniej ! ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2001 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Paleciak teraz nowobogackie mmay będą ciułać na wózek za 8koła ![]() bo to krzesło obrotowe to już widuję non stop Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ja tak chciałam dać Hani ale tż się nie zgadzał ![]() Cytat:
![]() ALe zawsze możesz obrócić to w atut jednak jako osoba która nie mówi tylko o suchych faktach jesteś bardziej wiarygodna skoro z tego wyszłaś
|
|
#2002 | |
|
Zakorzenienie
|
O! Nie wiedzialam!
Cytat:
|
|
|
|
|
#2003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do kiedy ciemiaczko powinno zarosnac? brawa za wage!
|
|
|
|
|
#2004 |
|
Zakorzenienie
|
Ale wiesz, to tak naprawdę, na cycuś glancuś
|
|
|
|
#2005 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem, czy byla mowa: http://okazjum.pl/gazetka/gazetka-promocyjna-biedronka-10-10-2013,1919/15 i dalej
Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2013-10-10 o 19:52 |
|
|
|
#2006 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
szybko Wam się zrosło Cytat:
mi chyba lekarka mówiła, że do 1,5 roku.
|
|
#2007 |
|
Wtajemniczenie
|
hejka
![]() Cały dzien próbowałam Was poczytać ale ciągle maruda mi przerywała. Masakra co się dzieje ostatnio, ciagle marudek. Nocka dziś też była tragiczna, w końcu dałam ibum trochę przeszło ale i tak spania nie było;/ Niech te zęby w końcu wyjdą, chociaż jeden jedyny ząbek ![]() Śmieszna sytuacja mnie dziś spotkała. Piec nam się zepsuł i przyszedł dziś hydraulik wymieniać. Sama w domu z Blanką byłam,no i wchodzi jakiś chlopina, brudny starszy gość , ja z Blanką na rękach bo marud. A on się nagle tu o dzieciach rozgadał. Pyta się czy dziecko zdrowe, mówię że zdrowe. A on no tak bo dzieci na cycu to nie chorują. Ja mówię że Ona akurat na butelce. A on a to co pani pracuje? Ja mówię że nie, a on wielce oburzony "nie pracuje i nie karmi..." Eee nie wiedziałam co mam rzec.Potem Blanka na podłogę chciała to ją posadziłam a ona oczywiście zaczęła się wspinać na krzesła.Ona robi to już bardzo sprawnie i stabilnie stoi przy tym nawet jedną ręką się puszcza. No ale i tak ją trzymam za plecki bo się boję. A on jak to zobaczył to "omatkoboska" niech pani jej nie stawia! Tak nie wolno!To niebezpiecznie!Krzywde Pani zrobi! Ja się na niego patrze i mówię , że ja jej przeciez nie stawiam ale ona sama już wstaje i jej nie powstrzymam, to on znowu "omatkoboska....." I potem a on chociaż raczkuje?( "on był" ubrana w różowe spodenki i czerwony sweterek z falbankami )ja mówię no raczkuje raczkuje, a on noo to dobrze bo raczkowanie bardzo rozwija półkule mózgowe i dziecko się lepiej rozwija ... Ja mówie panie ale ja takie rzeczy wiem. A on dalej swoje mądrości.Nie wiedziałam czy się śmiać czy płakać ![]() Potem opowiadał jak to jego żona po 40 rodziła pierwsze dziecko i jak to on był dzielny przy porodzie. O chuju złoty jutro tez przylizie bo nie skończył.---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- Deli brawa dla Amelki za wyniki ! i Buziaki za 9 miesięcy Debrah mam nadzieję , ze trafisz na dobrego lekarza co Ci nie bezie kazał odstawiać albo głodzić Małej. Oby w końcu zaczęła jeść ![]() Co do książki.Też tak jak dziewczyny uważam że mogłabyś wydać jak nie jako Ty to pod pseudonimem. Kojarzysz B.Rosiek? Ona też psycholog . Jak dla mnie psycholog z doświadczeniem o wiele cenniejszy niż taki co tylko ma wiedzę książkową, zdecydowanie. Mała, moim zdaniem to wina tabsów. U mnie było to samo. Spróbuj zmienić bo szkoda by było przez zwykłe medykamenty zepsuć dobrą relację. Fewciu na tym filmiku to Blanka ewidentnie się szykuje do raczkowania. |
|
|
|
#2008 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
o, ja to się martwię bo Boorys ma ciągle duże
|
|
#2009 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Nadrobiłam ! ![]() z Hanią już w porządku, myślę, że zaszkodził jej ten pomidor, mnie też dziś trochę przeczyściło..... bidula moja ale dziś już normalny apetyt miała i ogólnie wsio oki dziękuję Wam za troskę ![]() ![]() p.s trochę zazdroszczę Ilkas
|
|
#2010 |
|
Zakorzenienie
|
Nawijko pracuje 8h ale z dojazdem wychodzi prawie 12
![]() Lenova spójrz na to z innej strony-trafił się świadomy ojciec ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:51.

dla Amelki! Buziaczki od Blanki 

Nektarynki są słodkie i takie soczyste, może załapie.

a może jakbyś jej pozwoliła samej jeść tzn np banana czy coś rozdrobnione na miseczkę a Amelka paluszki do środka i coś może zje?

) <3

Biegnie do pilota, bo to najlepsza zabawka