|
|
#2101 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X
A nie można podać takiemu dziecku zupki ugotowanej na mięsku z ziołami a do tego łyżeczka jogurtu nat. > Nadia się tym zajada
|
|
#2102 |
|
Zakorzenienie
|
Bijkora, mnie się wydaje, że nie ma co się kurczowo trzymać tych schematów, bo by człowiek ocipiał. Pola np. je te zupy, które my normalnie: rosół, pomidorowa, warzywna; ziemniaki też. I nic jej nie jest przecież
![]() ---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- BLUGIRL, odezwij się! ---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- A Wam nie pisałam też Chyba odkryłam przyczynę nocnych pobudek Połcjuszowych ![]() Otóż iż... Ona po prostu budzi się, kiedy dotyka głową łóżeczka (czyt. ochraniacza) A że zazwyczaj dzieje się to po ok. 4 godzinach od zaśnięcia, to nie pomaga nic innego jak mm, bo wtedy jest po prostu głodna.Dzisiaj się przez to budziła 3 razy. A np. jak Wam pisałam, że całą noc przespała, to jak sama się kładłam, profilaktycznie dałam ją jak najbardziej na środek łóżeczka, żeby miała daleko od szczebelków. I co? Obudziła się o 8, kiedy już w końcu do nich dotarła Dzisiaj też spróbujemy tak. ---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ---------- Nic nie piszo To idę, sama do siebie nie będę gadać Misiowych snów wszystkim |
|
|
|
#2103 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane
Mialam was nadrobic ale pierona, padlam o 19 i obudzilam sie chwile temu wyspana. Mam nadzieje, ze zaraz zasne na nowo.Poczytalam was ale nie chce klepac mega dlugich postow z klawiaturki telefonu bo pobudze moja trojke dzieci (tak tak, kota spi mi w nogach, Pietraszko niemal na glowie a malz zajmuje 3\4lozka) Dziekuje za rady w sprawie spania babla. Debrah, przepieknie to napisalas, zgadzam sie w 100%, ale moze ja zle to ujelam, "nauczyc", w sensie uspac w lozeczku, nie w wozku, myslalam dokladnie w ten sposob w jaki napisalas, ze moze niepotrzebnie z gory zakladam, ze w lozeczku nie usnie i od razu pakujemy do wozka, chcialam sprobowac, czy moze akurat by nie zasnal w lozeczku, bledem bylo to, ze bylam przekonana, ze uspokoi go sama moja obecnosc, ze sie wyciszy dzieki temu, ze jestem, ze do niego szepcze itd, przez to,ze bylam przekonana o tym nie zwrocilam uwagi ze Pietraszko wpada w histerie ( ![]() Wiecej probowac na razie nie bedziemy. Dzisiaj babelek zasnal przy piersi. Nawet kaszki nie dostal na noc bo juz padniety byl. Co do tematu jedzeniowego - my dajemy roznie. Raz dostanie specjalnie ugotowane jedzonko przeze mnie, raz bezpodrednio od nas z talerza, teraz i sloiczek od czasu do czasu bedzie. Sniadanko zawsze kaszka/platki/kawalek kromeczki z lurpakiem, kolacja kaszka. Ostatnio zjadl rosolek od nas z talerza(ale przyprawiony naturalnymi przyprawami, t.ma fizia na tym pkt). Piers ciagle na zadanie i zapchanie po jedzonku plus woda. Soczkow/herbatek nie lubi.Debrah, na Twoim miejscu bym sie nie przejmowala co mala moze, a czego nie, dawalabym jej po prostu po kolei co jecie, u nas zadzialalo, to juz byla desperacja z naszej strony :P ale mlody zaskoczyl i calkiem mu idzie to jedzenie, a jesc nie chcial jak Twoja Amelcia. A sloiczek z ryba dostalam w biedrze:P ale smierdzi jak zarcie koty. Myslalam, ze mloda skoczy na krzeselko do karmienia tak jej pachnialo haha. A Pietraszko teraz jedzie ryba konkret ![]() Musze obczaic to slawetne zdj bokeh bo mnie zaintrygowalyscie haha ![]() Meneq ciesze sie ogromnie, ze spedzicie czas z tz!!!! Ilkas odezwij sie, gratulacje drugiej fasolki! Tak samo jak Bokeh (zazdraszczam:P) i licze na wpadencje ![]() Ide spac dobranoc sloncaWysłane z mojego HTC ChaCha A810e ---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ---------- A co do imienia Lilianna to chyba jakis boom na nie nadchodzi bo moja znajoma tez tak corcie nazwala ![]() Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e
|
#2104 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To może spróbuj na spacerze położyć Yae w wózku na brzuchu i zobaczysz czy uśnie. I cieszcie się sobą z TŻ! Fewciu Blanka na pewno sobie świetnie poradzi w żłobku, ale rozumiem, że to dla Ciebie trudne ściskam Treselleo piękna noc! Oby powtarzały Ci się takie przynajmniej trzy razy w tygodniu Jaka brawa dla Krzysia ![]() Black super, że wszystko ok Mika bo zapomniałam wcześniej. Oglądaliśmy Twojego męża, bardzo sympatycznie wygląda bardzo się stresował?Lenova no co za hydraulik, cholera specjalista się odezwał Nawijko brawo za samodzielne zasypianie ![]() ![]() My dziś cały dzień u Rodziców, bo TŻ w delegacji. Dopiero zjadłam kolację, Malizna śpi, zaraz się idę umyć i też zalegnę do łóżka. |
|
|
|
|
#2105 |
|
Przyczajenie
|
Rany nie wierze, wlasnie nadrobilam,a bylam juz 80 stron do tylu.
Pracy mnostwo ale juz niedlugo koniec sezonu, wiec mam nadzieje ze szybko pozalatwiamy co mamy pozalatwiac i na koniec listopada bedziemy mogli jechac do Pl. Ja juz czuje swieta w powietrzu chociaz dopiero dzis skonczylo sie winobranie w naszych winnicach moj maz mowi ze to dlatego ze cynamon wszedzie sypie![]() Zosia rosnie, za dnia to prawdziwy aniolek, noce sa gorsze, ale wychodza pierwsze zabki. Od razu dwa. W sumie to zasypia od razu i spi pieknie az do 9 ale pobudek na uu jest kilka, czasem mniej a czasem wiecej. Jestem troche zmartwiona bo wszystkie dzieci na watku takie mobilne, a Zosiek pelza rasowo ale nie siada sama (choc od dawna pieknie siedzi) no i nie raczkuje. Podnosi tyleczek ale szybko rezygnuje. Nie ma mowy o wstawaniu. Powtarzam sobie jak mantre ze kazde dziecko w swoim czasie no ale jakis tam niepokoj jest. Debrah my nie mamy problemow z jedzeniem,ale widze ze mala uwielbia konkretne smaki a taki ma parmezan. We wloskiej rozpisce diety dziecka to jest podstawowy produkt jako zamiennik miesa bo jest bardzo zdrowy, chodzi o niewielke ilosci, max 10-15g a wystarczy ugotowac warzywo/a na parze do tego starty parmezan i lyzeczka oliwy i Zosia cmoka na okraglo tak jej smakuje. Szczegolny szal jest koper wloski. Moze warto sprobowac. Z ciuszkami to wam wrecz zazdroszcze. Ja nie umiem i najzwyczajniej nie mam czasu szukac w internecie superokazji (bo jak mam chwile to nadrabiam was a nic nie dostajemy od nikogo, tak zupelnie nic. Musze wszystko kupic i ukladanie zimowej wyprawki wypruwa mnie i psychicznie i finansowo. Normalnie zagubiona jestem, jakbym dostala to bym nie musiala myslec tyle.No i jak wy robicie ze dzieci nie zdejmuja czapek???? Ja czapek opasek i innych ☠☠☠☠☠☠☠ mam ogromne ilosci ale walaja sie po moich torbach, samochodzie i szufladach bo nie ma szans, by wytrzymaly na glowie dluzej niz 3 sekundy. Ogolnie to jestem troche przemeczona. Podziwiam wszystkie mamy co jeszcze pracuja i maja drugie dziecko. Zosia jest absolutnie bezproblemowym dzieckiem a i tak jest tyle do zrobienia, ze chyba powinnam poszukac niani, bo sie wykoncze no ale nie potrafie sie zdecydowac. A marze o nastepnym ... Przerazona jestem ze tyle dzieciaczkow nagle sie pochorowalo, mam nadzieje ze wszystkim szybko minie i ze mi uda sie jakos to ominac, bo jesli chodzi o moje dziecko to staje sie nagle ogromna panikara. Cos mialam jeszcze napisac ale juz zasypiam. Juz wiem Zosia ma bardzo malo wloskow a na lato nie kupilam jej duzo rozowych ciuszkow i podchodzi jakas pani do mnie i mowi: och jaki piekny chlopczyk, jak ma na imie? Na co ja bez zbednych tlumaczen mowie ze Zosia a pani na to: jaki ty jestes piekny Zosia Teraz kupuje wiekszosc w rozach ![]() Buziaki dla wszystkich solenizantow |
|
|
|
#2106 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc!
bokeh to juz teraz zycze Ci milego bycia z tz pstryczku milego dlugiego weekendu! Jakies plany? Tz wzial dwa dyzury, ale tez na dwa dni jedziemy w podroz kulinarna do Nagoi. szklanko ranki i wieczory zaczynaja sie robic rzeskie - 20st; w ciagu dnia jest 25-30. Skonczylo sie lato, wilgotnosc znaczaco spadla, teraz cala nasza trojka boryka sie z problemami skornymi (przesuszenie+nawrot tradziku). Do tesciow mowi sie per mamo tato, ale to nie to samo mamo tato, co do wlasnych rodzicow - inny zapis. Poza tym do nieznajomych kobiet i mezczyzn w wieku 30+ mozna sie zwracac per mamo tato. Non stop tak do mnie mowia. Kiedy w ciazy bylam, to zwracano sie per zono. |
|
|
|
#2107 |
|
Rozeznanie
|
Jak tam nasze spotkanie w sobotę? czytałam że Silver nie może, co robimy? Widziałam że po weekendzie ma być po 7 stopni w dzień Mlody prócz ćwiczeń pozycji czworaczej dzisiaj zaczął się przemieszczać tzn. pełznąć w przód. Poza tym nauczyl się mówić mama, tylko w kryzysowych sytuacjach poza tym mówi jeszcze baba, brum, nie, miau i takie tam. Czy to możliwe że nasze dzieciaczki rozpoznają się na zdjęciach? Mam kilka na ścianie, takich portretów dość sporych, on sam je zauważył i chichrał się do tych na których był on i moja babcia ![]() A teraz śpi sobie na boczku, jak to słodko wygląda Meneq życzę Wam żebyście miło spędzili czas ale mam dziurę w pamięci, nie wiem co miałam pisać. Dobranoc |
|
|
|
#2108 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i do torby wozkowej tez sie dobrala, ale miala radoche jak wyciagala wszystko po kole Cytat:
a co do sloiczkow, super taki zapas pisalas, ze tabsy odlozylas to co teraz bierzesz? bo ja nic aktulanie bo po tabsach tez zero libido ale sie bajam Cytat:
slicznosci ![]() Cytat:
Cytat:
a sprobowalas dac sam zielony grosze ugotowany i zblendowany albo rozciapkany widelecem, sam kalafor, brokul, nie takie mieszanki i ja bym tez probowala podawac to co sama jem, Cytat:
ja do pracy wyjezdzalam 6:40 i po pracy tak samow autko i 15, 20 minut i w domu, kurcze tak zal tych godzin straconych na dojazd ![]() Cytat:
dla KubusiaCytat:
A teraz robimy tak ze jak jemy z mezem obiad to Jej tez daje Jej sloiczek siedzi z nami przy stole i razem szamamy tzn. Ona tak szama ze ja swojego raczej nie mam , bo oNa jak taka rybka bez wody tak buziaczka otwiera, dopiero maz zje Ja karmi i ja moge spokojnie zjesc ---------- Dopisano o 06:26 ---------- Poprzedni post napisano o 06:20 ---------- a i moje cudo wstalo dzis o 3:45 ale przed 6 znowu usnela i ja sie klade bo co Tu robic, ciemno strasznie, tylkow sypilani dobiega swatlo z latarni przy ulicy, nie lubie jak tak ciemno jest a i maz dzis o 12 konczy i jutro mamy w planach wycieczke do Hamburga, do siostry tz, bo weekend wolny ma tym razem ---------- Dopisano o 06:32 ---------- Poprzedni post napisano o 06:26 ---------- Mamy karmiace piersia jak u Was wyglada jedzenie? Tzn kiedy i jak podajecie posilki inne niz wlasne mlecczo?? |
||||||||
|
|
|
#2109 |
|
Zakorzenienie
|
sarah my dajemy
7-8 kaszka ok. 12-13 obiadek 16-18 deserek, zależy jakie sa drzemki, reszta oczywiście pierś ![]() ---------- Dopisano o 07:18 ---------- Poprzedni post napisano o 07:17 ---------- witam się |
|
|
|
#2110 |
|
Zakorzenienie
|
Sarah u nas jest tak
Rano zazwyczaj koło 7 cycek 10-11 kaszką 12-13 obiadek 15-16 cycek lub owoc lub soczek , zależy czy jesteśmy poza domem czy nie Potem już cycek. Nie wiem czy na noc nie będziemy dawać kaszki teraz, zastanawiamy się. No właśnie lepiej kaszkę czy mm ?? ![]() Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#2111 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez sie witam
Sarah, ja daje tak 6-7 piers, czasem do uspania o 8 tez Jak wstanie (zazwyczaj k. 10 ) sniadanko - kaszka lub chlebek z maselkiem, rzadziej platki Dopchanie piersia Piers piers (bo zazwyczaj na dlugi spacer idziemy) Obiadek k. 15-16 Dopchanie piersia ![]() Przed 17 jak malz wraca z pracy to dostanie owocka jakiegos zawsze 19 - 19.30 kaszka na dobranoc i lulu Po 40 min wielki ryk o cycusia i tak juz do rana![]() Nocka w miare oki u nas, ale do Treselleo brakuje duzo :P Kochana a jak uwas? Cud sie powtorzyl? ![]() Fewciu, jak Blanusia w nocy? ![]() Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e
|
#2112 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Dziecko mi poszło spać o dwie godziny później ale oczywiście nie wstal 2 godziny później tylko jak zawsze przed 7. Właśnie zaczyna mnie głaskać po twarzy tzn że śpiący |
|
|
|
#2113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak wogóle witam się z rana
|
|
#2114 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie z rana..poki mam chwilke... Ktora z Was stresci mi od 51 strony
:confused :..plissssss![]() ![]() ![]() ![]() ![]() : DZdrowka dla chorowitkow! ![]() Dziewczyny ktore podaja normalbe gitowane dla siebie zupy- zupki maluszkom -Gotujecie na miesku?.dodajecie kostke rosolowa? warzywko?A zabielacie jogurtem, smiatana?dodajecie przecier pomidorowy, normalny makaron?? A ja lecę malego nakarmić..potem zrobić sniadanko i sprzątanie...albo prasowanie.... ![]() Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2013-10-11 o 08:03 |
|
|
|
#2115 |
|
Zakorzenienie
|
ahaaa, sarah ja wszystko podaję łyżeczką
![]() neti ja "naszych" zup jeszcze nie dawałam
|
|
|
|
#2116 |
|
Zakorzenienie
|
szaja skorzystalam z Twojego pomyslu na podanie zoltka. Dzis pierwszy raz Yae jadla. Udalo sie. Dzieki.ImageUploadedByWizaz Forum1381470901.735777.jpg
|
|
|
|
#2117 |
|
Zakorzenienie
|
słuchajcie, jakiś miesiąc temu zaczęłam dawać Kubie gluten jako te pół łyżeczki, mam duże opakowanie kaszki manny, ale na opakowaniu jest napisane,że po otwarciu trzymać max 4 tyg i nie wiem, co zrobić, czy dawać mu dalej z tego opakowania, czy kupić nowe
? Tam jest tego sporo i nie powiem, żal mi wyrzucić, może macie jakieś przepisy, żeby zużyć tą kaszkę mannę...
|
|
|
|
#2118 | |
|
Zadomowienie
|
HEJ
Cytat:
ALE, że trzeba szukać pozytywów to: pobudek 4, zasypianie z cyckiem, wstanie 6:30, ALE każda pobudka - konkret, napiła się/zjadła, odwracała i spała dalej! Bez ciumkania i trzymania cycucha. A to znaczyło, że mogłam zmieniać pozycje, a to boczek prawy, a to prosto (bajka ), a nawet troszkę przytulić do tż Skończyła mi sie kaszka i teraz kombinuje ze sniadaniem dla Młodej... chyba wykorzystam pomysł LADY i będzie chlebek. Kchana jak Ty go dajesz? Taki podziubdziany, cały kawałek?... |
|
|
|
|
#2119 |
|
Zakorzenienie
|
Nancy...nie wiem jak ja wyorzystac...a po pierszym miesiącu podawania...zwieksza sie do 2lyzeczek, a po 3 do 3?i potem można wsio juz??-PRZY MM oczywiście
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2013-10-11 o 08:32 |
|
|
|
#2120 |
|
Zakorzenienie
|
Meneq, ale przecudowna Yae!!!!!!!!!!!!
treselleo, no to może się nocki poprawią! ![]() a chlebek daję pokrojony w kosteczki i do paszczy wagonik za wagonikiem
|
#2121 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2122 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hejo z rana ! To co z jutrem? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2124 |
|
Zadomowienie
|
No pięknie, zastawiłam sobie przez nieuwagę telefon u mamy, dziś odzyskałam i co? Jestem teraz prawie 30 stron do tyłu
|
|
|
|
#2125 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oooo, nie wiedziałam o co chodzi, teraz dopiero widze. Ilkas, ogromne gratulacje!! buziaki
|
|
#2126 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Mąż w końcu skończył projekt także koniec siedzenia po godzinach i w weekendy ide dzisiaj z koleżanką do kina ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() i mama też w sytuacjach kryzysowych;p Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2127 |
|
Zakorzenienie
|
Cala zdroweczka i buziaczki dla Julaska ... Za 9mies. !
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2128 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie stosuje zadnych zabezpieczen, igram z ogniem póki co. ;P Cytat:
A u nas jest... niech pomysle hmmmmmm 5-6 cycus, 9-10 cycus lub kaszka 11-12 cyc lub obiadek 14-15 cyc lub obiadek 17 zazwyczaj deser i reszta cyc chyba duzo tefo cyca!? Cytat:
warzywka też nie polecam!! ogólnie soli nie polecam ;p naturalne ziola typu, lubczyk, oregano, bazylia, majeranek co tam jeszcze hmmmmm u nas noc w miare, ale Amelka juz mi marudzi wiec lece;p
|
|
|
#2129 |
|
Konto usunięte
|
Debrah, jeszcze jedno - czasem przedawkowanie wit D też skutkuje niejedzeniem, możesz zrobić oznaczenie poziomu leku, ok. 40zł powinno kosztować.
Ja jeśli chcę dać małej zupę taką jak dla nas, to po prostu - na lekkim mięsie i maleńko przyprawiam (sól, koperek, ziele, liść laurowy), NIE daję niczego sztucznego. Krupnik, pomidorowa, jarzynowa, rosołek. Debrah, Dorcia słoikowe też nie bardzo, nieraz po kilku łyżeczkach zacisk szczęki, a moje - zjada. ---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- A, Bijkora, teoretycznie ok. 10mca się daje jogurt czy takie tam, ale skoro nic ma łej nie jest to chyba nie jest zbrodnia
|
|
|
|
#2130 |
|
Zakorzenienie
|
Deli ja nie powiedzialam że daje tylko pytam co Wy dajecie..ja do zup czasem wrzucam kostke, warzywka nie pamiętam już kiedy używałam-a to bylo tylko pytanie? lepiej zapytać chyba, nie?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:48.

6 5 4 3 2 1

Chyba odkryłam przyczynę nocnych pobudek Połcjuszowych
Ona po prostu budzi się, kiedy dotyka głową łóżeczka (czyt. ochraniacza)
wyspana. Mam nadzieje, ze zaraz zasne na nowo.
plus woda. Soczkow/herbatek nie lubi.
dobranoc slonca

), to polecają odstawić..;/ w końcu dziecko się zorientuje, że nic nie zdziała wymuszaniem płaczem...
a przed nami weekend
) w ramach eksperymentu, to aż się trząsł do łyżki i trzymał, żebym mu nie zabrała, ale wiadomo dałam dwie łyżeczki i koniec . To co Twoim zdaniem powinnam teraz zrobić ? Normalne zupy mu dawać?