Trądzik a odżywianie - czy widzicie jakieś zależności? - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zamknięte > Fora sponsorowane > Eucerin - podejmij wyzwanie!

Notka

Eucerin - podejmij wyzwanie! Jeśli borykasz się z trądzikiem, bądź masz sukcesy w walce z tą przypadłością, dołącz do nas i koniecznie podziel się z nami swoimi doświadczeniami. Co dwa - trzy dni będzie pojawiać się na forum nowy temat związany z niedoskonałościami skóry.

Narzędzia
Stary 2013-10-11, 09:17   #241
kabel80
Raczkowanie

Dot.: Trądzik a odżywianie - czy widzicie jakieś zależności?

Ja bardzo lubie pstrąga i smażonego i pieczonego, nie jest tłusty ani ciężkostrawny, nic mi po nim nie wysypuje na buzi. Do tego robie jakąś surówkę i unikam ziemniaków. Fakt, ze czym mniej jem tłustych rzeczy tym cera jest mniej zapchana krostami.

Wybrałam pielęgnację ciała z marką Braun
kabel80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 10:03   #242
mskrzypulec
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Antymionka Pokaż wiadomość
Po prostu nie chce im się. Proste
Dokładnie czasami lenistwo jest silniejsze od nas :P

Cytat:
Napisane przez CiastoPanda Pokaż wiadomość
uwierzcie mi na słowo- jak wracam do domu kolo 20, mąż zapewne chwile przede mną to ja mam ochote tylko się umyc i zjesc cokolwiek zanim zastne na stojąco idąc do pokoju.
wtedy zazwyczaj jem 8 kromek z pasta jajeczną, jogurt , pije skrzyp polny, i odpadam ...
w ciagu dnia kiedy jestem w domu to co innego jesli chodzi o gotowanie, ale tez nie przesadzam bo wole przeznaczyc czas na naukę a mam jej na prawdę ogrom...

Nikt nie mówi, że jak masz cały dzień poza domem to po powrocie masz gotować. Ja miałam na myśli kobiety, które mają czas a nie gotują bo im się zwyczajnie nie chce Wiadomo, że jak ktoś wraca z pracy wieczorem i miałby coś ugotować to zanim danie by się zrobiło mógłby zasnąć a obiad by się spalił.

Cytat:
Napisane przez Ola Moderatorka Pokaż wiadomość
A czy wiecie, jaki wpływ na cerę ma jedzenie pieczywa? Dajcie znać.

Na mnie pieczywo nie ma żadnego wpływu. Mogę jeść każde i nic się nie dzieje.

Cytat:
Napisane przez Erwina1234 Pokaż wiadomość
A czemu łosoś jest taki szkodliwy? Ja go bardzo lubię....
Ja również uwielbiam łososia ale bałtyckiego a nie norweskiego.

Cytat:
Napisane przez CiastoPanda Pokaż wiadomość
cytujac"Norwescy lekarze podejrzewają, że szkodliwe substancje zawarte w mięsie łososia hodowlanego wpływają niekorzystnie na rozwój mózgu. Z badań naukowców wynika także, że wysokie stężenie tych toksyn w organizmie ciężarnej kobiety może przyczynić się do niskiej masy urodzeniowej dziecka i zakłócić jego prawidłowy rozwój. W związku z tym odradza się jedzenie hodowlanych łososi kobietom w ciąży, dzieciom i młodzieży, by zminimalizować wchłanianie trucizn środowiskowych. "

Obecnie na polskim rynku najzdrowszą rybą z rodziny łososiowatych jest dziki łosoś z Alaski, łowiony w wodach Pacyfiku. Zawiera on najwyższej jakości białka, witaminy, minerały i właściwe stężenie kwasów tłuszczowych omega-3. Dobrym wyborem jest także łosoś bałtycki, którego mięso ma kolor żółty, jednak w jedzeniu go należy zachować umiar ze względu na zawartość rtęci. Najzdrowszy jest łosoś w filetach, ponieważ zawiera najmniej tłuszczu. Z kolei niebezpieczny dla zdrowia może być spożywany w dużych ilościach łosoś wędzony, ze względu na zawartość rakotwórczej nitrozoaminy, wytrącającej się w mięsie podczas obróbki. Należy unikać także produktów wytwarzanych na bazie łososia, np. past łososiowych, ponieważ zwykle zawierają one niewiele mięsa. Lepiej też kupować całą rybę, pokroić ją w domu i ewentualnie zamrozić - łosoś sprzedawany w małych kawałkach może być nieświeży.

http://www.poradnikzdrowie.pl/zywien...wia_41630.html

Ja od dziecka jadłam tylko łososia bałtyckiego i praktycznie tylko w postaci wędzonej bo taki najbardziej mi smakuje a poza tym miałam szczęście bo rybkę wędził mój wujek Co do koloru to nie do końca jest on żółty ale może ja nie rozróżniam kolorów :P

Cytat:
Napisane przez heureusement Pokaż wiadomość
U mnie jest taki problem, że mnie surowe mięcho trochę obrzydza, dlatego mam problem, żeby sama coś z nim zrobić. Dopiero rok temu się przemogłam i dotknęłam filet z kurczaka, potem powoli zaczęłam wycinać te żyłki, co mnie dobija, bo muszę wyciąć wszystko, gdyż nie cierpię takich żylaków w mięsku, a sam jego smak uwielbiam.
Ogółem nie cierpię gotować i się bawić w kuchni, wydaje mi się, że nic mi nie wyjdzie i zupełnie nie mam pomysłów co fajnego i dobrego mogłabym zrobić ;(
Mnie również kiedyś mięso obrzydzało i jak miałam cokolwiek zrobić to zakładałam rękawiczki jednorazowe aby ie dotykać mięsa, jednak po pewnym czasie przyzwyczaiłam się do tego, że mięso jest śliskie. Żyłek nie wycinam z taką namiętnością, tylko te większe Wiem jednak, że jest wiele ludzi którzy właśnie z wielkim mozołem usuwają wszystkie żyłki z mięsa. Do niedawna również nie lubiłam gotować bo wydawało mi się to troszkę monotonne i nudziło mnie robienie cały czas tego samego. Obecnie od niedawna szukam kulinarnych inspiracji na necie i codziennie gotuję coś innego. Zaczęłam robić sobie tygodniowy jadłospis i zakupy robi mi mąż

Cytat:
jak dla mnie to duża sztuka, jestem beztalenciem kullinarnym

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

To nie zupełnie tak, jak wiem, ze nie umiem to nie mam ochoty się w to bawić. Poza tym bardzo nie lubię marnować jedzenia, a jak mi coś nie wyjdzie to może nie będzie się dało tego przełknąć.
Wystarczy odrobina chęci wiem bo sama tak miałam i twierdziłam, że nie będę gotowała bo nie umiem i koniec :P Teraz jednak wiem, że potrafię ugotować dobry obiad a największą radość sprawia mi fakt iż całej rodzinie smakuje Najpiękniejsze słowa jakie mobilizują mnie do dalszej pracy w kuchni to słowa moich dzieci. Córka mówi: "Mmmmmm ale pyszne" a syn "Mamo to jest dobre, mogę dokładkę?"

Cytat:
Napisane przez Claire91 Pokaż wiadomość
Mam takie samo zdanie. Niestety nie każdy ma czas na zdrowe odżywianie, chociaż nie twierdzę ,że się nie da.Jak się ma na głowie tylko samą siebie to wszystko inaczej wygląda. Ponadto chyba trochę drożej wychodzi taka dieta .
Ja sama osobiście jestem tez przeciwnikiem zup w proszku, kostek rosołowych, dań ze słoika. Sos do spaghetti np. robię w lecie ze swoich pomidorów i mam na całą zimę. Ale wiem,że nie każdy ma czas latać po targach, szukać pomidorów, a potem stać nad garami cały dzien
Ja podobnie jak ty nie lubię zup w proszku i wszystkie robię sama i sama doprawiam, czasami zdarzy się użyć kostki rosołowej ale to bardzo rzadko. Sos do spagetti robię zazwyczaj sama ze świeżych pomidorków ale nie wpadłam na to aby zamknąć go do słoika. Jednak racja nie każdy ma czas i ochot na stanie w kuchni i robienie zapasów na zimę
mskrzypulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 10:35   #243
Ola Moderatorka
Ekspert

Cytat:
Napisane przez mskrzypulec Pokaż wiadomość
Dokładnie czasami lenistwo jest silniejsze od nas :P

Nikt nie mówi, że jak masz cały dzień poza domem to po powrocie masz gotować. Ja miałam na myśli kobiety, które mają czas a nie gotują bo im się zwyczajnie nie chce Wiadomo, że jak ktoś wraca z pracy wieczorem i miałby coś ugotować to zanim danie by się zrobiło mógłby zasnąć a obiad by się spalił.

Na mnie pieczywo nie ma żadnego wpływu. Mogę jeść każde i nic się nie dzieje.

Ja również uwielbiam łososia ale bałtyckiego a nie norweskiego.

Ja od dziecka jadłam tylko łososia bałtyckiego i praktycznie tylko w postaci wędzonej bo taki najbardziej mi smakuje a poza tym miałam szczęście bo rybkę wędził mój wujek Co do koloru to nie do końca jest on żółty ale może ja nie rozróżniam kolorów :P

Mnie również kiedyś mięso obrzydzało i jak miałam cokolwiek zrobić to zakładałam rękawiczki jednorazowe aby ie dotykać mięsa, jednak po pewnym czasie przyzwyczaiłam się do tego, że mięso jest śliskie. Żyłek nie wycinam z taką namiętnością, tylko te większe Wiem jednak, że jest wiele ludzi którzy właśnie z wielkim mozołem usuwają wszystkie żyłki z mięsa. Do niedawna również nie lubiłam gotować bo wydawało mi się to troszkę monotonne i nudziło mnie robienie cały czas tego samego. Obecnie od niedawna szukam kulinarnych inspiracji na necie i codziennie gotuję coś innego. Zaczęłam robić sobie tygodniowy jadłospis i zakupy robi mi mąż

Wystarczy odrobina chęci wiem bo sama tak miałam i twierdziłam, że nie będę gotowała bo nie umiem i koniec :P Teraz jednak wiem, że potrafię ugotować dobry obiad a największą radość sprawia mi fakt iż całej rodzinie smakuje Najpiękniejsze słowa jakie mobilizują mnie do dalszej pracy w kuchni to słowa moich dzieci. Córka mówi: "Mmmmmm ale pyszne" a syn "Mamo to jest dobre, mogę dokładkę?"

Ja podobnie jak ty nie lubię zup w proszku i wszystkie robię sama i sama doprawiam, czasami zdarzy się użyć kostki rosołowej ale to bardzo rzadko. Sos do spagetti robię zazwyczaj sama ze świeżych pomidorków ale nie wpadłam na to aby zamknąć go do słoika. Jednak racja nie każdy ma czas i ochot na stanie w kuchni i robienie zapasów na zimę

Ciekawe, co w takim razie znajduje się w Twoim menu? Możesz nam zdradzić?
Ola Moderatorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 10:42   #244
heureusement
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ewuniaa16 Pokaż wiadomość
Swoją drogą prażone siemię lniane jest przepyszne i możesz posypywać nim kanapki, dodawać do sałatek.
siemię lniane kupujesz już prażone czy takie zwykłe i sama sobie prażysz (o ile nie trzeba na to jakiś specjalnych metod)?

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

Cytat:

kurczaka już się nauczyłam dotykać, ale jestem z tych co żyłek w mięsie raczej nei przełkną, więc muszę wszytsko wykroić, ato jest bardzo pracochłonne, a co gorsza zawsze się wkurzam, bo w ten sposób połowę mięsa musze wyrzucić
Poza tym trochę brak mi czasu, jak wychodzę o 6 i wracam ok. 20 to już nie mam siły się bawić w takie rzeczy. Chciałaybym właśnie umieć w takich sytuacjach zrobić coś szybkiego, pożywnego i zdrowego.
heureusement jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 10:51   #245
Antymionka
Moderator forum

A co sądzicie o tych waflach ryżowych? Dobre czy nie dobre, wpływają na coś?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Antymionka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 10:55   #246
mskrzypulec
BAN stały

Cytat:
Ciekawe, co w takim razie znajduje się w Twoim menu? Możesz nam zdradzić?
Staram się jeść wszystko kurczaka, mięso mielone, schab oraz wiele warzyw. Robię również placki ziemniaczane a do tego farsz z mięsem mielonym i warzywami (groszek, papryka i kukurydza). Lubię gotować nowości Zrobiłam również ostatnio kopytka ze szpinakiem a do tego sos pomidorowy z marchewką był również kalafior zapiekany z żółtym serem itp

Dzisiaj na obiad robię kapustę włoską z piekarnika pod lekkim beszamelem
Stary 2013-10-11, 11:01   #247
201704240919
Konto usunięte

Cytat:
siemię lniane kupujesz już prażone czy takie zwykłe i sama sobie prażysz (o ile nie trzeba na to jakiś specjalnych metod)?
Kupuję zwykłe. Siemię rzucasz na rozgrzaną patelnię i podrzucasz z 2-4 minuty, tylko pamiętaj o przykrywce, bo 'pstryka' i wyskakuje
201704240919 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 11:02   #248
heureusement
Rozeznanie

Cytat:
Napewno nie są bardzo nie zdrowe ;P
Ja to uważam raczej za zdrową przekąskę, ale trzeba by sie pewnie wczytać co one tam w sobie konkretnei mają
Stary 2013-10-11, 11:03   #249
Elestra
Raczkowanie

GG do Elestra

Cytat:

Wafle ryżowe są bezwartościowe, może jedynie trochę błonnika mają, Ale lepiej zjeść takiego wafla-zapychacza niż paczkę ciastek czy batona.
[eucerin] [/eucerin]
Elestra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 11:04   #250
heureusement
Rozeznanie

Cytat:
Kupuję zwykłe. Siemię rzucasz na rozgrzaną patelnię i podrzucasz z 2-4 minuty, tylko pamiętaj o przykrywce, bo 'pstryka' i wyskakuje
kurcze, nie posiadam tutaj przykrywki do patelni

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Cytat:
Napisane przez Elestra Pokaż wiadomość
Wafle ryżowe są bezwartościowe, może jedynie trochę błonnika mają, Ale lepiej zjeść takiego wafla-zapychacza niż paczkę ciastek czy batona.
Zapychacz to dobre słowo ;P ja się staram je kupować i nimi zapychać, żeby nie mieć ochoty na słodycze, bo z dwojga złego wafle ryzowe są zrowsze
Stary 2013-10-11, 11:07   #251
Elestra
Raczkowanie

GG do Elestra

Cytat:

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Zapychacz to dobre słowo ;P ja się staram je kupować i nimi zapychać, żeby nie mieć ochoty na słodycze, bo z dwojga złego wafle ryzowe są zrowsze
Tak. Moja mama- ogromny łasuch- kiedy ma wielka ochotę na coś słodkiego to np. smaruje je miodem lub dżemem.
[eucerin] [/eucerin]
Elestra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 11:07   #252
201704240919
Konto usunięte

Cytat:
To weź od garnka, albo nawet blachą, no problem. Prażysz tylko 2-4minuty
201704240919 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 11:12   #253
mskrzypulec
BAN stały

Cytat:
Napewno nie są bardzo nie zdrowe ;P
Ja to uważam raczej za zdrową przekąskę, ale trzeba by sie pewnie wczytać co one tam w sobie konkretnei mają
Ja je bardzo lubię a najbardziej te z firmy Sonko
Stary 2013-10-11, 11:22   #254
heureusement
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Elestra Pokaż wiadomość
Tak. Moja mama- ogromny łasuch- kiedy ma wielka ochotę na coś słodkiego to np. smaruje je miodem lub dżemem.
W sumie nie smarowałam ich nigdy niczym, takie jak są mi wystarczą ;P
a nie przypomniało mi się, że czasem zamaczam je sobie w jogurcie, żeby takie suche nie były

Cytat:
To weź od garnka, albo nawet blachą, no problem. Prażysz tylko 2-4minuty
od garnka chyba będzie za mała, ale to w sumie nieduzy problem

Cytat:
Ja je bardzo lubię a najbardziej te z firmy Sonko
Też lubię te z sonko, ale dosyć drogie są, dlatego jak znajdę tańszę to jes biorę ;P
Stary 2013-10-11, 11:50   #255
mskrzypulec
BAN stały

Cytat:
Też lubię te z sonko, ale dosyć drogie są, dlatego jak znajdę tańszę to jes biorę ;P

Drogie to Sonko ale dobre
Stary 2013-10-11, 13:48   #256
ania2701
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Erwina1234 Pokaż wiadomość
Myślę, że to zależy od danej osoby co musi unikać. Ja wiem, że muszę unikać białego pieczywa i co najważniejsze czekolady - po czekoladzie zawsze mi coś wyskakuje niestety. Ale z początkiem tygodnia podjęłam wyzwanie i walczę z nałogiem jedzenia czekolady wczoraj był mały kryzys, ale dałam sobie radę
Ja mam IDENTYCZNIE :/ czekolada u mnie powoduje wielki wysyp wyprysków, tak samo jak ostre potrawy :/
ania2701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 14:13   #257
Ola Moderatorka
Ekspert

Cytat:
Napisane przez ania2701 Pokaż wiadomość
Ja mam IDENTYCZNIE :/ czekolada u mnie powoduje wielki wysyp wyprysków, tak samo jak ostre potrawy :/
Wniosek jest jeden, skrajności szkodzą naszej skórze, a także organizmowi. Warto więc wybrać złoty środek. Może warto dietę skonsultować z lekarzem?
Ola Moderatorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 14:21   #258
mskrzypulec
BAN stały

Cytat:
Wniosek jest jeden, skrajności szkodzą naszej skórze, a także organizmowi. Warto więc wybrać złoty środek. Może warto dietę skonsultować z lekarzem?
Najlepiej z dobrym dietetykiem.
Stary 2013-10-11, 14:32   #259
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:

Wafle ryżowe są, a przynajmniej powinny być bezglutenowe, więc to dobra alternatywa dla pszennego pieczywa

Cytat:
I oczywiście obserwować swój organizm Patrząc na swój układ trawienny, jesteśmy w stanie sami stwierdzić, co nam szkodzi, a co nie, możemy też domyślić się, co warto zmienić w diecie.
Gdy pojawiają się np. zaparcia, rada jest jedna, trzeba zwiększyć ilość warzyw w diecie

http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/
jyyli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 14:43   #260
heureusement
Rozeznanie

Cytat:
Szkoda, że dermatolodzy sami nie pytają o to jak się odżywiamy i nie dają rad co powinniśmy zmienić.
Stary 2013-10-11, 14:49   #261
Sabiiina
Rozeznanie

Cytat:

lubię to!
najczęściej kupuję te bez żadnych dodatków, mają krótki skład i są właśnie takie zapychające jak już jestem bardzo głodna to kładę na to jakiś dżem, albo kawałek sera, albo smaruje czymś na szybko i voila! zdrowsze to niż batonik, czekoladka czy inne chwilowe przyjemności
Stary 2013-10-11, 16:03   #262
ulmich
Rozeznanie

Jeśli chodzi o pieczywo pszenne to nie zauważyłam związku z trądzikiem .Ale z jelitami to już na pewno ! I co ciekawe wiele moich znajomych ma takie same odczucia ,biegunki ,zaparcia itd .
Polecam jedzenie kasz pod każdą postacią ,pieczywa ryżowego jak i samego ryżu .Przyznam się że do tej pory malo uzywałam kasz ale to się zmienia .Kupuję kasze ,kus kus ,sama warzywka szatkuję i robię tzw chińszczyznę . Chciałabym wiedzieć na czym smażycie dziewczyny ?
Oleje ? margaryny? czym smarujecie pieczywo?
Ja stawiam na masło i smalec ....nie jestem pewna co siedzi tak naprawde w pudełku reklamowanych margaryn .
ulmich jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 16:08   #263
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
Napisane przez ulmich Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o pieczywo pszenne to nie zauważyłam związku z trądzikiem .Ale z jelitami to już na pewno ! I co ciekawe wiele moich znajomych ma takie same odczucia ,biegunki ,zaparcia itd .
Polecam jedzenie kasz pod każdą postacią ,pieczywa ryżowego jak i samego ryżu .Przyznam się że do tej pory malo uzywałam kasz ale to się zmienia .Kupuję kasze ,kus kus ,sama warzywka szatkuję i robię tzw chińszczyznę . Chciałabym wiedzieć na czym smażycie dziewczyny ?
Ja stawiam na masło i smalec ....nie jestem pewna co siedzi tak naprawde w pudełku reklamowanych margaryn .
Ja smażę na zwykłym oleju rzepakowym. Jest przystosowany do tego celu i mam pewność, że nic złego się z nim nie stanie w trakcie smażenia. Oczywiście używam go tylko tyle, ile trzeba, żeby usmażyć daną rzecz, nie nadużywam oleju i pilnuję, żeby go nie przypalić.
Masło niestety bardzo szybko się przypala Smalec to dobry wybór, jeśli oczywiście ktoś go lubi. Najlepszy oczywiście będzie wiejski gęsi. Wbrew pozorom jest bardzo zdrowym tłuszczem

http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/
jyyli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 16:13   #264
AngelinaR
Raczkowanie

Cytat:
A próbowałaś smażyc na oliwie?
Odnośnie smarowania pieczywa to zdarza mi się smarować masłem ( tym które ma najmniej chemii). Z reguły pieczywa nie smaruję niczym ( dla niektórych jest to dziwne jak mogę jeść suche pieczywo niczym nie posmarowane robiąc sobie kanapkę. Dla mnie to nic dziwnego- tak mi smakuje i pewnie jest zdrowiej)

http://s3.suwaczek.com/20150815310114.png

Edytowane przez AngelinaR
Czas edycji: 2013-10-11 o 16:16
AngelinaR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 16:20   #265
AngelinaR
Raczkowanie

Cytat:
Optymalnym rozwiązaniem byłoby ułożenie diety tak aby nie powodowała ona wysypu trądziku i wpływała pozytywnie na nasz organizm.
Wszyscy przeciez wiemy ze zdrowe jedzenie odgrywa wazna role gdy jestesmy nieszczesnymi posiadaczkami skóry trądzikowej.

Jak to mówią : JESTEŚ TYM CO JESZ

Stary 2013-10-11, 16:20   #266
ulmich
Rozeznanie

Tak ,smażę na oliwie maslem i smalcem smaruję pieczywo
Uwielbiam wszystko co swojskie .Smalec sama smażę ,dodaje czosnku ,cebuli Pycha
Olej na którym uwielbiam smażyć to kujawski
Olej z oliwek tylko do smałatek stosuję
Stary 2013-10-11, 16:21   #267
heureusement
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez jyyli Pokaż wiadomość
Ja smażę na zwykłym oleju rzepakowym. Jest przystosowany do tego celu i mam pewność, że nic złego się z nim nie stanie w trakcie smażenia. Oczywiście używam go tylko tyle, ile trzeba, żeby usmażyć daną rzecz, nie nadużywam oleju i pilnuję, żeby go nie przypalić.
Masło niestety bardzo szybko się przypala Smalec to dobry wybór, jeśli oczywiście ktoś go lubi. Najlepszy oczywiście będzie wiejski gęsi. Wbrew pozorom jest bardzo zdrowym tłuszczem
ja też smażę na oleju rzepakowym, najlepiej się do tego nadaje, ale jak nie muszę (np.jajecznicę) to smaże na maśle
Stary 2013-10-11, 16:22   #268
AngelinaR
Raczkowanie

Dobrze że nie zjadasz margaryny.
Niewiadomo co za świństwo się w niej czai.

Stary 2013-10-11, 16:22   #269
ulmich
Rozeznanie

Mam jeszcze pytanko odnośnie nie jedzenia a picia tzn
czy zauważyłyscie zbierzność tradziku z tym co pijecie ?
Woda ,napoje gazowane ?
Ja lubie bąbelki ...
Kawa to wiadomo że niby szkodzi ale co z resztą ?
Stary 2013-10-11, 16:25   #270
heureusement
Rozeznanie

Cytat:
Mam jeszcze pytanko odnośnie nie jedzenia a picia tzn
czy zauważyłyscie zbierzność tradziku z tym co pijecie ?
Woda ,napoje gazowane ?
Ja lubie bąbelki ...
Kawa to wiadomo że niby szkodzi ale co z resztą ?
z pewnością najlepiej pić wodę, soki (ale nie sztucznie dosładzane) albo ziołowe herbatki. wszelkie napoje gazowane zawierają masę cukru i są niedobre nie tylko dla cery,ale i dla reszty organizmu.

Nowe wątki na forum Eucerin - podejmij wyzwanie!

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości