|
|||||||
| Notka |
|
| Eucerin - podejmij wyzwanie! Jeśli borykasz się z trądzikiem, bądź masz sukcesy w walce z tą przypadłością, dołącz do nas i koniecznie podziel się z nami swoimi doświadczeniami. Co dwa - trzy dni będzie pojawiać się na forum nowy temat związany z niedoskonałościami skóry. |
|
|
Narzędzia |
|
|
#241 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Trądzik a odżywianie - czy widzicie jakieś zależności?
Ja bardzo lubie pstrąga i smażonego i pieczonego, nie jest tłusty ani ciężkostrawny, nic mi po nim nie wysypuje na buzi. Do tego robie jakąś surówkę i unikam ziemniaków. Fakt, ze czym mniej jem tłustych rzeczy tym cera jest mniej zapchana krostami.
|
|
|
|
#242 | ||||||
|
BAN stały
|
Dokładnie
czasami lenistwo jest silniejsze od nas :PCytat:
Nikt nie mówi, że jak masz cały dzień poza domem to po powrocie masz gotować. Ja miałam na myśli kobiety, które mają czas a nie gotują bo im się zwyczajnie nie chce Wiadomo, że jak ktoś wraca z pracy wieczorem i miałby coś ugotować to zanim danie by się zrobiło mógłby zasnąć a obiad by się spalił.Cytat:
Na mnie pieczywo nie ma żadnego wpływu. Mogę jeść każde i nic się nie dzieje. Ja również uwielbiam łososia ale bałtyckiego a nie norweskiego. Cytat:
Ja od dziecka jadłam tylko łososia bałtyckiego i praktycznie tylko w postaci wędzonej bo taki najbardziej mi smakuje a poza tym miałam szczęście bo rybkę wędził mój wujek Co do koloru to nie do końca jest on żółty ale może ja nie rozróżniam kolorów :PCytat:
Wiem jednak, że jest wiele ludzi którzy właśnie z wielkim mozołem usuwają wszystkie żyłki z mięsa. Do niedawna również nie lubiłam gotować bo wydawało mi się to troszkę monotonne i nudziło mnie robienie cały czas tego samego. Obecnie od niedawna szukam kulinarnych inspiracji na necie i codziennie gotuję coś innego. Zaczęłam robić sobie tygodniowy jadłospis i zakupy robi mi mąż ![]() Cytat:
wiem bo sama tak miałam i twierdziłam, że nie będę gotowała bo nie umiem i koniec :P Teraz jednak wiem, że potrafię ugotować dobry obiad a największą radość sprawia mi fakt iż całej rodzinie smakuje Najpiękniejsze słowa jakie mobilizują mnie do dalszej pracy w kuchni to słowa moich dzieci. Córka mówi: "Mmmmmm ale pyszne" a syn "Mamo to jest dobre, mogę dokładkę?"Cytat:
|
||||||
|
|
|
#243 | |
|
Ekspert
|
Cytat:
Ciekawe, co w takim razie znajduje się w Twoim menu? Możesz nam zdradzić? |
|
|
|
|
#244 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Cytat:
![]() Poza tym trochę brak mi czasu, jak wychodzę o 6 i wracam ok. 20 to już nie mam siły się bawić w takie rzeczy. Chciałaybym właśnie umieć w takich sytuacjach zrobić coś szybkiego, pożywnego i zdrowego. |
||
|
|
|
#245 |
|
Moderator forum
|
A co sądzicie o tych waflach ryżowych? Dobre czy nie dobre, wpływają na coś?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#246 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
był również kalafior zapiekany z żółtym serem itpDzisiaj na obiad robię kapustę włoską z piekarnika pod lekkim beszamelem
|
|
|
|
|
#247 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#248 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#249 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
[eucerin] [/eucerin] |
|
|
|
|
#250 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#251 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
[eucerin] [/eucerin] |
|
|
|
|
#252 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#253 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#254 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a nie przypomniało mi się, że czasem zamaczam je sobie w jogurcie, żeby takie suche nie były ![]() Cytat:
![]() Też lubię te z sonko, ale dosyć drogie są, dlatego jak znajdę tańszę to jes biorę ;P |
||
|
|
|
#255 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#256 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#257 |
|
Ekspert
|
|
|
|
|
#258 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#259 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Gdy pojawiają się np. zaparcia, rada jest jedna, trzeba zwiększyć ilość warzyw w diecie |
||
|
|
|
#260 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#261 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() najczęściej kupuję te bez żadnych dodatków, mają krótki skład i są właśnie takie zapychające jak już jestem bardzo głodna to kładę na to jakiś dżem, albo kawałek sera, albo smaruje czymś na szybko i voila! zdrowsze to niż batonik, czekoladka czy inne chwilowe przyjemności
|
|
#262 |
|
Rozeznanie
|
Jeśli chodzi o pieczywo pszenne to nie zauważyłam związku z trądzikiem .Ale z jelitami to już na pewno ! I co ciekawe wiele moich znajomych ma takie same odczucia ,biegunki ,zaparcia itd .
Polecam jedzenie kasz pod każdą postacią ,pieczywa ryżowego jak i samego ryżu .Przyznam się że do tej pory malo uzywałam kasz ale to się zmienia .Kupuję kasze ,kus kus ,sama warzywka szatkuję i robię tzw chińszczyznę . Chciałabym wiedzieć na czym smażycie dziewczyny ? Oleje ? margaryny? czym smarujecie pieczywo? Ja stawiam na masło i smalec ....nie jestem pewna co siedzi tak naprawde w pudełku reklamowanych margaryn .
|
|
|
|
#263 |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masło niestety bardzo szybko się przypala Smalec to dobry wybór, jeśli oczywiście ktoś go lubi. Najlepszy oczywiście będzie wiejski gęsi. Wbrew pozorom jest bardzo zdrowym tłuszczem |
|
|
|
#264 |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Odnośnie smarowania pieczywa to zdarza mi się smarować masłem ( tym które ma najmniej chemii). Z reguły pieczywa nie smaruję niczym ( dla niektórych jest to dziwne jak mogę jeść suche pieczywo niczym nie posmarowane robiąc sobie kanapkę. Dla mnie to nic dziwnego- tak mi smakuje i pewnie jest zdrowiej) Edytowane przez AngelinaR Czas edycji: 2013-10-11 o 16:16 |
|
|
|
#265 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wszyscy przeciez wiemy ze zdrowe jedzenie odgrywa wazna role gdy jestesmy nieszczesnymi posiadaczkami skóry trądzikowej. Jak to mówią : JESTEŚ TYM CO JESZ
|
|
|
|
|
#266 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#267 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#268 |
|
Raczkowanie
|
Dobrze że nie zjadasz margaryny.
Niewiadomo co za świństwo się w niej czai. |
|
|
|
#269 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#270 |
|
Rozeznanie
|
z pewnością najlepiej pić wodę, soki (ale nie sztucznie dosładzane) albo ziołowe herbatki. wszelkie napoje gazowane zawierają masę cukru i są niedobre nie tylko dla cery,ale i dla reszty organizmu.
|
|
Nowe wątki na forum Eucerin - podejmij wyzwanie!
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:05.

czasami lenistwo jest silniejsze od nas :P
Wiadomo, że jak ktoś wraca z pracy wieczorem i miałby coś ugotować to zanim danie by się zrobiło mógłby zasnąć a obiad by się spalił.
Co do koloru to nie do końca jest on żółty ale może ja nie rozróżniam kolorów :P