Wrześnióweczki już rozpakowane,pora na październikową zmianę,mamy IX-X 2013, cz. XXII - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Aby było sprawiedliwie, sonda jest
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 0 0%
Wrześnióweczki już rozpakowane,pora na październikową zmianę 0 0%
Ręcznik na sucie, z igłą w tyłku, tak wyglądam w ciąży schyłku 15 39,47%
Poczekalni nadchodzi kres, wszystkie mamy cieszą się 2 5,26%
Większość dzieci jest już z nami, na ostatnie wciąż czekamy 12 31,58%
Rymowanie się skończyło, bo nam brzuchatek dużo na wątku ubyło 0 0%
Czary mary, czary mary, wychodź z brzucha szkrabie mały 9 23,68%
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-11, 08:54   #3271
matallewar
Zakorzenienie

Dot.: Wrześnióweczki już rozpakowane,pora na październikową zmianę,mamy IX-X 2013, cz

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
krwawienie normalne, a raczej resztki

już sama nie wiem, ale nie mam problemów z dwójeczką, jedynie mam gazy więc być może to jelita
Ja tak samo
I to na 99% z powodu gazów bolał mnie ten brzuch. Wzięłam no-spa i espumisan i pomogło.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 08:55   #3272
karolson
Zakorzenienie

Dot.: Wrześnióweczki już rozpakowane,pora na październikową zmianę,mamy IX-X 2013, cz

Moj Robaczek spal z babcia do 2 na rekach a babcia w ubraniu na lozku...dlaczego go nieodlozyla do lozka? Niewiem. O 12 bylam u niej bo sie przebudzilam powiedziala ze przyniesie go jak sie obudzi bo szkoda gdyby sie obudzil. Ok. TZ sie obrazil przez to. Ale sam go nieumial uspokoic.
Dzis po cycu o 7 jeczal az do teraz dostal mm i spi.. cos mu to moje mleko niesluzy.

Jaika- podobno nie Nospe a Apap. Mam nadzieje ze juz przeszlo.
Stary 2013-10-11, 08:57   #3273
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Ja tak samo
I to na 99% z powodu gazów bolał mnie ten brzuch. Wzięłam no-spa i espumisan i pomogło.
mam nadzieję, że to jednorazowe "przeżycie"

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

karolson, tak przeszło, ale niestety poza nospą dozwoloną przy kp nic przeciwbólowego nie miałam w domu
Stary 2013-10-11, 09:01   #3274
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Moj Robaczek spal z babcia do 2 na rekach a babcia w ubraniu na lozku...dlaczego go nieodlozyla do lozka? Niewiem. O 12 bylam u niej bo sie przebudzilam powiedziala ze przyniesie go jak sie obudzi bo szkoda gdyby sie obudzil. Ok. TZ sie obrazil przez to. Ale sam go nieumial uspokoic.
Dzis po cycu o 7 jeczal az do teraz dostal mm i spi.. cos mu to moje mleko niesluzy.

Jaika- podobno nie Nospe a Apap. Mam nadzieje ze juz przeszlo.
Ale o co się obraził?
Że się u niej uspokoił czy że nie odłożyła?

Cytat:
mam nadzieję, że to jednorazowe "przeżycie"

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

karolson, tak przeszło, ale niestety poza nospą dozwoloną przy kp nic przeciwbólowego nie miałam w domu
Mi się tylko raz zdarzyło, oby i u Ciebie się nie powtórzyło.

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

W ogóle to ja idę na odwyk. Nawet po porodzie jestem top spamerką wątkową

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-10-11, 09:06   #3275
kahunia
Zadomowienie

Ręcznik na sucie, z igłą w tyłku, tak wyglądam w ciąży schyłku

Jedno jest pewne nikt nam nie zarzuci ze tytul odgapiony

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 09:13   #3276
karolson
Zakorzenienie

Obrazil sie o wszystko. Ze jak przychodzi z pracy to ja czytam w telefonie forum bujajac Fifka a nie z nim rozmawiam, ze jak go karmie cycem to z telefonem w reku. Tv nieogladam to chociaz internet poczytam
Ze powiedzialam wczoraj ze mam dosc Fifka placzu. ;(
Stary 2013-10-11, 09:16   #3277
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Obrazil sie o wszystko. Ze jak przychodzi z pracy to ja czytam w telefonie forum bujajac Fifka a nie z nim rozmawiam, ze jak go karmie cycem to z telefonem w reku. Tv nieogladam to chociaz internet poczytam
A to mój ma takie same pretensje, tylko jeszcze się obraża, że Elenka płacze, a ja nie rzucam wszystkiego i do niej nie biegnę, a on "nie może słuchać jej płaczu". A jak 2 minuty popłacze, to przecież jej się nic nie stanie, a czasem trzeba coś zrobić

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-10-11, 09:26   #3278
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
A obczajcie opis aukcji:
http://allegro.pl/laktator-elektyczn...576900737.html

CZEGO TU NIBY MOŻNA NIE DOCZYTAĆ??
haha ze zdjecia nie umiesz czytac? no wez

Cytat:
Witam po ciężkiej nocy, a raczej ranku. Jakoś przed 4 obudziłam się, żeby nakarmić Emilkę. Jedna pierś, beknięcie, przewinięcie-kupa, druga pierś, beknięcie i Emilka zaczęła się spinać. Mnie też zaczął pobolewać brzuch, więc usiadłam w fotelu z nią na rękach. Niestety ból się nasilił u mnie do tego stopnia, że nie mogłam wstać. Emilka nadal płakała, więc małż przyszedł i ją zabrał, a ja poszłam do kuchni na wpół zgięta zażyć no-spę. Po 10 min wróciłam, ale na kolanach do sypialni. Mój już chciał po karetkę dzwonić w końcu przeszło
Tu moje pytanie, czy macica w tydzień po porodzie może aż tak boleć?

mialam tak samo jak dlugo karmilam to mi sue tak.bardzo macica obkurczala plus obkurczajaca sie.macica napiera na jelita
wiec bolala jak.cholera
pare razy tak mialam

boje sie ze u mnie koniec kp
dzis przez godzine odciagnelam z jednego cyca 80
przez godzibe z przerwami

teraz daje mlodemu drugiegi cyca i widze ze mu nic nie leci bo sie zlosci i kapturek tez pusty
moze to od mojej ubogiej diety?
nie wiem co zrobic zeby pobudzicta laktacje
Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 09:55   #3279
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Pomóżcie, małego coś wysypało na buzi, takie czerwone krosty, nie wiem co to jest.Nie jadłam nic nowego (poza tym mojego mleka już prawie nie ma) nie zmieniałam żadnych kosmetyków.Może wczoraj na wyjściu z domu coś go dopadło, ale oprócz tego nie ma gorączki,wygląda normalnie.Nie wiem czy poczekać żeby przeszło, czy jechać dzisiaj na IP.

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Cytat:
A to mój ma takie same pretensje, tylko jeszcze się obraża, że Elenka płacze, a ja nie rzucam wszystkiego i do niej nie biegnę, a on "nie może słuchać jej płaczu". A jak 2 minuty popłacze, to przecież jej się nic nie stanie, a czasem trzeba coś zrobić
To niech sam ją ponosi w tym czasie.

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

No i spał dzisija 6 godz w nocy ciągiem, nie wiem czy to ma związek z tą wysypką czy po prostu taki zbieg okoliczności,.Zdarzało sie wcześniej, że przespał 5
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 09:56   #3280
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

O kurde. Dla meza
I ciesze sie ze ktg w porzadku.

Ja wyszykowana, obiad przygotowany, tylko wstawic do piekarnika, Milosz je. Niedlugo wychodzimy bo ma byc cieplo znow
Pewnie znow bede wedrowac a na lawce nie dane mi bedzie posiedziec Synek dba o moja kondycje
dziękuje

wow, jak zorganizowana mamusia teraz możesz iśc na spacer i odpoczywać

Cytat:

W ogóle to ja idę na odwyk. Nawet po porodzie jestem top spamerką wątkową
nie możesz musisz tu być żeby nas wszystkie skupiać na wątku

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 09:56   #3281
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
mialam tak samo jak dlugo karmilam to mi sue tak.bardzo macica obkurczala plus obkurczajaca sie.macica napiera na jelita
wiec bolala jak.cholera
pare razy tak mialam

teraz daje mlodemu drugiegi cyca i widze ze mu nic nie leci bo sie zlosci i kapturek tez pusty
Uboga dieta, stres, zmęczenie, kryzys laktacyjny.
Nie wiem, u mnie też coś mniej mleka.

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Pomóżcie, małego coś wysypało na buzi, takie czerwone krosty, nie wiem co to jest.Nie jadłam nic nowego (poza tym mojego mleka już prawie nie ma) nie zmieniałam żadnych kosmetyków.Może wczoraj na wyjściu z domu coś go dopadło, ale oprócz tego nie ma gorączki,wygląda normalnie.Nie wiem czy poczekać żeby przeszło, czy jechać dzisiaj na IP.

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

No i spał dzisija 6 godz w nocy ciągiem, nie wiem czy to ma związek z tą wysypką czy po prostu taki zbieg okoliczności,.Zdarzało sie wcześniej, że przespał 5
Trądzik niemowlęcy?
Potówki?
Jak wyglądają te krostki?
Może nagle go coś uczuliło?

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-10-11, 10:04   #3282
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
Czeszko
zdrowka zycze wszystkim chorowitkom

jest u nas moja mama wiec nie mam czasu ostatnio sie udzielac ale mama jutro wyjezdza wiec postaram sie byc czesciej szkoda ze jedzie bo synek sie przy niej uspokaja...wczoraj ryczal mi od 21 do 3...bylo wszystko 100 razy zmiana pieluszki, karmienie, cyc dla uspienia, masaz brzuszka, kolysanki, wozek i dupa...maly nie spal...mama obudzila sie o 3, wziela na rece i maly odpadl...masakra...

Ale zeby nie bylo tak pieknie ladnie to dzis rano mnie wkurzyla niezle...wylala moje mleko...wie dobrze ze mam malo pokarmu i ile mnie kosztuje sciaganie go (w sensie ze pol dnia i nocy wisze na laktatorze zeby maly chociaz ze 100-150 ml mojego mleka wypil) to ta otwarla lodowke i se wylala bo stwierdzila zw cos tam sie oddzielilo i ze jej sie to nie podobalo i jeszcze przychodzi mi sie tym chwalic wrrrrr

Bo to mleko z lodówce rzeczywiście jakos się oddziela, ale przechodzi po podgrzaniu.Szkoda,że wywaliła taki cenny produkt, ale cóż, chciała dobrze.

Samba pytanie z innej beczki.Pid jaki konsulat podlegasz?W Koln?

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

Cytat:
Niestety ból się nasilił u mnie do tego stopnia, że nie mogłam wstać. Emilka nadal płakała, więc małż przyszedł i ją zabrał, a ja poszłam do kuchni na wpół zgięta zażyć no-spę. Po 10 min wróciłam, ale na kolanach do sypialni. Mój już chciał po karetkę dzwonić w końcu przeszło
Tu moje pytanie, czy macica w tydzień po porodzie może aż tak boleć?
Tak może.Ja miałam tak tydzień po porodzie, z tym, że samo nie przeszło.Akurat byłam z małym w szpitalu to poszłam tam do gin, okazało się, że macica za powoli sie obkurcza.Dali mi jakiś zastrzyk i 3 dawki leku doustnego na później i było lepiej, na drugi dzień całkiem przeszło.
No-spa mi wtedy nie pomogła

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

Cytat:
Uboga dieta, stres, zmęczenie, kryzys laktacyjny.
Nie wiem, u mnie też coś mniej mleka.

Trądzik niemowlęcy?
Potówki?
Jak wyglądają te krostki?
Może nagle go coś uczuliło?
Trochę jak taki trądzik u nastolatka, ale tylko na buzi są.
Nie wiem co go mogło uczulić
Stary 2013-10-11, 10:09   #3283
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz, jak jedynym problemem jest mało pokarmu, to można mieszanie długo karmić
U mnie niestety coś z tym mlekiem jest nie tak. Edi miał takie problemy z brzuszkiem, teraz Elenka. Coś ze mną jest nie tak
Ale już się nie dołuję, szukam pozytywów! Będę mogła przejść na dietę i schudnąć
hehe ja od poniedzialku zaczynam z dieta i cwiczeniami

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
Hej. Ogólnie mam trochę do nadrobienia a nie mam za bardzo jak, czy ktoś mi powie co się działo jak mnie nie było? Jakieś kłótnie o kp?

Ja do nierozpakowanych kilka refleksji pocieszajaco straszacych:
1. Jeżeli nie jesteś pewna czy to 'te' skurcze, to prawdopodobnie to nie one albo jest jeszcze bardzo dużo czasu.
2. Jeżeli nie jesteś pewna czy odeszły ci wody, to znaczy że nie odeszły.
3. Jeżeli na którymś etapie stwierdzisz ze bardziej nie może boleć, jesteś w błędzie
4. Boisz się że nie poznasz początku porodu-na serio nie da się
5. Jeśli wydaje ci się ze odszedl ci czop to tylko ci się wydaje.
5. Na serio o bólu zapomina się natychmiast jak uslyszy się dziecko.

A na temat kp powiem narazie tylko że urodziłam dobę temu i suty mi chcą odpaść

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
http://muzyka.onet.pl/newsy/michal-w...ch-troje/e207g

nie lubię go, ale wygląda super !!
no zupelnie inny facet, nie poznalam.

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
Ja tak co dzień od 6 do 20 sama
Ciężko mi przy jednym dziecku także podziwiam, że dajesz rade przy dwójce
laski... wszystko do przezycia, ja jak urodzilam Blanke to bylam sama od 6 do 22-23 bo tz dopadl pracohilizm teraz jestem calkiem sama z dwojka dzieci od niedzieli do czwartku, a czasem i po 2 tyg. wiec w sumie jak by nie patrzec od poczatku Blanke jak i teraz je obie wychowuje sama dzizas, jestem jak samotna matka
a tz juz dawno dostal miano od mych przyjaciolek "dochodzacy ruchajacy"

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość

A i przyszla karuzelka o taka http://allegro.pl/karuzela-dla-ksiez...582869605.html wiem, wiem... rozowa :P
mam ja i jestem bardzoooooo zadowolona, mloda szybko zaczela na nia uwage zwracac, melodyjki sa bardzo fajne i w ogole jest super

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
Lada, jak ta przepuklina sie objawiala? u nas coraz bardziej wupukly pepek. dostalismy skierowanie do chirurga ale mamy sie jszcze wstrzymac bo moze nie chce plastrowac bo za malutka.
uciazliwe to jest dla dziecka? ile trwa kuracja?
mi polozna tez gadala ze Amelka ma prawdopodobnie przepukline ale powiedziala ze narazie za mala jest na plastrowanie. zreszta czytalam ze od tego sie powinno odchodzic bo totalnie nic nie daje, taki sam efekt przynosi lezenie na brzuszku, a sprawia tylko dziecku dyskomfort przy odklejaniu, moze pojawic sie uczulenie od kleju a kuracja tak z tego co kojarze trwa kolo 5 tyg.

Cytat:

Nie, bo tylko Enfamil jej nie ma. Nawet pepti na recepte ma.
jeszcze jest bezlaktozowy NAN.

Cytat:

jak dla mnie tradzik niemowlecy.

w ogole po ciazy nie mam sie w co ubrac ja totalnie nie wiem co ja zrobilam z ciuchami w ktorych chodzilam przed ciaza, chyba wszystko wywalilam, bo zostala mi jedna para jeansow, dwie pary jeginsow czy tam treginsow i same bluzki z krotkim rekawem a najlepsze jest to ze wczoraj moje wlasnie te jedyne jeansy przetarly mi sie w kroku i takim sposobem nie mam spodni a chcialam uniknac tego typu zakupow przed dalszym chudnieciem... masakra, serio nie wiem gdzie sa moje ciuchy, chyba w ciazy za bardzo rozpedzilam sie w porzadkach w szafie i wszystko powywalalam
Mel B 14/14 ✓

Edytowane przez bajka1807
Czas edycji: 2013-10-11 o 10:14
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 10:11   #3284
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Niech mnie ktoś dobije co?
Po tej nocy pełnej wrażeń + mały wtulający się we mnie z przechodzącą gorączką i dodatkowo po odkryciu , że wczoraj doładowane konto na 3 dychy już dziś jest prawie puste i zablokowane ( nie mam pojęcia jak to zeszło?), którego nie mogę doładować bo mbank ze mną nie współpracuje... Syf, D nie obrał ziemniaków- więc pierdzielę nie robię obiadu bo mi się zwyczajnie nie chce już stać i skrobać. Mały stoi przy mnie i wymyśla jakieś głupoty z nudów a ja nie mam sił się bawić... jakiś kryzys chyba mam dziś. Spać mi się chce a do drzemki małego jeszcze z 2h

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 10:13   #3285
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Bo to mleko z lodówce rzeczywiście jakos się oddziela, ale przechodzi po podgrzaniu.Szkoda,że wywaliła taki cenny produkt, ale cóż, chciała dobrze.

Samba pytanie z innej beczki.Pid jaki konsulat podlegasz?W Koln?

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

Tak może.Ja miałam tak tydzień po porodzie, z tym, że samo nie przeszło.Akurat byłam z małym w szpitalu to poszłam tam do gin, okazało się, że macica za powoli sie obkurcza.Dali mi jakiś zastrzyk i 3 dawki leku doustnego na później i było lepiej, na drugi dzień całkiem przeszło.
No-spa mi wtedy nie pomogła

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

Trochę jak taki trądzik u nastolatka, ale tylko na buzi są.
Nie wiem co go mogło uczulić
Obczaj w google czy to tak wygląda:
https://www.google.pl/search?q=tr%C4...&bih=775&dpr=1

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Po tej nocy pełnej wrażeń + mały wtulający się we mnie z przechodzącą gorączką i dodatkowo po odkryciu , że wczoraj doładowane konto na 3 dychy już dziś jest prawie puste i zablokowane ( nie mam pojęcia jak to zeszło?), którego nie mogę doładować bo mbank ze mną nie współpracuje... Syf, D nie obrał ziemniaków- więc pierdzielę nie robię obiadu bo mi się zwyczajnie nie chce już stać i skrobać. Mały stoi przy mnie i wymyśla jakieś głupoty z nudów a ja nie mam sił się bawić... jakiś kryzys chyba mam dziś. Spać mi się chce a do drzemki małego jeszcze z 2h

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-10-11, 10:32   #3286
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Obczaj w google czy to tak wygląda:
https://www.google.pl/search?q=tr%C4...&bih=775&dpr=1

Tak, tylko w mniejszym zakresie

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

nena_milka gratuluje

doipiero teraz zauważyłam
Stary 2013-10-11, 10:33   #3287
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
Larysko dzieki napewbo sprobuje altacetu. Blance szybko nie przejdzie bo znow pawik byl a teraz co jakis czas sie budzi i gooni ja na kibel. Najgorzej se cxuje ze mnie tez to jutro czeka

Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app
no i jak tam dzisiaj Blanka? lepiej się czuje?

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
Dziękuję dziewczyny za kciuki

na szczęście wszytko w porządku, uff...
Mały na ktg ruszył się mniej więcej tyle samo razy co przez cały dzień, łobuz jeden
także nie mieli wątpliwości i puścili z powrotem do domu.

Ja nie żałuję że pojechałam, nie wybaczyłabym sobie gdybym coś przeoczyła.
to dobrze

Cytat:
niestety nie było mi to dane
Musze się pożalić.
Jak wróciliśmy udało nam się położyć po 1 spać i za chwilę obudził mnie mąż - dostał mega drgawek (trwały ok. 2h) i bardzo wysokiej temperatury (pisałam w środę był u lekarza dostał jakiś antybiotyk). Zaraz znów idzie do lekarza, ja już nie wiem co mu jest to naprawdę miesiąc trwa... Boję się on niego, o to że małego i mnie może czymś zarazić

Przepraszam za te żale... ale aż strach rodzić cały czas
kurcze a tak nie chciał iść do lekarza, oby to nic poważnego było!

Cytat:
http://muzyka.onet.pl/newsy/michal-w...ch-troje/e207g

nie lubię go, ale wygląda super !!
nie poznałabym !

Cytat:
Cytat:
bez kitu faceci są z innej planety. jak ma pretensje że babcia zajmuje się małym to dlaczego on go nie zabierze w nocy, nie utuli ? co to dziecko ma jednego rodzica? matkę? my też mamy czasem dość.. zresztą ja chyba nie jestem tu dobrym doradcą z moimi problemami z tż chociaż tyle że nie obraża się jak moja mama czasem zajmię się Olą jak przyjadę do nich

Cytat:
też stawiam na trądzik
Ola też ma, położna mówiła że może być do 6 miesiąca, poleciła Emolium krem, a tutaj bojatoja polecała Oillan
Stary 2013-10-11, 10:37   #3288
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
A ja siedzę i jem
Tak bardzo mi nabiału brakuje, że non stop myślę o jedzeniu jogurtów i mleka
Więc jem chrupki kukurydziane, żeby zabić ten głód Średnio działa.
tez staram sie malo nabialu bo moje starsze zle go rpzechodzily. i tesknie za piciem 1 mleka dziennie. ale widze co jest powodem wczorajszego stekania - czekolada, dzis kupa i baki jak marzenie, wlasnie produkuje jedną...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 10:37   #3289
Larysa88
Zakorzenienie

u nas nocka wsumie fajnie jedna pobudka przed 4, a później po 7 już wzięłam ją do łóżka bo tż nie ma i spałyśmy do 9;30 i takim oto sposobem zjadłam już płatki z mlekiem, przeglądnęłam Was a i w połowie jestem ubrana jeszcze tusz na rzęsy i heja spacer i na zakupy bo w lodówce światło

aha i karmi malinowe chyba lepiej wpłynęło na mleko jest go więcej niż po classicu

nieważne że to placebo, ważne że mleko jest

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-11, 10:40   #3290
83monia
Zakorzenienie

Cytat:

Coś w tylu "nie było Cię przy robieniu, to byłbyś chociaż przy porodzie"?
i tak pokocha jak swoje

Szkot wysłał żonę na wakacje na Karaiby. Po tygodniu otrzymuje depeszę z hotelu:
"Pańska żona się utopiła STOP Jej zwłoki oklejone krewetkami wyłowiła straż przybrzeżna STOP Co robić? STOP".
Szkot idzie na pocztę i nadaje telegram:
"Krewetki sprzedać STOP Pieniądze przelać na moje konto STOP Przynętę zarzucić ponownie STOP".

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2013-10-11 o 10:45
Stary 2013-10-11, 10:42   #3291
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
W ramach ciążowego męczenia buły: obejrzałam się dokładnie i mam rozstępy nawet na łydkach i powyżej kolan... Do tego całe biodra przeorane...

Du.pa z fotek bo nie ma światła odpowiedniego...

Dobrej nocy, jutro piątek więc za chwilę weekend i pewnie kolejny wysyp dzieci, poza moim, bo po co...

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 10:43   #3292
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość

laski... wszystko do przezycia, ja jak urodzilam Blanke to bylam sama od 6 do 22-23 bo tz dopadl pracohilizm teraz jestem calkiem sama z dwojka dzieci od niedzieli do czwartku, a czasem i po 2 tyg. wiec w sumie jak by nie patrzec od poczatku Blanke jak i teraz je obie wychowuje sama dzizas, jestem jak samotna matka
a tz juz dawno dostal miano od mych przyjaciolek "dochodzacy ruchajacy"

w ogole po ciazy nie mam sie w co ubrac ja totalnie nie wiem co ja zrobilam z ciuchami w ktorych chodzilam przed ciaza, chyba wszystko wywalilam, bo zostala mi jedna para jeansow, dwie pary jeginsow czy tam treginsow i same bluzki z krotkim rekawem a najlepsze jest to ze wczoraj moje wlasnie te jedyne jeansy przetarly mi sie w kroku i takim sposobem nie mam spodni a chcialam uniknac tego typu zakupow przed dalszym chudnieciem... masakra, serio nie wiem gdzie sa moje ciuchy, chyba w ciazy za bardzo rozpedzilam sie w porzadkach w szafie i wszystko powywalalam
co do pogrubionego ->

no to masz teraz pretekst do nowych zakupów
dużo jeszcze zamierzasz zrzucać?

Cytat:

to się leń dzisiaj, włącz bajkę i poleż sobie z młodym w łóżku

Ciasto już stygnie - mam nadzieję ze mi wyszło

Tż wrócił od lekarza, i tak jak myślałam nie wiele się wyjaśniło
ma przerwać kurację antybiotykiem - może to być reakcja na niego, i póki co odpoczywa na zwolnieniu.
Ciekawa jestem tylko teraz czy nie odwołają mu urlopu, miał mieć od przyszłego piątku, a już kiedyś wam opisywałam jakie mieliśmy problemy z załatwieniem go. no cóż najważniejsze żeby się teraz doleczył

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 10:44   #3293
Aaamelkaa
Zakorzenienie

mamy karmiące podajcie co jecie ,pare przykładów śniadań, obiadków,kolacji, przekąsek
ja od kiedy jestem w domu to kanapki z szynką ,jabłko i biszkopty
dziś ugotuje rosół
słabnę od takiego jedzenia ,muszę to szybko zmienić

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 10:47   #3294
jo_asiek
Zadomowienie

Cytat:
co do ostatniego mam podobnie - nie wazne jak o siebie dbam, o to co jem kilogramy lecą jak szalone
U mnie to samo. W ciągu ostatnich 5-6 tygodni waga leci w górę jak szalona, mimo że naprawdę się ograniczalam. Teraz już mi wszystko jedno. Odchudzać się będziemy po porodzie

Plus taki, że bliscy i znajomi twierdzą, że te wszystkie kg poszły mi w brzuch i w biust Mam nadzieję, że po porodzie zaczną spadać.

jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 10:50   #3295
misia332
Zakorzenienie

Cytat:

o błagam, zróbmy ten tytuł

Cytat:
ja też myślę, że dziecko ma prawo wyrazic swoje niezadowolenie płaczem.

Myślicie, że mogę dodać do kremu z brokuła, trochę pokruszonej fety ??

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 10:51   #3296
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
Ola też ma, położna mówiła że może być do 6 miesiąca, poleciła Emolium krem, a tutaj bojatoja polecała Oillan
Oillan, Oilatum, Emolium, Allerco to to samo - emolienty
Dlatego polecam Allerco, bo najlepiej finansowo wychodzi

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
i tak pokocha jak swoje

Szkot wysłał żonę na wakacje na Karaiby. Po tygodniu otrzymuje depeszę z hotelu:
"Pańska żona się utopiła STOP Jej zwłoki oklejone krewetkami wyłowiła straż przybrzeżna STOP Co robić? STOP".
Szkot idzie na pocztę i nadaje telegram:
"Krewetki sprzedać STOP Pieniądze przelać na moje konto STOP Przynętę zarzucić ponownie STOP".

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
mamy karmiące podajcie co jecie ,pare przykładów śniadań, obiadków,kolacji, przekąsek
dziś ugotuje rosół

Ja na śniadanie jem kanapki z szynką.
Jako przegryzki chrupki kukurydziane, jabłko, kisiel
Na obiad zupka jarzynowa/rosół, pieczona pierś z kurczaka/schab duszony/szynka duszona z makaronem/ziemniakami/ryżem i marchewką/cukinią/buraczkami, potrawka z kurczaka i marchewki.
Na kolację też zazwyczaj kanapka z szynką. Ewentualnie jajka, bo testowałam i nie szkodzą.

Ale ogólnie też kiepsko jem Tylko, że ja się boję więcej...

A, naleśniki jadłam, ale teraz nie chcę z mlekiem, więc zrobię dopiero jak kupię mleko ryżowe.

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-10-11, 10:52   #3297
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
chyba logoasia pisała ostatnio że optymalne karmienie to 6-9mc, bo powyżej 9miesiąca już nie ma różnicy pomiędzy tymi dziećmi a tymi karmionymi 6mc
nie przejmuj się gadaniem, to kuzynce obwisną cycki po 2 letnim karmieniu bez obrazy dla nikogo jeśli ktoś tyle zamierza karmić
1. prawda
2. tyż prawda (moj wlasny przyklad...)

Stary 2013-10-11, 10:53   #3298
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Myślicie, że mogę dodać do kremu z brokuła, trochę pokruszonej fety ??
Myślę, że możesz

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-10-11, 10:56   #3299
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
chyba jakas szalona noc dzisiaj

moj syn pierwszy raz nie dal mi spac
karmienie o 19, 23 30, 4 i teraz
przy czym kazde karmienie i uspokajanie dziecka trwalo conajmniek poltorej godziny

nieobliczalny ten moj dziec

A ja się dziś w nocy zastanawiałam, czy któraś z Was też tak ma... Nie pamiętam kiedy mój dzieć zasnął od razu po jedzeniu Czy to normalne, że przez godzinę oczka otwarte, potem zaczyna popiskiwać i heja na ręce, tulimy się przez 10-15 minut i dopiero zasypia

Cytat:
Ręcznik na sucie, z igłą w tyłku, tak wyglądam w ciąży schyłku - by misia

Cytat:

o błagam, zróbmy ten tytuł
Ja tam jestem za

Cytat:

Zgadzam się z tym, co Matall napisała
Ja teraz też to przechodzę i czekam kiedy się skończy i znów Julek będzie się najadał tak, że zaśnie od razu po jedzonku

Cytat:
Nie przejmuj się, mój Julek też to ma nadal.
Jak pisała Bajka to może być trądzik. Lekarka powiedziała, że to wynika z niedojrzałości skóry/zablokowanych gruczołów.

Cytat:
aha i karmi malinowe chyba lepiej wpłynęło na mleko jest go więcej niż po classicu

nieważne że to placebo, ważne że mleko jest
Ja się lękam, zwłaszcza po słowach położnej, że to nie ma wpływu

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
dziś ugotuje rosół

U mnie to samo
Ja dołączyłam już biały ser, do tego jem dżem z czarnych porzeczek, jem też jogurty naturalne. Z przekąsek to jeszcze herbatniki, wafle ryżowe, co jest moim hitem , sucharki.

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 10:56   #3300
jo_asiek
Zadomowienie

jestem po kolejnym ktg, skurcze w miarę regularne na 60-80, więc słabo jeszcze. Gorzej z tętnem małego. Znów zwezony zapis, mimo że położna machała mi brzuchem we wszystkie strony żeby pobudzić małego. Do tego w ciągu 10 minut badania były zwolnienia serduszka i raz spadek tetna poniżej 70, co zaniepokoilo lekarza. O 17 mam jechać do szpitala na kolejne ktg i jak znów cos będzie nie tak, to wracam na oddział. Martwię się Tak bardzo chciałabym mieć synka już przy sobie

jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości