|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część wątku? | |||
| Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 |
|
25 | 40,98% |
| Rosną nam zdrowo i kopią nas mocno maluchy co mają rodzić się WIOSNĄ - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
3 | 4,92% |
| Jesień za oknem, liście z drzew spadają, a nasze maluszki się ujawniają - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
2 | 3,28% |
| Coraz większe nasze brzuszki, a w nich kopią już maluszki - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
15 | 24,59% |
| Z kompletowaniem wyprawki urwanie głowy- czy o tym będzie nasz wątek nowy?- Mamusie III/IV 2014 cz.3 |
|
0 | 0% |
| Półmetek za nami, wiosną będziemy mamami - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
16 | 26,23% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Cytat:
Cytat:
połowkowe to chyba do 22tyg Cytat:
Jonathan to mi się podoba ![]() koziemleko tak mi się wydaje, bo my z siostrą to mamy jakąś tendencję to "wywalania" brzucha mariolasl staram się nie martwić ale ja mam taki uraz psychiczny do dużego brzucha :/ ale wyślę zdj tacie i się zapytam czy mama miala większy
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje! Edytowane przez monkaa321 Czas edycji: 2013-10-11 o 12:06 |
|||
|
|
|
#1922 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Cytat:
Cytat:
Z imionami rzeczywiście masz sprawę utrudnioną - z wymienionych podoba mi się najbardziej ostatnia opcja Ale z tymi imionami.. Edytowane przez mmhym Czas edycji: 2013-10-11 o 12:07 |
||
|
|
|
#1923 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
koniec 20 tygodnia.Cayenne- sporo moich znajomych miało pępowine dwunaczyniowa i wszystko było dobrze. To tylko podwyższa prawdopodobieństwo, ze coś może być nie tak, ale takich markerów jest cała masa. Z imionami to jest u nas problem. Dla synka było ustalone na 100%, a dla córci miała być Laura... A tu tż stwierdził, że moze jeszcze poszukamy i powymyślamy... Wymyslił Matyldę... Dla mnie ważne, zeby imie było międzynarodowe, bo nie chce mieszać nikomu w głowie, ze w Pl tak, a we De tak...
|
|
#1924 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
Cytat:
Ludzie sa.koszmarni - kolezanka bardzo chciala nazwac mala Lenka i nie nazwala bo.jak tesc to uslyszal to sie obrazil Ja bym chyba nawet zlosliwie dopiekla takiemu tesciowi
|
||
|
|
|
#1925 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale dzisiaj piękna pogoda nic tylko spacerować i wdychać zapach jesieni
|
|
|
|
|
#1926 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Siostra mojego męża też miała problem bo mieszka w De, a chciała był i w Polsce i w Niemczech imię było takie same. Dla pierwszej córki wybrali imię Sara (piszę się Sarah ale znaczenie zostaje to samo ) dla drugiej długo był problem w końcu nazwali ją Lara (szczerze mówiąc w Pl rzadkie imie i raczej odpowiednik jakiejś Laury czy coś w ten deseń) ale według mnie fajnie wybrneli z sytuacji.Gorzej jak jedna dziewczyna z rodziny męża także mieszka w Niemczech i nazwała syna Luka, no u nas w Pl to wielu osobom przyszło namyśl że to imie raczej dla psa a w De podobno jest popularne.
|
|
|
|
|
#1927 |
|
Raczkowanie
|
Wita sie najmniej aktywa mamusia na wątku
istnieje nawet na 1 stronie, zmienił mi sie termin porodu na 28.02 ale to przeciez tak jakby marzec nadrobiłam Wasze WSZYSTKIE strony, wszyściusieńkie wiec teraz mam nadzieje że już będę sie cześciej udzielać ![]() jak tak Was czytałam, to moja ciąża przebiega wręcz idealnie, uff. Przeglądałam ost rzeczy na malucha i moje stwierdzenie? Chyba moje dziecko poza pieluchami na pupie nie będzie miało nic nowego, wszystko używane mieszkamy z Tż n a wsi, jego siostra wszystkie ciuchy na dzieciakach zwoziła do Nas, do rodziców mój Brat i tak oto tym sposobem mam wszystko, nawet łóżeczka mam dwa
|
|
|
|
#1928 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak u nas tez sie okaze, ze chlopak to bedziemy mialy taki sam problem Nam zalezy zeby ladnie brzmialo i po polsku i niemiecku co bardzo utrudnia sprawe Tym bardziej, ze malo jest imion meskich, ktore mi sie poodbaja Z tych propozycji dla mnie ostatnia dziekuje ![]() Cytat:
mi w ogole nie rosna Cytat:
i robi mu krzywde, posunela sie juz nawet do szantazu w ogole sie na nia obrazila My chyba nikomu nie powiemy, zeby uniknac takich atrakcji Dowiedza sie po porodzie ![]() ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Cytat:
Oba imiona ladne i proste, Lara tez ladnie, u mojej corki w przedszkolu sa 2 dziewczynki o tym imieniu My wybralismy Natalke, pisze sie Natalie, ale wazne ze w obu jezykach imie ma te same znaczenie. Luka rzeczywiscie popularne ale ja bym tam jeszcze na koncu s dodala
|
|
|
#1929 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trisdom (jest lekarzem) juz ci napisala, wiec nie bede sie powtarzac trzymaj sie Cytat:
mama urodzila brat ajak miala 39, ja mialam 15 lat, wiec dokladnie pamietam, jak wielka byla pamietam tez sytuacje, ze chciala wsiasc na rower w 7 miesiacu, ale brzuch jej sie nie zmiescil pomiedzy siodelkiem i kierownica ![]() Dla mnie tez, z tym ze ja chcialabym, aby tak samo brzmialo po angielsku, polsku i hiszpansku, aby kazda rodzina plus Anglicy wymawiali tak samo.
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2013-10-11 o 12:48 |
||
|
|
|
#1930 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
U nas w większości lumpów (może wszystkich?) jest tak, że część rzeczy jest wyceniona i wtedy są ceny jak mówisz - spore. Np widziałam dzisiaj piękną spódniczkę idealna na mnie - 13 zł. Ale ja zawsze chodzę w rejony gdzie rzeczy są na wagę ![]() A właściwie to dziecięcych rzeczy jest dużo więc spokojnie mam w czym wybierać Cytat:
Muszę obserwować Tyle, że ja mam jedną brodawkę wklęsłą i trochę się martwię czy nie będę miała z tego powodu problemów ? |
|||
|
|
|
#1931 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mogłabyś podać jakiś link? Bo ja kiedyś próbowałam coś znaleźć i wyszukało mi same fora
|
|
|
|
|
#1933 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tego wszystkiego chyba Jonas do mnie przemawia ![]() Cytat:
a Ula jest świetneCytat:
![]() ![]() ![]() Powoli się pakuję, bo nad ranem wyjeżdżamy na Mazury do dziadków - a to przeprawa przez całą Pl biorę 3 jaśki do auta obłożę się, żeby było mi jak najwygodniej no i tż wie, że co jakiś czas postój na mini spacer - pojedziemy chyba 2 razy dłużej niż zwykle |
|||
|
|
|
#1934 | ||
|
Zakorzenienie
|
Znajomi, znajomych (itd.) dali na imię Jakub, a mieszkają w niem. Tylko nie wiem czy w Niemczech to popularne, ale chyba brzmi tak samo.
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1935 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wiesz moze, jakie nadania powinnam zrobic tu w Szkoplandii, zeby sie uspokoic? I czy to, ze i na genetycznym (13 tydzien), i teraz, nie mozna bylo zmierzyc kosci, bo dziecko sie zle ulozylo, jest prawdopodobne? Bardzo sie tym martwie
|
|
#1936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale wpisz sobie haslo wklesle brodawki a karmienie piersia i powinnas cos znalezc fora sa dobre, bo mamy dziela sie swoimi spostrzezeniami i uwagami, ale zawsze trzeba to przesiac przez swoje wlasne sito ![]() http://www.mamazone.pl/tv/film,20633...-brodawki.aspx poza tym poczytaj sobie o nakładkach formujących nipletkach laktatorze elektrycznym moze chcialabys sie czyms takims wspomoc po porodzie, pomagaja w ogarnieciu problemu, a przede wszystkim spokoj, cierpliwosc i fachowa pomoc nie manipulowalam bym nic przy brodawkach przed 37 tc, aby nie wywolac przedwczesnego porodu
|
|
#1937 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A z imionami to już masz zadanie na poziomie naprawdę zaawansowanym... Masz już jakieś pomysły? ![]() Cytat:
Ale zirytować się można... Dzieki No, taki sposób podróżowania to jedyny dopuszczalny dla nas
|
||
|
|
|
#1938 |
|
Moderator
|
Dziewczyny co myslicie o tym wozku? http://m.allegro.pl/przedmiot,raf-po...577833187.html
Fajna cena i z opisu wydaje sie ok - ciekawa jestem gdzie jest haczyk. |
|
|
|
#1939 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na poczatku obydwie sie przestraszylysmy, a potem zaczelysmy tak sie smiac, ze az sie poplakalysmy ![]() nie znam jeszcze plci, wiec cos tam wstepnie nam sie kluje, ale nie ma jeszcze o czym pisac
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2013-10-11 o 14:57 |
|
|
|
|
#1941 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1942 | |
|
Zakorzenienie
|
przy zaparciach tak ale w ciąży się tego unika, a te czopki co pisałam to one nie przeczyszczają tylko "masują" ściany jelita i rozbijają to co zalega przez co łatwo się załatwić
![]() Cytat:
jak moja mama była w ciąży to miałam 11 lat no i ja nie pamiętam jak wyglądała jedynie ze zdjęć![]() |
|
|
|
|
#1943 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Wiadomo że designe i kolorystyka to kwestia gustu, ale dla mnie minusem jest brak oddzielnej gondoli, tylko wkładka do spacerówki (a ten sprzedawca oferuje też z gondolą np. taki http://allegro.pl/raf-pol-wozek-mill...593169770.html ) no i drugi problem, to ten pseudo "fotelik z homologacją". Może lepiej kupić wózek głęboko- spacerowy i a osobno wybrać fotelik jakiejś porządnej firmy.
|
|
#1944 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1945 | ||
|
Raczkowanie
|
yoki73
Jestem z Tarnowskich Gór, a rodzić raczej będę w Bytomiu na Batorego. Ruchy dzieciątka - dokładnie w pierwszym dniu 18 tygodnia mogł je już wyczuć mój partner i córka, ja czułam już lekkie plumkanie ponad tydzień wcześniej. Cytat:
Ja tez tam bede rodzic jesli wszysto dojdzie do skutku..A wybralas ten szpital bo twoj lekarz tam jest czy ze wzgledu na opinie? >Jaaa dzisiaj zaczynam 16tdz wiec jeszczevchyba bede musiala na ruchy poczeac, bardzo bvym jjuz chciala je czuc bylabym spokojniejsza...![]() Wszystiieeego naj dla corki!!!![]() asienka213 alee masz slodki maly brzuszeeeek Cytat:
![]() ![]() W ogole pisalam ostatnio ,ze mam grype ...po 3 wizytach u lekarzaa po ktorycvh dr stwierdzilaa "poczekamy, antybiotyk nie potrzebny"dzisiaj okazalo sie ze tabletki juz za slabe i zastrzyki mi wladowalaa- Zinacef..;/ Jestem zalamanaa... nie dosc ze dmucham na siebie , w ogole nie wychodze z domuu , bylamn u niej 3 razy to teraz coss takiegoo Martwie sie co to bedziee, czy serduszko bedzie bic czy bedzie ok , a wizytaaa dopiero za 2 tyg;(( Jeszcze ostatnio sie naczytalam o poronieniach po grypie i juz w ogolee mi sie odechcialoo..;/ ((
|
|
|
#1946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do Dżonatana, to akurat czytam książkę, gdzie Jonhnatan jest pedofilem i mi się źle skojarzyło
|
|
#1947 | |
|
Moderator
|
sorki - z telefonu wpisałam i wersja na telefon mi się wkleiła
![]() http://allegro.pl/raf-pol-wozek-smar...577833187.html Cytat:
|
|
|
|
|
#1948 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1949 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Zazdroszczę figury
|
|
|
|
|
#1950 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jakby nie szło wcześniej reagować Ale nie przejmuj się na zapas, odpoczywaj, myśl pozytywnie
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:21.

Tylko co mam przejść na dietę i niedożywiać dziecka? Jem to co jadłam przed ciążą i tyle samo, więc jak inaczej na to wpłynąć? 

powinno być OM 8.06., TP 15.03.
Ja bym chyba nawet zlosliwie dopiekla takiemu tesciowi
a w De podobno jest popularne.

i robi mu krzywde, posunela sie juz nawet do szantazu
w ogole sie na nia obrazila My chyba nikomu nie powiemy, zeby uniknac takich atrakcji Dowiedza sie po porodzie 

a Ula jest świetne

>Jaaa dzisiaj zaczynam 16tdz wiec jeszczevchyba bede musiala na ruchy poczeac, bardzo bvym jjuz chciala je czuc bylabym spokojniejsza...
Jestem zalamanaa... nie dosc ze dmucham na siebie , w ogole nie wychodze z domuu , bylamn u niej 3 razy to teraz coss takiegoo
Jeszcze ostatnio sie naczytalam o poronieniach po grypie i juz w ogolee mi sie odechcialoo..;/