|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1771 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 5
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1772 |
Zakorzenienie
|
talia bąka
![]() troche nie wyraźne bo tel nie chciał ostrości złapać
#1773 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny jak się nazywał ten magnez który polecała jedna z Was? Właśnie mi się skończył i potrzebuje czegoś (ale nie aspargin bo on ma małą dawkę)?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1774 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1775 |
Raczkowanie
|
magnusia, ślicznie!
the light, zdaje się że chodziło o Slow Mag Dostałam pieniążki z zusu, życie stało się piękniejsze ![]()
#1776 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co do płci to nie obraźcie się dziewczyny ale zawsze bardzo mnie dziwi jak rodzice, a głównie matki tak się nastawiają na konkretną płeć. Przy pierwszym maluchu marzyła mi sie dziewczynka ale jak sie dowiedziałam że chłopczyk to też sie cieszyłam (martwiłam się tylko jak ja sobie poradze z sisusiaczkowymi sprawami ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Potwierdzam, ja i jeszcze jedna dziewczyna polecałyśmy slow mag |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1777 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Słuchajcie jeżeli chodzi o ustępowanie miejsca ![]() Właśnie przed chwilą wsiadłam do tramwaju a godzina taka, że albo młodzież że szkoły wraca albo starsi z zakupów. Cały przód tramwaju zajęty a akurat tak wsiadłam. Trasa taka, że zawsze starsi ludzie siedzą. Wsiadam i nagle: wszyscy głowy w okno i udają, że nie widzą ![]() Tak mnie to rozbawilo, bo na młodych się narzeka i od nich oczekuje a sami starzy zachowują się dokładnie tak samo ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1778 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
To dlatego chcesz mieć dużo dzieci! ![]() Cytat:
![]() ![]() Moja córeczka bardzo polubiła Jasona Mraza. ![]() ![]() Strasznie mam dobry humor dzisiaj, w przeciwieństwie do dnia wczorajszego. Mam nadzieję, że wszystkie Smutaczki wczorajsze dziś się lepiej czują- miłego dania Dziewczyny! ![]()
![]() Edytowane przez mala098 Czas edycji: 2013-10-11 o 11:33 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1779 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja tam sie nie obrazam, po prostu w pierwszej ciazy czulam, ze to bedzie chlopak i byl, teraz, mimo, ze na poczatku chcialam chlopaka, czulam, ze bedzie dziweczynka, po prostu czulam i juz (choc mialam czasem pewne dziwne zawahanka, nie powiem) i tak sie przyzwyczalilam do tej mysli, ze sie wczoraj glupio poczulam ![]() ![]()
![]() |
#1780 |
Zadomowienie
|
Słuchajcie a kiedy miałyście obciążenie glukoza? Czytam, że robią po 24tc a mi gin kazał po 22tc iść.
Planuje w poniedziałek ale będę wtedy w 23tc to nie za wcześnie? I znalazłam coś takiego: http://www.medonet.pl/zdrowie-na-co-...oza,index.html Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1781 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Pięknie wyglądasz! No w sumie dlatego też ![]()
![]() |
#1782 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1783 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Ja sobie chyba jeszcze trochę poczekam... albo coś znajdą. Eh.. magnusia - wyglądasz kwitnąco!! ![]()
![]() |
#1784 |
Zadomowienie
|
No bo powiem wam ze mam dwie koleżanki, jedna urodziła 3 miesiace temu. Ma już 2,5 letniego synka i jak zaszła w drugą ciaże nie przyjmowała do wiadomosci ze może być drugi syn. Była tak nastawiona na córke że nie wyobrażam sobie co by było gdyby nie wyszło jak chciała.
Druga kolezanka rodzi miesiac przede mną. I chciała drugą córeczke. A będzie chłopiec i załamana. Wszyscy jej tłumaczymy ze to przecież nie ważne, a ona zdruzgotana, nawet imienia nie wybrala bo jakaś taka sfochowana na tego synka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1785 |
Zakorzenienie
|
Zamówiłam ostatnie akcesoria na allegro...mam taką nadzieję przynajmniej...bo już mnie męczy ta lista wyprawkowa
![]() Dziewczyny, zwłaszcza już doświadczone mamusie, mam prośbę możecie zerknąć na moją listę akcesorii które już mam i rzeczy które muszę dokupić i jak o czymś zapomniałam to mi podpowiedzieć? ![]() To już posiadam : Kosmetyka\Higiena: sudocream 250g oliwka nivea baby Puder Nivea Płyn do kąpieli z oliwką Nivea Krem na każdą pogode Nivea Krem pielęgnacyjny nivea Mydełko Nivea Chusteczki do pupy pampers x4 Spray do noska Nose Frida z solą morską Sól fizjologiczna Gaziki nasączone spirytusem Gaziki jałowe Płatki kosmetyczne Patyczki do uszu z blokadą podkłady higieniczne do przewijania małej x20 szt Nożyczki do paznokci tommee tippee Szczoteczka do włosów tommee tippee Nosfriida Laktator+sterylizator tommee tippee herbatka koperkowa Akcesoria : Myjka frotkowa pojemnik na smoczek łańcuszek do smoczka Uspokajacz\smoczek anatomiczny tommee tippee x2 Butelka tommee tippee antykolkowa 260ml Butelka tommee tippee zwykła 260 ml Butelka tommee tippee zwykła 150 ml Pojemnik na mleko tommee tippee x4 Woreczki do mrożenia pokarmu Nakrętka do butelek tommee tippee x2 Termoopakowanie tommee tippee Pielucha tetrowax8 pielucha flanelowax6 Przewijak ecru uszczywniany,zaokrąglony wkład biały do pościeli 135\100 ceratka ochronna na materac pościel 3 el haft ecru + rożek pościel kolorowe kropy 3 el + rożek Przescieradło x2 Kocyk akrylowy ecru wytłaczany Kocyk polarowy kremowy Kocyk z mikrofibry czekoladowy Okrycie kąpielowe z kapturkiemx2 żółte i zielone Spiworek ocieplany do wózka\spacerówki\sanek czarny mamas&papas Dla mnie: Koszule rozpinanex2 Szlafrok bawełniany Laczki Ręczniki podklady poporodowe 60\90 na łóżko szpitalne x3szt Nakładki na brodawki tommee tippee Nakładki toaletowe na sedes do szpitala Majtki poporodowe siateczka Podkłady poporodowe Wkładki laktacyjne tommee tippee Herbatke na laktacje Do kupienia: Pażdziernik Stojak pod wanienke tega drewniany zamówiony Wanna 102 cm tega capucino misie zamówiony Fotelik tega capucino misie zamówiony Szczotka do butelki Listopad: łóżeczko+ materac zamówione rumianek do picia dla dziecka krople na kolkę bobotic Grudzień: Wózek+nosidło Pampersy 2 staniki do karmienia Styczeń: Podgrzewacz do butelek Niania elektroniczna
![]() |
#1786 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
I nie chciała tego jednego dziecka zabrać do domu.... Musieli psychologa ściągać. Bo ona przyszła tylko jedno dziecko rodzić. Ważne żeby było zdrowe.. Moi rodzice robili trzy podejścia do Michałka, przy konflikcie, i za każdym razem rodziła się córka ![]()
![]() |
#1787 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1788 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1789 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też myślałam że będziemy mieć synka, tak jakoś sobie wkręciłam, ale również myślałam o dziewczynce, najchętniej to bliźniaki bym chciała i miałabym już spokój ![]()
![]() |
#1790 |
Zadomowienie
|
A co do plci to moja kuzynka jak byla w ciazy z 2 dzieckiem i okazalo sie, ze bedzie miala chlopca (pierwszy tez chlopczyk) to w taka depresje qpadla, ze przez tydz.z lozka nie wstawala i ryczala, bo ona chce dziewczynke.....
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1791 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1792 | ||
Rozeznanie
|
wow, ślicznie
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
#1793 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1794 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Usiadłam, a Ona- wysiadła na 6 przystanku... Tak jak ja.. Było mi tak głupio... Ale ja bardzo lubię starszych ludzi. ![]() Cytat:
A wiecie czemu chciałam chłopca? Żeby moja córeczka miała starszego brata. ![]() Więc los sobie ze mnie zakpił ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1795 |
Zakorzenienie
|
Mąż właśnie dzwonił z Neapolu wraca w środę
![]() Trochę mu zazdroszczę, chciałabym tam być z nim i zajadać spaghetti ![]()
#1796 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1797 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Chyba połowy z tych wszystkich rzeczy nie miałam i nie widziałam potrzeby,żeby je mieć. Chyba masz już wszystko ![]()
![]() |
#1798 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cholerka gardło zaczyna mnie męczyć ![]() Lolita, powiedz mi czym się różni krem na każdą pogodę od kremu pielęgnacyjnego? Ja tak jak Gosia dostałam oczopląsu ![]() Ja z tych list wyprawkowych wiele rzeczy wywalam, więc wydaje mi się, że u Ciebie wszystko już jest i to z hakiem ![]()
![]() Edytowane przez Akkma Czas edycji: 2013-10-11 o 12:45 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1799 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Ja nie smarowałam ciała dziecka niczym,w ogóle nie miałam pudrów,oliwek itd.
![]() |
#1800 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:26.