|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3661 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Cytat:
![]() Zamyślona a powiedz jeśli to nie problem, miałaś w pierwszej ciąży badania genetyczne właśnie? Bo mówisz że maluszek chory i tak mnie to zastanawia. Ile prawdy w tych badaniach. Zdrówka dla niego, może to dobrze, jeśli wreszcie dojda do tego co małemu jest może się uda podjąc jakieś skuteczne leczenie.
[COLOR=blue]Za Tobą szaleje ![]() [COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach ![]() Marianek ![]() ![]() Edytowane przez madziuuula Czas edycji: 2013-10-11 o 13:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3662 | ||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Drepczemy sobie dzis z mlodym po parku: -mamo idziemy na babab (czyt. plac zabaw) -dobra, to idziemy -mama ty tez idziesz? -ide, a Ty? - niestety ![]() Cytat:
![]() Najbardziej trzeba uwazac na surowe mieso, dobrze myc i wyparzac deski po krojeniu miesa, dobrze wymyc rece, owoce i warzywa dobrze myc, zwierzat nie unikalam w pierwszej ciazy, bo i siedzac wiekszosc czasu na wsi to sie nie da, podstawowe zasady higieny i bedzie dobrze (aha, slyszalam ze poledwica lososiowa i sopocka moga byc zrodlem toxo, nie wiem na pewno, ale dla pewnosci unikam) no i w kazdym trymestrze trzeba powtorzyc wyniki toxo ---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3663 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Badań prenatalnych nie miałam. Jak już pisałam, moja ciąża nie rozwijała się książkowo, więc spodziewano się jakichś wad u dziecka. No ale wykrycie tej wady tez nie było proste, skoro udało się dopiero prawie półtora roku od urodzenia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3664 |
Zadomowienie
|
Ja chodzę na lekarza na nfz, ale za tydzień w czwartek idę prywatnie na badania prenatalne. Wg opisu na stronce kliniki: "badanie USG I trymestru ciąży ( 11 -13+6Hbd ) z wyliczeniem ryzyka zespołów genetycznych (trisomii 21, 18, 13), koszt 170 PLN (z testem paapa 370 zł).
Myślałam, że jeśli po tym badaniu okaże się, że coś jest nie tak to zrobię dodatkowo test paapa. W rodzinie nie było, żadnych wad genetycznych, więc jestem dobrej myśli ![]() A co do pytania kiedy usg przez brzuch to ja ostatnio miałam robione usg przez brzuch- był to 10 tc z hakiem. Było widać głowkę i big brzuch, ale lekarz sprawdzał tylko czy serce bije. Nie wiecie w którym tygodniu zniknie takie znużenie/zmęczenie? ![]() A i macie czasami uczucie, że serce szybciej bije i głośniej? ![]() Idę na naleśniki... ![]()
![]() |
#3665 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() sypiac w salonie (z aneksem-budzic sie i ogladac kuchenne gary) Po drugie mlody i tak marnie spi i co noc przychodzi do nas, a wlasciwie to do tzta, bo widzi go praktycznie tylko w niedziele i widze, ze teskni, wiec czy mielibysmy oddzielne pokoje czy wspolny i tak spalibysmy narazie razem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3666 | ||
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
![]() ja dziś urlopuje, bo jutro robimy urodzinki synusia i trochę już popiekłam, posprzątałam, poprałam. Jutro ciąg dalszy gotowania ![]() byłam wczoraj na wizycie, z dzidziusiem wszystko dobrze, skończony 11 tydzień-44mm ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3667 | |
BAN stały
|
Cytat:
Co więcej, babeczka w laboratorium powiedziała mi dzisiaj, że skoro dostałam zastrzyk po porodzie, to może mi wyjść na badaniu, że te przeciwciała są, ale to jeszcze nic nie znaczy..bo dopiero jak są to się je oznacza (coś w stylu czy są "dobre" czy "złe") I ja w takim razie już nic z tego nie rozumiem ![]() Myślałam, że jeśli są to od razu jest źle ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3668 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3669 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A teraz wróciłam z zakupów. Upolowałam skrzydełka parę wrzucę na zupę dziś, a jutro będą w płatkach kukurydzianych. No i kupiłam sobie chipsy i małą puszeczkę pepsi. Ot taka zachcianka na niezdrowe ![]()
![]() |
#3671 |
Zakorzenienie
|
Powiem Wam jeszcze że ja do tego Międzylesia nie mam siły psychicznie jeździć. Tam jest tyle dzieci ciężko upośledzonych i ciezko chorych, że łzy mi się same do oczu cisną.
Przy nich to moje wydaje się idealnie zdrowe. Edytowane przez ZamyslonaRoztargniona Czas edycji: 2013-10-11 o 13:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#3672 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wszystko tak jak piszesz, ale 2 szkl cukru i całe mleko w proszku (0,5 kg) i 5 łyżek kakao. I ja dodaje jeszcze bakalie
![]() ![]() |
![]() |
#3673 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() No nie i jeszcze ktoś o naleśnikach wspomniał ![]() Ja dziś na bank pomidorową gotuję i to z ryżem. Nie obchodzi mnie to, że mąż takiej nie lubi ![]() Z tą sopocką to prawda?? Ja ją jem nałogowo i teraz nie wiem co mam robic, a toxo nie przechodziłam jeszcze. Mimo że ja psia i kocia mama jestem ![]()
![]() |
#3674 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() dzisisj was nadrobiłam , ja mialam dna obiad ogórkowa z ziemniakami pycha i makaron z musem jabłkowym
![]() |
#3675 |
Zakorzenienie
|
Obiecuję publicznie że od dziś będę myć warzywa i owoce.
Przyznaję że rzadko to robię i nie miałam pojęcia ze ma to związek z toxo. Myślałam że toxo tylko od kotów można się zarazić a przez alergie omijam je szerokim łukiem. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3676 |
Zadomowienie
|
SANTOM dzieki za streszczenie
![]() LOLITKA Gratulacje i najlepsze zyczenia! My bylismy w poniedzialek na wizycie 11tc i kilka dni chyba 4 lekarzowi na usg wyszlo ze jakas przerosnieta ta moja Fasolka i ma juz 7cm i ze tp wczesniej wychodzi... Ja sie smieje ze pewnie w wielkanoc urodze ![]() Co do lozeczka to ja mysle o tym zeby dzidzia spala w swoim pokoju, ale inna sprawa to to, ze chcialabym karmic piersia chociaz kilka miesiecy, a wtedy dobrze miec malenstwo blisko siebie. Inna rzecz to podniesc sie po porodzie z lozka... Postaram sie znalezc fotke co ja wymyslilam do sypialni i sie wam pochwale Sent from my SAMSUNG-SGH-I727 using Wizaz Forum mobile app
![]() |
#3677 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tego to ja też nie wiedziałam ![]()
![]() |
#3678 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z czasem jak będziemy wiedziały to się będzie dopisywało czy chłopak czy dziewczynka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jeśli chodzi o witaminy to ja tylko kwas foliowy i Duphaston (ale to z zalecenia ginka) Cytat:
![]() Właśnie pospałam z młodym 1,5 h ![]() ![]() A wcześniej zjadłam paczkę popcornu i pół tabliczki czekolady ![]() Teraz gotuję drugie danie kartofle i paluszki rybne ![]() Edytowane przez Nikii89 Czas edycji: 2013-10-11 o 14:10 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3679 |
Zadomowienie
|
http://designdladzieci.blogspot.com/...zicow.html?m=1
Znalazlam ![]() Do nas do sypialni nic innego nie wejdzie, dlatego rozwazam taka opcje... Kurcze ten moj lekarz znowu mnie nastraszyl i na usg zobaczyl ze oprocz dzidziusia rosnie mi miesniak na macicy :-/ i do kolejnej wizyty bede myslec czy on tam jest czy go nie ma, zezloszcze sie jesli po raz kolejny sie okaze ze to tylko straszenie bylo grrrr U mnie 8 rano a ja sie czuje wyspana, a to ciekawostka ![]() Sent from my SAMSUNG-SGH-I727 using Wizaz Forum mobile app
Edytowane przez kashha Czas edycji: 2013-10-11 o 14:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#3680 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3681 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki jak u mnie jest ciepło na dworku
![]() ![]() ![]() ![]()
#3682 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
#3683 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry!
można sie przyłączyć? niby termin mam na 29.04 ale poczytałam ten wątek i mam marocowo- kwietniowych i jakoś wolę ten. Tam mamusie już zgrane i piszą w takim tępie, że nie nadażę za nimi. Poza tym to tu jest Muffinka ![]() kilka słów osobie... Obecnie jestem w 12 tygodniu ciąży, maleństwo jak na razie ok, wymiry prawidłowe do wieku. Jestem już mamą dwulatki (no prawie - urodzinki za miesiąc). Mieszkamy z mężem i Helenką w Krakowie, ja od kliku dni na L4 z powodu koszmarnych wymiotów - do tego stopnia ze nawet wodę zwracałam. Trwało to kilka dni i groził mi szpital, dostałam czopki i na szczeście trochę jest lepiej. Zastanawiam sie czy dam radę jeszcze wrócić do pracy... W wtorek mam USG prenatalne, boję się bo i TŻ u imnie w rodzinie były różne historie. |
![]() ![]() |
![]() |
#3684 | ||||
Zadomowienie
|
Cześć!
Byłam dzisiaj na pobraniu krwi na toxo (nie przechodziłam) i pani mi zrobiła wielkiego siniaka! Pierwszy raz mi się to zdarzyło ![]() Tak piszecie o jedzeniu to i ja się pochwalę. U mnie dzisiaj zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym. Pychaaa ![]() A jutro Małż jest cały dzień w domu, więc chyba pierogów ruskich nakleję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Lolitce na nowej drodze życia życzę dużo szczęścia i miłości
![]() ![]() |
![]() |
#3685 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3686 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3687 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Hej ![]() Ja mam termin na 27 kwietnia i też we wtorek idę na prenatalne usg ![]()
![]() |
#3688 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3689 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja w Polsce mialam TACO JUMER swietnie sie prowadzil, bardzo dobra jakosc wozek typu 3 w 1 jedynym minusem jak dla niektorych jest waga, faktycznie wciagniecie go na 3 pietro bez windy moze byc problemem ale u mnie ten wozek ma 5. Co do wielkosci spacerowki to predzej czy pozniej i tak trzeba ja wymienic bo dziecku robi sie ciasno. Moj Wojtek majac 1,5 roku potrzebowal juz wiekszej spacerowki a majac 2 latka zdecydowanie wolal samodzielne spacery od jazdy w wozku Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
#3690 |
Zadomowienie
|
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:00.