|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 | ||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: My akcyzę przechytrzymy, wódkę weselną wnet kupimy! PM'14 cz. 20
Cytat:
![]() No ale widomo okrycie i buty muszą być więc (chociaż wiadomo wolałabym bez ale dla wymarzonego ślubu zimą się poświęcę ), okrycie będę miała szyte na zamówienie w salonie na wzór słynnego żakietu chanel , ma być mocno dopasowane i rękawki długość tak przed kostki aby nie wyglądać za ciężko, nie uznaje żadnych futerek itp.Buty zamawiam botk z tej strony: http://butyslubne.com.pl/buty-slubne...zima/c,57030,1 ale będą służyć tylko do kościoła jak będzie dużo śniegu i na sesje plenerową, na sale będę mieć na przebranie klasyczne czółenka. Podwójny wydatek no ale trudno ![]() Cytat:
Nam akurat nie przeszkadza, że przy wszystkich mamy zamiar te podziękowania wyświetlić na sali w trakcie podziękowań dla rodziców taka niespodzianka, jeszcze nikt w rodzinie najbliższj tego nie praktykował.Cytat:
ale mały stresik łapie, bo dużo mamy teraz na głowie i wszystko trzeba ogarnąć ![]() Dzisiaj dodatkowo pierwszy dzień taneczny ![]() Cytat:
nie będzie tak źle, trzeba mieć wszystko rozplanowane, widomo więcej na głowie mamy teraz, już nie możemy się doczekać NASZEGO DNIA ![]() Dobrze, dobrze
Edytowane przez kuli1986 Czas edycji: 2013-10-11 o 14:18 |
||||
|
|
|
#872 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Karishmina witaj! My mamy podobnie załatwione. I też pod koniec sierpnia zaczęliśmy załatwiać ![]() W najbliższym czasie czaka nas catering, wykonanie projektu zaproszeń, może zakup sukni ![]() Apropo zaproszeń... mam pomysł ale nie wiem czy niezbyt dziwny... Studiuję matmę, TŻ infę. W związku z tym chcieliśmy zrobić śmiechowe zaproszenia z rebusem dla znajomych ze studiów. Oprócz może innego niż reszta wyglądu, w środku byłaby np. do policzenia całeczka lub pochodna, którego wynikiem byłoby np. miejsce wesela, data albo jakiś inny element ![]() Co myślicie? docik10, mamy30 000 i w tej sumie chcemy się zmieścić. Moi rodzice nie dołożą się, bo nie mają. Rodzice TŻ chcą, ale jakoś jak moi nie dają, to głupio mi brac od nich. Chyba, że będziemy pod ścianą (no i tesciowie chcą zapłacić za "swoich" gości) Ze wstępnych obliczeń wynika, że na 150 osób zmieścimy się w 40 000 U mnie ksiądz bierze 1600 zł za ślub ![]() Elrosa, przyszła teściowa powiedziała, że za swoich gości sami będą płacili. Za tych z mojej strony ma zapłacić moja strona. rabbitka, ślicznie wyglądasz! Też chcę mieć długi welon i móc go zarzucić na twarz ![]() Grace O Malley, też ostatnio wysłałam prośbę o dopisanie do kalendarza Swój post znalazłam dosyć szybko. Wpisałam w wyszukiwarkę swój nick i pamiętałam, w której części się dopisałam. Pierwsze wyniki były najświeższe.kuli1986, 11 mam urodziny, więc będę o Tobie pamiętała (jeśli wg wyliczeń moniczki_90 masz wtedy ślub)
|
|
|
|
|
#873 |
|
Raczkowanie
|
A pytanie mam czy faktycznie jest duży sens kupować takie botki? Bo w końcu będziecie wychodzić z auta, a przed kościołem pewnie będzie odśnieżone... Pewnie przemyśliwałaś to już pod tym kątem?
A co do rozplanowania to właśnie obawiam się, że o czymś zapomnimy itd. Niby mam rękę na pulsie, ale wiadomo stres jest No i chciałabym nie mieć takich problemów z podziękowaniami, byłoby znacznie łątwiej Bo teraz jestem mocno w kropce ![]() PS. Dzisiaj wysyłam posty lepiej niż niejeden bot spamowy :P mam trochę spokojniej w pracy, ale nie na dlugo
![]() Edytowane przez Grace O Malley Czas edycji: 2013-10-11 o 14:20 |
|
|
|
#874 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- Cytat:
koniecznie chcemy mieć sesje plenerową jak napada duuuuuużo śniegu (będziemy na to czekać ![]() A co do planowania to też mamy wszystko dopracowane ale widomo stresik zawsze łapie ![]() A nad jakimi podziękowaniami się zastanawiasz? Edytowane przez kuli1986 Czas edycji: 2013-10-11 o 14:23 |
||
|
|
|
#875 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, Dziewczyny
![]() Witam się zasmarkana... My będziemy mieli odłożone wszystkie pieniądze w styczniu. Brakuje nam ok. 4000zł na poprawiny. W dodatku ja mam odłożone już pieniądze na suknię. Ale nie przestajemy odkładać do samego wesela- chcemy mieć zapas w razie czego, a potem też pieniądze jak najbardziej nam się przydadzą.
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
|
|
#876 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie dostałam newsletter z Orsaya, w nowej kolekcji Winter Pastels są dwie sukienki, idealne na poprawiny w wersji skromnej
![]() http://store.orsay.com/viewCatalog.s...all%26page%3D0 http://store.orsay.com/viewCatalog.s...all%26page%3D0 rabbitka super wyglądasz w swojej sukni!
Edytowane przez justynkie Czas edycji: 2013-10-11 o 14:35 |
|
|
|
#877 | |
|
Zadomowienie
|
rabbitka Piękna suknia
Cytat:
|
|
#878 |
|
Zadomowienie
|
śliczna ta druga sukienka justynkie !
|
#879 |
|
Zakorzenienie
|
magdalenka - Czy Ty też dostałaś dodatkowo takie większe cyrkonie? Bo ja dostałam dodatkowo cały pasek większych niż zamawiałam
Bo dziś znalazłam w skrzynce awizo z wczoraj Odebrałam i są śliczne, pięknie się błyszczą. Szczerze, to jestem w szoku, nie myślałam że takie tanie będą takie ładne
|
|
|
|
#880 |
|
Zakorzenienie
|
Lecę z pracy
iii weekend Miłego wszystkim
|
#881 |
|
Zadomowienie
|
Mam pytanko, która z Was dziewczyny jest z okolic Piechcina? Wiem, że ktoś był.....
|
#882 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Poza tym: Witam nowe PMki Wracając jeszcze do tematu depilacji, to muszę spróbować tego patentu z nawilżaniem skóry, ale znając życie braknie mi systematyczności... A do dziewczyn, które woskują pachy i/lub bikini - robicie to w domu, czy w salonach? Bo mam w domu swój zestaw, podgrzewacz itp., ale niestety miałam jednorazowe podejście do pach i bikini i niestety, ani pół włoska nie wyrwałam... robiłam wszystko jak w przypadku depilacji nóg, a po prostu plaster się odklejał, ale wosk nie łapał włosków, mimo ich odpowiedniej długości... ![]() Ach, no i... buty przyszły! Tylko jak mierzyłam jeden na bosą stopę, drugi ze skarpetką, to zauważyłam, że komfort w bucie ze skarpetką jest o niebo wyższy, nie sądziłam, że taka cieniutka warstwa tak dużo zmienia!
Edytowane przez Anesthesia Czas edycji: 2013-10-11 o 14:59 |
|||
|
|
|
#883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez bym juz chciała miec tylko3 miesiące
|
|
#884 |
|
Zakorzenienie
|
Ja robie wosk w domu. Uzywam plastrow Veet.
|
|
|
|
#885 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#886 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#887 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Faaaajne ! ![]() Cytat:
U nas najprawdopodobniej będzie Soplica ![]() Cytat:
Cytat:
Był sporo tańszy, wisi teraz w salonie i czeka na mnie do marca- pierwsze przymiarki i ewentualne zmiany. Później bliżej ślubu jeszcze jedna przymiarka. Taka suknia jest też odświeżana tuż przed ślubem Moja nowa kosztowała 2600, a ja ją kupiłam po 30% obniżce![]() Welon zamierzam dobrać i kupić w marcu na przymiarce. |
|||||
|
|
|
#888 |
|
Zakorzenienie
|
Grace O Malley, ja mierzyłam welony przy wyborze sukni, ale nic mi się nie spodobało, więc planuję kupić welon na własną rękę i zabrać na przymarkę na wiosnę.
I można kupić modele salonowe. Moja suknia w salonie była przeceniona 50%, ale ja płacę 100%, bo model salonowy był w kolorze ecru. I też zazwyczaj jest dopasowanie w cenie. ZBIERAM NA TE BUTY http://eu.christianlouboutin.com/uk_...68-calf-2.html
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
Edytowane przez wenedka Czas edycji: 2013-10-11 o 15:23 |
|
|
|
#889 |
|
Zakorzenienie
|
Zawsze tu taka cisza około godziny 15:00 tylko ja pracuje do 17:00
Też chce już weekend
|
#890 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#891 |
|
Zakorzenienie
|
Pocieszam się, że dłużej mogę dziennie pospać jak niektóre z nas już pracują
Za to wy szybciej weekend zaczynacie
|
#892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#893 |
|
Raczkowanie
|
Ja bym wolała zaczynać wcześniej i kończyć wcześniej. Tyle że u mnie w pracy niestety jest tak, że jak chcę to mogę przyjść wcześniej, ale przed 17:30 nie wypuszczą
|
|
#894 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#896 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() No to dobrze, że z tymi welonami nie ma jakiejś jatki, bo to 400zł to musze mocno przemyśleć mam w planach tez kupienie welonu na all jakiegoś taniego. Jak się okaże ok to super, ale jak będzie kicha to wtedy chciałabym mieć ewentualnie możliwość dokupienia w salonie na czas.---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- Cytat:
|
|
|
#897 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja pytałam w salonie o cenę długiego, to Pani powiedziała, że ok. 220. Stwierdziłam, że kupię w salonie, bo boję się, że mogą się różnić kolorem. Poza tym, 'zaoszczędziłam' na sukni i nie muszę mieć bolerka, to kupię salonowy welon, albo i dwa ![]() Cytat:
Teraz muszę rozglądać się za butami- tzn generalnie na 90% chcę robić na zamówienia albo z Akces 2 albo z bialebuty. Ale ostatnio zrobiłam się taka niezdecydowana |
||
|
|
|
#898 |
|
Zadomowienie
|
O, to może wiesz, w którym miejscu kamieniołomu robi się te fajne plenery? Niby tam byliśmy z Tż, ale nie obeszliśmy jeziora dookoła, bo mu się nie chciało
|
#899 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Oby były wygodnie na takie wyglądają, możliwość wyboru wkładki komfortowej czego chcieć więcej Edytowane przez kuli1986 Czas edycji: 2013-10-11 o 15:45 |
|
|
|
|
#900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jestem zadowolona bardzi A te większe co w gratisie będą idealne na tabliczki do koszyczków ratunkowych |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:01.

), okrycie będę miała szyte na zamówienie w salonie na wzór słynnego żakietu chanel , ma być mocno dopasowane i rękawki długość tak przed kostki aby nie wyglądać za ciężko, nie uznaje żadnych futerek itp.
ZAZDROSZCZĘ!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!! Fajnie będzie posłuchać relacji i zobaczyć foto jak dziewczyny będą wrzucać

co 2, 3 dni próbuję czytać ale nie ukrywam że po łebkach.