|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| W brzuchu pupę swą wypina- chce na świat juz przyjść dziecina! |
|
3 | 4,92% |
| Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
|
1 | 1,64% |
| Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! |
|
55 | 90,16% |
| Bolą plecy, boli zad - ile trwać ma ciąża ta? |
|
0 | 0% |
| Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
|
2 | 3,28% |
| listopadowo grudniowe mamusie |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2491 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Cytat:
Oby się szybko uporali z infekcją! Masakra z tym personelem tamNaleśniki
|
|
#2492 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
No właśnie żadnych skarpetek ani niedrapek mi nie brakuje
![]() Ale TŻ stwierdził, że pewnie mi jakaś chusteczka wpadła [ bo teraz mam przy sobie milion ich] i skumulowała się z włosami czy coś i zrobiła szczelną przykrywkę dla odpływu. Zobaczymy jak wróci i rozkręci sprzęt. Oby to było tylko zatkanie, bo pralka nie jest nasza, tylko właścicieli, mamy ją w ramach wynajmu... |
|
|
|
#2493 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2494 |
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny !
Gratuluję wizyt Lineczka fajna fura dla Neli ![]() Angie Majeczka przesłodka I nie pamiętam nic więcej co nadrabiałam ![]() Babku dołączyli Ci do przesyłki z łóżeczkiem paragon lub fakturę ? Bo mi oczywiście nie , dziś się upomniałam ![]() ---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ---------- I ja też mam naleśniki
|
|
|
|
#2495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-10-11 o 15:17 |
|
|
|
|
#2496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2497 |
|
Zakorzenienie
|
Melduje ze u nas wsxystko w porzadku.
Walczymy z cycami jak kamienie , bolacymi jak jasna cholera sutkami I przespanymi po 3h nocami ( wiem dopiero marudzilam ze dlugo spi ) ale czujemy sie dobrze I kochamy bardzo a to najwazniejsze .. Zaprzyjazniłysmy sie wczoraj z laktatorem I jest jakas nadzieja Wroce do Was niebawem , tylko zaczniemy wspolpracowac I wskoczymy w jakis wspolny rytm. Poki co jestem w stanie wybiorczo podczytywac ;(Mam nadzieje ze u Was wszystkich wszystko w porzadku ) widzialam ze nowych dzieciaczkow jeszcze nie ma Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2498 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2499 |
|
Wtajemniczenie
|
trele super ze ok
a cycami sie nie przejmuj to normalne ze bola![]() ja dzis popralam reszte rzeczy dokupionych i w sumie z lenki przescieradla i baldachim,rozek itd dzis wyprasuje i juz z glowy! tak sobie dzis pomyslalam ze bede tesknic za tym brzuszkiem jak urodze jest taki fajny teraz...oj i pomyslec ze to juz RACZEJ OSTATNI RAZ...BO NIESTETY WIECEJ DZIECI NIE PLANUJEMY..EH...MUSZE ZROBIC JAKAS SESYJKE,NACIESZYC SIE NIM.....---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- LINECZKA jestes mega ale w sumie ja po wczorajszej rybie wedzonej a za chwile czekoladzie nie zdziwie sie juz niczemu
|
#2500 |
|
Wtajemniczenie
|
LINECZKA jestes mega
ale w sumie ja po wczorajszej rybie wedzonej a za chwile czekoladzie nie zdziwie sie juz niczemu
|
#2501 |
|
Zakorzenienie
|
Napiszcie mi prosze co u Pauli Majeczki I Rybkowego Kacperka?
Witus wyczytalam ze juz chlop jak dab , antybiotyki odstawione teraz czekamy tylko na konkretna wage do wyjscia tak?? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2502 |
|
Wtajemniczenie
|
tak sobie teraz mysle ze jak urodzi wiecej z nas to watek troche sie spowolni....pamietam z lena jak bylam w ciazy tez mialysmy swoj watek,a teraz po nim ani sladu....
|
#2503 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
O właśnie może Wy mi dziewczyny pomożecie!! Nie wiem jak mam wykończyć kuchnie
Tzn. pomiędzy szafkami mam płytki ale po bokach na ścianach już nie i po całości jak coś smażę czy coś mam już tak pochlapaną ścianę tłuszczem że szok!Nie wiem czy dać tam płytki, ale jak dam to nie na całość bo popryskane mam na całej ścianie Później wrzuce zdjęcie kuchni może coś doradzicie Bo ja ani gustu, ani pomysłu![]() Cytat:
I kocyk rewela!!Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A ja genialna jestem że szok. Wyprałam w pralce (trzeba mózgu nie mieć jak ja) firany makarony. Mam jeden wielki kołtun i mam za zadanie je rozplątać Nie powiem lubie takie łamigłówki aaaaaa i później Wam wstawię fotę łóżeczka---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2504 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() babku-maz niczego sobie, niezle ciacho I ty rowniez Choc bi nie jestem ![]() Biedna ryba.Ale u mnie tez nie bylo pomocy w szpitalu. A co do biustonosza- jak sie laktacja unormuje, to cycki maleja. Mi po 1,5 miesiaca wrocily w sumie do dawnego rozmiaru. Nadal mnie pobolewa.Jak na okres, mdli i wogole czuje sie jakbym okres dostala. Smutno mi..moj tata ma dzis urodziny.Nikt sie nie interesuja ciaza.Przyzwyczailam sie. Ale oni tylko wiedza, ze jestem w ciazy i nic poza tym. I dzis wyslalam mu zyczenia, bo on kierowca i ne chcialam przeszkadzac mu w czasie jazdy. Jego odpowiedz:dziekuje...i nic poza tym.Zadnego a co u ciebie, jak ciaza..Ehh Mam nadzieje, ze ja bede inna matka. Jak mozna nie interesowac sie co u dzieci?
Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-10-11 o 15:51 |
|
|
|
|
#2505 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ryba zostaje jeszcze w szpitalu bo ma jakąś infekcje, Kacper w porządku, walczą o karmienie piersią, ale nikt jej tam za bardzo nie pomaga w tej kwestii... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#2506 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
**Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2508 | |||
|
Zakorzenienie
|
ee tam
jestem w ciąży więc wolo mi takie cuda próbować ![]() Cytat:
![]() Cytat:
no co stała musztarda koło naleśników to stwierdziłam że warto spróbować a nie lepiej by Ci było ją namoczyć i w ręku uprać? Cytat:
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-10-11 o 16:13 |
|||
|
|
|
#2509 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wracaj do nas jak ogarniecie już swój rytm, bo tęsknimy tu za Twoimi tekstami, przez które czasem miałam popluty monitor ![]() Cytat:
Teraz się kapnęłam, że postrzegam go już bardziej jako tatusia Ale czad, aż jestem w szoku. Muszę chyba jakąś randkę zorganizować, zamiast puszczać mu kołysanki do snu Jeśli chodzi o rodziców, to naprawdę strasznie Ci współczuję. Ja z moimi mam wręcz odwrotnie i czytając Twoje posty, bardzo to doceniam, ale żal mi, że nie wszyscy mają taki kontakt ze swoimi. Wydaje mi się, że nic już teraz na to nie poradzisz. Ważne że Ty jesteś inna dla swoich dzieci. A jak już kiedyś pisałam według mnie jesteś super mamą. |
||
|
|
|
#2510 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień doberek
Ja standardowo dzisiaj po wizycie pojechałam najpierw do mamy na chwile,a później jak wróciłam to usnęłam na dobre 2 godziny i nie miałam kiedy napisać... Wizyta przebiegła dzisiaj bardzo miło zresztą jak zwykle.Żartowałam sobie z panią dr na temat porodu. Tętno słyszałam od razu tak wyraźnie ![]() Z szyjką dramatu nie ma,ale Tymek jest bardzo nisko- ginka wyczuła główkę .Mam leżeć i odpoczywać przynajmniej przez 2 tygodnie żeby dobić do pełnego 37 tygodnia a potem niech się dzieje. Aha i mam sobie wkładać poduchę pod pupę ![]() Ciśnienie ok, 115/60. Paciora nie mam i łożysko o dojrzałości II Anoula Proszę o dopisanie 15.10 g.9.00 KTG oraz 25.10 wizyta Lecę poczytać ..... Maomami Nie załapałam się na prasowanko ,ups Pewnie świetnie sobie poradziałaś.Cytat:
Jak w ogóle idzie opieka nad Liwką? Cytat:
Dla męża ![]() Może coś w ten deseń ?Albo taka tapetę szklaną-nie wiem jak to się fachowo nazywa edit: Ktosiula napisała https://www.google.pl/search?q=tapet...ml%3B350%3B233 Cytat:
za wizytę
|
|||
|
|
|
#2511 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytę i fajny wóz ![]() A mi sie wydawało że jednak będzie szary a tutaj proszę beżyk .Zgrabny ![]() Będziesz parą dla Aaby? ![]() A nie będziesz już mieć usg? Metka zgrabniutki brzusyzynek.Dawno nikt nie wklejał może i ja sie zbiorę w końcu ![]() Ktosiula Mam podobną pierwszą Tak sobie fajnie brzuszynek rośnie krok po kroczku ![]() Peper Fajny prezencik sprawili dziadkowie wnukowi ![]() Angie Kochana Majka Resztę nadrobię później,czas na spacerek taka piękna pogoda. Idziemy do parku pobuszować w liściach
|
|
|
|
|
#2512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2513 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytę!Cytat:
![]() może będę parą, może nie wiesz co na następnej wizycie tez nie będę mieć, ale na tej listopadowej na którą już mnie zapisała to pewnie [jeżeli dotrwam] to będę mieć
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||
|
|
|
#2514 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Resztę Anoula Ci napisała A i jeszcze Aangie za pośrednictwem Kociaka pokazała Maję dla ułatwienia str 81 na dole Cytat:
![]() Ja też nie rozumiem takiego działania Jeszcze się na moich czasem złoszczę, jak przesadzają w drugą stronę. A Ty już jesteś inną matką, najlepszą na świecie dla swoich chłopaków nemosek za wizytę
|
|
#2515 |
|
Zakorzenienie
|
tak teraz oglądam Rozmowy w toku i mi się nasunęło na myśl bo ostatnio się z TŻ nad tym zastanawialiśmy...
na jaką formę antykoncepcji się zdecydujecie po porodzie? Ja bym chciała tabletki [chyba:P brałam już wcześiej i byłam zadowolona], TŻ mówi o prezerwatywach, albo po prostu o "uważaniu" czyli zero antykoncepcji ja wiem ze on chce drugie dziecko szybko, ale ja nie wiem czy chce aż tak szybko :P
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#2516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2517 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No wiem, że byłoby łatwiej i prościej ale że to jaaaaaaaaaaa ![]() Cytat:
za wizytęCytat:
|
|||
|
|
|
#2518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a za prezerwatywamy nie jestem bo ich najzwyczajniej nie lubię ![]() myślę nad jakimiś innymi środkami.. moze plastry? nie wiem
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-10-11 o 17:05 |
|
|
|
|
#2519 | |
|
Zakorzenienie
|
buuuu co za pogoda dzisiaj....
![]() wczoraj miałam iść na zakupy przełożyłam na dzisiaj i klops! jestem uziemiona w domu! leje jak z cebra. ostatecznie jutro zakupy, plus tego taki, że z buta nie będę musiała się męczyć. Cytat:
oby nie, bo my z kolei drugiego dziecka nie chcemy mieć. tż coś błąka o podwiązaniu się, ale tak sobie myślę, że jak kiedyś zachcemy mieć parkę, to będziemy w ciemnej dupie... Ale raczej plasterki
|
|
#2520 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A co do pralki to tak jak Anoula pisała, może się czymś przytkało, nazbierało się z wcześniejszych prań i teraz akurat się zatkało. Trzymam żeby to nie było nic poważnegoCytat:
Ja dzisiaj zrobiłam na obiad pizze nie chwaląc się wyszła dobra i przyszedł już leżaczek, jest super, nie widać że używany, musze tylko przeprać żeby odświeżyć i będzie git ![]() A dzisiaj idę na panieński
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:03.

z KAcperkiem w porządku ale Rybka ma jakąś infekcję o i nikt jej nie pomaga w karmieniu małego
Oby się szybko uporali z infekcją! Masakra z tym personelem tam

KCIUKI DLA ANI 

W nocy miałam gorączkę i dreszcze, teraz już trochę lepiej. Wykończy mnie ta ciąża.

**
.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
zapomniałam zapytać się położnej co to znaczy