Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-11, 15:21   #2221
Debrah
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X

Większość rzeczy nie przechodzi - ja jadłam normalnie już od dawna pieczarki na przykład:P

A geterki to są te ocieplacze, pod spodem ma cienkie rajstopki ( żeby nie zdejmowała tak jak skarpetki).

Ma zapas, więc chyba jej długo posłużą, chyba, że zniszczy na kolanach.

Kurdę, jak ogarniacie system jak musicie wyjść z domu? Malowałam oko z dzieckiem przy nodze, wszystko robię dłużej dużo bo mój dzieć nie poczeka przecież i przez to każde wyjście z domu wydaje się być taaaką wyprawą.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 15:24   #2222
szklanka19
Zadomowienie

Meneq w szoku jestem o tym mówieniu per mama, tata do takich młodych ludzi. Z tym klimatem to przerąbane macie.

W nocy Ewa się obudziła z potworną histerią o 4:30. Najpierw ulała, potem zaczęła płakać, usnęła dopiero po 6, na 45 minut. Potem ją jeszcze położyłam sobie na brzuch i jeszcze godzinkę pokimała. No i niestety tak się kończy spanie z cyckiem w buzi

W ogóle się nie chwaliłam wczoraj - mamy zęba Słabo widać, ale ostry jak cholera, fajny taki malusi ząbek Moja duża córeczka, kolejny krok ku dorosłości
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 15:25   #2223
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Deli, nie wiem czy to prawda, ale gdzieś czytałam, że jak dziecko samo by zjadło, to owszem, może coś być, ale jeśli mama zje i nakarmi piersią, to podobno nie przechodzi do mleka
Ale wiesz, wole dmuchać na zimne.

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Większość rzeczy nie przechodzi - ja jadłam normalnie już od dawna pieczarki na przykład:P

A geterki to są te ocieplacze, pod spodem ma cienkie rajstopki ( żeby nie zdejmowała tak jak skarpetki).

Kurdę, jak ogarniacie system jak musicie wyjść z domu? Malowałam oko z dzieckiem przy nodze, wszystko robię dłużej dużo bo mój dzieć nie poczeka przecież i przez to każde wyjście z domu wydaje się być taaaką wyprawą.
nie ja to wole unikać takich rzeczy.

Ja jak rano musze wybyć, to wszystko szykuje sobie wieczorem. No a jak dziec sie obudzi rano to ma dobry humor i lecim do lazienki sie ogarniac :P

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 15:29   #2224
szklanka19
Zadomowienie

No właśnie mnie też te grzyby zastanawiają. Bo czytałam ostatnio, że najmłodsza ofiara jakiegoś muchomora miała dwa dni. Mama na porodówce została poczęstowana zupą grzybową, sama się ciężko zatruła, ale udało się ją uratować, a dzidzuś zmarł. To jak te toksyny się przedostały do dziecka, skoro rzekomo grzyby nie przenikają Chyba, że chodziło o to, że pod wpływem zatrucia coś się w organizmie wydzielało, nie wiem
Stary 2013-10-11, 15:33   #2225
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Jak wychodzimy bez niej, to chwilę dłużej niż wcześniej: nakarmienie, przewinięcie i z tż na zmianę - on pilnuje, ja się szykuję i na odwrót. Jak jestem sama to też jakoś w miarę.
No ale jak z nią wychodzimy, to tak z pół godziny-godzinę dłużej, jakoś nie możemy szybko zebrać jej rzeczy

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
No właśnie mnie też te grzyby zastanawiają. Bo czytałam ostatnio, że najmłodsza ofiara jakiegoś muchomora miała dwa dni. Mama na porodówce została poczęstowana zupą grzybową, sama się ciężko zatruła, ale udało się ją uratować, a dzidzuś zmarł. To jak te toksyny się przedostały do dziecka, skoro rzekomo grzyby nie przenikają Chyba, że chodziło o to, że pod wpływem zatrucia coś się w organizmie wydzielało, nie wiem
No właśnie - muchomora, a nie jakiegoś grzyba, którego się normalnie je. Bo przecież jak Ty zjesz jadalnego, to nic Ci się nie dzieje (chyba że nie akceptujesz ich w ogóle), a jak zjesz trującego, to jest kaplica. To tak samo z dzieckiem.
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 15:40   #2226
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Boje sie;> przeciez one ciezkostrawne sa;p Już mam wizje bolącego brzuszka Amelki
Mnie sie wydaje, ze fizycznie jest to niemozliwe. Przeciez Ty trawisz grzyby, prawda? We krwi przeciez nie plywaja kawalki niestrawionych grzybow. To czego nie strawisz, to wydalasz przeciez. Ale ja od samego poczatku nie wierze w tzw. diete przy kp

---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ----------

Cytat:
Meneq w szoku jestem o tym mówieniu per mama, tata do takich młodych ludzi. Z tym klimatem to przerąbane macie.

W nocy Ewa się obudziła z potworną histerią o 4:30. Najpierw ulała, potem zaczęła płakać, usnęła dopiero po 6, na 45 minut. Potem ją jeszcze położyłam sobie na brzuch i jeszcze godzinkę pokimała. No i niestety tak się kończy spanie z cyckiem w buzi

W ogóle się nie chwaliłam wczoraj - mamy zęba Słabo widać, ale ostry jak cholera, fajny taki malusi ząbek Moja duża córeczka, kolejny krok ku dorosłości
To chyba cos w stylu mowienia per ciociu wujku w krajach skandynawskich. Na poczatku trudno sie przyzwyczaic, ale to jest niesamowita wygoda tak wrzucic wszystkich do jednego wora. Bo jezeli nie wiesz z kim masz do czynienia, to bardzo trudno prowadzic rozmowe - takie male jezykowe zawilosci.
Klimat jest boski - poza ciezkimi miesiacami 6-9 (pora deszczowa i lato), to jet super. Teraz zaczyna sie jesien, ktora potrwa do polowy grudnia. Dopiero w grudniu bedzie trzeba zaczac myslec o kurtkach i plaszczach, ale tylko na ok. 2 miesiace, by od polowy lutego, poczatku marca zaczela sie wiosna. Nie wspomnialam jeszcze jak zima wyglada... W dzien 5-10 st.! Byloby za pieknie, prawda? Mieszkania sa nieogrzewane...
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 15:40   #2227
mala_19kw
Zakorzenienie

Oskar się nie wyspał i marudzi niesamowicie

Muszę se kawę pierdyknąć bo jakoś słabo się czuje.

Debrah-teraz widzę jaka Amelka podobna do Cb,ma Twoje oczka
Śliczna

Hje-od której zaczynamy Tugeze?
aaaa Pstrykowa dziś szaleje na szkolnej przytupajce Także ona już roztańczona wbije do nas
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 15:41   #2228
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
No właśnie - muchomora, a nie jakiegoś grzyba, którego się normalnie je. Bo przecież jak Ty zjesz jadalnego, to nic Ci się nie dzieje (chyba że nie akceptujesz ich w ogóle), a jak zjesz trującego, to jest kaplica. To tak samo z dzieckiem.
Ja z grzybów tylko pieczarki, także mnie problem nie dotyczy

A co do diety przy kp to słyszałam kiedyś, żeby nie jeść kiwi, bo wtedy w kupce dziecka widać czarne, małe pestki i one mogą brzuszek ranić Tylko jak te pestki wyszły z cycka
Stary 2013-10-11, 15:42   #2229
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Watroba matki nie rozlozyla toksyn i dlatego ona sie zatrula. Toksyny byly we krwi, to byly tez w mleku

Edytowane przez meneq
Czas edycji: 2013-10-11 o 15:46
Stary 2013-10-11, 15:43   #2230
hje
Zakorzenienie

Mała, wraz z ciszą nocną
A Pstryka to nawet sobie wolę nie wyobrażać, jeszcze ją na Śląsk poniesie
Stary 2013-10-11, 15:46   #2231
meneq
Zakorzenienie

Cytat:

Yae jest ze mna w lazience i np. wyciaga rzeczy z pralki albo robi porzadki w koszu na bielizne. Daj jej cos, czego nie ma na co dzien. Nie sadze, zeby sie nie skusila...

---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ----------

Cytat:
Ja z grzybów tylko pieczarki, także mnie problem nie dotyczy

A co do diety przy kp to słyszałam kiedyś, żeby nie jeść kiwi, bo wtedy w kupce dziecka widać czarne, małe pestki i one mogą brzuszek ranić Tylko jak te pestki wyszły z cycka
Uwielbiam takie "ciekawostki"!
Stary 2013-10-11, 15:46   #2232
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Mnie sie wydaje, ze fizycznie jest to niemozliwe. Przeciez Ty trawisz grzyby, prawda? We krwi przeciez nie plywaja kawalki niestrawionych grzybow. To czego nie strawisz, to wydalasz przeciez. Ale ja od samego poczatku nie wierze w tzw. diete przy kp

---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ----------

To chyba cos w stylu mowienia per ciociu wujku w krajach skandynawskich. Na poczatku trudno sie przyzwyczaic, ale to jest niesamowita wygoda tak wrzucic wszystkich do jednego wora. Bo jezeli nie wiesz z kim masz do czynienia, to bardzo trudno prowadzic rozmowe - takie male jezykowe zawilosci.
Klimat jest boski - poza ciezkimi miesiacami 6-9 (pora deszczowa i lato), to jet super. Teraz zaczyna sie jesien, ktora potrwa do polowy grudnia. Dopiero w grudniu bedzie trzeba zaczac myslec o kurtkach i plaszczach, ale tylko na ok. 2 miesiace, by od polowy lutego, poczatku marca zaczela sie wiosna. Nie wspomnialam jeszcze jak zima wyglada... W dzien 5-10 st.! Byloby za pieknie, prawda? Mieszkania sa nieogrzewane...
Jak to?

Ja kocham Polską zimę Już się nie mogę nawałnic śniegu doczekać
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 15:53   #2233
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Jak to?

Ja kocham Polską zimę Już się nie mogę nawałnic śniegu doczekać
Ja bardzo za sniegiem tesknie. Za mrozem rowniez.
Nie ma centralnego ogrzewania, kazdy dogrzewa na wlasna reke - klimatyzacja, piecykami na nafte, grzejnikami na prad, kocami elektrycznymi czy kotatsu (kiedys pokazywalam taki stol z grzalka pod blatem i nakryty koldra). W dodatku okna sa pojedyncze z metalowymi ramami i w wiekszosci blokow zewnetrzne klatki schodowe - takze za cieplo to nie jest. A isa jeszcze podgrzewane klapy w wc i wanny trzymajace temperature. Takze przezyc sie da. W ogole kiedys ze wzgledu na lato japonskie domy swiadomie budowana ze szparami, by wiatr hulal. Do tej pory widzialam jeden jedyny blok z centralnym ogrzewaniem. Oczywiscie na polnocy, gdzie zimy srogie ogrzewanie jest. To zupelnie tak, jakbys oczekiwala, ze w Egipcie bedzie ogrzewanie zaintstalowane w domu...
Stary 2013-10-11, 16:16   #2234
meneq
Zakorzenienie

hje wczoraj pisalas, ze Pola przez sen wedruje. To mam cos dla Ciebie. Yae spi na materacu, ktory ma 1,95 m dlugosci. 2,5 godziny temu polozylam ja w gornej polowie, glowka w przeciwnym kierunku. Przez ten czas odwrocila sie i wyszla od strony nog. Od kwadransa tak spi jak na zdjeciu.
Przy okazji widac jak pilnie ostatnio pracowala nad wpuszczaniem swiatla do pokoju ;-)
ImageUploadedByWizaz Forum1381500986.770392.jpg
Stary 2013-10-11, 16:30   #2235
hje
Zakorzenienie

Cytat:
O mamuniu!!

Wiesz, gdybyśmy się też przeniosły na podłogę, to nie wątpię, że również by się tak skończyło Tylko Pola w tym momencie by się obudziła
Stary 2013-10-11, 16:36   #2236
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
no wlasnie, dlatego wole nie ryzykować, mimo ze wiadomo, ze bym jadla jadalne a nie muchomorsy;p

Cytat:

A ja wierze, bo jadlam wiele rzeczy i widzialam reakcje Amelki, nigdy nie zapomne, jak bylo chwilowo dobrze z Amelka miala jakies 3 msc... zjadłam 2 kanapki z twarożkiem, kooooooooolka niesamowita i moglabym wymieniać i wymieniać.

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 16:41   #2237
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
no wlasnie, dlatego wole nie ryzykować, mimo ze wiadomo, ze bym jadla jadalne a nie muchomorsy;p

A ja wierze, bo jadlam wiele rzeczy i widzialam reakcje Amelki, nigdy nie zapomne, jak bylo chwilowo dobrze z Amelka miala jakies 3 msc... zjadłam 2 kanapki z twarożkiem, kooooooooolka niesamowita i moglabym wymieniać i wymieniać.
No tak, takie problemy sa nam obce.
Ale do wigilii jeszcze sporo czasu, uklad trawienny dojrzeje jeszcze - przeciez prawie roczek bedzie miala; rzadziej bedziesz karmic, takze moze bedziesz mogla sobie pozwolic
Cytat:
O mamuniu!!

Wiesz, gdybyśmy się też przeniosły na podłogę, to nie wątpię, że również by się tak skończyło Tylko Pola w tym momencie by się obudziła
Dlaczego mialaby sie obudzic? Yae nadal tak spi... Chyba dlatego, ze puzzle sa chlodne w dotyku a tuz nad nia jest klimatyzator

Edytowane przez meneq
Czas edycji: 2013-10-11 o 16:42
Stary 2013-10-11, 16:50   #2238
pstryczek84
Zakorzenienie

hejka
mlody spiocha, mam nadzieje ze pospi troche bo ponoc spal dzis 2x20min
melismy poczestunek po akdemii, jeeezu jak sie nazarlam!!!!!!!! a jakie pysznosci byly normalnie ful wypas - catering i te sprawy

przyszly kurteczki z all dla mlodego, cudne, jak spod stempla!
w tym momencie nie widze wiekszego sensu kupowania nowych kurtek za gruba kase skoro mozna miec takie cuda za 20-30zl
jeszcze kombinezonik i bedzie wsjo...

ah, i przyszedl kocyk z NESTLE za kody, fajny, bardzo gruby, troche jakby z filcu na zime bedzie idealny... a szczerze mowiac myslalam ze wysla jakis badziew

---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Blugirl80 Pokaż wiadomość
Rany nie wierze, wlasnie nadrobilam,a bylam juz 80 stron do tylu.

Cytat:
pstryczku milego dlugiego weekendu! Jakies plany?

plany? weselicho

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
ja bym strasznie chciała. ale najpierw muszę znaleźć pracę. i mam ogromny lęk. każdego dnia w ciąży się bałam, mój Tż tak samo. codziennie miliard telefonów czy kopie a we wczesnej ciąży chciałam zamieszkać u gina.
no i już nie wspomnę przy końcówce bezsenne noce, bóle kręgosłupa, nóg, wszystkiego chyba
może jak przezwyciężę ten strach to pomyślimy. chciałabym w sumie

Bokeh - zdjecie MEGA!!!!!!!!
Yae cudna!

nadrabiam dalej

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 16:55   #2239
meduzza
Zadomowienie

Cześć i czołem Kluseczki

Zostały mi 4 strony ale zostawię sobie na wieczór
U nas ciepełko, piękna złota jesień-moja ulubiona pora roku. Jak super, że mama odwiedzi Polskę w najładniejszy jej okres Po 4 latach pewnie zapomniała jak może być pięknie w takim polskim lesie albo nawet i u mnie na podwórku

Mała dziś jadła na obiad zupkę cukiniową z łososiem (zupę miałam zamrożoną, tylko łososia chwilkę ugotowałam i rozdrobniłam) do tego chlebek z masełkiem i Maluch zadowolony. To nasza pierwsza ryba więc czekam na reakcję, jak będzie w porzo to ryba 2, 3 x w tygodniu
Wczoraj TŻ kupił mi 3 wina, nie wiem, poszalał trochę chyba

Moja córka dziś pierwszy raz się ze mną tuliła, tak naprawdę!!!

Meneq-no nie mogę, jakby ktoś wszedł to zobaczył-patologia, dziecko na podłodze leży
Debrah-mam nadzieję, że Wam się uda przekonać Amelkę do innych pokarmów niż UU bez drastycznych kroków.
Mała-po takim dniu jak my mamy to nic dziwnego, że się nawet bunga nie chce... Powiem szczerze, że ja się strasznie zaniedbałam wizualnie i modowo-po prostu robię tak żeby było szybko i wygodnie a efekt jest jaki jest
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 16:57   #2240
hje
Zakorzenienie

Zrobiłam teraz młodej taką tradycyjną manną, na krowim mleku, ale taką pytę, że mieszać się tego nie dało, Pola do rączek brała Dałam jeszcze kawałki banana. O Jezu, jak wcinała! Tak dzioba otwierała, żeby jeszcze dać. Zjadła pół dużej miski , beknęła jak stary żul, pośmiała się, ululałam ją i zasnęła

Edytowane przez hje
Czas edycji: 2013-10-11 o 16:58
Stary 2013-10-11, 16:59   #2241
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Cześć i czołem Kluseczki

Zostały mi 4 strony ale zostawię sobie na wieczór
U nas ciepełko, piękna złota jesień-moja ulubiona pora roku. Jak super, że mama odwiedzi Polskę w najładniejszy jej okres Po 4 latach pewnie zapomniała jak może być pięknie w takim polskim lesie albo nawet i u mnie na podwórku

Mała dziś jadła na obiad zupkę cukiniową z łososiem (zupę miałam zamrożoną, tylko łososia chwilkę ugotowałam i rozdrobniłam) do tego chlebek z masełkiem i Maluch zadowolony. To nasza pierwsza ryba więc czekam na reakcję, jak będzie w porzo to ryba 2, 3 x w tygodniu
Wczoraj TŻ kupił mi 3 wina, nie wiem, poszalał trochę chyba

Meneq-no nie mogę, jakby ktoś wszedł to zobaczył-patologia, dziecko na podłodze leży
Debrah-mam nadzieję, że Wam się uda przekonać Amelkę do innych pokarmów niż UU bez drastycznych kroków.
Mała-po takim dniu jak my mamy to nic dziwnego, że się nawet bunga nie chce... Powiem szczerze, że ja się strasznie zaniedbałam wizualnie i modowo-po prostu robię tak żeby było szybko i wygodnie a efekt jest jaki jest
Rozbawilas mnie ta patologia!! Przynajmniej przykryta jest ;-)

Czekalam, ze moze sie obudzi i celowo sie nie kladlam. Ale nie zanosi sie na pobudke, to i ja sie poloze. Dobranoc, do jutra!
Stary 2013-10-11, 16:59   #2242
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Szklanka pestki kiwi rozłożyły mnie na łopatki

Lenova ja mam ten sam problem,mała ma skazę i nie mogę jej wszystkiego dawać co my jemy.

Co do podawania kawałków. Moja Blanka najmłodsza i świetnie radzi sobie ze skórka od chleba (sama piekę) czy z kawałkami warzyw. Ani razu się nie udławiła,ba nawet nie chrząknęła Nie bójcie się Kochane!

Debrah ja daje Blance do zabawy coś co nie jest zabawka,np porządnie zakręcony krem do twarzy czy jakiś pojemniczek. Ostatnio śmiesznie się z Nią suszy włosy,bo przekrzykuje suszarkę

Pstryczku after party u Hje

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 17:00   #2243
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
ja Was pocieszę że Dawida biorą często za dziewczynkę
Dawniej ubierano chłopców w róż a dziewczynki na niebiesko (kolor maryjny)

pamietam jak pokazywalam mamie katalog z wozkami. na pytanie ktory jej sie dla Kuby podoba odp oczywiscie co? rozowy!

Zocha badziowa jaka juz pannica! a pamietam ja jako takiego malego dziabdziaka spod Obi

Stary 2013-10-11, 17:13   #2244
treselle0
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
ja też mam problem z obiadkami, np dzisiaj obiadek jedliśmy o 11:30, ja patrzę jak zaczyna być głodny to wtedy daję jakby zjadł uu to nie byłoby opcji zjedzenia czegokolwiek
ja musze wyprzedzic objaw głodu, bo jak za pozno zaskocze, ze chce to po ptokach nie chce jesc z lyzeczki i sie konczy na szybkim cycu
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Po 3h Jak kasza o 9 to obiadek nie wczesniej niz o 12.
Ale powiem Ci, ze ostatnio przy koncowce kaszy strajkuje i wyraznie widac, ze chce jeszcze.

Tyle zjada, a chuuuudzielec z niego ze hej.

Ja tez, ale chyba trzeba sie juz przelamac...
wiesz, jakby moja chciała to bym dała wiecej, Twoj nie jest za gruby, pamietam, ze przyrost masy tez miał taki sobie, wiec czemu nie? Moze on wcale nie chce dużej dokładki
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 17:15   #2245
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Hje-od której zaczynamy Tugeze?
aaaa Pstrykowa dziś szaleje na szkolnej przytupajce Także ona już roztańczona wbije do nas
oj, przepraszam bardzo, bylo bardzo powaznie!
przytupajce to beda ale dopiero jutro

---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ----------

Cytat:
mała, wraz z ciszą nocną :d
a pstryka to nawet sobie wolę nie wyobrażać, jeszcze ją na śląsk poniesie
:d

Stary 2013-10-11, 17:17   #2246
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Dzisiejsza solenizantka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0346.jpg (110,4 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0349.jpg (133,7 KB, 24 załadowań)

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 17:17   #2247
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
hje wczoraj pisalas, ze pola przez sen wedruje. To mam cos dla ciebie. Yae spi na materacu, ktory ma 1,95 m dlugosci. 2,5 godziny temu polozylam ja w gornej polowie, glowka w przeciwnym kierunku. Przez ten czas odwrocila sie i wyszla od strony nog. Od kwadransa tak spi jak na zdjeciu.
Przy okazji widac jak pilnie ostatnio pracowala nad wpuszczaniem swiatla do pokoju ;-)
Załącznik 5441652
:d

Stary 2013-10-11, 17:18   #2248
treselle0
Zadomowienie

Cytat:
mi lekarka pare dni temu mowiła, zeby rybke podawac 1*tydzień

Cytat:
Zrobiłam teraz młodej taką tradycyjną manną, na krowim mleku, ale taką pytę, że mieszać się tego nie dało, Pola do rączek brała Dałam jeszcze kawałki banana. O Jezu, jak wcinała! Tak dzioba otwierała, żeby jeszcze dać. Zjadła pół dużej miski , beknęła jak stary żul, pośmiała się, ululałam ją i zasnęła
po takiej kolacji to Ci jutro na obiad wstanie
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 17:19   #2249
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość

Pstryczku after party u Hje
.

Stary 2013-10-11, 17:20   #2250
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
mi lekarka pare dni temu mowiła, zeby rybke podawac 1*tydzień

po takiej kolacji to Ci jutro na obiad wstanie

meneq, wychodzi na to, że Yae ma za mały materac

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości