Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 cz.4 - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 wątku na odchowalni ?
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.5 7 15,91%
Piątego wątku początek, w bólu wykluwa się pierwszy ząbek 1 2,27%
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje 3 6,82%
Dzieciom zakładamy śliniaki, bo się ślinią nieboraki 1 2,27%
Lęk separacyjny przeżywamy, lecząc go w ramionach Mamy 0 0%
Tylko u nas dyskusja zażarta, każda wypowiedź uwagi jest warta 1 2,27%
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera 4 9,09%
Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają 13 29,55%
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą 0 0%
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki 8 18,18%
Mamo, Tato kończcie spanie; kupa czeka na przebranie 1 2,27%
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! 4 9,09%
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. 0 0%
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. 1 2,27%
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają 0 0%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-11, 18:55   #631
Elusiek85
Raczkowanie

Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013

a jeśli chodzi o promocję hipp-a w biedrze to dla porównania słoiczek w Rossmannie kosztuje 3,39zł http://www.rossnet.pl/Produkt/HiPP-W...kami-BIO,96974

większe słoiczki w ross też są droższe, więc promocja jest ok

Adisiek ur. 30.04.2013

Edytowane przez Elusiek85
Czas edycji: 2013-10-11 o 18:56
Elusiek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 19:02   #632
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013

Mlode mi si popsuło
Pewnie zeby, a jak nie to sie poddaje..
Najgorsza noc i spanie co maax godz pobudka z piskiem. Jak nie minie to w pon lekarz
Robi 4-th przerwy n aktywnośc w dzien co skutkuje kiepskim zasypianiem ale po 2-3h uspic się nie da
Smaruje, masuje, przytulam - dzień jakos leci ale wieczór to masakra
Teraz byla zmeczona max i co? Zamiast spac to steka, kreci sie i wygina
Ja do tego psychicznie siadam bo trochę problemów sie zgralo z zabkami i tak jak w dzien usmiech i zabawa tak wieczorem vhce sie wyc
No ale cóż. Jak jest dołek to będzie i górka

Postaram się trochę nadrobić

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 19:06   #633
salviae
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
Dareczek jeszcze nie ząbkuje prawda? myślę, że wtedy doceni sophie bo cała zabawa jest w gryzieniu jak dziąsła swędzą

laski na baby's secret są nosidła tanie i te kubki doidy oraz śmieszne smoczki

ej co w tych kubkach jest takiego extra?

http://www.babyssecret.pl/today/amazonas-nosid.html
http://www.babyssecret.pl/today/doidy-cup.html
http://www.babyssecret.pl/today/billy-bob.html

młody usypia juz godzinę złapał tasiemca na jedzenie i cycki już puste to wciągnąl butlę mm, ale dalej marudzi a jeść już nie chce:/
maluszkom łatwiej z niego pic, nie oblewaja sie i dobrze przygotowuje do picia z doroslego kubka, chce go wyprobowac, ale tam przesylka wychodzi 20 zl i sie nie oplaca
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 19:06   #634
cloche
Zakorzenienie

co to ten skip hop? no i rozumiem, ze za drogi czy jak?

maarchewka, no spacer pierwsza klasa

szprotka, nie moge sie doczekac tych fotek, a na komorce nie widze... moze jak mlody pusci moj stanik, to siade do kompa.

Magiusa, o ile dziecko nie ma alergii na dane warzywa, to dzialaja one regulujaco na kupki a co do objawow jakichs nietolerancji glutenu to tez nie znam wszystkich i tez sie zastanawiam, czy mozna je przegapic. na pewno zmiany skorne, bole brzucha, niespokojne dziecko, brak przyrostu wagi... ale to moze tez miec wiele przyczyn... zwariowac idzie!

my bylismy w ratuszu na spotkaniu nowych malych obywateli. i poznalam dwie mamusie z maluszkami i jedna z nich to sasiadka, do tego synowa naszej burmistrz, no i zaprosila na kawke. i byla pani prowadzaca zajecia na basenie dla maluszkow i pare mamus co juz sa w trakcie kursu i zachecily mnie jeszcze bardziej! myslalam, ze bedziemy musieli jezdzic dalej, a tu sie okazuje, ze na basenie 500m od domu zaczynaja w listopadzie tak wiec po konsultacji kardio zapiszemy sie!

cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 19:09   #635
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Dareczek jeszcze nie ząbkuje prawda? myślę, że wtedy doceni sophie bo cała zabawa jest w gryzieniu jak dziąsła swędzą

laski na baby's secret są nosidła tanie i te kubki doidy oraz śmieszne smoczki

ej co w tych kubkach jest takiego extra?

http://www.babyssecret.pl/today/amazonas-nosid.html
http://www.babyssecret.pl/today/doidy-cup.html
http://www.babyssecret.pl/today/billy-bob.html

młody usypia juz godzinę złapał tasiemca na jedzenie i cycki już puste to wciągnąl butlę mm, ale dalej marudzi a jeść już nie chce:/
o dzięki za info

http://www.doidycup.pl/content/6-niezwykly-kubeczek
Cytat:
Napisane przez Elusiek85 Pokaż wiadomość
a jeśli chodzi o promocję hipp-a w biedrze to dla porównania słoiczek w Rossmannie kosztuje 3,39zł http://www.rossnet.pl/Produkt/HiPP-W...kami-BIO,96974

większe słoiczki w ross też są droższe, więc promocja jest ok
dobrze wiedzieć, że dobry interes zrobiłam jednak

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 19:12   #636
becik_4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Becik, a co sprawia, że obawiasz się, że Ci zniknie mleko? Karmisz już tyle czasu, laktację masz ustabilizowaną i dopóki będziesz karmić, doputy będzie mleczko.

Jakaś chuda ta dynia Ale śliczny jest Kubuś Pokaż jeszcze buty
nie wiem obawiam sie ze jak mu wprowadze inne jedzenie to nie bedzie chcial cyca albo bedzie rzadziej jadł i mi zaniknie a moze to glupie ale jakos sie obawiam ze strace pokarm bo już miałam kryzys ale jakoś to uratowałam

dzieki dziewczyny za odpowiedzi w sprawie tego jedzenia dla dzieci to nie bede szukac samych ziemniaków tylko zzaczne od marchewki a pozniej marchewka + ziemniak bo takiego samego ziemniaka to tez bym nie chcial jesc :
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 19:12   #637
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
no to super, planujesz BLW?

i dlatego też czekam

może Ty dlatego taką fobię stopową masz?

ja nie wiem co z tymi chłopami, mojemu też ta jedna cecha się nie spodobała
oczywiście, że będziesz miała mleko - będziesz przystawiać, będzie mleko

ja mam zamiar od razu po marchwii podać marchew + ziemniak

słodki i bystry Kuba!

My po basenie, matka wariatka przesadziła i trzymała dziecko za długo pod wodą i mi się rozpłakał na moment
Zapisaliśmy się na kontynuację trochę podrożało ale nie będziemy żałować dziecku
Nie wiem , boje sie troche ale mOe sprobuje musze sie doksztalcic

Cytat:
Napisane przez puchatkowa Pokaż wiadomość
Spoko masz mi oddać jak przyjdą i się spotkamy
To kupuje to na wtorek powinny być

---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ----------

Kupione
Eee ja mam niepodrodze z bankomatem hehhe wole pRzelew heheh
Ok super Justi nie smierdzialy nie ??

banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-11, 19:17   #638
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
nie wiem obawiam sie ze jak mu wprowadze inne jedzenie to nie bedzie chcial cyca albo bedzie rzadziej jadł i mi zaniknie a moze to glupie ale jakos sie obawiam ze strace pokarm bo już miałam kryzys ale jakoś to uratowałam

dzieki dziewczyny za odpowiedzi w sprawie tego jedzenia dla dzieci to nie bede szukac samych ziemniaków tylko zzaczne od marchewki a pozniej marchewka + ziemniak bo takiego samego ziemniaka to tez bym nie chcial jesc :
ja jeszcze o takim przypadku nie słyszałam jak nie wprowadzisz butli to nie masz się co bać
Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Nie wiem , boje sie troche ale mOe sprobuje musze sie doksztalcic

Eee ja mam niepodrodze z bankomatem hehhe wole pRzelew heheh
Ok super Justi nie smierdzialy nie ??

poczytaj, dokształć się

śmierdziały ale trochę, jeden dzień poleżą, umyjesz i będzie oki

Stary 2013-10-11, 19:21   #639
diabli
Zakorzenienie

zaraz sobie ponadrabiam, ale najpierw pytanie:

CZY PRZY ZABKOWANIU MOZLIWA JEST BIEGUNKA? bo ja już glupieje. po orsie kupa piekna gesta, marchewkowa - ot taki koncentrat pomidorowy. ale już za 2 godziny pult...i znow wszystko sama woda. dzisiaj caaaly dzień co 2 godziny, w nocy co 3. po każdym jedzeniu kupa jak niemowlę. przewijam, smaruje (bo jednak większe ryzyko odparzenia), ubieram, odkładam do lozeczka, 5 min i znow puuuul - ciag dalszy no to na przewijaku lezy z gola dupcia i czekamy 20 min az wyciśnie wszystko. ona przysypia, ja się rozbudzam :P do du.pci z taka robota! o 4 rano obcinałam jej paznokcie, bo już nie mogłam zasnąć hehe.
zaczynam mieć dość tego ciągłego przewijania, bo ona fika, bawi się w najlepsze zywa bestyjka...nie widać żeby była chora, zupełnie nie ma objawow bolącego brzusia (podkurczanie nozek, placz, baczki). poczekam jeszcze do jutra i ewentualnie znow pomeczymy pediatrę...
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 19:25   #640
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

eeee nie opłaca się brać samego Doidy, prawie 20zł wysyłka

Stary 2013-10-11, 19:36   #641
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
ja jeszcze o takim przypadku nie słyszałam jak nie wprowadzisz butli to nie masz się co bać

poczytaj, dokształć się

Poczytam poczytam
A te puzle moze zawieraja formamid? I stad ten zapach

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-11, 19:36   #642
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Sliczny kombinezon Ale tygrysek wymiata! ?Niedługo będzie skakać
już bryka

Cytat:
My dzis pospałysmy az miło. O 6 obudziłam sie i zdalam sobie sprawe, ze przez cala noc tylko raz zmieniłam cycka, czyli niunia jadła tylko raz, góra dwa (azawyczaj ze 3 razy w nocy zmieniam strony). i jeszcze do 7 polezalysmy sobie przy cycu. wiec git, jak dla mnie. teraz mi spi na rekach bo boje sie ja odlozyc. Wczoraj prawie wcale w dzien nie spala bo ja próbowalam odkładać i za kazdym razem sie wybudzala
Sofia zrobila Ci wolny weekend hehe.

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
Ash....test negatywnyufff...
no bez przesady...trójka wystarczy...mimo że K. wyfrunie lada dzień z gniazda
ejjj przyznaj się, ze chociaż troszkę Ci smutno

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Deb ja zmówiłam te puzle, ma bardzo dużo komentarzy, więc nic dziwnego, ze ktoś niezadowolony się tez znalazł, dziewczyny zamawiały i sa ok, wiec myślę, że nie będzie problemu, a tak pozatym przeglądałam jego przedmioty i normalnie podrobkowo wielkie a mi tez wczoraj przyszło pianinko i sorter, ja już meza nie pytam bo zawsze mowi kup to co ci się podoba na na mate skip hop się nie zgodził , ale się w sumie nie dziwie
jedno jakos kloci mi się z drugim

Cytat:
Diabli no kompromis był i w sumie jest tak trochę skandynawsko, nie zgodzil się na te jasne poduchowate babcine kanapy, kredensy i kuchnie taka cieplą babcina, ale białą, więc poszłam w trochę bardziej nowoczesna skandynawie kucnia jest biała, na podłodze szachownica, białe sciany, a na każdej jakies obrazy, ramki itp., obok kominka poukładane drewno, ale meble sa na wysoki połysk, lampy srebrny chrom, nie mamy firanek a do tych jasnych paneli ja bym jednak poszła w jasne sciany, wydaje mi się, że ciemne nie za bardzo, jasne sciany i duuzo ramek, obrazów, żeby nie było nudno takie mieszkanie jak w załączniku bym chciała
super podeślij priv fotke kuchni. chyba jutro przed kinder party szymkowym pojedziemy kupic panele, bo ich jestem pewna, wiec jeszcze rozwaze wymiane farby w każdym razie scian nie wiele zostanie, a pokoj dziecka sam w sobie jest kolorowy, wiec nawet ciemne sciany nie powinny być zle...musze to przemyslec hehe. nasz tatuś uważa, ze jeśli wszystko będzie biale to będzie dla dziecka "za sterylnie" chyba myśli przyszlosciowo - Nelusia się zajedzie jak kazemy jej posprzatac pokoj

Cytat:
Mata Skip hop tez się mojemu nie podobała .... a szczególnie jedna jej "cecha"
pewnie wymiary

Cytat:
Cudny tygrysek, ale futerko na rękawach przykrótkie, a kombinezon świetny, nela na drugim zdjęciu wymiata
bo to było futerko w wersji letniej! lapy nie mogą się pocic!

Banka - doczytałam ze to było pytanie...zatem Holle można kupic tylko na allegro albo w ekosklepach internetowych. znajoma bardzo je zachwala, na wizażu tez mnóstwo mam o nich wspomina.
Stary 2013-10-11, 19:41   #643
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
Dzięki za linka czekam na wrażenia
Wrażenia jak najlepsze, polar z materiałem wiatro i wodoszczelnym. Długość 90 do gondolki jakoś wejdzie a do spacerówki w sam raz od góry po plastikowy podnóżek.
Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
Xal miło było usłyszeć Twój głos
cieszę się że tak szybko udało Ci się zażegnać problem z cycusiem...
Twój głos sam w sobie taki uspokajający. Mowiłaś tak konkretnie i spokojnie, że uwierzyłam, że szybko się z tym uporam jak tylko wykonam co robisz. Takie to było kojące po zabieganym i stresowym dniu

Kupiłam w końcu dzisiaj matę FP i małej się chyba podoba
Jeszcze zostały mi puzle do zakupu i mogę szukać nawilżacza powietrza

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 19:41   #644
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Poczytam poczytam
A te puzle moze zawieraja formamid? I stad ten zapach

zabij mnie a Ci nie powiem, napisane jest tylko, że są z nietoksycznego materiału i zrobione zgodnie ze standardami bezpieczeństwa
te 12 sztuk, których nie wyciągałam jeszcze trochę czuć ale te co używamy to już nic a nic

Stary 2013-10-11, 19:42   #645
becik_4
Zadomowienie

a te kaszki z Holle to są wszystkie bezglutenowe czy jest z tego taka zeby wprowadzić ten gluten ?

Już doczytałam

Edytowane przez becik_4
Czas edycji: 2013-10-11 o 19:46
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-11, 19:47   #646
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
CZY PRZY ZABKOWANIU MOZLIWA JEST BIEGUNKA?
rozne cuda sie dzieja przy zabkowaniu. ale lepiej skontrolowac, bo powody moga byc rozne...
Stary 2013-10-11, 19:49   #647
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
już bryka

Sofia zrobila Ci wolny weekend hehe.

ejjj przyznaj się, ze chociaż troszkę Ci smutno

jedno jakos kloci mi się z drugim

super podeślij priv fotke kuchni. chyba jutro przed kinder party szymkowym pojedziemy kupic panele, bo ich jestem pewna, wiec jeszcze rozwaze wymiane farby w każdym razie scian nie wiele zostanie, a pokoj dziecka sam w sobie jest kolorowy, wiec nawet ciemne sciany nie powinny być zle...musze to przemyslec hehe. nasz tatuś uważa, ze jeśli wszystko będzie biale to będzie dla dziecka "za sterylnie" chyba myśli przyszlosciowo - Nelusia się zajedzie jak kazemy jej posprzatac pokoj

pewnie wymiary

bo to było futerko w wersji letniej! lapy nie mogą się pocic!

Banka - doczytałam ze to było pytanie...zatem Holle można kupic tylko na allegro albo w ekosklepach internetowych. znajoma bardzo je zachwala, na wizażu tez mnóstwo mam o nich wspomina.
Hee dzieki

Cytat:
zabij mnie a Ci nie powiem, napisane jest tylko, że są z nietoksycznego materiału i zrobione zgodnie ze standardami bezpieczeństwa
te 12 sztuk, których nie wyciągałam jeszcze trochę czuć ale te co używamy to już nic a nic

No wlasnie czytalam ze zazwyczaj zawieraja formamid a on trujacy jest , ze tylko takie kolo 100 zl co kosztuja inwyprodukowane przez.znana.firme sa ok i ze nie powinny smierdziec ehhh
Stary 2013-10-11, 19:52   #648
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
oo właśnie miałam pisać, Wasze dzieciaczki odkrywają kolanka, stopy, a W mimo , że lada dzień kończy pół roczku, ma w nosie swoje stopy
pewnie dlatego, że mu się tak pocą i śmierdzą nie ma sensu ich brać do buzi:P:P
t o matka myj, a nie nabijaj się z dziecka

Cytat:
a teraz się napełniają moje rzadko
sa takie hmm pelne, jest roznica kiedy podnoszę pelna piers, a taki flaczek po karmieniu. czuje "pelna" lekko twarda gotowa do karmienia

Cytat:
Ja też niczego nie podnoszę, grudniowy syn koleżanki jeździł na płasko to sierpnia :P i nie powiedziałabym, że tak za niedługo dzieci będą siedzieć, przecież najpierw czworakowanie (no, chyba, że posadzisz )
to chyba zależy od dziecka, bo jak widzisz sporo forumowych maluchow dźwiga się i chce siedzieć. nie chcą jezdzic w wozku...znajomej syn za nic w swiecie nie pojedzie na lezaco, a jest tylko tydzień starszy. musi siedzieć, jemu nawet podniesienie odrobine zaglowka nie wystarcza. a najlepiej jest u mamy na rekach, koniecznie siedząc na barierce wozka przodem do swiata. wygląda to średnio i pewnie tez dla jego kregoslupa takie jest...ale nie sa w stanie inaczej. posadzony w naszym leżaczku podciagnal się do góry i siedział....Nela na szczęście nie protestuje i jeździ na lezaco, ale czasem mam takie dziwne wyrzuty sumienia, ze gdyby miała trochę wyżej byłoby jej lepiej podziwiać swiat. na lezaco budke musi mieć zaslonieta, bo drazni ja czyste niebo. odsłaniamy tylko stojąc pod drzewem ;D wtedy podziwia liscie hehe. moja mama uważa, ze na pol roczku to sporo dzieci już siedzi, nasz wiktor miał 10 mies. jak zaczal chodzic. i pewnie dlatego chce jej powoli "pokazac", ze siedzenie i swiat z tej perspektywy jest fajny...
ZADNA Z WAS NIE PODNOSI ZAGLOWKA W GONDOLI?

Cytat:
chyba nie rozumiem po co Wam butelka do marchewki
pediatra przepisal Nelci ORS 200 z hippa. na biegunke. to jest soczek marchwiowy z kleikiem ryzowym, mikroelementami i elektrolitami. dość gesty. szkoda mi naszych ladnych butelek mleczkowych, wiec kupiłam jedna specjalnie do marchewki.

Cytat:
nie kupujemy młody nie będzie jeszcze tak fajnie siedział
Stary 2013-10-11, 19:52   #649
Ashyshqa
Zakorzenienie

becik te holle sa przerozne i w wiekszosci wlasnie glutenowe. Za to sa bez cukru stad sa polecane. A keszcze co o kp. Ja mialam dwa duze kryzysy ale teraz ju sie ustabilozowala laktacja i nie obawiam.sie zaniku pokarmu. No i trudno mi sobie wyobrazic, ze Sofia porzuci cyca dla marchewki

Cloche to mam nadzieje, ze dostaniecie zielone swiatlo na basen! Zazdroscimy, ze macie te zajecia tak blisko domu
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-11, 19:53   #650
banka26
Zakorzenienie

Cytat:

poczytaj, dokształć się

http://niebieskakokardka.blogspot.co...nkowe-bez.html

duzo artykułow na ten temat jest wlasnie
Stary 2013-10-11, 19:56   #651
Elusiek85
Raczkowanie

Cytat:

to chyba zależy od dziecka, bo jak widzisz sporo forumowych maluchow dźwiga się i chce siedzieć. nie chcą jezdzic w wozku...znajomej syn za nic w swiecie nie pojedzie na lezaco, a jest tylko tydzień starszy. musi siedzieć, jemu nawet podniesienie odrobine zaglowka nie wystarcza. a najlepiej jest u mamy na rekach, koniecznie siedząc na barierce wozka przodem do swiata. wygląda to średnio i pewnie tez dla jego kregoslupa takie jest...ale nie sa w stanie inaczej. posadzony w naszym leżaczku podciagnal się do góry i siedział....Nela na szczęście nie protestuje i jeździ na lezaco, ale czasem mam takie dziwne wyrzuty sumienia, ze gdyby miała trochę wyżej byłoby jej lepiej podziwiać swiat. na lezaco budke musi mieć zaslonieta, bo drazni ja czyste niebo. odsłaniamy tylko stojąc pod drzewem ;D wtedy podziwia liscie hehe. moja mama uważa, ze na pol roczku to sporo dzieci już siedzi, nasz wiktor miał 10 mies. jak zaczal chodzic. i pewnie dlatego chce jej powoli "pokazac", ze siedzenie i swiat z tej perspektywy jest fajny...

ja podnosiłam, ale młody się zsuwał i go to bardziej wkurzało

Adisiek ur. 30.04.2013
Elusiek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 19:59   #652
salviae
Zadomowienie

Cytat:
.
co do biegunki to nie wiem ale podobno przy zabkowaniu moze byc
mam tylko dwie fotki gdzie widac kawalek kuchni + zdjecie z czasow budowy z kuchnia troche zawalilam bo zle kafelki wybralam, wiec nie jestem zadowolona a my wlasnie w pokoju malego mamy szare sciany i jet tyle kolorowych dodatkow, ze z innymi byloby za pstro
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg S6302222.jpg (74,6 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_1922.jpg (41,2 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_1926.jpg (35,8 KB, 43 załadowań)
Kubuś
Stary 2013-10-11, 20:03   #653
salviae
Zadomowienie

Cytat:
my mamy podniesiona, boinaczej jezdzic nie chce
Kubuś
Stary 2013-10-11, 20:04   #654
Veronic
Wtajemniczenie

axella- mi też się dziecko popsuło

od kilku dni zasypiać nie chce ;/ teraz leży w łóżeczku kręci się na wszystkie strony i marudzi...;/

diabli- czasem podnoszę zagłówek w gondoli, ale czy Wojtusiowi się to bardziej podoba niż leżenie na płasko to nie wiem

ejjj myję mu te syrki, ale i tak się pocą i śmierdzą:brzydal :
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 20:04   #655
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
A jak ten Ors podajesz? Co prawda na razie nie potrzebuję ale pytam przyszłościowo i w jakich ilościach?
pediatra nam nie powiedział jak to się dawkuje...(rozgadal sie o dicoflorze) bylam przekonana, ze na opakowaniu cos znajde a tu tez biednie, bo srednio ma się to do nas...
Jeżeli lekarz nie zalecił inaczej, w pierwszych 4-max.8 godzinach podawać wyłącznie HiPP ORS 200.
Przy lekkie biegunce: 35-50 ml/kg masy ciała.
Przy średniej biegunce (spadek masy ciała o 5-10%): 50-100 ml/kg masy ciała.
U dzieci karmionych piersią, od początku równolegle ze stosowaniem HiPP ORS, kontynuować karmienie wg potrzeby.
Przy wymiotach podawać HiPP ORS 200 w małych ilościach i krótkich odstępach czasu np. co 5-10 minut.
Po skutecznym nawodnieniu i poprawie stolców należy możliwe najwcześniej powrócić do diety stosowanej przed zachorowaniem.

traktujemy to zatem jak sok - daje go malej 2-3x dziennie (w zaleznosci od ilości i wyglądu kupy) najpierw po 30ml, bo geste i pewnie zapycha, ale wkurzala się ze za mało, wiec dzisiaj dostala 2x50, wczoraj raz 30 i dwa razy 50. po każdej dawce jeszcze cyc do popicia.
ogolnie staram się go zuzyc w 24 godz. jak tego wymagają :P wiec wczoraj ja konczylam butelke, a dzisiaj już Nela wsunela cala 200ml, to chyba dawałam jej po 60 hehe.
wazy 6700, wiec licząc po 20-30ml na kilogram ciala jest chyba ok.
probowalam tez dawac niewielkie ilości lyzeczka co chwile, ale to bez sensu. wole jej podawac w przerwach wode lub koperek..a marchewka nie kusic, bo jest zla

nie wiem czy dobrze, zle widać poprawe

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
A te nowe umiejętności u Neli to po tym skoku 14-19? Pytam bo my jesteśmy w 18, więc może za jakieś 2 tygodnie też zaobserwuje nowe umiejętności, ale ja już teraz nie mogę się nadziwić jakie to dziecko stało się kumate
tak, ona we srode skonczyla 20 tygodni, wiec chyba dlatego tak to zauważam, o idzie książkowo

Cytat:
ej nasz też się nie obraca za to siada i wszytsko pięknie chwyta i się bawi zabawkami
a jak wozisz go w wozku? podnosisz zaglowek? bo jeśli już siada to pewnie pozycja lezaca średnio mu pasuje?

Edytowane przez diabli
Czas edycji: 2013-10-11 o 20:09
Stary 2013-10-11, 20:07   #656
deb
Zakorzenienie

Cytat:
:brzyda l:

u nas dużo lepiej ! pomogła chyba camilla, bo młody się duuużo lepiej czuje, chętnie je i się bawi poza tym sophie się sprawdza świetnie gryzie jej nogi i ciamka tyłek jak smoka
ale część ciała sobie wybrał

---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
Motyl mówisz, że maść z wit A pomoże ? skarpetki mam tylko bawełniane...
ale żeby już od Małego Młody się tak pocił ?

tż dzisiaj do mnie mówi: "no tak, on jest naszą mieszanką genetyczną czyli bez Antidralu albo Blokera nie podchodź"

===
ale jestem zmęczona po jesiennym spacerku .... pochłonęlam kremówkę i leżę
aż strach pomyśleć co to potem będzie z takiego połączenia
Stary 2013-10-11, 20:08   #657
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
W załączniku helołinowy Kubuś
mam fazowy Kubus-dynia, no a mina oczywiscie dobrana idealnie!
Stary 2013-10-11, 20:09   #658
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
No wlasnie czytalam ze zazwyczaj zawieraja formamid a on trujacy jest , ze tylko takie kolo 100 zl co kosztuja inwyprodukowane przez.znana.firme sa ok i ze nie powinny smierdziec ehhh
ehh, to pewnie zawirają :/
Cytat:

pediatra przepisal Nelci ORS 200 z hippa. na biegunke. to jest soczek marchwiowy z kleikiem ryzowym, mikroelementami i elektrolitami. dość gesty. szkoda mi naszych ladnych butelek mleczkowych, wiec kupiłam jedna specjalnie do marchewki.
Eh no tak, mój młody póki co siedzenie ma gdzieś i całe szczęście! Bardzo bym chciała aby przechodził etapy rozwoju w dobrej kolejności, jeśli będzie chciał siedzieć to tylko dobrze podparty na naszych kolanach i i tak bardziej w pozycji półleżącej. On sporo i tak się bawi na podłodze i niech tak zostanie bo nie chciałabym sadzać dziecka niesiedzącego i prowadzać niechodzącego a nawet jak już usiadłby posadzony to chyba do sanek i tak za mały by był

Ja nie podnoszę zagłówka ale moja koleżanka 3 miesięcznej córce owszem, do tego młoda od urodzenia ma poduszkę w wózku

ale i tak z zagłówkiem to półleżąco bardziej a nie proste siedzenie
a to musiałam nie doczytać o tej marchewce kombinowałam jak Ty chcesz podać marchew z butli
Cytat:
http://niebieskakokardka.blogspot.co...nkowe-bez.html

duzo artykułow na ten temat jest wlasnie
no ja nie czytałam powiem szczerze :/ ale ponad stówy bym nie dała za puzzle

Edytowane przez XxXJuSstiii
Czas edycji: 2013-10-11 o 20:11
Stary 2013-10-11, 20:11   #659
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
ale część ciała sobie wybrał

---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

aż strach pomyśleć co to potem będzie z takiego połączenia
już się boję
będziemy wydawać majątek na antyperspiranty

==
OMG ale marudzi słyszę tylko: "bllllll yyyy bleee blee bleee yyyy byyyyy ble ble yyyyy bleeeeeeee blllllllll bzzzzziiiiiieeeeeeee ble ble"

ciekawe kiedy on się nauczy coś innego gadać
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 20:11   #660
diabli
Zakorzenienie

UWAAAAAGAAA, przetestowałam dzisiejsze slonce i marchewka znikla zatem - polecam. body wyprane w loveli, plamy zostały. suszenie na sloncu i znow bieluteńkie.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości