Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-11, 21:15   #2281
insolito
Zadomowienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Przyjechal

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość

Żeby Oskar tak uleżał chwilę-gdziekolwiek On zaraz robi zryw i zaczyna się buszowanie
właśnie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Tak tak, weź weź, nie ściemniaj tutaj.

Byłam dziś na szybkich zakupach, kupiłam sweter i spodnie i zamiast 200 zł zapłaciłam 140 bo zniżki jakieś miałam

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .

Edytowane przez insolito
Czas edycji: 2013-10-11 o 21:17
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 21:17   #2282
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość

i jak, podoba się ?
szal jest, ale zeby to trwalo wiecznosc to nie powiem

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

Cytat:
E laski zwariowałyście z tymi komentarzami w klubie? Miło mi bardzo, ale ja nic kompletnie nie robię zero ćwiczeń (poza lataniem za Pietrkiem ) za to wpierdzielam konkretnie I właśnie jestem dość szczupła, ale widać, że te ciało takie nie wyćwiczone Muszę się wziąć za siebie A na zdjęciu nie widać moich z.a☠☠☠istych boczków

Tak czy siak, ogromnie wam dziękuję, kochane jesteście

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

Cytat:
Przyjechal

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 21:22   #2283
marsi11
Zakorzenienie

no to pobunguje nie ma co- pożarłam się z TZ
więc dziś bardziej wizazing lecę sobie zrobić kisiel gorący kubek i rozkecamy jakąś Tugeze co?

Cytat:
U nas jest to slowo faworyt
ja aż się boję jak Leo zacznie powtarzać bo u nas w rodzinie to tylko psy nie bluzgają patologia
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 21:23   #2284
pstryczek84
Zakorzenienie

Spylam sie kapac i spaciu...
boje sie jutrzejszego dnia jak cho.lera. pierwszy raz zostawie malego na tak dlugo bedziemy wyjezdzac juz o 14tej wiec ponad 12 godz bedzie beze mnie a raczej ja bez niego
mam nadzieje ze nocke jako tako przetrzyma, ostatnio w nocy pil z butli jak mial kilka tyg
najwyzej jak bedzie plakusial i nie bedzie chcial pic z tej butli to przyjade z uu. ale cos czuje ze nawet jak nie bedzie potrzeby (tel od babci) to i tak przyjade
ciekawa jestem tez jak beda sie sprawowac moje uu?
ehhh, tyle zmartwien
i jak tu sie cieszyc weselem
no nic, spitalam
odezwe sie... kiedys
dobrej nocki

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 21:28   #2285
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
pamietam o Tobie, ze jestes sama
tylko mi chodzilo o to ze ja musze zrobic to co musze zrobic z malym i ze soba do 9.30 i nie ma zmiluj bo jak nie wyjade o tej godz to sie spoznie do pracy :/
a Ty jak nie uszykujesz sie dajmy na to na 10.00 to sie uszykujesz na 11 czy 12... nie masz tego bata nad soba ze na ta i na ta musisz mniec wszystko ogarniete, mam nadzieje ze kumasz czacze o co mi kaman, joł
generalnie chodzi mi o to zebys sie nie spinala, nie wkurzala itd. na spokojnie wszystko, na spokojnie...
ps. nie chcialabys mnie zobaczyc nieraz rano jak myje zeby jedna reka, na drugiej trzymam mlodego bo marud, trzecia reka nakladam fluid a czwarta robie se kite z moich 5 wlosow...
a, nie zrozumialam, w takim razie przyznaję, lekko nie masz! szacunek ze dajesz rade
Stary 2013-10-11, 21:29   #2286
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
Wydaje się ciekawe. Napisz potem czy podobał Ci się film

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Spedzilismy uroczy dzien: spacer nad oceanem, smaczny lunch, dluga rodzinna drzemka a zeby jeszcze piekniej bylo przyszla zapomoga na Yae od miasta. Chyba Wam nie mowilam: w Japonii jest duzy problem z przyrostem naturalnym i system socjalny w naszym miescie przewiduje co miesieczne zapomogi na dzieci az do skonczenia gimnazjum. W innych miastach sa tez zapomogi dla np. mlodych malzenstw.
Super że dzień Wam się udał. A co do zapomogi Ale super!!! Czemu u nas tak nie może być ??

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
hahaha
a mój narzeczuncio, mimo ze grubasek to lubi bardzo pasty jajeczne jak robie, ofc wieprzowine tez, nawet pół pig mam w zamrazalce ale to swoja drogą, wlasnie mu robie pierogi ruskie, ch.j zloty chyba sie zleje w galoty, tyle roboty:ha haha:

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Ja już nie mogę z tym jej zdejmowaniem skarpet : MUSI ZDJĄĆ bo krzyczy. Teraz ma rajstopy to ciągnie za nie i krzyczy... dałam jej skarpetkę na nogę, żeby sobie zdjęła i była zadowolona..na razie działa, ale zaraz znowu zacznie rajstopki szarpać...ja nie wiem, ciągle na boso..ma któraś ten problem?

Niedługo wychodzę na uczelnię okazało się, że muszę do dziekanatu jechać i i tak nie wiadomo czy cokolwiek załatwię...;/
Daria nie zdejmuje ani skarpet ani czapek

Ale ona cudna a jak się cieszy z torebuni
Stary 2013-10-11, 21:31   #2287
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Spylam sie kapac i spaciu...
boje sie jutrzejszego dnia jak cho.lera. pierwszy raz zostawie malego na tak dlugo bedziemy wyjezdzac juz o 14tej wiec ponad 12 godz bedzie beze mnie a raczej ja bez niego
mam nadzieje ze nocke jako tako przetrzyma, ostatnio w nocy pil z butli jak mial kilka tyg
najwyzej jak bedzie plakusial i nie bedzie chcial pic z tej butli to przyjade z uu. ale cos czuje ze nawet jak nie bedzie potrzeby (tel od babci) to i tak przyjade
ciekawa jestem tez jak beda sie sprawowac moje uu?
ehhh, tyle zmartwien
i jak tu sie cieszyc weselem
no nic, spitalam
odezwe sie... kiedys
dobrej nocki
scenariusz znam, ja ryczałam i pisałam do Calejwdeszczu jak mi zle i jak to strasznie mi bez dziecka i wogle, jaka ze mnie matka,że pojechalam sie bawic

a mały? nawet nie skumal,że mnie nie ma

tydzien pozniej załowałam,że nawet odrobinę się nie napiłam i nie pobalowałam hehehe

cycki- pompowałam regularnie ale za to dekold miałam pierwsza klasa
Stary 2013-10-11, 21:35   #2288
calawdeszczu
Wtajemniczenie

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 21:37   #2289
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość

kochana, a Ty jeszcze nie na grzędzie?
Stary 2013-10-11, 21:38   #2290
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
kochana, a Ty jeszcze nie na grzędzie?

no mówisz, że tugeza to jestem nadaje z grzędy

Stary 2013-10-11, 21:43   #2291
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:

już z grzędy? wiec to prawda,że chodzisz spać z kurami
Stary 2013-10-11, 21:43   #2292
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Kurdę, jak ogarniacie system jak musicie wyjść z domu? Malowałam oko z dzieckiem przy nodze, wszystko robię dłużej dużo bo mój dzieć nie poczeka przecież i przez to każde wyjście z domu wydaje się być taaaką wyprawą.
Daria jeszcze nie raczkuje więc sadzam ją do krzesełka do karmienia i siedzi ze mną w łazience a ja się szykuję (nie ma opcji żeby była sama w pokoju bo jest ryyyyyyyyyk nie z tej ziemi ).

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość

W ogóle się nie chwaliłam wczoraj - mamy zęba Słabo widać, ale ostry jak cholera, fajny taki malusi ząbek Moja duża córeczka, kolejny krok ku dorosłości
za ząbka

Cytat:
No właśnie mnie też te grzyby zastanawiają. Bo czytałam ostatnio, że najmłodsza ofiara jakiegoś muchomora miała dwa dni. Mama na porodówce została poczęstowana zupą grzybową, sama się ciężko zatruła, ale udało się ją uratować, a dzidzuś zmarł. To jak te toksyny się przedostały do dziecka, skoro rzekomo grzyby nie przenikają Chyba, że chodziło o to, że pod wpływem zatrucia coś się w organizmie wydzielało, nie wiem

Cytat:
Ja kocham Polską zimę Już się nie mogę nawałnic śniegu doczekać
Ja też

Cytat:
hje wczoraj pisalas, ze Pola przez sen wedruje. To mam cos dla Ciebie. Yae spi na materacu, ktory ma 1,95 m dlugosci. 2,5 godziny temu polozylam ja w gornej polowie, glowka w przeciwnym kierunku. Przez ten czas odwrocila sie i wyszla od strony nog. Od kwadransa tak spi jak na zdjeciu.
Przy okazji widac jak pilnie ostatnio pracowala nad wpuszczaniem swiatla do pokoju ;-)
Załącznik 5441652

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Wczoraj TŻ kupił mi 3 wina, nie wiem, poszalał trochę chyba
Pewnie chce Cię upić i wykorzystać

Cytat:
Zrobiłam teraz młodej taką tradycyjną manną, na krowim mleku, ale taką pytę, że mieszać się tego nie dało, Pola do rączek brała Dałam jeszcze kawałki banana. O Jezu, jak wcinała! Tak dzioba otwierała, żeby jeszcze dać. Zjadła pół dużej miski , beknęła jak stary żul, pośmiała się, ululałam ją i zasnęła

Cytat:
Dzisiejsza solenizantka
Ale cudeńko!!!
Stary 2013-10-11, 21:45   #2293
Debrah
Zakorzenienie

Joł!
Załatwiłam! Nie wszystko, bo nie wszystko się dało w jednym czasie, ale dziecko w Tuli - i nawet największy problem jest żaden

Mówię babeczce z dziekanatu, że problem mam spory i dość skomplikowane, ona jakby mnie nie słuchała guga mi do dziecka, które zaciesza i chowa twarz w moją szyję ( ) aż nagle mówi "eee i to jest taki wielki problem? się załatwi, sami sobie to zrobimy (chodziło o brak daty przy wpisie, nie chce mi się Wam tłumaczyć ale skomplikowane dość a indeks muszę złożyć do 15.10 najpóźniej, a wykładowcy niet na uczelni, myślałam, że kaplica)

Potem idę po wpis inny, a tam prowadzący się zachwyca moim dzieckiem mówi, że "cała mama" <3 - miód na me serce!, daje wpis, pyta o wiek dziecka, co już robi i mówi " tylko proszę pamiętać, że dziecka nie wolno stawiać" - nooo przywrócił mi gość wiarę w ludzi

Idę do dziekanatu z indeksem w pocie czoła wypełnionym jak trza, kolejka jak stąd do afryki i co...? przepuścili mnie!
Chyba co zjazd będę zabierać dziecko ze sobą

A co do jedzenia: rano Mała zjadła kawałek chlebka z masłem, ja daję ten co my jemy, taki "półciemny", jakiś pełnoziarnisty, z masłem 82%.

I co do zadławienia: ja się nadal boję więc daję maluteńkie skraweczki, nie wagoniki ( Lady - wagonik to taka duża kosteczka?), bo się boję tak - zresztą jak ona ma za duży kawałek to wypluje.
Rozmoczy sobie, memła i zjada.
Jak wszystko - parę kęsów, więc potem jest pierś do popicia.

Potem zjadła troszkę tartej marchwi i tyle, bo pojechałyśmy na uczelnię, i późno wróciłam, więc dalej tylko uu.

Znowu jestem w szoku co i ile Wasze dzieci jedzą.

Hje: Tobie Polcia płacze, upomina się o jedzenie przy TAKICH porcjach? O_O
Niby maluszkowi się nie ogranicza, ale szok szok szoook.

Aha, wiecie - znów się przekonałam, że dziecko się zmienia - i to nie ono "się przyzwyczaja" tylko...RODZIC.
Moja córka od paru dni problem z zaśnięciem na noc (przy uu też) , siada, wije się, potem popłakuje. My w noszaczy się zamieniliśmy z Tż bo "jak to, przecież o tej porze zawsze już śpi, oczka teraz też trze to..zmęczona"), a tu...się okazało, że dziecko sobie godzinę przestawia! I trzeba się jeszcze chwilę pobawić, a zaśnie bez problemu około 21:00... a wcześniejsze usypianie to strata czasu.. Dopiero dziś do tego doszłam, bo tak sobie wdrukowałam, że "przecież ona zawsze..."

W szoku jestem też jak ona dorośleje! Dziś rano jej się jeszcze chciało spać, mi też, kotłowała się po łóżku sypialnianym naszym i co jakiś czas kładła mi głowę na klacie, przytulała się buzią i obejmowała mnie czuło się, że to takie świadome, że spać jej się chce to szuka przytulenia u mamy
I już któryś dzień też jest tak, że w pewnym momencie przestaje wstawać, siadać tylko kładzie się i widać, że oczka latają jak na spanie - chwilę tak uleży. A to od dłuższego czasu niemożliwość była (moje dziecko z własnej woli odkąd umie pełzać/siedzieć i stać - nie leży nigdy i samo też nigdy nie zasypia). Co prawda potem siada, strzepuje sen z oczek i wojuje dalej , ale dla mnie to sygnał i zapowiedź, że... w swoim czasie będzie tak, że się po prostu położy i..zaśnie.

Co do szykowania się z dzieckiem: robię jak wy wszystkie, tylko myślałam, że macie więcej patentów. Najgorzej jest jak ja w łazience przy lusterku próbuję oko pomalować, bo Mała za mną biegnie i łazi po łazience, a tam trochę rzeczy, których nie powinna ruszać i nie podoba mi się, że raczkuje po podłodze w łazience koło wc. Myję jej zawsze po takiej wycieczce ręce, ale i tak jakoś fuj.
A to co jej daję do ręki zajmuje ją na jakieś 40 sekund więc wszystko w biegu robię.

Rzadkooo się udaje ją zająć w łóżeczku, zazwyczaj jest wszędzie ze mną i dostaje do rąk coraz to nowe przedmioty.
Najgorzej jak się spieszę gdzieś bo muszę zdążyć na konkret godzinę, wychodzę razem z dzieckiem. Ubrać i wyszykować siebie, dziecko, nakarmić wcześniej, spakować cały majdan i być gotowym na czas... ojj pot się leje, ale znacie to na pewno.

Blogerka: wiem co czułaś dziś, bo czasem wiesz, że musisz coś zrobić, sama ta czynność zajmuje głupie 5 minut, przecież to mało, a i tak nie jesteś w stanie ich wyłuskać bo dziecię przy nodze stoi..

Szaja : pisałaś o witaminie D, my mamy podwójną dawkę, ze względu na duże ciemiączko, nadal jest wielgachne...ostatnio dotykałam za pozwoleniem Nancy główki Kubusiowej i on ma malutkie a my..na 3 palce... - usg głowy było raz po urodzeniu (na moją prośbę bo pamiętacie jak Mała była w brzuchu ułożona, ściśnięta), i drugi raz chyba w lipcu- właśnie ze względu na duże ciemię - wszystko w obu okej. Lekarka robiąca usg powiedziała, żeby się nie przejmować, ma czas, no ale nadal jest wielkie.

Ale mi elaborat wyszedł..
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 21:45   #2294
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
ps. nie chcialabys mnie zobaczyc nieraz rano jak myje zeby jedna reka, na drugiej trzymam mlodego bo marud, trzecia reka nakladam fluid a czwarta robie se kite z moich 5 wlosow...

Cytat:
Byłam dziś na szybkich zakupach, kupiłam sweter i spodnie i zamiast 200 zł zapłaciłam 140 bo zniżki jakieś miałam
Ło boże, 200zł za sweter i spodnie, toż to bym miała 15kg w moim ulubionym lumpeksie za to. A tak serio mówiąc, to ja jestem chyba za dużą sknerą, żeby za taką kasę kupić dwie rzeczy... Co innego buty.

Cytat:
lecę sobie zrobić kisiel gorący kubek i rozkecamy jakąś Tugeze co?

ja aż się boję jak Leo zacznie powtarzać bo u nas w rodzinie to tylko psy nie bluzgają patologia
Potugezowałabym, ale zaraz idę bungować i oglądać filma z mężem.

A co do drugiego, to - , u nas jest tak samo. Mój ojciec jest strasznym bluzgaczem, przez co ja i moja siostra też. Nigdy nie zapomnę, jak kiedyś w UK siedziałyśmy z winkiem i nagle moja siostra zaczęła się wkurzać, że czyste skarpety jej męża wszędzie porozrzucane leżą... No i mówi do niego - "Kochanie, tu są takie fajne szufladki, widzisz? A tu masz skarpetki. Więc co masz zrobić? Masz WJE BAĆ te skarpetki do szufladek i będzie porządeczek". A moja siostra to wygląda na taką łagodną, elegancką kobitkę z klasą. Pozory mylą.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 21:45   #2295
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
już z grzędy? wiec to prawda,że chodzisz spać z kurami
oczywiście, że prawda. Nikt nigdy tego nie dementował

a tak serio to spadam zaraz spać

Stary 2013-10-11, 21:48   #2296
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
gojka zakladaj maseczke w pracy, odkazaj rece i plucz gardlo. Nie ma szans zeby cos przywlec do domu. Tz tak robi a on przeciez w szpitalu pracuje i na razie nic nie przyniosl.
cala podawaj Julaskowi te same rzeczy nawet, jesli poczatkowo nie podchodza. Podobno dzieci w pelni akceptuja dany smak dopiero ok 10-15 razu; do tego czasu nie nalezy sie zrazac

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

misiael! Yae spi na wiekszym materacu niz my z tz. A i tak uderza w sciane, w rame w oknie lub sie stacza z niego.
Kiedys w tv widzialam takie mieszkanie, w ktorym jeden pokoj robil za sypialnie calej rodziny i skrawka podlogi nie bylo widac - cala wylozona materacami. Podobalo mi sie to

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Ale impreza jest skladkowa.
hje mam garnek curry; moge wpasc?
wow super byloby miec taki pokoj

Cytat:
hahaha
a mój narzeczuncio, mimo ze grubasek to lubi bardzo pasty jajeczne jak robie, ofc wieprzowine tez, nawet pół pig mam w zamrazalce ale to swoja drogą, wlasnie mu robie pierogi ruskie, ch.j zloty chyba sie zleje w galoty, tyle roboty:ha haha:
mniam kurcze kiedys robilismy paste jejczna w domciu

a napisz jak Ty robisz?

Cytat:
Nancy : chyba zrobię z tym glutenem jak mówisz...

Moje dziecię jak każda kobieta : torebunia musi być

Ja już nie mogę z tym jej zdejmowaniem skarpet : MUSI ZDJĄĆ bo krzyczy. Teraz ma rajstopy to ciągnie za nie i krzyczy... dałam jej skarpetkę na nogę, żeby sobie zdjęła i była zadowolona..na razie działa, ale zaraz znowu zacznie rajstopki szarpać...ja nie wiem, ciągle na boso..ma któraś ten problem?

Niedługo wychodzę na uczelnię okazało się, że muszę do dziekanatu jechać i i tak nie wiadomo czy cokolwiek załatwię...;/
słodka z ta torebka

moja tak ma ze skarpety zdejmuje i po calym domu sie walaja czesto bywa tak ze ma 2 rozne zalozone bo nie moe znalezc od pary ale i tak chwila i juz nie ma, rajstopy tez ciagnie, widzi, ze Jej nie idzie to wsadza do buzi i buzia ciagnie

na spacerkach tez zawsze zdejmuje buty, tylko chwala ostatnio skarpety zostawia, ale tylko na spacerze

Cytat:
Większość rzeczy nie przechodzi - ja jadłam normalnie już od dawna pieczarki na przykład:P

A geterki to są te ocieplacze, pod spodem ma cienkie rajstopki ( żeby nie zdejmowała tak jak skarpetki).

Ma zapas, więc chyba jej długo posłużą, chyba, że zniszczy na kolanach.

Kurdę, jak ogarniacie system jak musicie wyjść z domu? Malowałam oko z dzieckiem przy nodze, wszystko robię dłużej dużo bo mój dzieć nie poczeka przecież i przez to każde wyjście z domu wydaje się być taaaką wyprawą.
ajjj wychodzenie z domu, czesto jestem juz tak umeczona, zenajchetniej wcale juz bym nie wychodzila

Cytat:
Meneq w szoku jestem o tym mówieniu per mama, tata do takich młodych ludzi. Z tym klimatem to przerąbane macie.

W nocy Ewa się obudziła z potworną histerią o 4:30. Najpierw ulała, potem zaczęła płakać, usnęła dopiero po 6, na 45 minut. Potem ją jeszcze położyłam sobie na brzuch i jeszcze godzinkę pokimała. No i niestety tak się kończy spanie z cyckiem w buzi

W ogóle się nie chwaliłam wczoraj - mamy zęba Słabo widać, ale ostry jak cholera, fajny taki malusi ząbek Moja duża córeczka, kolejny krok ku dorosłości
za zeba

Cytat:
Cześć i czołem Kluseczki

Zostały mi 4 strony ale zostawię sobie na wieczór
U nas ciepełko, piękna złota jesień-moja ulubiona pora roku. Jak super, że mama odwiedzi Polskę w najładniejszy jej okres Po 4 latach pewnie zapomniała jak może być pięknie w takim polskim lesie albo nawet i u mnie na podwórku

Mała dziś jadła na obiad zupkę cukiniową z łososiem (zupę miałam zamrożoną, tylko łososia chwilkę ugotowałam i rozdrobniłam) do tego chlebek z masełkiem i Maluch zadowolony. To nasza pierwsza ryba więc czekam na reakcję, jak będzie w porzo to ryba 2, 3 x w tygodniu
Wczoraj TŻ kupił mi 3 wina, nie wiem, poszalał trochę chyba

Moja córka dziś pierwszy raz się ze mną tuliła, tak naprawdę!!!

Meneq-no nie mogę, jakby ktoś wszedł to zobaczył-patologia, dziecko na podłodze leży
Debrah-mam nadzieję, że Wam się uda przekonać Amelkę do innych pokarmów niż UU bez drastycznych kroków.
Mała-po takim dniu jak my mamy to nic dziwnego, że się nawet bunga nie chce... Powiem szczerze, że ja się strasznie zaniedbałam wizualnie i modowo-po prostu robię tak żeby było szybko i wygodnie a efekt jest jaki jest

Cytat:
Dzisiejsza solenizantka
wszystko najlepszego kochany Julasku

Cytat:
Dżejkobs w najnowszym nabytku
ps. 2 planu nie komentujemy
swietnie

Jak ja bym chciała zeby moja Nati siedziała
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 22:02   #2297
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
ale super!
Cytat:
wiiidzialysxcie?http://www.pudelek.pl/artykul/59805/...onow/:brzydal:

ja daje taki z piekarni, nie pieklam jeszcxze

lepiej niż w czerwonych

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Jaki chlebek dajecie dzieciom? Pewnie czesc wlasnorecznie pieczony, a inne mamy?
Ja nie piekłam chleba i napewno nie będę. Kupuję w piekarni

Cytat:
wiecie co sie wymsknelo mojemu synusiowi podczas gaworzenia?
MATKA

Cytat:
Moje dziecko odkryło miejsce ze słodyczami i wyciąga czekolady

Na pierwszy ogień poszła TA

(czemu gadam do siebie? )
wie co dobre

Cytat:
Ja ostatnio z godzinke usypiałam Oskara i w końcu mówię do niego; synek ty zamierzasz dzisiaj spać? A on na to; później
ojacieniemoge

Cytat:
A u mnie było tak, że mała jadła mleko z butelki, wypluła na chwilę, powiedziała "KAMIEŃ" i dalej zaczęła jeść. Albo kiedyś podczas kąpieli, takim słodkim głosikiem wyszło jej "Tatusiu!".

A co do "tatusia"

Cytat:
Mloda mi cos napstrykala na klawiaturze i oprócz "Ó", nie moge napisac zadnego innego polskiego znaku, bo takie wychodza: á, ˆ, é, ø, ñ, æ

Ale mi humor poprawiłyście

Cytat:
Kurde, ani ja, ani tz nie mamy kasy na tel. i nie wiem, czy bedzie za jakas godzine, czy dopiero jutro nad ranem

Cytat:
A co do przekrecania na plecy. Mloda ma cos takiego, ze jak jest na lozku czy w lozeczku, to sie przekreca caly czas, tarza sie, chichra i w ogole Las Vegas.
Ale jak sie ja polozy na plecach na podlodze, to MUR BETON. Nie obróci sie na brzuch, tylko lezy, az w koncu zaczyna sie nerwic, zeby ja obrocic.
U nas dokładnie tak samo. Nie wiem o co chodzi z tą podłogą
Stary 2013-10-11, 22:03   #2298
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
Jak tugeza to i ja jestem
Sent from my LG-E460 using Wizaz Forum mobile app
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 22:05   #2299
elllmi
Zakorzenienie

hej

młody mi dzisiaj zeżarł liścia na spacerze chyba mu wpadł do wózka i nie zauważyłam i dopiero jak kończył, to się zorientowałam

i licytowałam mu dzisiaj kombinezon i ja głupia myslałam, że poniżej stówki pójdzie http://allegro.pl/kombinezon-zimowy-...602052314.html

Cytat:

W ogóle mam taki fetysz Uwielbiam patrzeć na plecki małych dzieciątek, wiecie, jak np. sobie siedzą, to jest taki słodki widok te malutkie plecki + taka okrągła, słodka główeczka, ach
dzisiaj sobie to samo pomyślałam jak na Filipa patrzyłam siedział tak super wyprostowany, tylko główka pochylona i coś tam grzebał na macie i to tak słodko wyglądało

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
Wrzucam Wam moją Zoś, nadrabiać skończe pozniej bo już mamy po drzemce..
oj rzadko ją widujemy, a taka cudna

Cytat:
Dziękuję, za wszystkie Julaskowe życzenia : roza:
jeszcze ja, jeszcze ja buziaki dla Julaska

Cytat:

Cytat:
Moje dziecię jak każda kobieta : torebunia musi być
no i nie byle jaka, tylko różowa

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 22:07   #2300
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Ja nie piekłam chleba i napewno nie będę. Kupuję w piekarni
Ja pieke, ale nie zawsze jest i czas i ochota na takie szalenstwa

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 22:15   #2301
meduzza
Zadomowienie

Badzia-śliczna, poważna Zosia
Debrah-Amelka to prawdziwa damulka
Cała- Dla Julaska. Ona lubi się huśtać? Bo Juliana coś nie

Gdzie ta tugeza????? TŻ jeszcze z pracy nie wrócił. Od 8 rano
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 22:21   #2302
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Aha, wiecie - znów się przekonałam, że dziecko się zmienia - i to nie ono "się przyzwyczaja" tylko...RODZIC.
Moja córka od paru dni problem z zaśnięciem na noc (przy uu też) , siada, wije się, potem popłakuje. My w noszaczy się zamieniliśmy z Tż bo "jak to, przecież o tej porze zawsze już śpi, oczka teraz też trze to..zmęczona"), a tu...się okazało, że dziecko sobie godzinę przestawia! I trzeba się jeszcze chwilę pobawić, a zaśnie bez problemu około 21:00... a wcześniejsze usypianie to strata czasu.. Dopiero dziś do tego doszłam, bo tak sobie wdrukowałam, że "przecież ona zawsze..."
My właśnie wczoraj tak mieliśmy. Zawsze zasypia koło 20.00. A wczoraj zasnęła przed 22
Nosiliśmy ją na zmianę, zasnąć nie umiała. Raz płakała, raz się śmiała, tarła oczka , za chwilę się jakby bawić chciała
No i właśnie też mówiłam "przecież ona zawsze..."

Cytat:
A co do drugiego, to - , u nas jest tak samo. Mój ojciec jest strasznym bluzgaczem, przez co ja i moja siostra też. Nigdy nie zapomnę, jak kiedyś w UK siedziałyśmy z winkiem i nagle moja siostra zaczęła się wkurzać, że czyste skarpety jej męża wszędzie porozrzucane leżą... No i mówi do niego - "Kochanie, tu są takie fajne szufladki, widzisz? A tu masz skarpetki. Więc co masz zrobić? Masz WJE BAĆ te skarpetki do szufladek i będzie porządeczek". A moja siostra to wygląda na taką łagodną, elegancką kobitkę z klasą. Pozory mylą.
SIKAM

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
i licytowałam mu dzisiaj kombinezon i ja głupia myslałam, że poniżej stówki pójdzie http://allegro.pl/kombinezon-zimowy-...602052314.html
Ale zaj.ebiaszczy
A ta cena powala

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Ja pieke, ale nie zawsze jest i czas i ochota na takie szalenstwa
Ja ledwo mam czas żeby obiad przygotować a gdzie tam jeszcze upiec chleb

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

Cytat:
Gdzie ta tugeza????? TŻ jeszcze z pracy nie wrócił. Od 8 rano
Mój od 9.00, dopiero 15 min temu wrócił z pracy ...
Stary 2013-10-11, 22:23   #2303
Delicjanka
Zakorzenienie

o japitolejszyn, ale zem sie narobila;p
mam cala lodowke pierogów, wiec jak któraś chce niech wpada
plus pani walewska;> i kopytka;p a jutro jeszcze musze zrobic zarzucajke ;p aaaaaaaaaaaaaaa ide myc podlogi i wracam na tugeze, powinnam spac od 23 minut ale cos mi sie nie chce! :P

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 22:30   #2304
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
hej

młody mi dzisiaj zeżarł liścia na spacerze chyba mu wpadł do wózka i nie zauważyłam i dopiero jak kończył, to się zorientowałam

dzisiaj sobie to samo pomyślałam jak na Filipa patrzyłam siedział tak super wyprostowany, tylko główka pochylona i coś tam grzebał na macie i to tak słodko wyglądało

oj rzadko ją widujemy, a taka cudna

jeszcze ja, jeszcze ja buziaki dla Julaska

no i nie byle jaka, tylko różowa
ładny, ale omg jaka cena!

A torebunia...prezent od t.
Stary 2013-10-11, 22:40   #2305
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
melismy poczestunek po akdemii, jeeezu jak sie nazarlam!!!!!!!! a jakie pysznosci byly normalnie ful wypas - catering i te sprawy
jakoś poczęstunek mi koliduje z nażarciem się bo dla mnie to kawa i ciasto

Cytat:
Dzisiejsza solenizantka
kurde, w całej mojej mieścinie nie ma takiej hustawki, żeby dziecia włożyć i żeby nie wypadł; wszystkie bez oparcia

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
po takiej kolacji to Ci jutro na obiad wstanie

Cytat:
też chce kupić husiawkę do domu jak to się montuje? jakieś wkręty w futrynę? a młody jakie ma nózki chudziutkie

Cytat:
dzisiaj w DDTVN o tym mówili jak on teraz szlachetnie wygląda

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj postawiłam przy drzwiach rzeczy do wyniesienia do komórki, słoiki puste i kubeczku po jogurtach, to sobie wzięła do zabawy Podeszła, wzięła, wróciła na miejsce, że niby nie zauważę, i siedziała i się cichutko bawiłą
ja już jakiś czas wszystkie kubeczki po jogurtach myję i robię Filipowi wieżę, a on rozwala i ma radochę; tak samo zakrętki od słoiczków zbieram do pudełka i mamy mega grzechotkę a najlepiej jak to wszystko się rozwali po podłodze, to dopiero jest zabawa

Cytat:

Cytat:

u nas ja ejstem bardziej oklęta od TŻ ale to przez pracę moją, bo same ku.wy się tam zawsze sypią

Cytat:
"Kochanie, tu są takie fajne szufladki, widzisz? A tu masz skarpetki. Więc co masz zrobić? Masz WJE BAĆ te skarpetki do szufladek i będzie porządeczek".

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

jak kupowałam pościel dla Filipa, to gość miał pełno rzeczy z ikei i wzięłam tą sowę pacyknę i wieżę z takich różnokolorowych kubeczków; dzisiaj przyszło i jest szał; jak mu ułożę tą wieżę, to tak fajnie w skupieniu ściąga po kolei te kubeczki
a sowę tak polubił, że nawet jej swojego ukochanego smoczusia oddał: założyłam ją sobie na rękę i mówię: Daj sówce smoczusia. A tn od razu smoczka z dziuba wyciąga i daje no to wzięłam w skrzydełka podziekowałam i potem oddałam ale miał zaciesz

Stary 2013-10-11, 22:40   #2306
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
Mój od 9.00, dopiero 15 min temu wrócił z pracy ...
Hmmm no to czekam...
Cytat:
o japitolejszyn, ale zem sie narobila;p
mam cala lodowke pierogów, wiec jak któraś chce niech wpada
plus pani walewska;> i kopytka;p a jutro jeszcze musze zrobic zarzucajke ;p aaaaaaaaaaaaaaa ide myc podlogi i wracam na tugeze, powinnam spac od 23 minut ale cos mi sie nie chce! :P
Czegoś Ty się naćpała kobieto?!
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 22:44   #2307
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
kochana, ale ja cały czas z młodym jestem sama! tż czasem wraca na kąpiel ale nie zawsze, choć kąpiel to już pikuś.
Generalnie wszytsk mam juz obcykane, i wypracowalam taki schemat ze jakos daje rade.
My spacery mamy np. tak zaplanowany, że po obiadku go usypiam, wtedy szybko się kapie, "fryzura" hahaha, czyli rozczesanie kołtunów plus kucyk i spakowanie całych manatków i idziemy.
Ale ostatnio on nie chce spac, wiec ja dzisiaj 40 min go usyipam, ale ciagle jest placz, na koncu juz taka histeria ze i ja sama sie poplakalam, rozlozylam rece z bezsilnosci i tylko sobie mysle no nic ze spaceru, jutro pojdziemy. .. ale mlody na macie juz usmiech od ucha do ucha wiec jakos powycieralam rozmazany tusz, z nim na rekach ubralam byle co i poszlismy.

---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------

Borys też nieświadomie różne słowa "wypowiada" najczęściej jak coś mieli w buzi, albo z paluszkami w ustach.
Już Wam kiedyś pisałam jak chyba w 6 miesiącu, keidy jeszcze nawet baba nie mówił wyszło mu "kulwa" haha
no wlasnie, wazny jest system, ja juz mam mniej wiecej opracowany. Najgorsze są jednak momenty kiedy chce się wykąpać, poleżeć dłużej w wannie... dawno nie miałam takiej okazji zeby sie w ten sposób zrelaksować, pozostaje mi prysznic 5minutowy ;/

Cytat:
Moje - do tej pory pięknie zasypiające - dziecko urządziło mi megahisterię przed spaniem, ale zapanowałam i teraz już chrapie. Wczoraj, w środę i we wtorek też był płacz przed spaniem... Mam nadzieję, że to chwilowy rozstrój po chorobie i że jutro rytm zasypiania wróci do normy...

O ja Cię. Przeprowadzam się do Japonii.

Dlatego ja nigdy nie miałam telefonu na kartę. Nie wyobrażam sobie takiej sytuacji, że muszę gdzieś zadzwonić i nie mam kasy na to, w końcu od tego jest telefon, żeby dzwonić. Za to TŻ cwaniak, jak mu się skończyła umowa, to wziął sobie na kartę, doładowuje od 1,5 roku za 5zł co kilka dni i jak nie ma kasy, to korzysta z mojego, bo ja nie wykorzystuję w pełni całego abonamentu... Cwaniaczek jeden.
hahhaa a ja na odwrót, zawsze tylko na karte 25 zetami starcza;p
Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
wow super byloby miec taki pokoj

mniam kurcze kiedys robilismy paste jejczna w domciu

a napisz jak Ty robisz?

słodka z ta torebka

moja tak ma ze skarpety zdejmuje i po calym domu sie walaja czesto bywa tak ze ma 2 rozne zalozone bo nie moe znalezc od pary ale i tak chwila i juz nie ma, rajstopy tez ciagnie, widzi, ze Jej nie idzie to wsadza do buzi i buzia ciagnie

na spacerkach tez zawsze zdejmuje buty, tylko chwala ostatnio skarpety zostawia, ale tylko na spacerze

ajjj wychodzenie z domu, czesto jestem juz tak umeczona, zenajchetniej wcale juz bym nie wychodzila

za zeba

wszystko najlepszego kochany Julasku

swietnie

Jak ja bym chciała zeby moja Nati siedziała
a różnie, teraz na niedziele będę robić tak-----> jajka, koperek, makrela, sól, pieprz i majonez z musztardą.

Charlizz-----------maila Ci wyslalam

Insolito- nie pisalam w k. ale widzialam i cudnie wyglądasz!! lasencja z Ciebie mega

ajjjjjjjj padam na pyszczek.

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Edytowane przez Delicjanka
Czas edycji: 2013-10-11 o 22:45
Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 22:45   #2308
elllmi
Zakorzenienie

i jeszcze jedno muszę napisać:
siedzę na podłodze, głowę mam położoną na kanapie i patrzę, jak się młody bawi; a ten przylazł do mnie, stanął przy kanapie, położył głowę tak jak ja i się na mnie patrzy; to mu mówię: Daj mamusi buziaczka.; wyciągnął smoczka, otworzył buźkę szeroko jak do jedzenia i przyłożył do mojej buzi włożył smoczka, siadł i zajął się sówką
jak to komicznie wyglądało, jak zamiast złożyć usta do buziaka, to on otworzył na całą szerokość a potem się popłakałam, bo to takie słodkie było

Stary 2013-10-11, 22:45   #2309
Debrah
Zakorzenienie

Deli : ostro szalejesz, nie przeginasz czasem?
Perfekcyjna to się może schować przy tobie...
Stary 2013-10-11, 22:46   #2310
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja ledwo mam czas żeby obiad przygotować a gdzie tam jeszcze upiec chleb
Jak to kiedy?
W czasie wolnym, jak dziec spi, np teraz

Dobranoc

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości