|
|
#2131 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X
U nas -
-4 kp - 7 kp - ok 9-10 pewnie kaszka ok. 150ml na gęsto będzie - 12-13 obiadek - 14 deser - 16 kp - 18-19 kaszka znów - przed snem kp, koło 24 też kp |
|
|
|
#2132 |
|
Zakorzenienie
|
pospał szalone swoje 40 minut ..
|
|
|
|
#2133 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
U nas nocka nawet fajna - jedna pobudka na jedzonko i kilka na smoczek. A wstałyśmy o 6:20 ![]() Niestety, ale Domcia złapała chyba tego wirusa. Mąż miał jednak rację - wczoraj zrobiła 3 rzadsze kupy, ale dziś z samego rana totalną rzadziznę. Na szczęście poza tym nic jej chyba nie jest. Humor ok, gorączki niet, a apetyt jeszcze lepszy niż normalnie. aaa jeśli o żółtko chodzi to ja Domci podaję albo normalnie w zupce albo robię kanapkę: chlebek z masełkiem i z żółtkiem - wcina, że hej ![]() I wszystkiego naj dla Julaska!!! meneq Yae jest cudna Blugirl |
|
|
|
#2134 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Słoiczek z rybą mam w lodówce ale jeszcze nie wąchałam ![]() Cytat:
![]() Z czapką jakoś od początku nie było problemu, czasem tylko w nocy targa, bo śpi w czapeczce żeby sie jej uszy nie odwijały. Z tym "Zosiem" to dobre Jejku, moja tylko plackiem na plecach, za chiny nie da się na bok położyć do spania ![]() [QUOTE=sarah67;43218218] a sprobowalas dac sam zielony grosze ugotowany i zblendowany albo rozciapkany widelecem, sam kalafor, brokul, nie takie mieszanki i ja bym tez probowala podawac to co sama jem, ja do pracy wyjezdzalam 6:40 i po pracy tak samow autko i 15, 20 minut i w domu, kurcze tak zal tych godzin straconych na dojazd ![]() QUOTE] Ja tak zaczynałm: najpierw pojedynczo, potem łączyłam po dwa: coś tam + najczęściej marchewka, potem po 3, a teraz jak leci. Ja wstaję 5:15, wyjeżdżam przed 6, i jestem na 15 w domu. Mam troszkę doła że z Małą tylko te kilka godzin spędzam, i uważam że bardziej się cieszy do babci niż do mnie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja daję też na środku tylko u mnie są tendecję do przekręcania się w lewo i szybko głowa ląduje przy karuzeli, raz sobie guza nabiła tak w nocy i teraz zabezpieczam maskotką.
|
|
#2135 |
|
Zakorzenienie
|
Ifwka ja nie próbowałam kłaść później, tylko wczoraj po kąpieli i jedzeniu dostał motor w dupkę i szalej do 22.
dla Julaska za 9 miesięcy i dla Ani za 8 miesięcy
|
|
|
|
#2136 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Ale żem młodą przetrzymała na noc, a pfff Oczywiście dość fajna nocka, bo pobudki o 1.30, 4, 5.30 i ostatecznie o 8, ale każda pobudka ofc z głową w ochraniaczu , no i jednak myślałam, że lepiej pośpi bez drzemki w dzień.Dzisiaj jeszcze nie pisałam, że ładna pogoda, więc piszę: jest pięknie ![]() Cytat:
Pola też nie, też nie, też nie. ![]() A daj spokój, czasem nawet i róż nie pomaga ![]() Mama kiedyś do mnie, żebym małą bardziej dziewczęco ubierała, bo tak to dżinsy, bluzka jakaś kolorowa. To kiedyś poszłam z Polą na spacer, róż aż się z wózka wylewał. Spotkałam wtedy dwie moje nauczycielki z podst. i gim. - jedna "jaki ładnych chłopczyk, jak ma na imię?", druga "chłopiec czy dziewczynka"? ![]() Ja nie wiem, chłopców biorą za dziewczynki, dziewczynki za chłopców No i w ogóle odzywaj się częściej ![]() Cytat:
Bo ja tez mam wrażenie, że Pola reaguje, jak siebie widzi ![]() O matko, też to uwilbiam Uwielbiam patrzeć na plecki małych dzieciątek, wiecie, jak np. sobie siedzą, to jest taki słodki widok te malutkie plecki + taka okrągła, słodka główeczka, ach Cytat:
Jednak dalej jakaś odmiana od tych wcześniejszych nocy ![]() Rozwaliło mnie to zdanie ![]() Cytat:
I ówienko to dało...
|
||||
|
|
|
#2137 |
|
Zakorzenienie
|
Bokeh, Twoja fota przywoluje wspomnienia
aż sie wzruszyłam i (o zgrozo) zatęskniłam za ciążą ![]() Wrzucam Wam moją Zoś, nadrabiać skończe pozniej bo już mamy po drzemce.. |
|
|
|
#2138 |
|
Zakorzenienie
|
ja Was pocieszę że Dawida biorą często za dziewczynkę
Dawniej ubierano chłopców w róż a dziewczynki na niebiesko (kolor maryjny) |
|
|
|
#2139 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny.
U nas już chyba po chorobie, ostatni raz dałam Ibum wczoraj przed 12:00, gorączki brak do teraz, więc sądzę, że już nie wróci - poza tym, mała ma wysypkę na czole i plecach. Więc to na bank 3dniówka. Cieszę się, że mamy już spokój od tej paskudnej gorączki, bo tak było mi szkoda mojej miśki, ciągle smutała... ![]() Niedługo jadę z koleżanką na zakupy, na miasto, mam chwilkę dla siebie, bo od przyszłego tygodnia mąż zaczyna jakieś tam szkolenie i ono będzie trwało do końca roku, codziennie od 10:00 do 15:00 chyba, czy coś takiego - więc nie wyjdę sobie nigdzie we wczesnych godzinach przez długi, długi czas... Także wykorzystuję dzisiejszy dzień, ostatni. A mężuś z małą zostanie. ![]() Pytanie - JAK dokładnie podajecie dzieciom ten chleb? Nie dławią się? Chciałabym Oliwie podać, ale boję się, że zacznie mi się tym dławić...
|
|
|
|
#2140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pisze;p ;** Moj tzt jutro dopiero wraca, nie wiem co by tu zrobic do szamki, chyba pierogi ruskie i pizze a i zupa musi byc a to moze kalafiorową, zeby sie zbytynio nie przemeczyc
|
|
|
#2141 |
|
Zakorzenienie
|
JA daję różnie. Raz mu daję kawałeczki, a wczoraj jadł całą kromeczke. Zlizał masło i cycał chleb.
|
|
|
|
#2142 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Bokeh co za mistrzowskie zdjęcie ! Sarah teraz jak wrócę do pracy to będę musiała wstawać 4.30 żeby siebie i Blanke wyszykować. Przed ciążą wstawałam o 5. Blugirl witaj Buziaki rocznicowe dla Ani i Julaska! Lady,dziękuje że pytasz Noc dobrze dzisiaj,Zasnela o 20,o 1 pobudka,mąż podaje jej wodę a ona płacze,pyta Blanke "Kochanie czemu płaczesz,przecież nie jesteś głodna" a ona jęczy i jęczy. Więc pytam,a daleś jej w końcu to mleko co nie dopiła przed snem? A on "o Kurcze,zapomniałem" Wsunęła 150ml i spala do 5,potem kręciła się strasznie,dałam mleko i spala do 7. Także mimo wszystko noc zaliczam do udanych ![]() Laski jak mnie głową boli Nie wiem czy zmiana pogody,czy faktycznie za dużo na siebie wzięłam. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2143 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamuśki
![]() Julasku nasza pannico buziaki dla Ciebie za 9 miesięcy ![]() Wczoraj już się nie odzywałam bo mój w.ku.rw osiągnął apogeum Aż mnie nosiło. Dalej tak być nie będzie ![]() Dziękuje za każde słowo,kochane jesteście no i tak jak radzicie zmienię piguły. Nie mogę pozwolić żeby przez nie rozpadło się moje małżeństwo.Nawijko,Nancy- Tule Was mocno kochane-będzie dobrze. Musi się zmienić na lepsze![]() Bokeh-za.je.bista ta fotka była też ją pamiętam wspomnienia ożyły![]() Mój brat (jedyny który został w Polsce) dziś wyjeżdża do Niemiec . Jeden brat już tam jest od dawna. Siora w Anglii, jeszcze ja zostałam...Ach... Smutno będzie bez niego,ale musi Na pocieszenie dziś będę miała kosmetyki z Oriflame'u i powinny być ubrania które zamówiłam (ale tego pewna nie jestem).
|
#2144 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ok 7-8 cyc 9-10 180ml kaszki 12-13 200ml obiadku 15 cyc 17 deserek ok 100-125ml 18-19 cyc 20 210ml mm Kurde, duzo tego..... Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2013-10-11 o 11:47 |
||
|
|
|
#2145 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ciagle tylko cyc i cyc Cytat:
![]() ale maz pow zadnych tabsow hehe ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Dziewczyny bardzo Wam dziekuje za odpowiedzi dotyczace karmienia A jakie kaszki podajecie?? U mnie jest tak, ze ja caly czas cycysia daje tak ok 12-14 obiadek 16-18 deserek czasami dochodzi jakis chrupek, chlebek, buleczka, czy dam cos do oprobowania co sama jem a nie jest to jakies tam bardzo niezdrowe i tak myslalam, ze chyba trzeb jakas kaszke juz, podalam moze ze 3 razy lyzeczka kaszke bobovita bananowa to bez cukru ale kur cze to strasznie slodkie jest, i na noc chcialabym kaszke tak zeby ja zapchac a jesli chodzi o zoltko, to moja za chiny nie chciala w obiadku dlawila sie, odruchy wymiotne i ja podaje Jej tak samo zoltko z odrobinka doslownie soli i maselkiem i tak zje inaczej niet |
|||
|
|
|
#2146 |
|
Zakorzenienie
|
Ożeż, gdzie moje cytaty?
Hope, babcia mi mówiła, że dawniej właśnie tak się ubierało i nie rozumie, dlaczego teraz dziewczynki w różu A w sumie niebieski piękny kolor (mój ulubiony), dlatego Pola też kilka takich ciuszków ma Black, ja kroję tylko kromkę na pół i tak młodej daję. Ona się tym bardziej bawi, a jak coś ugryzie, to memla i w końcu połyka takie rozpapkane. |
|
|
|
#2147 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja jeśli chcę dać małej zupę taką jak dla nas, to po prostu - na lekkim mięsie i maleńko przyprawiam (sól, koperek, ziele, liść laurowy), NIE daję niczego sztucznego. Krupnik, pomidorowa, jarzynowa, rosołek. Debrah, Dorcia słoikowe też nie bardzo, nieraz po kilku łyżeczkach zacisk szczęki, a moje - zjada. ---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- A, Bijkora, teoretycznie ok. 10mca się daje jogurt czy takie tam, ale skoro nic ma łej nie jest to chyba nie jest zbrodnia [/QUOTE]Oj ja mam już w dupie te rozpiski i tabele. Sory. Ja rozumiem, żeby dziecku nie dawać smażonych, ciężkich i wzdymających rzeczy. Ale nie popadajmy w paranoje. 9 miesięczne dziecko jest już na tyle duże że na prawdę można mu dać doo zjedzenia dużo rzeczy i wybór nie jest tak ograniczony jak w przypadku 4 miesięcznego dziecka. Czuję się przy was jak wyrodna tępa matka, ze tyle rzeczy dałam juz do próbowania.Czuję jak bym ją pospieszała. A tak nie jest. Może to tez zależy od dziecka. Jedno jest niejadkiem, a drugie chętnie próbuje nowych rzeczy. Jak Nadia widzi że coś jem to aż się trzęsie żeby spróbować. Wczoraj zrobiłam sobie gołąbki i dałam jej, zjadła połowę farszu. Żyje? Zyje. Staram się gotować zdrowo, z małą ilością tłuszczu itd. tak żeby i ona mogła skorzystać. Co w tym farszu było? Jedynie mięso z indyka, ryż i trochę przypraw. Do tego sos pomidorowy, z moich własnych pomidorów ogródkowych i bazylia
|
|
|
#2148 |
|
Zakorzenienie
|
Eff, wszystkiego najlepszego! Przede wszystkim zdrówka!!!
|
|
|
|
#2149 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My też ostatnio coś się żremy, aż iskry lecą Cytat:
![]() I ja też Tabsów brać nie chcę, mąż gumek nie lubi, zresztą ja też nie
|
||
|
|
|
#2150 |
|
Zakorzenienie
|
Bijkora, możemy sobie podać ręce
![]() Pola przez ostatnie 3 dni jadła na obiadek gołąbki I też żyje
|
|
|
|
#2151 |
|
Zakorzenienie
|
A co do kanapek, to ja dzielę kromkę na małe cząstki i tak daję, a Domcia sobie memle w buzi i połyka -nigdy się nie zakrztusiła
|
|
|
|
#2152 |
|
Rozeznanie
|
O i pomidory normalnie je surowe, tak wyciumka ze sama skórka zostaje. Jajeczniczka na parze z odrobiną masła też już była
|
|
#2153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakby Amelka nie miała problemów, to też bym jej dawała więcej rzeczy, ostatnio dałam jej troche soku z cytryny i masakra była później.
|
|
|
#2154 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nada na cytrynę nawet sie nie skrzywi, wczoraj dałam jej trochę soku na łyzeczce i chciała wiecej. Ale zawsze jak daję cos pierwszy raz to najpierw tylko posmakowac i zobaczyc czy nic sie nie dzieje
|
|
|
#2155 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Plecki tez uwielbiam Nadrabiam i nadrabiam ale dzisiaj wychodze wcześniej wiec po weekendzie pewnie cięzko mi będzie się odnaleźć. U nas dzisiaj pobudka na jedzenie 0:30, a potem od 4 z płaczem, albo coś się śniło albo wreszcie może te zęby
http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9hyjkcm7lm.png 22.05.2008 14.08.2011Edytowane przez Ifwka Czas edycji: 2013-10-11 o 10:49 |
||
|
|
|
#2156 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję nocka była na szczęście spokojna. Obudziła się o 3 a potem o 6.30 i koniec spania. Teraz sobie drzemie.Ale już pół godz więc NAPEWNO zaraz się obudzi. za nadrobienie ![]() Cytat:
Yae jest prześliczna Cytat:
Dlaczego mięsko trzeba gotować osobno??? Na co idziecie?? ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43219009] Ja jeśli chcę dać małej zupę taką jak dla nas, to po prostu - na lekkim mięsie i maleńko przyprawiam (sól, koperek, ziele, liść laurowy), NIE daję niczego sztucznego. Krupnik, pomidorowa, jarzynowa, rosołek. Debrah, Dorcia słoikowe też nie bardzo, nieraz po kilku łyżeczkach zacisk szczęki, a moje - zjada.[/QUOTE] U nas identiko.
|
|
#2157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I już są plany na wieczór ![]() Tylko że znowu zacznę brać piguły (od dziś zaczynam nowe opakowanie,muszę je skończyć) i znowu będę anty(na wszystko). Pogrubione-oj niedobrze U Was o co kłótnie? (jeśli mogę spytać).
|
|
#2158 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A co do chlebka, ja też się boję zadławienia Dziecie się obudziło. Ona zawsze śpi równe pół godz! Co do minutki dziwne to... ![]() Nadrobiłam. Idę ćwiczyć ![]()
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2013-10-11 o 10:39 |
|||
|
|
|
#2159 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#2160 |
|
Zakorzenienie
|
Hje, Bijkora, ja się z Wami zgadzam. Ja też często daje małej pomemlać jakieś nasze, dorosłe rzeczy - ofkors nie są to ciężkie, tłuste, smażone potrawy, tylko nieco delikatniejsze rzeczy. Póki nic się nie dzieje, to nie ma co robić w majty, inaczej, jak dziecko ma wrażliwy brzuszek, wtedy wiadomo, że trzeba ostrożnie... A u Oliwy nie zauważyłam jeszcze najmniejszej reakcji alergicznej na jakiekolwiek jedzenie.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:13.

22.05.2008
14.08.2011
dla Julaska za 9 miesięcy i dla Ani za 8 miesięcy
Bo ja tez mam wrażenie, że Pola reaguje, jak siebie widzi
Uwielbiam patrzeć na plecki małych dzieciątek, wiecie, jak np. sobie siedzą, to jest taki słodki widok te malutkie plecki + taka okrągła, słodka główeczka, ach 

Chciałabym Oliwie podać, ale boję się, że zacznie mi się tym dławić...

Wsunęła 150ml i spala do 5,potem kręciła się strasznie,dałam mleko i spala do 7. Także mimo wszystko noc zaliczam do udanych 

6 5 4 3 2 1