Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '13 cz.2 - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-11, 22:23   #2791
dzoan
Zakorzenienie

Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1

Kładę się spać.. No i my już po I karmieniu Spał 2 godz... później będzie tylko gorzej

Dobranoc

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 22:32   #2792
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1

Ja tylko na chwilę bo padam. Wykapalam się przed Fi. Już śpi i ja w łóżku. Kupiłam na ta moja cere Acne Ferm. Sroka polecala. Dobranoc!!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 22:32   #2793
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Wspolczucia
A moze on nie chce smoka dlatego wypluwa. Moj jak nie chce to robi taka skwaszona mine jak bym mu nie wiem cytryne dala.

Tz to fujara jest i pala. Przyszedl dzis jego brat na mecz i mial Tz sie go zapytac czy bedzie chrzestnym malego i sie nie zapytal
Ofc wszyscy kufa przychodza wtedy jak ja jestem nieumyta i zaspana,ale nakarmilam malego wlozylkam do lzoeczka i zniklam w lazience pod prysznicem inf Tz, ze poszlam pod prysznic, a maly jest w lozeczku i sie bawi. Tz go wzial do salonu po czym za ok.40min.mi napisal, ze maly zrobil kupke i zebym wychodzila
fuck off mu napisalam ze chyba wie gdzie jest przewijak i pieluszki. i zgadnijcie. Ofc , ze go nie przebral i maly zsnal obkupczony
a jak ja wyszlam i jem sniadanie na obiad to ten mi gada choc go raZEM przebierzemy. Chyba kufa zart

Nie chce zeby moj syn mial matke za kratkami,ale naprawde mam ochote zaciopac Tz.

Teraz zmywa gary chociaz tyle

Kubusiu- a co kupilas dziecku co prac nie mozna bo przegapilam gdzies
tez tak myslalam, ale najczesciej jak nie dam smoka konczy sie wiekszym rykiem a tak maly wyje, ja wkladam mu smoka mimo skwaszoenj minki,a on zaraz zasysa jak odkurzac i lezy zadowolony. 30s oczywiscie

Co do tzta to rzeczywiscie masakra... chyba bym ubila, moj też lubi mi powiedziec, ze mały zrobil kupe, ale ja jestem gad i mowie zeby przebral bo ja przebrałam dzisiaj x kup i dzieki bogu do niego dociera... gdyby nie przebral to chyba z krzyza by go sciagali
Stary 2013-10-11, 22:45   #2794
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
haha..Olek jak płacze woła ELA ELA i my się śmiejemy, że woła położną ze szkoły rodzenia Elę na ratunek.. i ciągle mu tłumaczymy przy tym, że żadna Ela, naszą położną jest Aneta

A ostatnio naoglądał się reklam i woła EMA!
Musisz mu dać papier toaletowy :P

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość

A moze on moja Ale wola?
Ala taka ładna, to kto wie

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
ja tam to samo z jedzeniem u mlodego, zrobi kilka lykow i placze, robi sie caly czerowny i sie prezy, nie wiem czy to brzuszek czy co?? w nocy co ciekawe pije normalnie
zeby cos wypil musze go lulac, nosic itp, nie wiem czy zabki czy co?
U nas identycznie, identycznie! Artur się robi bordowy od tego ryku. I prawie nigdy w nocy się to nie dzieje.
No a teraz jeszcze doszło do wypychania języczkiem smoka i nie zje za Chiny.
Czasami proszę TŻa, żeby stanął nad nim i go zabawiał, czasami mu puszczam pozytywkę, czasami z nim łażę po mieszkaniu, doszło do tego, że go karmię na leżąco. Niedługo stanę na głowie z tą flachą..
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 23:01   #2795
ita83
Wtajemniczenie

no to widze ze Ale i Ele uu naszych chlopakow na tapecie pewnie niedlugo im przejdzie echhhh maly lezy kolomnie w wyrku az sie go bone odlozyc do lozeczka bo co dopiero zasnol po calodniowym koncercie zyczen a i tak za godz karmienie moze wtedy go jakos uda sie przelozyc...kurcze od tych placzow to mnie glowa boli no i cala roztrzesiona jestem - juz chyba zdazylam zapomniec jak to z Xawkiem bylo a najgorsze ze jak maly dluzej placze to mi tez lzy leca same i wygladam jak klebek nieszczesc caly czerwony nos i oczy

a jutro mamy sesje hehehe pieknie wyjde na zdjeciach a jak maly da czadu to juz w ogole portety jak malowane
Stary 2013-10-11, 23:05   #2796
lachryma
Zakorzenienie

Agrafka- kciuki.

Skylie- pediatra oceniła to na podstawie osluchania małej, zobaczeniu gardła i wysłuchaniu jak opisujemy objawy. Czyli kichanie, suchy kaszel i to chrumkanie. W sumie od razu spytała co mamy w domu: kota czy psa.
Jak czytałam o roztoczach, to problemy z nimi właśnie tak się objawiają. Babka powiedziała, że to chrumkanie jest spowodowane katarem na wysokości zatok.

Spadam, dobranoc

Stary 2013-10-11, 23:43   #2797
kubus puchatek
Rozeznanie

ITA83 powodzenia na sesji I czekamy na foty! Na bank beda ladne

SAMANTHA pisalam o kombinezonie na zime z prawdziwego puchu,mozna prac,ale specjalne srodki to tego sa.

---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ----------

A tak na marginesie chcialam sie pochwalic,ze pierwsze dziabanko po porodzie za nami :-D. Nie bylo tak strasznie

kubus puchatek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 23:51   #2798
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
tez tak myslalam, ale najczesciej jak nie dam smoka konczy sie wiekszym rykiem a tak maly wyje, ja wkladam mu smoka mimo skwaszoenj minki,a on zaraz zasysa jak odkurzac i lezy zadowolony. 30s oczywiscie

Co do tzta to rzeczywiscie masakra... chyba bym ubila, moj też lubi mi powiedziec, ze mały zrobil kupe, ale ja jestem gad i mowie zeby przebral bo ja przebrałam dzisiaj x kup i dzieki bogu do niego dociera... gdyby nie przebral to chyba z krzyza by go sciagali
Moj tez czasem po tym skrzywieniu sie jednak zassie. Wiem tylko ze jak dziecko ewidentnie jezorkiem wypycha tzn., zeby nie dawac na sile.
Ja robie taki myk jeszcze, ze owijam tetre pod broda i zakladam lekko na smoka i ona go przytrzymyje wiec nawet jak wypluje to zaraz znow wciagnie Taki cos szalik robie.

A cos Ty moj glab nie przebral go. Moglabym go zje.ac na funty szterlingi i nic to nie da. Maly lezal w kupie tzn.spal i jak sie przebudzil bo byl glodny to ofc byl ryk na przewijaku. Tak wlasnie mnie Tz uraczyl bo u malego moze byc osrany po uszy, ale cycek najwazniejszy.
Wiec bylo na stresie jak zwykle dla mnie

A moj Tz zawsze jak jemy obiad razem co sie rzadko ostatnio zdarza to czyta gazety ipad albo papierowe. Czesto mu mowie zeby ze mna pogadal bo to jedyna okazja to on mi odp.,ze od X lat tak robi i sorry.
Mi to juz wisi poprostu teraz. Wczoraj wieczorem z nim gadalam i na chwile poszlam bo maly cos kichnal przez sen. Wracam, a Tz juz przed tv i po naszej gadce. A potem wieczorem mowi, ze spi ze mna skoro mlody w lozeczku zasnal bo nas maly oddzielil od siebie. Pfff sam sie od nas oddzielil. Nie pasuje mu, ze swiatlo lekko jest zaswiecone, ze ja koldre musze zwijac miedzy nogi bo mi biodra bola, ze wlaczam malemu swuwrszcza zaby lub inne dzwieki do snu. Bo mu przeszkadzaja zasnac, a mnie relaxuja, a jak mu przeszkadzaja to jest drugi pokoj. I po co sie pcha do mnie jak maly o 5rano wstaje na cycka i kp w lozku i Tz idzie do drugiego pokoju. Bez sensu.

Mlody zasnal w bassinet przy balkonie. Lubi tak kimac popoludniem, a ja chyba ide cos ugotowac

Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free

---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ----------

Cytat:
Napisane przez kubus puchatek Pokaż wiadomość
ITA83 powodzenia na sesji I czekamy na foty! Na bank beda ladne

SAMANTHA pisalam o kombinezonie na zime z prawdziwego puchu,mozna prac,ale specjalne srodki to tego sa.

---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ----------

A tak na marginesie chcialam sie pochwalic,ze pierwsze dziabanko po porodzie za nami :-D. Nie bylo tak strasznie

O tak. A ja moja kurtke piore normalnie i nic jej nie jest

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 00:03   #2799
misiaczka555
Wtajemniczenie

Czy ja coś mówiłam że moje dziecko śpi od 21? Tylko mi się wydawało... Byliśmy z TZ padnieci wiec postanowiliśmy iść spać. Jak na nas to mega wcześnie 22. Majkę ułożyliśmy miedzy nas i przymknelismy oczy. No i sie zaczęło. Krzyki płacze wrzaski podkurczanie nóg prężenie sie. Sen 2 min i od początku. Jestem wykończona. Siedzę teraz w kuchni i pije melisę bo nie wyleże tam. Wiem że brzuszek ją boli ale zrobiłam wszystko co mogę...

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 00:16   #2800
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Moj tez czasem po tym skrzywieniu sie jednak zassie. Wiem tylko ze jak dziecko ewidentnie jezorkiem wypycha tzn., zeby nie dawac na sile.
Ja robie taki myk jeszcze, ze owijam tetre pod broda i zakladam lekko na smoka i ona go przytrzymyje wiec nawet jak wypluje to zaraz znow wciagnie Taki cos szalik robie.

A cos Ty moj glab nie przebral go. Moglabym go zje.ac na funty szterlingi i nic to nie da. Maly lezal w kupie tzn.spal i jak sie przebudzil bo byl glodny to ofc byl ryk na przewijaku. Tak wlasnie mnie Tz uraczyl bo u malego moze byc osrany po uszy, ale cycek najwazniejszy.
Wiec bylo na stresie jak zwykle dla mnie

A moj Tz zawsze jak jemy obiad razem co sie rzadko ostatnio zdarza to czyta gazety ipad albo papierowe. Czesto mu mowie zeby ze mna pogadal bo to jedyna okazja to on mi odp.,ze od X lat tak robi i sorry.
Mi to juz wisi poprostu teraz. Wczoraj wieczorem z nim gadalam i na chwile poszlam bo maly cos kichnal przez sen. Wracam, a Tz juz przed tv i po naszej gadce. A potem wieczorem mowi, ze spi ze mna skoro mlody w lozeczku zasnal bo nas maly oddzielil od siebie. Pfff sam sie od nas oddzielil. Nie pasuje mu, ze swiatlo lekko jest zaswiecone, ze ja koldre musze zwijac miedzy nogi bo mi biodra bola, ze wlaczam malemu swuwrszcza zaby lub inne dzwieki do snu. Bo mu przeszkadzaja zasnac, a mnie relaxuja, a jak mu przeszkadzaja to jest drugi pokoj. I po co sie pcha do mnie jak maly o 5rano wstaje na cycka i kp w lozku i Tz idzie do drugiego pokoju. Bez sensu.

Mlody zasnal w bassinet przy balkonie. Lubi tak kimac popoludniem, a ja chyba ide cos ugotowac
Ja juz wyprobowałam wszelkie owijaniw i podkladanie, żeby smoczka nie wyrzucał, to był ryk młody po prostu lubi jak matka zrywa się co 30s z łóżka

u mnie tak samo, cycek najważniejszy, właśnie przed chwilą miaam rewolucję, bo pampers 5kg chyba ważył, ale nie, najpierw mleczernia
A tzta chyba bym ubiła, ja nie wiem może we mnie buzuja jeszcze hormony ciążowe, ale tak mnie cos takiego wku*wia że szok, tak, jakbyśmy same sobie te dzieci porobiły.
Mnie tez tz zjezyl, bo powiedzial ze pomyje gary po sobie, zostawil jak zwykle syf, kiedy mu przypomnialam, to stwierdzil, zebym mu spokoj dala, bo jest zapracowany. No jasne a ja wypoczeta swiezo po wakacjach

To czytanie tez mnie tak irytuje ze chyba go kiedys walne ta gazeta, jak sie znowu zapomni, dla mnie to brak szacnku, zreszta posilki to tez jedyny czas kiedy mozemy pogadac, jak maly spi ofc bo inaczej jemu zmianowo
Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Czy ja coś mówiłam że moje dziecko śpi od 21? Tylko mi się wydawało... Byliśmy z TZ padnieci wiec postanowiliśmy iść spać. Jak na nas to mega wcześnie 22. Majkę ułożyliśmy miedzy nas i przymknelismy oczy. No i sie zaczęło. Krzyki płacze wrzaski podkurczanie nóg prężenie sie. Sen 2 min i od początku. Jestem wykończona. Siedzę teraz w kuchni i pije melisę bo nie wyleże tam. Wiem że brzuszek ją boli ale zrobiłam wszystko co mogę...
o matko misiaczka, nie zazdroszcze
u as alik po karmieniu oczywiscie maksymalnie rozbudzony, ale przynajmniej bez syreny, tylko sobie guga i pomialkuje.

Swoja droga ja nie wiem jak wy to robicie ze larmicie dzieci na spiocha, moj to nawet w srodku nocy sie wybudza, a staram sie byc delikatna
Stary 2013-10-12, 00:35   #2801
Katerine2
Raczkowanie

Witam się nocnie

Moja niunka dzisiaj znowu mnie zaskoczyla i usnela o 20:30 i spi do tej pory

A ja dzisiaj zaprosiłam tesciow na chrzciny, zeszłam sama z niunia na dol bo mezowi jakos niespieszno było ich prosić a już na pewno pieprzyli ze ja nie chce ich zaprosić wiec wszystkich zrobiłam na szaro Weszlam Justysie na lozku polozylam powiedziałam co miałam powiedzieć wreczylam kopertę z zapro i wyszłam zostawiając niunie bo tesciowa się ucieszyla nawet i ja na rece wziela wiec stwierdziłam ze niech sobie chociaż trochę ponosi. Poszlam do piwnicy do pieca i jak wracałam to idąc po schodach slyszalam ze już u mnie jest z niunia to się nabawila
A najlepszy komentarz mojego teścia ze niunia jak japonka wygląda nie wiem o co mu z tym porównaniem chodzilo ale sikam na niego z wysoka hehe
dodam ze dziadek ja wogole pierwszy raz widział bez czapki i dluzej niż 10 sekund

Edit: już po karmeniu bo się przebudzila
Ide do wanienki
Dobranoc

Edytowane przez Katerine2
Czas edycji: 2013-10-12 o 00:46
Katerine2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 00:41   #2802
cynamon_owa
Zadomowienie

Adaś pozbył sie dzisiaj w południe respiratora :thumbup:
Pięknie oddycha samodzielnie.
Zmniejszyli mu też dawkę morfiny więc jest na odwyku... Serce mi sie rozlatuje na kawałki jak patrzę na
niego. Innych rodziców śmieszy nacpane dziecko a mnie nie
Młody wygląda autentycznie jak narkoman. Jak to określiła pielęgniarka Adaś jest obecnie w "KukuLandzie". No ale za kilka dni powinno być lepiej.
Jakby nie patrzeć to kolejny etap w powrocie do domu więc zaciskamy zęby i dzielnie dajemy rade Przetrwalismy operacje, kryzys, wyjmowanie drenow, cewnika, respirator, damy rade i z tym "KukuLandem" a potem i z reszta, która nas jeszcze czeka.

Dzisiaj pierwszy raz od tygodnia trzymalam mój Mały Wielki Cud na rękach!
Mimo, że przymulony na maksa to kiedy pielęgniarka chciała go zabrać to sie bidulek rozplakal... Mimo, że jeszcze nie jest świadomy tego co sie wokół niego dzieje to u mamy na rękach i tak mu bylo najlepiej... Mój Adaś! :thumbup:

cynamon_owa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 01:16   #2803
mela1234
Zakorzenienie

O losie Cynamonku jak cudnie. A Adas moze w Kukulandzie ale mame na 100% czuje i poznaje. Strasznie sie ciesze.

Wlasnie sie nakarmilysmy i idziemy dalej spac.

mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 01:25   #2804
jakierka
Zadomowienie

Cynamonowa, super wiadomosc!!
Adas jest super silnym i madrym chlopakiem, wie ze czekaja na Niego kochani rodzice i chce jak najszybciej do Was wrocic. Oby odzwyczajanie sie od morfiny szybko poszlo!

Gusia, zdrowka dla Marcelka.

Agrafko,

Kubusiu, mysle, ze kichanie jest oczyszczaniem sie noska i nie nalezy sie tym przejmowac. Edziu tez duzo kicha
za dziabanko. Przyznam, ze wczoraj u nas tez byl ten 'pierwszy' po porodzie raz. Bylo calkiem dobrze, wiecej strachu sie najadlam przed

Zazdroszcze lecacych w dol kilogramow co to u niektorych i musze brac Was sobie za przyklad Ja niestety mam do zrzucenia 7kg, ale jem sporo i podjadam tez slodkie, wiec nic nie ubywa. Jutro mamy gosci i upieklam sernik, wiec kolejne objadanie sie mnie czeka

Edziu juz sporo mowi, do zabawek i do nas przy powitaniu mowi 'Ello', czesto tez mowi ,Ehkju, (brzmi jak Thank you i rozczula mnie gdy powie tak np po zmianie pampersa ), mowi 'ghh' i zaczyna fajnie sie zacieszac do zabawek. Moje kochane sloneczko

Smoka nie lubil i nie lubi, chyba tylko 2razy udalo sie mu dac, a tak to caly czas bez.

Dla wszystkich maluszkow na zdrowko i przepedzenie Skokow.

My juz po I karmieniu, odkladam Edziunia i lece spac (oby! )

Stary 2013-10-12, 03:19   #2805
mela1234
Zakorzenienie

A my drugie karmienie po 2h! A je jakby od rana nie jadla.

Stary 2013-10-12, 04:03   #2806
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Zmniejszyli mu też dawkę morfiny więc jest na odwyku... Serce mi sie rozlatuje na kawałki jak patrzę na
Młody wygląda autentycznie jak narkoman. Jak to określiła pielęgniarka Adaś jest obecnie w "KukuLandzie". No ale za kilka dni powinno być lepiej.
Jakby nie patrzeć to kolejny etap w powrocie do domu więc zaciskamy zęby i dzielnie dajemy rade Przetrwalismy operacje, kryzys, wyjmowanie drenow, cewnika, respirator, damy rade i z tym "KukuLandem" a potem i z reszta, która nas jeszcze czeka.

Mimo, że przymulony na maksa to kiedy pielęgniarka chciała go zabrać to sie bidulek rozplakal... Mimo, że jeszcze nie jest świadomy tego co sie wokół niego dzieje to u mamy na rękach i tak mu bylo najlepiej... Mój Adaś! :thumbup:

Super wiesci
Mela dobrze gada, ze Adas mimo morfiny czuje Twoj zapach i wie, ze to jego mamusia.
Bardzo sie ciesze Teraz juz bedzie z gorki

A co do cieszacych sie rodzicow z nacpanych dzieci to no comments

Stary 2013-10-12, 04:05   #2807
Agrafka86
Wtajemniczenie

Eee Mały spał od 21 do 3 rano ciągiem teraz dalej śpi

Cynomonku tak się cieszę. Jesteś silną kobietą! Adaś wie, że u mamy najlepiej

Miałam się pozalic, ale co tam. Idę dalej spać żeby mieć siłę w dzień.

Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 04:19   #2808
lachryma
Zakorzenienie

Cynamonku wspaniale!
Musiało tak być, Adaś dzielny chłopak.
Najgorsze za Wami, bardzo się cieszymy

Pierwsze karmienie.

Stary 2013-10-12, 04:33   #2809
kubus puchatek
Rozeznanie

Cytat:

Brawo dla Adasia!!! Powoli,dzieki silnej I kochanej Go mamie,wraca do nas! Cudiwnie czyta sie takie wiadomosci! Przesylamy mnostwo pozytywnej energii oraz sil dla calej Waszej trojki! Juz niedlugo bedziecie sie cieszyc soba w domku sciskamy mocno I slemy z Gustavem buziaki.

---------- Dopisano o 04:33 ---------- Poprzedni post napisano o 04:20 ----------

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
Cynamonowa, super wiadomosc!!
Adas jest super silnym i madrym chlopakiem, wie ze czekaja na Niego kochani rodzice i chce jak najszybciej do Was wrocic. Oby odzwyczajanie sie od morfiny szybko poszlo!

Gusia, zdrowka dla Marcelka.

Agrafko,

Kubusiu, mysle, ze kichanie jest oczyszczaniem sie noska i nie nalezy sie tym przejmowac. Edziu tez duzo kicha
za dziabanko. Przyznam, ze wczoraj u nas tez byl ten 'pierwszy' po porodzie raz. Bylo calkiem dobrze, wiecej strachu sie najadlam przed

Zazdroszcze lecacych w dol kilogramow co to u niektorych i musze brac Was sobie za przyklad Ja niestety mam do zrzucenia 7kg, ale jem sporo i podjadam tez slodkie, wiec nic nie ubywa. Jutro mamy gosci i upieklam sernik, wiec kolejne objadanie sie mnie czeka

Edziu juz sporo mowi, do zabawek i do nas przy powitaniu mowi 'Ello', czesto tez mowi ,Ehkju, (brzmi jak Thank you i rozczula mnie gdy powie tak np po zmianie pampersa ), mowi 'ghh' i zaczyna fajnie sie zacieszac do zabawek. Moje kochane sloneczko

Smoka nie lubil i nie lubi, chyba tylko 2razy udalo sie mu dac, a tak to caly czas bez.

Dla wszystkich maluszkow na zdrowko i przepedzenie Skokow.

My juz po I karmieniu, odkladam Edziunia i lece spac (oby! )

Gratuluje zatem dziabanka

Fajnie sie czyta,to co piszesz,bo urodzilysmy w ten sam dzien naszych chlopcow,dziabanko poporodowe w tym samym terminie,do zrzucenia mam podobnie jak Ty 6 kg I u mnie waga stanela,ale co sie dziwic,jak ja lasuch na slodkie jestem. Jak bedziesz kiedys w Edynburgu,to spotkamy sie na ploty

kubus puchatek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 05:33   #2810
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katerine2 Pokaż wiadomość
Witam się nocnie

Moja niunka dzisiaj znowu mnie zaskoczyla i usnela o 20:30 i spi do tej pory

A ja dzisiaj zaprosiłam tesciow na chrzciny, zeszłam sama z niunia na dol bo mezowi jakos niespieszno było ich prosić a już na pewno pieprzyli ze ja nie chce ich zaprosić wiec wszystkich zrobiłam na szaro Weszlam Justysie na lozku polozylam powiedziałam co miałam powiedzieć wreczylam kopertę z zapro i wyszłam zostawiając niunie bo tesciowa się ucieszyla nawet i ja na rece wziela wiec stwierdziłam ze niech sobie chociaż trochę ponosi. Poszlam do piwnicy do pieca i jak wracałam to idąc po schodach slyszalam ze już u mnie jest z niunia to się nabawila
A najlepszy komentarz mojego teścia ze niunia jak japonka wygląda nie wiem o co mu z tym porównaniem chodzilo ale sikam na niego z wysoka hehe
dodam ze dziadek ja wogole pierwszy raz widział bez czapki i dluzej niż 10 sekund

Edit: już po karmeniu bo się przebudzila
Ide do wanienki
Dobranoc
Dobrze zrobilas :brawa:
A tesciowie to masakra. Nacieszyla sie tesciowka nie ma co

Jakierka, Kubusiu- za dziabanko
Ladnie sie synchronizujecie

Napisalam Tz ze chce rozwodu, a on, zebym sie opanowala. Wrocil z pracy z rozami i malinami wie jak mnie rozmiekczyc

Maly spi po kapieli. Tym razem nie bylo syreny. Polozylam go na brzuszek na lozko. Niestety na podlodze na macie wyje w nieboglosy. Nie wiem chyba go to boli poprostu. No to byl juz tak ubity ze zasna na brzuszku. Szczescie ze udalo sie przelozyc do lozeczka na plecki.

---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ----------

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Ja juz wyprobowałam wszelkie owijaniw i podkladanie, żeby smoczka nie wyrzucał, to był ryk młody po prostu lubi jak matka zrywa się co 30s z łóżka

u mnie tak samo, cycek najważniejszy, właśnie przed chwilą miaam rewolucję, bo pampers 5kg chyba ważył, ale nie, najpierw mleczernia
A tzta chyba bym ubiła, ja nie wiem może we mnie buzuja jeszcze hormony ciążowe, ale tak mnie cos takiego wku*wia że szok, tak, jakbyśmy same sobie te dzieci porobiły.
Mnie tez tz zjezyl, bo powiedzial ze pomyje gary po sobie, zostawil jak zwykle syf, kiedy mu przypomnialam, to stwierdzil, zebym mu spokoj dala, bo jest zapracowany. No jasne a ja wypoczeta swiezo po wakacjach

To czytanie tez mnie tak irytuje ze chyba go kiedys walne ta gazeta, jak sie znowu zapomni, dla mnie to brak szacnku, zreszta posilki to tez jedyny czas kiedy mozemy pogadac, jak maly spi ofc bo inaczej jemu zmianowo

o matko misiaczka, nie zazdroszcze
u as alik po karmieniu oczywiscie maksymalnie rozbudzony, ale przynajmniej bez syreny, tylko sobie guga i pomialkuje.

Swoja droga ja nie wiem jak wy to robicie ze larmicie dzieci na spiocha, moj to nawet w srodku nocy sie wybudza, a staram sie byc delikatna
Mnie tez takie cos wkur az mi sie noz w kieszeni otwiera

Moj maly tez nie umie na spiocha jesc. Ja go zawsze karmie jak placze w taki charakterystyczny sposob, a raczej krzyszy "ahahaaaa!" I czasem jak go wezme i za dlugo wyjmuje cycek to dostane z piesci lub luscia w morde albo gdzies indziej. Wredny smarkacz juz robi co chce

Stary 2013-10-12, 05:36   #2811
madi82
Zakorzenienie

Cytat:

Podczytuje Was,ale jak zobaczylam Info od Cynamonkow to musze napisac....
Kochana Adas pewnie tez wyteskniony,dlatego mu u Ciebie tak dobrze. Ogromnie sie ciesze,ze wszystko powoutku sie uklada!Wierzylam w to od poczatku!!! Nadal nieustajace kciuki dla Was!!!!

Ps. Gusia...dla Marcelka tez kciuji!

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 05:53   #2812
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Tobie ta melisa cos pomaga? Ja bym wiadro musiala wypic chyba
Jakbym nie kp to bym sete walnela albo i ze dwie nawet

Jesli chodzi o wage to moja tez idzie do gory znow

Stary 2013-10-12, 06:00   #2813
mela1234
Zakorzenienie

Cora mi sie obudzila, myslalam, ze na cyca, a ta 3 razy pociagnela i sie kokosi. No nic, swiatla pogaszone ja ide spac. Moze tez pojdzie w moje slady.

Stary 2013-10-12, 06:04   #2814
magdalennne
Wtajemniczenie

Witam się po pierwszym karmieniu. Tak pierwszym... I powiem, że zaczyna mnie to martwić. Mały zaczyna przesypiać całe noce. Dzisiaj spał od 20 do 5 Po pierwsze nie wiem czy to dla niego zdrowo, a po drugie nie wiem jak to się odbije na naszym cycoleniu. Na początku spał do 1 i moje piersi pękały, teraz wytrzymują do 5 - są twarde i nabrzmiałe, ale dają radę. Żeby było śmieszniej o tej 5 mały po 10 minutach śpi W dzień za to jemy częściej. Staram się, żeby MM było conajmniej co 4 godziny, bo w międzyczasie podjada cyca. Teraz dochodzimy już do 300ml dziennie MM - mam nadzieję, że to jeszcze ciągle mniej niż mojego mleczka

Cynamonko bardzo się cieszę, że w końcu przynosisz dobre wieści Organizm Adasia będzie potrzebował czasu, żeby wrócić do normalności, ale dacie radę, jestem tego pewna. I podziwiam wam przeogromnie. Macie w sobie mnóstwo siły

Rocky a dlaczego przenieśliście się ze Sląska na Zamojszczyznę? My uciekliśmy z Lublina na Sląsk. Tam szukałam pracy w zawodzie przez rok - łapałam co się dało, żeby tylko w domu nie siedzieć,, tutaj znalazłam szybciutko. No, ale tą decyzję zawdzięczam mojemu szefowi, który podziękował mi za współpracę jak się przyznałam, że planujemy ślub. Bo jak ślub, to i dzieci...

Anulka
w Ustroniu byłam ostatni raz z wielkim już brzucholem Bawcie się dobrze

Wybaczcie, że na więcej nie odpowiem, ale miałam pocytowane na lapku, którego zabrał mi TŻ
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 06:17   #2815
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Witam się po pierwszym karmieniu. Tak pierwszym... I powiem, że zaczyna mnie to martwić. Mały zaczyna przesypiać całe noce. Dzisiaj spał od 20 do 5 Po pierwsze nie wiem czy to dla niego zdrowo, a po drugie nie wiem jak to się odbije na naszym cycoleniu. Na początku spał do 1 i moje piersi pękały, teraz wytrzymują do 5 - są twarde i nabrzmiałe, ale dają radę. Żeby było śmieszniej o tej 5 mały po 10 minutach śpi W dzień za to jemy częściej. Staram się, żeby MM było conajmniej co 4 godziny, bo w międzyczasie podjada cyca. Teraz dochodzimy już do 300ml dziennie MM - mam nadzieję, że to jeszcze ciągle mniej niż mojego mleczka

Cynamonko bardzo się cieszę, że w końcu przynosisz dobre wieści Organizm Adasia będzie potrzebował czasu, żeby wrócić do normalności, ale dacie radę, jestem tego pewna. I podziwiam wam przeogromnie. Macie w sobie mnóstwo siły

Rocky a dlaczego przenieśliście się ze Sląska na Zamojszczyznę? My uciekliśmy z Lublina na Sląsk. Tam szukałam pracy w zawodzie przez rok - łapałam co się dało, żeby tylko w domu nie siedzieć,, tutaj znalazłam szybciutko. No, ale tą decyzję zawdzięczam mojemu szefowi, który podziękował mi za współpracę jak się przyznałam, że planujemy ślub. Bo jak ślub, to i dzieci...

Anulka
w Ustroniu byłam ostatni raz z wielkim już brzucholem Bawcie się dobrze

Wybaczcie, że na więcej nie odpowiem, ale miałam pocytowane na lapku, którego zabrał mi TŻ
A czemu dokarmiasz mm skoro mowisz, ze masz cycki jak skaly?
Moze wstawaj w nocy ok.polnocy i odciagnij. Zostawisz se na dzien i nie bedziesz musiala dawac mm tylko dasz co odciagnelas, a i cycki skaliste nie beda.
Tak ja bym zrobila

I cieszcie sie, ze Wam dzieci spia. Mi mama mowila, ze ja jako dziecko o 17stej na biegu musialam byc kapana, butla i juz spalam zaraz po i tak do 10rano moglam. Z reszta do dzis mi to zostalo

Stary 2013-10-12, 06:22   #2816
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

Cynamonki super wieści tak się cieszę Dzielny kochany Adaś i Ty najpiękniejsza na świecie
Gusia kciuki za Marcelka

Ja się obudziłam a moje dziecie śpi i jeszcze chrapie

Mamusia Antosia
Stary 2013-10-12, 06:23   #2817
Samantha7
Zakorzenienie

W ogole to moj maly zasnal o 22 na tym brzuszku polozylam go do lozeczka i po 25 min.kweknal bo smoczek chcial i zeby mu szalik zrobic z pieluszki i poszedl dalej kimac
Jestem w szoku bo udalo mi sie wypic w spokoju karmi i dosmazyc placuszki z jagodkami i malinami

I tak se mysle ze chrzanic te nadwage. To jedyny moze taki czas w zyciu ze moge sobie pojesc , z reszta musze zeby miec sile i moc kp. Jak nasze dzieci zaczna chodic to schudniemy od tego codziennego joggingu a potem to juz wszystko bedzie sprintem

Stary 2013-10-12, 06:48   #2818
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

No apropos wczorajszego samodzielnego karmienia się przez Gulonika Jeszcze niech się nauczy sam pieluche zmieniać i idę po dowód dla niego
Samantha kpt wymaga sporo kalorii więc smacznego czyli daj trochę

Mamusia Antosia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1381553197944.jpg (47,9 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1381553211624.jpg (45,5 KB, 32 załadowań)
Stary 2013-10-12, 07:03   #2819
jakierka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kubus puchatek Pokaż wiadomość

Gratuluje zatem dziabanka

Fajnie sie czyta,to co piszesz,bo urodzilysmy w ten sam dzien naszych chlopcow,dziabanko poporodowe w tym samym terminie,do zrzucenia mam podobnie jak Ty 6 kg I u mnie waga stanela,ale co sie dziwic,jak ja lasuch na slodkie jestem. Jak bedziesz kiedys w Edynburgu,to spotkamy sie na ploty

No rzeczywiscie, wszystko sie zgadza
Edynburg chetnie bym zobaczyla i jak tylko tam bede z pewnoscia sie odezwe
Jak fajnie mamy, Domcia mieszka na poludniu Anglii, ja w centralnej czesci, a Ty w Szkocji. Zawsze jest kogo odwiedzic przy zwiedzaniu Anglii Takze ja zapraszam do East Midlands

Samantha, u mnie tez Edziu piastka bije jak mecze sie z guzikami w bluzce
I ja bym chetnie zapomniala o diecie gdyby nie moje zle samopoczucie zwiazane z waga i nie milosnik sportu w postaci TZ, ktory truje mi codziennie d.upe na temat cwiczen Choc ja sama sobie jestem winna, bo niestety pozwalam sobie na slodkie

---------- Dopisano o 06:03 ---------- Poprzedni post napisano o 06:00 ----------

Aha, Magdalenne, nie byloby Ci latwiej mleczko sciagac zamiast dokarmiac mm? U mnie bywaly dni, gdy w ciagu dnia Edziu wisial na piersi, a w nocy robil dluzsze przerwy, gdzie dla piersi to byl szok. Musialam troche mleka odciagnac aby sobie ulzyc i aby produkcja mleczka dostosowala sie do dziennej aktywnosci Edzia i mu starczylo jedzonka.

Stary 2013-10-12, 07:30   #2820
czarownica1
Zakorzenienie

Lachryma, u nas kichanie i "flukanie" na porządku dziennym. Za każdym razem czysto, jak lekarz bada. Nasz prywatny pediatra wytłumaczył, że to od ulewania, tego widocznego i tego, którego nie widzimy. Szczególnie rano Antek chrumka, charcha, fluka. Przy refluksie kwasy dostają się do przełyku, gardła. To powoduje, że organizm broni się przed "zniszczeniem" sluzówki i produkuje więcej śliny/śluzu. Ja przy czymś takim kicham, często jakbym miała katar alergiczny, kaszle, gardło boli. A no i nie to że nasze Dzieci mają refluks, chodzi o ulewanie, któe występuje przy refluksie...
wybacz może jakoś nieskładnie pisze, ale jestem zaspana, ratuje się kawą.

Nie mogę pospać, bo Antek dziś ćwierka od 6, Tż musi odespać kilka nocy siedzenia w "paragrafach", więc ja na posterunku.

---------- Dopisano o 07:25 ---------- Poprzedni post napisano o 07:12 ----------

GHIA, uśmiałam się z Tosika fajno chłopak wygląda

CYNAMONKI, co raz lepsze wiadomości i tak trzymać! Podczytałam w nocy te super wieści i mimo totalnego zaspania jednak łezka radości mi poleciała. Nasz Najdroższy Dzielny Adaśko

Piszecie o ślinieniu i piąstkach - Antek zachodzi w głowę, jak tu zmieścić 2 piąstki w buzi, no za ch.olere nie chcą razem wejść no i jest bunt A ślinka cieknie, oj cieknie. Taki mały faflunek

Tak czytam o podawaniu nowych pokarmów i większość z Was podaje je już... w bardzo młodym wieku. My czekamy na sygnał od pediatry i pewnie pierwsze co podamy to gluten, ale to ok 5-6 miesiąca (już coś bąknęła pod nosem względem miesięcy). No i pytałam o przewracanie się na plecki z brzuszka i odwrotnie. Uspokoiła mnie, że na to jeszcze czas i żeby się nie denerwować. Oserwować. Dziecko będzie samo wiedziało co i kiedy.

Co do kg - u mnie waga stoi w miejscu i 5 kg nadwyżki pozbyć się nie moge, ale też za bardzo siędo tego nie przykładałam. Owszem wkurzam się na siebie, że silnej woli nie mam, ale jednak dobro dziecka najważniejsze i na żadną restrukcyjna nie ide. Ograniczam słodycze i w tym tyg nawet ładnie mi się udało, ale przede mną jutrzejsza impreza rodzinna i trochę kcal wpadnie. Zeby chociaż mi się udało do końca roku te 5 kg zwalić, bo planuje chrzciny.
I fakt, dziecko jak zacznie "biegać" to i my siłą rzeczy tyłki ruszymy

Dawno nie było CHARLIZE, chodzisz mi kochana po głowie od jakiegoś czasu. Odezwij się, czy wszystko gra!

MAGOLINKA, a Ty dziś w nocy do mnie dzwoniłaś na komórę (to był sen). Też napisz co u Was, przeprowadzka w toku, czy już na swoich "śmieciach"?

---------- Dopisano o 07:30 ---------- Poprzedni post napisano o 07:25 ----------

GUSIA, buziaki dla Marcelka i mocne kciuki

SAMMI, udanego wyjazdu. Zazdraszczam Ci Miałam jechać we wrześniu i d.upa. Mamy już połowę października a ja nie mogę ogarnąć pracy, a i Tż też nie może

EN, to już tyci tyci Ci zostało do zrzucenia, brawo!

MADI, a jak don Witto? Też widzę, że czasu Ci brak, ale dobrze że choć dajesz maleńki znak, że zaglądasz

PERSE, a może to po prostu po szczepionce tak z tym jedzeniem u Artusia?

Edytowane przez czarownica1
Czas edycji: 2013-10-12 o 07:33
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości