Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '13 cz.2 - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-12, 07:39   #2821
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1

Cynamonku!
no aż mi humor poprawiłaś tą wiadomością zdrówka i strasznie się cieszę

Jakierka
nie przejmuj się, że część z dziewczyn już produkty stałe podaje, pamiętaj, że mamy tu mamy z czerwca do września, więc rozpiętość wiekowa jest spora

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 07:53   #2822
roxi1980
Zakorzenienie

Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1

Na początek się przywitam po nocy z dwoma karmieniami.
U nas ok, ale wszyscy smarkamy, Norbert w domu, czasu brak na wszystko

Wielkie buźki dla Was, może dam radę cokolwiek nadrobić...

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 07:59   #2823
jakierka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość

Jakierka
nie przejmuj się, że część z dziewczyn już produkty stałe podaje, pamiętaj, że mamy tu mamy z czerwca do września, więc rozpiętość wiekowa jest spora
Nie wiem czy to akurat mialo byc do mnie, bo ja jeszcze nie planuje. Jestesmy dopiero na etapie 7tygodnia

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 06:59 ---------- Poprzedni post napisano o 06:58 ----------

Roxi, zdrowka dla calej Waszej rodziny

Stary 2013-10-12, 08:13   #2824
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

jakierka, sorryy!!
chyba zle doczytalam kto co pisał) hahaha

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 08:14   #2825
fiazo
Zakorzenienie

hej
jak zwykle musze nadrabiac

wczoraj robiłam z tz pizze na kolacje
dzis ide do szkoły

Piotrek. Gabi , Tomek i Mateusz za 3 miesiace

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 08:27   #2826
misiaczka555
Wtajemniczenie

CYNAMONKU tak się cieszę, cudowne wieści. Wspaniale że mogłaś przytulić Adasia.

Moja córeczka chyba była bardzo zmęczona wczorajszym wieczorem bo obudziła sie na mleczko dopiero o 7:30. Czyli mogę sie pochwalić ze spałam ciągiem 7 godzin! Jedyne co mnie martwi to że Maja miała przerwę w jedzeniu 12 godzin bo jadła o 20 ostatnie mleczko...

A teraz ja po śniadaniu do łóżka i kawce z ekspresu leże obok mojej córeczki która słodko śpi i wzdycha przez sen

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 08:27   #2827
lachryma
Zakorzenienie

CzarOwnica, nasza Pediatra nic nie wspomniała, że to może być od ulewania.
Wtedy niepotrzebnie sprzątam

Stary 2013-10-12, 08:45   #2828
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
No apropos wczorajszego samodzielnego karmienia się przez Gulonika Jeszcze niech się nauczy sam pieluche zmieniać i idę po dowód dla niego
Samantha kpt wymaga sporo kalorii więc smacznego czyli daj trochę

Mamusia Antosia
Ale czad
Ale serio se przechylal sam? Wiedzial co robi? No bajka

A no spoko wpadaj sa jeszcze

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
No rzeczywiscie, wszystko sie zgadza
Edynburg chetnie bym zobaczyla i jak tylko tam bede z pewnoscia sie odezwe
Jak fajnie mamy, Domcia mieszka na poludniu Anglii, ja w centralnej czesci, a Ty w Szkocji. Zawsze jest kogo odwiedzic przy zwiedzaniu Anglii Takze ja zapraszam do East Midlands

Samantha, u mnie tez Edziu piastka bije jak mecze sie z guzikami w bluzce
I ja bym chetnie zapomniala o diecie gdyby nie moje zle samopoczucie zwiazane z waga i nie milosnik sportu w postaci TZ, ktory truje mi codziennie d.upe na temat cwiczen Choc ja sama sobie jestem winna, bo niestety pozwalam sobie na slodkie

---------- Dopisano o 06:03 ---------- Poprzedni post napisano o 06:00 ----------

Aha, Magdalenne, nie byloby Ci latwiej mleczko sciagac zamiast dokarmiac mm? U mnie bywaly dni, gdy w ciagu dnia Edziu wisial na piersi, a w nocy robil dluzsze przerwy, gdzie dla piersi to byl szok. Musialam troche mleka odciagnac aby sobie ulzyc i aby produkcja mleczka dostosowala sie do dziennej aktywnosci Edzia i mu starczylo jedzonka.

Eee szkoda gadac. Moj Tz wielki milosnik i tez mi truje dupe o cwiczenia, a potem mi buleczki slodkie podsuwa
Ja nie moge nic cwiczyc bo mi sie miesnie wciaz nie zeszly

A wlasnie zrezygnowalam ze slodyczy juz. Koniec z tym bo zeby mi bola :/
Jesli juz to tylko jakies lody.

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
Na początek się przywitam po nocy z dwoma karmieniami.
U nas ok, ale wszyscy smarkamy, Norbert w domu, czasu brak na wszystko

Wielkie buźki dla Was, może dam radę cokolwiek nadrobić...
Buziaki chorowitki
Wracajcie do zdrowia

---------- Dopisano o 01:45 ---------- Poprzedni post napisano o 01:27 ----------

Wiem juz chyba czemu moj maly taki byl spokojny po kapieli i zasnal tak ladnie. Bo ja wypilam sobie godzinke przed kp ice tea z herbatka z melisy. Ciekawe o ktorej wstanie?

Tz sie zrehabilitowal i pomasowal mi plecy. Ofc wiadomo jak to sie skonczylo. On padl jak go Bog stworzyl. A mnie jak poszlam sie umyc to nagle skret na 2 zlapal i ostatnio zauwazylam, ze po dziabanku leje sie ze mnie jakbym siku zrobila, ale nie od razu tylko w srodku nocy lub z rana. Dziwne jakies

Spadam w kimono bo czuje, ze moje minuty snu sa policzone.
Dobranoc

Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 08:45   #2829
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
t
Pochwale się tylko, że Franuś nabył wczoraj nową umiejętność przewracania z brzuszka na plecy

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
dziś nasze dzieciaczki kończą 13 tydzień,a jutro 3miesiąc ale ten czas leci... Zosiu,kiedy wprowadzacie marcheweczki,jabłuszka itp? Równo po 12 listopada,czy troszkę wcześniej/później?
wcześniej bede wprowadzać, moze uleczy stały pokarm nasze brzuszkowe problemy

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Info od Guusi: Marcelek prosi o wsparcie ciotki wizażanki i wirtualnych kuzynów. Jesteśmy w szpitalu, bo dalej wysokowa gorączka, rozwolnienia, niestety rota wirus"

Cytat:
Napisane przez kubus puchatek Pokaż wiadomość
Nie pisałam o tym wcześniej,ale moje dziecko kicha od urodzenia. Kilka kichnięć na dzień. codziennie czyszczę mu nosek fridą i jak są kozy,to tylko białe. Lekarz stwierdził,że to jest Ok i kiedyś tam przejdzie. oprócz czyszczenia,nie ingeruję bardziej w nosek. Czy powinnam się martwić?
też kicha

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
Mały śpi z Tztem, a ja leżą w wannie i się relaksuje
Trzymajcie jutro kciuki za chirurga, proszę ładnie za Michałka.
Życzę spokojnej nocy i żeby dzieciaczki były grzeczne. Tego życzę Wam i sobie

Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43231229]
U nas identycznie, identycznie! Artur się robi bordowy od tego ryku. I prawie nigdy w nocy się to nie dzieje.
No a teraz jeszcze doszło do wypychania języczkiem smoka i nie zje za Chiny.
Czasami proszę TŻa, żeby stanął nad nim i go zabawiał, czasami mu puszczam pozytywkę, czasami z nim łażę po mieszkaniu, doszło do tego, że go karmię na leżąco. Niedługo stanę na głowie z tą flachą.. [/QUOTE] i ja mam to samo, w nocy ładnie a w dzień wojna

Cytat:
[/COLOR]A tak na marginesie chcialam sie pochwalic,ze pierwsze dziabanko po porodzie za nami :-D. Nie bylo tak strasznie

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Adaś pozbył sie dzisiaj w południe respiratora :thumbup:
Pięknie oddycha samodzielnie.
Zmniejszyli mu też dawkę morfiny więc jest na odwyku... Serce mi sie rozlatuje na kawałki jak patrzę na
niego. Innych rodziców śmieszy nacpane dziecko a mnie nie
Młody wygląda autentycznie jak narkoman. Jak to określiła pielęgniarka Adaś jest obecnie w "KukuLandzie". No ale za kilka dni powinno być lepiej.
Jakby nie patrzeć to kolejny etap w powrocie do domu więc zaciskamy zęby i dzielnie dajemy rade Przetrwalismy operacje, kryzys, wyjmowanie drenow, cewnika, respirator, damy rade i z tym "KukuLandem" a potem i z reszta, która nas jeszcze czeka.

Dzisiaj pierwszy raz od tygodnia trzymalam mój Mały Wielki Cud na rękach!
Mimo, że przymulony na maksa to kiedy pielęgniarka chciała go zabrać to sie bidulek rozplakal... Mimo, że jeszcze nie jest świadomy tego co sie wokół niego dzieje to u mamy na rękach i tak mu bylo najlepiej... Mój Adaś! :thumbup:

super , dalsze kciuki

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 09:23   #2830
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

Czarownica Tosiek dziękuje.
Samantha nie mam pojęcia czy świadomie to robił. Chyba trochę kumał bo wyjmował butlę i wkładał ją z powrotem jak smok był pusty to przyciskał butlę do buźki i wtedy leciało więc może po chwili zakumał jak to hula w każdym razie mi sie łezki oku zakręciły. Mój Gulonik kochany

A no i dzięki za zaproszenie, ogarnę się i wpadam Chicago mówisz ??

Edytowane przez Ghia
Czas edycji: 2013-10-12 o 09:25
Ghia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 09:33   #2831
Anulka_p
Zakorzenienie

Cynamonku- Tak się cieszę. Wspaniałe wiadomości i wreszcie bije z ciebie pozytywna energia i przeświadczenie, że wszystko będzie dobrze. I tak trzymać! Jesteś dzielna, Adaś silny i już niedługo będziecie razem w domu.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 09:36   #2832
magolina
Wtajemniczenie

Dziś mija dwa tygodnie jak jesteśmy na ,,swoim'' a ja pierdzielnik mam nadal nie wiem kiedy się ogarne chyba jak Adaś do przedszkola pójdzie

nie no, nie jest tak źle, ale na niewiele rzeczy mam czas, bo Tż pracuje od rana do wieczora, więc ogarnięcie Adasia, zrobienie obiadu i ogarnięcie pobieżna mieszkania to maks co mi się udaje, na wieksze porządki nie mam za bardzo czasu

Nie wiem co się dzieje na wątku doczytałam tylko, że z Adasiem Cynamoknowej coraz lepiej więc bardzo mnie to cieszy i trzymam nadal kciuki i życzę Adasiowi dużo zdrowia a dla Państwa Cynamonków dużo siły postaram się być teraz na bieżąco.

U nas ok. w tamtym tygodniu byliśmy z Adasiem prywatnie u hematologa bo ta hemoglobinka mu spadała, bałam się, że będzie musiał do szpitala ale na szczęscie na razie tylko żelazo z witaminami i kontrolowanie hemo, jak urośnie to ok a jak nadal będzie spadać to wtedy dopiero szpital....Młody skończył w czwartek 8 tygodni i waży już prawie 5 500 głównie jedziemy na moim mleczku choć czasami go dokarmiam bebilonem.

Laktacja moja płata figle, raz tak, raz tak ale może to przez stres, bo ojciec mój postanowił wykończyć nas psychicznie i są takie cyrki, że głowa mała, a ja już jestem na skraju wytrzymałości ale staram się jakoś trzymać....

Adaś w ciągu dnia je dużo i często, ale śpi w nocy 6-7 godzin ciagiem, budzi się po 6 na jedzonko, idzie spać i śpi do 9.

Ooooo właśnie się budzi więc uciekam
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 09:36   #2833
Anulka_p
Zakorzenienie

Dopiero wcinam śniadanie. Jacyś niezorganizowani dziś z z Misiem jesteśmy. Lecę szybko wstawić pranie i rozpalić w kominku. Ogarnianiem mieszkania zajmę się później, bo chwilowo przeraża mnie ten bałagan.
Stary 2013-10-12, 09:50   #2834
surka
Zakorzenienie

Piotrek. Gabi , Tomek i Mateusz za 3 miesiace

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
U nas ok. w tamtym tygodniu byliśmy z Adasiem prywatnie u hematologa bo ta hemoglobinka mu spadała, bałam się, że będzie musiał do szpitala ale na szczęscie na razie tylko żelazo z witaminami i kontrolowanie hemo, jak urośnie to ok a jak nadal będzie spadać to wtedy dopiero szpital....Młody skończył w czwartek 8 tygodni i waży już prawie 5 500 głównie jedziemy na moim mleczku choć czasami go dokarmiam bebilonem.
Niech hemoglobina rośnie i za ładną wagę

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Dopiero wcinam śniadanie. Jacyś niezorganizowani dziś z z Misiem jesteśmy. Lecę szybko wstawić pranie i rozpalić w kominku. Ogarnianiem mieszkania zajmę się później, bo chwilowo przeraża mnie ten bałagan.
Ja jeszcze nie myślę o śniadaniu na razie nadrabianko
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 10:07   #2835
taribari
Zadomowienie

Heloł!!!

Na początek dla Cynamonków. Takie informacje czyta się ze łzami szczęścia w oczach.

Misiaczka i Magdalenne martwicie się o długi sen zamiast się cieszyć mój przesypia całe noce odkąd skończył miesiąc i ładnie przybiera. Czytałam dużo o śnie niemowląt i nie ma bata by przespały głód. Natura o to zadbała Ptyś w nocy nie jest głodny, bo nawet jak się przebudzi to nie płacze tylko gada i wystarczy dać smoka i śpi dalej. Moja koleżanka KP odkad mały skończył 4 tyg. sypia po 10 h. Ona ma chyba w cyckach mega mase, bo mały tyje po 1,5 kg w 4 tygodnie pomimo spania do 8.30.

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

taribari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 10:32   #2836
surka
Zakorzenienie

Cytat:
[/COLOR]A tak na marginesie chcialam sie pochwalic,ze pierwsze dziabanko po porodzie za nami :-D. Nie bylo tak strasznie

Cytat:
Zmniejszyli mu też dawkę morfiny więc jest na odwyku... Serce mi sie rozlatuje na kawałki jak patrzę na
Młody wygląda autentycznie jak narkoman. Jak to określiła pielęgniarka Adaś jest obecnie w "KukuLandzie". No ale za kilka dni powinno być lepiej.
Jakby nie patrzeć to kolejny etap w powrocie do domu więc zaciskamy zęby i dzielnie dajemy rade Przetrwalismy operacje, kryzys, wyjmowanie drenow, cewnika, respirator, damy rade i z tym "KukuLandem" a potem i z reszta, która nas jeszcze czeka.

Mimo, że przymulony na maksa to kiedy pielęgniarka chciała go zabrać to sie bidulek rozplakal... Mimo, że jeszcze nie jest świadomy tego co sie wokół niego dzieje to u mamy na rękach i tak mu bylo najlepiej... Mój Adaś! :thumbup:

Ze wzruszeniem czyta się takie radosne od was wieści

Cytat:
No apropos wczorajszego samodzielnego karmienia się przez Gulonika Jeszcze niech się nauczy sam pieluche zmieniać i idę po dowód dla niego

Mamusia Antosia
Ale super

Cytat:
Napisane przez taribari Pokaż wiadomość
Heloł!!!

Na początek dla Cynamonków. Takie informacje czyta się ze łzami szczęścia w oczach.

Misiaczka i Magdalenne martwicie się o długi sen zamiast się cieszyć mój przesypia całe noce odkąd skończył miesiąc i ładnie przybiera. Czytałam dużo o śnie niemowląt i nie ma bata by przespały głód. Natura o to zadbała Ptyś w nocy nie jest głodny, bo nawet jak się przebudzi to nie płacze tylko gada i wystarczy dać smoka i śpi dalej. Moja koleżanka KP odkad mały skończył 4 tyg. sypia po 10 h. Ona ma chyba w cyckach mega mase, bo mały tyje po 1,5 kg w 4 tygodnie pomimo spania do 8.30.

Ja też poproszę o 10 h ciągłego snu :plizz:

Ciekawe co tam z Dominiczkiem Kalisto i Marcelkiem w szpitalu?
Stary 2013-10-12, 10:33   #2837
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez taribari Pokaż wiadomość
Misaczka wyrazy współczucia pewnie jest strasznie zmeczona dlatego tak placze. Albo odpukac kolka Ja czasem muszę się z moim dosłownie szarpać bo ze złości aż się wyrywa. Przytulam go wtedy mocno i potrząsam tak jak radzi Karp. Chwila walki i wygrywam a on uspokaja się i zasypia.

Teso a jaki robisz tatuaż i gdzie? Ja marzę o delikatnym napisie na nadgarstku ale biję się z decyzją. Mam już jeden na plecach może drugi pod piersią zrobić hmm...

Cytat:
Napisane przez AgaPlast Pokaż wiadomość
Spac nie moge
Teso ja bym tatuazu nie robiła bo jak odpukac wda sie infekcja i bedziesz musiała isc na antbiotyki to co?
No wlasnie konsultowalam sie z chlopakami ze studia i przekladamy jak skoncze kp

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
Dziewczyny, Oliwia nadal śpi Powinnam się cieszyć, ale nie wiem czy to normalne
Śpi od 21:30, a kurcze już przed 7. Ja leżę od ponad godziny i czekam aż się obudzi. aż obudziłam męża i mu powiedziałam, że mała nadal śpi i co mam zrobić powiedział, że mam dac jej spać podobnie jak i mu

!!! Ale czad! Zazdroszcze bardzo !!

Cytat:
U nas tez mniej pieluch schodzi,kupek coraz mniej,w nocy sporadycznie,czasami przez caly dzien nie ma,ale to normalne przy kp,bo jak to mowia,mleko matki jest tak za☠☠☠iste,ze cale dzidzia przyswaja

Zapomnialam sie pochwalic,Mlody mial pierwsza kapiel w duzej wannie razem z tata podobalo mu sie bardzo! Oczywiscie tz wzial wczesniej swoja kapiel I pozniej nalalismy nowej czystej wody dla Malucha. Slodki widok! Probowaliscie juz cos takiego?

Mela wielkie brawa za powrot do kp!

Sent from my ST23i using Wizaz Forum mobile app
Ja z malym kapie sie sama w duzej wannie juz od jakiegos czasu, jest super a nawet w trojke ze starszakiem

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43219688]Hej!

My wczoraj mieliśmy słabiutki dzień, Artuś mało jadł, dzisiaj rano też niechętnie zjadł swoją porcję, ile się musiałam namanewrować z butelką...
Ale poza tym ciągle się uśmiecha, dużo guga, no jest cudny. Dziś mi zasnął na rękach przed lustrem z uśmiechem na buzi.
Dla mnie tytuł wątku powinien brzmieć:
nasze dzieci to aniołki, gdyby nie durne szczepionki :/

Kupiłam mu śpiworek na all, ma już jeden, ale ten wydaje mi się cieplejszy i ma bajeczne wzory, jak przyjdzie i ocenię, że jakość jest dobra, to Wam wkleję sprzedawcę, jakbyście chciały.

Poza tym czekam na tatę, tata weźmie Małego na spacer, ja ogarnę chatę i będę miała luz jutro.

A co do wychodzenia - ja chyba jestem aspołeczna, bo mi nie brakuje ludzi :P Owszem, od czasu do czasu chciałabym mieć chwilę dla siebie, posłuchać muzyki w samotności. Jak byliśmy we dwójkę, często mieliśmy takie wieczory, muzyka, jakieś wino czy coś i było miło. Teraz na to nie liczę jeszcze długo.
Lubię, jak przychodzą znajomi, lubię pogadać na inne tematy niż dzieciowe, lubię się wyszykować i wyjść, jak mama siedzi z Małym, ale tak naprawdę jak tego nie mam, to też nie jest źle. Nie chciałabym za Chiny Ludowe wrócić teraz do żadnej pracy.[/QUOTE]

Tez mam podobnie po prostu lubie przebywac w swoim towarzystwie i ludzi mi nie brak

Cytat:

Cudowne wiesci !!! Brawo Adas!!! Ogromnie sciskam

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość

Dziś mija dwa tygodnie jak jesteśmy na ,,swoim'' a ja pierdzielnik mam nadal nie wiem kiedy się ogarne chyba jak Adaś do przedszkola pójdzie

nie no, nie jest tak źle, ale na niewiele rzeczy mam czas, bo Tż pracuje od rana do wieczora, więc ogarnięcie Adasia, zrobienie obiadu i ogarnięcie pobieżna mieszkania to maks co mi się udaje, na wieksze porządki nie mam za bardzo czasu

Nie wiem co się dzieje na wątku doczytałam tylko, że z Adasiem Cynamoknowej coraz lepiej więc bardzo mnie to cieszy i trzymam nadal kciuki i życzę Adasiowi dużo zdrowia a dla Państwa Cynamonków dużo siły postaram się być teraz na bieżąco.

Laktacja moja płata figle, raz tak, raz tak ale może to przez stres, bo ojciec mój postanowił wykończyć nas psychicznie i są takie cyrki, że głowa mała, a ja już jestem na skraju wytrzymałości ale staram się jakoś trzymać....

Adaś w ciągu dnia je dużo i często, ale śpi w nocy 6-7 godzin ciagiem, budzi się po 6 na jedzonko, idzie spać i śpi do 9.

Ooooo właśnie się budzi więc uciekam
Brawo za wage a ojca staraj sie zlewac..

Gusia - wiem co przechodzicie.. Mielismy to samo ze starszakiem.. Oby szybko kroplowki pomogly!!! trzymam kciuki!!

Chlopcy w nocy wrocili!! Tz pojechal nieprzytomny po auto a starszak odsypia ale sie za nim stesknilam !!
U nas od rana mgla.. Gdzie to zapowiadane slonce ja sie pytam ???
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 10:50   #2838
misiaczka555
Wtajemniczenie

dziewczyny na mokrej pieluszce Mai zauważyłam różową plamkę co to może być?? Zmartwiłam się okropnie.

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 10:54   #2839
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
CzarOwnica, nasza Pediatra nic nie wspomniała, że to może być od ulewania.
Wtedy niepotrzebnie sprzątam

no widzisz, szkoda ze wczesniej nie napisałam o tym, to byś sie zapytała a tak może na marne Twój trud
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 11:04   #2840
taribari
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
dziewczyny na mokrej pieluszce Mai zauważyłam różową plamkę co to może być?? Zmartwiłam się okropnie.
Obserwuj. Jak się powtórzy trzeba do lekarza bo może to być infekcja dróg moczowych. A może coś się odbarwiło od ubranka? Albo coś kapło podczas ubierania?

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

taribari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 11:06   #2841
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Moja miała plamki ale bardziej czerwone i to po cewnikowaniu, w waszym przypadku to nie wiem, obserwuj jak się powtórzy to skonsultowałabym z lekarzem, może jakaś infekcja dróg moczowych
Stary 2013-10-12, 11:14   #2842
dzoan
Zakorzenienie

Hej
Nocka znośna, pobudki co niecałe 2 godz... Tylko Mały znowu chciał wstać wcześniej, tym razem przed 7.. nie pozwoliłam puszczałam melodyjki, a on poślinił piąstki, pogadał, postękał i zasnął i wstaliśmy po 8

Śmiać mi się chciało jak Olek co zasypiał, to gadając przez sen.. jakieś ostatnie gugania z westchnieniem jakby to moja siostra powiedziała sweetaśne

Teraz drzemkuje, ja w tym czasie umyłam włosy, make-up, pochowałam ciuszki (zwariowałam dzisiaj i chyba z 6 razy kaftaniki mu zmieniałam, bo mi kolorystycznie nie pasowały do całości ) i trzeba jeszcze coś ogarnąć, bo znając jego za 7 min. może się obudzić

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 11:28   #2843
jakierka
Zadomowienie

Dziewczyny, pilnie potrzebuje przepisu En na ciasto do pizzy. Nie ma go w klubie, a podobno jest takie popularne wsrod nas Dzis dotarla do mnie plyta kamienna do pieczenia pizzy, wieczorem mamy gosci i byloby fajnie przepis wyprobowac. Pliiiiizzzz

Magolina, za przeprowadzke, na pewno w koncu odnajdziesz rytm, ktory pozwoli Ci na wiecej spraw

Misiaczka, o ile nie jadlas buraczkow, to obserwuj i w razie powtorki koniecznie do lekarza.
Stary 2013-10-12, 11:31   #2844
Agrafka86
Wtajemniczenie

Pytanie.
Mały od rana płacze łzami. Zawodzi. Jest nakarmiony. A jak otocze swojego palca pielucha i wkładam mu do buzi to gryzie i jest spokój

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 11:31   #2845
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43231229] Musisz mu dać papier toaletowy :P

Ala taka ładna, to kto wie

U nas identycznie, identycznie! Artur się robi bordowy od tego ryku. I prawie nigdy w nocy się to nie dzieje.
No a teraz jeszcze doszło do wypychania języczkiem smoka i nie zje za Chiny.
Czasami proszę TŻa, żeby stanął nad nim i go zabawiał, czasami mu puszczam pozytywkę, czasami z nim łażę po mieszkaniu, doszło do tego, że go karmię na leżąco. Niedługo stanę na głowie z tą flachą.. [/QUOTE]
a moze to jakis skok rozwojowy albo zabki??
a budzi sie czesciej w nocy?? bo nasz po kapieli po 19 zasypial i spal do 1-2 a teraz budzi sie juz przed 24 i chce jesc, a o 6 rano juz placze bo chce wstawac!! wczesniej wstawalismy po 9 wiec ja nie wiem co sie z nim dzieje...

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 11:36   #2846
dzoan
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43231229] Musisz mu dać papier toaletowy :P
[/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
a jutro mamy sesje hehehe pieknie wyjde na zdjeciach a jak maly da czadu to juz w ogole portety jak malowane
pochwal się później zdjęciami

Cytat:
--
A tak na marginesie chcialam sie pochwalic,ze pierwsze dziabanko po porodzie za nami :-D. Nie bylo tak strasznie

ja się naszym pierwszym nie chwaliłam, bo w sumie nie miałam czym.. ogólnie jak dla mnie ok, choć ta suchość przerażająca ale dziecko się zaraz zbudziło i koniec zabawy.. i jeszcze te gumki .. mąż do mnie 'moje życie seksualne umarło'

Cytat:
Czy ja coś mówiłam że moje dziecko śpi od 21? Tylko mi się wydawało... Byliśmy z TZ padnieci wiec postanowiliśmy iść spać. Jak na nas to mega wcześnie 22. Majkę ułożyliśmy miedzy nas i przymknelismy oczy. No i sie zaczęło. Krzyki płacze wrzaski podkurczanie nóg prężenie sie. Sen 2 min i od początku. Jestem wykończona. Siedzę teraz w kuchni i pije melisę bo nie wyleże tam. Wiem że brzuszek ją boli ale zrobiłam wszystko co mogę...

Cytat:
Napisane przez Katerine2 Pokaż wiadomość
A ja dzisiaj zaprosiłam tesciow na chrzciny, zeszłam sama z niunia na dol bo mezowi jakos niespieszno było ich prosić a już na pewno pieprzyli ze ja nie chce ich zaprosić wiec wszystkich zrobiłam na szaro Weszlam Justysie na lozku polozylam powiedziałam co miałam powiedzieć wreczylam kopertę z zapro i wyszłam zostawiając niunie bo tesciowa się ucieszyla nawet i ja na rece wziela wiec stwierdziłam ze niech sobie chociaż trochę ponosi. Poszlam do piwnicy do pieca i jak wracałam to idąc po schodach slyszalam ze już u mnie jest z niunia to się nabawila
A najlepszy komentarz mojego teścia ze niunia jak japonka wygląda nie wiem o co mu z tym porównaniem chodzilo ale sikam na niego z wysoka hehe
dodam ze dziadek ja wogole pierwszy raz widział bez czapki i dluzej niż 10 sekund
jacyś dziwni Ci Twoi teście.. nie zabiegają w ogóle o wnuczkę

Cytat:

Cynamonki jak wspaniała wiadomość od rana!! Adaś musiał być równie szczęśliwy jak Ty, mogąc się do Ciebie przytulić.. jejku cudownie

Cytat:

Mamusia Antosia
zdolniacha

Cytat:
Moja córeczka chyba była bardzo zmęczona wczorajszym wieczorem bo obudziła sie na mleczko dopiero o 7:30. Czyli mogę sie pochwalić ze spałam ciągiem 7 godzin! Jedyne co mnie martwi to że Maja miała przerwę w jedzeniu 12 godzin bo jadła o 20 ostatnie mleczko...

A teraz ja po śniadaniu do łóżka i kawce z ekspresu leże obok mojej córeczki która słodko śpi i wzdycha przez sen
ej, nie macie jednak tak źle

Cytat:
mam nadzieję, że to normalne.. na razie obserwuj

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

Cytat:
Dziewczyny, pilnie potrzebuje przepisu En na ciasto do pizzy. Nie ma go w klubie, a podobno jest takie popularne wsrod nas Dzis dotarla do mnie plyta kamienna do pieczenia pizzy, wieczorem mamy gosci i byloby fajnie przepis wyprobowac. Pliiiiizzzz
Ja tak z pamięci:
- 75g drożdży wymieszać ze szklanką ciepłego mleka
- 2 szkl. mąki (choć mi wychodzi zawsze 2,5szkl.) + 1 jajko + łyżeczka oregano + pół łyżeczki soli i pół łyżeczki cukru
Wszystko zagnieść i odstawić do wyrośnięcia..Chyba niczego nie pominęłam??
Ja dodaję jeszcze troszkę gałki muszkotałowej..nie wiem po co, ale moja mama mi radziła

Edytowane przez dzoan
Czas edycji: 2013-10-12 o 11:37
Stary 2013-10-12, 11:39   #2847
jakierka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
[/COLOR] Ja tak z pamięci:
- 75g drożdży wymieszać ze szklanką ciepłego mleka
- 2 szkl. mąki (choć mi wychodzi zawsze 2,5szkl.) + 1 jajko + łyżeczka oregano + pół łyżeczki soli i pół łyżeczki cukru
Wszystko ugnieść i odstawić do wyrośnięcia..Chyba niczego nie pominęłam??
Ja dodaję jeszcze troszkę gałki muszkotałowej..nie wiem po co, ale moja mama mi radziła
Kurcze, mam tylko suche drozdze, a w poblizu nie ma polskich sklepow. Myslisz, ze z suchymi wyjdzie?

Dziekuje za szybki odzew
Stary 2013-10-12, 11:41   #2848
dzoan
Zakorzenienie

jakierka jeszcze 1 łyżka oleju z oliwek.. aż zerknęłam na przepis, żeby Ci ciasta nie zepsuć

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

Cytat:
Kurcze, mam tylko suche drozdze, a w poblizu nie ma polskich sklepow. Myslisz, ze z suchymi wyjdzie?

Dziekuje za szybki odzew
wydaje mi się, że drożdże jak drożdże..w każdej wersji są ok i pozwolą ciastu wyrosnąć

Stary 2013-10-12, 11:48   #2849
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Cynamonku: cudowne wieści!!!!!!!

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 11:50   #2850
Anulka_p
Zakorzenienie

Misiaczka- nie mam pojęcia. Obserwuj. Ja bym skonsultowała z lekarzem jeśli się powtórzy. Oby to nic złego.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości