|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
Cynamonku!
no aż mi humor poprawiłaś tą wiadomością zdrówka i strasznie się cieszęJakierka nie przejmuj się, że część z dziewczyn już produkty stałe podaje, pamiętaj, że mamy tu mamy z czerwca do września, więc rozpiętość wiekowa jest spora
|
|
|
|
#2822 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
Na początek się przywitam po nocy z dwoma karmieniami.
U nas ok, ale wszyscy smarkamy, Norbert w domu, czasu brak na wszystko ![]() Wielkie buźki dla Was, może dam radę cokolwiek nadrobić...
|
|
|
|
#2823 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 06:59 ---------- Poprzedni post napisano o 06:58 ---------- Roxi, zdrowka dla calej Waszej rodziny Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2824 |
|
Zakorzenienie
|
jakierka, sorryy!!
chyba zle doczytalam kto co pisał ) hahaha
|
|
|
|
#2825 |
|
Zakorzenienie
|
hej
jak zwykle musze nadrabiac ![]() wczoraj robiłam z tz pizze na kolacje dzis ide do szkoły Piotrek. Gabi , Tomek i Mateusz ![]() za 3 miesiace
|
|
|
|
#2826 |
|
Wtajemniczenie
|
CYNAMONKU tak się cieszę, cudowne wieści. Wspaniale że mogłaś przytulić Adasia.
Moja córeczka chyba była bardzo zmęczona wczorajszym wieczorem bo obudziła sie na mleczko dopiero o 7:30. Czyli mogę sie pochwalić ze spałam ciągiem 7 godzin! Jedyne co mnie martwi to że Maja miała przerwę w jedzeniu 12 godzin bo jadła o 20 ostatnie mleczko...A teraz ja po śniadaniu do łóżka i kawce z ekspresu leże obok mojej córeczki która słodko śpi i wzdycha przez sen
|
|
#2827 |
|
Zakorzenienie
|
CzarOwnica, nasza Pediatra nic nie wspomniała, że to może być od ulewania.
Wtedy niepotrzebnie sprzątam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2828 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale serio se przechylal sam? Wiedzial co robi? No bajka ![]() A no spoko wpadaj sa jeszcze ![]() Cytat:
![]() Ja nie moge nic cwiczyc bo mi sie miesnie wciaz nie zeszly A wlasnie zrezygnowalam ze slodyczy juz. Koniec z tym bo zeby mi bola :/ Jesli juz to tylko jakies lody. Cytat:
Wracajcie do zdrowia ![]() ---------- Dopisano o 01:45 ---------- Poprzedni post napisano o 01:27 ---------- Wiem juz chyba czemu moj maly taki byl spokojny po kapieli i zasnal tak ladnie. Bo ja wypilam sobie godzinke przed kp ice tea z herbatka z melisy. Ciekawe o ktorej wstanie? Tz sie zrehabilitowal i pomasowal mi plecy. Ofc wiadomo jak to sie skonczylo. On padl jak go Bog stworzyl. A mnie jak poszlam sie umyc to nagle skret na 2 zlapal i ostatnio zauwazylam, ze po dziabanku leje sie ze mnie jakbym siku zrobila, ale nie od razu tylko w srodku nocy lub z rana. Dziwne jakies ![]() Spadam w kimono bo czuje, ze moje minuty snu sa policzone. Dobranoc ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
|
|
|
#2829 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43231229] U nas identycznie, identycznie! Artur się robi bordowy od tego ryku. I prawie nigdy w nocy się to nie dzieje. No a teraz jeszcze doszło do wypychania języczkiem smoka i nie zje za Chiny. Czasami proszę TŻa, żeby stanął nad nim i go zabawiał, czasami mu puszczam pozytywkę, czasami z nim łażę po mieszkaniu, doszło do tego, że go karmię na leżąco. Niedługo stanę na głowie z tą flachą.. [/QUOTE] i ja mam to samo, w nocy ładnie a w dzień wojnaCytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#2830 |
|
Zadomowienie
|
Czarownica Tosiek dziękuje.
Samantha nie mam pojęcia czy świadomie to robił. Chyba trochę kumał bo wyjmował butlę i wkładał ją z powrotem jak smok był pusty to przyciskał butlę do buźki i wtedy leciało więc może po chwili zakumał jak to hula w każdym razie mi sie łezki oku zakręciły. Mój Gulonik kochany A no i dzięki za zaproszenie, ogarnę się i wpadam Chicago mówisz ??
Edytowane przez Ghia Czas edycji: 2013-10-12 o 09:25 |
|
|
|
#2831 |
|
Zakorzenienie
|
Cynamonku- Tak się cieszę.
|
|
|
|
#2832 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziś mija dwa tygodnie jak jesteśmy na ,,swoim'' a ja pierdzielnik mam nadal nie no, nie jest tak źle, ale na niewiele rzeczy mam czas, bo Tż pracuje od rana do wieczora, więc ogarnięcie Adasia, zrobienie obiadu i ogarnięcie pobieżna mieszkania to maks co mi się udaje, na wieksze porządki nie mam za bardzo czasu Nie wiem co się dzieje na wątku doczytałam tylko, że z Adasiem Cynamoknowej coraz lepiej więc bardzo mnie to cieszy i trzymam nadal kciuki i życzę Adasiowi dużo zdrowia a dla Państwa Cynamonków dużo siły U nas ok. w tamtym tygodniu byliśmy z Adasiem prywatnie u hematologa bo ta hemoglobinka mu spadała, bałam się, że będzie musiał do szpitala ale na szczęscie na razie tylko żelazo z witaminami i kontrolowanie hemo, jak urośnie to ok a jak nadal będzie spadać to wtedy dopiero szpital....Młody skończył w czwartek 8 tygodni i waży już prawie 5 500 głównie jedziemy na moim mleczku choć czasami go dokarmiam bebilonem.Laktacja moja płata figle, raz tak, raz tak ale może to przez stres, bo ojciec mój postanowił wykończyć nas psychicznie i są takie cyrki, że głowa mała, a ja już jestem na skraju wytrzymałości ale staram się jakoś trzymać.... Adaś w ciągu dnia je dużo i często, ale śpi w nocy 6-7 godzin ciagiem, budzi się po 6 na jedzonko, idzie spać i śpi do 9 . Ooooo właśnie się budzi więc uciekam |
|
|
|
#2833 |
|
Zakorzenienie
|
Dopiero wcinam śniadanie. Jacyś niezorganizowani dziś z z Misiem jesteśmy. Lecę szybko wstawić pranie i rozpalić w kominku. Ogarnianiem mieszkania zajmę się później, bo chwilowo przeraża mnie ten bałagan.
|
|
|
|
#2834 | ||
|
Zakorzenienie
|
Piotrek. Gabi , Tomek i Mateusz ![]() za 3 miesiace Cytat:
i za ładną wagę ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2835 |
|
Zadomowienie
|
Heloł!!!
Na początek Misiaczka i Magdalenne martwicie się o długi sen zamiast się cieszyć mój przesypia całe noce odkąd skończył miesiąc i ładnie przybiera. Czytałam dużo o śnie niemowląt i nie ma bata by przespały głód. Natura o to zadbała Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2836 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ciekawe co tam z Dominiczkiem Kalisto i Marcelkiem w szpitalu? |
||||
|
|
|
#2837 | ||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a nawet w trojke ze starszakiem [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43219688]Hej! My wczoraj mieliśmy słabiutki dzień, Artuś mało jadł, dzisiaj rano też niechętnie zjadł swoją porcję, ile się musiałam namanewrować z butelką... Ale poza tym ciągle się uśmiecha, dużo guga, no jest cudny. Dziś mi zasnął na rękach przed lustrem z uśmiechem na buzi. Dla mnie tytuł wątku powinien brzmieć: nasze dzieci to aniołki, gdyby nie durne szczepionki :/ Kupiłam mu śpiworek na all, ma już jeden, ale ten wydaje mi się cieplejszy i ma bajeczne wzory, jak przyjdzie i ocenię, że jakość jest dobra, to Wam wkleję sprzedawcę, jakbyście chciały. Poza tym czekam na tatę, tata weźmie Małego na spacer, ja ogarnę chatę i będę miała luz jutro. A co do wychodzenia - ja chyba jestem aspołeczna, bo mi nie brakuje ludzi :P Owszem, od czasu do czasu chciałabym mieć chwilę dla siebie, posłuchać muzyki w samotności. Jak byliśmy we dwójkę, często mieliśmy takie wieczory, muzyka, jakieś wino czy coś i było miło. Teraz na to nie liczę jeszcze długo. Lubię, jak przychodzą znajomi, lubię pogadać na inne tematy niż dzieciowe, lubię się wyszykować i wyjść, jak mama siedzi z Małym, ale tak naprawdę jak tego nie mam, to też nie jest źle. Nie chciałabym za Chiny Ludowe wrócić teraz do żadnej pracy.[/QUOTE] Tez mam podobnie po prostu lubie przebywac w swoim towarzystwie i ludzi mi nie brak Cytat:
Cytat:
a ojca staraj sie zlewac..Gusia - wiem co przechodzicie.. Mielismy to samo ze starszakiem.. Oby szybko kroplowki pomogly!!! Chlopcy w nocy wrocili!! Tz pojechal nieprzytomny po auto a starszak odsypia ale sie za nim stesknilam !! U nas od rana mgla.. Gdzie to zapowiadane slonce ja sie pytam ??? |
||||||
|
|
|
#2838 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny na mokrej pieluszce Mai zauważyłam różową plamkę co to może być?? Zmartwiłam się okropnie.
|
|
#2839 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2840 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2841 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2842 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Nocka znośna, pobudki co niecałe 2 godz... Tylko Mały znowu chciał wstać wcześniej, tym razem przed 7.. nie pozwoliłam puszczałam melodyjki, a on poślinił piąstki, pogadał, postękał i zasnął i wstaliśmy po 8 Śmiać mi się chciało jak Olek co zasypiał, to gadając przez sen.. jakieś ostatnie gugania z westchnieniem ![]() ![]() Teraz drzemkuje, ja w tym czasie umyłam włosy, make-up, pochowałam ciuszki (zwariowałam dzisiaj i chyba z 6 razy kaftaniki mu zmieniałam, bo mi kolorystycznie nie pasowały do całości |
|
|
|
#2843 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, pilnie potrzebuje przepisu En na ciasto do pizzy. Nie ma go w klubie, a podobno jest takie popularne wsrod nas
Dzis dotarla do mnie plyta kamienna do pieczenia pizzy, wieczorem mamy gosci i byloby fajnie przepis wyprobowac. Pliiiiizzzz ![]() Magolina, za przeprowadzke, na pewno w koncu odnajdziesz rytm, ktory pozwoli Ci na wiecej spraw ![]() Misiaczka, o ile nie jadlas buraczkow, to obserwuj i w razie powtorki koniecznie do lekarza.
|
#2844 |
|
Wtajemniczenie
|
Pytanie.
Mały od rana płacze łzami. Zawodzi. Jest nakarmiony. A jak otocze swojego palca pielucha i wkładam mu do buzi to gryzie i jest spokój ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2845 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43231229]
![]() Ala taka ładna, to kto wie ![]() U nas identycznie, identycznie! Artur się robi bordowy od tego ryku. I prawie nigdy w nocy się to nie dzieje. No a teraz jeszcze doszło do wypychania języczkiem smoka i nie zje za Chiny. Czasami proszę TŻa, żeby stanął nad nim i go zabawiał, czasami mu puszczam pozytywkę, czasami z nim łażę po mieszkaniu, doszło do tego, że go karmię na leżąco. Niedługo stanę na głowie z tą flachą.. [/QUOTE]a moze to jakis skok rozwojowy albo zabki?? a budzi sie czesciej w nocy?? bo nasz po kapieli po 19 zasypial i spal do 1-2 a teraz budzi sie juz przed 24 i chce jesc, a o 6 rano juz placze bo chce wstawac!! wczesniej wstawalismy po 9 wiec ja nie wiem co sie z nim dzieje... |
|
|
|
#2846 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43231229]
[/QUOTE] Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja się naszym pierwszym nie chwaliłam, bo w sumie nie miałam czym.. ogólnie jak dla mnie ok, choć ta suchość przerażająca ale dziecko się zaraz zbudziło i koniec zabawy.. i jeszcze te gumki Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
mam nadzieję, że to normalne.. na razie obserwuj ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Cytat:
- 75g drożdży wymieszać ze szklanką ciepłego mleka - 2 szkl. mąki (choć mi wychodzi zawsze 2,5szkl.) + 1 jajko + łyżeczka oregano + pół łyżeczki soli i pół łyżeczki cukru Wszystko zagnieść i odstawić do wyrośnięcia..Chyba niczego nie pominęłam?? ![]() Ja dodaję jeszcze troszkę gałki muszkotałowej..nie wiem po co, ale moja mama mi radziła Edytowane przez dzoan Czas edycji: 2013-10-12 o 11:37 |
|||||||||
|
|
|
#2847 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziekuje za szybki odzew
|
|
#2848 | |
|
Zakorzenienie
|
jakierka jeszcze 1 łyżka oleju z oliwek..
aż zerknęłam na przepis, żeby Ci ciasta nie zepsuć ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2849 |
|
Zakorzenienie
|
Cynamonku: cudowne wieści!!!!!!!
|
#2850 |
|
Zakorzenienie
|
Misiaczka- nie mam pojęcia. Obserwuj. Ja bym skonsultowała z lekarzem jeśli się powtórzy. Oby to nic złego.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:33.

zdrówka i strasznie się cieszę

Choc ja sama sobie jestem winna, bo niestety pozwalam sobie na slodkie 
i ostatnio zauwazylam, ze po dziabanku leje sie ze mnie jakbym siku zrobila, ale nie od razu tylko w srodku nocy lub z rana. Dziwne jakies