Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. cz. X - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę:
W brzuchu pupę swą wypina- chce na świat juz przyjść dziecina! 3 4,92%
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! 1 1,64%
Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! 55 90,16%
Bolą plecy, boli zad - ile trwać ma ciąża ta? 0 0%
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! 2 3,28%
listopadowo grudniowe mamusie 0 0%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-12, 09:18   #2611
maomami
Wtajemniczenie

Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c

Dzień doberek! U nas też mgliście.
Na panieńskim było super,pogadałyśmy, poplotkowałyśmy, ja sie zmyłam koło północy, zatrudniłam męża żeby mnie odebrał, dzisiaj on idzie na kawalerski ale mam nadzieje że też nie posiedzi jakoś do rana bo nie mam zamiaru spać u teściowej- wcześniej jedziemy do niej na zaległe imieniny.

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 09:56   #2612
kyte
Wtajemniczenie

Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c

I ja się witam
Cytat:
Napisane przez rusalka12 Pokaż wiadomość
Beatka gratuluje!!!

Alez wy duzo piszecie :-D

Moje malenstwo w brzuszku wyprawia takie harce, ze wszystko sie trzesie. Az dziwnie. Zuzia tez byla bardzo aktywna, ale takich ruchow nigdy nie odczulam

Z moja cukrzyca chyba gorzej. Zaczynalam z insulina raz dzienie, od wtorku 3 razy dziennie, a dzis mialam telefon ze szpitala, ze moje wyniki ich nie zadawalaja i musze tez brac przed snem :-(
Matko bedac w ciazy powinnam moc jesc na co mam ochote a tu prawie nic nie mozna, caly czas chodze glodna. Waga 7kg na plusie ( w ostatnie 7tyg przybralam 600gram) Ciesze sie, ze nie mam zachcianek bo chyba by, oszalala...
Łączę się w bólu..
Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość

No ja dzięki Wam dziś spojrzałam, szkoda że przytulanki mamy na razie zabronione
Ogólnie mam go ochotę schrupać, ukochać, wyprzytulać, bo kochany jest ostatnio. Jakby go podmienili. Np. miał dzisiaj swoją imprezę z pracy, ale przyszedł po mnie, na tą moją imprezę, żebym nie wracała sama taksówką.

Hahah ta już niewyżyta by chciała

Na imprezie fajnie, ale trochę mi było żal, że nie mogę sobie poszaleć z nimi jak dawniej. Chyba pierwszy raz w ciąży miałam ochotę się napić, nie wspominając o tym, że chciałam wygłupiać się i tańczyć jak reszta. Także była to na razie ostatnia moja taka impreza, bo tylko było mi przykro. Jak dotrzymam do 38 tygodnia, to wtedy zacznę znów szaleć
Na szczęście mąż tym przyjściem po mnie poprawił mi humor. Zrobiliśmy sobie romantyczny spacerek, więc tak czy siak wyjście udane
Ja tak samo gdybym mogła to chyba rzuciłabym się na męża mojego..
Brawo dla męża wspaniale się zachował
Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Witam się w 33tc

u mnie zamglony świat za oknem. mąż już poszedł malować :P
za tydzień
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 09:58   #2613
24Kasiula24
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
Korzystając z okazji że Liwka poszła spać, opisze poród.

Jak wiecie 29.09 trafiłam do szpitala z okazji wysokiego ciśnienia. Położyli mnie na patologii ciąży. Ciśnienie w dniu przyjęcia 160/100, podpieli sprzęt do KTG na którym wyszły 50% regularne skurcze. Podali leki wyciszające skurcze i na obniżenie ciśnienia. I do tego dieta małosolna
Leżałam na sali z dwoma diewczynami, jedna już przeterminowana w 40 tyg. czekała na jakąkolwiek akcje, a tu cisza. Miałam z kim plotkować

Ciągłe badania,a to krew, mocz, ciśnienie sprawdzane 4 razy dziennie, 2 razy dziennie KTG, gdzie były skurcze nieregularne, albo w ogóle ich nie było, i tak leżałam do środy, ciśnienie nie spadało ale ja ogólnie dobrze się czułam. W którymś badaniu wyszło że mam białko w moczu.
W środę mojej współlokatorce zaaplikowano jakiś żel, na akcję porodową, coś zeby szyjka się skróciła i poszło rozwarcie. Podziałało na nia i się zaczęło. Siedziałam z nia i ja wspierałam, mówiłam kiedy będą skurcze jak ją do KTG podpieli, gadałam zeby odwrócić uwagę od skurczy zanim mąż przyjedzie. Męczyła się dziewczyna okropnie( zaczeło do mnie docierać ze i jak tak niedługo mogę skończyć) (((Lekarze nic mi nie mówili ze bedę mieć cc, przez to ciśnienie))) jak przyjechał jej mąż to wyszłam z sali zeby zrobic im prywatność, gdyż musieli czekać na 5 cm rozwarcia żeby przejść na porodówkę, jak wróciłam do pokoju to już ich nie było.

Historia właściwa. 3.10.2013
Ciśnienie mi nie spadało, całą środę, noc i czwartek rano ćiśnienie 150/95 albo 160/100 pomimo tabletek. rano położna przyszła zmierzyc ćiśnienie, za wysokie, podała tabletki, dalej za wysokie> podano mi w końcu jakaś tabletkę pod język i ciśnienie spadło. Zaraz po tym był obchód.
Weszła lekarka pyta się jak sie czuję z tym ciśnieniem i czy boli mnie głowa> Ja mówię że głowa nie ale mam mroczki przed oczami i kołatanie serca. A ona do mnie że w takim razie dziś rozwiązujemy ciążę I moja reakcja na to : To teraz ciśnienie mi pani podniosła zaraz był drugi obchód, zabrali mnie na badanie na fotelu, i powiedzieli że dziś tną.

Ja telefon do męża żeby przyjeżdżał, bo za jakaś godzinę będziemy rodzicami
Mnie kazano się spakowac i poszłam na inny oddział gdzie mnie szykowano do zabiegu.
Miła pani kazała położyć się na kozetce, pogladała czy jestem ogolona, ale byłam więc miała to z głowy i uczyniła to co musiała czyli HEGAR nic starsznego, troche nieprzyjemne ale wrażenie na mnie nie zrobiło, następnie podpięła kroplówkę na ten mój dodatni GBS i mogłam iść do kibelka, z kroplówą, a następnie pod prysznic się opłukać.

Natępnie polazłam z nią do jakiejś sali, gdzie położyli mnie na jakimś łóżku, podpisałam papiery ze się zgadzam, podpieli cewnik, myślałąm że będzie boleć ale było tylko nieprzyjemnie przez 2 sek, a potem ok( potem dziękowałam za cewnik, wygodniej i nic nie czujesz po cc), następnie wyszłyśmy na korytarz i poszłyśmy w stronę bloku operacyjnego, mąż już czekał wiec zamieniłam z nim kilka słów i poczłapałam na blok operacyjny.

Tam kazano mi wejść na stół i położyć się na boku, zgiąć nogi( zrobić rogala) pomogli mi utrzymać pozycję żeby anestezjolog mógł się wbić ze znieczuleniem, takie dziwne uczucie wkucia i zaraz zaczęłam drętwieć, obrócono mnie na plecy zeby znieczulenie ładnie się rozeszło i czekałam.
Założono mi tą płachtę żebym nic nie widziała i się zaczeło. Czułam tylko smyranie zaraz pod biustem, tak jakby pędzlem jeździli. Patrze na zegarek i myśle sobie że jest 9.45 więc pewnie zejdzie im z 10 minut i będę mamą.
Pani co mnie cieła pyta sie mnie co miałam mieć, ja mówie że dziewczynkę, a ona do mnie no to ma Pani KOBIETKĘ . Zanim zrozumiałam co ona do mnie mówi troche to potrwało. Jak zakapowałam to od razu myślę, dlaczego ona nie płacze i w tej chwili usłyszałam taki koci pisk i chyba Liwkę gdzieś zabrali na bok bo nic nie słyszałam. Zaraz mi ja przynieśli pokazać, owinięta w bety, cała brudną z mazi, ale MOJĄ przytulili mi ją do policzka i zaraz zabrali, przyszła pani pediatra i mówi że dostała 8 Pkt, ma 50 cm, 2250 g i zabierają ją na dobę do inkubatorka bo jest malutka, ale jest wszystko z nią w porządku
w międzyczasie zajmowali się mna i zaczęło mi się ciężko oddychać, myślałam ze zaraz przejdzie ale nie, zgłosiłam to anestezjologowi, to podnieśli mi głowę i się lepiej oddychało. I już byłam zaszyta, sprowadzili łóżko, przenieśli mnie i wyjechałam na korytarz , gdzie stał mój mąż i brat, pytam się czy ja widzieli. Oboje ją widzieli
Mąż poszedł za mną do sali po cesarkach, a mnie wkońcu zaczeło schodzić znieczulenie. Bolało kure****. Ale coż. Musiało, wiedziałam że i tak Liwki nie zobaczę przez dobę, więc mąż poszedł zrobić jej zdjęcia
Potem zostałam sama, mąż wrócił do domu a ja poszłam spać, noc była znośna, środki przestawały działać, dostawałam nowe.
Liwię przywieźli mi następnego dnia, i dali do przytulenia,leżała ze mną taka malutka i spokojna, ale tylko na 30 minut i ja zabrali. Dopiero wieczorem pobyliśmy ze sobą i mężem trochę dłużej W międzyczasie położne i pediatra informował mnie o badaniach i jak się czuje dziecko, wiec było ok.
Wtedy tez bodajże informowałam wszystkich i was tez że jestem mamą.
I takim to sposobem zostałam mamą, i powiem wam że nie jechałam do szpitala z przeświadczeniem że na dniach będę mieć dzidziusia, tylko miałam na to dokładnie godzinę co było w pewien sposób straszne, bo myślałam ze mam jeszcze czas a nie miałam.

Załączam zdjęcie mojej Księżniczki
Super Piękna Liwka

Ja też leżałam trzy dni na ciśnienie w szpitalu, ale po dobie spadło a tak pewnie tez bym już tuliła małego

Teraz ciśnienie znów wysokie i mam leżec w domu;/
24Kasiula24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 10:22   #2614
NEWTREND
Rozeznanie

witam się z późnego już ranka w 33 lub 34 tygodniu. Spałam dziś w nocy jak zabita chyba już byłam przemęczona przez kilka dni niespaniem i bólem głowy. Rodzinka mi się dała porządnie wyspać. Mała chyba jeszcze twardo śpi sobie bo tylko się leciutko przeciągła.
Może będę miała wene dziś i ciuszki dzieciowe poprasuję na siedząco bo już się miesiąc za to zabieram.

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Dzień doberek! U nas też mgliście.
Na panieńskim było super,pogadałyśmy, poplotkowałyśmy, ja sie zmyłam koło północy, zatrudniłam męża żeby mnie odebrał, dzisiaj on idzie na kawalerski ale mam nadzieje że też nie posiedzi jakoś do rana bo nie mam zamiaru spać u teściowej- wcześniej jedziemy do niej na zaległe imieniny.
A to masz imprezowy weekend. Ale fajnie się tak spotkać z dziewczynami na plotkach.
NEWTREND jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 10:36   #2615
De28
Wtajemniczenie

domii-my wytrzymalismy tylko 3 tygodnie.

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
pamiętam jak pisałaś,ze z Danielem na końcówce też tak ciężko miałaś... Wymeczysz się biedna. Może byś chciała żeby ci wysłać nospe? Służę pomocą.

Ja się dzisiaj przerobilam, teraz leze i kwicze tak mnie krzyż boli... Tz mnie trochę pomasowal i ulga była ogromna, ale chyba musiałby non stop mnie masować bo jak tylko przestał to znów to samo. Jak sobie mylam włosy nad wanna to myślałam,że już się nie wyprostuje.

Piszę z telefonu więc przepraszam z góry za błędy i czasami brak polskich znaków :P

Ach zrobiłam te drożdżówki z mascarpone, pycha! Trochę mi tylko ta masa serowa wykipiala. Zjadłam trzy za jednym razem a później musiałam sięgnąć po rennie hehe zrobiłam do nich lukier cytrynowy, pyszotka. Mam nadzieje, że jutro też będą taki dobre

Ahh drozdzowki, wpadne do ciebie na kawe
Dziekuje za chec pomocy ale narazie zyje i daje rade. Pewnie dwa tygodnie sie bede meczyc.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 10:37   #2616
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Witam się w 33tc

u mnie zamglony świat za oknem. mąż już poszedł malować :P
za tydzień
Cytat:
Napisane przez Miss Triss Pokaż wiadomość
Właśnie sobie policzyłam i do planowanego terminu porodu zostało mi 50 dni!

Mam nadzieję, że Malutka grzecznie poczeka do terminu.
mi 39

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 10:47   #2617
De28
Wtajemniczenie

Mi zostalo 19 dni

Daniel

Christian
Stary 2013-10-12, 10:56   #2618
malinka123108
Wtajemniczenie

mi 45...a dzis mam dzien do bani;/ pogoda kijowa to i ja..nudy nie ma co robic nawet nie ma gdzie pojechac//
Stary 2013-10-12, 11:03   #2619
anulka2205
Wtajemniczenie

Mi 18

Beatka opis a Liwka cieszę się, że tak pozytywnie to wszytsko przebiegło

Gratuluję wszystkich dobrych wieści z wizyt

Dzastin- Wam daty

Lineczka wóz cacany Wszystkie inne foteczki również

Ktosiula miłego weekendu, taki chyba ostatni we 2

Babku też mi się Wasze podobieństwo rzuciło w oczy, mówią, że podobne małżeństwo, to zgodne małżeństwo super wyglądacie

Lilith ludzie to mają tupet

Angie Maja cudna

Współczuję wszystkich dolegliwości, ja też już wymęczona konkretnie

Wielkie kciuki dla Ani

Edytowane przez anulka2205
Czas edycji: 2013-10-12 o 11:21
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 11:14   #2620
rusalka12
Zadomowienie

Dzien dobry.
U nas pochmurno i zimno.

Dzieki Kyte jak czesto ty bierzesz insuline? Moj brzusio jest caly w siniakach. Az przykro patrzec...
Moja trzylatka kochana miala kiepska noc i biegalam do niej co godzine. Wstala o 6:30 i juz bylo pospane. I chodze jak to mambie...
U nas 42 dni do dzidzi. Jutro zaczynamy 35 tydzien. I oby szybko to zlecialo bo do porodu znikne. Znowu spadlo mi 200gram.
rusalka12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 11:17   #2621
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
U know też mgliście,ale pewnie się rozpogodzi. Takie juz są te jesienne poranki.

Chyba zapowiada sieweekendowa cisza. Mnie nie będzie jutro i w poniedziałek bo jadę z mężulem na biznesowe spotkanie do Bydgoszczy. Zawsze strasznie się niepokoje jak jedzie w te i spowrotem bez spania i tym razem zarezerwowalam pokój w fantastycznym miejscu i zrobimy sobie mini wyjazd ciekawe jak zniose podróż z tymi moimi plecami, to jednak bite 6h w aucie.

Lece robić śniadanie, jak tz wstanie to będzie gotowe. W ogóle to jestem glodna jak wilk!
dasz radę tylko róbcie postoje, żeby trochę pochodzić

Dzień dobry pozdrowienia z Rabki
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 11:39   #2622
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
za tydzień

mi 39
Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Mi zostalo 19 dni
Cytat:
Napisane przez malinka123108 Pokaż wiadomość
mi 45...a dzis mam dzien do bani;/ pogoda kijowa to i ja..nudy nie ma co robic nawet nie ma gdzie pojechac//
A ja Was wszystkie przebije Mnie zostały 4 dni

Stary 2013-10-12, 11:39   #2623
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miss Triss Pokaż wiadomość
Właśnie sobie policzyłam i do planowanego terminu porodu zostało mi 50 dni!

Mam nadzieję, że Malutka grzecznie poczeka do terminu.
U mnie 25

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 11:40   #2624
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
za tydzień

mi 39
A mi 32..
Cytat:
Dzien dobry.
U nas pochmurno i zimno.

Dzieki Kyte jak czesto ty bierzesz insuline? Moj brzusio jest caly w siniakach. Az przykro patrzec...
Moja trzylatka kochana miala kiepska noc i biegalam do niej co godzine. Wstala o 6:30 i juz bylo pospane. I chodze jak to mambie...
U nas 42 dni do dzidzi. Jutro zaczynamy 35 tydzien. I oby szybko to zlecialo bo do porodu znikne. Znowu spadlo mi 200gram.
Nie nie ja nie biorę insuliny, narazie mam dietę i w tym się z Tobą łączę Najgorsze jest to że ja mam zachcianki tak silne że aż czasami moje dziecie w brzuchu chyba z tego powodu ma czkawkę Ale insuliny brać nie muszę naprawde współczuję. A po ciąży też będziesz musiała brać insulinę?
Stary 2013-10-12, 11:42   #2625
peppermint patty
Rozeznanie

Zagladam do Was, ale teraz jakos na wszystko malo czasu sie zrobilo...ogarniam ostatnie sprawy,bo to 2 dni!!!!

Nie powiem,troszenke sie denerwuje jak to wszystko bedzie,ale z drugiej strony taaaaaak sie ciesze,musi byc dobrze.Beatko,przeczytala m Twoj opis i egoistycznie mowiac-zycze sobie takiego wrazenia i odczuc "po"

My od rana porzadki w domu,psa wykapalismy,wywalilismy jego stare koce z poslania,a niech tez bedzie czysty na przyjscie malucha (nie bede go tylko prasowac na lewej stronie ), lecimy po zakupy i czekamy na gosci,bo w ciagu dnia maja sie przewalic,ale to dobrze,bo czas wypelnia...

Dobrego dnia,chociaz faktycznie pogoda za oknem jakas taka przygnebiajaca

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
peppermint patty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 11:42   #2626
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
osz kuuurna
Stary 2013-10-12, 11:42   #2627
peppermint patty
Rozeznanie

Cytat:
Przebilam

Stary 2013-10-12, 11:43   #2628
rusalka12
Zadomowienie

Kyte ponoc nie. Ponoc po ciazy wszystko wraca do normy. Ale sa przypadki kiedy cukrzyca zostaje...
Stary 2013-10-12, 11:44   #2629
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość
Zagladam do Was, ale teraz jakos na wszystko malo czasu sie zrobilo...ogarniam ostatnie sprawy,bo to 2 dni!!!!

Nie powiem,troszenke sie denerwuje jak to wszystko bedzie,ale z drugiej strony taaaaaak sie ciesze,musi byc dobrze.Beatko,przeczytala m Twoj opis i egoistycznie mowiac-zycze sobie takiego wrazenia i odczuc "po"

My od rana porzadki w domu,psa wykapalismy,wywalilismy jego stare koce z poslania,a niech tez bedzie czysty na przyjscie malucha (nie bede go tylko prasowac na lewej stronie ), lecimy po zakupy i czekamy na gosci,bo w ciagu dnia maja sie przewalic,ale to dobrze,bo czas wypelnia...

Dobrego dnia,chociaz faktycznie pogoda za oknem jakas taka przygnebiajaca

To może maomami będzie dla Ciebie parąAleż to musi być emocjonujący weekend, już niedługo wycałujesz te piękne maleńkie stópki i rączki!!
Stary 2013-10-12, 11:44   #2630
rusalka12
Zadomowienie

peppermintmy tez musimy wyprac nasza psice bo woniac zaczyna staruszka ;-)
Stary 2013-10-12, 11:46   #2631
peppermint patty
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
To może maomami będzie dla Ciebie parąAleż to musi być emocjonujący weekend, już niedługo wycałujesz te piękne maleńkie stópki i rączki!!
Maomami...moze jednak sie skuscisz? Bedzie mi bardzo milo

Stary 2013-10-12, 11:48   #2632
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Kyte ponoc nie. Ponoc po ciazy wszystko wraca do normy. Ale sa przypadki kiedy cukrzyca zostaje...
No właśnie znam taki jeden przypadek I bardzo się tego boję. Ale pożyjemy , zobaczymy nie ma co się negatywnie nastawiać.
Wczoraj miałam wspaniały dzień!Zapomniałam się pochwalić!Miałam tak niski cukier że zjadłam snickersa i niewiele po nim mi się podniósł Więc ten "zastrzyk" musi mi pozostać do końca ciąży..a tak faktycznie dziwnie się czułam nagle mi się tak bardzo spać zachciało, a to dziwne bo w ciągu dnia nie śpię..zmierzyłam cukier akurat przyszła do mnie szwagierka zobaczyła że mam niski i powiedziała żebym zjadła batonika A że to farmaceutka to grzecznie się jej posłuchałam

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Ja mam w poniedziałek wizytę u ginki...nie wiem dlaczego ja się jej boję..Pierwszy raz w ciąży mam jakieś dziwne obawy
Stary 2013-10-12, 11:52   #2633
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość
Maomami...moze jednak sie skuscisz? Bedzie mi bardzo milo

Chętnie bym się skusiła naprawdę, tylko nie wiem czy moje uparte dziecię się skusi

Stary 2013-10-12, 11:54   #2634
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
domii-my wytrzymalismy tylko 3 tygodnie.

Ahh drozdzowki, wpadne do ciebie na kawe
Dziekuje za chec pomocy ale narazie zyje i daje rade. Pewnie dwa tygodnie sie bede meczyc.
Czyli mogę się już śmiało rzucić na męża ? Bo mam jakieś obawy że zrobię sobie krzywdę We wtorek będzie 4 tygodnie od porodu .

Babku zobaczymy czy Ty po porodzie wytrzymasz te 6 tygodni mnie już skręca, o mężu nie wspomnę
Ale myślę że może się wstrzymam ze 2 dni jeszcze i ochrzcimy nowe łóżko

Dzień dobry
Alee się wyspałam Jasiek w nocy wstał tylko raz i dopiero po 6 go karmiłam, po czym znowu poszłam spać i obudził mnie przed 9 gościu z salonu "meble bodzio" że mi meble wiezie .
Byłam z tatą w sklepie i kupiliśmy panele, właśnie nam je kładą

Dziewczyny tak czytam ile zostało Wam do porodów i jakoś nadal ciężko mi uwierzyć że to już pora na nasz wątek

Edytowane przez domii29
Czas edycji: 2013-10-12 o 11:59
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 11:57   #2635
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Czyli mogę się już śmiało rzucić na męża ? We wtorek będzie 4 tygodnie od porodu .

Babku zobaczymy czy Ty po porodzie wytrzymasz te 6 tygodni mnie już skręca, o mężu nie wspomnę
Ale myślę że może się wstrzymam ze 2 dni jeszcze i ochrzcimy nowe łóżko

Dzień dobry
Alee się wyspałam Jasiek w nocy wstał tylko raz i dopiero po 6 go karmiłam, po czym znowu poszłam spać i obudził mnie przed 9 gościu z salonu "meble bodzio" że mi meble wiezie .
Byłam z tatą w sklepie i kupiliśmy panele, właśnie nam je kładą

Dziewczyny tak czytam ile zostało Wam do porodów i jakoś nadal ciężko mi uwierzyć że to już pora na nasz wątek
hehe tak czułam, że będziecie chcieli zrobić inaugurację nowej sypialni
Stary 2013-10-12, 12:00   #2636
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
hehe tak czułam, że będziecie chcieli zrobić inaugurację nowej sypialni
Stary 2013-10-12, 12:02   #2637
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
i tak, jak na Was to długo wytrzymaliście juz :P
Stary 2013-10-12, 12:02   #2638
De28
Wtajemniczenie

domii-jezeli nic z ciebie nie leci to jak najbardziej mozesz jezeli czujesz sie gotowa.Ale nie zdziw sie, moze byc troche dziwnie Choc ty nie rodzilas sn wiec w sumie nie powinno byc problemu. Ja bylam cieta i szyta i dla mnie pierwszy raz po porodzie byl conajmniej dziwny

peppermint- czekamy na kolejnego dzieciaczka

U mnie skurcze dzis ucichly.

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2013-10-12 o 12:08
Stary 2013-10-12, 12:05   #2639
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
i tak, jak na Was to długo wytrzymaliście juz :P
że niby my jacyś niewyżyci ?
Aż mnie nosi już ale mam obawy czy aby napewno nic złego się nie stanie

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

Cytat:
domii-jezeli nic z ciebie nie leci to jak najbardziej mozesz jezeli czujesz sie gotowa.Ale nie zdziw sie, moze byc troche dziwnie Choc ty nie rodzilas sn wiec w sumie nie powinno byc problemu. Ja bylam cieta i szyta i dla mnie pierwszy raz po porodzie byl conajmniej dziwny

peppermint- czekamy na kolejnego dzieciaczka

U mnie skurcze dzis ucichly.
Właśnie już dawno nic ze mnie nie leci, czuje tylko jeszcze delikatny ból w środku (w brzuchu) i przez to miałam obawy
Stary 2013-10-12, 12:08   #2640
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:
peppermintmy tez musimy wyprac nasza psice bo woniac zaczyna staruszka ;-)
To może i ja szczura wykąpię

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości